de beste online bronnen

Stamboom Taling


Overzicht van de gegevens voor stamboom Taling
Onderzoek doen naar familie Taling? Begin hier met de genelaogie van uw familie. De links op deze page zijn geschikt gemaakt voor Taling.
Tip: naast de links op deze website, kijk ook eens naar:
je stamboom familiegeschiedenis Stamboom
&
Familiegeschiedenis
»

Begin stamboom Taling in 5 minuten


Het starten met stamboom Taling is in de basis erg eenvoudig. U begint de stamboom namelijk bij u zelf - en uw (bekende) familieleden.

Noteer van ieder familielid:

 • naam (volledige doop- en evt. meisjesnaam)
 • geboorte (datum en plaats)
 • huwelijk (datum en plaats)
 • sterfte (datum en plaats)

Vraag uw andere familieleden (vader, moeder, oom, tante, neef, nicht, etc.) naar ontbrekende details. Of duik in uw en hun familiedocumenten, op zoek naar de gegevens. Het is belangrijk dat het begin van uw stamboom zo compleet mogelijk gebeurt.

stamboom Taling
De stamboom maken Taling

Stamboomonderzoek naar Taling - zelf doen?

Stamboomonderzoek is een interessante hobby. Onderzoek naar de familie Taling hoeft niet alleen een boeiende puzzel te zijn, maar geeft ook nog eens waardevol resultaat. Een goed uitgezochte stamboom is mooi voor uzelfen andere familieledenen anderen die ook onderzoek doen naar Taling.

Op deze site vindt u veel tips, bronnen en aanwijzingen voor het uitvoeren van stamboomonderzoek. De meeste verwijzingen zijn specifiek gemaakt voor de stamboom van familie Taling, zodat u snel bruikbare resultaten zult vinden voor de stamboom Taling.

Stamboomonderzoek kunt u met diverse bronnen op internet en boeken over het onderwerp prima zelf uitvoeren. Maar mocht u zelf geen tijd hebben, of hulp nodig hebben met een vastgelopen stamboomonderzoek, neem dan contact op met een stamboomonderzoeker. Zij kunnen u snel verder helpen - of zelfs een vergaand onderzoek naar Taling uitvoeren.

Stamboomonderzoek Taling
Doe zelf stamboomonderzoek of schakel een genealoog in

Familieboek Taling

Sommige onderzoekers vinden het mooi hun familiegeschiedenis te laten landen in een familie- of stamboomboek.

verborgen verleden Taling
Stel een familieboek op over het
Verborgen Verleden van Taling

Boek Verborgen Verleden »

Diverse genealogen kunnen u helpen met stamboomonderzoek of het opstellen van een familieboek. Een aantal deskundig genealogen is bereikbaar via Stamboom Familie, via de volgende link:

Contact met Genealoog »

Zaken om rekening mee te houden

Bij stamboomonderzoek naar Taling is het belangrijk om rekening te houden met de volgende punten.

Aandachtspunten:

 • Eenzelfde (achter)naam Taling betekent niet automatisch dat er een verwantschap bestaat (met andere woorden: dat het familie is). Controleer gegevens immer met originele bronnen, indien mogelijk met meerdere bronnen.
 • Wees er van bewust dat er in (ook online) stamboom gegevens mogelijk onvolkomendheden zijn gekomen (door onleesbaarheid, typfouten, incorrect onderzoek, etc.). Controleer daarom altijd de bronnen zelf en probeer feiten te cross-checken (via meerdere bronnen te verifieren).
 • Houd bij waar u bepaalde gegevens gevonden heeft. Zodat u het kunt (her)controleren.
 • Andermans stamboomonderzoeken naar Taling zijn soms auteursrechtelijk beschermd. Zoek altijd de originele bron om copyright issues te voorkomen EN daarnaast om direct de betrouwbaarheid van de gegevens te verifieren.


Taling online
Taling online ontdekt? Controleer altijd de oorspronkelijke bronnen.

Online informatie voor Stamboom Taling

Snel resultaat: doe een online zoektocht naar de familie Taling. Wist u dat tegenwoordig veel gegevens over uw stamboom snel online te zoeken zijn?Let op: weet dat gegevens van anderen incorrect en onvolledig kunnen zijn. Controleer daarom altijd de originele bronnen (in bijvoorbeeld Burgerlijke Stand en/of doop- trouw- en begraafboeken).

Zoek de gegevens op en controleer dan altijd vanuit uw bekende gegevens. Controleer gegevens o.a. met behulp van volledige naam, beschikbare datum en plaats of u de juiste persoon hebt. U heeft dan weer een puzzle stukje gevonden en kunt verder met het volgende familielid. Zo bouwt u zelf de stamboom Taling langzamerhand uit.


familie Taling
Online zijn veel gegevens te vinden over voorouders en familie Taling

Snel veel informatie vinden voor familie Taling? Vind direct resultaat op de volgende websites:

 • CBG Taling
  Het Centraal Bureau voor Genealogie (CBG) is het landelijk kennis- en documentatiecentrum voor stamboomonderzoek (genealogie) en verwante wetenschappen. Zoek nu in de CBG archieven naar "Taling".

 • MyHeritage.com Taling
  MyHeritage heeft een grote verzameling van familiegegevens, waaronder stambomen, volkstellingen en geboorte- huwelijk- en overlijdensakten. Zoek nu online op familienaam Taling.
 • FamilySearch.org Taling
  FamilySearch.org is de website van de Mormonen, die heel veel gegevens van stambomen over de hele wereld verzameld hebben. Zoek nu online op familienaam Taling.

 • Archieven Taling
  Archieven.nl is een grote collectie van (online) documenten van 85 Nederlandse archieven. Met o.a. personen, akten en krantenpagina's.

 • WieWasWie Taling
  WieWasWie is een samenwerking tussen een groot aantal historische archiefinstellingen, speciaal gericht op stambomen. De digitale gegevens worden dagelijks uitgebreid. Zoek nu naar "Taling".

 • Zoek "Taling" in Genealogie Online
  Genealogie Online is een verzameling van stambomen en genealogische documenten.

De stamboom uitgebreider laten groeien

U wilt de stamboom Taling steeds uitgebreider laten groeien? Ga verder terug in de historie met verder onderzoek naar Taling. Kies eerst welke informatie u nader wilt uitzoeken om uw stamboom te laten groeien.

Er zijn diverse soorten onderzoek uit te voeren:

 • stamreeks Taling: dit is onderzoek naar al uw voorvaders (of -moeders)
 • kwartierstaat Taling: onderzoek naar al uw voorouders
 • genealogie Taling: dit betreft stamboomonderzoek naar alle mannelijke (of vrouwelijke) nakomelingen (bijvoorbeeld van een van uw voorouders)
 • parenteel Taling: onderzoek naar alle nakomelingen (bijvoorbeeld van een van uw voorouders)

De meeste genealogen starten een stamboom als stamreeks, om hun voorvaders in kaart te brengen. Hiermee is bijvoorbeeld de bron van de naam Taling te vinden, de stamvader Taling en tegelijk dikwijls ook de beroepen van de voorouders. Soms stuit mee op een familiewapen Taling.

De stamreeks Taling geeft een goed begin voor alle andere typen stamboomonderzoek.stamvader Taling
Stamvader Taling is de naamgever van de familie Taling


stamreeks Taling
kwartierstaat Taling
genealogie Taling
parenteel Taling

Terug in de geschiedenis Taling

Wanneer u al wat data van familieleden hebt ontdekt, kunt u verder terug in de tijd. Ook informatie over overleden Taling-familieleden is waardevol om uw onderzoek compleet te maken. Leg de informatie die u onderweg vindt bij uw onderzoek slim vast, zodat u altijd de bronnen later kunt terugvinden.

Belangrijkste officiële bronnen van informatie:

 • Burgerlijke stand: gegevens vanaf 1811
 • Doop- trouw- en begraafboeken (DTB): gegevens van voor 1811

Deze bronnen zijn vaak te raadplegen in stadhuis van de gemeente en/of regionale of provinciale archieven. Het is dus van belang te zoeken in die archieven waar (en wanneer) het familielid geboren, getrouwd of begraven is. Begin uw zoektocht via de link hiernaast voor snel resultaat.

Deze gegevens kunnen helpen met het vinden van de juiste personen: volledige namen, geboorte-,trouw- en/of sterfdata en het kerkgenootschap (geloof) van uw familie.

Bezoek de online archieven »

Grafstenen Taling

overleden Taling
Informatie over overleden Taling familieleden geven veel extra gegevens voor stamboomonderzoek

Bij begraafboeken en grafstenen gaat er niet in de eerste instantie om, om te hoe deze persoon Taling dood is gegaan - maar vooral om de jaartallen - want die bieden een link naar andere familieleden en om andere gegevens in uw stamboomonderzoek te valideren.

Ben ik familie van de "bekende" Taling?

Heeft u dezelfde naam als een bekende Nederlander, bekende familie Taling, de beruchte boef Taling, of filmster Taling? Het is niet zeker dat u familie bent.

Dezelfde naam als een algemeen beroemd figuur wil niet betekenen dat u automatisch familie bent. Er zijn veel mensen die per toeval eenzelfde achternaam hebben. Met name bij veel voorkomende achternamen is dit waarschijnlijk.

Om uit te vinden of u al dan niet familie bent van de beroemde persoon, dient u niet alleen stamboomonderzoek te doen naar uw eigen familie, maar ook naar die van de bekende figuur. Pas wanneer u gemeenschappelijke voorouders hebt of onderdeel bent van dezelfde stamboom kunt u met recht stellen dat u familie van elkaar bent. Een voordeel dat u wellicht hebt, is dat de genealogie van de bekende Taling misschien al eens door iemand is uitgeplozen.


Lid van familie Taling ?
Maken bekende of beruchte bekendheden van vroeger ook deel uit van uw familie Taling?

Google eens op "stamboom Taling" of "genealogie Taling" - wellicht heeft een ander al eens onderzoek gedaan naar uw familie Taling:

Geef de familiegeschiedenis Taling kleur

Genealogisch onderzoek geeft vaak alleen maar 'koude' feiten: wanneer is iemand geboren, wat zijn zijn/haar namen, in welke plaats heeft men gewoond en wanneer is men gestorven? Maar mooie familieverhalen vindt u niet in de officiële documenten. Hier een aantal nuttige tips om een kleurrijker beeld van de familie te krijgen.

 • Plan een interview met (oudere) familieleden
 • Vraag andere stamboomonderzoekers (genealogen) die dezelfde of aanverwachte families onderzoeken, wat zij hebben gehoord/gevonden van familie Taling
 • Vraag oudere inwoners van het dorpje waarin familie woonden naar verhalen over uw familie
 • Bezoek het lokale museum


Vind andere stamboomonderzoekers die bezig zijn met onderzoek naar familie Taling:

Software

Wanneer u een tijdje bezig bent met onderzoek naar de familie Taling ziet u wellicht snel door de bomen het bos niet meer. Er is bij stamboomonderzoek vaak veel data beschikbaar. Het kan handig zijn een programma (of software) te gebruiken voor het vastleggen van alle data, en hun verbanden.

In de markt bestaan diverse genealogische programma's om te assisteren. Sommige zijn gratis, andere zijn betaald. Hier noemen wij een aantal bekende softwarepakketten die veel in Nederland worden gebruikt.

Hoewel u er ook voor kunt kiezen om uw gegevens online via een website vast te leggen, is het echter aan te bevelen met een programma te werken dat u installeert op uw PC of laptop, aangezien u dan altijd de gegevens bij de hand hebt (ook als u geen Internet beschikbaar heeft). De meeste programma's kunnen de gegevens eenvoudig met elkaar en online diensten uitwisselen.

Let op dat het programma ondersteuning biedt voor het uitwisselen van Gedcom gegevens. Met deze bestandsindeling kunt u data uitwisselen tussen verschillende genealogische programma's.

Kijk zelf welk programma u het meest aanspreekt:

Wat is de oorsprong van de familienaam Taling?

De naam Taling bestaat mogelijk al honderden jaren. Waar komt de naam vandaan? Via een klik op de kaart kunt u zien waar de naam Taling in Nederland of België veel gebruikt is - een aanwijzing waar de naam ook van oorsprong vandaan komt. Dat geeft u een aanknopingspunt waar u vermoedelijk veel informatie over familieleden kunt vinden. U kunt vervolgens in de gemeentebibliotheken van de betreffende gemeenten verder zoeken naar informatie over uw familie.


De naam Taling

De naam Taling: Wat is de herkomst van de naam Taling? Zoek de oorsprong op via deze link:

Nederland:
Zoek herkomst van Taling (NL) »

België:
Zoek herkomst van Taling (BE) »

Meer achtergronden

Om meer te weten over de tijd waarin uw voorouders leefden, welke beroepen zij deden en wat er gebeurde in die tijd, zijn een aantal interessante bronnen te raadplegen.

Kijk eens op de pagina van beeldbanken, voor een overzicht van beelden uit de Nederlandse geschiedenis en Nederlandse plaatsen. Mooi om uw familieverleden beeld en kleur te geven.

geschiedenis Taling
Hoe leefde Taling in het verleden? Het beroemde schilderij van Brueghel toont vele middeleeuwse Nederlandse beroepen.

Achtergrondinformatie uit het verleden. Bezoek de volgende websites:

 • WatWasWaar
  WatWasWaar geeft historische informatie over elke plek in Nederland.

 • Bibliografie Taling
  De Digitale Bibliografie Nederlandse Geschiedenis (DBNG) is een online bibliografie over de Nederlandse geschiedenis van prehistorie tot heden. Zoek nu hoe de naam Taling voorkomt in de geschiedenis.

 • Krantenartikelen waarin Taling voorkomt
  Graaf in het verleden met oude kranten uit Nederland, Nederlands-Indië, Suriname, de Nederlandse Antillen en de Verenigde Staten. Het nieuws van toen in ruim 9 miljoen pagina's uit dagbladen uit de 17e, 18e, 19e en 20e eeuw.

 • Taling in het Geheugen van Nederland
  Het Geheugen van Nederland is een beeldbank waar u online de collecties van musea, archieven en bibliotheken kunt bekijken. De beeldbank geeft toegang tot het gedigitaliseerde erfgoed van meer dan honderd instellingen en biedt prachtig beeldmateriaal. Zoek nu naar Taling.

 • Oude beroepen in beeld
  Heeft u een beroep gevonden van een van de voorouders Taling, en bent benieuwd wat dat voor beroep was? Kijk dan eens hier.

 • Nationaal Archief
  De collectie van het Nationaal Archief bestaat uit rijen gedrukte, geprinte of handgeschreven documenten, zo'n 300.000 kaarten, tekeningen en circa 14 miljoen foto's. Zoek nu naar Taling in het Nationaal Archief.

Extra ideeën

U zoekt extra bronnen om meer te weten te komen over familie Taling? Kijk eens bij de volgende bronnen:


bronnen stamboom Taling
Lees meer over stamboomononderzoek naar Taling

Wat betekent de naam Taling?

Uw voorouders hebben op een gegeven moment een naam gekozen of werden door omgeving op een bepaalde manier aangeduid. Waar is de naam Taling vandaan gekomen?

In veel gevallen is de herkomst van een achternaam terug te voeren op een van deze klassificaties:

 • herkomstnaam: de naam komt van de plaats (stad, plaats, gebied, streek, ...) waar eerste naamdrager vandaan kwam. Voorbeelden: Van Maastrigt, Van Montfoort, Den Hollander.
 • adresnaam: de naam komt van de plek (adres, naam van boerderij, naam van huis, of locatieaanduiding) waar eerste naamdrager woonde. Voorbeelden: Van der Poel, Zielhorst.
 • verwantschapsnamen: de naam is gebaseerd op een familielid (vaak naam van der vader - ook wel een een patroniem genaamd). Voorbeelden: Petersen, Jansen.
 • beroepsnamen: de naam is gebaseerd op gebaseerd op het beroep van de eerste naamdrager. Voorbeelden: De Bakker, Veerman, Visser, De Smidt.
 • eigenschapsnamen: vaak komt deze van een bijnaam van de naamdrager. De naam is in dat geval vaak gebaseerd op een eigenschap of kenmerk van de eerste naamdrager. Voorbeelden: De Wit, De Jong, De Korte.


betekenis naam Taling
Wat betekent Taling?

Klik op onderstaande knop en ga klik vervolgens door op "analyse en verklaring" om de verklaring te vinden voor de naam Taling. Zoek betekenis van Taling »

Schrijfwijzen Taling?

Achternamen zijn in het verleden niet altijd hetzelfde geschreven. De letter K wordt vervangen door een letter C of lettercombinatie CK (of andersom), de letter Y wordt een IJ, etc. etc. Andere schrijfwijzen kunnen voorkomen binnen één familie. Welke schrijfwijzen zijn er bekend van Taling?

Bovendien wordt soms dezelfde persoon aangeduid met meerdere namen (met name voor 1811, toen er nog niet één officiele aanduiding was voor een persoon).


Klik op onderstaande link en klik vervolgens door op "varianten" om diverse varianten en schrijfwijzen te vinden voor de naam Taling. Zoek schrijfwijzen van Taling »

Historische archieven

De historische archieven hebben een schat aan gegevens om uw stamboomonderzoek mee op te zetten. Kijk online om gegevens over uw familie te vinden.

Een greep uit de regionale historische archieven:

Naast bovenstaande regionale archieven hebben gemeenten zelf vaak ook een eigen 'gemeentearchief'.

informatie Taling
Vind ook informatie over familie Taling in de historische archieven.

Heeft de familie Taling een familiewapen?

U kunt in bekende archievenspeuren of er een familiewapen voor Taling te vinden is. Let op dat wanneer u een (of meerdere) familiewapen(s) vindt voor Taling die alleen kunt gebruiken indien u werkelijk in mannelijke lijn afstamt van diegene die het familiewapen oorspronklijk heeft gevoerd (vergelijk daarvoor de gegevens van het betreffende familiewapen met uw stamboom).


Familiewapen Taling bekend?

Zoek naar familiewapen "Taling"

Kunt u geen familiewapen voor Taling vinden, wil dat nog niet direct betekenen dat uw familie geen familiewapen heeft gehad. Veel familiewapens zijn in de loop der tijd "zoek" geraakt. Tijdens uw onderzoek vindt u wellicht nog een familiewapen.

Mocht u na stamboom- en genealogisch onderzoek tot de conclusie komen dat uw familie geen familiewapen heeft, dan kunt u een familiewapen laten maken. Elke familie in Nederland mag een familiewapen maken. Het familiewapen moet wel voldoen aan de heraldische regels en moet uniek zijn.

Het is aan te raden een expert in te schakelen als u een familiewapen wilt laten maken. U kunt er meer over lezen op de betreffende website.

Familiewapen Taling laten maken

Hieronder enkele voorbeelden van hoe familiewapens er uit kunnen zien.

familiewapens 01
familiewapens 02
familiewapens 03
familiewapens 04

Onderdelen

Een familiewapen bestaat uit verschillende delen. Hierna staan de belangrijkste delen beschreven. NB: het familiewapen hieronder is niet het familiewapen Taling, maar slechts een voorbeeld van een familiewapen.

Wapenschild


Het wapenschild is het belangrijkste onderdeel van een familiewapen.


Helm


Bovenop het wapenschild staat een helm. In verschillende tijdsperken gebruikte men andere helmen.


Helmteken (met wrong)


Het helmteken staat boven de helm. Het helmteken wordt aan de onderkant versierd met de wrong (een inelkaar gewrongen doek), die de kleuren heeft van het dekkleed.


Dekkleden


De dekkleden zijn de gekleurde kleden achter de helm.

Naslagwerken stamboomonderzoek naar Taling

Ook in de boekhandel zijn veel aanwijzingen te vinden hoe men de genealogie van Taling kan opstellen. Hier een verwijzing naar een paar van de beste online te verkrijgen boeken. De volgende boeken kunnen assisteren bij genealogisch onderzoek familie:

Verborgen verleden
Je stamboom onderzoeken voor Dummies
Je Stamboom, Je Familiegeschiedenis
Het grote familieboek
 

Wie heet er nog meer Taling?

Wie heeft nog meer de achternaam Taling? Kijk eens op de sociale netwerken, en misschien herkent u zo al een familielid. Leg contact en wellicht kan hij/zij u verder helpen met informatie voor uw stamboomonderzoek.


meer familie Taling
Wie heet er nog meer Taling? Tip: Zoek onbekende achternaamdragers op Sociale Netwerken.

Informatie uit het heden. Bezoek de volgende websites:

Is familie Taling van adel?

Veel onderzoekers krijgen deze vraag vroeg of laat wel eens voorgelegd: "Is mijn familie ook van adel?"

De adel is een groep mensen die van oorsprong een bevoorrechte positie innam. In Nederland bestaat naast de ongetitelde adel, die het predicaat jonkheer mag voeren, de getitelde adel. Deze kan de volgende titels voeren: ridder, baron, burggraaf, graaf, markies, hertog, prins. Tegenwoordig vindt er geen verheffing in de adelstand meer plaats, met uitzondering van (voormalige) leden van het Koninklijk huis.

Als u niet weet of uw familie van adel is, dan is de kans heel erg klein dat uw familie van adel is. Via onderstaande link krijgt u een overzicht van adelijke families in Nederland. Maar ook als Taling deel uit maakt van dit overzicht, is het nog niet zeker dat uw familie van adel is. U zou dan moeten aantonen dat uw familie in mannelijke lijn afstamt van de adelijke familie van Taling. Het is in Nederland verboden om adelijke titels te voeren, als u niet van adel bent. Ook de familiewapens van adelijke families zijn beschermd.

De adelijke families

Meer weten over de stamboom Taling

Hulp nodig bij uw stamboomonderzoek naar Taling? Bedenk dan het volgende:


stamboom Taling uitzoeken
Meer weten over Taling?

Tips, suggesties of aanvullingen?

Heeft u suggesties, verbeteringen of aanvullingen - laat het ons weten! Met uw hulp kunnen we nog meer mensen helpen met het vinden en opstellen van de eigen stamboom.

 
Stambomen op achternaam: A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z


Meer links voor stambomen: stamboom Van Aar | stamboom Van Baars | stamboom Advokaat | stamboom Bekman | stamboom Akgün