de beste bronnen

Stamboom Pleizier


Overzicht van de bronnen en gegevens voor stamboom Pleizier
Benieuwd naar de stamboom van familie Pleizier? Begin hier met de stamboom van uw familie. De verwijzingen zijn zoveel mogelijk geschikt gemaakt voor Pleizier.
Tip: naast de links op deze website, kijk ook eens naar:
je stamboom familiegeschiedenis Stamboom
&
Familiegeschiedenis
»

Start stamboom Pleizier in 5 minuten


Het begin van de stamboom Pleizier is eigenlijk erg eenvoudig. U start de stamboom namelijk bij u zelf - en bij uw (bekende) familie.

Noteer van elk familielid:

 • naam (volledige doop- en evt. meisjesnaam)
 • geboorte (datum en plaats)
 • huwelijk (datum en plaats)
 • sterfte (datum en plaats)

Vraag andere familieleden (vader, moeder, oom, tante, neef, nicht, etc.) naar ontbrekende details, zodat u een zo'n compleet mogelijk beeld heeft.. Of duik in uw en hun familiedocumenten, op zoek naar de gegevens. Het is belangrijk dat de start van uw stamboom zorgvuldig en zo compleet mogelijk gebeurt.

stamboom Pleizier
De stamboom maken Pleizier

Stamboomonderzoek naar Pleizier - zelf doen?

Stamboomonderzoek is een interessante hobby. Onderzoek naar de familie Pleizier hoeft niet alleen een boeiende (en soms zelfs verslavende) puzzel te zijn, maar geeft ook nog eens waardevol resultaat. Een goed uitgezochte stamboom is mooi voor uzelf, uw kinderen, andere familieleden - en zelfs anderen die ook interesse hebben in familie Pleizier.

Op deze pagina vindt u veel tips, bronnen en aanwijzingen voor het doen vanstamboomonderzoek. De meeste verwijzingen zijn gepersonaliseerd voor de stamboom van familie Pleizier, zodat u snel bruikbare resultaten zult vinden voor stamboom Pleizier.

Stamboomonderzoek kunt u met diverse bronnen op internet en boeken over het onderwerp prima zelf doen. Maar mocht u zelf geen tijd hebben, of hulp nodig hebben met uw stamboomonderzoek, neem dan contact op met een stamboomonderzoeker. Zij kunnen u snel verder helpen - of zelfs een vergaand onderzoek naar Pleizier uitvoeren.

Stamboomonderzoek Pleizier
Doe zelf stamboomonderzoek of schakel een genealoog in

Familieboek Pleizier

Sommige families vinden het mooi hun stamboomonderzoek of familiegeschiedenis op te nemen in een familie- of stamboomboek.

verborgen verleden Pleizier
Stel een familieboek op over het
Verborgen Verleden van Pleizier

Boek Verborgen Verleden »

Diverse genealogen kunnen u helpen met stamboomonderzoek of het opstellen van een familieboek Pleizier. Een aantal deskundig genealogen is bereikbaar via Stamboom Familie, via de volgende verwijzing:

Contact met Genealoog »

Online informatie voor Stamboom Pleizier

Wist u dat tegenwoordig heel veel gegevens over uw voorouders online te zoeken zijn?Let op: wees er altijd op bedacht dat data van anderen incorrect kunnen zijn. Controleer altijd de originele bronnen.

Zoek de gegevens op en controleer dan altijd vanuit uw bekende gegevens. Controleer o.a. met behulp van volledige naam, beschikbare datum en plaats of u de juiste persoon hebt. U heeft dan weer een puzzle stukje gevonden en kunt verder met het volgende familielid. Zo bouwt u zelf de stamboom Pleizier langzamerhand uit.


familie Pleizier
Online zijn veel gegevens te vinden over voorouders en familie Pleizier

Snel gegevens vinden voor de familie Pleizier? Zoek direct resultaat op deze sites:

 • Zoek "Pleizier" in Genealogie Online
  Genealogie Online is een verzameling van stambomen en genealogische documenten.

 • MyHeritage.com Pleizier
  MyHeritage heeft een grote verzameling van familiegegevens, waaronder stambomen, volkstellingen en geboorte- huwelijk- en overlijdensakten. Zoek nu online op familienaam Pleizier.
 • FamilySearch.org Pleizier
  FamilySearch.org is de website van de Mormonen, die heel veel gegevens van stambomen over de hele wereld verzameld hebben. Zoek nu online op familienaam Pleizier.

 • WieWasWie Pleizier
  WieWasWie is een samenwerking tussen een groot aantal historische archiefinstellingen, speciaal gericht op stambomen. De digitale gegevens worden dagelijks uitgebreid. Zoek nu naar "Pleizier".

 • CBG Pleizier
  Het Centraal Bureau voor Genealogie (CBG) is het landelijk kennis- en documentatiecentrum voor stamboomonderzoek (genealogie) en verwante wetenschappen. Zoek nu in de CBG archieven naar "Pleizier".

De stamboom verder uitzoeken

Ga verder terug in de historie met verder stamboomonderzoek naar Pleizier. Kies eerst welke informatie u verder wilt onderzoeken om uw stamboom te laten groeien.

Er zijn diverse typen onderzoek uit te voeren:

 • stamreeks Pleizier: stamboomonderzoek naar al uw voorvaders (of -moeders)
 • kwartierstaat Pleizier: dit is stamboomonderzoek naar al uw voorouders
 • genealogie Pleizier: dit betreft onderzoek naar alle mannelijke (of vrouwelijke) nakomelingen (bijvoorbeeld van een van uw voorouders)
 • parenteel Pleizier: stamboomonderzoek naar alle nakomelingen (bijvoorbeeld van een van uw voorouders)

De meeste beginnende genealogen starten een stamboom als stamreeks, om hun voorvaders te onderzoeken. Hiermee is bijvoorbeeld het begin van naam Pleizier te vinden, de stamvader Pleizier en tegelijk vaak ook de beroepen van de voorouders. Soms stuit mee daarmee ook op een familiewapen Pleizier.

De stamreeks Pleizier geeft een goede basis voor alle andere typen stamboomonderzoek.stamvader Pleizier
Stamvader Pleizier is de naamgever van de familie Pleizier


stamreeks Pleizier
kwartierstaat Pleizier
genealogie Pleizier
parenteel Pleizier

Zaken om in de gaten te houden

Bij het uitvoeren van stamboomonderzoek naar Pleizier is het van belang om rekening te houden met de volgende punten.

Aandachtspunten:

 • Een identieke achternaam Pleizier betekent niet automatisch dat er een bloedband bestaat (m.a.w. dat het familie betreft). Controleer gegevens immer met originele (zo mogelijke officiele) bronnen en zo mogelijk met meerdere bronnen.
 • Wees er van bewust dat er in (ook online) genealogische gegevens mogelijk onvolkomendheden zijn geslopen (door onleesbaarheid, schrijf- of typfouten, onjuist onderzoek, etc.). Controleer daarom altijd de bronnen zelf en probeer feiten te cross-checken (via meerdere bronnen te controleren).
 • Houd bij waar u gegevens ontdekt hebt, zodat u het altijd kunt terugvinden.
 • Andermans stamboomonderzoeken naar Pleizier zijn wellicht auteursrechtelijk beschermd. Gebruik altijd de originele bronnen om auteursrechtelijke issues te voorkomen EN om direct de betrouwbaarheid van de gegevens te vast te stellen.


Pleizier online
Pleizier online gevonden? Check de oorspronkelijke bronnen.

Heeft de familie Pleizier een familiewapen?

U kunt in bekende archievenopzoeken of er een familiewapen voor Pleizier te vinden is. Let op dat wanneer u een (of meerdere) familiewapen(s) vindt voor Pleizier die alleen mag gebruiken indien u echt in mannelijke lijn afstamt van de voorvader die het familiewapen oorspronklijk heeft gevoerd (vergelijk hiervoor de gegevens van het betreffende familiewapen met uw stamboom).


Familiewapen Pleizier bekend?

Zoek naar familiewapen "Pleizier"

Kunt u geen familiewapen van Pleizier vinden, dan wil dat nog niet zeggen dat uw familie geen familiewapen heeft gehad. Veel familiewapens zijn in de loop der tijd buiten gebruik geraakt. Tijdens uw onderzoek vindt u wellicht nog een familiewapen.

Heeft uw familie geen familiewapen, dan kunt u kiezen voor: een eigen familiewapen laten maken. Elke familie in Nederland is het toegestaan een familiewapen maken. Het familiewapen moet voldoen aan de regels van de heraldiek en moet uniek zijn.

Het is aan te raden een heraldisch expert te raadplegen als u een familiewapen wilt laten maken. U kunt er meer over lezen op de betreffende website.

Familiewapen Pleizier laten maken

Hieronder enkele voorbeelden van hoe familiewapens er uit zien.

familiewapens 01
familiewapens 02
familiewapens 03
familiewapens 04

Onderdelen

Een familiewapen bestaat uit verschillende onderdelen. Hieronder staan de belangrijkste onderdelen beschreven. NB: het familiewapen hieronder is niet het familiewapen Pleizier, maar slechts een voorbeeld van een familiewapen.

Wapenschild


Het wapenschild is het belangrijkste onderdeel van een familiewapen.


Helm


Boven het wapenschild staat een helm afgebeeld. In verschillende tijdsperken gebruikte men andere helmen. De helm is niet uniek en kan dus verschillen per afbeelding van het familiewapen.


Helmteken (met wrong)


Het helmteken staat boven de helm. In veel gevallen is het een herhaling van een symbool uit het wapenschild. Het helmteken wordt aan de onderkant versierd met de wrong (inelkaar gewrongen doek), die de kleuren heeft van het dekkleed.


Dekkleden


De dekkleden zijn de gekleurde kleden achter de helm.

Historische archieven

De archieven hebben een schat aan informatie om uw stamboom mee op te zetten. Kijk op internet om gegevens over familieleden op te speuren.

Regionale historische archieven:

Naast regionale archieven hebben gemeenten zelf vaak een eigen 'gemeentearchief'. Raadpleeg de website van betreffende gemeenten over hoe u toegang kunt krijgen.

informatie Pleizier
Vind ook informatie over familie Pleizier in de archieven.

Terug in de geschiedenis Pleizier

Ook informatie over overleden Pleizier-familieleden is waardevol om uw onderzoek compleet te maken. Leg de gegevens die u onderweg vindt bij uw stamboomonderzoek slim vast (gebruik bijvoorbeeld een template), zodat u altijd de bron kunt terugvinden.

Belangrijkste officiële bronnen van informatie:

 • Burgerlijke stand: gegevens vanaf 1811
 • Doop- trouw- en begraafboeken (DTB): gegevens van voor 1811

Deze bronnen zijn te raadplegen in stadhuis van de gemeente en/of regionale of provinciale archieven. Het is van belang te zoeken in die archieven waar (en wanneer) het familielid geboren, getrouwd of begraven is. Begin uw zoektocht via de link hiernaast voor snel resultaat.

Deze gegevens kunnen helpen met het vinden van de juiste personen: volledige namen, geboorte-,trouw- en/of sterfdata en het kerkgenootschap (geloof).

Veel historische gegevens staan online (per provincie). Bezoek de online archieven »

Grafstenen Pleizier

overleden Pleizier
Informatie over overleden Pleizier familieleden geven veel informatie voor genealogisch onderzoek

Bij begraafboeken en grafstenen gaat er niet echt om, om te waaraan deze persoon Pleizier dood is gegaan - maar vooral ook om de jaartallen - want die bieden een link naar andere familieleden en om andere gegevens in uw stamboomonderzoek te valideren.

Wie heet er nog meer Pleizier?

Wie heeft nog meer de achternaam Pleizier? Kijk eens op de sociale netwerken, en misschien herkent u zo al een (lang niet gesproken) familielid. Leg eens contact en wellicht kan hij/zij u verder helpen met informatie voor uw stamboomonderzoek.


meer familie Pleizier
Wie heet er ook Pleizier? Speur onbekende familieleden op, op Linkedin.

Informatie uit het heden. Bezoek de volgende websites:

Aanvullende bronnen

U zoekt extra ideeën om meer te weten te komen over de stamboom van familie Pleizier? Kijk eens bij de volgende bronnen:


bronnen stamboom Pleizier
Lees meer over stamboomononderzoek naar familie Pleizier

Schrijfwijzen Pleizier?

Achternamen zijn in het verleden niet altijd gelijk geschreven. De letter K wordt vervangen door een letter C of lettercombinatie CK (of andersom), de letter Y wordt een IJ, etc. etc. Andere schrijfwijzen kunnen voorkomen binnen één familie. Welke schrijfwijzen zijn er bekend van Pleizier?


Klik op onderstaande link en klik vervolgens door op "varianten" om diverse varianten en schrijfwijzen te vinden voor de naam Pleizier. Zoek schrijfwijzen van Pleizier »

Geef de familiegeschiedenis Pleizier kleur

Stamboomonderzoek geeft vaak alleen maar droge feiten: wanneer is iemand geboren, wat zijn zijn/haar namen, in welke plaats heeft men gewoond en wanneer en waar is men gestorven? Maar mooie familieverhalen vindt u niet in de officiële documenten. Hier zijn een aantal handige tips om een kleurrijker beeld van de familie te krijgen.

 • Plan een interview met (oudere) familieleden
 • Vraag andere stamboomonderzoekers (genealogen) die dezelfde of aanverwachte families onderzoeken, wat zij hebben gehoord/gevonden van familie Pleizier
 • Bezoek het lokale museum


Vind andere genealogen die bezig zijn met genealogische onderzoek naar familie Pleizier:

Meer achtergronden

Hoe leefde uw familieleden in de tijd dat zij leefden? Om meer te weten over de tijd waarin uw voorouders leefden, welke beroepen zij deden en wat er gebeurde in die tijd, zijn een aantal bronnen te raadplegen.

Kijk ook eens op de pagina van beeldbanken, voor een overzicht van beelden uit de Nederlandse geschiedenis en Nederlandse plaatsen.

geschiedenis Pleizier
Hoe leefde Pleizier in het verleden? Het beroemde kunstwerk van Brueghel toont hoe mensen in het verleden leefden.

Achtergrondinformatie uit het verleden. Bezoek de volgende websites:

 • Nationaal Archief
  De collectie van het Nationaal Archief bestaat uit rijen gedrukte, geprinte of handgeschreven documenten, zo'n 300.000 kaarten, tekeningen en circa 14 miljoen foto's. Zoek nu naar Pleizier in het Nationaal Archief.

 • Bibliografie Pleizier
  De Digitale Bibliografie Nederlandse Geschiedenis (DBNG) is een online bibliografie over de Nederlandse geschiedenis van prehistorie tot heden. Zoek nu hoe de naam Pleizier voorkomt in de geschiedenis.

 • Krantenartikelen waarin Pleizier voorkomt
  Graaf in het verleden met oude kranten uit Nederland, Nederlands-Indië, Suriname, de Nederlandse Antillen en de Verenigde Staten. Het nieuws van toen in ruim 9 miljoen pagina's uit dagbladen uit de 17e, 18e, 19e en 20e eeuw.

 • Oude beroepen in beeld
  Heeft u een beroep gevonden van een van de voorouders Pleizier, en bent benieuwd wat dat voor beroep was? Kijk dan eens hier.

 • WatWasWaar
  WatWasWaar geeft historische informatie over elke plek in Nederland.

Ben ik familie van de "bekende" Pleizier?

Heeft u dezelfde achternaam als een bekende Nederlandse beroemdheid, bekende familie Pleizier, de beruchte boef Pleizier, of moviestar Pleizier? Het is niet zeker dat u familie bent.

Dezelfde naam als een beroemd persoon wil niet betekenen dat u automatisch familie bent. Er zijn heel veel mensen die per toeval eenzelfde achternaam hebben. Met name bij veel voorkomende achternamen komt dit vaak voor.

Om uit te vinden of u familie bent van de bekende persoon, dient u stamboom onderzoek te doen naar die van de bekende persoon. Pas wanneer u gemeenschappelijke voorouders hebt kunt u met recht zeggen dat u familie van elkaar bent. Een voordeel dat u misschien hebt, is dat de genealogie van de bekende Pleizier misschien al eens door iemand is uitgeplozen.


Lid van familie Pleizier ?
Maken beruchte figuren van vroeger ook deel uit van uw familie Pleizier?

Google eens op "stamboom Pleizier" of "genealogie Pleizier" - wellicht heeft een ander al eens onderzoek gedaan naar familie Pleizier:

Stamboom Software

Wanneer u even druk bent geweest met stamboomonderzoek naar familie Pleizier ziet u wellicht snel door de bomen het bos niet meer. Er is bij onderzoek zoveel informatie beschikbaar. Het kan handig zijn een programma (of software) te gebruiken voor het vastleggen van alle gegevens.

Er bestaan diverse genealogische programma's om daarbij te helpen. Sommige programma's zijn gratis. Hier noemen wij een aantal bekende softwarepakketten die veel worden gebruikt.

Hoewel u er ook voor kunt kiezen om uw gegevens online via een website vast te leggen, is het echter aan te bevelen met een programma te werken dat u installeert op uw PC of laptop, aangezien u dan altijd de gegevens bij de hand hebt (ook als u geen Internet beschikbaar heeft).

Let op dat het ondersteuning biedt voor het uitwisselen van Gedcom gegevens. Met deze indeling kunt u data uitwisselen tussen programma's.

Kijk zelf welk programma u het meest aanspreekt:

Wat betekent de naam Pleizier?

Uw voorouders hebben een naam gekozengenoemd. Waar is de naam Pleizier op gebaseerd?

In veel gevallen is de herkomst van een achternaam terug te voeren op een van onderstaande klassificaties:

 • herkomstnaam: de naam komt van de plaats (stad, plaats, gebied, streek, ...) waar eerste naamdrager vandaan kwam. Voorbeelden: Van Maastrigt, Van Montfoort, Den Hollander.
 • adresnaam: de naam is gebaseerd op de plek (adres, naam van boerderij, naam van huis, of locatieaanduiding) waar eerste naamdrager woonde. Voorbeelden: Van der Poel, Zielhorst.
 • verwantschapsnamen: de naam is gebaseerd op een familielid (vaak naam van der vader - ook wel een een patroniem genaamd). Voorbeelden: Petersen, Jansen.
 • beroepsnamen: de naam is gebaseerd op gebaseerd op het beroep van de eerste naamdrager. Voorbeelden: De Bakker, Veerman, Visser, De Smidt.
 • eigenschapsnamen: vaak gebaseerd op een bijnaam van de naamdrager. De naam is in dat geval vaak gebaseerd op een eigenschap of kenmerk van de eerste naamdrager. Voorbeelden: De Wit, De Jong, De Korte.


betekenis naam Pleizier
Wat betekent Pleizier?

Klik op onderstaande knop en ga klik vervolgens door op "analyse en verklaring" om de verklaring te vinden voor de naam Pleizier. Zoek betekenis van Pleizier »

Wat is de oorsprong van familienaam Pleizier?

De naam Pleizier bestaat al honderden jaren. Waar komt de naam vandaan? Via een kaart ziet u waar Pleizier in Nederland of België veel gehanteerd is - veel gebruik geeft een sterke aanwijzing waar de naam ook oorspronkelijk vandaan komt. Dat geeft u een aanknopingspunt waar u vermoedelijk veel informatie over familieleden kunt traceren. U kunt vervolgens in de gemeentebibliotheken van de betreffende gemeenten verder zoeken naar documenten van uw familie.


De naam Pleizier

De naam Pleizier: Waar komt Pleizier nu vandaan? Zoek de oorsprong op via deze links:

Nederland:
Zoek herkomst van Pleizier (NL) »

België:
Zoek herkomst van Pleizier (BE) »

Naslagwerken voor stamboomonderzoek naar Pleizier

Niet alleen online, maar ook in de boekhandel zijn aanwijzingen te vinden hoe men de genealogie van Pleizier kan uitzoeken. Hier een verwijzing naar enkele van de beste online te verkrijgen genealogische boeken. Deze boeken kunnen helpen bij het stamboomonderzoek:

Verborgen verleden
Je stamboom onderzoeken voor Dummies
Je Stamboom, Je Familiegeschiedenis
Het grote familieboek
 

Is familie Pleizier van adel?

Veel stamboom onderzoekers krijgen de vraag vroeg of laat voor: "Is mijn familie wellicht ook van adel?"

De adel is een groep mensen die van oorsprong een bevoorrechte positie innam. In Nederland bestaat naast de ongetitelde adel, die het predicaat jonkheer mag voeren, de getitelde adel. De getitelde adel mag de volgende adelijke titels voeren: ridder, baron, burggraaf, graaf, markies, hertog, prins. Tegenwoordig vindt er geen verheffing in de adelstand meer plaats, met uitzondering van het Koninklijk huis.

We krijgen de vraag geregeld voor diverse families. Is mijn familie misschien van adel? Als u het niet weet, dan is de kans heel erg klein dat uw familie van adel is. Via onderstaande link krijgt u een overzicht van adelijke families in Nederland. Maar ook als Pleizier deel uit maakt van dit overzicht, is het nog niet zeker dat uw familie van adel is. U zou dan moeten aantonen dat uw familie in mannelijke lijn afstamt van de adelijke familie van Pleizier. Het is in Nederland verboden om adelijke titels te voeren, als u niet van adel bent.

De adelijke families

Aavullende input voor stamboom Pleizier

Hulp nodig bij uw genealogisch onderzoek naar Pleizier? Bedenk dan het volgende:


stamboom Pleizier uitzoeken
Meer weten over de stamboomvan familie Pleizier?

Tips, suggesties of aanvullingen?

Heeft u suggesties, verbeteringen of aanvullingen - laat het ons weten! Met uw hulp kunnen we nog meer mensen helpen met het vinden en opstellen van de eigen stamboom.

 
Stambomen op achternaam: A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z


Meer links voor stambomen: stamboom Beeuwkes | stamboom Apperloo | stamboom Balak | stamboom Azouagh | stamboom Van Assendelft