de online bronnen

Stamboom Mullenberg


De bronnen voor stamboom Mullenberg
Benieuwd naar de stamboom van familie Mullenberg? Begin hieronder met een overzicht van aanpak voor de stamboom van uw familie Mullenberg. De verwijzingen zijn gepersonaliseerd voor Mullenberg.
Tip: naast de tips op deze website, is dit een aanrader:
je stamboom familiegeschiedenis Stamboom
&
Familiegeschiedenis
»

Begin van de stamboom Mullenberg in 5 minuten


Het begin van de stamboom Mullenberg is eigenlijk heel eenvoudig. U start de stamboom namelijk gewoon bij u zelf - en uw (bekende) familie.

Schrijf op van ieder familielid:

 • naam (volledige doop- en evt. meisjesnaam)
 • geboorte (datum en plaats)
 • huwelijk (datum en plaats)
 • sterfte (datum en plaats)

Vraag andere familieleden (vader, moeder, oom, tante, neef, nicht, etc.) naar ontbrekende gegevens, zodat u een zo'n compleet mogelijk beeld heeft.. Of duik in uw en hun familiedocumenten, op zoek naar de gegevens.

stamboom Mullenberg
De stamboom maken Mullenberg

Stamboomonderzoek naar Mullenberg - zelf doen?

Onderzoek naar de familie Mullenberg hoeft niet alleen een boeiende (en soms zelfs verslavende) puzzel te zijn, maar geeft ook nog eens waardevol resultaat. Een goed uitgezochte stamboom is mooi voor uzelf, uw kinderen, andere familieleden - en zelfs anderen die ook onderzoek doen naar Mullenberg.

Op deze website vindt u veel tips, bronnen voor het doen vanstamboomonderzoek. De meeste verwijzingen zijn specifiek gemaakt voor de stamboom van familie Mullenberg.

Stamboomonderzoek kunt u met diverse bronnen op internetover het onderwerp zelf doen. Maar mocht u zelf geen tijd hebben, of hulp nodig hebben met uw stamboomonderzoek, neem dan eens contact op met een stamboomonderzoeker / genealoog. Zij kunnen u vaak verder helpen - of zelfs een vergaand onderzoek naar Mullenberg uitvoeren.

Stamboomonderzoek Mullenberg
Doe zelf stamboomonderzoek of schakel een genealoog in

Familieboek Mullenberg

Sommige onderzoekers vinden het mooi hun familiegeschiedenis op te nemen in een familie- of stamboomboek.

verborgen verleden Mullenberg
Stel een familieboek op over het
Verborgen Verleden van Mullenberg

Boek Verborgen Verleden »

Diverse genealogen kunnen u helpen met stamboomonderzoek . Een aantal deskundig genealogen is bereikbaar via Stamboom Familie, via de volgende link:

Contact met Genealoog »

De stamboom steeds uitgebreider laten groeien

Ga verder terug in de historie met verder stamboomonderzoek naar Mullenberg. Kies eerst welke informatie u nader wilt uitzoeken om uw stamboom te laten groeien.

Er zijn diverse soorten stamboomonderzoek te doen:

 • stamreeks Mullenberg: stamboomonderzoek naar al uw voorvaders (of -moeders)
 • kwartierstaat Mullenberg: onderzoek naar al uw voorouders
 • genealogie Mullenberg: onderzoek naar alle mannelijke (of vrouwelijke) nakomelingen (bijvoorbeeld van een van uw voorouders)
 • parenteel Mullenberg: dit is stamboomonderzoek naar alle nakomelingen (bijvoorbeeld van een van uw voorouders)

De meeste beginnende genealogen starten een stamboom als stamreeks, om hun voorvaders te onderzoeken. Hiermee is bijvoorbeeld de start van achternaam Mullenberg te vinden, de stamvader Mullenberg en daarnaast vaak ook de beroepen van de diverse voorouders.

De stamreeks Mullenberg geeft ook een goede basis voor alle andere typen genealogisch onderzoek.stamvader Mullenberg
Stamvader Mullenberg is de naamgever van de familie Mullenberg


stamreeks Mullenberg
kwartierstaat Mullenberg
genealogie Mullenberg
parenteel Mullenberg

Om rekening mee te houden

Bij het uitvoeren van stamboomonderzoek naar Mullenberg is het belangrijk om altijd rekening te houden met de volgende punten.

 • Dezelfde achternaam Mullenberg betekent niet per definitie dat er een bloedband bestaat (met andere woorden: dat het familie betreft). Controleer gegevens immer met originele (zo mogelijke officiele) bronnen, indien mogelijk met meerdere bronnen.
 • Wees er van bewust dat er in (ook online) historische gegevens fouten zijn geslopen (door onleesbaarheid, schrijffouten, incorrect onderzoek, etc.). Controleer dus altijd de brondocumenten zelf en probeer feiten te cross-checken (via meerdere bronnen te controleren).
 • Houd bij waar u gegevens gevonden hebt. Zodat u het altijd kunt terugvinden.
 • Andermans genealogische onderzoeken naar Mullenberg zijn soms auteursrechtelijk beschermd. Gebruik de originele bronnen om copyright problemen te voorkomen EN ook om direct de betrouwbaarheid van de gegevens te controleren.


Mullenberg online
Gegevens van Mullenberg online ontdekt? Check de bronnen.

Online informatie voor Stamboom Mullenberg

Wist u dat tegenwoordig veel gegevens over uw voorouders eenvoudig online te zoeken zijn?Let op: merk op dat gegevens van derden onjuist en onvolledig kunnen zijn. Controleer daarom altijd de originele bronnen (in bijvoorbeeld Burgerlijke Stand en/of doop- trouw- en begraafboeken).

Zoek de gegevens op en controleer dan altijd vanuit uw bekende gegevens. Controleer gegevens o.a. met behulp van volledige naam, beschikbare datum en plaats of u de juiste persoon hebt. U heeft dan weer een puzzle stukje gevonden en kunt verder met het volgende familielid.


familie Mullenberg
Online zijn veel gegevens te vinden over voorouders en familie Mullenberg

Eenvoudig gegevens vinden voor de familie Mullenberg? Zoek direct resultaat op de volgende websites:

 • CBG Mullenberg
  Het Centraal Bureau voor Genealogie (CBG) is het landelijk kennis- en documentatiecentrum voor stamboomonderzoek (genealogie) en verwante wetenschappen. Zoek nu in de CBG archieven naar "Mullenberg".

 • WieWasWie Mullenberg
  WieWasWie is een samenwerking tussen een groot aantal historische archiefinstellingen, speciaal gericht op stambomen. De digitale gegevens worden dagelijks uitgebreid. Zoek nu naar "Mullenberg".

 • FamilySearch.org Mullenberg
  FamilySearch.org is de website van de Mormonen, die heel veel gegevens van stambomen over de hele wereld verzameld hebben. Zoek nu online op familienaam Mullenberg.

 • MyHeritage.com Mullenberg
  MyHeritage heeft een grote verzameling van familiegegevens, waaronder stambomen, volkstellingen en geboorte- huwelijk- en overlijdensakten. Zoek nu online op familienaam Mullenberg.
 • Zoek "Mullenberg" in Genealogie Online
  Genealogie Online is een verzameling van stambomen en genealogische documenten.

Terug in de geschiedenis Mullenberg

Ook gegevens over overleden familieleden is waardevol om uw onderzoek compleet te maken. Leg de informatie die u tijdens uw speurwerk vindt slim vast, zodat u altijd de bron later kunt terugvinden.

Belangrijkste officiële bronnen van informatie:

 • Burgerlijke stand: gegevens vanaf 1811
 • Doop- trouw- en begraafboeken (DTB): gegevens van voor 1811

Deze bronnen zijn vaak te vinden in stadhuis van de gemeente en/of regionale of provinciale archieven. Het is van belang te zoeken in die archieven waar (en wanneer) het familielid geboren, getrouwd of begraven is.

Deze gegevens helpen met het vinden van de juiste personen: volledige namen, geboorte-,trouw- en/of sterfdata en het kerkgenootschap (geloof) van uw familie.

Veel historische gegevens staan online. Bezoek de online archieven »

Grafstenen Mullenberg

overleden Mullenberg
Grafstenen van overleden Mullenberg familieleden geven veel informatie voor genealogisch onderzoek

Bij begraafboeken en grafstenen gaat er niet echt om, om te hoe het familielid Mullenberg dood is gegaan - maar vooral ook om de jaartallen - want die bieden een link naar andere familieleden en om andere gegevens in uw stamboomonderzoek te valideren.

Wat betekent de naam Mullenberg?

Wat betekent uw naam Mullenberg? Uw voorouders hebben een naam gekozengenoemd. In 1811 werden de namen officieel vastgelegd; maar voor die tijd hadden mensen ook al achternamen. Waar is de naam Mullenberg op gebaseerd?

In veel gevallen is de herkomst van een achternaam terug te voeren op een van deze typen:

 • herkomstnaam: de naam is gebaseerd op de plaats (stad, plaats, gebied, streek, ...) waar eerste naamdrager vandaan kwam. Voorbeelden: Van Maastrigt, Van Montfoort, Den Hollander.
 • adresnaam: de naam komt van de plek (adres, naam van boerderij, naam van huis, of locatieaanduiding) waar eerste naamdrager woonde. Voorbeelden: Van der Poel, Zielhorst.
 • verwantschapsnamen: de naam is gebaseerd op een familielid (vaak naam van der vader - ook wel een een patroniem genaamd). Voorbeelden: Petersen, Jansen.
 • beroepsnamen: de naam is gebaseerd op gebaseerd op het beroep van de eerste naamdrager. Voorbeelden: De Bakker, Veerman, Visser, De Smidt.
 • eigenschapsnamen: vaak komt deze van een bijnaam van de naamdrager. De naam is in dat geval vaak gebaseerd op een eigenschap of kenmerk van de eerste naamdrager. Voorbeelden: De Wit, De Jong, De Korte.

Een herkomstnaam of adresnaam worden ook wel een 'toponiem' genoemd.

betekenis naam Mullenberg
Wat betekent Mullenberg?

Klik op onderstaande knop en ga klik vervolgens door op "analyse en verklaring" om de verklaring te vinden voor de naam Mullenberg. Zoek betekenis van Mullenberg »

Heeft de familie Mullenberg een familiewapen?

U kunt in de bekende archieven (zoals bijvoorbeeld die van het Centraal Bureau voor de Genealogie) opzoeken of er een familiewapen voor Mullenberg te vinden is. Let op dat wanneer u een (of meerdere) familiewapen(s) vindt voor Mullenberg die alleen mag gebruiken indien u werkelijk in mannelijke lijn afstamt van de voorvader die het familiewapen oorspronklijk gevoerd heeft (vergelijk daarvoor de gegevens van het betreffende familiewapen met uw stamboom).


Familiewapen Mullenberg bekend?

Zoek naar familiewapen "Mullenberg"

Kunt u geen familiewapen voor Mullenberg vinden, wil dat nog niet direct betekenen dat uw familie geen familiewapen heeft of heeft gehad. Veel familiewapens zijn in de loop der tijd "zoek" geraakt. Tijdens uw onderzoek stuit u wellicht nog op een familiewapen.

Heeft uw familie geen familiewapen, dan kunt u kiezen voor: een familiewapen laten maken. Elke familie in Nederland mag een familiewapen maken. Het familiewapen moet voldoen aan de heraldische regels en uniek zijn.

U kunt er meer over lezen op de betreffende website.

Familiewapen Mullenberg laten maken

Hieronder enkele voorbeelden van hoe familiewapens er uit kunnen zien.

familiewapens 01
familiewapens 02
familiewapens 03
familiewapens 04

Onderdelen

Een familiewapen heeft diverse delen. Hieronder staan de belangrijkste beschreven. NB: het familiewapen hieronder is niet het familiewapen Mullenberg, maar slechts een voorbeeld van een familiewapen.

Wapenschild


Het wapenschild is het belangrijkste onderdeel van een familiewapen.


Helm


Bovenop het wapenschild staat een helm afgebeeld. In verschillende tijdsperken gebruikte men andere helmen. De helm is niet uniek en kan verschillen per uitvoering van het familiewapen.


Helmteken (met wrong)


Het helmteken staat boven de helm. In veel gevallen is het een herhaling van een symbool uit het wapenschild. Soms wordt er gekozen voor een symbool dat specifiek past bij de drager. Het kan dus verschillen binnen een familie. Het helmteken wordt aan de onderkant omgeven door de wrong (een inelkaar gewrongen doek), die de kleuren heeft van het dekkleed.


Dekkleden


De dekkleden zijn de gekleurde kleden achter de helm. Zij bestaan in de regel uit twee kleuren.

Meer achtergronden

Om meer te weten over de tijd waarin uw voorouders leefden, welke beroepen zij deden en wat er gebeurde in die tijd, zijn een aantal interessante bronnen aan te bevelen.

Kijk ook eens op de startpagina van beeldbanken, voor een overzicht van beelden uit de Nederlandse geschiedenis en Nederlandse plaatsen.

geschiedenis Mullenberg
Hoe leefde Mullenberg vroeger? Het bekende schilderij van Brueghel toont een groot aantal historische Nederlandse beroepen.

Achtergrondinformatie uit het verleden. Bezoek de volgende websites:

 • WatWasWaar
  WatWasWaar geeft historische informatie over elke plek in Nederland.

 • Oude beroepen in beeld
  Heeft u een beroep gevonden van een van de voorouders Mullenberg, en bent benieuwd wat dat voor beroep was? Kijk dan eens hier.

 • Krantenartikelen waarin Mullenberg voorkomt
  Graaf in het verleden met oude kranten uit Nederland, Nederlands-Indië, Suriname, de Nederlandse Antillen en de Verenigde Staten. Het nieuws van toen in ruim 9 miljoen pagina's uit dagbladen uit de 17e, 18e, 19e en 20e eeuw.

 • Bibliografie Mullenberg
  De Digitale Bibliografie Nederlandse Geschiedenis (DBNG) is een online bibliografie over de Nederlandse geschiedenis van prehistorie tot heden. Zoek nu hoe de naam Mullenberg voorkomt in de geschiedenis.

 • Nationaal Archief
  De collectie van het Nationaal Archief bestaat uit rijen gedrukte, geprinte of handgeschreven documenten, zo'n 300.000 kaarten, tekeningen en circa 14 miljoen foto's. Zoek nu naar Mullenberg in het Nationaal Archief.

Geef de familiegeschiedenis Mullenberg kleur

Genealogisch onderzoek geeft alleen maar 'koude' feiten: wanneer is iemand geboren, wat zijn de doopnamen, in welke plaats heeft men gewoond? Maar mooie familieverhalen en typische annekdotes van de familie vindt u niet terug in de officiële archieven. Hier zijn een aantal tips om een kleurrijker beeld van de familie te krijgen.

 • Plan een interview met (oudere) familieleden
 • Vraag andere stamboomonderzoekers (genealogen) die dezelfde of aanverwachte families onderzoeken, wat zij hebben gehoord/gevonden van familie Mullenberg
 • Vraag oudere inwoners van het dorpje waarin familie woonden naar verhalen over uw familie


Vind andere genealogen die bezig zijn met onderzoek naar familie Mullenberg:

Wie heet er nog meer Mullenberg?

Wie heeft nog meer de naam Mullenberg? Kijk eens op de sociale netwerken, en misschien herkent u zo al een (lang niet gesproken) familielid. Leg eens contact en wellicht kan hij/zij u verder helpen met bruikbare informatie voor uw onderzoek.


meer familie Mullenberg
Wie heet er ook Mullenberg? Tip: Speur bekende of onbekende achternaamgenoten op Sociale Netwerken.

Informatie uit het heden. Bezoek de volgende websites:

Waar komt de naam Mullenberg vandaan?

De naam Mullenberg bestaat zeker al honderden jaren. Waar komt de naam vandaan? Via een klik op de kaart kunt u zien waar Mullenberg in Nederland of België veel gehanteerd is - veel gebruik geeft een sterke aanwijzing waar de naam ook oorspronkelijk vandaan komt. Dat geeft u een aanknopingspunt waar u veel informatie over familieleden kunt vinden. U kunt dan in de gemeentearchieven van de betreffende gemeenten verder zoeken naar documenten van uw familie.


De naam Mullenberg

De naam Mullenberg: Maar waar komt de naam Mullenberg vandaan? Zoek het op via deze links:

Nederland:
Zoek herkomst van Mullenberg (NL) »

België:
Zoek herkomst van Mullenberg (BE) »

Historische archieven

De archieven hebben een ruime hoeveelheid informatie om een stamboomonderzoek mee te verrijken. Kijk op internet of ga er langs om gegevens over uw familie te vinden.

Een greep uit de regionale historische archieven:

Naast bovenstaande regionale archieven hebben gemeenten of steden zelf ook een eigen 'gemeentearchief'. Raadpleeg de website van betreffende gemeenten over hoe u toegang kunt krijgen tot hun oude administraties.

informatie Mullenberg
Vind meer informatie over familie Mullenberg in de archieven.

Stamboom Software

Wanneer u een tijdje druk bent met stamboomonderzoek naar de familie Mullenberg wordt het wellicht allemaal wat veel. Er is bij onderzoek vaak veel data beschikbaar. Het kan handig zijn een programma (of software) te gebruiken voor het vastleggen van alle data, en hun verbanden.

In de markt bestaan diverse genealogische programma's om te helpen. Sommige programma's zijn gratis, andere zijn betaald. Hier staan een aantal bekende softwarepakketten die veel worden gebruikt.

Hoewel u er ook voor kunt kiezen om uw gegevens online via een website vast te leggen, is het echter aan te bevelen toch met een programma te werken dat u installeert op uw PC of laptop, aangezien u dan altijd de gegevens bij de hand hebt (ook als u geen Internet beschikbaar heeft).

Let bij een programma op dat het programma ondersteuning biedt voor het uitwisselen van Gedcom gegevens. Met deze bestandsindeling kunt u data uitwisselen tussen programma's.

Kijk zelf welk programma u het meest aanspreekt:

Ben ik familie van de "bekende" Mullenberg?

Heeft u dezelfde achternaam als een bekende Nederlandse beroemdheid, bekende familie Mullenberg, de beruchte boef Mullenberg, of moviestar Mullenberg? Het is niet zeker dat u familie bent.

Dezelfde achternaam als een bekend figuur wil niet zeggen dat u werkelijk familie bent. Er zijn heel veel mensen die bij toeval eenzelfde achternaam hebben. Met name bij veel voorkomende achternamen is dit niet onwaarschijnlijk.

Om te achterhalen of u familie bent van de bekende figuur, dient u stamboom onderzoek uit te voeren naar die van de bekende figuur. Wanneer u gemeenschappelijke voorouders hebt of onderdeel bent van dezelfde stamboom kunt u oprecht zeggen dat u familie bent. Een voordeel dat u misschien hebt is dat de genealogie van de beroemde Mullenberg misschien al eens door iemand is uitgeplozen.


Lid van familie Mullenberg ?
Maken beruchte figuren uit het verleden ook deel uit van uw familie Mullenberg?

Google eens op "stamboom Mullenberg" of "genealogie Mullenberg" - wellicht heeft iemand anders al eens stamboomonderzoek gedaan naar familie Mullenberg:

Boeken voor stamboomonderzoek Mullenberg

Niet alleen online, maar ook in de boekhandel zijn bronnen te vinden hoe men de genealogie van familie Mullenberg kan opstellen. Hier een aantal verwijzingen naar enkele van de beste online te verkrijgen boeken. Deze boeken zijn online te bestellen en kunnen behulpzaam zijn bij familieonderzoek:

Het grote familieboek
Je stamboom onderzoeken voor Dummies
Verborgen verleden
Je Stamboom, Je Familiegeschiedenis
 

Aanvullende ideeën voor de stamboom Mullenberg

U zoekt extra ideeën om meer te weten te komen over de stamboom van familie Mullenberg? Raadpleeg dan eens de volgende bronnen:


bronnen stamboom Mullenberg
Lees meer over stamboomononderzoek naar familie Mullenberg

Schrijfwijzen Mullenberg?

Achternamen zijn in het verleden niet altijd gelijk geschreven. De letter K wordt vervangen door een letter C of lettercombinatie CK (of andersom), de letter Y wordt een IJ, etc. etc. Andere schrijfwijzen kunnen voorkomen binnen één familie. Welke schrijfwijzen zijn er bekend van Mullenberg?

Bovendien wordt soms dezelfde persoon aangeduid met meerdere namen.


Klik op onderstaande knop en klik vervolgens door op "varianten" om diverse varianten en schrijfwijzen te vinden voor de naam Mullenberg. Zoek schrijfwijzen van Mullenberg »

Is familie Mullenberg van adel?

Veel onderzoekers krijgen de vraag wel gesteld: "Is mijn familie of een voorouder ook van adel?"

De adel is een groep mensen die van oorsprong een bevoorrechte positie innam. In Nederland bestaat naast de ongetitelde adel, die het predicaat jonkheer mag voeren, de getitelde adel. Deze kan, van laag naar hoog, de volgende adelijke titels voeren: ridder, baron, burggraaf, graaf, markies, hertog, prins. Tegenwoordig vindt er geen verheffing in de adelstand meer plaats, met uitzondering van het Koninklijk huis.

We krijgen de vraag geregeld voor diverse families. Is mijn familie misschien van adel? Als u het niet weet, dan is de kans heel erg klein dat uw familie van adel is. Via onderstaande link krijgt u een overzicht van adelijke families in Nederland. Maar ook als Mullenberg deel uit maakt van deze lijst, is het nog niet zeker dat uw familie van adel is. U zou dan moeten aantonen dat uw familie in mannelijke lijn afstamt van de adelijke familie van Mullenberg. Het is in Nederland verboden om adelijke titels te voeren, als u niet van adel bent.

De Hoge Raad van Adel

Meer over stamboom Mullenberg

Meer hulp nodig bij uw genealogisch onderzoek Mullenberg? Bedenk dan het volgende eens:


stamboom Mullenberg uitzoeken
Meer weten over de stamboom familie Mullenberg?

Tips, suggesties of aanvullingen?

Heeft u suggesties, verbeteringen of aanvullingen - laat het ons weten! Met uw hulp kunnen we nog meer mensen helpen met het vinden en opstellen van de eigen stamboom.

 
Stambomen op achternaam: A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z


Meer links voor stambomen: stamboom Ahmadzai | stamboom Barkhuis | stamboom Aschman | stamboom Aling | stamboom Alting Siberg