de online bronnen voor

Stamboom Meyers


De online gegevens voor stamboom Meyers
Benieuwd naar de stamboom van familie Meyers? Begin hier met een overzicht van aanpak en bronnen voor de genelaogie van uw familie Meyers. De links zijn specifiek voor Meyers.
Tip: naast de online tips op deze website, raadpleeg ook:
je stamboom familiegeschiedenis Stamboom
&
Familiegeschiedenis
»

Begin stamboom Meyers in 5 minuten


Het begin van stamboom Meyers is eigenlijk heel eenvoudig. U start de stamboom namelijk bij u zelf - en uw (bekende) familie.

Noteer van ieder familielid:

 • naam (volledige doop- en evt. meisjesnaam)
 • geboorte (datum en plaats)
 • huwelijk (datum en plaats)
 • sterfte (datum en plaats)

Vraag uw andere familieleden (vader, moeder, oom, tante, neef, nicht, etc.) naar ontbrekende gegevens. Of duik in uw en hun familiedocumenten, op zoek naar de gegevens. Het is belangrijk dat de start van uw stamboom zorgvuldig en zo compleet mogelijk gebeurt.

stamboom Meyers
Uw stamboom maken Meyers

Stamboomonderzoek naar Meyers - zelf doen?

Onderzoek naar de familie Meyers hoeft niet alleen een boeiende puzzel te zijn, maar geeft ook nog eens waardevol resultaat. Een goed uitgezochte stamboom is mooi voor uzelfen andere familieledenen anderen die ook onderzoek doen naar Meyers.

Op deze pagina vindt u veel tips en aanwijzingen voor stamboomonderzoek. De meeste verwijzingen zijn gepersonaliseerd voor de stamboom van familie Meyers.

Stamboomonderzoek kunt u met diverse bronnen op internetover het onderwerp prima zelf doen. Maar mocht u zelf geen tijd hebben, of hulp nodig hebben met een vastgelopen stamboomonderzoek, neem dan eens contact op met een stamboomonderzoeker / genealoog. Zij kunnen u vaak verder helpen - of zelfs een compleet onderzoek naar Meyers voor u uitvoeren.

Stamboomonderzoek Meyers
Doe zelf stamboomonderzoek of schakel een genealoog in

Familieboek Meyers

Sommige families vinden het mooi hun stamboomonderzoek of familiegeschiedenis te laten landen in een familie- of stamboomboek.

verborgen verleden Meyers
Stel een familieboek op over het
Verborgen Verleden van Meyers

Boek Verborgen Verleden »

Diverse genealogen kunnen u helpen met stamboomonderzoek of het opstellen van een familieboek Meyers. Een aantal deskundig genealogen is bereikbaar via Stamboom Familie, via de volgende verwijzing:

Contact met Genealoog »

Waarschuwing: Zaken om in de gaten te houden

Bij het uitvoeren van uw stamboomonderzoek naar Meyers is het van belang om altijd rekening te houden met het volgende.

Aandachtspunten:

 • Een identieke achternaam Meyers betekent niet per definitie dat er een bloedband bestaat (met andere woorden: dat het familie betreft). Controleer gevonden gegevens immer met originele (zo mogelijke officiele) bronnen, indien mogelijk met meerdere bronnen.
 • Wees er van bewust dat er in (ook online) stamboom gegevens mogelijk fouten zijn gekomen (door onleesbaarheid, schrijf- of typfouten, onjuist onderzoek, etc.). Controleer dus altijd de brondocumenten zelf. En probeer feiten te cross-checken (via meerdere bronnen te verifieren).
 • Leg altijd vast waar u gegevens gevonden hebt. Zodat u het altijd kunt terugvinden.
 • Andermans genealogische onderzoeken naar Meyers zijn mogelijk auteursrechtelijk beschermd. Gebruik altijd de originele bronnen om auteursrechtelijke problemen te voorkomen EN ook om direct de betrouwbaarheid van de gegevens te controleren.


Meyers online
Meyers online gevonden? Controleer de oorspronkelijke bronnen.

Stamboom Meyers verder laten groeien

Ga steeds verder terug in de historie met verder stamboomonderzoek naar Meyers. Kies eerst welke informatie u verder wilt uitzoeken om uw stamboom te laten groeien.

Er zijn diverse soorten onderzoek te doen:

 • stamreeks Meyers: dit is stamboomonderzoek naar al uw voorvaders (of -moeders)
 • kwartierstaat Meyers: stamboomonderzoek naar al uw voorouders
 • genealogie Meyers: onderzoek naar alle mannelijke (of vrouwelijke) nakomelingen (bijvoorbeeld van een van uw voorouders)
 • parenteel Meyers: dit is onderzoek naar alle nakomelingen (bijvoorbeeld van een van uw voorouders)

De meeste onderzoekers starten een stamboom als stamreeks, om hun voorvaders te onderzoeken. Hiermee is bijvoorbeeld het begin van de naam Meyers te vinden, de stamvader Meyers en daarnaast vaak ook de beroepen van de voorouders. Soms komen ze zo ook al een familiewapen tegen.

De stamreeks Meyers geeft ook een goed begin voor alle andere typen genealogisch onderzoek.stamvader Meyers
Stamvader Meyers is de naamgever van de familie Meyers


stamreeks Meyers
kwartierstaat Meyers
genealogie Meyers
parenteel Meyers

Online informatie voor Stamboom Meyers

Wist u dat tegenwoordig heel veel gegevens over uw stamboom snel online te zoeken zijn?Let op: merk op dat data van derden onjuist en onvolledig kunnen zijn. Controleer daarom altijd de originele bronnen (in bijvoorbeeld Burgerlijke Stand en/of doop- trouw- en begraafboeken).

Controleer met behulp van volledige naam, beschikbare datum en plaats of u de juiste persoon hebt. U heeft dan weer een puzzle stukje gevonden en kunt verder met het volgende familielid.


familie Meyers
Online zijn veel gegevens te vinden over voorouders en familie Meyers

Snel informatie vinden voor de familie Meyers? Zoek direct resultaat op deze websites:

 • FamilySearch.org Meyers
  FamilySearch.org is de website van de Mormonen, die heel veel gegevens van stambomen over de hele wereld verzameld hebben. Zoek nu online op familienaam Meyers.

 • MyHeritage.com Meyers
  MyHeritage heeft een grote verzameling van familiegegevens, waaronder stambomen, volkstellingen en geboorte- huwelijk- en overlijdensakten. Zoek nu online op familienaam Meyers.
 • Zoek "Meyers" in Genealogie Online
  Genealogie Online is een verzameling van stambomen en genealogische documenten.

 • Archieven Meyers
  Archieven.nl is een grote collectie van (online) documenten van 85 Nederlandse archieven. Met o.a. personen, akten en krantenpagina's.

Schrijfwijzen Meyers?

Achternamen zijn door de geschiedenis niet altijd hetzelfde geschreven. De letter K wordt vervangen door een letter C of lettercombinatie CK (of andersom), de letter Y wordt een IJ, etc. etc. Andere schrijfwijzen kunnen voorkomen binnen één familie. Welke schrijfwijzen zijn er bekend van Meyers?


Klik op onderstaande link en klik vervolgens door op "varianten" om diverse varianten en schrijfwijzen te vinden voor de naam Meyers. Zoek schrijfwijzen van Meyers »

Aanvullende ideeën voor stamboomonderzoek Meyers

U zoekt aanvullende ideeën om meer te weten te komen over familie Meyers? Raadpleeg eens de volgende links:


bronnen stamboom Meyers
Lees meer over stamboomononderzoek naar Meyers

Meer achtergronden

Hoe leefde uw familie in de tijd? Om meer te weten over de tijd waarin uw voorouders leefden, welke beroepen zij deden en wat er gebeurde in die tijd, zijn een aantal bronnen te raadplegen.

Kijk ook eens op de startpagina van beeldbanken, voor een overzicht van beelden uit de Nederlandse geschiedenis. Erg geschikt om uw familieverleden beeld en kleur te geven.

geschiedenis Meyers
Hoe leefde Meyers vroeger? Het beroemde schilderij van Brueghel toont een groot aantal oude Nederlandse beroepen van vroeger.

Achtergrondinformatie uit het verleden. Bezoek de volgende websites:

 • Krantenartikelen waarin Meyers voorkomt
  Graaf in het verleden met oude kranten uit Nederland, Nederlands-Indië, Suriname, de Nederlandse Antillen en de Verenigde Staten. Het nieuws van toen in ruim 9 miljoen pagina's uit dagbladen uit de 17e, 18e, 19e en 20e eeuw.

 • Bibliografie Meyers
  De Digitale Bibliografie Nederlandse Geschiedenis (DBNG) is een online bibliografie over de Nederlandse geschiedenis van prehistorie tot heden. Zoek nu hoe de naam Meyers voorkomt in de geschiedenis.

 • Nationaal Archief
  De collectie van het Nationaal Archief bestaat uit rijen gedrukte, geprinte of handgeschreven documenten, zo'n 300.000 kaarten, tekeningen en circa 14 miljoen foto's. Zoek nu naar Meyers in het Nationaal Archief.

 • Meyers in het Geheugen van Nederland
  Het Geheugen van Nederland is een beeldbank waar u online de collecties van musea, archieven en bibliotheken kunt bekijken. De beeldbank geeft toegang tot het gedigitaliseerde erfgoed van meer dan honderd instellingen en biedt prachtig beeldmateriaal. Zoek nu naar Meyers.

Wat betekent de naam Meyers?

Uw voorouders hebben een naam gekozen of werden door omgeving op een bepaalde manier aangeduid. Waar is de naam Meyers vandaan gekomen?

In veel gevallen is de herkomst van een achternaam terug te voeren op een van onderstaande klassificaties:

 • herkomstnaam: de naam is gebaseerd op de plaats (stad, plaats, gebied, streek, ...) waar eerste naamdrager vandaan kwam. Voorbeelden: Van Maastrigt, Van Montfoort, Den Hollander.
 • adresnaam: de naam is gebaseerd op de plek (adres, naam van boerderij, naam van huis, of locatieaanduiding) waar eerste naamdrager woonde. Voorbeelden: Van der Poel, Zielhorst.
 • verwantschapsnamen: de naam is gebaseerd op een familielid (vaak naam van der vader - ook wel een een patroniem genaamd). Voorbeelden: Petersen, Jansen.
 • beroepsnamen: de naam komt van gebaseerd op het beroep van de eerste naamdrager. Voorbeelden: De Bakker, Veerman, Visser, De Smidt.
 • eigenschapsnamen: vaak komt deze van een bijnaam van de naamdrager. De naam is in dat geval vaak gebaseerd op een eigenschap of kenmerk van de eerste naamdrager. Voorbeelden: De Wit, De Jong, De Korte.


betekenis naam Meyers
Wat betekent Meyers?

Klik op onderstaande knop en ga klik vervolgens door op "analyse en verklaring" om de verklaring te vinden voor de naam Meyers. Zoek betekenis van Meyers »

Terug in de geschiedenis Meyers

Ook informatie over overleden familieleden is waardevol om uw onderzoek compleet te maken. Leg de informatie die u onderweg vindt bij uw onderzoek slim vast (gebruik bijvoorbeeld een template), zodat u altijd de bron later kunt terugvinden.

Belangrijkste officiële bronnen van informatie:

 • Burgerlijke stand: gegevens vanaf 1811
 • Doop- trouw- en begraafboeken (DTB): gegevens van voor 1811

Deze bronnen zijn te vinden in stadhuis van de gemeente en/of regionale of provinciale archieven. Het is van belang te zoeken in die archieven waar (en wanneer) het familielid geboren, getrouwd of begraven is.

Deze gegevens kunnen helpen: volledige namen, geboorte-,trouw- en/of sterfdata en het kerkgenootschap (geloof) van uw familie.

Bezoek de online archieven »

Grafstenen Meyers

overleden Meyers
Informatie over overleden Meyers familieleden geven veel informatie voor genealogisch onderzoek

Bij informatie uitbegraafboeken en grafstenen gaat er niet in de eerste instantie om, om te hoe het familielid Meyers dood is gegaan - maar vooral om de jaartallen - want die bieden een link naar andere familieleden.

Boeken voor familieonderzoek familie

Niet alleen online, maar ook in de boekhandel zijn aanwijzingen te vinden hoe men de stamboom van familie Meyers kan onderzoeken. Hier een aantal verwijzingen naar een paar van de beste genealogische boekenvoor de beginnende en gevorderderde stamboomonderzoeker. Deze boeken kunnen behulpzaam zijn bij het genealogisch onderzoek:

Verborgen verleden
Het grote familieboek
Je stamboom onderzoeken voor Dummies
Je Stamboom, Je Familiegeschiedenis
 

Geef de familiegeschiedenis Meyers kleur

Genealogisch onderzoek geeft in de regel alleen maar 'koude' feiten: wanneer is iemand geboren, wat zijn zijn/haar namen, in welke plaats heeft men gewoond? Maar mooie familieverhalen vindt u niet in de officiële archieven. Hier een aantal handige tips om een kleurrijker beeld van de familie te krijgen.

 • Plan een interview met (oudere) familieleden
 • Vraag andere stamboomonderzoekers (genealogen) die dezelfde of aanverwachte families onderzoeken, wat zij hebben gehoord/gevonden van familie Meyers
 • Vraag oudere inwoners van het dorpje waarin familie woonden naar verhalen over uw familie


Vind ook andere genealogen die bezig zijn met genealogische onderzoek naar familie Meyers:

Historische archieven

De regionale historische archieven hebben een ruime hoeveelheid informatie om uw stamboomonderzoek mee te verrijken. Kijk online of ga er langs om informatie over familieleden op te speuren.

Een greep uit de regionale archieven:

Naast bovenstaande regionale archieven hebben gemeenten zelf ook een eigen 'gemeentearchief'.

informatie Meyers
Vind nog meer informatie over familie Meyers in de lokale archieven.

Heeft de familie Meyers een familiewapen?

U kunt in de bekende archieven (zoals bijvoorbeeld die van het Centraal Bureau voor de Genealogie) opzoeken of er een familiewapen voor Meyers te vinden is. Let op dat wanneer u een (of meerdere) familiewapen(s) vindt voor Meyers die alleen kunt gebruiken indien u werkelijk in mannelijke lijn afstamt van de voorvader die het familiewapen oorspronklijk heeft gevoerd (vergelijk hiervoor de gegevens van het betreffende familiewapen met uw stamboom).


Familiewapen Meyers bekend?

Zoek naar familiewapen "Meyers"

Kunt u geen familiewapen Meyers vinden, wil dat nog niet zeggen dat uw familie geen familiewapen heeft of heeft gehad. Veel familiewapens zijn in de loop der tijd "zoek" geraakt. Tijdens uw onderzoek vindt u wellicht nog een familiewapen.

Heeft uw familie geen familiewapen, dan kunt u kiezen voor: een familiewapen laten maken. Elke familie in Nederland mag een familiewapen maken. Het familiewapen moet wel voldoen aan de regels van de heraldiek en moet uniek zijn.

U kunt er meer over lezen op de betreffende website.

Familiewapen Meyers laten maken

Hieronder enkele voorbeelden hoe familiewapens er uit kunnen zien.

familiewapens 01
familiewapens 02
familiewapens 03
familiewapens 04

Onderdelen

Een familiewapen bestaat uit diverse onderdelen. Hieronder staan de belangrijkste beschreven. NB: het familiewapen hieronder is niet het familiewapen Meyers, maar slechts een voorbeeld van een familiewapen.

Wapenschild


Het wapenschild is het belangrijkste onderdeel van een familiewapen. Een wapenschild alleen is al voldoende om te gelden als familiewapen.


Helm


Bovenop het wapenschild staat een helm. De helm is niet uniek en kan verschillen per uitvoering van het familiewapen.


Helmteken (met wrong)


Het helmteken staat boven de helm. In veel gevallen is het een herhaling van een symbool uit het wapenschild. Het helmteken wordt aan de onderkant versierd met de wrong (inelkaar gewrongen doek).


Dekkleden


De dekkleden zijn de gekleurde kleden achter de helm. Zij bestaan in de regel uit twee kleuren.

Ben ik familie van de "bekende" Meyers?

Heeft u dezelfde achternaam als een bekende of historische Nederlandse beroemdheid, bekende familie Meyers, de beruchte boef Meyers, of filmster Meyers? Het is niet zeker dat u familie bent.

Dezelfde naam als een algemeen beroemd persoon wil niet zeggen dat u per definitie familie bent. Er zijn veel personen die toevalligerwijze dezelfde achternaam hebben. Met name bij veel voorkomende achternamen komt dit vaak voor.

Om te achterhalen of u al dan niet familie bent van de beroemde persoon, dient u niet alleen stamboomonderzoek te doen naar uw eigen familie, maar ook naar die van de algemeen beroemde figuur. Wanneer u gemeenschappelijke voorouders hebt of onderdeel bent van dezelfde stamboom kunt u daadwerkelijk zeggen dat u familie bent. Een voordeel dat u misschien hebt is dat de stamboom of genealogie van de beroemde Meyers wellicht al eens is onderzocht.


Lid van familie Meyers ?
Maken bekende of beruchte bekendheden uit het verleden ook deel uit van uw familie Meyers?

Google eens op "stamboom Meyers" of "genealogie Meyers" - wellicht heeft een ander al eens stamboomonderzoek gedaan naar familie Meyers:

Wie heet er nog meer Meyers?

Wie heten er nog meer Meyers? Kijk eens op de sociale netwerken, en misschien herkent u zo al een familielid. Leg contact en wellicht kan hij/zij u verder helpen met bruikbare informatie voor uw onderzoek.


meer familie Meyers
Wie heet er ook Meyers? Tip: Speur bekende of onbekende familieleden op, op Social Media.

Informatie uit het heden. Bezoek de volgende websites:

Vastleggen van alle data

Er is bij onderzoek veel data beschikbaar. Het kan handig zijn een programma te gebruiken voor het opslaan van alle data.

In de markt bestaan diverse genealogische programma's om te helpen. Sommige programma's zijn gratis. Hier noemen wij een aantal bekende softwarepakketten die veel worden gebruikt.

Hoewel u er ook voor kunt kiezen om uw gegevens online via een website vast te leggen, is het echter aan te bevelen met een programma te werken dat u installeert op uw PC of laptop, aangezien u dan altijd de gegevens bij de hand hebt (ook als u geen Internet beschikbaar heeft).

Let er op dat het ondersteuning geeft voor het uitwisselen van Gedcom gegevens. Met deze indeling kunt u gegevens uitwisselen tussen genealogische programma's.

Kijk zelf welk programma u het meest aanspreekt:

Wat is de oorsprong van Meyers?

De naam Meyers bestaat al honderden jaren. Waar komt deze vandaan? Via een klik op de kaart van het Meertens instituut ziet u waar de naam Meyers in Nederland of België veel gehanteerd wordt - veel gebruik geeft een aanwijzing waar de naam van oorsprong vandaan komt. Dat geeft u een aanknopingspunt waar u vermoedelijk veel informatie over familieleden kunt vinden. U kunt dan in de gemeentearchieven van de betreffende gemeenten verder zoeken naar documenten van uw familie.


De naam Meyers

De naam Meyers: Waar komt Meyers nu vandaan? Zoek het op via deze link:

Nederland:
Zoek herkomst van Meyers (NL) »

België:
Zoek herkomst van Meyers (BE) »

Is familie Meyers van adel?

Veel onderzoekers krijgen deze vraag gesteld: "Is mijn familie misschien ook van adel?"

De adel is een deel van de bevolking die van oorsprong een bevoorrechte positie innam. In Nederland bestaat naast de ongetitelde adel, die het predicaat jonkheer mag voeren, de getitelde adel. Deze kan de volgende titels voeren: ridder, baron, burggraaf, graaf, markies, hertog, prins. Tegenwoordig vindt er geen verheffing in de adelstand meer plaats, met uitzondering van het Koninklijk huis.

Als u het niet weet, dan is de kans heel erg klein dat uw familie van adel is. Via onderstaande link krijgt u een overzicht van adelijke families in Nederland. Maar ook als Meyers deel uit maakt van deze lijst, is het nog niet zeker dat uw familie van adel is. U zou dan moeten aantonen dat uw familie in mannelijke lijn afstamt van de adelijke familie van Meyers. Het is in Nederland verboden om adelijke titels te voeren, als u niet van adel bent.

De adelijke families

Meer over de stamboom Meyers

Meer hulp nodig bij uw stamboomonderzoek naar Meyers? Overweeg dan het volgende:


stamboom Meyers uitzoeken
Meer weten over Meyers?

Tips, suggesties of aanvullingen?

Heeft u suggesties, verbeteringen of aanvullingen - laat het ons weten! Met uw hulp kunnen we nog meer mensen helpen met het vinden en opstellen van de eigen stamboom.

 
Stambomen op achternaam: A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z


Meer links voor stambomen: stamboom Amesz | stamboom Batterink | stamboom Balke | stamboom Blanksma | stamboom Acikgöz