de beste online bronnen voor

Stamboom Nellissen


De bronnen voor stamboom Nellissen
Benieuwd naar de stamboom van uw familie Nellissen? Begin hieronder met een overzicht van aanpak voor de stamboom van uw familie. De bronnen op deze pagina zijn specifiek voor Nellissen.
Suggestie: naast de online bronnen op deze website, raadpleeg ook eens:
je stamboom familiegeschiedenis Stamboom
&
Familiegeschiedenis
»

Start van uw stamboom Nellissen in 5 minuten


Het starten met stamboom Nellissen is eigenlijk heel simpel. U start de stamboom namelijk bij u zelf - en bij uw (bekende) familie.

Noteer van elk familielid:

 • naam (volledige doop- en evt. meisjesnaam)
 • geboorte (datum en plaats)
 • huwelijk (datum en plaats)
 • sterfte (datum en plaats)

Vraag uw andere familieleden (vader, moeder, oom, tante, neef, nicht, etc.) naar ontbrekende gegevens. Of duik in uw en hun familiedocumenten, op zoek naar de gegevens.

stamboom Nellissen
De stamboom maken Nellissen

Stamboomonderzoek naar Nellissen - zelf doen?

Stamboomonderzoek is een interessante hobby. Onderzoek naar de familie Nellissen hoeft niet alleen een boeiende puzzel te zijn, maar geeft ook nog eens waardevol resultaat. Een goed uitgezochte stamboom is mooi voor uzelfen andere familieleden - en zelfs anderen die ook onderzoek doen naar Nellissen.

Op deze site vindt u veel tips, bronnen en aanwijzingen voor het uitvoeren van stamboomonderzoek. De meeste verwijzingen zijn specifiek gemaakt voor de stamboom van familie Nellissen, zodat u zo snel mogelijk bruikbare resultaten kunt vinden - specifiek voor stamboom Nellissen.

Stamboomonderzoek kunt u met diverse bronnen op internetover het onderwerp prima zelf doen. Maar mocht u zelf geen tijd hebben, of hulp nodig hebben met uw onderzoek, neem dan contact op met een stamboomonderzoeker. Zij kunnen u vaak snel verder helpen - of zelfs een compleet onderzoek naar Nellissen uitvoeren.

Stamboomonderzoek Nellissen
Doe zelf stamboomonderzoek of schakel een genealoog in

Familieboek Nellissen

Sommige onderzoekers vinden het mooi hun stamboomonderzoek of familieverleden op te nemen in een familie- of stamboomboek.

verborgen verleden Nellissen
Stel een familieboek op over het
Verborgen Verleden van Nellissen

Boek Verborgen Verleden »

Diverse genealogen kunnen u helpen met stamboomonderzoek of het opstellen van een familieboek. Een aantal deskundig genealogen is bereikbaar via Stamboom Familie, via de volgende link:

Contact met Genealoog »

Online informatie voor Stamboom Nellissen

Wist u dat tegenwoordig heel veel gegevens over uw stamboom eenvoudig online te zoeken zijn?Let op: onthoud dat data van derden onjuist kunnen zijn. Controleer daarom altijd de originele bronnen (in bijvoorbeeld Burgerlijke Stand en/of doop- trouw- en begraafboeken).

Zoek de gegevens op en controleer dan altijd vanuit uw bekende gegevens. Controleer gegevens o.a. met behulp van volledige naam, beschikbare datum en plaats of u de juiste persoon hebt. U heeft dan weer een puzzle stukje gevonden en kunt verder met het volgende familielid. Zo bouwt u zelf de stamboom Nellissen langzamerhand uit.


familie Nellissen
Online zijn veel gegevens te vinden over voorouders en familie Nellissen

Snel gegevens vinden voor de familie Nellissen? Zoek direct resultaat op deze websites:

 • WieWasWie Nellissen
  WieWasWie is een samenwerking tussen een groot aantal historische archiefinstellingen, speciaal gericht op stambomen. De digitale gegevens worden dagelijks uitgebreid. Zoek nu naar "Nellissen".

 • FamilySearch.org Nellissen
  FamilySearch.org is de website van de Mormonen, die heel veel gegevens van stambomen over de hele wereld verzameld hebben. Zoek nu online op familienaam Nellissen.

 • CBG Nellissen
  Het Centraal Bureau voor Genealogie (CBG) is het landelijk kennis- en documentatiecentrum voor stamboomonderzoek (genealogie) en verwante wetenschappen. Zoek nu in de CBG archieven naar "Nellissen".

 • Zoek "Nellissen" in Genealogie Online
  Genealogie Online is een verzameling van stambomen en genealogische documenten.

NB: Om rekening mee te houden

Bij het uitvoeren van uw stamboomonderzoek naar Nellissen is het belangrijk om rekening te houden met de volgende punten.

Aandachtspunten:

 • Eenzelfde (achter)naam Nellissen betekent niet per definitie dat er een verwantschap is (m.a.w. dat het familie betreft). Controleer gevonden gegevens immer met originele (zo mogelijke officiele) bronnen, indien mogelijk met meerdere bronnen.
 • Wees er van bewust dat er in (ook online) historische gegevens veel onvolkomendheden zijn geslopen (door onleesbaarheid, typfouten, onjuist onderzoek, etc.). Controleer daarom altijd de bronnen zelf. En probeer feiten te cross-checken.
 • Houd bij waar u gegevens gevonden hebt. Zodat u het kunt terugvinden.
 • Andermans stamboomonderzoeken naar Nellissen zijn soms auteursrechtelijk beschermd. Gebruik altijd de originele bron om copyright problemen te omzeilen en daarnaast om direct de betrouwbaarheid van de gegevens te verifieren.


Nellissen online
Nellissen online gevonden? Check altijd de bronnen.

Stamboom Nellissen verder uitzoeken

U wilt stamboom Nellissen verder laten groeien? Ga steeds verder terug in de historie met verder stamboomonderzoek naar Nellissen. Kies eerst welke informatie u verder wilt onderzoeken om uw stamboom te laten groeien.

Er zijn diverse soorten onderzoek te doen:

 • stamreeks Nellissen: onderzoek naar al uw voorvaders (of -moeders)
 • kwartierstaat Nellissen: dit is stamboomonderzoek naar al uw voorouders
 • genealogie Nellissen: dit is stamboomonderzoek naar alle mannelijke (of vrouwelijke) nakomelingen (bijvoorbeeld van een van uw voorouders)
 • parenteel Nellissen: onderzoek naar alle nakomelingen (bijvoorbeeld van een van uw voorouders)

De meeste beginnende genealogen starten een stamboom als stamreeks, om hun voorvaders in kaart te brengen. Hiermee is bijvoorbeeld het begin van achternaam Nellissen te vinden, de stamvader Nellissen en tegelijk dikwijls ook de beroepen van de voorvaders.

De stamreeks Nellissen geeft ook een goede basis voor alle andere typen stamboomonderzoek.stamvader Nellissen
Stamvader Nellissen is de naamgever van de familie Nellissen


stamreeks Nellissen
kwartierstaat Nellissen
genealogie Nellissen
parenteel Nellissen

Wat betekent de naam Nellissen?

Wat betekent de naam Nellissen? Uw voorouders hebben op een gegeven moment een naam aangenomengenoemd. In 1811 werden de namen officieel vastgelegd; maar voor die tijd hadden mensen ook al achternamen. Waar is de naam Nellissen vandaan gekomen?

In veel gevallen is de herkomst van een achternaam terug te voeren op een van onderstaande typen:

 • herkomstnaam: de naam is gebaseerd op de plaats (stad, plaats, gebied, streek, ...) waar eerste naamdrager vandaan kwam. Voorbeelden: Van Maastrigt, Van Montfoort, Den Hollander.
 • adresnaam: de naam is gebaseerd op de plek (adres, naam van boerderij, naam van huis, of locatieaanduiding) waar eerste naamdrager woonde. Voorbeelden: Van der Poel, Zielhorst.
 • verwantschapsnamen: de naam komt van een familielid (vaak naam van der vader - ook wel een een patroniem genaamd). Voorbeelden: Petersen, Jansen.
 • beroepsnamen: de naam komt van gebaseerd op het beroep van de eerste naamdrager. Voorbeelden: De Bakker, Veerman, Visser, De Smidt.
 • eigenschapsnamen: vaak gebaseerd op een bijnaam van de naamdrager. De naam is in dat geval vaak gebaseerd op een eigenschap of kenmerk van de eerste naamdrager. Voorbeelden: De Wit, De Jong, De Korte.


betekenis naam Nellissen
Wat betekent Nellissen?

Klik op onderstaande knop en ga klik vervolgens door op "analyse en verklaring" om de verklaring te vinden voor de naam Nellissen. Zoek betekenis van Nellissen »

Ben ik familie van de "bekende" Nellissen?

Heeft u dezelfde naam als een bekende Nederlander, bekende familie Nellissen, de beruchte crimineel Nellissen, of filmster Nellissen? Dat wil niet zeggen dat u per definitie familie bent.

Dezelfde naam als een algemeen bekend persoon wil niet betekenen dat u altijd familie bent. Er zijn veel personen die bij toeval eenzelfde achternaam hebben.

Om uit te vinden of u al dan niet familie bent van de beroemde persoon, dient u niet alleen stamboomonderzoek uit te voeren naar uw eigen familie, maar ook naar die van de bekende persoon. Wanneer u gemeenschappelijke voorouders hebt kunt u oprecht zeggen dat u familie bent. Een voordeel dat u wellicht hebt, is dat de stamboom of genealogie van de beroemde Nellissen wellicht al eens door iemand is uitgeplozen.


Lid van familie Nellissen ?
Maken bekende of beruchte beroemdheden uit het verleden ook deel uit van uw familie Nellissen?

Google eens op "stamboom Nellissen" of "genealogie Nellissen" - wellicht heeft iemand anders al eens stamboomonderzoek gedaan naar familie Nellissen:

Wat is de oorsprong van Nellissen?

De naam Nellissen bestaat mogelijk al honderden jaren. Waar komt de naam vandaan? Via een kaart van het Meertens instituut kunt u zien waar Nellissen in Nederland of België veel gehanteerd wordt - een aanwijzing waar de naam ook van oorsprong vandaan komt. Dat geeft u een aanknopingspunt waar u veel familieleden kunt vinden. U kunt dan in de gemeentebibliotheken van de betreffende gemeenten verder zoeken naar meer informatie over uw familie.


De naam Nellissen

De naam Nellissen: Wat is de herkomst van de naam Nellissen? Zoek de oorsprong op via deze links:

Nederland:
Zoek herkomst van Nellissen (NL) »

België:
Zoek herkomst van Nellissen (BE) »

Geef de familiegeschiedenis Nellissen kleur

Stamboomonderzoek geeft in de regel alleen maar droge feiten: wanneer is iemand geboren, wat zijn zijn/haar namen, in welke plaats woonde de persoon? Maar mooie familieverhalen vindt u niet terug in de officiële documenten. Hier een aantal tips om een kleurrijker beeld van de familie te krijgen.

 • Plan een interview met (oudere) familieleden
 • Vraag andere stamboomonderzoekers (genealogen) die dezelfde of aanverwachte families onderzoeken, wat zij hebben gehoord/gevonden van familie Nellissen


Vind andere stamboomonderzoekers die bezig zijn met onderzoek naar familie Nellissen:

Heeft de familie Nellissen een familiewapen?

U kunt in bekende archievenopzoeken of er een familiewapen voor uw familienaam te vinden is. Let op dat wanneer u een (of meerdere) familiewapen(s) vindt voor Nellissen die alleen kunt gebruiken indien u werkelijk in mannelijke lijn afstamt van de voorvader die het familiewapen oorspronklijk gevoerd heeft (vergelijk daarvoor de gegevens van het betreffende familiewapen met uw stamboom).


Familiewapen Nellissen bekend?

Zoek naar familiewapen "Nellissen"

Kunt u geen familiewapen Nellissen vinden, dan wil dat nog niet zeggen dat uw familie geen familiewapen heeft of heeft gehad. Veel familiewapens zijn in de loop der tijd buiten gebruik geraakt. Tijdens uw onderzoek vindt u wellicht nog een familiewapen.

Mocht u na stamboom- en genealogisch onderzoek tot de conclusie komen dat uw familie geen familiewapen heeft, dan kunt u kiezen voor: een familiewapen laten maken. Elke familie in Nederland is toegestaan een familiewapen maken. Het familiewapen moet wel voldoen aan de heraldische regels en moet uniek zijn.

U kunt er meer over lezen op de betreffende website.

Familiewapen Nellissen laten maken

Hieronder enkele voorbeelden hoe familiewapens er uit zien.

familiewapens 01
familiewapens 02
familiewapens 03
familiewapens 04

Onderdelen

Een familiewapen heeft diverse onderdelen. Hieronder staan de belangrijkste beschreven. NB: het familiewapen hieronder is niet het familiewapen Nellissen, maar slechts een voorbeeld van een familiewapen.

Wapenschild


Het wapenschild is het belangrijkste onderdeel van een familiewapen. Een wapenschild alleen is al voldoende om te gelden als familiewapen.


Helm


Bovenop het wapenschild staat een helm afgebeeld.


Helmteken (met wrong)


Het helmteken staat boven de helm. Soms wordt er gekozen voor een symbool dat specifiek past bij de drager. Het helmteken wordt aan de onderkant versierd met de wrong (een inelkaar gewrongen doek).


Dekkleden


De dekkleden zijn de gekleurde kleden achter de helm. Zij bestaan in de regel uit twee kleuren.

Vastleggen van alle gegevens

Wanneer u even bezig bent geweest met onderzoek naar familie Nellissen ziet u wellicht snel door de bomen het bos niet meer. Er is veel informatie beschikbaar. Het kan handig zijn een programma (of software) te gebruiken voor het opslaan van alle gegevens.

Er bestaan diverse genealogische programma's om daarbij te assisteren. Sommige programma's zijn gratis, andere zijn betaald. Hier staan een aantal bekende softwarepakketten die veel in Nederland worden gebruikt.

Hoewel u er ook voor kunt kiezen om uw gegevens online via een website vast te leggen, is het echter aan te bevelen met een programma te werken dat u installeert op uw PC of laptop, aangezien u dan altijd de gegevens bij de hand hebt (ook als u geen Internet beschikbaar heeft). De meeste programma's kunnen de gegevens eenvoudig met elkaar en online diensten uitwisselen.

Let bij de keuze voor een programma op dat het ondersteuning geeft voor het uitwisselen van Gedcom gegevens. Met deze indeling kunt u gegevens uitwisselen tussen genealogische programma's.

Kijk zelf welk programma u het meest aanspreekt:

Historische archieven

De archieven hebben een schat aan gegevens om uw stamboomonderzoek mee op te zetten. Kijk online of ga er langs om gegevens over uw familieleden te vinden.

Een greep uit de regionale archieven:

Naast archieven hebben gemeenten zelf ook een eigen 'gemeentearchief'.

informatie Nellissen
Vind nog meer informatie over familie Nellissen in de historische archieven.

Nog meer bronnen

U zoekt extra ideeën om meer te weten te komen over de stamboom van familie Nellissen? Raadpleeg dan eens de volgende links:


bronnen stamboom Nellissen
Lees meer over stamboomononderzoek naar familie Nellissen

Schrijfwijzen Nellissen?

Achternamen zijn in het verleden niet altijd gelijk geschreven. De letter K wordt vervangen door een letter C of lettercombinatie CK (of andersom), de letter Y wordt een IJ, etc. etc. Andere schrijfwijzen kunnen voorkomen binnen één familie. Welke schrijfwijzen zijn er bekend van Nellissen?

Bovendien wordt soms eenzelfde persoon aangeduid met meerdere namen.


Klik op onderstaande link en klik vervolgens door op "varianten" om diverse varianten en schrijfwijzen te vinden voor de naam Nellissen. Zoek schrijfwijzen van Nellissen »

Meer achtergronden

Om meer te weten over de tijd waarin uw voorouders leefden, welke beroepen zij deden en wat er gebeurde in die tijd, zijn een aantal interessante bronnen te raadplegen.

Kijk ook eens op de startpagina van beeldbanken, voor een overzicht van beelden uit de Nederlandse geschiedenis. Mooi om uw familiegeschiedenis beeld en kleur te geven.

geschiedenis Nellissen
Hoe leefde Nellissen vroeger? Het bekende kunstwerk van Brueghel toont een groot aantal historische beroepen.

Achtergrondinformatie uit het verleden. Bezoek de volgende websites:

 • Oude beroepen in beeld
  Heeft u een beroep gevonden van een van de voorouders Nellissen, en bent benieuwd wat dat voor beroep was? Kijk dan eens hier.

 • Krantenartikelen waarin Nellissen voorkomt
  Graaf in het verleden met oude kranten uit Nederland, Nederlands-Indië, Suriname, de Nederlandse Antillen en de Verenigde Staten. Het nieuws van toen in ruim 9 miljoen pagina's uit dagbladen uit de 17e, 18e, 19e en 20e eeuw.

 • WatWasWaar
  WatWasWaar geeft historische informatie over elke plek in Nederland.

 • Nationaal Archief
  De collectie van het Nationaal Archief bestaat uit rijen gedrukte, geprinte of handgeschreven documenten, zo'n 300.000 kaarten, tekeningen en circa 14 miljoen foto's. Zoek nu naar Nellissen in het Nationaal Archief.

Naslagwerken genealogisch onderzoek familie

Niet alleen online, maar ook in de boekenwinkel zijn veel bronnen te vinden hoe men de genealogie van Nellissen kan uitzoeken. Hier een aantal verwijzingen naar enkele van de beste naslagwerkenvoor de startende en gevorderderde genelogisch onderzoeker. De volgende boeken zijn online te bestellen en kunnen helpen bij genealogisch onderzoek:

Verborgen verleden
Je Stamboom, Je Familiegeschiedenis
Je stamboom onderzoeken voor Dummies
Het grote familieboek
 

Terug in de geschiedenis Nellissen

Wanneer u al wat data van verwanten hebt ontdekt, kunt u altijd verder terug in het verleden. Ook gegevens over overleden familieleden is waardevol om uw onderzoek compleet te maken. Leg de informatie die u onderweg vindt slim vast (gebruik bijvoorbeeld een template), zodat u altijd de bronnen later kunt terugvinden.

Belangrijkste officiële bronnen van informatie:

 • Burgerlijke stand: gegevens vanaf 1811
 • Doop- trouw- en begraafboeken (DTB): gegevens van voor 1811

Bovenstaande bronnen zijn vaak te vinden in stadhuis van de gemeente en/of regionale of provinciale archieven. Het is van belang te zoeken in die archieven waar (en wanneer) het familielid geboren, getrouwd of begraven is. Veel van deze archieven zijn inmiddels online. Begin uw zoektocht via de link hiernaast voor snel resultaat.

Deze gegevens helpen: volledige namen, geboorte-,trouw- en/of sterfdata en het kerkgenootschap (geloof).

Veel historische gegevens staan online (per provincie). Bezoek de online archieven »

Grafstenen Nellissen

overleden Nellissen
Grafstenen van overleden Nellissen familieleden geven veel gegevens voor genealogisch onderzoek

Bij begraafboeken en grafstenen gaat er niet in de eerste instantie om, om te waaraan deze persoon Nellissen dood is gegaan - maar vooral om de jaartallen - want die bieden een link naar andere familieleden.

Wie heet er nog meer Nellissen?

Wie heeft nog meer de naam Nellissen? Kijk eens op de sociale netwerken, en wellicht herkent u zo al een (lang niet gesproken) familielid. Leg contact en wellicht kan hij/zij u verder helpen met informatie voor uw stamboomonderzoek.


meer familie Nellissen
Wie heet er ook Nellissen? Zoek onbekende achternaamgenoten op, op Social Media.

Informatie uit het heden. Bezoek de volgende websites:

Is familie Nellissen van adel?

Veel onderzoekers krijgen de vraag vroeg of laat eens voorgelegd: "Is mijn familie of een voorouder wellicht van adel?"

De adel is een deel van de bevolking die van oorsprong een elitaire positie innam. In Nederland bestaat naast de ongetitelde adel, die het predicaat jonkheer mag voeren, de getitelde adel. De getitelde adel mag, van laag naar hoog, de volgende titels voeren: ridder, baron, burggraaf, graaf, markies, hertog, prins. Tegenwoordig vindt er geen verheffing in de adelstand meer plaats, met uitzondering van (voormalige) leden van het Koninklijk huis.

Als u het niet weet, dan is de kans heel erg klein dat uw familie van adel is. Via onderstaande link krijgt u een overzicht van adelijke families in Nederland. Maar ook als Nellissen deel uit maakt van deze lijst, is het nog lang niet zeker dat uw familie van adel is. U zou dan moeten aantonen dat uw familie in mannelijke lijn afstamt van de adelijke familie van Nellissen. Het is in Nederland verboden om adelijke titels te voeren, als u niet van adel bent.

De Nederlandse adelijke families

Aavullende input voor de stamboom Nellissen

Meer hulp nodig bij uw stamboomonderzoek Nellissen? Bedenk dan het volgende:


stamboom Nellissen uitzoeken
Meer weten over van familie Nellissen?

Tips, suggesties of aanvullingen?

Heeft u suggesties, verbeteringen of aanvullingen - laat het ons weten! Met uw hulp kunnen we nog meer mensen helpen met het vinden en opstellen van de eigen stamboom.

 
Stambomen op achternaam: A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z


Meer links voor stambomen: stamboom Abdullahi | stamboom El Abbassi | stamboom Van Aerde | stamboom Achterstraat | stamboom Alfing