de beste online bronnen

Stamboom Lippinkhof


Overzicht van de online bronnen voor stamboom Lippinkhof
Benieuwd naar de stamboom van familie Lippinkhof? Begin hier met een overzicht van aanpak en bronnen voor de genelaogie van familie Lippinkhof. De verwijzingen op deze page zijn zoveel mogelijk geschikt gemaakt voor Lippinkhof.
Tip: naast de online verwijzingen op deze website, is dit een aanrader:
je stamboom familiegeschiedenis Stamboom
&
Familiegeschiedenis
»

Start uw stamboom Lippinkhof in 5 minuten


Het begin van de stamboom Lippinkhof is eigenlijk heel eenvoudig. U begint de stamboom namelijk bij u zelf - en bij uw (bekende) familieleden.

Noteer van elk familielid:

 • naam (volledige doop- en evt. meisjesnaam)
 • geboorte (datum en plaats)
 • huwelijk (datum en plaats)
 • sterfte (datum en plaats)

Vraag andere familieleden (vader, moeder, oom, tante, neef, nicht, etc.) naar ontbrekende gegevens. Of duik in uw en hun familiedocumenten, op zoek naar de gegevens.

stamboom Lippinkhof
Uw stamboom maken Lippinkhof

Stamboomonderzoek naar Lippinkhof - zelf doen?

Stamboomonderzoek is een interessante hobby. Onderzoek naar de familie Lippinkhof hoeft niet alleen een boeiende (en soms zelfs verslavende) puzzel te zijn, maar geeft ook nog eens waardevol resultaat. Een goed uitgezochte stamboom is mooi voor uzelfen andere familieleden - en zelfs anderen die ook onderzoek doen naar Lippinkhof.

Op deze site vindt u veel tips, bronnen voor het uitvoeren van stamboomonderzoek. De meeste links zijn gepersonaliseerd voor de stamboom van familie Lippinkhof, zodat u zo snel mogelijk bruikbare resultaten kunt vinden voor de stamboom Lippinkhof.

Stamboomonderzoek kunt u met diverse bronnen op internetover het onderwerp zelf doen. Maar mocht u zelf geen tijd hebben, of hulp nodig hebben met uw onderzoek, neem dan contact op met een stamboomonderzoeker / genealoog. Zij kunnen u snel verder helpen - of zelfs een onderzoek naar Lippinkhof uitvoeren.

Stamboomonderzoek Lippinkhof
Doe zelf stamboomonderzoek of schakel een genealoog in

Familieboek Lippinkhof

Sommige families vinden het mooi hun stamboomonderzoek of familiegeschiedenis op te nemen in een familie- of stamboomboek.

verborgen verleden Lippinkhof
Stel een familieboek op over het
Verborgen Verleden van Lippinkhof

Boek Verborgen Verleden »

Diverse genealogen kunnen u helpen met stamboomonderzoek . Een aantal deskundig genealogen is bereikbaar via Stamboom Familie, via de volgende link:

Contact met Genealoog »

Online informatie voor Stamboom Lippinkhof

Snel resultaat: doe een online zoektocht naar de familie Lippinkhof. Wist u dat tegenwoordig veel gegevens over uw stamboom snel op internet te vinden zijn?Let op: weet dat gegevens van anderen incorrect en onvolledig kunnen zijn. Controleer altijd de originele bronnen.

Zoek de gegevens op en controleer dan altijd vanuit uw bekende gegevens. Controleer o.a. met behulp van volledige naam, beschikbare datum en plaats of u de juiste persoon hebt. U heeft dan weer een puzzle stukje gevonden en kunt verder met het volgende familielid.


familie Lippinkhof
Online zijn veel gegevens te vinden over voorouders en familie Lippinkhof

Eenvoudig veel informatie vinden voor familie Lippinkhof? Zoek direct resultaat op deze sites:

 • Archieven Lippinkhof
  Archieven.nl is een grote collectie van (online) documenten van 85 Nederlandse archieven. Met o.a. personen, akten en krantenpagina's.

 • WieWasWie Lippinkhof
  WieWasWie is een samenwerking tussen een groot aantal historische archiefinstellingen, speciaal gericht op stambomen. De digitale gegevens worden dagelijks uitgebreid. Zoek nu naar "Lippinkhof".

 • FamilySearch.org Lippinkhof
  FamilySearch.org is de website van de Mormonen, die heel veel gegevens van stambomen over de hele wereld verzameld hebben. Zoek nu online op familienaam Lippinkhof.

 • MyHeritage.com Lippinkhof
  MyHeritage heeft een grote verzameling van familiegegevens, waaronder stambomen, volkstellingen en geboorte- huwelijk- en overlijdensakten. Zoek nu online op familienaam Lippinkhof.
 • CBG Lippinkhof
  Het Centraal Bureau voor Genealogie (CBG) is het landelijk kennis- en documentatiecentrum voor stamboomonderzoek (genealogie) en verwante wetenschappen. Zoek nu in de CBG archieven naar "Lippinkhof".

De stamboom steeds meer uitzoeken

U wilt stamboom steeds uitgebreider laten groeien? Ga steeds verder terug in de tijd met verder onderzoek naar Lippinkhof. Maar kies eerst welke informatie u verder wilt uitzoeken om uw stamboom verder te laten groeien.

Er zijn diverse typen stamboomonderzoek te doen:

 • stamreeks Lippinkhof: dit is stamboomonderzoek naar al uw voorvaders (of -moeders)
 • kwartierstaat Lippinkhof: onderzoek naar al uw voorouders
 • genealogie Lippinkhof: stamboomonderzoek naar alle mannelijke (of vrouwelijke) nakomelingen (bijvoorbeeld van een van uw voorouders)
 • parenteel Lippinkhof: onderzoek naar alle nakomelingen (bijvoorbeeld van een van uw voorouders)

De meeste onderzoekers starten een stamboom als stamreeks, om hun voorvaders in kaart te brengen. Hiermee is bijvoorbeeld de bron van naam Lippinkhof te vinden, de stamvader Lippinkhof en tegelijk vaak ook de beroepen van de diverse voorvaders. Soms komen ze zo ook al een familiewapen tegen.

De stamreeks Lippinkhof geeft ook een goed begin voor alle andere typen genealogisch onderzoek naar de familie Lippinkhof.stamvader Lippinkhof
Stamvader Lippinkhof is de naamgever van de familie Lippinkhof


stamreeks Lippinkhof
kwartierstaat Lippinkhof
genealogie Lippinkhof
parenteel Lippinkhof

Let op: Om rekening mee te houden

Bij stamboomonderzoek naar Lippinkhof is het belangrijk om altijd rekening te houden met de volgende punten.

 • Dezelfde naam Lippinkhof betekent niet automatisch dat er een verwantschap is (m.a.w. dat het familie is). Controleer gevonden gegevens immer met originele bronnen, indien mogelijk met meerdere bronnen.
 • Wees er van bewust dat er in (ook online) stamboom gegevens mogelijk fouten zijn gekomen (door onleesbaarheid, schrijf- of typfouten, incorrect onderzoek, etc.). Controleer dus altijd de bronnen zelf. En probeer feiten te cross-checken.
 • Leg altijd vast waar u bepaalde gegevens ontdekt hebt. Zodat u het altijd kunt terugvinden.
 • (Delen van) andermans stamboomonderzoeken naar Lippinkhof zijn soms auteursrechtelijk beschermd. Zoek altijd de originele bron om copyright problemen te omzeilen en ook om direct de betrouwbaarheid van de data te vast te stellen.


Lippinkhof online
Informatie over Lippinkhof online gevonden? Check altijd de bronnen.

Wie heet er nog meer Lippinkhof?

Wie heeft nog meer de achternaam Lippinkhof? Kijk eens op de sociale netwerken, en misschien herkent u zo al een (lang niet gesproken) familielid. Leg contact en wellicht kan hij/zij u verder helpen met bruikbare informatie voor uw stamboomonderzoek.


meer familie Lippinkhof
Wie heet er nog meer Lippinkhof? Zoek bekende of onbekende familieleden op Sociale Netwerken.

Informatie uit het heden. Bezoek de volgende websites:

Naslagwerken stamboomonderzoek

Ook in de boekhandel zijn veel tips te vinden hoe men de stamboom van Lippinkhof kan onderzoeken. Hierbij een verwijzing naar enkele van de beste boekenvoor de beginnende stamboomonderzoeker. Deze boeken zijn via internet te bestellen en kunnen helpen bij genealogisch onderzoek:

Het grote familieboek
Verborgen verleden
Je stamboom onderzoeken voor Dummies
Je Stamboom, Je Familiegeschiedenis
 

Software

Wanneer u even druk bent geweest met onderzoek naar familie Lippinkhof ziet u wellicht snel door de bomen het bos niet meer. Er is vaak zoveel informatie beschikbaar. Het kan handig zijn een programma (of software) te gebruiken voor het opslaan van alle gegevens.

Er bestaan diverse genealogische programma's om te helpen. Sommige programma's zijn gratis. Hier staan een aantal bekende softwarepakketten die veel in Nederland worden gebruikt.

Hoewel u er ook voor kunt kiezen om uw gegevens online via een website vast te leggen, is het echter aan te bevelen met een programma te werken dat u installeert op uw PC of laptop, aangezien u dan altijd de gegevens bij de hand hebt (ook als u geen Internet beschikbaar heeft).

Let op dat het programma ondersteuning geeft voor het uitwisselen van Gedcom gegevens. Met deze bestandsindeling kunt u data uitwisselen tussen verschillende genealogische programma's.

Kijk zelf welk programma u het meest aanspreekt:

Historische archieven

De regionale archieven hebben een ruime hoeveelheid informatie om een stamboom mee op te zetten. Kijk online of ga er langs om gegevens over uw familie op te speuren.

Een greep uit de regionale historische archieven:

Naast bovenstaande regionale archieven hebben gemeenten of steden zelf een eigen 'gemeentearchief'. Raadpleeg de website van betreffende gemeenten over hoe u toegang kunt krijgen tot die oude administraties.

informatie Lippinkhof
Vind nog meer informatie over familie Lippinkhof in de archieven.

Ben ik familie van de "bekende" Lippinkhof?

Heeft u dezelfde naam als een bekende Nederlandse beroemdheid, bekende familie Lippinkhof, de beruchte crimineel Lippinkhof, of filmster Lippinkhof? Dat wil niet zeggen dat u per sefamilie bent.

Dezelfde naam als een algemeen bekend persoon wil niet betekenen dat u per definitie familie bent. Er zijn heel veel personen die per toeval eenzelfde achternaam hebben.

Om te achterhalen of u al dan niet familie bent van de bekende persoon, dient u niet alleen stamboomonderzoek te doen naar uw eigen familie, maar ook naar die van de beroemde persoon. Pas wanneer u gemeenschappelijke voorouders hebt kunt u met recht zeggen dat u familie bent. Een voordeel dat u wellicht hebt, is dat de genealogie van de beroemde Lippinkhof misschien al eens is onderzocht.


Lid van familie Lippinkhof ?
Maken beruchte bekendheden van vroeger ook deel uit van uw familie Lippinkhof?

Google eens op "stamboom Lippinkhof" of "genealogie Lippinkhof" - wellicht heeft iemand anders al eens stamboomonderzoek gedaan naar uw familie Lippinkhof:

Wat is de oorsprong van Lippinkhof?

De naam Lippinkhof bestaat mogelijk al honderden jaren. Waar komt deze vandaan? Via een klik op de kaart kunt u zien waar Lippinkhof in Nederland of België veel gehanteerd wordt - een aanwijzing waar de naam oorspronkelijk vandaan komt. U kunt vervolgens in gemeentearchieven van die gemeenten verder zoeken naar informatie over uw familie.


De naam Lippinkhof

De naam Lippinkhof: Wat is de herkomst van Lippinkhof? Zoek de oorsprong op via deze link:

Nederland:
Zoek herkomst van Lippinkhof (NL) »

België:
Zoek herkomst van Lippinkhof (BE) »

Wat betekent de naam Lippinkhof?

Uw voorouders hebben een naam gekozengenoemd. In 1811 werden de namen officieel vastgelegd; maar voor die tijd hadden mensen ook al achternamen. Waar is de naam Lippinkhof op gebaseerd?

In veel gevallen is de herkomst van een achternaam terug te voeren op een van onderstaande typen:

 • herkomstnaam: de naam komt van de plaats (stad, plaats, gebied, streek, ...) waar eerste naamdrager vandaan kwam. Voorbeelden: Van Maastrigt, Van Montfoort, Den Hollander.
 • adresnaam: de naam komt van de plek (adres, naam van boerderij, naam van huis, of locatieaanduiding) waar eerste naamdrager woonde. Voorbeelden: Van der Poel, Zielhorst.
 • verwantschapsnamen: de naam komt van een familielid (vaak naam van der vader - ook wel een een patroniem genaamd). Voorbeelden: Petersen, Jansen.
 • beroepsnamen: de naam komt van gebaseerd op het beroep van de eerste naamdrager. Voorbeelden: De Bakker, Veerman, Visser, De Smidt.
 • eigenschapsnamen: vaak gebaseerd op een bijnaam van de naamdrager. De naam is in dat geval vaak gebaseerd op een eigenschap of kenmerk van de eerste naamdrager. Voorbeelden: De Wit, De Jong, De Korte.


betekenis naam Lippinkhof
Wat betekent Lippinkhof?

Klik op onderstaande knop en ga klik vervolgens door op "analyse en verklaring" om de verklaring te vinden voor de naam Lippinkhof. Zoek betekenis van Lippinkhof »

Terug in de geschiedenis Lippinkhof

Wanneer u al wat data van stamboomleden hebt gevonden, kunt u altijd verder terug in het verleden. Ook gegevens over overleden familieleden is waardevol om uw onderzoek compleet te maken. Leg de informatie die u tijdens uw onderzoek vindt bij uw onderzoek slim vast, zodat u altijd de bronnen kunt terugvinden.

Belangrijkste officiële bronnen van informatie:

 • Burgerlijke stand: gegevens vanaf 1811
 • Doop- trouw- en begraafboeken (DTB): gegevens van voor 1811

Deze bronnen zijn te raadplegen in stadhuis van de gemeente en/of regionale of provinciale archieven. Het is dus van belang te zoeken in die archieven waar (en wanneer) het familielid geboren, getrouwd of begraven is. Begin uw zoektocht via de link hiernaast voor snel resultaat.

Deze gegevens helpen: volledige namen, geboorte-,trouw- en/of sterfdata en het kerkgenootschap (geloof) van uw familie.

Veel historische gegevens staan online (per provincie). Bezoek de online archieven »

Grafstenen Lippinkhof

overleden Lippinkhof
Grafstenen van overleden Lippinkhof familieleden geven veel informatie voor genealogisch onderzoek

Bij informatie uitbegraafboeken en grafstenen gaat er niet echt om, om te hoe deze persoon Lippinkhof dood is gegaan - maar vooral om de jaartallen - want die bieden een link naar andere familieleden en om andere gegevens in uw onderzoek te valideren.

Geef de familiegeschiedenis Lippinkhof kleur

Genealogisch onderzoek geeft vaak alleen maar droge feiten: wanneer is iemand geboren, wat zijn de doopnamen, in welke plaats heeft men gewoond en wanneer is men gestorven? Maar mooie familieverhalen vindt u niet in de officiële archieven. Hier een aantal handige tips om een kleurrijker beeld van de familie te krijgen.

 • Plan een interview met (oudere) familieleden
 • Vraag andere stamboomonderzoekers (genealogen) die dezelfde of aanverwachte families onderzoeken, wat zij hebben gehoord/gevonden van familie Lippinkhof


Vind ook andere genealogen die bezig zijn met onderzoek naar familie Lippinkhof:

Heeft de familie Lippinkhof een familiewapen?

U kunt in de bekende archieven (zoals bijvoorbeeld die van het Centraal Bureau voor de Genealogie) opzoeken of er een familiewapen voor uw familienaam te vinden is. Let op dat wanneer u een (of meerdere) familiewapen(s) vindt voor Lippinkhof die alleen kunt gebruiken indien u echt in mannelijke lijn afstamt van diegene die het familiewapen Lippinkhof oorspronklijk gevoerd heeft (vergelijk daarvoor de gegevens van het betreffende familiewapen met uw stamboom).


Familiewapen Lippinkhof bekend?

Zoek naar familiewapen "Lippinkhof"

Kunt u geen familiewapen van Lippinkhof vinden, wil dat nog niet direct betekenen dat uw familie geen familiewapen heeft of heeft gehad. Veel familiewapens zijn in de loop der tijd buiten gebruik geraakt. Tijdens uw onderzoek vindt u wellicht nog een familiewapen.

Mocht u na stamboom- en genealogisch onderzoek tot de conclusie komen dat uw familie geen familiewapen heeft, dan kunt u kiezen voor: een familiewapen laten maken. Elke familie in Nederland is het toegestaan een familiewapen maken. Het wapen moet wel voldoen aan de regels van de heraldiek en uniek zijn.

U kunt er meer over lezen op de betreffende website.

Familiewapen Lippinkhof laten maken

Hieronder enkele voorbeelden hoe familiewapens er uit zien.

familiewapens 01
familiewapens 02
familiewapens 03
familiewapens 04

Onderdelen

Een familiewapen heeft diverse delen. Hieronder staan de belangrijkste beschreven. NB: het familiewapen hieronder is niet het familiewapen Lippinkhof, maar uitsluitend bedoeld als een voorbeeld van een familiewapen.

Wapenschild


Het wapenschild is het belangrijkste onderdeel van een familiewapen.


Helm


Boven het wapenschild staat een helm afgebeeld. De helm is niet uniek en kan dus verschillen per uitvoering van het familiewapen.


Helmteken (met wrong)


Het helmteken staat bovenop de helm. In veel gevallen is het een herhaling van een symbool uit het wapenschild. Soms wordt er gekozen voor een symbool dat specifiek past bij de drager. Het helmteken wordt aan de onderkant omgeven door de wrong (inelkaar gewrongen doek), die de kleuren heeft van het dekkleed.


Dekkleden


De dekkleden zijn de gekleurde kleden achter de helm. Zij bestaan in de regel uit twee kleuren.

Aanvullende bronnen

U zoekt nog meer bronnen om meer te weten te komen over familie Lippinkhof? Kijk dan eens bij de volgende links:


bronnen stamboom Lippinkhof
Lees meer over stamboomononderzoek naar Lippinkhof

Schrijfwijzen Lippinkhof?

Achternamen zijn in het verleden niet altijd gelijk geschreven. De letter K wordt vervangen door een letter C of lettercombinatie CK (of andersom), de letter Y wordt een IJ, etc. etc. Andere schrijfwijzen kunnen voorkomen binnen één familie. Welke schrijfwijzen zijn er bekend van Lippinkhof?


Klik op onderstaande link en klik vervolgens door op "varianten" om diverse varianten en schrijfwijzen te vinden voor de naam Lippinkhof. Zoek schrijfwijzen van Lippinkhof »

Meer achtergronden

Om meer te weten over de tijd waarin uw voorouders leefden, welke beroepen zij deden en wat er gebeurde in die tijd, zijn een aantal interessante bronnen aan te bevelen.

Kijk ook eens op de pagina van beeldbanken, voor een overzicht van beelden uit de Nederlandse geschiedenis en Nederlandse plaatsen.

geschiedenis Lippinkhof
Hoe leefde Lippinkhof in het verleden? Het beroemde schilderij van Brueghel toont diverse oude Nederlandse beroepen.

Achtergrondinformatie uit het verleden. Bezoek de volgende websites:

 • Lippinkhof in het Geheugen van Nederland
  Het Geheugen van Nederland is een beeldbank waar u online de collecties van musea, archieven en bibliotheken kunt bekijken. De beeldbank geeft toegang tot het gedigitaliseerde erfgoed van meer dan honderd instellingen en biedt prachtig beeldmateriaal. Zoek nu naar Lippinkhof.

 • Oude beroepen in beeld
  Heeft u een beroep gevonden van een van de voorouders Lippinkhof, en bent benieuwd wat dat voor beroep was? Kijk dan eens hier.

 • Krantenartikelen waarin Lippinkhof voorkomt
  Graaf in het verleden met oude kranten uit Nederland, Nederlands-Indië, Suriname, de Nederlandse Antillen en de Verenigde Staten. Het nieuws van toen in ruim 9 miljoen pagina's uit dagbladen uit de 17e, 18e, 19e en 20e eeuw.

 • Bibliografie Lippinkhof
  De Digitale Bibliografie Nederlandse Geschiedenis (DBNG) is een online bibliografie over de Nederlandse geschiedenis van prehistorie tot heden. Zoek nu hoe de naam Lippinkhof voorkomt in de geschiedenis.

 • WatWasWaar
  WatWasWaar geeft historische informatie over elke plek in Nederland.

Is familie Lippinkhof van adel?

Veel genealogisch onderzoekers krijgen deze vraag eens voor: "Is mijn familie of een voorouder ook van adel?"

De adel is een deel van de bevolking die van oorsprong een elitaire positie innam. In Nederland bestaat naast de ongetitelde adel, die het predicaat jonkheer mag voeren, de getitelde adel. De getitelde adel mag de volgende titels voeren: ridder, baron, burggraaf, graaf, markies, hertog, prins. Tegenwoordig vindt er geen verheffing in de adelstand meer plaats, met uitzondering van het Koninklijk huis.

We krijgen de vraag geregeld voor diverse families. Is mijn familie misschien van adel? Als u het niet weet, dan is de kans heel erg klein dat uw familie van adel is. Via onderstaande link krijgt u een overzicht van adelijke families in Nederland. Maar ook als Lippinkhof deel uit maakt van deze lijst, is het nog niet zeker dat uw familie van adel is. U zou dan moeten aantonen dat uw familie in mannelijke lijn afstamt van de adelijke familie van Lippinkhof. Het is in Nederland verboden om adelijke titels te voeren, als u niet van adel bent. Ook de familiewapens van adelijke families zijn beschermd.

De adelijke families

Aavullende input voor stamboom Lippinkhof

Meer hulp nodig bij uw stamboomonderzoek Lippinkhof? Overweeg dan het volgende:


stamboom Lippinkhof uitzoeken
Meer weten over van familie Lippinkhof?

Tips, suggesties of aanvullingen?

Heeft u suggesties, verbeteringen of aanvullingen - laat het ons weten! Met uw hulp kunnen we nog meer mensen helpen met het vinden en opstellen van de eigen stamboom.

 
Stambomen op achternaam: A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z


Meer links voor stambomen: stamboom Van Aar | stamboom Van Baars | stamboom Advokaat | stamboom Bekman | stamboom Akgün