de bronnen voor

Stamboom Tanahatoe


Overzicht van de beste bronnen voor stamboom Tanahatoe
Benieuwd naar de stamboom van familie Tanahatoe? Begin hieronder met een overzicht van aanpak en bronnen voor de stamboom van familie Tanahatoe. De verwijzingen zijn geschikt gemaakt voor uw familie Tanahatoe.
Tip: naast de online bronnen op deze website, kijk eens naar:
je stamboom familiegeschiedenis Stamboom
&
Familiegeschiedenis
»

Begin de stamboom Tanahatoe in 5 minuten


Het begin van stamboom Tanahatoe is in de basis erg simpel. U begint de stamboom namelijk gewoon bij u zelf - en bij uw (bekende) familieleden.

Noteer van elk familielid:

 • naam (volledige doop- en evt. meisjesnaam)
 • geboorte (datum en plaats)
 • huwelijk (datum en plaats)
 • sterfte (datum en plaats)

Vraag uw andere familieleden (vader, moeder, oom, tante, neef, nicht, etc.) naar ontbrekende details, zodat u een zo'n compleet mogelijk beeld heeft.. Of duik in uw en hun familiedocumenten, op zoek naar de gegevens. Het is belangrijk dat de start van uw stamboomonderzoek zo compleet mogelijk gebeurt.

stamboom Tanahatoe
Uw stamboom maken Tanahatoe

Stamboomonderzoek naar Tanahatoe - zelf doen?

Onderzoek naar de familie Tanahatoe hoeft niet alleen een boeiende puzzel te zijn, maar geeft ook nog eens waardevol resultaat. Een goed uitgezochte stamboom is mooi voor uzelf, uw kinderen, andere familieleden - en zelfs anderen die ook interesse hebben in familie Tanahatoe.

Op deze site vindt u veel tips en aanwijzingen voor stamboomonderzoek. De meeste links zijn specifiek gemaakt voor de stamboom van familie Tanahatoe.

Stamboomonderzoek kunt u met diverse bronnen op internet en boeken over het onderwerp prima zelf doen. Maar mocht u zelf geen tijd hebben, of hulp nodig hebben met een vastgelopen onderzoek, neem dan eens contact op met een stamboomonderzoeker / genealoog. Zij kunnen u snel verder helpen - of zelfs een vergaand onderzoek naar Tanahatoe uitvoeren.

Stamboomonderzoek Tanahatoe
Doe zelf stamboomonderzoek of schakel een genealoog in

Familieboek Tanahatoe

Sommige families vinden het mooi hun familieverleden op te nemen in een familie- of stamboomboek.

verborgen verleden Tanahatoe
Stel een familieboek op over het
Verborgen Verleden van Tanahatoe

Boek Verborgen Verleden »

Diverse genealogen kunnen u helpen met stamboomonderzoek . Een aantal deskundig genealogen is bereikbaar via Stamboom Familie, via de volgende link:

Contact met Genealoog »

Online informatie voor Stamboom Tanahatoe

Snel resultaat: doe een online zoektocht naar de familie Tanahatoe. Wist u dat tegenwoordig heel veel gegevens over uw stamboom op internet te vinden zijn?Let op: weet dat data van anderen incorrect en onvolledig kunnen zijn. Controleer altijd de originele bronnen.

Zoek de gegevens op en controleer dan altijd vanuit uw bekende gegevens. Controleer gegevens o.a. met behulp van volledige naam, beschikbare datum en plaats of u de juiste persoon hebt. U heeft dan weer een puzzle stukje gevonden en kunt verder met het volgende familielid.


familie Tanahatoe
Online zijn veel gegevens te vinden over voorouders en familie Tanahatoe

Snel veel informatie vinden voor de familie Tanahatoe? Zoek direct resultaat op deze websites:

 • CBG Tanahatoe
  Het Centraal Bureau voor Genealogie (CBG) is het landelijk kennis- en documentatiecentrum voor stamboomonderzoek (genealogie) en verwante wetenschappen. Zoek nu in de CBG archieven naar "Tanahatoe".

 • Zoek "Tanahatoe" in Genealogie Online
  Genealogie Online is een verzameling van stambomen en genealogische documenten.

 • Archieven Tanahatoe
  Archieven.nl is een grote collectie van (online) documenten van 85 Nederlandse archieven. Met o.a. personen, akten en krantenpagina's.

 • WieWasWie Tanahatoe
  WieWasWie is een samenwerking tussen een groot aantal historische archiefinstellingen, speciaal gericht op stambomen. De digitale gegevens worden dagelijks uitgebreid. Zoek nu naar "Tanahatoe".

 • MyHeritage.com Tanahatoe
  MyHeritage heeft een grote verzameling van familiegegevens, waaronder stambomen, volkstellingen en geboorte- huwelijk- en overlijdensakten. Zoek nu online op familienaam Tanahatoe.
 • FamilySearch.org Tanahatoe
  FamilySearch.org is de website van de Mormonen, die heel veel gegevens van stambomen over de hele wereld verzameld hebben. Zoek nu online op familienaam Tanahatoe.

Zaken om in de gaten te houden

Bij het uitvoeren van uw stamboomonderzoek naar Tanahatoe is het belangrijk om altijd rekening te houden met het volgende.

Aandachtspunten:

 • Eenzelfde (achter)naam Tanahatoe betekent niet vanzelf dat er een bloedband bestaat (m.a.w. dat het familie betreft). Controleer gegevens altijd met originele (zo mogelijke officiele) bronnen en indien mogelijk met meerdere bronnen.
 • Wees er van bewust dat er in (ook online) historische gegevens onvolkomendheden zijn geslopen (door onleesbaarheid, schrijf- of typfouten, incorrect uitgevoerd onderzoek, etc.). Controleer daarom altijd de bronnen zelf en probeer feiten te cross-checken (via meerdere bronnen te verifieren).
 • Houd altijd bij waar u gegevens ontdekt heeft, zodat u het kunt terugvinden.
 • (Delen van) andermans genealogische onderzoeken naar Tanahatoe zijn wellicht auteursrechtelijk beschermd. Zoek altijd de originele bronnen om copyright discussies te voorkomen en om direct de betrouwbaarheid van de gegevens te verifieren.


Tanahatoe online
Tanahatoe online gevonden? Controleer de bronnen.

De stamboom Tanahatoe steeds verder laten groeien

U wilt stamboom steeds uitgebreider uitzoeken? Ga verder terug in de tijd met verder stamboomonderzoek naar Tanahatoe. Kies eerst welke informatie u nader wilt onderzoeken om uw stamboom te laten groeien.

Er zijn diverse soorten onderzoek uit te voeren:

 • stamreeks Tanahatoe: dit betreft stamboomonderzoek naar al uw voorvaders (of -moeders)
 • kwartierstaat Tanahatoe: stamboomonderzoek naar al uw voorouders
 • genealogie Tanahatoe: dit betreft stamboomonderzoek naar alle mannelijke (of vrouwelijke) nakomelingen (bijvoorbeeld van een van uw voorouders)
 • parenteel Tanahatoe: dit betreft stamboomonderzoek naar alle nakomelingen (bijvoorbeeld van een van uw voorouders)

De meeste onderzoekers starten een stamboom als stamreeks, om hun voorvaders in kaart te brengen. Hiermee is bijvoorbeeld de bron van de naam Tanahatoe te vinden, de stamvader Tanahatoe en daarnaast dikwijls ook de beroepen van de diverse voorvaders. Soms komen ze zo ook al een familiewapen tegen.

De stamreeks Tanahatoe geeft ook een goed begin voor alle andere typen stamboomonderzoek.stamvader Tanahatoe
Stamvader Tanahatoe is de naamgever van de familie Tanahatoe


stamreeks Tanahatoe
kwartierstaat Tanahatoe
genealogie Tanahatoe
parenteel Tanahatoe

Wie heet er nog meer Tanahatoe?

Wie heeft nog meer de achternaam Tanahatoe? Kijk eens op de sociale netwerken, en wellicht herkent u zo al een (lang niet gesproken) familielid. Leg contact en wellicht kan hij/zij u verder helpen met nuttige informatie voor uw stamboomonderzoek.


meer familie Tanahatoe
Wie heet er ook Tanahatoe? Speur bekende of onbekende familieleden op, op Online Sociale Netwerken.

Informatie uit het heden. Bezoek de volgende websites:

Ben ik familie van de "bekende" Tanahatoe?

Heeft u dezelfde achternaam als een bekende Nederlander, bekende familie Tanahatoe, de beruchte boef Tanahatoe, of moviestar Tanahatoe? Het is niet zeker dat u familie bent.

Dezelfde achternaam als een beroemd figuur wil niet betekenen dat u automatisch familie bent. Er zijn veel personen die bij toeval dezelfde achternaam hebben.

Om uit te vinden of u familie bent van de bekende figuur, dient u stamboom onderzoek te doen naar die van de bekende figuur. Wanneer u gemeenschappelijke voorouders hebt kunt u daadwerkelijk zeggen dat u familie van elkaar bent. Een voordeel dat u wellicht hebt is dat de stamboom of genealogie van de beroemde Tanahatoe wellicht al eens door iemand is onderzocht.


Lid van familie Tanahatoe ?
Maken beruchte bekendheden uit het verleden ook deel uit van uw familie Tanahatoe?

Google eens op "stamboom Tanahatoe" of "genealogie Tanahatoe" - wellicht heeft een ander al eens stamboomonderzoek gedaan naar familie Tanahatoe:

Geef de familiegeschiedenis Tanahatoe kleur

Stamboomonderzoek geeft alleen maar 'koude' feiten: wanneer is iemand geboren, wat zijn de doopnamen, in welke plaats woonde de persoon en wanneer is men gestorven? Maar mooie familieverhalen vindt u niet in de officiële documenten. Hier een aantal tips om een kleurrijker beeld van de familie te krijgen.

 • Plan een interview met (oudere) familieleden
 • Vraag andere stamboomonderzoekers (genealogen) die dezelfde of aanverwachte families onderzoeken, wat zij hebben gehoord/gevonden van familie Tanahatoe
 • Vraag oudere inwoners van het dorpje waarin familie woonden naar verhalen over uw familie


Vind ook andere genealogen die bezig zijn met genealogische onderzoek naar familie Tanahatoe:

Meer achtergronden

Om meer te weten over de tijd waarin uw voorouders leefden, welke beroepen zij deden en wat er speelde in die tijd, zijn een aantal bronnen aan te bevelen.

Kijk eens op de pagina van beeldbanken, voor een overzicht van beelden uit de Nederlandse geschiedenis. Mooi om uw familieverleden beeld en kleur te geven.

geschiedenis Tanahatoe
Hoe leefde Tanahatoe vroeger? Het bekende kunstwerk van Brueghel toont diverse historische beroepen van vroeger.

Achtergrondinformatie uit het verleden. Bezoek de volgende websites:

 • WatWasWaar
  WatWasWaar geeft historische informatie over elke plek in Nederland.

 • Nationaal Archief
  De collectie van het Nationaal Archief bestaat uit rijen gedrukte, geprinte of handgeschreven documenten, zo'n 300.000 kaarten, tekeningen en circa 14 miljoen foto's. Zoek nu naar Tanahatoe in het Nationaal Archief.

 • Tanahatoe in het Geheugen van Nederland
  Het Geheugen van Nederland is een beeldbank waar u online de collecties van musea, archieven en bibliotheken kunt bekijken. De beeldbank geeft toegang tot het gedigitaliseerde erfgoed van meer dan honderd instellingen en biedt prachtig beeldmateriaal. Zoek nu naar Tanahatoe.

 • Oude beroepen in beeld
  Heeft u een beroep gevonden van een van de voorouders Tanahatoe, en bent benieuwd wat dat voor beroep was? Kijk dan eens hier.

 • Bibliografie Tanahatoe
  De Digitale Bibliografie Nederlandse Geschiedenis (DBNG) is een online bibliografie over de Nederlandse geschiedenis van prehistorie tot heden. Zoek nu hoe de naam Tanahatoe voorkomt in de geschiedenis.

 • Krantenartikelen waarin Tanahatoe voorkomt
  Graaf in het verleden met oude kranten uit Nederland, Nederlands-Indië, Suriname, de Nederlandse Antillen en de Verenigde Staten. Het nieuws van toen in ruim 9 miljoen pagina's uit dagbladen uit de 17e, 18e, 19e en 20e eeuw.

Naslagwerken genealogisch onderzoek naar familie Tanahatoe

Ook in de boekhandel zijn veel aanwijzingen te vinden hoe men de stamboom van Tanahatoe kan onderzoeken. Hierbij een verwijzing naar enkele van de beste genealogische naslagwerkenvoor de beginnende stamboomonderzoeker. Deze boeken kunnen assisteren bij genealogisch onderzoek:

Verborgen verleden
Het grote familieboek
Je Stamboom, Je Familiegeschiedenis
Je stamboom onderzoeken voor Dummies
 

Extra bronnen voor stamboomonderzoek Tanahatoe

U zoekt nog meer bronnen om meer te weten te komen over familie Tanahatoe? Raadpleeg eens de volgende bronnen:


bronnen stamboom Tanahatoe
Lees meer over stamboomononderzoek naar familie Tanahatoe

Heeft de familie Tanahatoe een familiewapen?

U kunt in bekende archieven (zoals bijvoorbeeld die van het Centraal Bureau voor de Genealogie) speuren of er een familiewapen voor Tanahatoe te vinden is. Let op dat wanneer u een (of meerdere) familiewapen(s) vindt voor Tanahatoe die alleen kunt gebruiken indien u werkelijk in mannelijke lijn afstamt van diegene die het familiewapen Tanahatoe oorspronklijk gevoerd heeft (vergelijk hiervoor de gegevens van het betreffende familiewapen met uw stamboom).


Familiewapen Tanahatoe bekend?

Zoek naar familiewapen "Tanahatoe"

Kunt u geen familiewapen van Tanahatoe vinden, dan wil dat nog niet direct betekenen dat uw familie geen familiewapen heeft gehad. Veel familiewapens zijn in de loop der tijd in vergetelheid geraakt. Tijdens uw onderzoek stuit u wellicht nog op een familiewapen.

Mocht u na stamboom- en genealogisch onderzoek tot de conclusie komen dat uw familie geen familiewapen heeft, dan kunt u een familiewapen laten maken. Elke familie in Nederland mag een familiewapen maken. Het wapen moet voldoen aan de heraldische regels en moet uniek zijn.

U kunt er meer over lezen op de betreffende website.

Familiewapen Tanahatoe laten maken

Hieronder enkele voorbeelden van hoe familiewapens er uit zien.

familiewapens 01
familiewapens 02
familiewapens 03
familiewapens 04

Onderdelen

Een familiewapen bestaat uit diverse onderdelen. Hieronder staan de belangrijkste delen beschreven. NB: het familiewapen hieronder is niet het familiewapen Tanahatoe, maar slechts een voorbeeld van een familiewapen.

Wapenschild


Het wapenschild is het belangrijkste onderdeel van een familiewapen. Een wapenschild alleen is al voldoende om te gelden als familiewapen.


Helm


Bovenop het wapenschild staat een helm afgebeeld. De helm is niet uniek en kan verschillen per afbeelding van het familiewapen.


Helmteken (met wrong)


Het helmteken staat bovenop de helm. Het helmteken wordt aan de onderkant omgeven door de wrong (een inelkaar gewrongen doek), die de kleuren heeft van het dekkleed.


Dekkleden


De dekkleden zijn de gekleurde kleden achter de helm. Zij bestaan in de regel uit twee kleuren.

Wat betekent de naam Tanahatoe?

Uw voorouders hebben een naam gekozen of werden door omgeving op een bepaalde manier aangeduid. Waar is de naam Tanahatoe op gebaseerd?

In veel gevallen is de herkomst van een achternaam terug te voeren op een van onderstaande klassificaties:

 • herkomstnaam: de naam komt van de plaats (stad, plaats, gebied, streek, ...) waar eerste naamdrager vandaan kwam. Voorbeelden: Van Maastrigt, Van Montfoort, Den Hollander.
 • adresnaam: de naam is gebaseerd op de plek (adres, naam van boerderij, naam van huis, of locatieaanduiding) waar eerste naamdrager woonde. Voorbeelden: Van der Poel, Zielhorst.
 • verwantschapsnamen: de naam is gebaseerd op een familielid (vaak naam van der vader - ook wel een een patroniem genaamd). Voorbeelden: Petersen, Jansen.
 • beroepsnamen: de naam komt van gebaseerd op het beroep van de eerste naamdrager. Voorbeelden: De Bakker, Veerman, Visser, De Smidt.
 • eigenschapsnamen: vaak komt deze van een bijnaam van de naamdrager. De naam is in dat geval vaak gebaseerd op een eigenschap of kenmerk van de eerste naamdrager. Voorbeelden: De Wit, De Jong, De Korte.


betekenis naam Tanahatoe
Wat betekent Tanahatoe?

Klik op onderstaande knop en ga klik vervolgens door op "analyse en verklaring" om de verklaring te vinden voor de naam Tanahatoe. Zoek betekenis van Tanahatoe »

Wat is de oorsprong van familienaam Tanahatoe?

De naam Tanahatoe bestaat al honderden jaren. Waar komt de naam vandaan? Via een klik op de kaart van het Meertens instituut ziet u waar de naam Tanahatoe in Nederland of België veel gehanteerd is - een aanwijzing waar de naam van oorsprong vandaan komt. Dat geeft u een aanknopingspunt waar u veel familieleden kunt traceren. U kunt dan in gemeentebibliotheken van die gemeenten verder zoeken naar meer documenten van uw familie.


De naam Tanahatoe

De naam Tanahatoe: Wat is de herkomst van Tanahatoe? Zoek de oorsprong op via deze links:

Nederland:
Zoek herkomst van Tanahatoe (NL) »

België:
Zoek herkomst van Tanahatoe (BE) »

Schrijfwijzen Tanahatoe?

Achternamen zijn door de geschiedenis niet altijd hetzelfde geschreven. De letter K wordt vervangen door een letter C of lettercombinatie CK (of andersom), de letter Y wordt een IJ, etc. etc. Andere schrijfwijzen kunnen voorkomen binnen één familie. Welke schrijfwijzen zijn er bekend van Tanahatoe?


Klik op onderstaande knop en klik vervolgens door op "varianten" om diverse varianten en schrijfwijzen te vinden voor de naam Tanahatoe. Zoek schrijfwijzen van Tanahatoe »

Historische archieven

De regionale archieven hebben een ruime hoeveelheid gegevens om een stamboomonderzoek mee op te zetten. Kijk op internet om meer informatie over uw familie te acherhalen.

Een greep uit de regionale historische archieven:

Naast archieven hebben gemeenten zelf ook een eigen 'gemeentearchief'. Raadpleeg de website van uw gemeente over hoe u toegang kunt krijgen tot die oude administraties.

informatie Tanahatoe
Vind nog meer informatie over familie Tanahatoe in de historische archieven.

Vastleggen van alle gegevens

Er is bij onderzoek zoveel data beschikbaar. Het kan handig zijn een programma te gebruiken voor het opslaan van alle gegevens.

In de markt bestaan diverse genealogische programma's om daarbij te helpen. Sommige programma's zijn gratis, andere zijn betaald. Hier staan een aantal bekende softwarepakketten die veel in Nederland worden gebruikt.

Hoewel u er ook voor kunt kiezen om uw gegevens online via een website vast te leggen, is het echter aan te bevelen toch met een programma te werken dat u installeert op uw PC of laptop, aangezien u dan altijd de gegevens bij de hand hebt (ook als u geen Internet beschikbaar heeft). De meeste programma's kunnen de gegevens eenvoudig met elkaar en online diensten uitwisselen.

Let er op dat het programma ondersteuning geeft voor het uitwisselen van Gedcom gegevens. Met dit gegevensformaat kunt u gegevens uitwisselen tussen programma's.

Kijk zelf welk programma u het meest aanspreekt:

Terug in de geschiedenis Tanahatoe

Ook gegevens over overleden familieleden is waardevol om uw onderzoek compleet te maken. Leg de gegevens die u tijdens uw speurwerk vindt bij uw stamboomonderzoek slim vast (gebruik bijvoorbeeld een template), zodat u altijd de bronnen kunt terugvinden.

Belangrijkste officiële bronnen van informatie:

 • Burgerlijke stand: gegevens vanaf 1811
 • Doop- trouw- en begraafboeken (DTB): gegevens van voor 1811

Deze bronnen zijn te vinden in stadhuis van de gemeente en/of regionale of provinciale archieven. Het is van belang te zoeken in die archieven waar (en wanneer) het familielid geboren, getrouwd of begraven is. Begin uw zoektocht via de link hiernaast voor snel resultaat.

Deze gegevens helpen: volledige namen, geboorte-,trouw- en/of sterfdata en het kerkgenootschap (geloof).

Veel historische gegevens staan online (per provincie). Bezoek de online archieven »

Grafstenen Tanahatoe

overleden Tanahatoe
Informatie over overleden Tanahatoe familieleden geven veel gegevens voor genealogisch onderzoek

Bij informatie uitbegraafboeken en grafstenen gaat er niet in de eerste instantie om, om te waaraan het familielid Tanahatoe dood is gegaan - maar vooral ook om de jaartallen - want die bieden een link naar andere familieleden.

Is familie Tanahatoe van adel?

Veel onderzoekers krijgen de vraag wel voor: "Is mijn familie of een voorouder wellicht ook van adel?"

De adel is een deel van de bevolking die van oorsprong een elitaire positie innam. In Nederland bestaat naast de ongetitelde adel, die het predicaat jonkheer mag voeren, de getitelde adel. De getitelde adel kan de volgende titels voeren: ridder, baron, burggraaf, graaf, markies, hertog, prins. Tegenwoordig vindt er geen verheffing in de adelstand meer plaats, met uitzondering van het Koninklijk huis.

Als u niet weet of uw familie van adel is, dan is de kans heel erg klein dat uw familie van adel is. Via onderstaande link krijgt u een overzicht van adelijke families in Nederland. Maar ook als Tanahatoe deel uit maakt van dit overzicht, is het nog lang niet zeker dat uw familie van adel is. U zou dan moeten aantonen dat uw familie in mannelijke lijn afstamt van de adelijke familie van Tanahatoe. Het is in Nederland verboden om adelijke titels te voeren, als u niet van adel bent. Ook de familiewapens van adelijke families zijn beschermd.

De Hoge Raad van Adel

Aavullende input voor de stamboom Tanahatoe

Hulp nodig bij uw genealogisch onderzoek naar Tanahatoe? Overweeg dan het volgende eens:


stamboom Tanahatoe uitzoeken
Meer weten over de stamboomvan familie Tanahatoe?

Tips, suggesties of aanvullingen?

Heeft u suggesties, verbeteringen of aanvullingen - laat het ons weten! Met uw hulp kunnen we nog meer mensen helpen met het vinden en opstellen van de eigen stamboom.

 
Stambomen op achternaam: A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z


Meer links voor stambomen: stamboom Aling | stamboom Alting Siberg | stamboom Amier | stamboom Abba | stamboom Achtien