de beste online bronnen

Stamboom Suik


De beste online bronnen voor stamboom Suik
Stamboomonderzoek doen naar familie Suik? Begin hier met een overzicht van aanpak voor de genelaogie van familie Suik. De verwijzingen op deze page zijn zoveel mogelijk specifiek voor uw familie.
Suggestie: naast de online links op deze website, raadpleeg ook eens:
je stamboom familiegeschiedenis Stamboom
&
Familiegeschiedenis
»

Begin stamboom Suik in 5 minuten


Het begin van de stamboom Suik is eigenlijk erg eenvoudig. U begint de stamboom namelijk gewoon bij u zelf - en uw (bekende) familieleden.

Schrijf op van ieder familielid:

 • naam (volledige doop- en evt. meisjesnaam)
 • geboorte (datum en plaats)
 • huwelijk (datum en plaats)
 • sterfte (datum en plaats)

Vraag uw andere familieleden (vader, moeder, oom, tante, neef, nicht, etc.) naar ontbrekende gegevens, zodat u een zo'n compleet mogelijk beeld heeft.. Of duik in uw en hun familiedocumenten, op zoek naar de gegevens.

stamboom Suik
Uw stamboom maken Suik

Stamboomonderzoek naar Suik - zelf doen?

Stamboomonderzoek is een interessante bezigheid. Onderzoek naar de familie Suik hoeft niet alleen een boeiende puzzel te zijn, maar geeft ook nog eens waardevol resultaat. Een goed uitgezochte stamboom is mooi voor uzelf, uw kinderen, andere familieledenen anderen die ook interesse hebben in familie Suik.

Op deze pagina vindt u veel tips voor het doen vanstamboomonderzoek. De meeste verwijzingen zijn specifiek gemaakt voor de stamboom van familie Suik, zodat u zo snel mogelijk bruikbare resultaten kunt vinden voor de stamboom Suik.

Stamboomonderzoek kunt u met diverse bronnen op internetover het onderwerp zelf uitvoeren. Maar mocht u zelf geen tijd hebben, of hulp nodig hebben met uw stamboomonderzoek, neem dan contact op met een stamboomonderzoeker. Zij kunnen u snel verder helpen - of zelfs een vergaand onderzoek naar Suik voor u uitvoeren.

Stamboomonderzoek Suik
Doe zelf stamboomonderzoek of schakel een genealoog in

Familieboek Suik

Sommige families vinden het mooi hun familiegeschiedenis te laten landen in een familie- of stamboomboek.

verborgen verleden Suik
Stel een familieboek op over het
Verborgen Verleden van Suik

Boek Verborgen Verleden »

Diverse genealogen kunnen u helpen met stamboomonderzoek . Een aantal deskundig genealogen is bereikbaar via Stamboom Familie, via de volgende verwijzing:

Contact met Genealoog »

Zaken om rekening mee te houden

Bij uw stamboomonderzoek naar Suik is het van belang om rekening te houden met de volgende punten.

Aandachtspunten:

 • Dezelfde achternaam Suik betekent niet vanzelf dat er een verwantschap is (m.a.w. dat het familie is). Controleer gegevens altijd met originele bronnen en indien mogelijk met diverse bronnen.
 • Wees er van bewust dat er in (ook online) stamboom gegevens fouten zijn gekomen (door onleesbaarheid, typfouten, incorrect uitgevoerd onderzoek, etc.). Controleer dus altijd de bronnen zelf en probeer feiten te cross-checken.
 • Leg vast waar u bepaalde gegevens ontdekt hebt, zodat u het altijd kunt terugvinden.
 • (Delen van) andermans genealogische onderzoeken naar Suik zijn soms auteursrechtelijk beschermd. Gebruik altijd de originele bronnen om copyright problemen te voorkomen EN ook om direct de betrouwbaarheid van de gegevens te verifieren.


Suik online
Informatie over Suik online ontdekt? Check altijd de bronnen.

Online informatie voor Stamboom Suik

Snel resultaat: doe een online zoektocht naar de familie Suik. Wist u dat tegenwoordig veel gegevens over uw stamboom eenvoudig online te zoeken zijn?Let op: weet dat data van anderen incorrect kunnen zijn. Controleer altijd de originele bronnen.

Controleer o.a. met behulp van volledige naam, beschikbare datum en plaats of u de juiste persoon hebt. U heeft dan weer een puzzle stukje gevonden en kunt verder met het volgende familielid.


familie Suik
Online zijn veel gegevens te vinden over voorouders en familie Suik

Eenvoudig gegevens vinden voor familie Suik? Zoek direct resultaat op de volgende websites:

 • FamilySearch.org Suik
  FamilySearch.org is de website van de Mormonen, die heel veel gegevens van stambomen over de hele wereld verzameld hebben. Zoek nu online op familienaam Suik.

 • MyHeritage.com Suik
  MyHeritage heeft een grote verzameling van familiegegevens, waaronder stambomen, volkstellingen en geboorte- huwelijk- en overlijdensakten. Zoek nu online op familienaam Suik.
 • CBG Suik
  Het Centraal Bureau voor Genealogie (CBG) is het landelijk kennis- en documentatiecentrum voor stamboomonderzoek (genealogie) en verwante wetenschappen. Zoek nu in de CBG archieven naar "Suik".

 • Archieven Suik
  Archieven.nl is een grote collectie van (online) documenten van 85 Nederlandse archieven. Met o.a. personen, akten en krantenpagina's.

De stamboom Suik meer laten groeien

U wilt stamboom verder uitzoeken? Ga verder terug in de tijd met verder stamboomonderzoek naar Suik. Maar kies eerst welke informatie u verder wilt uitzoeken om uw stamboom te laten groeien.

Er zijn diverse typen stamboomonderzoek te doen:

 • stamreeks Suik: onderzoek naar al uw voorvaders (of -moeders)
 • kwartierstaat Suik: onderzoek naar al uw voorouders
 • genealogie Suik: dit betreft onderzoek naar alle mannelijke (of vrouwelijke) nakomelingen (bijvoorbeeld van een van uw voorouders)
 • parenteel Suik: stamboomonderzoek naar alle nakomelingen (bijvoorbeeld van een van uw voorouders)

De meeste beginnende genealogen starten een stamboom als stamreeks, om hun voorvaders te onderzoeken. Hiermee is bijvoorbeeld de bron van achternaam Suik te vinden, de stamvader Suik en tegelijk vaak ook de beroepen van de voorvaders. Soms stuit mee op een familiewapen Suik.

De stamreeks Suik geeft ook een goed begin voor alle andere typen stamboomonderzoek.stamvader Suik
Stamvader Suik is de naamgever van de familie Suik


stamreeks Suik
kwartierstaat Suik
genealogie Suik
parenteel Suik

Meer achtergronden

Hoe leefde uw familieleden in de tijd dat zij leefden? Om meer te weten over de tijd waarin uw voorouders leefden, welke beroepen zij deden en wat er speelde in die tijd, zijn een aantal interessante bronnen te raadplegen.

Kijk ook eens op de pagina van beeldbanken, voor een overzicht van beelden uit de Nederlandse geschiedenis en Nederlandse plaatsen. Mooi om uw familieverleden beeld en kleur te geven.

geschiedenis Suik
Hoe leefde Suik in het verleden? Het beroemde kunstwerk van Brueghel toont vele middeleeuwse beroepen van vroeger.

Achtergrondinformatie uit het verleden. Bezoek de volgende websites:

 • Krantenartikelen waarin Suik voorkomt
  Graaf in het verleden met oude kranten uit Nederland, Nederlands-Indië, Suriname, de Nederlandse Antillen en de Verenigde Staten. Het nieuws van toen in ruim 9 miljoen pagina's uit dagbladen uit de 17e, 18e, 19e en 20e eeuw.

 • Bibliografie Suik
  De Digitale Bibliografie Nederlandse Geschiedenis (DBNG) is een online bibliografie over de Nederlandse geschiedenis van prehistorie tot heden. Zoek nu hoe de naam Suik voorkomt in de geschiedenis.

 • WatWasWaar
  WatWasWaar geeft historische informatie over elke plek in Nederland.

 • Suik in het Geheugen van Nederland
  Het Geheugen van Nederland is een beeldbank waar u online de collecties van musea, archieven en bibliotheken kunt bekijken. De beeldbank geeft toegang tot het gedigitaliseerde erfgoed van meer dan honderd instellingen en biedt prachtig beeldmateriaal. Zoek nu naar Suik.

Heeft de familie Suik een familiewapen?

U kunt in bekende archievenspeuren of er een familiewapen voor uw familienaam te vinden is. Let op dat wanneer u een (of meerdere) familiewapen(s) vindt voor Suik die alleen kunt gebruiken als u werkelijk in mannelijke lijn afstamt van diegene die het familiewapen oorspronklijk heeft gevoerd (vergelijk hiervoor de gegevens van het betreffende familiewapen met uw stamboom).


Familiewapen Suik bekend?

Zoek naar familiewapen "Suik"

Kunt u geen familiewapen van Suik vinden, wil dat nog niet zeggen dat uw familie geen familiewapen heeft gehad. Veel familiewapens zijn in de loop der tijd buiten gebruik geraakt. Tijdens uw onderzoek stuit u wellicht nog op een familiewapen.

Heeft uw familie geen familiewapen, dan kunt u een familiewapen laten maken. Elke familie in Nederland mag een familiewapen maken. Het familiewapen moet voldoen aan de regels van de heraldiek en moet uniek zijn.

Het is aan te raden een heraldicus in te schakelen als u een familiewapen wilt laten maken. U kunt er meer over lezen op de betreffende website.

Familiewapen Suik laten maken

Hieronder enkele voorbeelden hoe familiewapens er uit zien.

familiewapens 01
familiewapens 02
familiewapens 03
familiewapens 04

Onderdelen

Een familiewapen heeft diverse delen. Hierna staan de belangrijkste beschreven. NB: het familiewapen hieronder is niet het familiewapen Suik, maar slechts een voorbeeld van een familiewapen.

Wapenschild


Het wapenschild is het belangrijkste onderdeel van een familiewapen.


Helm


Boven het wapenschild staat een helm. De helm is niet uniek en kan verschillen per afbeelding van het familiewapen.


Helmteken (met wrong)


Het helmteken staat boven de helm. In veel gevallen is het een herhaling van een symbool uit het wapenschild. Soms wordt er gekozen voor een symbool dat specifiek past bij de drager. Het helmteken wordt aan de onderkant omgeven door de wrong (inelkaar gewrongen doek), die de kleuren heeft van het dekkleed.


Dekkleden


De dekkleden zijn de gekleurde kleden achter de helm. Zij bestaan in de regel uit twee kleuren - een kleur op de achterkant, en een (metaal)kleur aan de binnenkant (voering).

Wat is de oorsprong van familienaam Suik?

De naam Suik bestaat mogelijk al honderden jaren. Waar komt de naam vandaan? Via een kaart van het Meertens instituut ziet u waar Suik in Nederland of België veel gehanteerd is - een aanwijzing waar de naam ook oorspronkelijk vandaan komt. U kunt vervolgens in gemeentedocumenten van die gemeenten verder zoeken naar documenten van uw familie.


De naam Suik

De naam Suik: Maar waar komt Suik vandaan? Zoek de oorsprong op via deze link:

Nederland:
Zoek herkomst van Suik (NL) »

België:
Zoek herkomst van Suik (BE) »

Vastleggen van alle data

Er is bij onderzoek vaak veel data beschikbaar. Het kan handig zijn een programma (of software) te gebruiken voor het vastleggen van alle data, en hun onderlinge verbanden.

Er bestaan diverse genealogische programma's om te assisteren. Sommige zijn gratis. Hier noemen wij een aantal bekende softwarepakketten die veel worden gebruikt.

Hoewel u er ook voor kunt kiezen om uw gegevens online via een website vast te leggen, is het echter aan te bevelen toch met een programma te werken dat u installeert op uw PC of laptop, aangezien u dan altijd de gegevens bij de hand hebt (ook als u geen Internet beschikbaar heeft). De meeste programma's kunnen de gegevens eenvoudig met elkaar en online diensten uitwisselen.

Let er op dat het programma ondersteuning biedt voor het uitwisselen van Gedcom gegevens. Met dit gegevensformaat kunt u data uitwisselen tussen verschillende genealogische programma's.

Kijk zelf welk programma u het meest aanspreekt:

Historische archieven

De historische archieven hebben een ruime hoeveelheid gegevens om een stamboomonderzoek mee op te zetten. Kijk online of ga er langs om informatie over familieleden op te speuren.

Een greep uit de regionale archieven:

Naast archieven hebben gemeenten of steden zelf ook een eigen 'gemeentearchief'. Raadpleeg de website van betreffende gemeenten over hoe u toegang kunt krijgen.

informatie Suik
Vind meer informatie over familie Suik in de lokale archieven.

Ben ik familie van de "bekende" Suik?

Heeft u dezelfde achternaam als een bekende Nederlandse beroemdheid, bekende familie Suik, de beruchte boef Suik, of filmster Suik? Het is niet zeker dat u familie bent.

Dezelfde achternaam als een beroemd figuur wil niet zeggen dat u per definitie familie bent. Er zijn heel veel mensen die toevalligerwijze dezelfde achternaam hebben. Met name bij veel voorkomende achternamen is dit niet onwaarschijnlijk.

Om uit te vinden of u al dan niet familie bent van de bekende figuur, dient u stamboom onderzoek te doen naar die van de beroemde figuur. Pas wanneer u gemeenschappelijke voorouders hebt kunt u daadwerkelijk zeggen dat u familie bent. Een voordeel dat u wellicht hebt, is dat de stamboom of genealogie van de bekende Suik wellicht al eens door iemand is uitgezocht.


Lid van familie Suik ?
Maken bekende of beruchte beroemdheden uit het verleden ook deel uit van uw familie Suik?

 • Biografisch Portaal Suik
  Deze website geeft informatie over kopstukken en opzienbarende figuren uit de geschiedenis, van het vroegste verleden tot nu.

 • "Suik" op Wikipedia zoeken
  Zoek of Suik voorkomt op Wikipedia (als bekend persoon of andere verwijzing)

Google eens op "stamboom Suik" of "genealogie Suik" - wellicht heeft een ander al eens stamboomonderzoek gedaan naar uw familie Suik:

Wie heet er nog meer Suik?

Wie heeft nog meer de achternaam Suik? Kijk eens op de sociale netwerken, en wellicht herkent u zo al een (lang niet gesproken) familielid. Leg contact en wellicht kan hij/zij u verder helpen met informatie voor uw onderzoek.


meer familie Suik
Wie heet er nog meer Suik? Tip: Speur bekende of onbekende achternaamdragers op Linkedin.

Informatie uit het heden. Bezoek de volgende websites:

Naslagwerken familieonderzoek familie

Ook in de boekhandel zijn aanwijzingen te vinden hoe men de genealogie van Suik kan onderzoeken. Hier een aantal verwijzingen naar een paar van de beste boekenvoor de startende en gevorderderde stamboomonderzoeker. Deze boeken kunnen helpen bij het stamboomonderzoek naar familie Suik:

Je Stamboom, Je Familiegeschiedenis
Verborgen verleden
Je stamboom onderzoeken voor Dummies
Het grote familieboek
 

Schrijfwijzen Suik?

Achternamen zijn in het verleden niet altijd gelijk geschreven. De letter K wordt vervangen door een letter C of lettercombinatie CK (of andersom), de letter Y wordt een IJ, etc. etc. Welke schrijfwijzen zijn er bekend van Suik?


Klik op onderstaande link en klik vervolgens door op "varianten" om diverse varianten en schrijfwijzen te vinden voor de naam Suik. Zoek schrijfwijzen van Suik »

Aanvullende ideeën

U zoekt extra ideeën om meer te weten te komen over de stamboom van familie Suik? Raadpleeg dan eens de volgende links:


bronnen stamboom Suik
Lees meer over stamboomononderzoek naar familie Suik

Wat betekent de naam Suik?

Uw voorouders hebben op een gegeven moment een naam aangenomen of werden door omgeving op een bepaalde manier aangeduid. Waar is de naam Suik vandaan gekomen?

In veel gevallen is de herkomst van een achternaam terug te voeren op een van deze typen:

 • herkomstnaam: de naam komt van de plaats (stad, plaats, gebied, streek, ...) waar eerste naamdrager vandaan kwam. Voorbeelden: Van Maastrigt, Van Montfoort, Den Hollander.
 • adresnaam: de naam is gebaseerd op de plek (adres, naam van boerderij, naam van huis, of locatieaanduiding) waar eerste naamdrager woonde. Voorbeelden: Van der Poel, Zielhorst.
 • verwantschapsnamen: de naam komt van een familielid (vaak naam van der vader - ook wel een een patroniem genaamd). Voorbeelden: Petersen, Jansen.
 • beroepsnamen: de naam komt van gebaseerd op het beroep van de eerste naamdrager. Voorbeelden: De Bakker, Veerman, Visser, De Smidt.
 • eigenschapsnamen: vaak komt deze van een bijnaam van de naamdrager. De naam is in dat geval vaak gebaseerd op een eigenschap of kenmerk van de eerste naamdrager. Voorbeelden: De Wit, De Jong, De Korte.

Een herkomstnaam of adresnaam worden ook wel een 'toponiem' genoemd.

betekenis naam Suik
Wat betekent Suik?

Klik op onderstaande knop en ga klik vervolgens door op "analyse en verklaring" om de verklaring te vinden voor de naam Suik. Zoek betekenis van Suik »

Geef de familiegeschiedenis Suik kleur

Genealogisch onderzoek geeft in de regel alleen maar droge feiten: wanneer is iemand geboren, wat zijn de doopnamen, in welke plaats woonde de persoon? Maar mooie familieverhalen vindt u niet terug in de officiële documenten. Hier zijn een aantal nuttige tips om een kleurrijker beeld van de familie te krijgen.

 • Plan een interview met (oudere) familieleden
 • Vraag andere stamboomonderzoekers (genealogen) die dezelfde of aanverwachte families onderzoeken, wat zij hebben gehoord/gevonden van familie Suik


Vind andere genealogen die bezig zijn met genealogische onderzoek naar familie Suik:

Terug in de geschiedenis Suik

Ook gegevens over overleden familieleden is waardevol om uw onderzoek compleet te maken. Leg de gegevens die u tijdens uw zoektocht vindt slim vast, zodat u altijd de bron later kunt terugvinden.

Belangrijkste officiële bronnen van informatie:

 • Burgerlijke stand: gegevens vanaf 1811
 • Doop- trouw- en begraafboeken (DTB): gegevens van voor 1811

Bovenstaande bronnen zijn te vinden in stadhuis van de gemeente en/of regionale of provinciale archieven. Het is dus van belang te zoeken in die archieven waar (en wanneer) het familielid geboren, getrouwd of begraven is. Veel van deze archieven zijn inmiddels online. Begin uw zoektocht via de link hiernaast voor snel resultaat.

Deze gegevens kunnen helpen met het vinden van de juiste persoon: volledige namen, geboorte-,trouw- en/of sterfdata en het kerkgenootschap (geloof).

Bezoek de online archieven »

Grafstenen Suik

overleden Suik
Informatie over overleden Suik familieleden geven veel informatie voor stamboomonderzoek

Bij begraafboeken en grafstenen gaat er niet in de eerste instantie om, om te hoe deze persoon Suik dood is gegaan - maar vooral om de jaartallen - want die bieden een link naar andere familieleden.

Is familie Suik van adel?

Veel stamboom onderzoekers krijgen deze vraag eens voor: "Is mijn familie wellicht van adel?"

De adel is een deel van de bevolking die van oorsprong een bevoorrechte positie innam. In Nederland bestaat naast de ongetitelde adel, die het predicaat jonkheer mag voeren, de getitelde adel. De getitelde adel kan de volgende titels voeren: ridder, baron, burggraaf, graaf, markies, hertog, prins. Tegenwoordig vindt er geen verheffing in de adelstand meer plaats, met uitzondering van het Koninklijk huis.

We krijgen de vraag geregeld voor diverse families. Is mijn familie misschien van adel? Als u het niet weet, dan is de kans heel erg klein dat uw familie van adel is. Via onderstaande link krijgt u een overzicht van adelijke families in Nederland. Maar ook als Suik deel uit maakt van dit overzicht, is het nog niet zeker dat uw familie van adel is. U zou dan moeten aantonen dat uw familie in mannelijke lijn afstamt van de adelijke familie van Suik. Het is in Nederland verboden om adelijke titels te voeren, als u niet van adel bent. Ook de familiewapens van adelijke families zijn beschermd.

De Hoge Raad van Adel

Meer weten over de stamboom Suik

Meer hulp nodig bij uw genealogisch onderzoek Suik? Overweeg dan het volgende eens:


stamboom Suik uitzoeken
Meer weten over de stamboom Suik?

Tips, suggesties of aanvullingen?

Heeft u suggesties, verbeteringen of aanvullingen - laat het ons weten! Met uw hulp kunnen we nog meer mensen helpen met het vinden en opstellen van de eigen stamboom.

 
Stambomen op achternaam: A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z


Meer links voor stambomen: stamboom Ahmadzai | stamboom Barkhuis | stamboom Aschman | stamboom Aling | stamboom Alting Siberg