de beste online bronnen voor

Stamboom Soetekouw


Overzicht van de beste bronnen voor stamboom Soetekouw
Benieuwd naar de stamboom van uw familie Soetekouw? Begin hier met de genelaogie van uw familie. De bronnen zijn zoveel mogelijk gepersonaliseerd voor Soetekouw.
Suggestie: naast de online bronnen op deze website, is dit een aanrader:
je stamboom familiegeschiedenis Stamboom
&
Familiegeschiedenis
»

Begin de stamboom Soetekouw in 5 minuten


Het starten met de stamboom Soetekouw is in de basis heel simpel. U start de stamboom namelijk bij u zelf - en bij uw (bekende) familieleden.

Schrijf op van elk familielid:

 • naam (volledige doop- en evt. meisjesnaam)
 • geboorte (datum en plaats)
 • huwelijk (datum en plaats)
 • sterfte (datum en plaats)

Vraag uw andere familieleden (vader, moeder, oom, tante, neef, nicht, etc.) naar ontbrekende details, zodat u een zo'n compleet mogelijk beeld heeft.. Of duik in uw en hun familiedocumenten, op zoek naar de gegevens.

stamboom Soetekouw
De stamboom maken Soetekouw

Stamboomonderzoek naar Soetekouw - zelf doen?

Onderzoek naar de familie Soetekouw hoeft niet alleen een boeiende puzzel te zijn, maar geeft ook nog eens waardevol resultaat. Een goed uitgezochte stamboom is mooi voor uzelfen andere familieleden - en zelfs anderen die ook onderzoek doen naar Soetekouw.

Op deze pagina vindt u veel tips voor het doen vanstamboomonderzoek. De meeste verwijzingen zijn specifiek gemaakt voor de stamboom van familie Soetekouw.

Stamboomonderzoek kunt u met diverse bronnen op internet en boeken over het onderwerp prima zelf uitvoeren. Maar mocht u zelf geen tijd hebben, of hulp nodig hebben met uw onderzoek, neem dan eens contact op met een stamboomonderzoeker / genealoog. Zij kunnen u snel verder helpen - of zelfs een vergaand onderzoek naar Soetekouw uitvoeren.

Stamboomonderzoek Soetekouw
Doe zelf stamboomonderzoek of schakel een genealoog in

Familieboek Soetekouw

Sommige onderzoekers vinden het mooi hun familieverleden te laten landen in een familie- of stamboomboek.

verborgen verleden Soetekouw
Stel een familieboek op over het
Verborgen Verleden van Soetekouw

Boek Verborgen Verleden »

Diverse genealogen kunnen u helpen met stamboomonderzoek of het opstellen van een familieboek Soetekouw. Een aantal deskundig genealogen is bereikbaar via Stamboom Familie, via de volgende verwijzing:

Contact met Genealoog »

Online informatie voor Stamboom Soetekouw

Snel resultaat: doe een online zoektocht naar de familie Soetekouw. Wist u dat tegenwoordig veel gegevens over uw stamboom online te zoeken zijn?Let op: merk op dat gegevens van anderen onjuist kunnen zijn. Controleer daarom altijd de originele bronnen (in bijvoorbeeld Burgerlijke Stand en/of doop- trouw- en begraafboeken).

Controleer o.a. met behulp van volledige naam, beschikbare datum en plaats of u de juiste persoon hebt. U heeft dan weer een puzzle stukje gevonden en kunt verder met het volgende familielid.


familie Soetekouw
Online zijn veel gegevens te vinden over voorouders en familie Soetekouw

Eenvoudig veel gegevens vinden voor familie Soetekouw? Vind resultaat op de volgende sites:

 • CBG Soetekouw
  Het Centraal Bureau voor Genealogie (CBG) is het landelijk kennis- en documentatiecentrum voor stamboomonderzoek (genealogie) en verwante wetenschappen. Zoek nu in de CBG archieven naar "Soetekouw".

 • MyHeritage.com Soetekouw
  MyHeritage heeft een grote verzameling van familiegegevens, waaronder stambomen, volkstellingen en geboorte- huwelijk- en overlijdensakten. Zoek nu online op familienaam Soetekouw.
 • Zoek "Soetekouw" in Genealogie Online
  Genealogie Online is een verzameling van stambomen en genealogische documenten.

 • Archieven Soetekouw
  Archieven.nl is een grote collectie van (online) documenten van 85 Nederlandse archieven. Met o.a. personen, akten en krantenpagina's.

Zaken om in de gaten te houden

Bij stamboomonderzoek naar Soetekouw is het van belang om altijd rekening te houden met het volgende.

 • Een identieke achternaam Soetekouw betekent niet automatisch dat er een bloedband is (lees: dat het familie betreft). Controleer gegevens altijd met originele (zo mogelijke officiele) bronnen, indien mogelijk met meerdere bronnen.
 • Wees er van bewust dat er in (ook online) stamboom gegevens onvolkomendheden zijn geslopen (door onleesbaarheid, schrijf- of typfouten, onjuist onderzoek, etc.). Controleer dus altijd de brondocumenten zelf. En probeer feiten te cross-checken (via meerdere bronnen te verifieren).
 • Leg altijd vast waar u data ontdekt hebt, zodat u het kunt (her)controleren.
 • (Delen van) andermans stamboomonderzoeken naar Soetekouw zijn mogelijk auteursrechtelijk beschermd. Gebruik altijd de originele bron om copyright problemen te voorkomen en om direct de betrouwbaarheid van de gegevens te vast te stellen.


Soetekouw online
Gegevens van Soetekouw online ontdekt? Controleer de bronnen.

Stamboom Soetekouw steeds uitgebreider laten groeien

Ga verder terug in de tijd met verder onderzoek naar Soetekouw. Maar kies eerst welke informatie u verder wilt onderzoeken om uw stamboom verder te laten groeien.

Er zijn diverse typen stamboomonderzoek te doen:

 • stamreeks Soetekouw: onderzoek naar al uw voorvaders (of -moeders)
 • kwartierstaat Soetekouw: dit betreft onderzoek naar al uw voorouders
 • genealogie Soetekouw: onderzoek naar alle mannelijke (of vrouwelijke) nakomelingen (bijvoorbeeld van een van uw voorouders)
 • parenteel Soetekouw: dit betreft onderzoek naar alle nakomelingen (bijvoorbeeld van een van uw voorouders)

De meeste stamboomonderzoekers starten een stamboom als stamreeks, om hun voorvaders in kaart te brengen. Hiermee is bijvoorbeeld het begin van de naam Soetekouw te vinden, de stamvader Soetekouw en daarnaast dikwijls ook de beroepen van de diverse voorvaders.

De stamreeks Soetekouw geeft ook een goed begin voor alle andere typen stamboomonderzoek naar de stamboom Soetekouw.stamvader Soetekouw
Stamvader Soetekouw is de naamgever van de familie Soetekouw


stamreeks Soetekouw
kwartierstaat Soetekouw
genealogie Soetekouw
parenteel Soetekouw

Ben ik familie van de "bekende" Soetekouw?

Heeft u dezelfde naam als een bekende Nederlander, bekende familie Soetekouw, de beruchte crimineel Soetekouw, of moviestar Soetekouw? Dat wil niet zeggen dat u familie bent.

Dezelfde naam als een algemeen beroemd figuur wil niet zeggen dat u automatisch familie bent. Er zijn heel veel personen die per toeval dezelfde achternaam hebben.

Om uit te vinden of u al dan niet familie bent van de bekende persoon, dient u niet alleen stamboomonderzoek uit te voeren naar uw eigen familie, maar ook naar die van de algemeen bekende persoon. Pas wanneer u gemeenschappelijke voorouders hebt kunt u met recht zeggen dat u familie van elkaar bent. Een voordeel dat u misschien hebt is dat de stamboom of genealogie van de beroemde Soetekouw misschien al eens door iemand is onderzocht.


Lid van familie Soetekouw ?
Maken bekende of beruchte bekendheden van vroeger ook deel uit van uw familie Soetekouw?

Google eens op "stamboom Soetekouw" of "genealogie Soetekouw" - wellicht heeft een ander al eens stamboomonderzoek gedaan naar uw of andere familie Soetekouw:

Meer achtergronden

Hoe leefde uw familieleden in de tijd dat zij leefden? Om meer te weten over de tijd waarin uw voorouders leefden, welke beroepen zij deden en wat er speelde in die tijd, zijn een aantal bronnen aan te bevelen.

Kijk ook eens op de startpagina van beeldbanken, voor een overzicht van beelden uit de Nederlandse geschiedenis en Nederlandse plaatsen. Mooi om uw familieverleden beeld en kleur te geven.

geschiedenis Soetekouw
Hoe leefde Soetekouw vroeger? Het beroemde kunstwerk van Brueghel geeft een beeld hoe mensen vroeger leefden en werkten.

Achtergrondinformatie uit het verleden. Bezoek de volgende websites:

 • WatWasWaar
  WatWasWaar geeft historische informatie over elke plek in Nederland.

 • Bibliografie Soetekouw
  De Digitale Bibliografie Nederlandse Geschiedenis (DBNG) is een online bibliografie over de Nederlandse geschiedenis van prehistorie tot heden. Zoek nu hoe de naam Soetekouw voorkomt in de geschiedenis.

 • Nationaal Archief
  De collectie van het Nationaal Archief bestaat uit rijen gedrukte, geprinte of handgeschreven documenten, zo'n 300.000 kaarten, tekeningen en circa 14 miljoen foto's. Zoek nu naar Soetekouw in het Nationaal Archief.

 • Soetekouw in het Geheugen van Nederland
  Het Geheugen van Nederland is een beeldbank waar u online de collecties van musea, archieven en bibliotheken kunt bekijken. De beeldbank geeft toegang tot het gedigitaliseerde erfgoed van meer dan honderd instellingen en biedt prachtig beeldmateriaal. Zoek nu naar Soetekouw.

Heeft de familie Soetekouw een familiewapen?

U kunt in de bekende archieven (zoals bijvoorbeeld die van het Centraal Bureau voor de Genealogie) opzoeken of er een familiewapen voor Soetekouw te vinden is. Let op dat wanneer u een (of meerdere) familiewapen(s) vindt voor Soetekouw die alleen mag gebruiken als u echt in mannelijke lijn afstamt van diegene die het familiewapen Soetekouw oorspronklijk gevoerd heeft (vergelijk daarvoor de gegevens van het betreffende familiewapen met uw stamboom).


Familiewapen Soetekouw bekend?

Zoek naar familiewapen "Soetekouw"

Kunt u geen familiewapen Soetekouw vinden, dan wil dat nog niet direct zeggen dat uw familie geen familiewapen heeft gehad. Veel familiewapens zijn in de loop der tijd "zoek" geraakt. Tijdens uw onderzoek vindt u wellicht nog een familiewapen.

Mocht u na stamboom- en genealogisch onderzoek tot de conclusie komen dat uw familie geen familiewapen heeft, dan kunt u een eigen familiewapen laten maken. Elke familie in Nederland mag een familiewapen maken. Het wapen moet voldoen aan de heraldische regels en uniek zijn.

Het is aan te raden een heraldisch expert te raadplegen als u een familiewapen wilt laten maken. U kunt er meer over lezen op de betreffende website.

Familiewapen Soetekouw laten maken

Hieronder enkele voorbeelden hoe familiewapens er uit zien.

familiewapens 01
familiewapens 02
familiewapens 03
familiewapens 04

Onderdelen

Een familiewapen heeft verschillende delen. Hierna staan de belangrijkste delen beschreven. NB: het familiewapen hieronder is niet het familiewapen Soetekouw, maar uitsluitend bedoeld als een voorbeeld van een familiewapen.

Wapenschild


Het wapenschild is het belangrijkste onderdeel van een familiewapen.


Helm


Bovenop het wapenschild staat een helm afgebeeld. In verschillende tijdsperken gebruikte men andere helmen.


Helmteken (met wrong)


Het helmteken staat bovenop de helm. Soms wordt er gekozen voor een symbool dat specifiek past bij de drager. Het helmteken wordt aan de onderkant versierd met de wrong (een inelkaar gewrongen doek), die de kleuren heeft van het dekkleed.


Dekkleden


De dekkleden zijn de gekleurde kleden achter de helm. Zij bestaan in de regel uit twee kleuren - een kleur op de achterkant, en een (metaal)kleur aan de binnenkant (voering).

Naslagwerken voor genealogisch onderzoek naar familie Soetekouw

Ook in de boekenwinkel zijn veel bronnen te vinden hoe men de stamboom van Soetekouw kan opstellen. Hier een verwijzing naar enkele van de beste online te verkrijgen naslagwerken. De volgende boeken zijn via internet te koop en kunnen behulpzaam zijn bij genealogisch onderzoek naar familie:

Verborgen verleden
Je Stamboom, Je Familiegeschiedenis
Je stamboom onderzoeken voor Dummies
Het grote familieboek
 

Waar komt de familienaam Soetekouw vandaan?

De naam Soetekouw bestaat al honderden jaren. Waar komt deze vandaan? Via een klik op de kaart ziet u waar Soetekouw in Nederland of België veel gebruikt wordt - veel gebruik geeft een sterke aanwijzing waar de naam ook oorspronkelijk vandaan komt. Dat geeft u een aanknopingspunt waar u vermoedelijk veel familieleden kunt vinden. U kunt vervolgens in gemeentebibliotheken van die gemeenten verder zoeken naar meer documenten van uw familie.


De naam Soetekouw

De naam Soetekouw: Maar waar komt Soetekouw nu vandaan? Zoek het op via deze link:

Nederland:
Zoek herkomst van Soetekouw (NL) »

België:
Zoek herkomst van Soetekouw (BE) »

Geef de familiegeschiedenis Soetekouw kleur

Stamboomonderzoek geeft in de regel alleen maar droge feiten: wanneer is iemand geboren, wat zijn de doopnamen, in welke plaats woonde de persoon? Maar mooie familieverhalen vindt u niet terug in de officiële archieven. Hier een aantal handige tips om een kleurrijker beeld van de familie te krijgen.

 • Plan een interview met (oudere) familieleden
 • Vraag andere stamboomonderzoekers (genealogen) die dezelfde of aanverwachte families onderzoeken, wat zij hebben gehoord/gevonden van familie Soetekouw


Vind andere stamboomonderzoekers die bezig zijn met genealogische onderzoek naar familie Soetekouw:

Nog meer bronnen

U zoekt nog meer bronnen voor de stamboom van familie Soetekouw? Raadpleeg eens de volgende bronnen:


bronnen stamboom Soetekouw
Lees meer over stamboomononderzoek naar familie Soetekouw

Wie heet er nog meer Soetekouw?

Wie heten er ook Soetekouw? Kijk eens op de sociale netwerken, en wellicht herkent u zo al een familielid. Leg eens contact en wellicht kan hij/zij u verder helpen met nuttige informatie voor uw stamboomonderzoek.


meer familie Soetekouw
Wie heet er ook Soetekouw? Tip: Speur bekende of onbekende naamgenoten op Sociale Netwerken.

Informatie uit het heden. Bezoek de volgende websites:

Historische archieven

De regionale archieven hebben een schat aan gegevens om een stamboom mee te verrijken. Kijk op internet of ga er langs om meer informatie over familieleden op te zoeken.

Regionale archieven:

Naast regionale archieven hebben gemeenten zelf vaak een eigen 'gemeentearchief'. Raadpleeg de website van betreffende gemeenten over hoe u toegang kunt krijgen.

informatie Soetekouw
Vind nog meer informatie over familie Soetekouw in de archieven.

Terug in de geschiedenis Soetekouw

Ook informatie over overleden Soetekouw-familieleden is waardevol om uw onderzoek compleet te maken. Leg de informatie die u tijdens uw zoektocht vindt slim vast (gebruik bijvoorbeeld een template), zodat u altijd de bron later kunt terugvinden.

Belangrijkste officiële bronnen van informatie:

 • Burgerlijke stand: gegevens vanaf 1811
 • Doop- trouw- en begraafboeken (DTB): gegevens van voor 1811

Bovenstaande bronnen zijn te vinden in stadhuis van de gemeente en/of regionale of provinciale archieven. Het is van belang te zoeken in die archieven waar (en wanneer) het familielid geboren, getrouwd of begraven is.

Deze gegevens helpen: volledige namen, geboorte-,trouw- en/of sterfdata en het kerkgenootschap (geloof).

Veel historische gegevens staan online. Bezoek de online archieven »

Grafstenen Soetekouw

overleden Soetekouw
Informatie over overleden Soetekouw familieleden geven veel informatie voor genealogisch onderzoek

Bij informatie uitbegraafboeken en grafstenen gaat er niet in de eerste instantie om, om te hoe het familielid Soetekouw dood is gegaan - maar vooral om de jaartallen - want die bieden een link naar andere familieleden en om andere gegevens in uw stamboomonderzoek te valideren.

Programmatuur

Er is vaak veel data beschikbaar. Het kan handig zijn een programma (of software) te gebruiken voor het vastleggen van alle gegevens, en de onderlinge verbanden.

Er bestaan diverse genealogische programma's om te assisteren. Sommige zijn gratis. Hier noemen wij een aantal bekende softwarepakketten die veel worden gebruikt.

Hoewel u er ook voor kunt kiezen om uw gegevens online via een website vast te leggen, is het echter aan te bevelen toch met een programma te werken dat u installeert op uw PC of laptop, aangezien u dan altijd de gegevens bij de hand hebt (ook als u geen Internet beschikbaar heeft).

Let er bij de keuze voor een programma op dat het ondersteuning biedt voor het uitwisselen van Gedcom gegevens. Met deze indeling kunt u gegevens uitwisselen tussen verschillende programma's.

Kijk zelf welk programma u het meest aanspreekt:

Schrijfwijzen Soetekouw?

Achternamen zijn door de geschiedenis niet altijd gelijk geschreven. De letter K wordt vervangen door een letter C of lettercombinatie CK (of andersom), de letter Y wordt een IJ, etc. etc. Andere schrijfwijzen kunnen voorkomen binnen één familie. Welke schrijfwijzen zijn er bekend van Soetekouw?


Klik op onderstaande link en klik vervolgens door op "varianten" om diverse varianten en schrijfwijzen te vinden voor de naam Soetekouw. Zoek schrijfwijzen van Soetekouw »

Wat betekent de naam Soetekouw?

Wat betekent de naam Soetekouw? Uw voorouders hebben een naam gekozengenoemd. Waar is de naam Soetekouw vandaan gekomen?

In veel gevallen is de herkomst van een achternaam terug te voeren op een van deze typen:

 • herkomstnaam: de naam komt van de plaats (stad, plaats, gebied, streek, ...) waar eerste naamdrager vandaan kwam. Voorbeelden: Van Maastrigt, Van Montfoort, Den Hollander.
 • adresnaam: de naam komt van de plek (adres, naam van boerderij, naam van huis, of locatieaanduiding) waar eerste naamdrager woonde. Voorbeelden: Van der Poel, Zielhorst.
 • verwantschapsnamen: de naam is gebaseerd op een familielid (vaak naam van der vader - ook wel een een patroniem genaamd). Voorbeelden: Petersen, Jansen.
 • beroepsnamen: de naam komt van gebaseerd op het beroep van de eerste naamdrager. Voorbeelden: De Bakker, Veerman, Visser, De Smidt.
 • eigenschapsnamen: vaak gebaseerd op een bijnaam van de naamdrager. De naam is in dat geval vaak gebaseerd op een eigenschap of kenmerk van de eerste naamdrager. Voorbeelden: De Wit, De Jong, De Korte.

Een herkomstnaam of adresnaam worden ook wel een 'toponiem' genoemd.

betekenis naam Soetekouw
Wat betekent Soetekouw?

Klik op onderstaande knop en ga klik vervolgens door op "analyse en verklaring" om de verklaring te vinden voor de naam Soetekouw. Zoek betekenis van Soetekouw »

Is familie Soetekouw van adel?

Veel genealogisch onderzoekers krijgen deze vraag vroeg of laat voor: "Is mijn familie van adel?"

De adel is een deel van de bevolking die van oorsprong een elitaire positie innam. In Nederland bestaat naast de ongetitelde adel, die het predicaat jonkheer mag voeren, de getitelde adel. De getitelde adel kan de volgende adelijke titels voeren: ridder, baron, burggraaf, graaf, markies, hertog, prins. Tegenwoordig vindt er geen verheffing in de adelstand meer plaats, met uitzondering van (voormalige) leden van het Koninklijk huis.

We krijgen de vraag geregeld voor diverse families. Is mijn familie misschien van adel? Als u niet weet of uw familie van adel is, dan is de kans heel erg klein dat uw familie van adel is. Via onderstaande link krijgt u een overzicht van adelijke families in Nederland. Maar ook als Soetekouw deel uit maakt van deze lijst, is het nog lang niet zeker dat uw familie van adel is. U zou dan moeten aantonen dat uw familie in mannelijke lijn afstamt van de adelijke familie van Soetekouw. Het is in Nederland verboden om adelijke titels te voeren, als u niet van adel bent.

De adelijke families

Aavullende input voor de stamboom Soetekouw

Hulp nodig bij uw genealogisch onderzoek Soetekouw? Bedenk dan het volgende:


stamboom Soetekouw uitzoeken
Meer weten over familie Soetekouw?

Tips, suggesties of aanvullingen?

Heeft u suggesties, verbeteringen of aanvullingen - laat het ons weten! Met uw hulp kunnen we nog meer mensen helpen met het vinden en opstellen van de eigen stamboom.

 
Stambomen op achternaam: A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z


Meer links voor stambomen: stamboom Van Aaken | stamboom Balkenende | stamboom Zwolsman | stamboom Antens | stamboom Aspers