de bronnen voor

Stamboom Rauwerdink


Overzicht van de bronnen voor stamboom Rauwerdink
Onderzoek doen naar familie Rauwerdink? Begin hier met een overzicht van aanpak en bronnen voor de stamboom van uw familie. De links zijn zoveel mogelijk specifiek voor Rauwerdink.
Tip: naast de online bronnen op deze website, is dit ook een aanrader:
je stamboom familiegeschiedenis Stamboom
&
Familiegeschiedenis
»

Start van uw stamboom Rauwerdink in 5 minuten


Het starten met de stamboom Rauwerdink is in de basis erg simpel. U start de stamboom namelijk bij u zelf - en bij uw (bekende) familieleden.

Schrijf op van elk familielid:

 • naam (volledige doop- en evt. meisjesnaam)
 • geboorte (datum en plaats)
 • huwelijk (datum en plaats)
 • sterfte (datum en plaats)

Vraag uw andere familieleden (vader, moeder, oom, tante, neef, nicht, etc.) naar ontbrekende details, zodat u een zo'n compleet mogelijk beeld heeft.. Of duik in uw en hun familiedocumenten, op zoek naar de gegevens.

stamboom Rauwerdink
Uw stamboom maken Rauwerdink

Stamboomonderzoek naar Rauwerdink - zelf doen?

Onderzoek naar de familie Rauwerdink hoeft niet alleen een boeiende (en soms zelfs verslavende) puzzel te zijn, maar geeft ook nog eens waardevol resultaat. Een goed uitgezochte stamboom is mooi voor uzelf, uw kinderen, andere familieleden - en zelfs anderen die ook interesse hebben in familie Rauwerdink.

Op deze pagina vindt u veel tips, bronnen voor stamboomonderzoek. De meeste verwijzingen zijn specifiek gemaakt voor de stamboom van familie Rauwerdink.

Stamboomonderzoek kunt u met diverse bronnen op internet en boeken over het onderwerp prima zelf doen. Maar mocht u zelf geen tijd hebben, of hulp nodig hebben met uw stamboomonderzoek, neem dan eens contact op met een stamboomonderzoeker / genealoog. Zij kunnen u snel verder helpen - of zelfs een onderzoek naar Rauwerdink uitvoeren.

Stamboomonderzoek Rauwerdink
Doe zelf stamboomonderzoek of schakel een genealoog in

Familieboek Rauwerdink

Sommige onderzoekers vinden het mooi hun familiegeschiedenis te laten landen in een familie- of stamboomboek.

verborgen verleden Rauwerdink
Stel een familieboek op over het
Verborgen Verleden van Rauwerdink

Boek Verborgen Verleden »

Diverse genealogen kunnen u helpen met stamboomonderzoek . Een aantal deskundig genealogen is bereikbaar via Stamboom Familie, via de volgende verwijzing:

Contact met Genealoog »

Online informatie voor Stamboom Rauwerdink

Snel resultaat: doe een online zoektocht naar de familie Rauwerdink. Wist u dat tegenwoordig veel gegevens over uw stamboom op internet te vinden zijn?Let op: weet dat gegevens van derden incorrect kunnen zijn. Controleer altijd de originele bronnen.

Controleer gegevens o.a. met behulp van volledige naam, beschikbare datum en plaats of u de juiste persoon hebt. U heeft dan weer een puzzle stukje gevonden en kunt verder met het volgende familielid. Zo bouwt u zelf de stamboom Rauwerdink langzamerhand uit.


familie Rauwerdink
Online zijn veel gegevens te vinden over voorouders en familie Rauwerdink

Eenvoudig informatie vinden voor de familie Rauwerdink? Zoek resultaat op deze sites:

 • CBG Rauwerdink
  Het Centraal Bureau voor Genealogie (CBG) is het landelijk kennis- en documentatiecentrum voor stamboomonderzoek (genealogie) en verwante wetenschappen. Zoek nu in de CBG archieven naar "Rauwerdink".

 • Archieven Rauwerdink
  Archieven.nl is een grote collectie van (online) documenten van 85 Nederlandse archieven. Met o.a. personen, akten en krantenpagina's.

 • MyHeritage.com Rauwerdink
  MyHeritage heeft een grote verzameling van familiegegevens, waaronder stambomen, volkstellingen en geboorte- huwelijk- en overlijdensakten. Zoek nu online op familienaam Rauwerdink.
 • FamilySearch.org Rauwerdink
  FamilySearch.org is de website van de Mormonen, die heel veel gegevens van stambomen over de hele wereld verzameld hebben. Zoek nu online op familienaam Rauwerdink.

Let op: Om rekening mee te houden

Bij uw stamboomonderzoek naar Rauwerdink is het belangrijk om rekening te houden met de volgende punten.

 • Een identieke (achter)naam Rauwerdink betekent niet automatisch dat er een verwantschap is (lees: dat het familie is). Controleer gegevens immer met originele bronnen, zo mogelijk met diverse bronnen.
 • Wees er van bewust dat er in (ook online) historische gegevens mogelijk veel onvolkomendheden zijn geslopen (door onleesbaarheid, typfouten, onjuist onderzoek, etc.). Controleer daarom altijd de bronnen zelf en probeer feiten te cross-checken (via meerdere bronnen te controleren).
 • Leg vast waar u bepaalde gegevens gevonden heeft, zodat u het altijd kunt (her)controleren.
 • Andermans genealogische onderzoeken naar Rauwerdink zijn wellicht auteursrechtelijk beschermd. Gebruik altijd de originele bronnen om auteursrechtelijke issues te omzeilen EN daarnaast om direct de betrouwbaarheid van de data te controleren.


Rauwerdink online
Rauwerdink online gevonden? Check altijd de oorspronkelijke bronnen.

Stamboom meer uitzoeken

Ga steeds verder terug in de historie met verder stamboomonderzoek naar Rauwerdink. Maar kies eerst welke informatie u verder wilt uitzoeken om uw stamboom te laten groeien.

Er zijn diverse soorten stamboomonderzoek uit te voeren:

 • stamreeks Rauwerdink: stamboomonderzoek naar al uw voorvaders (of -moeders)
 • kwartierstaat Rauwerdink: dit betreft onderzoek naar al uw voorouders
 • genealogie Rauwerdink: stamboomonderzoek naar alle mannelijke (of vrouwelijke) nakomelingen (bijvoorbeeld van een van uw voorouders)
 • parenteel Rauwerdink: dit betreft stamboomonderzoek naar alle nakomelingen (bijvoorbeeld van een van uw voorouders)

De meeste onderzoekers starten een stamboom als stamreeks, om hun voorvaders te onderzoeken. Hiermee is bijvoorbeeld het begin van achternaam Rauwerdink te vinden, de stamvader Rauwerdink en tegelijk dikwijls ook de beroepen van de voorouders.

De stamreeks Rauwerdink geeft ook een goede basis voor alle andere typen genealogisch onderzoek naar Rauwerdink.stamvader Rauwerdink
Stamvader Rauwerdink is de naamgever van de familie Rauwerdink


stamreeks Rauwerdink
kwartierstaat Rauwerdink
genealogie Rauwerdink
parenteel Rauwerdink

Terug in de geschiedenis Rauwerdink

Ook informatie over overleden familieleden is waardevol om uw onderzoek compleet te maken. Leg de informatie die u tijdens uw zoektocht vindt slim vast, zodat u altijd de bronnen later kunt terugvinden.

Belangrijkste officiële bronnen van informatie:

 • Burgerlijke stand: gegevens vanaf 1811
 • Doop- trouw- en begraafboeken (DTB): gegevens van voor 1811

Deze bronnen zijn vaak te raadplegen in stadhuis van de gemeente en/of regionale of provinciale archieven. Het is van belang te zoeken in die archieven waar (en wanneer) het familielid geboren, getrouwd of begraven is. Veel van deze archieven zijn inmiddels online.

Deze gegevens kunnen helpen met het vinden van de juiste personen: volledige namen, geboorte-,trouw- en/of sterfdata en het kerkgenootschap (geloof).

Bezoek de online archieven »

Grafstenen Rauwerdink

overleden Rauwerdink
Informatie over overleden Rauwerdink familieleden geven veel extra informatie voor genealogisch onderzoek

Bij informatie uitbegraafboeken en grafstenen gaat er niet echt om, om te waaraan deze persoon Rauwerdink dood is gegaan - maar vooral om de jaartallen - want die bieden een link naar andere familieleden.

Aanvullende bronnen voor de stamboom Rauwerdink

U zoekt aanvullende bronnen om meer te weten te komen over de stamboom van familie Rauwerdink? Raadpleeg eens de volgende bronnen:


bronnen stamboom Rauwerdink
Lees meer over stamboomononderzoek naar Rauwerdink

Stamboom Programmatuur

Wanneer u een tijdje bezig bent geweest met stamboomonderzoek naar de familie Rauwerdink ziet u wellicht snel door de bomen het bos niet meer. Er is zoveel informatie beschikbaar. Het kan handig zijn een programma te gebruiken voor het opslaan van alle gegevens, en de verbanden.

In de markt bestaan diverse genealogische programma's om te helpen. Sommige zijn gratis, andere zijn betaald. Hier staan een aantal bekende softwarepakketten die veel worden gebruikt.

Hoewel u er ook voor kunt kiezen om uw gegevens online via een website vast te leggen, is het echter aan te bevelen met een programma te werken dat u installeert op uw PC of laptop, aangezien u dan altijd de gegevens bij de hand hebt (ook als u geen Internet beschikbaar heeft). De meeste programma's kunnen de gegevens eenvoudig met elkaar en online diensten uitwisselen.

Let op dat het ondersteuning geeft voor het uitwisselen van Gedcom gegevens. Met dit gegevensformaat kunt u gegevens uitwisselen tussen genealogische programma's.

Kijk zelf welk programma u het meest aanspreekt:

Boeken genealogisch onderzoek familie

Ook in de boekenwinkel zijn bronnen te vinden hoe men de genealogie van familie Rauwerdink kan uitzoeken. Hierbij een verwijzing naar een paar van de beste genealogische boekenvoor de beginnende stamboomonderzoeker. Deze boeken zijn via internet te koop en kunnen helpen bij het stamboomonderzoek:

Het grote familieboek
Je Stamboom, Je Familiegeschiedenis
Je stamboom onderzoeken voor Dummies
Verborgen verleden
 

Historische archieven

De historische archieven hebben een ruime hoeveelheid informatie om uw stamboomonderzoek mee te verrijken. Kijk online of ga er langs om meer informatie over familie op te speuren.

Regionale archieven:

Naast bovenstaande regionale archieven hebben gemeenten of steden zelf vaak een eigen 'gemeentearchief'.

informatie Rauwerdink
Vind nog meer informatie over familie Rauwerdink in de historische archieven.

Heeft de familie Rauwerdink een familiewapen?

U kunt in de bekende archievenopzoeken of er een familiewapen voor Rauwerdink te vinden is. Let op dat wanneer u een (of meerdere) familiewapen(s) vindt voor Rauwerdink die alleen mag gebruiken als u werkelijk in mannelijke lijn afstamt van de voorvader die het familiewapen oorspronklijk heeft gevoerd (vergelijk hiervoor de gegevens van het betreffende familiewapen met uw stamboom).


Familiewapen Rauwerdink bekend?

Zoek naar familiewapen "Rauwerdink"

Kunt u geen familiewapen voor Rauwerdink vinden, wil dat nog niet zeggen dat uw familie geen familiewapen heeft of heeft gehad. Veel familiewapens zijn in de loop der tijd buiten gebruik geraakt. Tijdens uw onderzoek vindt u wellicht nog een familiewapen.

Mocht u na stamboom- en genealogisch onderzoek tot de conclusie komen dat uw familie geen familiewapen heeft, dan kunt u een familiewapen laten maken. Elke familie in Nederland mag een familiewapen maken. Het familiewapen moet wel voldoen aan de regels van de heraldiek en uniek zijn.

U kunt er meer over lezen op de betreffende website.

Familiewapen Rauwerdink laten maken

Hieronder enkele voorbeelden van hoe familiewapens er uit zien.

familiewapens 01
familiewapens 02
familiewapens 03
familiewapens 04

Onderdelen

Een familiewapen bestaat uit diverse delen. Hieronder staan de belangrijkste delen beschreven. NB: het familiewapen hieronder is niet het familiewapen Rauwerdink, maar slechts een voorbeeld van een familiewapen.

Wapenschild


Het wapenschild is het belangrijkste onderdeel van een familiewapen.


Helm


Bovenop het wapenschild staat een helm afgebeeld. In verschillende tijdsperken gebruikte men andere helmen. De helm is niet uniek en kan dus verschillen per afbeelding van het familiewapen.


Helmteken (met wrong)


Het helmteken staat bovenop de helm. Soms wordt er gekozen voor een symbool dat specifiek past bij de drager. Het helmteken wordt aan de onderkant versierd met de wrong (een inelkaar gewrongen doek).


Dekkleden


De dekkleden zijn de gekleurde kleden achter de helm.

Wat is de oorsprong van de familienaam Rauwerdink?

De naam Rauwerdink bestaat al honderden jaren. Waar komt deze vandaan? Via een klik op de kaart van het Meertens instituut ziet u waar Rauwerdink in Nederland of België veel gebruikt wordt - veel gebruik is een sterke aanwijzing waar de naam oorspronkelijk vandaan komt. U kunt dan in de gemeentebibliotheken van de betreffende gemeenten verder zoeken naar documenten van uw familie.


De naam Rauwerdink

De naam Rauwerdink: Wat is de herkomst van de naam Rauwerdink? Zoek het op via deze links:

Nederland:
Zoek herkomst van Rauwerdink (NL) »

België:
Zoek herkomst van Rauwerdink (BE) »

Meer achtergronden

Hoe leefde uw familieleden in de tijd? Om meer te weten over de tijd waarin uw voorouders leefden, welke beroepen zij deden en wat er speelde in die tijd, zijn een aantal interessante bronnen aan te bevelen.

Kijk ook eens op de startpagina van beeldbanken, voor een overzicht van beelden uit de Nederlandse geschiedenis en Nederlandse plaatsen. Erg geschikt om uw familieverleden beeld en kleur te geven.

geschiedenis Rauwerdink
Hoe leefde Rauwerdink in het verleden? Het beroemde kunstwerk van Brueghel toont diverse historische Nederlandse beroepen van vroeger.

Achtergrondinformatie uit het verleden. Bezoek de volgende websites:

 • WatWasWaar
  WatWasWaar geeft historische informatie over elke plek in Nederland.

 • Rauwerdink in het Geheugen van Nederland
  Het Geheugen van Nederland is een beeldbank waar u online de collecties van musea, archieven en bibliotheken kunt bekijken. De beeldbank geeft toegang tot het gedigitaliseerde erfgoed van meer dan honderd instellingen en biedt prachtig beeldmateriaal. Zoek nu naar Rauwerdink.

 • Bibliografie Rauwerdink
  De Digitale Bibliografie Nederlandse Geschiedenis (DBNG) is een online bibliografie over de Nederlandse geschiedenis van prehistorie tot heden. Zoek nu hoe de naam Rauwerdink voorkomt in de geschiedenis.

 • Krantenartikelen waarin Rauwerdink voorkomt
  Graaf in het verleden met oude kranten uit Nederland, Nederlands-Indië, Suriname, de Nederlandse Antillen en de Verenigde Staten. Het nieuws van toen in ruim 9 miljoen pagina's uit dagbladen uit de 17e, 18e, 19e en 20e eeuw.

Ben ik familie van de "bekende" Rauwerdink?

Heeft u dezelfde naam als een bekende Nederlander, bekende familie Rauwerdink, de beruchte boef Rauwerdink, of filmster Rauwerdink? Het is niet zeker dat u familie bent.

Dezelfde achternaam als een beroemd figuur wil niet zeggen dat u per se familie bent. Er zijn heel veel mensen die toevalligerwijze eenzelfde achternaam hebben.

Om uit te vinden of u familie bent van de beroemde figuur, dient u niet alleen stamboomonderzoek uit te voeren naar uw eigen familie, maar ook naar die van de algemeen bekende persoon. Pas wanneer u gemeenschappelijke voorouders hebt kunt u daadwerkelijk stellen dat u familie van elkaar bent. Een voordeel dat u wellicht hebt, is dat de stamboom of genealogie van de beroemde Rauwerdink wellicht al eens is uitgezocht.


Lid van familie Rauwerdink ?
Maken bekende of beruchte personen van vroeger ook deel uit van uw familie Rauwerdink?

Google eens op "stamboom Rauwerdink" of "genealogie Rauwerdink" - wellicht heeft iemand anders al eens onderzoek gedaan naar familie Rauwerdink:

Schrijfwijzen Rauwerdink?

Achternamen zijn in het verleden niet altijd gelijk geschreven. De letter K wordt vervangen door een letter C of lettercombinatie CK (of andersom), de letter Y wordt een IJ, etc. etc. Andere schrijfwijzen kunnen voorkomen binnen één familie. Welke schrijfwijzen zijn er bekend van Rauwerdink?

Bovendien wordt soms dezelfde persoon aangeduid met meerdere namen.


Klik op onderstaande knop en klik vervolgens door op "varianten" om diverse varianten en schrijfwijzen te vinden voor de naam Rauwerdink. Zoek schrijfwijzen van Rauwerdink »

Geef de familiegeschiedenis Rauwerdink kleur

Genealogisch onderzoek geeft in de regel alleen maar droge feiten: wanneer is iemand geboren, wat zijn zijn/haar doopnamen, in welke plaats heeft men gewoond? Maar mooie familieverhalen vindt u niet terug in de officiële archieven. Hier zijn een aantal nuttige tips om een kleurrijker beeld van de familie te krijgen.

 • Plan een interview met (oudere) familieleden
 • Vraag andere stamboomonderzoekers (genealogen) die dezelfde of aanverwachte families onderzoeken, wat zij hebben gehoord/gevonden van familie Rauwerdink
 • Bezoek het lokale museum


Vind andere genealogen die bezig zijn met onderzoek naar familie Rauwerdink:

Wat betekent de naam Rauwerdink?

Wat betekent uw naam Rauwerdink? Uw voorouders hebben een naam aangenomengenoemd. In 1811 werden de namen officieel vastgelegd; maar voor die tijd hadden mensen ook al achternamen. Waar is de naam Rauwerdink op gebaseerd?

In veel gevallen is de herkomst van een achternaam terug te voeren op een van deze klassificaties:

 • herkomstnaam: de naam is gebaseerd op de plaats (stad, plaats, gebied, streek, ...) waar eerste naamdrager vandaan kwam. Voorbeelden: Van Maastrigt, Van Montfoort, Den Hollander.
 • adresnaam: de naam komt van de plek (adres, naam van boerderij, naam van huis, of locatieaanduiding) waar eerste naamdrager woonde. Voorbeelden: Van der Poel, Zielhorst.
 • verwantschapsnamen: de naam is gebaseerd op een familielid (vaak naam van der vader - ook wel een een patroniem genaamd). Voorbeelden: Petersen, Jansen.
 • beroepsnamen: de naam is gebaseerd op gebaseerd op het beroep van de eerste naamdrager. Voorbeelden: De Bakker, Veerman, Visser, De Smidt.
 • eigenschapsnamen: vaak gebaseerd op een bijnaam van de naamdrager. De naam is in dat geval vaak gebaseerd op een eigenschap of kenmerk van de eerste naamdrager. Voorbeelden: De Wit, De Jong, De Korte.


betekenis naam Rauwerdink
Wat betekent Rauwerdink?

Klik op onderstaande knop en ga klik vervolgens door op "analyse en verklaring" om de verklaring te vinden voor de naam Rauwerdink. Zoek betekenis van Rauwerdink »

Wie heet er nog meer Rauwerdink?

Wie heeft nog meer de naam Rauwerdink? Kijk eens op de sociale netwerken, en wellicht herkent u zo al een familielid. Leg eens contact en wellicht kan hij/zij u verder helpen met nuttige informatie voor uw onderzoek.


meer familie Rauwerdink
Wie heet er ook Rauwerdink? Tip: Zoek onbekende achternaamgenoten op Facebook.

Informatie uit het heden. Bezoek de volgende websites:

Is familie Rauwerdink van adel?

Veel onderzoekers krijgen de vraag vroeg of laat voorgelegd: "Is mijn familie ook van adel?"

De adel is een deel van de bevolking die van oorsprong een elitaire positie innam. In Nederland bestaat naast de ongetitelde adel, die het predicaat jonkheer mag voeren, de getitelde adel. Deze mag, van laag naar hoog, de volgende adelijke titels voeren: ridder, baron, burggraaf, graaf, markies, hertog, prins. Tegenwoordig vindt er geen verheffing in de adelstand meer plaats, met uitzondering van (voormalige) leden van het Koninklijk huis.

We krijgen de vraag geregeld voor diverse families. Is mijn familie misschien van adel? Als u niet weet of uw familie van adel is, dan is de kans heel erg klein dat uw familie van adel is. Via onderstaande link krijgt u een overzicht van adelijke families in Nederland. Maar ook als Rauwerdink deel uit maakt van dit overzicht, is het nog lang niet zeker dat uw familie van adel is. U zou dan moeten aantonen dat uw familie in mannelijke lijn afstamt van de adelijke familie van Rauwerdink. Het is in Nederland verboden om adelijke titels te voeren, als u niet van adel bent.

De adelijke families

Aavullende input voor de stamboom Rauwerdink

Hulp nodig bij uw genealogisch onderzoek Rauwerdink? Overweeg dan het volgende:


stamboom Rauwerdink uitzoeken
Meer weten over de stamboom familie Rauwerdink?

Tips, suggesties of aanvullingen?

Heeft u suggesties, verbeteringen of aanvullingen - laat het ons weten! Met uw hulp kunnen we nog meer mensen helpen met het vinden en opstellen van de eigen stamboom.

 
Stambomen op achternaam: A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z


Meer links voor stambomen: stamboom Bac | stamboom Akkersdijk | stamboom Ambagtsheer | stamboom Atak | stamboom Arab