de online bronnen

Stamboom Soeterbroek


De beste gegevens voor stamboom Soeterbroek
Benieuwd naar de stamboom van familie Soeterbroek? Begin hier met de genelaogie van uw familie. De bronnen op deze page zijn gepersonaliseerd voor Soeterbroek.
Tip: naast de online verwijzingen op deze website, raadpleeg ook:
je stamboom familiegeschiedenis Stamboom
&
Familiegeschiedenis
»

Begin de stamboom Soeterbroek in 5 minuten


Het starten met stamboom Soeterbroek is eigenlijk erg eenvoudig. U begint de stamboom namelijk gewoon bij u zelf - en uw (bekende) familieleden.

Schrijf op van ieder familielid:

 • naam (volledige doop- en evt. meisjesnaam)
 • geboorte (datum en plaats)
 • huwelijk (datum en plaats)
 • sterfte (datum en plaats)

Vraag andere familieleden (vader, moeder, oom, tante, neef, nicht, etc.) naar ontbrekende gegevens. Of duik in uw en hun familiedocumenten, op zoek naar de gegevens. Het is belangrijk dat het begin van uw stamboomonderzoek zo compleet mogelijk gebeurt.

stamboom Soeterbroek
De stamboom maken Soeterbroek

Stamboomonderzoek naar Soeterbroek - zelf doen?

Stamboomonderzoek is een interessante hobby. Onderzoek naar de familie Soeterbroek hoeft niet alleen een boeiende (en soms zelfs verslavende) puzzel te zijn, maar geeft ook nog eens waardevol resultaat. Een goed uitgezochte stamboom is mooi voor uzelfen andere familieledenen anderen die ook interesse hebben in familie Soeterbroek.

Op deze site vindt u veel tips, bronnen voor stamboomonderzoek. De meeste verwijzingen zijn specifiek gemaakt voor de stamboom van familie Soeterbroek, zodat u zo snel mogelijk bruikbare resultaten kunt vinden - specifiek voor de stamboom Soeterbroek.

Stamboomonderzoek kunt u met diverse bronnen op internetover het onderwerp zelf doen. Maar mocht u zelf geen tijd hebben, of hulp nodig hebben met uw onderzoek, neem dan contact op met een stamboomonderzoeker / genealoog. Zij kunnen u vaak verder helpen - of zelfs een onderzoek naar Soeterbroek voor u uitvoeren.

Stamboomonderzoek Soeterbroek
Doe zelf stamboomonderzoek of schakel een genealoog in

Familieboek Soeterbroek

Sommige families vinden het mooi hun familieverleden op te nemen in een familie- of stamboomboek.

verborgen verleden Soeterbroek
Stel een familieboek op over het
Verborgen Verleden van Soeterbroek

Boek Verborgen Verleden »

Diverse genealogen kunnen u helpen met stamboomonderzoek of het opstellen van een familieboek. Een aantal deskundig genealogen is bereikbaar via Stamboom Familie, via de volgende link:

Contact met Genealoog »

NB: Om in de gaten te houden

Bij het uitvoeren van stamboomonderzoek naar Soeterbroek is het van belang om rekening te houden met de volgende punten.

Aandachtspunten:

 • Eenzelfde naam Soeterbroek betekent niet per definitie dat er een bloedband bestaat (m.a.w. dat het familie is). Controleer gevonden gegevens immer met originele bronnen en indien mogelijk met diverse bronnen.
 • Wees er van bewust dat er in (ook online) stamboom gegevens mogelijk fouten zijn geslopen (door onleesbaarheid, typfouten, onjuist uitgevoerd onderzoek, etc.). Controleer daarom altijd de bronnen zelf en probeer feiten te cross-checken (via meerdere bronnen te controleren).
 • Houd bij waar u data gevonden heeft. Zodat u het kunt (her)controleren.
 • (Delen van) andermans genealogische onderzoeken naar Soeterbroek zijn mogelijk auteursrechtelijk beschermd. Gebruik de originele bronnen om auteursrechtelijke problemen te omzeilen en om direct de betrouwbaarheid van de data te controleren.


Soeterbroek online
Soeterbroek online gevonden? Controleer de oorspronkelijke bronnen.

Stamboom steeds meer laten groeien

Ga verder terug in de historie met verder onderzoek naar Soeterbroek. Maar kies eerst welke informatie u verder wilt uitzoeken om uw stamboom verder te laten groeien.

Er zijn diverse typen onderzoek te doen:

 • stamreeks Soeterbroek: dit is stamboomonderzoek naar al uw voorvaders (of -moeders)
 • kwartierstaat Soeterbroek: dit is stamboomonderzoek naar al uw voorouders
 • genealogie Soeterbroek: dit betreft stamboomonderzoek naar alle mannelijke (of vrouwelijke) nakomelingen (bijvoorbeeld van een van uw voorouders)
 • parenteel Soeterbroek: stamboomonderzoek naar alle nakomelingen (bijvoorbeeld van een van uw voorouders)

De meeste genealogen starten een stamboom als stamreeks, om hun voorvaders te onderzoeken. Hiermee is bijvoorbeeld de start van naam Soeterbroek te vinden, de stamvader Soeterbroek en tegelijk dikwijls ook de beroepen van de diverse voorvaders.

De stamreeks Soeterbroek geeft een goed begin voor alle andere typen genealogisch onderzoek naar de stamboom Soeterbroek.stamvader Soeterbroek
Stamvader Soeterbroek is de naamgever van de familie Soeterbroek


stamreeks Soeterbroek
kwartierstaat Soeterbroek
genealogie Soeterbroek
parenteel Soeterbroek

Online informatie voor Stamboom Soeterbroek

Snel resultaat: doe een online zoektocht naar de familie Soeterbroek. Wist u dat tegenwoordig veel gegevens over uw voorouders eenvoudig op internet te vinden zijn?Let op: merk op dat data van anderen onjuist kunnen zijn. Controleer altijd de originele bronnen.

Zoek de gegevens op en controleer dan altijd vanuit uw bekende gegevens. Controleer gegevens met behulp van volledige naam, beschikbare datum en plaats of u de juiste persoon hebt. U heeft dan weer een puzzle stukje gevonden en kunt verder met het volgende familielid. Zo bouwt u zelf de stamboom Soeterbroek langzamerhand uit.


familie Soeterbroek
Online zijn veel gegevens te vinden over voorouders en familie Soeterbroek

Eenvoudig veel informatie vinden voor de familie Soeterbroek? Vind resultaat op deze sites:

 • Archieven Soeterbroek
  Archieven.nl is een grote collectie van (online) documenten van 85 Nederlandse archieven. Met o.a. personen, akten en krantenpagina's.

 • CBG Soeterbroek
  Het Centraal Bureau voor Genealogie (CBG) is het landelijk kennis- en documentatiecentrum voor stamboomonderzoek (genealogie) en verwante wetenschappen. Zoek nu in de CBG archieven naar "Soeterbroek".

 • MyHeritage.com Soeterbroek
  MyHeritage heeft een grote verzameling van familiegegevens, waaronder stambomen, volkstellingen en geboorte- huwelijk- en overlijdensakten. Zoek nu online op familienaam Soeterbroek.
 • FamilySearch.org Soeterbroek
  FamilySearch.org is de website van de Mormonen, die heel veel gegevens van stambomen over de hele wereld verzameld hebben. Zoek nu online op familienaam Soeterbroek.

Historische archieven

De regionale archieven hebben een schat aan gegevens om een stamboom mee te verrijken. Kijk online of ga er langs om gegevens over uw familieleden op te zoeken.

Een greep uit de regionale historische archieven:

Naast bovenstaande regionale archieven hebben gemeenten zelf vaak ook een eigen 'gemeentearchief'.

informatie Soeterbroek
Vind ook informatie over familie Soeterbroek in de regionale archieven.

Geef de familiegeschiedenis Soeterbroek kleur

Stamboomonderzoek geeft alleen maar feiten: wanneer is iemand geboren, wat zijn zijn/haar doopnamen, in welke plaats woonde de persoon? Maar mooie familieverhalen en typische annekdotes van de familie vindt u niet terug in de officiële documenten. Hier een aantal nuttige tips om een kleurrijker beeld van de familie te krijgen.

 • Plan een interview met (oudere) familieleden
 • Vraag andere stamboomonderzoekers (genealogen) die dezelfde of aanverwachte families onderzoeken, wat zij hebben gehoord/gevonden van familie Soeterbroek
 • Vraag oudere inwoners van het dorpje waarin familie woonden naar verhalen over uw familie
 • Bezoek het lokale museum


Vind andere genealogen die bezig zijn met onderzoek naar familie Soeterbroek:

Meer achtergronden

Om meer te weten over de tijd waarin uw voorouders leefden, welke beroepen zij deden en wat er gebeurde in die tijd, zijn een aantal interessante bronnen te raadplegen.

Kijk ook eens op de pagina van beeldbanken, voor een overzicht van beelden uit de Nederlandse geschiedenis. Erg geschikt om uw familiegeschiedenis beeld en kleur te geven.

geschiedenis Soeterbroek
Hoe leefde Soeterbroek vroeger? Het bekende kunstwerk van Brueghel toont vele oude Nederlandse beroepen.

Achtergrondinformatie uit het verleden. Bezoek de volgende websites:

 • Soeterbroek in het Geheugen van Nederland
  Het Geheugen van Nederland is een beeldbank waar u online de collecties van musea, archieven en bibliotheken kunt bekijken. De beeldbank geeft toegang tot het gedigitaliseerde erfgoed van meer dan honderd instellingen en biedt prachtig beeldmateriaal. Zoek nu naar Soeterbroek.

 • WatWasWaar
  WatWasWaar geeft historische informatie over elke plek in Nederland.

 • Bibliografie Soeterbroek
  De Digitale Bibliografie Nederlandse Geschiedenis (DBNG) is een online bibliografie over de Nederlandse geschiedenis van prehistorie tot heden. Zoek nu hoe de naam Soeterbroek voorkomt in de geschiedenis.

 • Krantenartikelen waarin Soeterbroek voorkomt
  Graaf in het verleden met oude kranten uit Nederland, Nederlands-Indië, Suriname, de Nederlandse Antillen en de Verenigde Staten. Het nieuws van toen in ruim 9 miljoen pagina's uit dagbladen uit de 17e, 18e, 19e en 20e eeuw.

Wie heet er nog meer Soeterbroek?

Wie heten er nog meer Soeterbroek? Kijk eens op de sociale netwerken, en misschien herkent u zo al een (lang niet gesproken) familielid. Leg eens contact en wellicht kan hij/zij u verder helpen met informatie voor uw stamboomonderzoek.


meer familie Soeterbroek
Wie heet er nog meer Soeterbroek? Speur onbekende achternaamdragers op, op Social Media.

Informatie uit het heden. Bezoek de volgende websites:

Heeft de familie Soeterbroek een familiewapen?

U kunt in bekende archieven (zoals bijvoorbeeld die van het Centraal Bureau voor de Genealogie) speuren of er een familiewapen voor uw familienaam te vinden is. Let op dat wanneer u een (of meerdere) familiewapen(s) vindt voor Soeterbroek die alleen mag gebruiken als u echt in mannelijke lijn afstamt van diegene die het familiewapen Soeterbroek oorspronklijk heeft gevoerd (vergelijk daarvoor de gegevens van het betreffende familiewapen met uw stamboom).


Familiewapen Soeterbroek bekend?

Zoek naar familiewapen "Soeterbroek"

Kunt u geen familiewapen voor Soeterbroek vinden, dan wil dat nog niet direct betekenen dat uw familie geen familiewapen heeft gehad. Veel familiewapens zijn in de loop der tijd buiten gebruik geraakt. Tijdens uw onderzoek stuit u wellicht nog op een familiewapen.

Heeft uw familie geen familiewapen, dan kunt u kiezen voor: een eigen familiewapen laten maken. Elke familie in Nederland is toegestaan een familiewapen maken. Het wapen moet voldoen aan de regels van de heraldiek en moet uniek zijn.

Het is aan te raden een heraldicus te raadplegen als u een familiewapen wilt laten maken. U kunt er meer over lezen op de betreffende website.

Familiewapen Soeterbroek laten maken

Hieronder enkele voorbeelden hoe familiewapens er uit zien.

familiewapens 01
familiewapens 02
familiewapens 03
familiewapens 04

Onderdelen

Een familiewapen heeft verschillende onderdelen. Hieronder staan de belangrijkste delen beschreven. NB: het familiewapen hieronder is niet het familiewapen Soeterbroek, maar slechts een voorbeeld van een familiewapen.

Wapenschild


Het wapenschild is het belangrijkste onderdeel van een familiewapen. Een wapenschild alleen is al voldoende om te gelden als familiewapen.


Helm


Bovenop het wapenschild staat een helm afgebeeld. In verschillende tijdsperken gebruikte men andere helmen.


Helmteken (met wrong)


Het helmteken staat boven de helm. In veel gevallen is het een herhaling van een symbool uit het wapenschild. Soms wordt er gekozen voor een symbool dat specifiek past bij de drager. Het kan dus verschillen binnen een familie. Het helmteken wordt aan de onderkant versierd met de wrong (een inelkaar gewrongen doek), die de kleuren heeft van het dekkleed.


Dekkleden


De dekkleden zijn de gekleurde kleden achter de helm. Zij bestaan in de regel uit twee kleuren - een kleur op de achterkant, en een (metaal)kleur aan de binnenkant (voering).

Ben ik familie van de "bekende" Soeterbroek?

Heeft u dezelfde naam als een bekende Nederlandse beroemdheid, bekende familie Soeterbroek, de beruchte boef Soeterbroek, of moviestar Soeterbroek? Het is niet zeker dat u familie bent.

Dezelfde naam als een beroemd figuur wil niet zeggen dat u per se familie bent. Er zijn heel veel mensen die bij toeval eenzelfde achternaam hebben.

Om uit te vinden of u familie bent van de beroemde figuur, dient u niet alleen stamboomonderzoek uit te voeren naar uw eigen familie, maar ook naar die van de algemeen bekende figuur. Pas wanneer u gemeenschappelijke voorouders hebt of onderdeel bent van dezelfde stamboom kunt u daadwerkelijk zeggen dat u familie van elkaar bent. Een voordeel dat u misschien hebt is dat de stamboom of genealogie van de bekende Soeterbroek wellicht al eens door iemand is uitgezocht.


Lid van familie Soeterbroek ?
Maken bekende of beruchte personen van vroeger ook deel uit van uw familie Soeterbroek?

Google eens op "stamboom Soeterbroek" of "genealogie Soeterbroek" - wellicht heeft iemand anders al eens stamboomonderzoek gedaan naar uw familie Soeterbroek:

Terug in de geschiedenis Soeterbroek

Wanneer u al wat gegevens van familieleden hebt gevonden, kunt u verder terug in het verleden. Ook informatie over overleden familieleden is waardevol om uw onderzoek compleet te maken. Leg de informatie die u onderweg vindt bij uw stamboomonderzoek slim vast, zodat u altijd de bronnen later kunt terugvinden.

Belangrijkste officiële bronnen van informatie:

 • Burgerlijke stand: gegevens vanaf 1811
 • Doop- trouw- en begraafboeken (DTB): gegevens van voor 1811

Deze bronnen zijn te vinden in stadhuis van de gemeente en/of regionale of provinciale archieven. Het is dus van belang te zoeken in die archieven waar (en wanneer) het familielid geboren, getrouwd of begraven is. Begin uw zoektocht via de link hiernaast voor snel resultaat.

Deze gegevens kunnen helpen: volledige namen, geboorte-,trouw- en/of sterfdata en het kerkgenootschap (geloof) van uw familie.

Veel historische gegevens staan online (per provincie). Bezoek de online archieven »

Grafstenen Soeterbroek

overleden Soeterbroek
Informatie over overleden Soeterbroek familieleden geven veel extra informatie voor genealogisch onderzoek

Bij begraafboeken en grafstenen gaat er niet echt om, om te hoe deze persoon Soeterbroek dood is gegaan - maar vooral ook om de jaartallen - want die bieden een link naar andere familieleden en om andere gegevens in uw stamboomonderzoek te valideren.

Boeken voor genealogisch onderzoek naar

Ook in de boekenwinkel zijn veel tips te vinden hoe men de genealogie van Soeterbroek kan opstellen. Hierbij een aantal verwijzingen naar een paar van de beste online te verkrijgen naslagwerkenvoor de beginnende en gevorderderde stamboomonderzoeker. Deze boeken kunnen assisteren bij genealogisch onderzoek:

Verborgen verleden
Het grote familieboek
Je stamboom onderzoeken voor Dummies
Je Stamboom, Je Familiegeschiedenis
 

Extra ideeën

U zoekt extra bronnen om meer te weten te komen over de stamboom van familie Soeterbroek? Kijk dan eens bij de volgende links:


bronnen stamboom Soeterbroek
Lees meer over stamboomononderzoek naar familie Soeterbroek

Schrijfwijzen Soeterbroek?

Achternamen zijn door de geschiedenis niet altijd hetzelfde geschreven. De letter K wordt vervangen door een letter C of lettercombinatie CK (of andersom), de letter Y wordt een IJ, etc. etc. Andere schrijfwijzen kunnen voorkomen binnen één familie. Welke schrijfwijzen zijn er bekend van Soeterbroek?


Klik op onderstaande link en klik vervolgens door op "varianten" om diverse varianten en schrijfwijzen te vinden voor de naam Soeterbroek. Zoek schrijfwijzen van Soeterbroek »

Wat betekent de naam Soeterbroek?

Uw voorouders hebben op een gegeven moment een naam aangenomen of werden door omgeving op een bepaalde manier aangeduid. Waar is de naam Soeterbroek op gebaseerd?

In veel gevallen is de herkomst van een achternaam terug te voeren op een van onderstaande typen:

 • herkomstnaam: de naam is gebaseerd op de plaats (stad, plaats, gebied, streek, ...) waar eerste naamdrager vandaan kwam. Voorbeelden: Van Maastrigt, Van Montfoort, Den Hollander.
 • adresnaam: de naam komt van de plek (adres, naam van boerderij, naam van huis, of locatieaanduiding) waar eerste naamdrager woonde. Voorbeelden: Van der Poel, Zielhorst.
 • verwantschapsnamen: de naam is gebaseerd op een familielid (vaak naam van der vader - ook wel een een patroniem genaamd). Voorbeelden: Petersen, Jansen.
 • beroepsnamen: de naam komt van gebaseerd op het beroep van de eerste naamdrager. Voorbeelden: De Bakker, Veerman, Visser, De Smidt.
 • eigenschapsnamen: vaak gebaseerd op een bijnaam van de naamdrager. De naam is in dat geval vaak gebaseerd op een eigenschap of kenmerk van de eerste naamdrager. Voorbeelden: De Wit, De Jong, De Korte.


betekenis naam Soeterbroek
Wat betekent Soeterbroek?

Klik op onderstaande knop en ga klik vervolgens door op "analyse en verklaring" om de verklaring te vinden voor de naam Soeterbroek. Zoek betekenis van Soeterbroek »

Stamboom Programmatuur

Wanneer u even druk bent geweest met onderzoek naar familie Soeterbroek wordt het wellicht allemaal wat veel. Er is vaak veel data beschikbaar. Het kan handig zijn een programma (of software) te gebruiken voor het opslaan van alle gegevens.

Er bestaan diverse genealogische programma's om daarbij te helpen. Sommige zijn gratis, andere zijn betaald. Hier noemen wij een aantal bekende softwarepakketten die veel in Nederland worden gebruikt.

Hoewel u er ook voor kunt kiezen om uw gegevens online via een website vast te leggen, is het echter aan te bevelen met een programma te werken dat u installeert op uw PC of laptop, aangezien u dan altijd de gegevens bij de hand hebt (ook als u geen Internet beschikbaar heeft). De meeste programma's kunnen de gegevens eenvoudig met elkaar en online diensten uitwisselen.

Let op dat het ondersteuning biedt voor het uitwisselen van Gedcom gegevens. Met deze bestandsindeling kunt u data uitwisselen tussen verschillende genealogische programma's.

Kijk zelf welk programma u het meest aanspreekt:

Waar komt de naam Soeterbroek vandaan?

De naam Soeterbroek bestaat mogelijk al eeuwen. Waar komt deze vandaan? Via een kaart van het Meertens instituut ziet u waar de naam Soeterbroek in Nederland of België veel gehanteerd wordt - veel gebruik geeft een aanwijzing waar de naam ook oorspronkelijk vandaan komt. U kunt dan in de gemeentebibliotheken van de betreffende gemeenten verder zoeken naar meer informatie over uw familie.


De naam Soeterbroek

De naam Soeterbroek: Wat is de herkomst van Soeterbroek? Zoek het op via deze link:

Nederland:
Zoek herkomst van Soeterbroek (NL) »

België:
Zoek herkomst van Soeterbroek (BE) »

Is familie Soeterbroek van adel?

Veel genealogisch onderzoekers krijgen deze vraag vroeg of laat wel eens voor: "Is mijn familie ook van adel?"

De adel is een deel van de bevolking die van oorsprong een elitaire positie innam. In Nederland bestaat naast de ongetitelde adel, die het predicaat jonkheer mag voeren, de getitelde adel. Deze kan de volgende adelijke titels voeren: ridder, baron, burggraaf, graaf, markies, hertog, prins. Tegenwoordig vindt er geen verheffing in de adelstand meer plaats, met uitzondering van (voormalige) leden van het Koninklijk huis.

Als u het niet weet, dan is de kans heel erg klein dat uw familie van adel is. Via onderstaande link krijgt u een overzicht van adelijke families in Nederland. Maar ook als Soeterbroek deel uit maakt van dit overzicht, is het nog niet zeker dat uw familie van adel is. U zou dan moeten aantonen dat uw familie in mannelijke lijn afstamt van de adelijke familie van Soeterbroek. Het is in Nederland verboden om adelijke titels te voeren, als u niet van adel bent. Ook de familiewapens van adelijke families zijn beschermd.

De Hoge Raad van Adel

Meer weten over stamboom Soeterbroek

Meer hulp nodig bij uw stamboomonderzoek naar Soeterbroek? Bedenk dan het volgende:


stamboom Soeterbroek uitzoeken
Meer weten over Soeterbroek?

Tips, suggesties of aanvullingen?

Heeft u suggesties, verbeteringen of aanvullingen - laat het ons weten! Met uw hulp kunnen we nog meer mensen helpen met het vinden en opstellen van de eigen stamboom.

 
Stambomen op achternaam: A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z


Meer links voor stambomen: stamboom Anninga | stamboom Amsterdam | stamboom Aldenhoven | stamboom Amrani | stamboom Arendshorst