de online bronnen

Stamboom Struis


Overzicht van de gegevens voor stamboom Struis
Onderzoek doen naar uw familie Struis? Begin hier met de genelaogie van familie Struis. De bronnen op deze pagina zijn zoveel mogelijk geschikt gemaakt voor familie Struis.
Tip: naast de tips op deze website, is dit ook een aanrader:
je stamboom familiegeschiedenis Stamboom
&
Familiegeschiedenis
»

Start van stamboom Struis in 5 minuten


Het begin van stamboom Struis is eigenlijk heel simpel. U begint de stamboom namelijk gewoon bij u zelf - en uw (bekende) familieleden.

Schrijf op van elk familielid:

 • naam (volledige doop- en evt. meisjesnaam)
 • geboorte (datum en plaats)
 • huwelijk (datum en plaats)
 • sterfte (datum en plaats)

Vraag andere familieleden (vader, moeder, oom, tante, neef, nicht, etc.) naar ontbrekende details, zodat u een zo'n compleet mogelijk beeld heeft.. Of duik in uw en hun familiedocumenten, op zoek naar de gegevens. Het is belangrijk dat de start van uw stamboomonderzoek zorgvuldig en zo compleet mogelijk gebeurt.

stamboom Struis
Uw stamboom maken Struis

Stamboomonderzoek naar Struis - zelf doen?

Stamboomonderzoek is een interessante bezigheid. Onderzoek naar de familie Struis hoeft niet alleen een boeiende puzzel te zijn, maar geeft ook nog eens waardevol resultaat. Een goed uitgezochte stamboom is mooi voor uzelf, uw kinderen, andere familieledenen anderen die ook onderzoek doen naar Struis.

Op deze pagina vindt u veel tips en aanwijzingen voor het doen vanstamboomonderzoek. De meeste links zijn gepersonaliseerd voor de stamboom van familie Struis, zodat u snel bruikbare resultaten zult vinden - specifiek voor de stamboom Struis.

Stamboomonderzoek kunt u met diverse bronnen op internet en boeken over het onderwerp zelf uitvoeren. Maar mocht u zelf geen tijd hebben, of hulp nodig hebben met uw stamboomonderzoek, neem dan contact op met een stamboomonderzoeker / genealoog. Zij kunnen u vaak snel verder helpen - of zelfs een compleet onderzoek naar Struis voor u uitvoeren.

Stamboomonderzoek Struis
Doe zelf stamboomonderzoek of schakel een genealoog in

Familieboek Struis

Sommige onderzoekers vinden het mooi hun familieverleden op te nemen in een familie- of stamboomboek.

verborgen verleden Struis
Stel een familieboek op over het
Verborgen Verleden van Struis

Boek Verborgen Verleden »

Diverse genealogen kunnen u helpen met stamboomonderzoek . Een aantal deskundig genealogen is bereikbaar via Stamboom Familie, via de volgende verwijzing:

Contact met Genealoog »

Om in de gaten te houden

Bij het uitvoeren van uw stamboomonderzoek naar Struis is het belangrijk om altijd rekening te houden met de volgende punten.

 • Eenzelfde naam Struis betekent niet per definitie dat er een bloedband is (lees: dat het familie betreft). Controleer gegevens altijd met originele (zo mogelijke officiele) bronnen, zo mogelijk met meerdere bronnen.
 • Wees er van bewust dat er in (ook online) genealogische gegevens veel fouten zijn gekomen (door onleesbaarheid, typfouten, incorrect onderzoek, etc.). Controleer dus altijd de bronnen zelf en probeer feiten te cross-checken (via meerdere bronnen te verifieren).
 • Leg altijd vast waar u gegevens gevonden heeft. Zodat u het altijd kunt terugvinden.
 • Andermans stamboomonderzoeken naar Struis zijn soms auteursrechtelijk beschermd. Zoek altijd de originele bron om copyright issues te voorkomen EN om de betrouwbaarheid van de data te vast te stellen.


Struis online
Informatie over Struis online gevonden? Controleer altijd de oorspronkelijke bronnen.

Online informatie voor Stamboom Struis

Snel resultaat: doe een online zoektocht naar de familie Struis. Wist u dat tegenwoordig veel gegevens over uw stamboom eenvoudig op internet te zoeken zijn?Let op: merk op dat data van derden onjuist kunnen zijn. Controleer daarom altijd de originele bronnen.

Controleer gegevens met behulp van volledige naam, beschikbare datum en plaats of u de juiste persoon hebt. U heeft dan weer een puzzle stukje gevonden en kunt verder met het volgende familielid.


familie Struis
Online zijn veel gegevens te vinden over voorouders en familie Struis

Snel veel gegevens vinden voor de familie Struis? Vind direct resultaat op deze websites:

 • Zoek "Struis" in Genealogie Online
  Genealogie Online is een verzameling van stambomen en genealogische documenten.

 • MyHeritage.com Struis
  MyHeritage heeft een grote verzameling van familiegegevens, waaronder stambomen, volkstellingen en geboorte- huwelijk- en overlijdensakten. Zoek nu online op familienaam Struis.
 • CBG Struis
  Het Centraal Bureau voor Genealogie (CBG) is het landelijk kennis- en documentatiecentrum voor stamboomonderzoek (genealogie) en verwante wetenschappen. Zoek nu in de CBG archieven naar "Struis".

 • WieWasWie Struis
  WieWasWie is een samenwerking tussen een groot aantal historische archiefinstellingen, speciaal gericht op stambomen. De digitale gegevens worden dagelijks uitgebreid. Zoek nu naar "Struis".

 • FamilySearch.org Struis
  FamilySearch.org is de website van de Mormonen, die heel veel gegevens van stambomen over de hele wereld verzameld hebben. Zoek nu online op familienaam Struis.

Stamboom steeds meer uitzoeken

Ga verder terug in de tijd met verder stamboomonderzoek naar Struis. Kies eerst welke informatie u verder wilt uitzoeken om uw stamboom verder te laten groeien.

Er zijn diverse soorten onderzoek uit te voeren:

 • stamreeks Struis: stamboomonderzoek naar al uw voorvaders (of -moeders)
 • kwartierstaat Struis: stamboomonderzoek naar al uw voorouders
 • genealogie Struis: onderzoek naar alle mannelijke (of vrouwelijke) nakomelingen (bijvoorbeeld van een van uw voorouders)
 • parenteel Struis: stamboomonderzoek naar alle nakomelingen (bijvoorbeeld van een van uw voorouders)

De meeste beginnende genealogen starten een stamboom als stamreeks, om hun voorvaders in kaart te brengen. Hiermee is bijvoorbeeld de start van de naam Struis te vinden, de stamvader Struis en tegelijk dikwijls ook de beroepen van de diverse voorouders.

De stamreeks Struis geeft een goede basis voor alle andere typen stamboomonderzoek naar Struis.stamvader Struis
Stamvader Struis is de naamgever van de familie Struis


stamreeks Struis
kwartierstaat Struis
genealogie Struis
parenteel Struis

Geef de familiegeschiedenis Struis kleur

Stamboomonderzoek geeft vaak alleen maar droge feiten: wanneer is iemand geboren, wat zijn de namen, in welke plaats woonde de persoon en wanneer is men gestorven? Maar mooie familieverhalen en typische annekdotes van de familie vindt u niet in de officiële documenten. Hier een aantal handige tips om een kleurrijker beeld van de familie te krijgen.

 • Plan een interview met (oudere) familieleden
 • Vraag andere stamboomonderzoekers (genealogen) die dezelfde of aanverwachte families onderzoeken, wat zij hebben gehoord/gevonden van familie Struis
 • Bezoek het lokale museum


Vind andere stamboomonderzoekers die bezig zijn met onderzoek naar familie Struis:

Terug in de geschiedenis Struis

Wanneer u al wat data van stamboomleden hebt gevonden, kunt u verder terug in de tijd. Ook gegevens over overleden Struis-familieleden is waardevol om uw onderzoek compleet te maken. Leg de gegevens die u onderweg vindt slim vast (gebruik bijvoorbeeld een template), zodat u altijd de bron kunt terugvinden.

Belangrijkste officiële bronnen van informatie:

 • Burgerlijke stand: gegevens vanaf 1811
 • Doop- trouw- en begraafboeken (DTB): gegevens van voor 1811

Bovenstaande bronnen zijn vaak te raadplegen in stadhuis van de gemeente en/of regionale of provinciale archieven. Het is van belang te zoeken in die archieven waar (en wanneer) het familielid geboren, getrouwd of begraven is. Veel van deze archieven zijn inmiddels online. Begin uw zoektocht via de link hiernaast voor snel resultaat.

Deze gegevens helpen met het vinden van de juiste persoon: volledige namen, geboorte-,trouw- en/of sterfdata en het kerkgenootschap (geloof).

Bezoek de online archieven »

Grafstenen Struis

overleden Struis
Informatie over overleden Struis familieleden geven veel aanvullende gegevens voor stamboomonderzoek

Bij informatie uitbegraafboeken en grafstenen gaat er niet in de eerste instantie om, om te waaraan deze persoon Struis dood is gegaan - maar vooral om de jaartallen - want die bieden een link naar andere familieleden.

Wie heet er nog meer Struis?

Wie heten er ook Struis? Kijk eens op de sociale netwerken, en misschien herkent u zo al een familielid. Leg eens contact en wellicht kan hij/zij u verder helpen met nuttige informatie voor uw onderzoek.


meer familie Struis
Wie heet er nog meer Struis? Tip: Speur bekende of onbekende naamdragers op Linkedin.

Informatie uit het heden. Bezoek de volgende websites:

Ben ik familie van de "bekende" Struis?

Heeft u dezelfde naam als een bekende of historische Nederlandse beroemdheid, bekende familie Struis, de beruchte boef Struis, of moviestar Struis? U hoeft niet familie te zijn.

Dezelfde achternaam als een bekend persoon wil niet zeggen dat u werkelijk familie bent. Er zijn veel personen die toevallig eenzelfde achternaam hebben.

Om uit te vinden of u familie bent van de beroemde figuur, dient u niet alleen stamboomonderzoek te doen naar uw eigen familie, maar ook naar die van de algemeen beroemde figuur. Pas wanneer u gemeenschappelijke voorouders hebt of onderdeel bent van dezelfde stamboom kunt u daadwerkelijk zeggen dat u familie bent. Een voordeel dat u wellicht hebt, is dat de genealogie van de beroemde Struis wellicht al eens is uitgezocht.


Lid van familie Struis ?
Maken beruchte bekendheden uit het verleden ook deel uit van uw familie Struis?

Google eens op "stamboom Struis" of "genealogie Struis" - wellicht heeft een ander al eens onderzoek gedaan naar familie Struis:

Heeft de familie Struis een familiewapen?

U kunt in de bekende archieven (zoals bijvoorbeeld die van het Centraal Bureau voor de Genealogie) speuren of er een familiewapen voor uw familienaam te vinden is. Let op dat wanneer u een (of meerdere) familiewapen(s) vindt voor Struis die alleen mag gebruiken als u werkelijk in mannelijke lijn afstamt van de voorvader die het familiewapen oorspronklijk gevoerd heeft (vergelijk hiervoor de gegevens van het betreffende familiewapen met uw stamboom).


Familiewapen Struis bekend?

Zoek naar familiewapen "Struis"

Kunt u geen familiewapen voor Struis vinden, wil dat nog niet direct betekenen dat uw familie geen familiewapen heeft of heeft gehad. Veel familiewapens zijn in de loop der tijd in vergetelheid geraakt. Tijdens uw onderzoek stuit u wellicht nog op een familiewapen.

Heeft uw familie geen familiewapen, dan kunt u kiezen voor: een familiewapen laten maken. Elke familie in Nederland is het toegestaan een familiewapen maken. Het familiewapen moet wel voldoen aan de heraldische regels en uniek zijn.

U kunt er meer over lezen op de betreffende website.

Familiewapen Struis laten maken

Hieronder enkele voorbeelden van hoe familiewapens er uit zien.

familiewapens 01
familiewapens 02
familiewapens 03
familiewapens 04

Onderdelen

Een familiewapen bestaat uit diverse onderdelen. Hieronder staan de belangrijkste delen beschreven. NB: het familiewapen hieronder is niet het familiewapen Struis, maar slechts een voorbeeld van een familiewapen.

Wapenschild


Het wapenschild is het belangrijkste onderdeel van een familiewapen.


Helm


Boven het wapenschild staat een helm afgebeeld. In verschillende tijdsperken gebruikte men andere helmen. De helm is niet uniek en kan verschillen per uitvoering van het familiewapen.


Helmteken (met wrong)


Het helmteken staat boven de helm. In veel gevallen is het een herhaling van een symbool uit het wapenschild. Soms wordt er gekozen voor een symbool dat specifiek past bij de drager. Het helmteken wordt aan de onderkant versierd met de wrong (inelkaar gewrongen doek).


Dekkleden


De dekkleden zijn de gekleurde kleden achter de helm.

Wat betekent de naam Struis?

Wat betekent de naam Struis? Uw voorouders hebben op een gegeven moment een naam gekozen of werden door omgeving op een bepaalde manier aangeduid. In 1811 werden de namen officieel vastgelegd; maar voor die tijd hadden mensen ook al achternamen. Waar is de naam Struis vandaan gekomen?

In veel gevallen is de herkomst van een achternaam terug te voeren op een van onderstaande klassificaties:

 • herkomstnaam: de naam komt van de plaats (stad, plaats, gebied, streek, ...) waar eerste naamdrager vandaan kwam. Voorbeelden: Van Maastrigt, Van Montfoort, Den Hollander.
 • adresnaam: de naam komt van de plek (adres, naam van boerderij, naam van huis, of locatieaanduiding) waar eerste naamdrager woonde. Voorbeelden: Van der Poel, Zielhorst.
 • verwantschapsnamen: de naam komt van een familielid (vaak naam van der vader - ook wel een een patroniem genaamd). Voorbeelden: Petersen, Jansen.
 • beroepsnamen: de naam is gebaseerd op gebaseerd op het beroep van de eerste naamdrager. Voorbeelden: De Bakker, Veerman, Visser, De Smidt.
 • eigenschapsnamen: vaak komt deze van een bijnaam van de naamdrager. De naam is in dat geval vaak gebaseerd op een eigenschap of kenmerk van de eerste naamdrager. Voorbeelden: De Wit, De Jong, De Korte.


betekenis naam Struis
Wat betekent Struis?

Klik op onderstaande knop en ga klik vervolgens door op "analyse en verklaring" om de verklaring te vinden voor de naam Struis. Zoek betekenis van Struis »

Schrijfwijzen Struis?

Achternamen zijn door de geschiedenis niet altijd gelijk geschreven. De letter K wordt vervangen door een letter C of lettercombinatie CK (of andersom), de letter Y wordt een IJ, etc. etc. Welke schrijfwijzen zijn er bekend van Struis?

Bovendien wordt soms eenzelfde persoon aangeduid met meerdere namen (met name voor 1811, toen er nog niet één officiele aanduiding was voor een persoon).


Klik op onderstaande link en klik vervolgens door op "varianten" om diverse varianten en schrijfwijzen te vinden voor de naam Struis. Zoek schrijfwijzen van Struis »

Stamboom Programmatuur

Wanneer u even druk bent geweest met stamboomonderzoek naar familie Struis ziet u wellicht snel door de bomen het bos niet meer. Er is bij onderzoek veel informatie beschikbaar. Het kan handig zijn een programma (of software) te gebruiken voor het opslaan van alle data, en de onderlinge verbanden.

Er bestaan diverse genealogische programma's om te assisteren. Sommige programma's zijn gratis. Hier staan een aantal bekende softwarepakketten die veel in Nederland worden gebruikt.

Hoewel u er ook voor kunt kiezen om uw gegevens online via een website vast te leggen, is het echter aan te bevelen toch met een programma te werken dat u installeert op uw PC of laptop, aangezien u dan altijd de gegevens bij de hand hebt (ook als u geen Internet beschikbaar heeft). De meeste programma's kunnen de gegevens eenvoudig met elkaar en online diensten uitwisselen.

Let bij een programma op dat het ondersteuning biedt voor het uitwisselen van Gedcom gegevens. Met dit gegevensformaat kunt u gegevens uitwisselen tussen verschillende programma's.

Kijk zelf welk programma u het meest aanspreekt:

Nog meer ideeën voor de stamboom Struis

U zoekt extra bronnen voor familie Struis? Raadpleeg eens de volgende bronnen:


bronnen stamboom Struis
Lees meer over stamboomononderzoek naar familie Struis

Waar komt de familienaam Struis vandaan?

De naam Struis bestaat al honderden jaren. Waar komt deze vandaan? Via een kaart ziet u waar Struis in Nederland of België veel gehanteerd is - veel gebruik geeft een sterke aanwijzing waar de naam van oorsprong vandaan komt. U kunt vervolgens in gemeentearchieven van die gemeenten verder zoeken naar informatie over uw familie.


De naam Struis

De naam Struis: Waar komt Struis nu vandaan? Zoek de oorsprong op via deze links:

Nederland:
Zoek herkomst van Struis (NL) »

België:
Zoek herkomst van Struis (BE) »

Historische archieven

De regionale historische archieven hebben een ruime hoeveelheid informatie om een stamboom mee op te zetten. Kijk op internet om gegevens over familie op te zoeken.

Een greep uit de regionale historische archieven:

Naast regionale archieven hebben gemeenten zelf een eigen 'gemeentearchief'. Raadpleeg de website van betreffende gemeenten over hoe u toegang kunt krijgen.

informatie Struis
Vind ook informatie over familie Struis in de regionale archieven.

Meer achtergronden

Om meer te weten over de tijd waarin uw voorouders leefden, welke beroepen zij deden en wat er speelde in die tijd, zijn een aantal interessante bronnen te raadplegen.

Kijk ook eens op de startpagina van beeldbanken, voor een overzicht van beelden uit de Nederlandse geschiedenis en Nederlandse plaatsen.

geschiedenis Struis
Hoe leefde Struis in het verleden? Het beroemde schilderij van Brueghel toont veel oude Nederlandse beroepen.

Achtergrondinformatie uit het verleden. Bezoek de volgende websites:

 • Nationaal Archief
  De collectie van het Nationaal Archief bestaat uit rijen gedrukte, geprinte of handgeschreven documenten, zo'n 300.000 kaarten, tekeningen en circa 14 miljoen foto's. Zoek nu naar Struis in het Nationaal Archief.

 • Bibliografie Struis
  De Digitale Bibliografie Nederlandse Geschiedenis (DBNG) is een online bibliografie over de Nederlandse geschiedenis van prehistorie tot heden. Zoek nu hoe de naam Struis voorkomt in de geschiedenis.

 • WatWasWaar
  WatWasWaar geeft historische informatie over elke plek in Nederland.

 • Oude beroepen in beeld
  Heeft u een beroep gevonden van een van de voorouders Struis, en bent benieuwd wat dat voor beroep was? Kijk dan eens hier.

 • Krantenartikelen waarin Struis voorkomt
  Graaf in het verleden met oude kranten uit Nederland, Nederlands-Indië, Suriname, de Nederlandse Antillen en de Verenigde Staten. Het nieuws van toen in ruim 9 miljoen pagina's uit dagbladen uit de 17e, 18e, 19e en 20e eeuw.

Naslagwerken stamboomonderzoek

Niet alleen online, maar ook in de boekenwinkel zijn tips te vinden hoe men de genealogie van familie Struis kan onderzoeken. Hier een verwijzing naar een paar van de beste online te verkrijgen naslagwerken. Deze boeken kunnen assisteren bij het genealogisch onderzoek familie Struis:

Verborgen verleden
Het grote familieboek
Je stamboom onderzoeken voor Dummies
Je Stamboom, Je Familiegeschiedenis
 

Is familie Struis van adel?

Veel genealogisch onderzoekers krijgen deze vraag eens voor: "Is mijn familie misschien ook van adel?"

De adel is een groep mensen die van oorsprong een bevoorrechte positie innam. In Nederland bestaat naast de ongetitelde adel, die het predicaat jonkheer mag voeren, de getitelde adel. De getitelde adel mag, van laag naar hoog, de volgende titels voeren: ridder, baron, burggraaf, graaf, markies, hertog, prins. Tegenwoordig vindt er geen verheffing in de adelstand meer plaats, met uitzondering van het Koninklijk huis.

Als u het niet weet, dan is de kans heel erg klein dat uw familie van adel is. Via onderstaande link krijgt u een overzicht van adelijke families in Nederland. Maar ook als Struis deel uit maakt van deze lijst, is het nog lang niet zeker dat uw familie van adel is. U zou dan moeten aantonen dat uw familie in mannelijke lijn afstamt van de adelijke familie van Struis. Het is in Nederland verboden om adelijke titels te voeren, als u niet van adel bent. Ook de familiewapens van adelijke families zijn beschermd.

De Hoge Raad van Adel

Aavullende informatie voor stamboom Struis

Hulp nodig bij uw genealogisch onderzoek naar Struis? Overweeg dan het volgende eens:


stamboom Struis uitzoeken
Meer weten over de stamboom Struis?

Tips, suggesties of aanvullingen?

Heeft u suggesties, verbeteringen of aanvullingen - laat het ons weten! Met uw hulp kunnen we nog meer mensen helpen met het vinden en opstellen van de eigen stamboom.

 
Stambomen op achternaam: A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z


Meer links voor stambomen: stamboom Van Agthoven | stamboom Van Agteren | stamboom Atmani | stamboom Amraoui | stamboom Arkink