de beste online bronnen voor

Stamboom Lockhorst


De bronnen en gegevens voor stamboom Lockhorst
Stamboomonderzoek doen naar uw familie Lockhorst? Begin hieronder met de genelaogie van uw familie. De bronnen op deze pagina zijn gepersonaliseerd voor Lockhorst.
Tip: naast de links op deze website, kijk ook eens naar:
je stamboom familiegeschiedenis Stamboom
&
Familiegeschiedenis
»

Start van uw stamboom Lockhorst in 5 minuten


Het begin van stamboom Lockhorst is eigenlijk erg simpel. U start de stamboom namelijk bij u zelf - en bij uw (bekende) familieleden.

Schrijf op van elk familielid:

 • naam (volledige doop- en evt. meisjesnaam)
 • geboorte (datum en plaats)
 • huwelijk (datum en plaats)
 • sterfte (datum en plaats)

Vraag andere familieleden (vader, moeder, oom, tante, neef, nicht, etc.) naar ontbrekende details, zodat u een zo'n compleet mogelijk beeld heeft.. Of duik in uw en hun familiedocumenten, op zoek naar de gegevens.

stamboom Lockhorst
De stamboom maken Lockhorst

Stamboomonderzoek naar Lockhorst - zelf doen?

Stamboomonderzoek is een interessante bezigheid. Onderzoek naar de familie Lockhorst hoeft niet alleen een boeiende (en soms zelfs verslavende) puzzel te zijn, maar geeft ook nog eens waardevol resultaat. Een goed uitgezochte stamboom is mooi voor uzelfen andere familieleden - en zelfs anderen die ook interesse hebben in familie Lockhorst.

Op deze site vindt u veel tips, bronnen en aanwijzingen voor stamboomonderzoek. De meeste links zijn specifiek gemaakt voor de stamboom van familie Lockhorst, zodat u zo snel mogelijk bruikbare resultaten kunt vinden voor stamboom Lockhorst.

Stamboomonderzoek kunt u met diverse bronnen op internet en boeken over het onderwerp prima zelf doen. Maar mocht u zelf geen tijd hebben, of hulp nodig hebben met een vastgelopen stamboomonderzoek, neem dan contact op met een stamboomonderzoeker. Zij kunnen u vaak verder helpen - of zelfs een vergaand onderzoek naar Lockhorst voor u uitvoeren.

Stamboomonderzoek Lockhorst
Doe zelf stamboomonderzoek of schakel een genealoog in

Familieboek Lockhorst

Sommige onderzoekers vinden het mooi hun stamboomonderzoek of familiegeschiedenis op te nemen in een familie- of stamboomboek.

verborgen verleden Lockhorst
Stel een familieboek op over het
Verborgen Verleden van Lockhorst

Boek Verborgen Verleden »

Diverse genealogen kunnen u helpen met stamboomonderzoek of het opstellen van een familieboek. Een aantal deskundig genealogen is bereikbaar via Stamboom Familie, via de volgende link:

Contact met Genealoog »

Online informatie voor Stamboom Lockhorst

Snel resultaat: doe een online zoektocht naar de familie Lockhorst. Wist u dat tegenwoordig heel veel gegevens over uw stamboom eenvoudig op internet te vinden zijn?Let op: merk op dat gegevens van derden onjuist en onvolledig kunnen zijn. Controleer altijd de originele bronnen (in bijvoorbeeld Burgerlijke Stand en/of doop- trouw- en begraafboeken).

Zoek de gegevens op en controleer dan altijd vanuit uw bekende gegevens. Controleer o.a. met behulp van volledige naam, beschikbare datum en plaats of u de juiste persoon hebt. U heeft dan weer een puzzle stukje gevonden en kunt verder met het volgende familielid. Zo bouwt u zelf de stamboom Lockhorst langzamerhand uit.


familie Lockhorst
Online zijn veel gegevens te vinden over voorouders en familie Lockhorst

Eenvoudig informatie vinden voor de familie Lockhorst? Zoek direct resultaat op deze websites:

 • CBG Lockhorst
  Het Centraal Bureau voor Genealogie (CBG) is het landelijk kennis- en documentatiecentrum voor stamboomonderzoek (genealogie) en verwante wetenschappen. Zoek nu in de CBG archieven naar "Lockhorst".

 • MyHeritage.com Lockhorst
  MyHeritage heeft een grote verzameling van familiegegevens, waaronder stambomen, volkstellingen en geboorte- huwelijk- en overlijdensakten. Zoek nu online op familienaam Lockhorst.
 • WieWasWie Lockhorst
  WieWasWie is een samenwerking tussen een groot aantal historische archiefinstellingen, speciaal gericht op stambomen. De digitale gegevens worden dagelijks uitgebreid. Zoek nu naar "Lockhorst".

 • FamilySearch.org Lockhorst
  FamilySearch.org is de website van de Mormonen, die heel veel gegevens van stambomen over de hele wereld verzameld hebben. Zoek nu online op familienaam Lockhorst.

 • Archieven Lockhorst
  Archieven.nl is een grote collectie van (online) documenten van 85 Nederlandse archieven. Met o.a. personen, akten en krantenpagina's.

 • Zoek "Lockhorst" in Genealogie Online
  Genealogie Online is een verzameling van stambomen en genealogische documenten.

Stamboom steeds verder laten groeien

Ga steeds verder terug in de tijd met verder stamboomonderzoek naar Lockhorst. Kies eerst welke informatie u verder wilt uitzoeken om uw stamboom te laten groeien.

Er zijn diverse soorten stamboomonderzoek te doen:

 • stamreeks Lockhorst: dit betreft onderzoek naar al uw voorvaders (of -moeders)
 • kwartierstaat Lockhorst: onderzoek naar al uw voorouders
 • genealogie Lockhorst: stamboomonderzoek naar alle mannelijke (of vrouwelijke) nakomelingen (bijvoorbeeld van een van uw voorouders)
 • parenteel Lockhorst: dit betreft stamboomonderzoek naar alle nakomelingen (bijvoorbeeld van een van uw voorouders)

De meeste beginnende stamboomonderzoekers starten een stamboom als stamreeks, om hun voorvaders in kaart te brengen. Hiermee is bijvoorbeeld de bron van de naam Lockhorst te vinden, de stamvader Lockhorst en daarnaast dikwijls ook de beroepen van de voorouders. Soms stuit mee op een familiewapen Lockhorst.

De stamreeks Lockhorst geeft ook een goede basis voor alle andere typen genealogisch onderzoek naar de stamboom Lockhorst.stamvader Lockhorst
Stamvader Lockhorst is de naamgever van de familie Lockhorst


stamreeks Lockhorst
kwartierstaat Lockhorst
genealogie Lockhorst
parenteel Lockhorst

Waarschuwing: Zaken om in de gaten te houden

Bij uw stamboomonderzoek naar Lockhorst is het van belang om altijd rekening te houden met de volgende punten.

 • Een identieke (achter)naam Lockhorst betekent niet vanzelf dat er een bloedband is (m.a.w. dat het familie betreft). Controleer gegevens altijd met originele (zo mogelijke officiele) bronnen en zo mogelijk met diverse bronnen.
 • Wees er van bewust dat er in (ook online) genealogische gegevens veel onvolkomendheden zijn gekomen (door onleesbaarheid, typfouten, onjuist onderzoek, etc.). Controleer daarom altijd de bronnen zelf. En probeer feiten te cross-checken (via meerdere bronnen te controleren).
 • Leg vast waar u bepaalde data gevonden hebt. Zodat u het altijd kunt terugvinden.
 • (Delen van) andermans stamboomonderzoeken naar Lockhorst zijn soms auteursrechtelijk beschermd. Gebruik altijd de originele bron om auteursrechtelijke discussies te voorkomen en ook om de betrouwbaarheid van de gegevens te verifieren.


Lockhorst online
Informatie over Lockhorst online ontdekt? Controleer de oorspronkelijke bronnen.

Wat betekent de naam Lockhorst?

Wat betekent de naam Lockhorst? Uw voorouders hebben een naam aangenomengenoemd. Waar is de naam Lockhorst op gebaseerd?

In veel gevallen is de herkomst van een achternaam terug te voeren op een van onderstaande typen:

 • herkomstnaam: de naam is gebaseerd op de plaats (stad, plaats, gebied, streek, ...) waar eerste naamdrager vandaan kwam. Voorbeelden: Van Maastrigt, Van Montfoort, Den Hollander.
 • adresnaam: de naam is gebaseerd op de plek (adres, naam van boerderij, naam van huis, of locatieaanduiding) waar eerste naamdrager woonde. Voorbeelden: Van der Poel, Zielhorst.
 • verwantschapsnamen: de naam is gebaseerd op een familielid (vaak naam van der vader - ook wel een een patroniem genaamd). Voorbeelden: Petersen, Jansen.
 • beroepsnamen: de naam komt van gebaseerd op het beroep van de eerste naamdrager. Voorbeelden: De Bakker, Veerman, Visser, De Smidt.
 • eigenschapsnamen: vaak gebaseerd op een bijnaam van de naamdrager. De naam is in dat geval vaak gebaseerd op een eigenschap of kenmerk van de eerste naamdrager. Voorbeelden: De Wit, De Jong, De Korte.


betekenis naam Lockhorst
Wat betekent Lockhorst?

Klik op onderstaande knop en ga klik vervolgens door op "analyse en verklaring" om de verklaring te vinden voor de naam Lockhorst. Zoek betekenis van Lockhorst »

Historische archieven

De regionale historische archieven hebben een ruime hoeveelheid gegevens om een stamboomonderzoek mee op te zetten. Kijk online om informatie over familie op te speuren.

Regionale archieven:

Naast bovenstaande archieven hebben gemeenten zelf een eigen 'gemeentearchief'.

informatie Lockhorst
Vind meer informatie over familie Lockhorst in de regionale archieven.

Boeken voor familieonderzoek familie Lockhorst

Ook in de boekenwinkel zijn veel tips te vinden hoe men de stamboom van Lockhorst kan onderzoeken. Hierbij een aantal verwijzingen naar een paar van de beste online te verkrijgen boekenvoor de startende genelogisch onderzoeker. Deze boeken kunnen behulpzaam zijn bij het stamboomonderzoek naar familie:

Je stamboom onderzoeken voor Dummies
Het grote familieboek
Verborgen verleden
Je Stamboom, Je Familiegeschiedenis
 

Wie heet er nog meer Lockhorst?

Wie heten er ook Lockhorst? Kijk eens op de sociale netwerken, en wellicht herkent u zo al een familielid. Leg contact en wellicht kan hij/zij u verder helpen met nuttige informatie voor uw stamboomonderzoek.


meer familie Lockhorst
Wie heet er ook Lockhorst? Tip: Speur bekende of onbekende familieleden op, op Linkedin.

Informatie uit het heden. Bezoek de volgende websites:

Schrijfwijzen Lockhorst?

Achternamen zijn door de geschiedenis niet altijd hetzelfde geschreven. De letter K wordt vervangen door een letter C of lettercombinatie CK (of andersom), de letter Y wordt een IJ, etc. etc. Andere schrijfwijzen kunnen voorkomen binnen één familie. Welke schrijfwijzen zijn er bekend van Lockhorst?


Klik op onderstaande link en klik vervolgens door op "varianten" om diverse varianten en schrijfwijzen te vinden voor de naam Lockhorst. Zoek schrijfwijzen van Lockhorst »

Geef de familiegeschiedenis Lockhorst kleur

Stamboomonderzoek geeft vaak alleen maar feiten: wanneer is iemand geboren, wat zijn zijn/haar namen, in welke plaats woonde de persoon? Maar mooie familieverhalen vindt u niet in de officiële documenten. Hier zijn een aantal nuttige tips om een kleurrijker beeld van de familie te krijgen.

 • Plan een interview met (oudere) familieleden
 • Vraag andere stamboomonderzoekers (genealogen) die dezelfde of aanverwachte families onderzoeken, wat zij hebben gehoord/gevonden van familie Lockhorst


Vind andere stamboomonderzoekers die bezig zijn met genealogische onderzoek naar familie Lockhorst:

Heeft de familie Lockhorst een familiewapen?

U kunt in de bekende archievenopzoeken of er een familiewapen voor Lockhorst te vinden is. Let op dat wanneer u een (of meerdere) familiewapen(s) vindt voor Lockhorst die alleen kunt gebruiken indien u echt in mannelijke lijn afstamt van de voorvader die het familiewapen oorspronklijk heeft gevoerd (vergelijk hiervoor de gegevens van het betreffende familiewapen met uw stamboom).


Familiewapen Lockhorst bekend?

Zoek naar familiewapen "Lockhorst"

Kunt u geen familiewapen van Lockhorst vinden, dan wil dat nog niet direct betekenen dat uw familie geen familiewapen heeft gehad. Veel familiewapens zijn in de loop der tijd in vergetelheid geraakt. Tijdens uw onderzoek stuit u wellicht nog op een familiewapen.

Heeft uw familie geen familiewapen, dan kunt u kiezen voor: een familiewapen laten maken. Elke familie in Nederland is het toegestaan een familiewapen maken. Het familiewapen moet wel voldoen aan de heraldische regels en moet uniek zijn.

U kunt er meer over lezen op de betreffende website.

Familiewapen Lockhorst laten maken

Hieronder enkele voorbeelden van hoe familiewapens er uit zien.

familiewapens 01
familiewapens 02
familiewapens 03
familiewapens 04

Onderdelen

Een familiewapen bestaat uit verschillende delen. Hieronder staan de belangrijkste beschreven. NB: het familiewapen hieronder is niet het familiewapen Lockhorst, maar slechts een voorbeeld van een familiewapen.

Wapenschild


Het wapenschild is het belangrijkste onderdeel van een familiewapen. Een wapenschild alleen is al voldoende om te gelden als familiewapen.


Helm


Boven het wapenschild staat een helm afgebeeld. De helm is niet uniek en kan verschillen per afbeelding van het familiewapen.


Helmteken (met wrong)


Het helmteken staat boven de helm. In veel gevallen is het een herhaling van een symbool uit het wapenschild. Het helmteken wordt aan de onderkant omgeven door de wrong (een inelkaar gewrongen doek), die de kleuren heeft van het dekkleed.


Dekkleden


De dekkleden zijn de gekleurde kleden achter de helm. Zij bestaan in de regel uit twee kleuren - een kleur op de achterkant, en een (metaal)kleur aan de binnenkant (voering).

Meer achtergronden

Hoe leefde uw familieleden in de tijd dat zij leefden? Om meer te weten over de tijd waarin uw voorouders leefden, welke beroepen zij deden en wat er gebeurde in die tijd, zijn een aantal bronnen aan te bevelen.

Kijk ook eens op de startpagina van beeldbanken, voor een overzicht van beelden uit de Nederlandse geschiedenis.

geschiedenis Lockhorst
Hoe leefde Lockhorst vroeger? Het beroemde kunstwerk van Brueghel geeft een beeld hoe mensen in de middeleeuwen leefden.

Achtergrondinformatie uit het verleden. Bezoek de volgende websites:

 • WatWasWaar
  WatWasWaar geeft historische informatie over elke plek in Nederland.

 • Bibliografie Lockhorst
  De Digitale Bibliografie Nederlandse Geschiedenis (DBNG) is een online bibliografie over de Nederlandse geschiedenis van prehistorie tot heden. Zoek nu hoe de naam Lockhorst voorkomt in de geschiedenis.

 • Oude beroepen in beeld
  Heeft u een beroep gevonden van een van de voorouders Lockhorst, en bent benieuwd wat dat voor beroep was? Kijk dan eens hier.

 • Krantenartikelen waarin Lockhorst voorkomt
  Graaf in het verleden met oude kranten uit Nederland, Nederlands-Indië, Suriname, de Nederlandse Antillen en de Verenigde Staten. Het nieuws van toen in ruim 9 miljoen pagina's uit dagbladen uit de 17e, 18e, 19e en 20e eeuw.

 • Lockhorst in het Geheugen van Nederland
  Het Geheugen van Nederland is een beeldbank waar u online de collecties van musea, archieven en bibliotheken kunt bekijken. De beeldbank geeft toegang tot het gedigitaliseerde erfgoed van meer dan honderd instellingen en biedt prachtig beeldmateriaal. Zoek nu naar Lockhorst.

 • Nationaal Archief
  De collectie van het Nationaal Archief bestaat uit rijen gedrukte, geprinte of handgeschreven documenten, zo'n 300.000 kaarten, tekeningen en circa 14 miljoen foto's. Zoek nu naar Lockhorst in het Nationaal Archief.

Nog meer ideeën voor de stamboom Lockhorst

U zoekt aanvullende bronnen voor familie Lockhorst? Kijk dan eens bij de volgende links:


bronnen stamboom Lockhorst
Lees meer over stamboomononderzoek naar familie Lockhorst

Ben ik familie van de "bekende" Lockhorst?

Heeft u dezelfde naam als een bekende of historische Nederlandse beroemdheid, bekende familie Lockhorst, de beruchte crimineel Lockhorst, of moviestar Lockhorst? U hoeft niet familie te zijn.

Dezelfde achternaam als een bekend persoon wil niet zeggen dat u per definitie familie bent. Er zijn heel veel mensen die per toeval eenzelfde achternaam hebben. Met name bij veel voorkomende achternamen komt dit vaak voor.

Om te achterhalen of u al dan niet familie bent van de bekende figuur, dient u stamboom onderzoek uit te voeren naar die van de bekende figuur. Wanneer u gemeenschappelijke voorouders hebt of onderdeel bent van dezelfde stamboom kunt u oprecht zeggen dat u familie van elkaar bent. Een voordeel dat u misschien hebt is dat de genealogie van de beroemde Lockhorst wellicht al eens is uitgezocht.


Lid van familie Lockhorst ?
Maken bekende of beruchte bekendheden van vroeger ook deel uit van uw familie Lockhorst?

Google eens op "stamboom Lockhorst" of "genealogie Lockhorst" - wellicht heeft een ander al eens stamboomonderzoek gedaan naar familie Lockhorst:

Terug in de geschiedenis Lockhorst

Wanneer u al wat data van stamboomleden hebt gevonden, kunt u altijd verder terug in de tijd. Ook gegevens over overleden familieleden is waardevol om uw onderzoek compleet te maken. Leg de informatie die u tijdens uw zoektocht vindt slim vast, zodat u altijd de bron later kunt terugvinden.

Belangrijkste officiële bronnen van informatie:

 • Burgerlijke stand: gegevens vanaf 1811
 • Doop- trouw- en begraafboeken (DTB): gegevens van voor 1811

Bovenstaande bronnen zijn te vinden in stadhuis van de gemeente en/of regionale of provinciale archieven. Het is van belang te zoeken in die archieven waar (en wanneer) het familielid geboren, getrouwd of begraven is. Begin uw zoektocht via de link hiernaast voor snel resultaat.

Deze gegevens helpen: volledige namen, geboorte-,trouw- en/of sterfdata en het kerkgenootschap (geloof).

Bezoek de online archieven »

Grafstenen Lockhorst

overleden Lockhorst
Grafstenen van overleden Lockhorst familieleden geven veel aanvullende gegevens voor genealogisch onderzoek

Bij informatie uitbegraafboeken en grafstenen gaat er niet echt om, om te waaraan het familielid Lockhorst dood is gegaan - maar vooral ook om de jaartallen - want die bieden een link naar andere familieleden en om andere gegevens in uw stamboomonderzoek te valideren.

Wat is de oorsprong van de familienaam Lockhorst?

De naam Lockhorst bestaat zeker al eeuwen. Waar komt deze vandaan? Via een klik op de kaart kunt u zien waar Lockhorst in Nederland of België veel gebruikt is - veel gebruik geeft een aanwijzing waar de naam van oorsprong vandaan komt. U kunt vervolgens in de gemeentedocumenten van die gemeenten verder zoeken naar informatie over uw familie.


De naam Lockhorst

De naam Lockhorst: Maar waar komt de naam Lockhorst nu vandaan? Zoek de oorsprong op via deze links:

Nederland:
Zoek herkomst van Lockhorst (NL) »

België:
Zoek herkomst van Lockhorst (BE) »

Programmatuur

Wanneer u een tijdje druk bent met stamboomonderzoek naar de familie Lockhorst ziet u wellicht snel door de bomen het bos niet meer. Er is bij stamboomonderzoek vaak zoveel informatie beschikbaar. Het kan handig zijn een programma te gebruiken voor het opslaan van alle gegevens, en de verbanden.

In de markt bestaan diverse genealogische programma's om daarbij te assisteren. Sommige zijn gratis. Hier noemen wij een aantal bekende softwarepakketten die veel worden gebruikt.

Hoewel u er ook voor kunt kiezen om uw gegevens online via een website vast te leggen, is het echter aan te bevelen met een programma te werken dat u installeert op uw PC of laptop, aangezien u dan altijd de gegevens bij de hand hebt (ook als u geen Internet beschikbaar heeft). De meeste programma's kunnen de gegevens eenvoudig met elkaar en online diensten uitwisselen.

Let er bij de keuze voor een programma op dat het programma ondersteuning biedt voor het uitwisselen van Gedcom gegevens. Met deze indeling kunt u gegevens uitwisselen tussen verschillende programma's.

Kijk zelf welk programma u het meest aanspreekt:

Is familie Lockhorst van adel?

Veel genealogisch onderzoekers krijgen deze vraag vroeg of laat eens gesteld: "Is mijn familie wellicht ook van adel?"

De adel is een groep mensen die van oorsprong een bevoorrechte positie innam. In Nederland bestaat naast de ongetitelde adel, die het predicaat jonkheer mag voeren, de getitelde adel. De getitelde adel mag, van laag naar hoog, de volgende adelijke titels voeren: ridder, baron, burggraaf, graaf, markies, hertog, prins. Tegenwoordig vindt er geen verheffing in de adelstand meer plaats, met uitzondering van het Koninklijk huis.

Als u het niet weet, dan is de kans heel erg klein dat uw familie van adel is. Via onderstaande link krijgt u een overzicht van adelijke families in Nederland. Maar ook als Lockhorst deel uit maakt van dit overzicht, is het nog lang niet zeker dat uw familie van adel is. U zou dan moeten aantonen dat uw familie in mannelijke lijn afstamt van de adelijke familie van Lockhorst. Het is in Nederland verboden om adelijke titels te voeren, als u niet van adel bent.

De Nederlandse adelijke families

Aavullende input voor stamboom Lockhorst

Hulp nodig bij uw genealogisch onderzoek Lockhorst? Bedenk dan het volgende eens:


stamboom Lockhorst uitzoeken
Meer weten over familie Lockhorst?

Tips, suggesties of aanvullingen?

Heeft u suggesties, verbeteringen of aanvullingen - laat het ons weten! Met uw hulp kunnen we nog meer mensen helpen met het vinden en opstellen van de eigen stamboom.

 
Stambomen op achternaam: A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z


Meer links voor stambomen: stamboom Aissaoui | stamboom Aartsma | stamboom Batema | stamboom Aue | stamboom Arons