de beste bronnen voor

Stamboom Nibbeling


Overzicht van de beste online bronnen voor stamboom Nibbeling
Onderzoek doen naar uw familie Nibbeling? Begin hier met de stamboom van uw familie. De verwijzingen op deze pagina zijn gepersonaliseerd voor Nibbeling.
Tip: naast de tips op deze website, is dit een aanrader:
je stamboom familiegeschiedenis Stamboom
&
Familiegeschiedenis
»

Begin van uw stamboom Nibbeling in 5 minuten


Het begin van de stamboom Nibbeling is eigenlijk erg eenvoudig. U start de stamboom namelijk gewoon bij u zelf - en bij uw (bekende) familie.

Noteer van elk familielid:

 • naam (volledige doop- en evt. meisjesnaam)
 • geboorte (datum en plaats)
 • huwelijk (datum en plaats)
 • sterfte (datum en plaats)

Vraag uw andere familieleden (vader, moeder, oom, tante, neef, nicht, etc.) naar ontbrekende gegevens, zodat u een zo'n compleet mogelijk beeld heeft.. Of duik in uw en hun familiedocumenten, op zoek naar de gegevens.

stamboom Nibbeling
De stamboom maken Nibbeling

Stamboomonderzoek naar Nibbeling - zelf doen?

Onderzoek naar de familie Nibbeling hoeft niet alleen een boeiende (en soms zelfs verslavende) puzzel te zijn, maar geeft ook nog eens waardevol resultaat. Een goed uitgezochte stamboom is mooi voor uzelf, uw kinderen, andere familieledenen anderen die ook interesse hebben in familie Nibbeling.

Op deze website vindt u veel tips, bronnen voor stamboomonderzoek. De meeste verwijzingen zijn specifiek gemaakt voor de stamboom van familie Nibbeling, zodat u snel bruikbare resultaten zult vinden - specifiek voor stamboom Nibbeling.

Stamboomonderzoek kunt u met diverse bronnen op internetover het onderwerp zelf doen. Maar mocht u zelf geen tijd hebben, of hulp nodig hebben met een vastgelopen stamboomonderzoek, neem dan eens contact op met een stamboomonderzoeker. Zij kunnen u vaak snel verder helpen - of zelfs een vergaand onderzoek naar Nibbeling uitvoeren.

Stamboomonderzoek Nibbeling
Doe zelf stamboomonderzoek of schakel een genealoog in

Familieboek Nibbeling

Sommige families vinden het mooi hun familieverleden op te nemen in een familie- of stamboomboek.

verborgen verleden Nibbeling
Stel een familieboek op over het
Verborgen Verleden van Nibbeling

Boek Verborgen Verleden »

Diverse genealogen kunnen u helpen met stamboomonderzoek . Een aantal deskundig genealogen is bereikbaar via Stamboom Familie, via de volgende verwijzing:

Contact met Genealoog »

Online informatie voor Stamboom Nibbeling

Wist u dat tegenwoordig veel gegevens over uw stamboom eenvoudig online te zoeken zijn?Let op: merk op dat data van anderen incorrect kunnen zijn. Controleer daarom altijd de originele bronnen (in bijvoorbeeld Burgerlijke Stand en/of doop- trouw- en begraafboeken).

Zoek de gegevens op en controleer dan altijd vanuit uw bekende gegevens. Controleer met behulp van volledige naam, beschikbare datum en plaats of u de juiste persoon hebt. U heeft dan weer een puzzle stukje gevonden en kunt verder met het volgende familielid.


familie Nibbeling
Online zijn veel gegevens te vinden over voorouders en familie Nibbeling

Eenvoudig gegevens vinden voor de familie Nibbeling? Vind direct resultaat op de volgende websites:

 • MyHeritage.com Nibbeling
  MyHeritage heeft een grote verzameling van familiegegevens, waaronder stambomen, volkstellingen en geboorte- huwelijk- en overlijdensakten. Zoek nu online op familienaam Nibbeling.
 • Zoek "Nibbeling" in Genealogie Online
  Genealogie Online is een verzameling van stambomen en genealogische documenten.

 • CBG Nibbeling
  Het Centraal Bureau voor Genealogie (CBG) is het landelijk kennis- en documentatiecentrum voor stamboomonderzoek (genealogie) en verwante wetenschappen. Zoek nu in de CBG archieven naar "Nibbeling".

 • FamilySearch.org Nibbeling
  FamilySearch.org is de website van de Mormonen, die heel veel gegevens van stambomen over de hele wereld verzameld hebben. Zoek nu online op familienaam Nibbeling.

 • Archieven Nibbeling
  Archieven.nl is een grote collectie van (online) documenten van 85 Nederlandse archieven. Met o.a. personen, akten en krantenpagina's.

Waarschuwing: Zaken om in de gaten te houden

Bij stamboomonderzoek naar Nibbeling is het van belang om rekening te houden met de volgende punten.

 • Een identieke naam Nibbeling betekent niet vanzelf dat er een bloedband is (m.a.w. dat het familie is). Controleer gevonden gegevens immer met originele bronnen, zo mogelijk met diverse bronnen.
 • Wees er van bewust dat er in (ook online) historische gegevens mogelijk veel fouten zijn gekomen (door onleesbaarheid, schrijf- of typfouten, incorrect onderzoek, etc.). Controleer daarom altijd de brondocumenten zelf. En probeer feiten te cross-checken.
 • Houd bij waar u data gevonden hebt. Zodat u het kunt controleren.
 • (Delen van) andermans stamboomonderzoeken naar Nibbeling zijn soms auteursrechtelijk beschermd. Gebruik altijd de originele bronnen om auteursrechtelijke problemen te omzeilen en daarnaast om direct de betrouwbaarheid van de gegevens te controleren.


Nibbeling online
Gegevens van Nibbeling online gevonden? Controleer de oorspronkelijke bronnen.

De stamboom Nibbeling steeds uitgebreider laten groeien

Ga verder terug in de historie met verder stamboomonderzoek naar Nibbeling. Maar kies eerst welke informatie u nader wilt uitzoeken om uw stamboom te laten groeien.

Er zijn diverse soorten onderzoek te doen:

 • stamreeks Nibbeling: dit is onderzoek naar al uw voorvaders (of -moeders)
 • kwartierstaat Nibbeling: dit betreft stamboomonderzoek naar al uw voorouders
 • genealogie Nibbeling: dit is stamboomonderzoek naar alle mannelijke (of vrouwelijke) nakomelingen (bijvoorbeeld van een van uw voorouders)
 • parenteel Nibbeling: dit betreft stamboomonderzoek naar alle nakomelingen (bijvoorbeeld van een van uw voorouders)

De meeste stamboomonderzoekers starten een stamboom als stamreeks, om hun voorvaders in kaart te brengen. Hiermee is bijvoorbeeld de bron van de naam Nibbeling te vinden, de stamvader Nibbeling en daarnaast vaak ook de beroepen van de voorouders. Soms komen ze zo ook al een familiewapen tegen.

De stamreeks Nibbeling geeft ook een goed begin voor alle andere typen stamboomonderzoek naar de familie Nibbeling.stamvader Nibbeling
Stamvader Nibbeling is de naamgever van de familie Nibbeling


stamreeks Nibbeling
kwartierstaat Nibbeling
genealogie Nibbeling
parenteel Nibbeling

Boeken familieonderzoek naar familie Nibbeling

Ook in de boekhandel zijn tips te vinden hoe men de stamboom van Nibbeling kan uitzoeken. Hierbij een aantal verwijzingen naar enkele van de beste genealogische naslagwerken. De volgende boeken zijn online te verkrijgen en kunnen behulpzaam zijn bij het stamboomonderzoek:

Je stamboom onderzoeken voor Dummies
Verborgen verleden
Je Stamboom, Je Familiegeschiedenis
Het grote familieboek
 

Stamboom Programmatuur

Er is vaak veel data beschikbaar. Het kan handig zijn een programma te gebruiken voor het opslaan van alle data.

In de markt bestaan diverse genealogische programma's om daarbij te helpen. Sommige programma's zijn gratis. Hier noemen wij een aantal bekende softwarepakketten die veel in Nederland worden gebruikt.

Hoewel u er ook voor kunt kiezen om uw gegevens online via een website vast te leggen, is het echter aan te bevelen toch met een programma te werken dat u installeert op uw PC of laptop, aangezien u dan altijd de gegevens bij de hand hebt (ook als u geen Internet beschikbaar heeft). De meeste programma's kunnen de gegevens eenvoudig met elkaar en online diensten uitwisselen.

Let er bij een programma op dat het programma ondersteuning geeft voor het uitwisselen van Gedcom gegevens. Met dit gegevensformaat kunt u data uitwisselen tussen programma's.

Kijk zelf welk programma u het meest aanspreekt:

Terug in de geschiedenis Nibbeling

Ook gegevens over overleden familieleden is waardevol om uw onderzoek compleet te maken. Leg de gegevens die u tijdens uw zoektocht vindt bij uw stamboomonderzoek slim vast, zodat u altijd de bronnen later kunt terugvinden.

Belangrijkste officiële bronnen van informatie:

 • Burgerlijke stand: gegevens vanaf 1811
 • Doop- trouw- en begraafboeken (DTB): gegevens van voor 1811

Bovenstaande bronnen zijn te raadplegen in stadhuis van de gemeente en/of regionale of provinciale archieven. Het is van belang te zoeken in die archieven waar (en wanneer) het familielid geboren, getrouwd of begraven is. Veel van deze archieven zijn inmiddels online.

Deze gegevens helpen: volledige namen, geboorte-,trouw- en/of sterfdata en het kerkgenootschap (geloof) van uw familie.

Bezoek de online archieven »

Grafstenen Nibbeling

overleden Nibbeling
Informatie over overleden Nibbeling familieleden geven veel informatie voor genealogisch onderzoek

Bij begraafboeken en grafstenen gaat er niet echt om, om te waaraan het familielid Nibbeling dood is gegaan - maar vooral ook om de jaartallen - want die bieden een link naar andere familieleden en om andere gegevens in uw stamboomonderzoek te valideren.

Waar komt de naam Nibbeling vandaan?

De naam Nibbeling bestaat al eeuwen. Waar komt de naam vandaan? Via een klik op de kaart van het Meertens instituut ziet u waar Nibbeling in Nederland of België veel gehanteerd is - een sterke aanwijzing waar de naam van oorsprong vandaan komt. Dat geeft u een aanknopingspunt waar u vermoedelijk veel informatie over familieleden zult traceren. U kunt dan in de gemeentebibliotheken van de betreffende gemeenten verder zoeken naar documenten van uw familie.


De naam Nibbeling

De naam Nibbeling: Maar waar komt Nibbeling vandaan? Zoek de oorsprong op via deze link:

Nederland:
Zoek herkomst van Nibbeling (NL) »

België:
Zoek herkomst van Nibbeling (BE) »

Geef de familiegeschiedenis Nibbeling kleur

Stamboomonderzoek geeft in de regel alleen maar droge feiten: wanneer is iemand geboren, wat zijn de namen, in welke plaats woonde de persoon? Maar mooie familieverhalen en typische annekdotes van de familie vindt u niet terug in de officiële documenten. Hier zijn een aantal nuttige tips om een kleurrijker beeld van de familie te krijgen.

 • Plan een interview met (oudere) familieleden
 • Vraag andere stamboomonderzoekers (genealogen) die dezelfde of aanverwachte families onderzoeken, wat zij hebben gehoord/gevonden van familie Nibbeling
 • Vraag oudere inwoners van het dorpje waarin familie woonden naar verhalen over uw familie
 • Bezoek het lokale museum


Vind andere genealogen die bezig zijn met genealogische onderzoek naar familie Nibbeling:

Heeft de familie Nibbeling een familiewapen?

U kunt in bekende archievenspeuren of er een familiewapen voor Nibbeling te vinden is. Let op dat wanneer u een (of meerdere) familiewapen(s) vindt voor Nibbeling die alleen kunt gebruiken indien u echt in mannelijke lijn afstamt van de voorvader die het familiewapen oorspronklijk heeft gevoerd (vergelijk hiervoor de gegevens van het betreffende familiewapen met uw stamboom).


Familiewapen Nibbeling bekend?

Zoek naar familiewapen "Nibbeling"

Kunt u geen familiewapen van Nibbeling vinden, dan wil dat nog niet zeggen dat uw familie geen familiewapen heeft gehad. Veel familiewapens zijn in de loop der tijd "zoek" geraakt. Tijdens uw onderzoek stuit u wellicht nog op een familiewapen.

Mocht u na stamboom- en genealogisch onderzoek tot de conclusie komen dat uw familie geen familiewapen heeft, dan kunt u kiezen voor: een familiewapen laten maken. Elke familie in Nederland is toegestaan een familiewapen maken. Het wapen moet wel voldoen aan de heraldische regels en moet uniek zijn.

Het is aan te raden een expert te raadplegen als u een familiewapen wilt laten maken. U kunt er meer over lezen op de betreffende website.

Familiewapen Nibbeling laten maken

Hieronder enkele voorbeelden van hoe familiewapens er uit zien.

familiewapens 01
familiewapens 02
familiewapens 03
familiewapens 04

Onderdelen

Een familiewapen bestaat uit diverse delen. Hieronder staan de belangrijkste onderdelen beschreven. NB: het familiewapen hieronder is niet het familiewapen Nibbeling, maar slechts een voorbeeld van een familiewapen.

Wapenschild


Het wapenschild is het belangrijkste onderdeel van een familiewapen. Een wapenschild alleen is al voldoende om te gelden als familiewapen.


Helm


Boven het wapenschild staat een helm afgebeeld. In verschillende tijdsperken gebruikte men andere helmen. De helm is niet uniek en kan verschillen per afbeelding van het familiewapen.


Helmteken (met wrong)


Het helmteken staat boven de helm. Het helmteken wordt aan de onderkant omgeven door de wrong (een inelkaar gewrongen doek).


Dekkleden


De dekkleden zijn de gekleurde kleden achter de helm.

Meer achtergronden

Hoe leefde uw familie in de tijd dat zij leefden? Om meer te weten over de tijd waarin uw voorouders leefden, welke beroepen zij deden en wat er gebeurde in die tijd, zijn een aantal bronnen aan te bevelen.

Kijk eens op de pagina van beeldbanken, voor een overzicht van beelden uit de Nederlandse geschiedenis.

geschiedenis Nibbeling
Hoe leefde Nibbeling vroeger? Het bekende kunstwerk van Brueghel toont hoe mensen vroeger leefden.

Achtergrondinformatie uit het verleden. Bezoek de volgende websites:

 • Bibliografie Nibbeling
  De Digitale Bibliografie Nederlandse Geschiedenis (DBNG) is een online bibliografie over de Nederlandse geschiedenis van prehistorie tot heden. Zoek nu hoe de naam Nibbeling voorkomt in de geschiedenis.

 • Nationaal Archief
  De collectie van het Nationaal Archief bestaat uit rijen gedrukte, geprinte of handgeschreven documenten, zo'n 300.000 kaarten, tekeningen en circa 14 miljoen foto's. Zoek nu naar Nibbeling in het Nationaal Archief.

 • WatWasWaar
  WatWasWaar geeft historische informatie over elke plek in Nederland.

 • Krantenartikelen waarin Nibbeling voorkomt
  Graaf in het verleden met oude kranten uit Nederland, Nederlands-Indië, Suriname, de Nederlandse Antillen en de Verenigde Staten. Het nieuws van toen in ruim 9 miljoen pagina's uit dagbladen uit de 17e, 18e, 19e en 20e eeuw.

 • Nibbeling in het Geheugen van Nederland
  Het Geheugen van Nederland is een beeldbank waar u online de collecties van musea, archieven en bibliotheken kunt bekijken. De beeldbank geeft toegang tot het gedigitaliseerde erfgoed van meer dan honderd instellingen en biedt prachtig beeldmateriaal. Zoek nu naar Nibbeling.

Historische archieven

De regionale historische archieven hebben een ruime hoeveelheid gegevens om een stamboomonderzoek mee te verrijken. Kijk op internet om meer informatie over familieleden te acherhalen.

Regionale historische archieven:

Naast bovenstaande regionale archieven hebben gemeenten zelf ook een eigen 'gemeentearchief'. Raadpleeg de website van betreffende gemeenten over hoe u toegang kunt krijgen tot deze administraties.

informatie Nibbeling
Vind ook informatie over familie Nibbeling in de historische archieven.

Aanvullende bronnen

U zoekt aanvullende ideeën om meer te weten te komen over de stamboom van familie Nibbeling? Raadpleeg eens de volgende links:


bronnen stamboom Nibbeling
Lees meer over stamboomononderzoek naar familie Nibbeling

Wie heet er nog meer Nibbeling?

Wie heten er ook Nibbeling? Kijk eens op de sociale netwerken, en wellicht herkent u zo al een (lang niet gesproken) familielid. Leg contact en wellicht kan hij/zij u verder helpen met nuttige informatie voor uw onderzoek.


meer familie Nibbeling
Wie heet er nog meer Nibbeling? Tip: Speur bekende of onbekende achternaamdragers op, op Sociale Netwerken.

Informatie uit het heden. Bezoek de volgende websites:

Ben ik familie van de "bekende" Nibbeling?

Heeft u dezelfde naam als een bekende of historische Nederlandse beroemdheid, bekende familie Nibbeling, de beruchte crimineel Nibbeling, of filmster Nibbeling? U hoeft niet familie te zijn.

Dezelfde naam als een algemeen beroemd persoon wil niet betekenen dat u altijd familie bent. Er zijn veel personen die bij toeval eenzelfde achternaam hebben. Met name bij veel voorkomende achternamen komt dit vaak voor.

Om te achterhalen of u al dan niet familie bent van de bekende persoon, dient u niet alleen stamboomonderzoek uit te voeren naar uw eigen familie, maar ook naar die van de algemeen bekende persoon. Wanneer u gemeenschappelijke voorouders hebt of onderdeel bent van dezelfde stamboom kunt u daadwerkelijk stellen dat u familie van elkaar bent. Een voordeel dat u wellicht hebt, is dat de stamboom of genealogie van de beroemde Nibbeling misschien al eens is onderzocht.


Lid van familie Nibbeling ?
Maken bekende of beruchte personen uit het verleden ook deel uit van uw familie Nibbeling?

Google eens op "stamboom Nibbeling" of "genealogie Nibbeling" - wellicht heeft iemand anders al eens onderzoek gedaan naar familie Nibbeling:

Schrijfwijzen Nibbeling?

Achternamen zijn in het verleden niet altijd gelijk geschreven. De letter K wordt vervangen door een letter C of lettercombinatie CK (of andersom), de letter Y wordt een IJ, etc. etc. Welke schrijfwijzen zijn er bekend van Nibbeling?

Bovendien wordt soms eenzelfde persoon aangeduid met meerdere namen.


Klik op onderstaande knop en klik vervolgens door op "varianten" om diverse varianten en schrijfwijzen te vinden voor de naam Nibbeling. Zoek schrijfwijzen van Nibbeling »

Wat betekent de naam Nibbeling?

Uw voorouders hebben een naam gekozen of werden door omgeving op een bepaalde manier aangeduid. In 1811 werden de namen officieel vastgelegd; maar voor die tijd hadden mensen ook al achternamen. Waar is de naam Nibbeling vandaan gekomen?

In veel gevallen is de herkomst van een achternaam terug te voeren op een van onderstaande typen:

 • herkomstnaam: de naam komt van de plaats (stad, plaats, gebied, streek, ...) waar eerste naamdrager vandaan kwam. Voorbeelden: Van Maastrigt, Van Montfoort, Den Hollander.
 • adresnaam: de naam komt van de plek (adres, naam van boerderij, naam van huis, of locatieaanduiding) waar eerste naamdrager woonde. Voorbeelden: Van der Poel, Zielhorst.
 • verwantschapsnamen: de naam komt van een familielid (vaak naam van der vader - ook wel een een patroniem genaamd). Voorbeelden: Petersen, Jansen.
 • beroepsnamen: de naam komt van gebaseerd op het beroep van de eerste naamdrager. Voorbeelden: De Bakker, Veerman, Visser, De Smidt.
 • eigenschapsnamen: vaak komt deze van een bijnaam van de naamdrager. De naam is in dat geval vaak gebaseerd op een eigenschap of kenmerk van de eerste naamdrager. Voorbeelden: De Wit, De Jong, De Korte.

Een herkomstnaam of adresnaam worden ook wel een 'toponiem' genoemd.

betekenis naam Nibbeling
Wat betekent Nibbeling?

Klik op onderstaande knop en ga klik vervolgens door op "analyse en verklaring" om de verklaring te vinden voor de naam Nibbeling. Zoek betekenis van Nibbeling »

Is familie Nibbeling van adel?

Veel genealogisch onderzoekers krijgen de vraag vroeg of laat wel eens gesteld: "Is mijn familie of een voorouder wellicht ook van adel?"

De adel is een groep mensen die van oorsprong een bevoorrechte positie innam. In Nederland bestaat naast de ongetitelde adel, die het predicaat jonkheer mag voeren, de getitelde adel. Deze kan, van laag naar hoog, de volgende adelijke titels voeren: ridder, baron, burggraaf, graaf, markies, hertog, prins. Tegenwoordig vindt er geen verheffing in de adelstand meer plaats, met uitzondering van het Koninklijk huis.

We krijgen de vraag geregeld voor diverse families. Is mijn familie misschien van adel? Als u het niet weet, dan is de kans heel erg klein dat uw familie van adel is. Via onderstaande link krijgt u een overzicht van adelijke families in Nederland. Maar ook als Nibbeling deel uit maakt van dit overzicht, is het nog niet zeker dat uw familie van adel is. U zou dan moeten aantonen dat uw familie in mannelijke lijn afstamt van de adelijke familie van Nibbeling. Het is in Nederland verboden om adelijke titels te voeren, als u niet van adel bent.

De Hoge Raad van Adel

Aavullende input voor de stamboom Nibbeling

Meer hulp nodig bij uw genealogisch onderzoek Nibbeling? Bedenk dan het volgende eens:


stamboom Nibbeling uitzoeken
Meer weten over de stamboom Nibbeling?

Tips, suggesties of aanvullingen?

Heeft u suggesties, verbeteringen of aanvullingen - laat het ons weten! Met uw hulp kunnen we nog meer mensen helpen met het vinden en opstellen van de eigen stamboom.

 
Stambomen op achternaam: A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z


Meer links voor stambomen: stamboom Van den Aakster | stamboom Albronda | stamboom Bakarbessy | stamboom Baerveldt | stamboom Alta