de beste bronnen voor

Stamboom Schuddebeurs


De bronnen en gegevens voor stamboom Schuddebeurs
Benieuwd naar de stamboom van uw familie Schuddebeurs? Begin hieronder met een overzicht van aanpak en bronnen voor de stamboom van uw familie Schuddebeurs. De verwijzingen op deze page zijn gepersonaliseerd voor Schuddebeurs.
Suggestie: naast de online links op deze website, kijk eens naar:
je stamboom familiegeschiedenis Stamboom
&
Familiegeschiedenis
»

Start van uw stamboom Schuddebeurs in 5 minuten


Het starten met de stamboom Schuddebeurs is in de basis erg eenvoudig. U begint de stamboom namelijk gewoon bij u zelf - en uw (bekende) familie.

Noteer van ieder familielid:

 • naam (volledige doop- en evt. meisjesnaam)
 • geboorte (datum en plaats)
 • huwelijk (datum en plaats)
 • sterfte (datum en plaats)

Vraag uw andere familieleden (vader, moeder, oom, tante, neef, nicht, etc.) naar ontbrekende details. Of duik in uw en hun familiedocumenten, op zoek naar de gegevens.

stamboom Schuddebeurs
Uw stamboom maken Schuddebeurs

Stamboomonderzoek naar Schuddebeurs - zelf doen?

Onderzoek naar de familie Schuddebeurs hoeft niet alleen een boeiende puzzel te zijn, maar geeft ook nog eens waardevol resultaat. Een goed uitgezochte stamboom is mooi voor uzelf, uw kinderen, andere familieleden - en zelfs anderen die ook onderzoek doen naar Schuddebeurs.

Op deze website vindt u veel tips, bronnen voor het uitvoeren van stamboomonderzoek. De meeste links zijn gepersonaliseerd voor de stamboom van familie Schuddebeurs.

Stamboomonderzoek kunt u met diverse bronnen op internetover het onderwerp prima zelf doen. Maar mocht u zelf geen tijd hebben, of hulp nodig hebben met uw stamboomonderzoek, neem dan contact op met een stamboomonderzoeker / genealoog. Zij kunnen u snel verder helpen - of zelfs een compleet onderzoek naar Schuddebeurs voor u uitvoeren.

Stamboomonderzoek Schuddebeurs
Doe zelf stamboomonderzoek of schakel een genealoog in

Familieboek Schuddebeurs

Sommige families vinden het mooi hun stamboomonderzoek of familiegeschiedenis te laten landen in een familie- of stamboomboek.

verborgen verleden Schuddebeurs
Stel een familieboek op over het
Verborgen Verleden van Schuddebeurs

Boek Verborgen Verleden »

Diverse genealogen kunnen u helpen met stamboomonderzoek . Een aantal deskundig genealogen is bereikbaar via Stamboom Familie, via de volgende link:

Contact met Genealoog »

De stamboom steeds meer laten groeien

Ga steeds verder terug in de historie met verder onderzoek naar Schuddebeurs. Kies eerst welke informatie u nader wilt uitzoeken om uw stamboom te laten groeien.

Er zijn diverse typen onderzoek te doen:

 • stamreeks Schuddebeurs: onderzoek naar al uw voorvaders (of -moeders)
 • kwartierstaat Schuddebeurs: dit is onderzoek naar al uw voorouders
 • genealogie Schuddebeurs: onderzoek naar alle mannelijke (of vrouwelijke) nakomelingen (bijvoorbeeld van een van uw voorouders)
 • parenteel Schuddebeurs: onderzoek naar alle nakomelingen (bijvoorbeeld van een van uw voorouders)

De meeste genealogen starten een stamboom als stamreeks, om hun voorvaders te onderzoeken. Hiermee is bijvoorbeeld de start van de naam Schuddebeurs te vinden, de stamvader Schuddebeurs en daarnaast dikwijls ook de beroepen van de diverse voorouders. Soms komen ze zo ook al een familiewapen tegen.

De stamreeks Schuddebeurs geeft een goede basis voor alle andere typen stamboomonderzoek naar Schuddebeurs.stamvader Schuddebeurs
Stamvader Schuddebeurs is de naamgever van de familie Schuddebeurs


stamreeks Schuddebeurs
kwartierstaat Schuddebeurs
genealogie Schuddebeurs
parenteel Schuddebeurs

NB: Zaken om in de gaten te houden

Bij het uitvoeren van stamboomonderzoek naar Schuddebeurs is het belangrijk om altijd rekening te houden met het volgende.

Aandachtspunten:

 • Eenzelfde (achter)naam Schuddebeurs betekent niet automatisch dat er een bloedband is (met andere woorden: dat het familie is). Controleer gegevens immer met originele bronnen, zo mogelijk met diverse bronnen.
 • Wees er van bewust dat er in (ook online) genealogische gegevens mogelijk veel onvolkomendheden zijn gekomen (door onleesbaarheid, typfouten, incorrect onderzoek, etc.). Controleer dus altijd de bronnen zelf. En probeer feiten te cross-checken.
 • Houd bij waar u data gevonden hebt, zodat u het altijd kunt terugvinden.
 • (Delen van) andermans stamboomonderzoeken naar Schuddebeurs zijn wellicht auteursrechtelijk beschermd. Zoek altijd de originele bron om auteursrechtelijke discussies te omzeilen EN om direct de betrouwbaarheid van de gegevens te verifieren.


Schuddebeurs online
Gegevens van Schuddebeurs online gevonden? Check altijd de bronnen.

Online informatie voor Stamboom Schuddebeurs

Wist u dat tegenwoordig veel gegevens over uw voorouders eenvoudig online te zoeken zijn?Let op: weet dat data van anderen incorrect en onvolledig kunnen zijn. Controleer daarom altijd de originele bronnen (in bijvoorbeeld Burgerlijke Stand en/of doop- trouw- en begraafboeken).

Zoek de gegevens op en controleer dan altijd vanuit uw bekende gegevens. Controleer gegevens o.a. met behulp van volledige naam, beschikbare datum en plaats of u de juiste persoon hebt. U heeft dan weer een puzzle stukje gevonden en kunt verder met het volgende familielid. Zo bouwt u zelf de stamboom Schuddebeurs langzamerhand uit.


familie Schuddebeurs
Online zijn veel gegevens te vinden over voorouders en familie Schuddebeurs

Eenvoudig veel informatie vinden voor de familie Schuddebeurs? Zoek resultaat op de volgende websites:

 • MyHeritage.com Schuddebeurs
  MyHeritage heeft een grote verzameling van familiegegevens, waaronder stambomen, volkstellingen en geboorte- huwelijk- en overlijdensakten. Zoek nu online op familienaam Schuddebeurs.
 • CBG Schuddebeurs
  Het Centraal Bureau voor Genealogie (CBG) is het landelijk kennis- en documentatiecentrum voor stamboomonderzoek (genealogie) en verwante wetenschappen. Zoek nu in de CBG archieven naar "Schuddebeurs".

 • Archieven Schuddebeurs
  Archieven.nl is een grote collectie van (online) documenten van 85 Nederlandse archieven. Met o.a. personen, akten en krantenpagina's.

 • Zoek "Schuddebeurs" in Genealogie Online
  Genealogie Online is een verzameling van stambomen en genealogische documenten.

 • WieWasWie Schuddebeurs
  WieWasWie is een samenwerking tussen een groot aantal historische archiefinstellingen, speciaal gericht op stambomen. De digitale gegevens worden dagelijks uitgebreid. Zoek nu naar "Schuddebeurs".

Stamboom Programmatuur

Wanneer u een tijdje bezig bent geweest met onderzoek naar de familie Schuddebeurs wordt het wellicht allemaal wat veel. Er is vaak veel data beschikbaar. Het kan handig zijn een programma (of software) te gebruiken voor het vastleggen van alle gegevens, en hun verbanden.

In de markt bestaan diverse genealogische programma's om te helpen. Sommige zijn gratis. Hier noemen wij een aantal bekende softwarepakketten die veel worden gebruikt.

Hoewel u er ook voor kunt kiezen om uw gegevens online via een website vast te leggen, is het echter aan te bevelen met een programma te werken dat u installeert op uw PC of laptop, aangezien u dan altijd de gegevens bij de hand hebt (ook als u geen Internet beschikbaar heeft).

Let op dat het ondersteuning biedt voor het uitwisselen van Gedcom gegevens. Met dit gegevensformaat kunt u data uitwisselen tussen verschillende genealogische programma's.

Kijk zelf welk programma u het meest aanspreekt:

Wie heet er nog meer Schuddebeurs?

Wie heeft nog meer de achternaam Schuddebeurs? Kijk eens op de sociale netwerken, en wellicht herkent u zo al een familielid. Leg contact en wellicht kan hij/zij u verder helpen met bruikbare informatie voor uw onderzoek.


meer familie Schuddebeurs
Wie heet er ook Schuddebeurs? Speur onbekende achternaamgenoten op, op Facebook.

Informatie uit het heden. Bezoek de volgende websites:

Wat is de oorsprong van Schuddebeurs?

De naam Schuddebeurs bestaat al honderden jaren. Waar komt deze vandaan? Via een klik op de kaart ziet u waar de naam Schuddebeurs in Nederland of België veel gehanteerd is - een aanwijzing waar de naam ook oorspronkelijk vandaan komt. U kunt dan in gemeentearchieven van de betreffende gemeenten verder zoeken naar informatie over uw familie.


De naam Schuddebeurs

De naam Schuddebeurs: Maar waar komt Schuddebeurs vandaan? Zoek het op via deze link:

Nederland:
Zoek herkomst van Schuddebeurs (NL) »

België:
Zoek herkomst van Schuddebeurs (BE) »

Terug in de geschiedenis Schuddebeurs

Wanneer u al wat gegevens van verwanten hebt ontdekt, kunt u verder terug in het verleden. Ook informatie over overleden Schuddebeurs-familieleden is waardevol om uw onderzoek compleet te maken. Leg de informatie die u onderweg vindt slim vast (gebruik bijvoorbeeld een template), zodat u altijd de bronnen kunt terugvinden.

Belangrijkste officiële bronnen van informatie:

 • Burgerlijke stand: gegevens vanaf 1811
 • Doop- trouw- en begraafboeken (DTB): gegevens van voor 1811

Bovenstaande bronnen zijn vaak te vinden in stadhuis van de gemeente en/of regionale of provinciale archieven. Het is dus van belang te zoeken in die archieven waar (en wanneer) het familielid geboren, getrouwd of begraven is.

Deze gegevens helpen met het vinden van de juiste persoon: volledige namen, geboorte-,trouw- en/of sterfdata en het kerkgenootschap (geloof) van uw familie.

Bezoek de online archieven »

Grafstenen Schuddebeurs

overleden Schuddebeurs
Informatie over overleden Schuddebeurs familieleden geven veel extra gegevens voor genealogisch onderzoek

Bij informatie uitbegraafboeken en grafstenen gaat er niet echt om, om te hoe het familielid Schuddebeurs dood is gegaan - maar vooral om de jaartallen - want die bieden een link naar andere familieleden.

Geef de familiegeschiedenis Schuddebeurs kleur

Genealogisch onderzoek geeft vaak alleen maar 'koude' feiten: wanneer is iemand geboren, wat zijn zijn/haar namen, in welke plaats woonde de persoon en wanneer en waar is men gestorven? Maar mooie familieverhalen en typische annekdotes van de familie vindt u niet in de officiële documenten. Hier zijn een aantal handige tips om een kleurrijker beeld van de familie te krijgen.

 • Plan een interview met (oudere) familieleden
 • Vraag andere stamboomonderzoekers (genealogen) die dezelfde of aanverwachte families onderzoeken, wat zij hebben gehoord/gevonden van familie Schuddebeurs
 • Vraag oudere inwoners van het dorpje waarin familie woonden naar verhalen over uw familie


Vind andere stamboomonderzoekers die bezig zijn met genealogische onderzoek naar familie Schuddebeurs:

Historische archieven

De regionale historische archieven hebben een ruime hoeveelheid informatie om uw stamboom mee op te zetten. Kijk op internet om informatie over uw familieleden te acherhalen.

Een greep uit de regionale archieven:

Naast archieven hebben gemeenten zelf ook een eigen 'gemeentearchief'.

informatie Schuddebeurs
Vind ook informatie over familie Schuddebeurs in de lokale archieven.

Meer achtergronden

Hoe leefde uw familie in de tijd dat zij leefden? Om meer te weten over de tijd waarin uw voorouders leefden, welke beroepen zij deden en wat er speelde in die tijd, zijn een aantal bronnen aan te bevelen.

Kijk ook eens op de startpagina van beeldbanken, voor een overzicht van beelden uit de Nederlandse geschiedenis en Nederlandse plaatsen. Erg geschikt om uw familiegeschiedenis beeld en kleur te geven.

geschiedenis Schuddebeurs
Hoe leefde Schuddebeurs vroeger? Het beroemde kunstwerk van Brueghel toont hoe mensen in het verleden leefden en werkten.

Achtergrondinformatie uit het verleden. Bezoek de volgende websites:

 • Bibliografie Schuddebeurs
  De Digitale Bibliografie Nederlandse Geschiedenis (DBNG) is een online bibliografie over de Nederlandse geschiedenis van prehistorie tot heden. Zoek nu hoe de naam Schuddebeurs voorkomt in de geschiedenis.

 • WatWasWaar
  WatWasWaar geeft historische informatie over elke plek in Nederland.

 • Schuddebeurs in het Geheugen van Nederland
  Het Geheugen van Nederland is een beeldbank waar u online de collecties van musea, archieven en bibliotheken kunt bekijken. De beeldbank geeft toegang tot het gedigitaliseerde erfgoed van meer dan honderd instellingen en biedt prachtig beeldmateriaal. Zoek nu naar Schuddebeurs.

 • Nationaal Archief
  De collectie van het Nationaal Archief bestaat uit rijen gedrukte, geprinte of handgeschreven documenten, zo'n 300.000 kaarten, tekeningen en circa 14 miljoen foto's. Zoek nu naar Schuddebeurs in het Nationaal Archief.

 • Oude beroepen in beeld
  Heeft u een beroep gevonden van een van de voorouders Schuddebeurs, en bent benieuwd wat dat voor beroep was? Kijk dan eens hier.

Heeft de familie Schuddebeurs een familiewapen?

U kunt in bekende archieven (zoals bijvoorbeeld die van het Centraal Bureau voor de Genealogie) opzoeken of er een familiewapen voor uw familienaam te vinden is. Let op dat wanneer u een (of meerdere) familiewapen(s) vindt voor Schuddebeurs die alleen kunt gebruiken indien u echt in mannelijke lijn afstamt van diegene die het familiewapen Schuddebeurs oorspronklijk heeft gevoerd (vergelijk daarvoor de gegevens van het betreffende familiewapen met uw stamboom).


Familiewapen Schuddebeurs bekend?

Zoek naar familiewapen "Schuddebeurs"

Kunt u geen familiewapen voor Schuddebeurs vinden, wil dat nog niet direct betekenen dat uw familie geen familiewapen heeft gehad. Veel familiewapens zijn in de loop der tijd buiten gebruik geraakt. Tijdens uw onderzoek vindt u wellicht nog een familiewapen.

Mocht u na stamboom- en genealogisch onderzoek tot de conclusie komen dat uw familie geen familiewapen heeft, dan kunt u een familiewapen laten maken. Elke familie in Nederland is het toegestaan een familiewapen maken. Het wapen moet voldoen aan de regels van de heraldiek en uniek zijn.

U kunt er meer over lezen op de betreffende website.

Familiewapen Schuddebeurs laten maken

Hieronder enkele voorbeelden van hoe familiewapens er uit kunnen zien.

familiewapens 01
familiewapens 02
familiewapens 03
familiewapens 04

Onderdelen

Een familiewapen bestaat uit diverse delen. Hierna staan de belangrijkste beschreven. NB: het familiewapen hieronder is niet het familiewapen Schuddebeurs, maar slechts een voorbeeld van een familiewapen.

Wapenschild


Het wapenschild is het belangrijkste onderdeel van een familiewapen.


Helm


Boven het wapenschild staat een helm. De helm is niet uniek en kan verschillen per afbeelding van het familiewapen.


Helmteken (met wrong)


Het helmteken staat boven de helm. In veel gevallen is het een herhaling van een symbool uit het wapenschild. Het helmteken wordt aan de onderkant versierd met de wrong (een inelkaar gewrongen doek), die de kleuren heeft van het dekkleed.


Dekkleden


De dekkleden zijn de gekleurde kleden achter de helm.

Wat betekent de naam Schuddebeurs?

Wat betekent uw naam Schuddebeurs? Uw voorouders hebben op een gegeven moment een naam aangenomengenoemd. Waar is de naam Schuddebeurs vandaan gekomen?

In veel gevallen is de herkomst van een achternaam terug te voeren op een van deze klassificaties:

 • herkomstnaam: de naam komt van de plaats (stad, plaats, gebied, streek, ...) waar eerste naamdrager vandaan kwam. Voorbeelden: Van Maastrigt, Van Montfoort, Den Hollander.
 • adresnaam: de naam komt van de plek (adres, naam van boerderij, naam van huis, of locatieaanduiding) waar eerste naamdrager woonde. Voorbeelden: Van der Poel, Zielhorst.
 • verwantschapsnamen: de naam komt van een familielid (vaak naam van der vader - ook wel een een patroniem genaamd). Voorbeelden: Petersen, Jansen.
 • beroepsnamen: de naam is gebaseerd op gebaseerd op het beroep van de eerste naamdrager. Voorbeelden: De Bakker, Veerman, Visser, De Smidt.
 • eigenschapsnamen: vaak gebaseerd op een bijnaam van de naamdrager. De naam is in dat geval vaak gebaseerd op een eigenschap of kenmerk van de eerste naamdrager. Voorbeelden: De Wit, De Jong, De Korte.

Een herkomstnaam of adresnaam worden ook wel een 'toponiem' genoemd.

betekenis naam Schuddebeurs
Wat betekent Schuddebeurs?

Klik op onderstaande knop en ga klik vervolgens door op "analyse en verklaring" om de verklaring te vinden voor de naam Schuddebeurs. Zoek betekenis van Schuddebeurs »

Nog meer bronnen voor de stamboom Schuddebeurs

U zoekt nog meer ideeën voor de stamboom van familie Schuddebeurs? Kijk dan eens bij de volgende bronnen:


bronnen stamboom Schuddebeurs
Lees meer over stamboomononderzoek naar familie Schuddebeurs

Ben ik familie van de "bekende" Schuddebeurs?

Heeft u dezelfde achternaam als een bekende Nederlander, bekende familie Schuddebeurs, de beruchte crimineel Schuddebeurs, of filmster Schuddebeurs? U hoeft niet per sefamilie te zijn.

Dezelfde achternaam als een algemeen beroemd persoon wil niet betekenen dat u automatisch familie bent. Er zijn veel personen die bij toeval dezelfde achternaam hebben. Met name bij veel voorkomende achternamen komt dit vaak voor.

Om te achterhalen of u familie bent van de bekende persoon, dient u niet alleen stamboomonderzoek uit te voeren naar uw eigen familie, maar ook naar die van de algemeen bekende figuur. Wanneer u gemeenschappelijke voorouders hebt of onderdeel bent van dezelfde stamboom kunt u oprecht stellen dat u familie van elkaar bent. Een voordeel dat u misschien hebt, is dat de genealogie van de bekende Schuddebeurs wellicht al eens door iemand is uitgezocht.


Lid van familie Schuddebeurs ?
Maken beruchte figuren van vroeger ook deel uit van uw familie Schuddebeurs?

Google eens op "stamboom Schuddebeurs" of "genealogie Schuddebeurs" - wellicht heeft een ander al eens stamboomonderzoek gedaan naar familie Schuddebeurs:

Boeken voor stamboomonderzoek Schuddebeurs

Ook in de boekenwinkel zijn tips te vinden hoe men de stamboom van Schuddebeurs kan onderzoeken. Hierbij een aantal verwijzingen naar een paar van de beste naslagwerken. De volgende boeken zijn via internet te bestellen en kunnen helpen bij genealogisch onderzoek:

Je Stamboom, Je Familiegeschiedenis
Je stamboom onderzoeken voor Dummies
Het grote familieboek
Verborgen verleden
 

Schrijfwijzen Schuddebeurs?

Achternamen zijn in het verleden niet altijd gelijk geschreven. De letter K wordt vervangen door een letter C of lettercombinatie CK (of andersom), de letter Y wordt een IJ, etc. etc. Welke schrijfwijzen zijn er bekend van Schuddebeurs?

Bovendien wordt soms eenzelfde persoon aangeduid met meerdere namen.


Klik op onderstaande link en klik vervolgens door op "varianten" om diverse varianten en schrijfwijzen te vinden voor de naam Schuddebeurs. Zoek schrijfwijzen van Schuddebeurs »

Is familie Schuddebeurs van adel?

Veel stamboom onderzoekers krijgen de vraag eens voor: "Is mijn familie of een voorouder van adel?"

De adel is een deel van de bevolking die van oorsprong een bevoorrechte positie innam. In Nederland bestaat naast de ongetitelde adel, die het predicaat jonkheer mag voeren, de getitelde adel. De getitelde adel mag, van laag naar hoog, de volgende adelijke titels voeren: ridder, baron, burggraaf, graaf, markies, hertog, prins. Tegenwoordig vindt er geen verheffing in de adelstand meer plaats, met uitzondering van (voormalige) leden van het Koninklijk huis.

We krijgen de vraag geregeld voor diverse families. Is mijn familie misschien van adel? Als u niet weet of uw familie van adel is, dan is de kans heel erg klein dat uw familie van adel is. Via onderstaande link krijgt u een overzicht van adelijke families in Nederland. Maar ook als Schuddebeurs deel uit maakt van dit overzicht, is het nog niet zeker dat uw familie van adel is. U zou dan moeten aantonen dat uw familie in mannelijke lijn afstamt van de adelijke familie van Schuddebeurs. Het is in Nederland verboden om adelijke titels te voeren, als u niet van adel bent. Ook de familiewapens van adelijke families zijn beschermd.

De Hoge Raad van Adel


stamboom Schuddebeurs uitzoeken
Meer weten over de stamboomvan familie Schuddebeurs?

Tips, suggesties of aanvullingen?

Heeft u suggesties, verbeteringen of aanvullingen - laat het ons weten! Met uw hulp kunnen we nog meer mensen helpen met het vinden en opstellen van de eigen stamboom.

 
Stambomen op achternaam: A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z


Meer links voor stambomen: stamboom Alssema | stamboom Akkurt | stamboom Aldewereld | stamboom Aslander | stamboom Ayoub