de beste bronnen

Stamboom Quakernaat


Overzicht van de beste online bronnen en gegevens voor stamboom Quakernaat
Benieuwd naar de stamboom van familie Quakernaat? Begin hieronder met de stamboom van uw familie Quakernaat. De bronnen zijn geschikt gemaakt voor Quakernaat.
Suggestie: naast de online bronnen op deze website, is dit een aanrader:
je stamboom familiegeschiedenis Stamboom
&
Familiegeschiedenis
»

Start van de stamboom Quakernaat in 5 minuten


Het starten met de stamboom Quakernaat is eigenlijk erg simpel. U begint de stamboom namelijk bij u zelf - en bij uw (bekende) familieleden.

Schrijf op van elk familielid:

 • naam (volledige doop- en evt. meisjesnaam)
 • geboorte (datum en plaats)
 • huwelijk (datum en plaats)
 • sterfte (datum en plaats)

Vraag andere familieleden (vader, moeder, oom, tante, neef, nicht, etc.) naar ontbrekende gegevens, zodat u een zo'n compleet mogelijk beeld heeft.. Of duik in uw en hun familiedocumenten, op zoek naar de gegevens. Het is belangrijk dat het begin van uw stamboomonderzoek zorgvuldig en zo compleet mogelijk gebeurt.

stamboom Quakernaat
Uw stamboom maken Quakernaat

Stamboomonderzoek naar Quakernaat - zelf doen?

Stamboomonderzoek is een interessante hobby. Onderzoek naar de familie Quakernaat hoeft niet alleen een boeiende puzzel te zijn, maar geeft ook nog eens waardevol resultaat. Een goed uitgezochte stamboom is mooi voor uzelf, uw kinderen, andere familieledenen anderen die ook interesse hebben in familie Quakernaat.

Op deze site vindt u veel tips, bronnen en aanwijzingen voor stamboomonderzoek. De meeste verwijzingen zijn specifiek gemaakt voor de stamboom van familie Quakernaat, zodat u snel bruikbare resultaten kunt vinden - specifiek voor de stamboom Quakernaat.

Stamboomonderzoek kunt u met diverse bronnen op internetover het onderwerp prima zelf uitvoeren. Maar mocht u zelf geen tijd hebben, of hulp nodig hebben met uw stamboomonderzoek, neem dan contact op met een stamboomonderzoeker. Zij kunnen u vaak snel verder helpen - of zelfs een vergaand onderzoek naar Quakernaat voor u uitvoeren.

Stamboomonderzoek Quakernaat
Doe zelf stamboomonderzoek of schakel een genealoog in

Familieboek Quakernaat

Sommige onderzoekers vinden het mooi hun familieverleden te laten landen in een familie- of stamboomboek.

verborgen verleden Quakernaat
Stel een familieboek op over het
Verborgen Verleden van Quakernaat

Boek Verborgen Verleden »

Diverse genealogen kunnen u helpen met stamboomonderzoek of het opstellen van een familieboek. Een aantal deskundig genealogen is bereikbaar via Stamboom Familie, via de volgende link:

Contact met Genealoog »

Online informatie voor Stamboom Quakernaat

Wist u dat tegenwoordig veel gegevens over uw stamboom snel op internet te vinden zijn?Let op: wees er altijd op bedacht dat data van anderen incorrect en onvolledig kunnen zijn. Controleer daarom altijd de originele bronnen.

Controleer met behulp van volledige naam, beschikbare datum en plaats of u de juiste persoon hebt. U heeft dan weer een puzzle stukje gevonden en kunt verder met het volgende familielid.


familie Quakernaat
Online zijn veel gegevens te vinden over voorouders en familie Quakernaat

Eenvoudig veel gegevens vinden voor de familie Quakernaat? Vind direct resultaat op de volgende websites:

 • MyHeritage.com Quakernaat
  MyHeritage heeft een grote verzameling van familiegegevens, waaronder stambomen, volkstellingen en geboorte- huwelijk- en overlijdensakten. Zoek nu online op familienaam Quakernaat.
 • CBG Quakernaat
  Het Centraal Bureau voor Genealogie (CBG) is het landelijk kennis- en documentatiecentrum voor stamboomonderzoek (genealogie) en verwante wetenschappen. Zoek nu in de CBG archieven naar "Quakernaat".

 • WieWasWie Quakernaat
  WieWasWie is een samenwerking tussen een groot aantal historische archiefinstellingen, speciaal gericht op stambomen. De digitale gegevens worden dagelijks uitgebreid. Zoek nu naar "Quakernaat".

 • FamilySearch.org Quakernaat
  FamilySearch.org is de website van de Mormonen, die heel veel gegevens van stambomen over de hele wereld verzameld hebben. Zoek nu online op familienaam Quakernaat.

 • Zoek "Quakernaat" in Genealogie Online
  Genealogie Online is een verzameling van stambomen en genealogische documenten.

 • Archieven Quakernaat
  Archieven.nl is een grote collectie van (online) documenten van 85 Nederlandse archieven. Met o.a. personen, akten en krantenpagina's.

De stamboom steeds verder laten groeien

U wilt de stamboom Quakernaat steeds uitgebreider laten groeien? Ga steeds verder terug in de tijd met verder onderzoek naar Quakernaat. Maar kies eerst welke informatie u nader wilt onderzoeken om uw stamboom verder te laten groeien.

Er zijn diverse typen stamboomonderzoek te doen:

 • stamreeks Quakernaat: onderzoek naar al uw voorvaders (of -moeders)
 • kwartierstaat Quakernaat: onderzoek naar al uw voorouders
 • genealogie Quakernaat: onderzoek naar alle mannelijke (of vrouwelijke) nakomelingen (bijvoorbeeld van een van uw voorouders)
 • parenteel Quakernaat: stamboomonderzoek naar alle nakomelingen (bijvoorbeeld van een van uw voorouders)

De meeste beginnende genealogen starten een stamboom als stamreeks, om hun voorvaders te onderzoeken. Hiermee is bijvoorbeeld de start van de achternaam Quakernaat te vinden, de stamvader Quakernaat en tegelijk dikwijls ook de beroepen van de diverse voorvaders.

De stamreeks Quakernaat geeft ook een goede basis voor alle andere typen genealogisch onderzoek naar de familie Quakernaat.stamvader Quakernaat
Stamvader Quakernaat is de naamgever van de familie Quakernaat


stamreeks Quakernaat
kwartierstaat Quakernaat
genealogie Quakernaat
parenteel Quakernaat

NB: Om rekening mee te houden

Bij het uitvoeren van uw stamboomonderzoek naar Quakernaat is het belangrijk om rekening te houden met de volgende punten.

Aandachtspunten:

 • Eenzelfde achternaam Quakernaat betekent niet automatisch dat er een bloedband bestaat (m.a.w. dat het familie is). Controleer gevonden gegevens immer met originele bronnen en indien mogelijk met meerdere bronnen.
 • Wees er van bewust dat er in (ook online) historische gegevens veel fouten zijn geslopen (door onleesbaarheid, schrijf- of typfouten, incorrect onderzoek, etc.). Controleer dus altijd de bronnen zelf. En probeer feiten te cross-checken (via meerdere bronnen te verifieren).
 • Houd altijd bij waar u bepaalde data gevonden heeft, zodat u het kunt controleren.
 • (Delen van) andermans genealogische onderzoeken naar Quakernaat zijn mogelijk auteursrechtelijk beschermd. Zoek de originele bron om copyright issues te omzeilen en ook om direct de betrouwbaarheid van de gegevens te vast te stellen.


Quakernaat online
Informatie over Quakernaat online gevonden? Check altijd de bronnen.

Boeken stamboomonderzoek familie Quakernaat

Ook in de boekenwinkel zijn veel bronnen te vinden hoe men de stamboom van familie Quakernaat kan uitzoeken. Hierbij een aantal verwijzingen naar enkele van de beste online te verkrijgen naslagwerken. De volgende boeken kunnen helpen bij genealogisch onderzoek:

Verborgen verleden
Het grote familieboek
Je stamboom onderzoeken voor Dummies
Je Stamboom, Je Familiegeschiedenis
 

Terug in de geschiedenis Quakernaat

Wanneer u al wat gegevens van stamboomleden hebt gevonden, kunt u altijd verder terug in de tijd. Ook gegevens over overleden Quakernaat-familieleden is waardevol om uw onderzoek compleet te maken. Leg de gegevens die u onderweg vindt bij uw stamboomonderzoek slim vast (gebruik bijvoorbeeld een template), zodat u altijd de bron later kunt terugvinden.

Belangrijkste officiële bronnen van informatie:

 • Burgerlijke stand: gegevens vanaf 1811
 • Doop- trouw- en begraafboeken (DTB): gegevens van voor 1811

Deze bronnen zijn vaak te raadplegen in stadhuis van de gemeente en/of regionale of provinciale archieven. Het is van belang te zoeken in die archieven waar (en wanneer) het familielid geboren, getrouwd of begraven is.

Deze gegevens kunnen helpen met het vinden van de juiste persoon: volledige namen, geboorte-,trouw- en/of sterfdata en het kerkgenootschap (geloof).

Veel historische gegevens staan online (per provincie). Bezoek de online archieven »

Grafstenen Quakernaat

overleden Quakernaat
Grafstenen van overleden Quakernaat familieleden geven veel informatie voor genealogisch onderzoek

Bij begraafboeken en grafstenen gaat er niet in de eerste instantie om, om te hoe deze persoon Quakernaat dood is gegaan - maar vooral om de jaartallen - want die bieden een link naar andere familieleden.

Meer achtergronden

Om meer te weten over de tijd waarin uw voorouders leefden, welke beroepen zij deden en wat er gebeurde in die tijd, zijn een aantal interessante bronnen te raadplegen.

Kijk eens op de pagina van beeldbanken, voor een overzicht van beelden uit de Nederlandse geschiedenis en Nederlandse plaatsen.

geschiedenis Quakernaat
Hoe leefde Quakernaat in het verleden? Het bekende schilderij van Brueghel laat via spreekwoorden zien hoe mensen vroeger leefden.

Achtergrondinformatie uit het verleden. Bezoek de volgende websites:

 • Bibliografie Quakernaat
  De Digitale Bibliografie Nederlandse Geschiedenis (DBNG) is een online bibliografie over de Nederlandse geschiedenis van prehistorie tot heden. Zoek nu hoe de naam Quakernaat voorkomt in de geschiedenis.

 • WatWasWaar
  WatWasWaar geeft historische informatie over elke plek in Nederland.

 • Oude beroepen in beeld
  Heeft u een beroep gevonden van een van de voorouders Quakernaat, en bent benieuwd wat dat voor beroep was? Kijk dan eens hier.

 • Krantenartikelen waarin Quakernaat voorkomt
  Graaf in het verleden met oude kranten uit Nederland, Nederlands-Indië, Suriname, de Nederlandse Antillen en de Verenigde Staten. Het nieuws van toen in ruim 9 miljoen pagina's uit dagbladen uit de 17e, 18e, 19e en 20e eeuw.

 • Nationaal Archief
  De collectie van het Nationaal Archief bestaat uit rijen gedrukte, geprinte of handgeschreven documenten, zo'n 300.000 kaarten, tekeningen en circa 14 miljoen foto's. Zoek nu naar Quakernaat in het Nationaal Archief.

 • Quakernaat in het Geheugen van Nederland
  Het Geheugen van Nederland is een beeldbank waar u online de collecties van musea, archieven en bibliotheken kunt bekijken. De beeldbank geeft toegang tot het gedigitaliseerde erfgoed van meer dan honderd instellingen en biedt prachtig beeldmateriaal. Zoek nu naar Quakernaat.

Schrijfwijzen Quakernaat?

Achternamen zijn door de geschiedenis niet altijd gelijk geschreven. De letter K wordt vervangen door een letter C of lettercombinatie CK (of andersom), de letter Y wordt een IJ, etc. etc. Andere schrijfwijzen kunnen voorkomen binnen één familie. Welke schrijfwijzen zijn er bekend van Quakernaat?

Bovendien wordt soms eenzelfde persoon aangeduid met meerdere namen.


Klik op onderstaande knop en klik vervolgens door op "varianten" om diverse varianten en schrijfwijzen te vinden voor de naam Quakernaat. Zoek schrijfwijzen van Quakernaat »

Ben ik familie van de "bekende" Quakernaat?

Heeft u dezelfde achternaam als een bekende Nederlandse beroemdheid, bekende familie Quakernaat, de beruchte crimineel Quakernaat, of moviestar Quakernaat? Het is niet zeker dat u familie bent.

Dezelfde naam als een algemeen beroemd persoon wil niet betekenen dat u per definitie familie bent. Er zijn veel mensen die dezelfde achternaam hebben. Met name bij veel voorkomende achternamen is dit waarschijnlijk.

Om uit te vinden of u al dan niet familie bent van de beroemde figuur, dient u niet alleen stamboomonderzoek uit te voeren naar uw eigen familie, maar ook naar die van de bekende persoon. Wanneer u gemeenschappelijke voorouders hebt kunt u met recht stellen dat u familie van elkaar bent. Een voordeel dat u misschien hebt is dat de genealogie van de beroemde Quakernaat wellicht al eens door iemand is uitgeplozen.


Lid van familie Quakernaat ?
Maken bekende of beruchte personen van vroeger ook deel uit van uw familie Quakernaat?

Google eens op "stamboom Quakernaat" of "genealogie Quakernaat" - wellicht heeft een ander al eens onderzoek gedaan naar uw familie Quakernaat:

Heeft de familie Quakernaat een familiewapen?

U kunt in bekende archievenopzoeken of er een familiewapen voor uw familienaam te vinden is. Let op dat wanneer u een (of meerdere) familiewapen(s) vindt voor Quakernaat die alleen kunt gebruiken als u werkelijk in mannelijke lijn afstamt van de voorvader die het familiewapen Quakernaat oorspronklijk gevoerd heeft (vergelijk daarvoor de gegevens van het betreffende familiewapen met uw stamboom).


Familiewapen Quakernaat bekend?

Zoek naar familiewapen "Quakernaat"

Kunt u geen familiewapen van Quakernaat vinden, dan wil dat nog niet direct zeggen dat uw familie geen familiewapen heeft gehad. Veel familiewapens zijn in de loop der tijd in vergetelheid geraakt. Tijdens uw onderzoek stuit u wellicht nog op een familiewapen.

Mocht u na stamboom- en genealogisch onderzoek tot de conclusie komen dat uw familie geen familiewapen heeft, dan kunt u kiezen voor: een eigen familiewapen laten maken. Elke familie in Nederland mag een familiewapen maken. Het wapen moet wel voldoen aan de heraldische regels en uniek zijn.

Het is aan te raden een heraldicus te raadplegen als u een familiewapen wilt laten maken. U kunt er meer over lezen op de betreffende website.

Familiewapen Quakernaat laten maken

Hieronder enkele voorbeelden van hoe familiewapens er uit kunnen zien.

familiewapens 01
familiewapens 02
familiewapens 03
familiewapens 04

Onderdelen

Een familiewapen heeft verschillende onderdelen. Hieronder staan de belangrijkste beschreven. NB: het familiewapen hieronder is niet het familiewapen Quakernaat, maar slechts een voorbeeld van een familiewapen.

Wapenschild


Het wapenschild is het belangrijkste onderdeel van een familiewapen.


Helm


Boven het wapenschild staat een helm afgebeeld. In verschillende tijdsperken gebruikte men andere helmen.


Helmteken (met wrong)


Het helmteken staat boven de helm. In veel gevallen is het een herhaling van een symbool uit het wapenschild. Het helmteken wordt aan de onderkant omgeven door de wrong (een inelkaar gewrongen doek).


Dekkleden


De dekkleden zijn de gekleurde kleden achter de helm.

Wat betekent de naam Quakernaat?

Wat betekent uw naam Quakernaat? Uw voorouders hebben een naam aangenomen of werden door omgeving op een bepaalde manier aangeduid. Waar is de naam Quakernaat op gebaseerd?

In veel gevallen is de herkomst van een achternaam terug te voeren op een van onderstaande klassificaties:

 • herkomstnaam: de naam is gebaseerd op de plaats (stad, plaats, gebied, streek, ...) waar eerste naamdrager vandaan kwam. Voorbeelden: Van Maastrigt, Van Montfoort, Den Hollander.
 • adresnaam: de naam komt van de plek (adres, naam van boerderij, naam van huis, of locatieaanduiding) waar eerste naamdrager woonde. Voorbeelden: Van der Poel, Zielhorst.
 • verwantschapsnamen: de naam komt van een familielid (vaak naam van der vader - ook wel een een patroniem genaamd). Voorbeelden: Petersen, Jansen.
 • beroepsnamen: de naam is gebaseerd op gebaseerd op het beroep van de eerste naamdrager. Voorbeelden: De Bakker, Veerman, Visser, De Smidt.
 • eigenschapsnamen: vaak komt deze van een bijnaam van de naamdrager. De naam is in dat geval vaak gebaseerd op een eigenschap of kenmerk van de eerste naamdrager. Voorbeelden: De Wit, De Jong, De Korte.

Een herkomstnaam of adresnaam worden ook wel een 'toponiem' genoemd.

betekenis naam Quakernaat
Wat betekent Quakernaat?

Klik op onderstaande knop en ga klik vervolgens door op "analyse en verklaring" om de verklaring te vinden voor de naam Quakernaat. Zoek betekenis van Quakernaat »

Historische archieven

De historische archieven hebben een schat aan gegevens om uw stamboom mee te verrijken. Kijk op internet om meer gegevens over uw familie op te speuren.

Een greep uit de regionale archieven:

Naast bovenstaande regionale archieven hebben gemeenten of steden zelf een eigen 'gemeentearchief'.

informatie Quakernaat
Vind ook informatie over familie Quakernaat in de lokale archieven.

Geef de familiegeschiedenis Quakernaat kleur

Stamboomonderzoek geeft alleen maar 'koude' feiten: wanneer is iemand geboren, wat zijn de namen, in welke plaats woonde de persoon? Maar mooie familieverhalen en typische annekdotes van de familie vindt u niet in de officiële archieven. Hier een aantal tips om een kleurrijker beeld van de familie te krijgen.

 • Plan een interview met (oudere) familieleden
 • Vraag andere stamboomonderzoekers (genealogen) die dezelfde of aanverwachte families onderzoeken, wat zij hebben gehoord/gevonden van familie Quakernaat
 • Vraag oudere inwoners van het dorpje waarin familie woonden naar verhalen over uw familie


Vind ook andere stamboomonderzoekers die bezig zijn met genealogische onderzoek naar familie Quakernaat:

Nog meer bronnen voor de stamboom Quakernaat

U zoekt extra ideeën voor de stamboom van familie Quakernaat? Kijk dan eens bij de volgende links:


bronnen stamboom Quakernaat
Lees meer over stamboomononderzoek naar familie Quakernaat

Wie heet er nog meer Quakernaat?

Wie heeft nog meer de naam Quakernaat? Kijk eens op de sociale netwerken, en misschien herkent u zo al een (lang niet gesproken) familielid. Leg eens contact en wellicht kan hij/zij u verder helpen met bruikbare informatie voor uw stamboomonderzoek.


meer familie Quakernaat
Wie heet er nog meer Quakernaat? Tip: Speur onbekende naamdragers op Online Sociale Netwerken.

Informatie uit het heden. Bezoek de volgende websites:

Waar komt de familienaam Quakernaat vandaan?

De naam Quakernaat bestaat al honderden jaren. Waar komt deze vandaan? Via een kaart kunt u zien waar de naam Quakernaat in Nederland of België veel gehanteerd wordt - veel gebruik is een sterke aanwijzing waar de naam van oorsprong vandaan komt. U kunt dan in gemeentedocumenten van die gemeenten verder zoeken naar meer informatie over uw familie.


De naam Quakernaat

De naam Quakernaat: Wat is de herkomst van de naam Quakernaat? Zoek de oorsprong op via deze links:

Nederland:
Zoek herkomst van Quakernaat (NL) »

België:
Zoek herkomst van Quakernaat (BE) »

Stamboom Software

Wanneer u een tijdje druk bent met onderzoek naar familie Quakernaat wordt het wellicht allemaal wat veel. Er is zoveel informatie beschikbaar. Het kan handig zijn een programma (of software) te gebruiken voor het opslaan van alle data, en de verbanden.

In de markt bestaan diverse genealogische programma's om te assisteren. Sommige zijn gratis, andere zijn betaald. Hier noemen wij een aantal bekende softwarepakketten die veel in Nederland worden gebruikt.

Hoewel u er ook voor kunt kiezen om uw gegevens online via een website vast te leggen, is het echter aan te bevelen toch met een programma te werken dat u installeert op uw PC of laptop, aangezien u dan altijd de gegevens bij de hand hebt (ook als u geen Internet beschikbaar heeft). De meeste programma's kunnen de gegevens eenvoudig met elkaar en online diensten uitwisselen.

Let er op dat het ondersteuning geeft voor het uitwisselen van Gedcom gegevens. Met dit gegevensformaat kunt u data uitwisselen tussen verschillende genealogische programma's.

Kijk zelf welk programma u het meest aanspreekt:

Is familie Quakernaat van adel?

Veel onderzoekers krijgen de vraag voor: "Is mijn familie of een voorouder wellicht van adel?"

De adel is een deel van de bevolking die van oorsprong een elitaire positie innam. In Nederland bestaat naast de ongetitelde adel, die het predicaat jonkheer mag voeren, de getitelde adel. De getitelde adel mag, van laag naar hoog, de volgende titels voeren: ridder, baron, burggraaf, graaf, markies, hertog, prins. Tegenwoordig vindt er geen verheffing in de adelstand meer plaats, met uitzondering van (voormalige) leden van het Koninklijk huis.

We krijgen de vraag geregeld voor diverse families. Is mijn familie misschien van adel? Als u het niet weet, dan is de kans heel erg klein dat uw familie van adel is. Via onderstaande link krijgt u een overzicht van adelijke families in Nederland. Maar ook als Quakernaat deel uit maakt van dit overzicht, is het nog lang niet zeker dat uw familie van adel is. U zou dan moeten aantonen dat uw familie in mannelijke lijn afstamt van de adelijke familie van Quakernaat. Het is in Nederland verboden om adelijke titels te voeren, als u niet van adel bent. Ook de familiewapens van adelijke families zijn beschermd.

De Nederlandse adelijke families

Aavullende input voor stamboom Quakernaat

Meer hulp nodig bij uw genealogisch onderzoek naar Quakernaat? Overweeg dan het volgende:


stamboom Quakernaat uitzoeken
Meer weten over de stamboom Quakernaat?

Tips, suggesties of aanvullingen?

Heeft u suggesties, verbeteringen of aanvullingen - laat het ons weten! Met uw hulp kunnen we nog meer mensen helpen met het vinden en opstellen van de eigen stamboom.

 
Stambomen op achternaam: A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z


Meer links voor stambomen: stamboom Arab | stamboom Ambagtsheer | stamboom Akram | stamboom Adda | stamboom Althuis