de beste bronnen

Stamboom Schroer


Overzicht van de beste online bronnen voor stamboom Schroer
Stamboomonderzoek doen naar familie Schroer? Begin hieronder met de stamboom van familie Schroer. De bronnen zijn gepersonaliseerd voor familie Schroer.
Suggestie: naast de bronnen op deze website, lees ook eens:
je stamboom familiegeschiedenis Stamboom
&
Familiegeschiedenis
»

Start uw stamboom Schroer in 5 minuten


Het begin van stamboom Schroer is in de basis heel simpel. U begint de stamboom namelijk gewoon bij u zelf - en bij uw (bekende) familie.

Schrijf op van elk familielid:

 • naam (volledige doop- en evt. meisjesnaam)
 • geboorte (datum en plaats)
 • huwelijk (datum en plaats)
 • sterfte (datum en plaats)

Vraag uw andere familieleden (vader, moeder, oom, tante, neef, nicht, etc.) naar ontbrekende gegevens, zodat u een zo'n compleet mogelijk beeld heeft.. Of duik in uw en hun familiedocumenten, op zoek naar de gegevens.

stamboom Schroer
Uw stamboom maken Schroer

Stamboomonderzoek naar Schroer - zelf doen?

Onderzoek naar de familie Schroer hoeft niet alleen een boeiende puzzel te zijn, maar geeft ook nog eens waardevol resultaat. Een goed uitgezochte stamboom is mooi voor uzelfen andere familieleden - en zelfs anderen die ook onderzoek doen naar Schroer.

Op deze pagina vindt u veel tips voor stamboomonderzoek. De meeste links zijn specifiek gemaakt voor de stamboom van familie Schroer, zodat u zo snel mogelijk bruikbare resultaten zult vinden - specifiek voor de stamboom Schroer.

Stamboomonderzoek kunt u met diverse bronnen op internet en boeken over het onderwerp zelf doen. Maar mocht u zelf geen tijd hebben, of hulp nodig hebben met een vastgelopen onderzoek, neem dan eens contact op met een stamboomonderzoeker. Zij kunnen u vaak snel verder helpen - of zelfs een onderzoek naar Schroer uitvoeren.

Stamboomonderzoek Schroer
Doe zelf stamboomonderzoek of schakel een genealoog in

Familieboek Schroer

Sommige onderzoekers vinden het mooi hun familiegeschiedenis te laten landen in een familie- of stamboomboek.

verborgen verleden Schroer
Stel een familieboek op over het
Verborgen Verleden van Schroer

Boek Verborgen Verleden »

Diverse genealogen kunnen u helpen met stamboomonderzoek of het opstellen van een familieboek Schroer. Een aantal deskundig genealogen is bereikbaar via Stamboom Familie, via de volgende verwijzing:

Contact met Genealoog »

Online informatie voor Stamboom Schroer

Wist u dat tegenwoordig veel gegevens over uw voorouders op internet te vinden zijn?Let op: wees er altijd op bedacht dat gegevens van derden onjuist en onvolledig kunnen zijn. Controleer daarom altijd de originele bronnen (in bijvoorbeeld Burgerlijke Stand en/of doop- trouw- en begraafboeken).

Zoek de gegevens op en controleer dan altijd vanuit uw bekende gegevens. Controleer o.a. met behulp van volledige naam, beschikbare datum en plaats of u de juiste persoon hebt. U heeft dan weer een puzzle stukje gevonden en kunt verder met het volgende familielid.


familie Schroer
Online zijn veel gegevens te vinden over voorouders en familie Schroer

Eenvoudig gegevens vinden voor familie Schroer? Zoek resultaat op de volgende websites:

 • Archieven Schroer
  Archieven.nl is een grote collectie van (online) documenten van 85 Nederlandse archieven. Met o.a. personen, akten en krantenpagina's.

 • Zoek "Schroer" in Genealogie Online
  Genealogie Online is een verzameling van stambomen en genealogische documenten.

 • WieWasWie Schroer
  WieWasWie is een samenwerking tussen een groot aantal historische archiefinstellingen, speciaal gericht op stambomen. De digitale gegevens worden dagelijks uitgebreid. Zoek nu naar "Schroer".

 • FamilySearch.org Schroer
  FamilySearch.org is de website van de Mormonen, die heel veel gegevens van stambomen over de hele wereld verzameld hebben. Zoek nu online op familienaam Schroer.

De stamboom steeds uitgebreider uitzoeken

U wilt de stamboom Schroer steeds uitgebreider uitzoeken? Ga verder terug in de tijd met verder stamboomonderzoek naar Schroer. Maar kies eerst welke informatie u verder wilt uitzoeken om uw stamboom verder te laten groeien.

Er zijn diverse typen onderzoek uit te voeren:

 • stamreeks Schroer: dit betreft stamboomonderzoek naar al uw voorvaders (of -moeders)
 • kwartierstaat Schroer: onderzoek naar al uw voorouders
 • genealogie Schroer: stamboomonderzoek naar alle mannelijke (of vrouwelijke) nakomelingen (bijvoorbeeld van een van uw voorouders)
 • parenteel Schroer: onderzoek naar alle nakomelingen (bijvoorbeeld van een van uw voorouders)

De meeste stamboomonderzoekers starten een stamboom als stamreeks, om hun voorvaders te onderzoeken. Hiermee is bijvoorbeeld de start van naam Schroer te vinden, de stamvader Schroer en tegelijk vaak ook de beroepen van de diverse voorouders. Soms stuit mee daarmee ook op een familiewapen Schroer.

De stamreeks Schroer geeft ook een goede basis voor alle andere typen stamboomonderzoek.stamvader Schroer
Stamvader Schroer is de naamgever van de familie Schroer


stamreeks Schroer
kwartierstaat Schroer
genealogie Schroer
parenteel Schroer

NB: Om in de gaten te houden

Bij stamboomonderzoek naar Schroer is het belangrijk om altijd rekening te houden met het volgende.

Aandachtspunten:

 • Een identieke achternaam Schroer betekent niet per definitie dat er een verwantschap bestaat (lees: dat het familie betreft). Controleer gevonden gegevens immer met originele bronnen en zo mogelijk met meerdere bronnen.
 • Wees er van bewust dat er in (ook online) genealogische gegevens mogelijk fouten zijn geslopen (door onleesbaarheid, schrijf- of typfouten, onjuist onderzoek, etc.). Controleer dus altijd de brondocumenten zelf en probeer feiten te cross-checken.
 • Houd altijd bij waar u data ontdekt hebt, zodat u het kunt terugvinden.
 • (Delen van) andermans genealogische onderzoeken naar Schroer zijn wellicht auteursrechtelijk beschermd. Gebruik altijd de originele bron om auteursrechtelijke issues te voorkomen EN ook om direct de betrouwbaarheid van de data te verifieren.


Schroer online
Gegevens van Schroer online gevonden? Controleer de bronnen.

Wat betekent de naam Schroer?

Wat betekent de naam Schroer? Uw voorouders hebben een naam gekozen of werden door omgeving op een bepaalde manier aangeduid. Waar is de naam Schroer op gebaseerd?

In veel gevallen is de herkomst van een achternaam terug te voeren op een van onderstaande typen:

 • herkomstnaam: de naam komt van de plaats (stad, plaats, gebied, streek, ...) waar eerste naamdrager vandaan kwam. Voorbeelden: Van Maastrigt, Van Montfoort, Den Hollander.
 • adresnaam: de naam is gebaseerd op de plek (adres, naam van boerderij, naam van huis, of locatieaanduiding) waar eerste naamdrager woonde. Voorbeelden: Van der Poel, Zielhorst.
 • verwantschapsnamen: de naam is gebaseerd op een familielid (vaak naam van der vader - ook wel een een patroniem genaamd). Voorbeelden: Petersen, Jansen.
 • beroepsnamen: de naam komt van gebaseerd op het beroep van de eerste naamdrager. Voorbeelden: De Bakker, Veerman, Visser, De Smidt.
 • eigenschapsnamen: vaak komt deze van een bijnaam van de naamdrager. De naam is in dat geval vaak gebaseerd op een eigenschap of kenmerk van de eerste naamdrager. Voorbeelden: De Wit, De Jong, De Korte.

Een herkomstnaam of adresnaam worden ook wel een 'toponiem' genoemd.

betekenis naam Schroer
Wat betekent Schroer?

Klik op onderstaande knop en ga klik vervolgens door op "analyse en verklaring" om de verklaring te vinden voor de naam Schroer. Zoek betekenis van Schroer »

Wie heet er nog meer Schroer?

Wie heeft nog meer de achternaam Schroer? Kijk eens op de sociale netwerken, en misschien herkent u zo al een familielid. Leg contact en wellicht kan hij/zij u verder helpen met bruikbare informatie voor uw stamboomonderzoek.


meer familie Schroer
Wie heet er nog meer Schroer? Speur bekende of onbekende achternaamdragers op Online Sociale Netwerken.

Informatie uit het heden. Bezoek de volgende websites:

Meer achtergronden

Hoe leefde uw familieleden in de tijd? Om meer te weten over de tijd waarin uw voorouders leefden, welke beroepen zij deden en wat er gebeurde in die tijd, zijn een aantal bronnen aan te bevelen.

Kijk ook eens op de startpagina van beeldbanken, voor een overzicht van beelden uit de Nederlandse geschiedenis en Nederlandse plaatsen.

geschiedenis Schroer
Hoe leefde Schroer vroeger? Het beroemde kunstwerk van Brueghel toont diverse historische Nederlandse beroepen.

Achtergrondinformatie uit het verleden. Bezoek de volgende websites:

 • Schroer in het Geheugen van Nederland
  Het Geheugen van Nederland is een beeldbank waar u online de collecties van musea, archieven en bibliotheken kunt bekijken. De beeldbank geeft toegang tot het gedigitaliseerde erfgoed van meer dan honderd instellingen en biedt prachtig beeldmateriaal. Zoek nu naar Schroer.

 • Nationaal Archief
  De collectie van het Nationaal Archief bestaat uit rijen gedrukte, geprinte of handgeschreven documenten, zo'n 300.000 kaarten, tekeningen en circa 14 miljoen foto's. Zoek nu naar Schroer in het Nationaal Archief.

 • Oude beroepen in beeld
  Heeft u een beroep gevonden van een van de voorouders Schroer, en bent benieuwd wat dat voor beroep was? Kijk dan eens hier.

 • Krantenartikelen waarin Schroer voorkomt
  Graaf in het verleden met oude kranten uit Nederland, Nederlands-Indië, Suriname, de Nederlandse Antillen en de Verenigde Staten. Het nieuws van toen in ruim 9 miljoen pagina's uit dagbladen uit de 17e, 18e, 19e en 20e eeuw.

Historische archieven

De historische archieven hebben een schat aan informatie om een stamboomonderzoek mee te verrijken. Kijk op internet of ga er langs om meer gegevens over uw familie te vinden.

Een greep uit de regionale historische archieven:

Naast bovenstaande regionale archieven hebben gemeenten zelf ook een eigen 'gemeentearchief'. Raadpleeg de website van uw gemeente over hoe u toegang kunt krijgen.

informatie Schroer
Vind ook informatie over familie Schroer in de archieven.

Heeft de familie Schroer een familiewapen?

U kunt in de bekende archievenspeuren of er een familiewapen voor uw familienaam te vinden is. Let op dat wanneer u een (of meerdere) familiewapen(s) vindt voor Schroer die alleen kunt gebruiken indien u echt in mannelijke lijn afstamt van diegene die het familiewapen Schroer oorspronklijk gevoerd heeft (vergelijk hiervoor de gegevens van het betreffende familiewapen met uw stamboom).


Familiewapen Schroer bekend?

Zoek naar familiewapen "Schroer"

Kunt u geen familiewapen voor Schroer vinden, dan wil dat nog niet betekenen dat uw familie geen familiewapen heeft gehad. Veel familiewapens zijn in de loop der tijd "zoek" geraakt. Tijdens uw onderzoek stuit u wellicht nog op een familiewapen.

Mocht u na stamboom- en genealogisch onderzoek tot de conclusie komen dat uw familie geen familiewapen heeft, dan kunt u kiezen voor: een familiewapen laten maken. Elke familie in Nederland is toegestaan een familiewapen maken. Het familiewapen moet voldoen aan de regels van de heraldiek en moet uniek zijn.

Het is aan te raden een heraldisch expert in te schakelen als u een familiewapen wilt laten maken. U kunt er meer over lezen op de betreffende website.

Familiewapen Schroer laten maken

Hieronder enkele voorbeelden van hoe familiewapens er uit zien.

familiewapens 01
familiewapens 02
familiewapens 03
familiewapens 04

Onderdelen

Een familiewapen heeft diverse delen. Hierna staan de belangrijkste beschreven. NB: het familiewapen hieronder is niet het familiewapen Schroer, maar uitsluitend bedoeld als een voorbeeld van een familiewapen.

Wapenschild


Het wapenschild is het belangrijkste onderdeel van een familiewapen.


Helm


Boven het wapenschild staat een helm afgebeeld. In verschillende tijdsperken gebruikte men andere helmen.


Helmteken (met wrong)


Het helmteken staat bovenop de helm. In veel gevallen is het een herhaling van een symbool uit het wapenschild. Soms wordt er gekozen voor een symbool dat specifiek past bij de drager. Het helmteken wordt aan de onderkant versierd met de wrong (inelkaar gewrongen doek).


Dekkleden


De dekkleden zijn de gekleurde kleden achter de helm. Zij bestaan in de regel uit twee kleuren - een kleur op de achterkant, en een (metaal)kleur aan de binnenkant (voering).

Ben ik familie van de "bekende" Schroer?

Heeft u dezelfde achternaam als een bekende of historische Nederlander, bekende familie Schroer, de beruchte boef Schroer, of moviestar Schroer? U hoeft niet familie te zijn.

Dezelfde naam als een algemeen beroemd persoon wil niet zeggen dat u altijd familie bent. Er zijn heel veel personen die bij toeval dezelfde achternaam hebben.

Om uit te vinden of u familie bent van de bekende persoon, dient u niet alleen stamboomonderzoek uit te voeren naar uw eigen familie, maar ook naar die van de algemeen beroemde persoon. Wanneer u gemeenschappelijke voorouders hebt kunt u daadwerkelijk zeggen dat u familie bent. Een voordeel dat u wellicht hebt is dat de genealogie van de beroemde Schroer misschien al eens door iemand is onderzocht.


Lid van familie Schroer ?
Maken bekende of beruchte bekendheden uit het verleden ook deel uit van uw familie Schroer?

Google eens op "stamboom Schroer" of "genealogie Schroer" - wellicht heeft iemand anders al eens onderzoek gedaan naar uw of andere familie Schroer:

Waar komt de naam Schroer vandaan?

De naam Schroer bestaat mogelijk al eeuwen. Waar komt deze vandaan? Via een kaart ziet u waar Schroer in Nederland of België veel gehanteerd wordt - veel gebruik geeft een aanwijzing waar de naam ook oorspronkelijk vandaan komt. U kunt vervolgens in gemeentebibliotheken van de betreffende gemeenten verder zoeken naar meer informatie over uw familie.


De naam Schroer

De naam Schroer: Wat is de herkomst van de naam Schroer? Zoek het op via deze link:

Nederland:
Zoek herkomst van Schroer (NL) »

België:
Zoek herkomst van Schroer (BE) »

Extra ideeën voor de stamboom Schroer

U zoekt aanvullende ideeën voor familie Schroer? Raadpleeg dan eens de volgende bronnen:


bronnen stamboom Schroer
Lees meer over stamboomononderzoek naar Schroer

Vastleggen van alle gegevens

Er is bij stamboomonderzoek veel data beschikbaar. Het kan handig zijn een programma te gebruiken voor het opslaan van alle gegevens, en hun verbanden.

Er bestaan diverse genealogische programma's om daarbij te assisteren. Sommige zijn gratis, andere zijn betaald. Hier noemen wij een aantal bekende softwarepakketten die veel worden gebruikt.

Hoewel u er ook voor kunt kiezen om uw gegevens online via een website vast te leggen, is het echter aan te bevelen toch met een programma te werken dat u installeert op uw PC of laptop, aangezien u dan altijd de gegevens bij de hand hebt (ook als u geen Internet beschikbaar heeft).

Let er op dat het ondersteuning biedt voor het uitwisselen van Gedcom gegevens. Met dit gegevensformaat kunt u gegevens uitwisselen tussen verschillende programma's.

Kijk zelf welk programma u het meest aanspreekt:

Schrijfwijzen Schroer?

Achternamen zijn in het verleden niet altijd hetzelfde geschreven. De letter K wordt vervangen door een letter C of lettercombinatie CK (of andersom), de letter Y wordt een IJ, etc. etc. Andere schrijfwijzen kunnen voorkomen binnen één familie. Welke schrijfwijzen zijn er bekend van Schroer?


Klik op onderstaande link en klik vervolgens door op "varianten" om diverse varianten en schrijfwijzen te vinden voor de naam Schroer. Zoek schrijfwijzen van Schroer »

Geef de familiegeschiedenis Schroer kleur

Stamboomonderzoek geeft vaak alleen maar droge feiten: wanneer is iemand geboren, wat zijn de doopnamen, in welke plaats heeft men gewoond? Maar mooie familieverhalen vindt u niet terug in de officiële archieven. Hier een aantal handige tips om een kleurrijker beeld van de familie te krijgen.

 • Plan een interview met (oudere) familieleden
 • Vraag andere stamboomonderzoekers (genealogen) die dezelfde of aanverwachte families onderzoeken, wat zij hebben gehoord/gevonden van familie Schroer
 • Vraag oudere inwoners van het dorpje waarin familie woonden naar verhalen over uw familie


Vind ook andere genealogen die bezig zijn met genealogische onderzoek naar familie Schroer:

Terug in de geschiedenis Schroer

Ook gegevens over overleden Schroer-familieleden is waardevol om uw onderzoek compleet te maken. Leg de gegevens die u onderweg vindt bij uw stamboomonderzoek slim vast, zodat u altijd de bronnen kunt terugvinden.

Belangrijkste officiële bronnen van informatie:

 • Burgerlijke stand: gegevens vanaf 1811
 • Doop- trouw- en begraafboeken (DTB): gegevens van voor 1811

Deze bronnen zijn vaak te raadplegen in stadhuis van de gemeente en/of regionale of provinciale archieven. Het is dus van belang te zoeken in die archieven waar (en wanneer) het familielid geboren, getrouwd of begraven is. Begin uw zoektocht via de link hiernaast voor snel resultaat.

Deze gegevens kunnen helpen met het vinden van de juiste persoon: volledige namen, geboorte-,trouw- en/of sterfdata en het kerkgenootschap (geloof) van uw familie.

Veel historische gegevens staan online. Bezoek de online archieven »

Grafstenen Schroer

overleden Schroer
Grafstenen van overleden Schroer familieleden geven veel informatie voor genealogisch onderzoek

Bij informatie uitbegraafboeken en grafstenen gaat er niet in de eerste instantie om, om te waaraan deze persoon Schroer dood is gegaan - maar vooral ook om de jaartallen - want die bieden een link naar andere familieleden.

Boeken stamboomonderzoek Schroer

Ook in de boekenwinkel zijn bronnen te vinden hoe men de stamboom van familie Schroer kan uitzoeken. Hierbij een verwijzing naar enkele van de beste online te verkrijgen genealogische boeken. Deze boeken zijn via internet te koop en kunnen helpen bij het genealogisch onderzoek:

Het grote familieboek
Je stamboom onderzoeken voor Dummies
Je Stamboom, Je Familiegeschiedenis
Verborgen verleden
 

Is familie Schroer van adel?

Veel genealogisch onderzoekers krijgen de vraag voor: "Is mijn familie wellicht van adel?"

De adel is een groep mensen die van oorsprong een elitaire positie innam. In Nederland bestaat naast de ongetitelde adel, die het predicaat jonkheer mag voeren, de getitelde adel. De getitelde adel mag de volgende adelijke titels voeren: ridder, baron, burggraaf, graaf, markies, hertog, prins. Tegenwoordig vindt er geen verheffing in de adelstand meer plaats, met uitzondering van het Koninklijk huis.

Als u niet weet of uw familie van adel is, dan is de kans heel erg klein dat uw familie van adel is. Via onderstaande link krijgt u een overzicht van adelijke families in Nederland. Maar ook als Schroer deel uit maakt van deze lijst, is het nog lang niet zeker dat uw familie van adel is. U zou dan moeten aantonen dat uw familie in mannelijke lijn afstamt van de adelijke familie van Schroer. Het is in Nederland verboden om adelijke titels te voeren, als u niet van adel bent. Ook de familiewapens van adelijke families zijn beschermd.

De Hoge Raad van Adel

Aavullende input voor de stamboom Schroer

Meer hulp nodig bij uw genealogisch onderzoek Schroer? Overweeg dan het volgende eens:


stamboom Schroer uitzoeken
Meer weten over familie Schroer?

Tips, suggesties of aanvullingen?

Heeft u suggesties, verbeteringen of aanvullingen - laat het ons weten! Met uw hulp kunnen we nog meer mensen helpen met het vinden en opstellen van de eigen stamboom.

 
Stambomen op achternaam: A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z


Meer links voor stambomen: stamboom Beerendonk | stamboom Bies | stamboom Anderson | stamboom Van Bilsen | stamboom Boogerd