de beste bronnen voor

Stamboom Roelandschap


De online bronnen en gegevens voor stamboom Roelandschap
Stamboomonderzoek doen naar uw familie Roelandschap? Begin hieronder met een overzicht van aanpak voor de stamboom van uw familie. De bronnen zijn zoveel mogelijk specifiek voor Roelandschap.
Suggestie: naast de bronnen op deze website, raadpleeg ook eens:
je stamboom familiegeschiedenis Stamboom
&
Familiegeschiedenis
»

Start van stamboom Roelandschap in 5 minuten


Het begin van de stamboom Roelandschap is in de basis heel eenvoudig. U begint de stamboom namelijk gewoon bij u zelf - en uw (bekende) familie.

Schrijf op van ieder familielid:

 • naam (volledige doop- en evt. meisjesnaam)
 • geboorte (datum en plaats)
 • huwelijk (datum en plaats)
 • sterfte (datum en plaats)

Vraag uw andere familieleden (vader, moeder, oom, tante, neef, nicht, etc.) naar ontbrekende gegevens. Of duik in uw en hun familiedocumenten, op zoek naar de gegevens. Het is belangrijk dat de start van uw stamboom zo compleet mogelijk gebeurt.

stamboom Roelandschap
De stamboom maken Roelandschap

Stamboomonderzoek naar Roelandschap - zelf doen?

Stamboomonderzoek is een interessante hobby. Onderzoek naar de familie Roelandschap hoeft niet alleen een boeiende (en soms zelfs verslavende) puzzel te zijn, maar geeft ook nog eens waardevol resultaat. Een goed uitgezochte stamboom is mooi voor uzelfen andere familieledenen anderen die ook interesse hebben in familie Roelandschap.

Op deze website vindt u veel tips, bronnen en aanwijzingen voor het uitvoeren van stamboomonderzoek. De meeste links zijn gepersonaliseerd voor de stamboom van familie Roelandschap.

Stamboomonderzoek kunt u met diverse bronnen op internet en boeken over het onderwerp zelf doen. Maar mocht u zelf geen tijd hebben, of hulp nodig hebben met een vastgelopen onderzoek, neem dan contact op met een stamboomonderzoeker / genealoog. Zij kunnen u vaak snel verder helpen - of zelfs een compleet onderzoek naar Roelandschap voor u uitvoeren.

Stamboomonderzoek Roelandschap
Doe zelf stamboomonderzoek of schakel een genealoog in

Familieboek Roelandschap

Sommige onderzoekers vinden het mooi hun familiegeschiedenis op te nemen in een familie- of stamboomboek.

verborgen verleden Roelandschap
Stel een familieboek op over het
Verborgen Verleden van Roelandschap

Boek Verborgen Verleden »

Diverse genealogen kunnen u helpen met stamboomonderzoek of het opstellen van een familieboek. Een aantal deskundig genealogen is bereikbaar via Stamboom Familie, via de volgende verwijzing:

Contact met Genealoog »

Online informatie voor Stamboom Roelandschap

Snel resultaat: doe een online zoektocht naar de familie Roelandschap. Wist u dat tegenwoordig heel veel gegevens over uw voorouders eenvoudig online te zoeken zijn?Let op: weet dat data van derden onjuist en onvolledig kunnen zijn. Controleer altijd de originele bronnen (in bijvoorbeeld Burgerlijke Stand en/of doop- trouw- en begraafboeken).

Zoek de gegevens op en controleer dan altijd vanuit uw bekende gegevens. Controleer gegevens o.a. met behulp van volledige naam, beschikbare datum en plaats of u de juiste persoon hebt. U heeft dan weer een puzzle stukje gevonden en kunt verder met het volgende familielid.


familie Roelandschap
Online zijn veel gegevens te vinden over voorouders en familie Roelandschap

Eenvoudig informatie vinden voor familie Roelandschap? Vind resultaat op de volgende websites:

 • FamilySearch.org Roelandschap
  FamilySearch.org is de website van de Mormonen, die heel veel gegevens van stambomen over de hele wereld verzameld hebben. Zoek nu online op familienaam Roelandschap.

 • Archieven Roelandschap
  Archieven.nl is een grote collectie van (online) documenten van 85 Nederlandse archieven. Met o.a. personen, akten en krantenpagina's.

 • MyHeritage.com Roelandschap
  MyHeritage heeft een grote verzameling van familiegegevens, waaronder stambomen, volkstellingen en geboorte- huwelijk- en overlijdensakten. Zoek nu online op familienaam Roelandschap.
 • WieWasWie Roelandschap
  WieWasWie is een samenwerking tussen een groot aantal historische archiefinstellingen, speciaal gericht op stambomen. De digitale gegevens worden dagelijks uitgebreid. Zoek nu naar "Roelandschap".

 • Zoek "Roelandschap" in Genealogie Online
  Genealogie Online is een verzameling van stambomen en genealogische documenten.

 • CBG Roelandschap
  Het Centraal Bureau voor Genealogie (CBG) is het landelijk kennis- en documentatiecentrum voor stamboomonderzoek (genealogie) en verwante wetenschappen. Zoek nu in de CBG archieven naar "Roelandschap".

Stamboom Roelandschap meer laten groeien

Ga steeds verder terug in de historie met verder onderzoek naar Roelandschap. Kies eerst welke informatie u verder wilt uitzoeken om uw stamboom verder te laten groeien.

Er zijn diverse soorten stamboomonderzoek te doen:

 • stamreeks Roelandschap: stamboomonderzoek naar al uw voorvaders (of -moeders)
 • kwartierstaat Roelandschap: stamboomonderzoek naar al uw voorouders
 • genealogie Roelandschap: dit betreft stamboomonderzoek naar alle mannelijke (of vrouwelijke) nakomelingen (bijvoorbeeld van een van uw voorouders)
 • parenteel Roelandschap: dit betreft onderzoek naar alle nakomelingen (bijvoorbeeld van een van uw voorouders)

De meeste stamboomonderzoekers starten een stamboom als stamreeks, om hun voorvaders in kaart te brengen. Hiermee is bijvoorbeeld de start van achternaam Roelandschap te vinden, de stamvader Roelandschap en tegelijk vaak ook de beroepen van de voorvaders. Soms stuit mee daarmee ook op een familiewapen Roelandschap.

De stamreeks Roelandschap geeft een goed begin voor alle andere typen genealogisch onderzoek.stamvader Roelandschap
Stamvader Roelandschap is de naamgever van de familie Roelandschap


stamreeks Roelandschap
kwartierstaat Roelandschap
genealogie Roelandschap
parenteel Roelandschap

Let op: Zaken om rekening mee te houden

Bij het uitvoeren van uw stamboomonderzoek naar Roelandschap is het van belang om altijd rekening te houden met de volgende punten.

 • Eenzelfde (achter)naam Roelandschap betekent niet vanzelf dat er een verwantschap bestaat (m.a.w. dat het familie betreft). Controleer gegevens altijd met originele bronnen, zo mogelijk met diverse bronnen.
 • Wees er van bewust dat er in (ook online) stamboom gegevens fouten zijn geslopen (door onleesbaarheid, schrijffouten, incorrect uitgevoerd onderzoek, etc.). Controleer daarom altijd de bronnen zelf en probeer feiten te cross-checken (via meerdere bronnen te verifieren).
 • Leg altijd vast waar u bepaalde gegevens gevonden hebt, zodat u het altijd kunt controleren.
 • Andermans stamboomonderzoeken naar Roelandschap zijn mogelijk auteursrechtelijk beschermd. Zoek de originele bron om copyright issues te omzeilen EN daarnaast om direct de betrouwbaarheid van de data te vast te stellen.


Roelandschap online
Roelandschap online gevonden? Controleer de bronnen.

Boeken genealogisch onderzoek

Ook in de boekhandel zijn veel bronnen te vinden hoe men de stamboom van familie Roelandschap kan onderzoeken. Hier een aantal verwijzingen naar een paar van de beste online te verkrijgen boeken. Deze boeken zijn online te verkrijgen en kunnen behulpzaam zijn bij familieonderzoek familie Roelandschap:

Je Stamboom, Je Familiegeschiedenis
Je stamboom onderzoeken voor Dummies
Het grote familieboek
Verborgen verleden
 

Wat betekent de naam Roelandschap?

Uw voorouders hebben op een gegeven moment een naam aangenomengenoemd. Waar is de naam Roelandschap op gebaseerd?

In veel gevallen is de herkomst van een achternaam terug te voeren op een van deze klassificaties:

 • herkomstnaam: de naam is gebaseerd op de plaats (stad, plaats, gebied, streek, ...) waar eerste naamdrager vandaan kwam. Voorbeelden: Van Maastrigt, Van Montfoort, Den Hollander.
 • adresnaam: de naam is gebaseerd op de plek (adres, naam van boerderij, naam van huis, of locatieaanduiding) waar eerste naamdrager woonde. Voorbeelden: Van der Poel, Zielhorst.
 • verwantschapsnamen: de naam is gebaseerd op een familielid (vaak naam van der vader - ook wel een een patroniem genaamd). Voorbeelden: Petersen, Jansen.
 • beroepsnamen: de naam komt van gebaseerd op het beroep van de eerste naamdrager. Voorbeelden: De Bakker, Veerman, Visser, De Smidt.
 • eigenschapsnamen: vaak gebaseerd op een bijnaam van de naamdrager. De naam is in dat geval vaak gebaseerd op een eigenschap of kenmerk van de eerste naamdrager. Voorbeelden: De Wit, De Jong, De Korte.


betekenis naam Roelandschap
Wat betekent Roelandschap?

Klik op onderstaande knop en ga klik vervolgens door op "analyse en verklaring" om de verklaring te vinden voor de naam Roelandschap. Zoek betekenis van Roelandschap »

Meer achtergronden

Om meer te weten over de tijd waarin uw voorouders leefden, welke beroepen zij deden en wat er gebeurde in die tijd, zijn een aantal bronnen aan te bevelen.

Kijk ook eens op de startpagina van beeldbanken, voor een overzicht van beelden uit de Nederlandse geschiedenis. Mooi om uw familiegeschiedenis beeld en kleur te geven.

geschiedenis Roelandschap
Hoe leefde Roelandschap in het verleden? Het bekende schilderij van Brueghel toont vele oude beroepen.

Achtergrondinformatie uit het verleden. Bezoek de volgende websites:

 • Krantenartikelen waarin Roelandschap voorkomt
  Graaf in het verleden met oude kranten uit Nederland, Nederlands-Indië, Suriname, de Nederlandse Antillen en de Verenigde Staten. Het nieuws van toen in ruim 9 miljoen pagina's uit dagbladen uit de 17e, 18e, 19e en 20e eeuw.

 • Roelandschap in het Geheugen van Nederland
  Het Geheugen van Nederland is een beeldbank waar u online de collecties van musea, archieven en bibliotheken kunt bekijken. De beeldbank geeft toegang tot het gedigitaliseerde erfgoed van meer dan honderd instellingen en biedt prachtig beeldmateriaal. Zoek nu naar Roelandschap.

 • Bibliografie Roelandschap
  De Digitale Bibliografie Nederlandse Geschiedenis (DBNG) is een online bibliografie over de Nederlandse geschiedenis van prehistorie tot heden. Zoek nu hoe de naam Roelandschap voorkomt in de geschiedenis.

 • Oude beroepen in beeld
  Heeft u een beroep gevonden van een van de voorouders Roelandschap, en bent benieuwd wat dat voor beroep was? Kijk dan eens hier.

 • Nationaal Archief
  De collectie van het Nationaal Archief bestaat uit rijen gedrukte, geprinte of handgeschreven documenten, zo'n 300.000 kaarten, tekeningen en circa 14 miljoen foto's. Zoek nu naar Roelandschap in het Nationaal Archief.

 • WatWasWaar
  WatWasWaar geeft historische informatie over elke plek in Nederland.

Historische archieven

De regionale archieven hebben een schat aan informatie om een stamboom mee op te zetten. Kijk op internet of ga er langs om meer gegevens over uw familieleden op te zoeken.

Een greep uit de regionale historische archieven:

Naast regionale archieven hebben gemeenten zelf een eigen 'gemeentearchief'.

informatie Roelandschap
Vind ook informatie over familie Roelandschap in de lokale archieven.

Heeft de familie Roelandschap een familiewapen?

U kunt in bekende archievenspeuren of er een familiewapen voor Roelandschap te vinden is. Let op dat wanneer u een (of meerdere) familiewapen(s) vindt voor Roelandschap die alleen kunt gebruiken als u echt in mannelijke lijn afstamt van diegene die het familiewapen oorspronklijk gevoerd heeft (vergelijk hiervoor de gegevens van het betreffende familiewapen met uw stamboom).


Familiewapen Roelandschap bekend?

Zoek naar familiewapen "Roelandschap"

Kunt u geen familiewapen van Roelandschap vinden, dan wil dat nog niet zeggen dat uw familie geen familiewapen heeft gehad. Veel familiewapens zijn in de loop der tijd "zoek" geraakt. Tijdens uw onderzoek stuit u wellicht nog op een familiewapen.

Heeft uw familie geen familiewapen, dan kunt u een eigen familiewapen laten maken. Elke familie in Nederland is het toegestaan een familiewapen maken. Het familiewapen moet voldoen aan de heraldische regels en moet uniek zijn.

Het is aan te raden een heraldicus in te schakelen als u een familiewapen wilt laten maken. U kunt er meer over lezen op de betreffende website.

Familiewapen Roelandschap laten maken

Hieronder enkele voorbeelden van hoe familiewapens er uit kunnen zien.

familiewapens 01
familiewapens 02
familiewapens 03
familiewapens 04

Onderdelen

Een familiewapen bestaat uit diverse onderdelen. Hierna staan de belangrijkste delen beschreven. NB: het familiewapen hieronder is niet het familiewapen Roelandschap, maar slechts een voorbeeld van een familiewapen.

Wapenschild


Het wapenschild is het belangrijkste onderdeel van een familiewapen. Een wapenschild alleen is al voldoende om te gelden als familiewapen.


Helm


Bovenop het wapenschild staat een helm afgebeeld. In verschillende tijdsperken gebruikte men andere helmen.


Helmteken (met wrong)


Het helmteken staat boven de helm. In veel gevallen is het een herhaling van een symbool uit het wapenschild. Soms wordt er gekozen voor een symbool dat specifiek past bij de drager. Het helmteken wordt aan de onderkant versierd met de wrong (inelkaar gewrongen doek), die de kleuren heeft van het dekkleed.


Dekkleden


De dekkleden zijn de gekleurde kleden achter de helm. Zij bestaan in de regel uit twee kleuren.

Schrijfwijzen Roelandschap?

Achternamen zijn door de geschiedenis niet altijd hetzelfde geschreven. De letter K wordt vervangen door een letter C of lettercombinatie CK (of andersom), de letter Y wordt een IJ, etc. etc. Andere schrijfwijzen kunnen voorkomen binnen één familie. Welke schrijfwijzen zijn er bekend van Roelandschap?


Klik op onderstaande knop en klik vervolgens door op "varianten" om diverse varianten en schrijfwijzen te vinden voor de naam Roelandschap. Zoek schrijfwijzen van Roelandschap »

Wat is de oorsprong van de familienaam Roelandschap?

De naam Roelandschap bestaat mogelijk al honderden jaren. Waar komt de naam vandaan? Via een kaart van het Meertens instituut ziet u waar de naam Roelandschap in Nederland of België veel gehanteerd is - een sterke aanwijzing waar de naam oorspronkelijk vandaan komt. U kunt vervolgens in de gemeentebibliotheken van die gemeenten verder zoeken naar documenten van uw familie.


De naam Roelandschap

De naam Roelandschap: Wat is de herkomst van de naam Roelandschap? Zoek de oorsprong op via deze links:

Nederland:
Zoek herkomst van Roelandschap (NL) »

België:
Zoek herkomst van Roelandschap (BE) »

Ben ik familie van de "bekende" Roelandschap?

Heeft u dezelfde achternaam als een bekende Nederlandse beroemdheid, bekende familie Roelandschap, de beruchte crimineel Roelandschap, of filmster Roelandschap? Dat wil niet zeggen dat u per sefamilie bent.

Dezelfde naam als een beroemd figuur wil niet betekenen dat u werkelijk familie bent. Er zijn heel veel mensen die eenzelfde achternaam hebben.

Om uit te vinden of u familie bent van de beroemde persoon, dient u niet alleen stamboomonderzoek uit te voeren naar uw eigen familie, maar ook naar die van de algemeen bekende figuur. Pas wanneer u gemeenschappelijke voorouders hebt of onderdeel bent van dezelfde stamboom kunt u met recht stellen dat u familie van elkaar bent. Een voordeel dat u wellicht hebt is dat de genealogie van de beroemde Roelandschap wellicht al eens is onderzocht.


Lid van familie Roelandschap ?
Maken bekende of beruchte personen van vroeger ook deel uit van uw familie Roelandschap?

Google eens op "stamboom Roelandschap" of "genealogie Roelandschap" - wellicht heeft iemand anders al eens stamboomonderzoek gedaan naar familie Roelandschap:

Extra bronnen

U zoekt extra bronnen voor familie Roelandschap? Kijk eens bij de volgende links:


bronnen stamboom Roelandschap
Lees meer over stamboomononderzoek naar familie Roelandschap

Geef de familiegeschiedenis Roelandschap kleur

Genealogisch onderzoek geeft in de regel alleen maar 'koude' feiten: wanneer is iemand geboren, wat zijn zijn/haar doopnamen, in welke plaats heeft men gewoond? Maar mooie familieverhalen en typische annekdotes van de familie vindt u niet in de officiële documenten. Hier een aantal tips om een kleurrijker beeld van de familie te krijgen.

 • Plan een interview met (oudere) familieleden
 • Vraag andere stamboomonderzoekers (genealogen) die dezelfde of aanverwachte families onderzoeken, wat zij hebben gehoord/gevonden van familie Roelandschap
 • Bezoek het lokale museum


Vind ook andere stamboomonderzoekers die bezig zijn met onderzoek naar familie Roelandschap:

Terug in de geschiedenis Roelandschap

Wanneer u al wat gegevens van stamboomleden hebt gevonden, kunt u verder terug in de tijd. Ook gegevens over overleden Roelandschap-familieleden is waardevol om uw onderzoek compleet te maken. Leg de informatie die u tijdens uw speurwerk vindt bij uw onderzoek slim vast (gebruik bijvoorbeeld een template), zodat u altijd de bron later kunt terugvinden.

Belangrijkste officiële bronnen van informatie:

 • Burgerlijke stand: gegevens vanaf 1811
 • Doop- trouw- en begraafboeken (DTB): gegevens van voor 1811

Bovenstaande bronnen zijn te vinden in stadhuis van de gemeente en/of regionale of provinciale archieven. Het is dus van belang te zoeken in die archieven waar (en wanneer) het familielid geboren, getrouwd of begraven is. Begin uw zoektocht via de link hiernaast voor snel resultaat.

Deze gegevens helpen: volledige namen, geboorte-,trouw- en/of sterfdata en het kerkgenootschap (geloof) van uw familie.

Veel historische gegevens staan online. Bezoek de online archieven »

Grafstenen Roelandschap

overleden Roelandschap
Informatie over overleden Roelandschap familieleden geven veel aanvullende gegevens voor genealogisch onderzoek

Bij begraafboeken en grafstenen gaat er niet in de eerste instantie om, om te waaraan deze persoon Roelandschap dood is gegaan - maar vooral om de jaartallen - want die bieden een link naar andere familieleden.

Wie heet er nog meer Roelandschap?

Wie heeft nog meer de naam Roelandschap? Kijk eens op de sociale netwerken, en wellicht herkent u zo al een familielid. Leg contact en wellicht kan hij/zij u verder helpen met informatie voor uw stamboomonderzoek.


meer familie Roelandschap
Wie heet er nog meer Roelandschap? Zoek onbekende achternaamgenoten op, op Social Media.

Informatie uit het heden. Bezoek de volgende websites:

Software

Er is vaak zoveel informatie beschikbaar. Het kan handig zijn een programma te gebruiken voor het opslaan van alle gegevens.

In de markt bestaan diverse genealogische programma's om daarbij te assisteren. Sommige programma's zijn gratis, andere zijn betaald. Hier staan een aantal bekende softwarepakketten die veel worden gebruikt.

Hoewel u er ook voor kunt kiezen om uw gegevens online via een website vast te leggen, is het echter aan te bevelen met een programma te werken dat u installeert op uw PC of laptop, aangezien u dan altijd de gegevens bij de hand hebt (ook als u geen Internet beschikbaar heeft).

Let er op dat het programma ondersteuning biedt voor het uitwisselen van Gedcom gegevens. Met deze indeling kunt u data uitwisselen tussen verschillende programma's.

Kijk zelf welk programma u het meest aanspreekt:

Is familie Roelandschap van adel?

Veel stamboom onderzoekers krijgen de vraag vroeg of laat wel voorgelegd: "Is mijn familie of een voorouder wellicht van adel?"

De adel is een groep mensen die van oorsprong een elitaire positie innam. In Nederland bestaat naast de ongetitelde adel, die het predicaat jonkheer mag voeren, de getitelde adel. De getitelde adel mag, van laag naar hoog, de volgende titels voeren: ridder, baron, burggraaf, graaf, markies, hertog, prins. Tegenwoordig vindt er geen verheffing in de adelstand meer plaats, met uitzondering van het Koninklijk huis.

We krijgen de vraag geregeld voor diverse families. Is mijn familie misschien van adel? Als u niet weet of uw familie van adel is, dan is de kans heel erg klein dat uw familie van adel is. Via onderstaande link krijgt u een overzicht van adelijke families in Nederland. Maar ook als Roelandschap deel uit maakt van deze lijst, is het nog niet zeker dat uw familie van adel is. U zou dan moeten aantonen dat uw familie in mannelijke lijn afstamt van de adelijke familie van Roelandschap. Het is in Nederland verboden om adelijke titels te voeren, als u niet van adel bent. Ook de familiewapens van adelijke families zijn beschermd.

De Hoge Raad van Adel

Meer over de stamboom Roelandschap

Meer hulp nodig bij uw stamboomonderzoek naar Roelandschap? Bedenk dan het volgende:


stamboom Roelandschap uitzoeken
Meer weten over Roelandschap?

Tips, suggesties of aanvullingen?

Heeft u suggesties, verbeteringen of aanvullingen - laat het ons weten! Met uw hulp kunnen we nog meer mensen helpen met het vinden en opstellen van de eigen stamboom.

 
Stambomen op achternaam: A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z


Meer links voor stambomen: stamboom Ajdid | stamboom Alibux | stamboom Ambaum | stamboom Achterbergh | stamboom El Addouti