de online bronnen

Stamboom Lijklema


De online bronnen en gegevens voor stamboom Lijklema
Onderzoek doen naar familie Lijklema? Begin hier met een overzicht van aanpak voor de stamboom van familie Lijklema. De bronnen op deze pagina zijn gepersonaliseerd voor Lijklema.
Tip: naast de online bronnen op deze website, kijk ook eens naar:
je stamboom familiegeschiedenis Stamboom
&
Familiegeschiedenis
»

Start de stamboom Lijklema in 5 minuten


Het starten met stamboom Lijklema is in de basis erg simpel. U begint de stamboom namelijk gewoon bij u zelf - en uw (bekende) familie.

Schrijf op van elk familielid:

 • naam (volledige doop- en evt. meisjesnaam)
 • geboorte (datum en plaats)
 • huwelijk (datum en plaats)
 • sterfte (datum en plaats)

Vraag uw andere familieleden (vader, moeder, oom, tante, neef, nicht, etc.) naar ontbrekende gegevens, zodat u een zo'n compleet mogelijk beeld heeft.. Of duik in uw en hun familiedocumenten, op zoek naar de gegevens.

stamboom Lijklema
De stamboom maken Lijklema

Stamboomonderzoek naar Lijklema - zelf doen?

Stamboomonderzoek is een interessante hobby. Onderzoek naar de familie Lijklema hoeft niet alleen een boeiende puzzel te zijn, maar geeft ook nog eens waardevol resultaat. Een goed uitgezochte stamboom is mooi voor uzelfen andere familieledenen anderen die ook interesse hebben in familie Lijklema.

Op deze website vindt u veel tips voor het doen vanstamboomonderzoek. De meeste links zijn gepersonaliseerd voor de stamboom van familie Lijklema, zodat u snel bruikbare resultaten zult vinden voor de stamboom Lijklema.

Stamboomonderzoek kunt u met diverse bronnen op internetover het onderwerp zelf uitvoeren. Maar mocht u zelf geen tijd hebben, of hulp nodig hebben met uw onderzoek, neem dan contact op met een stamboomonderzoeker. Zij kunnen u verder helpen - of zelfs een compleet onderzoek naar Lijklema uitvoeren.

Stamboomonderzoek Lijklema
Doe zelf stamboomonderzoek of schakel een genealoog in

Familieboek Lijklema

Sommige onderzoekers vinden het mooi hun familieverleden te laten landen in een familie- of stamboomboek.

verborgen verleden Lijklema
Stel een familieboek op over het
Verborgen Verleden van Lijklema

Boek Verborgen Verleden »

Diverse genealogen kunnen u helpen met stamboomonderzoek of het opstellen van een familieboek. Een aantal deskundig genealogen is bereikbaar via Stamboom Familie, via de volgende verwijzing:

Contact met Genealoog »

NB: Om rekening mee te houden

Bij uw stamboomonderzoek naar Lijklema is het belangrijk om rekening te houden met het volgende.

Aandachtspunten:

 • Een identieke (achter)naam Lijklema betekent niet automatisch dat er een bloedband bestaat (m.a.w. dat het familie betreft). Controleer gegevens immer met originele bronnen, zo mogelijk met meerdere bronnen.
 • Wees er van bewust dat er in (ook online) genealogische gegevens veel fouten zijn gekomen (door onleesbaarheid, schrijf- of typfouten, onjuist onderzoek, etc.). Controleer daarom altijd de brondocumenten zelf en probeer feiten te cross-checken (via meerdere bronnen te verifieren).
 • Leg vast waar u bepaalde gegevens ontdekt heeft. Zodat u het kunt (her)controleren.
 • Andermans stamboomonderzoeken naar Lijklema zijn mogelijk auteursrechtelijk beschermd. Gebruik altijd de originele bron om auteursrechtelijke discussies te omzeilen EN om direct de betrouwbaarheid van de data te controleren.


Lijklema online
Gegevens van Lijklema online ontdekt? Check altijd de bronnen.

Online informatie voor Stamboom Lijklema

Wist u dat tegenwoordig heel veel gegevens over uw stamboom snel op internet te zoeken zijn?Let op: onthoud dat gegevens van anderen onjuist en onvolledig kunnen zijn. Controleer daarom altijd de originele bronnen (in bijvoorbeeld Burgerlijke Stand en/of doop- trouw- en begraafboeken).

Zoek de gegevens op en controleer dan altijd vanuit uw bekende gegevens. Controleer met behulp van volledige naam, beschikbare datum en plaats of u de juiste persoon hebt. U heeft dan weer een puzzle stukje gevonden en kunt verder met het volgende familielid.


familie Lijklema
Online zijn veel gegevens te vinden over voorouders en familie Lijklema

Eenvoudig informatie vinden voor familie Lijklema? Vind direct resultaat op de volgende sites:

 • Archieven Lijklema
  Archieven.nl is een grote collectie van (online) documenten van 85 Nederlandse archieven. Met o.a. personen, akten en krantenpagina's.

 • MyHeritage.com Lijklema
  MyHeritage heeft een grote verzameling van familiegegevens, waaronder stambomen, volkstellingen en geboorte- huwelijk- en overlijdensakten. Zoek nu online op familienaam Lijklema.
 • FamilySearch.org Lijklema
  FamilySearch.org is de website van de Mormonen, die heel veel gegevens van stambomen over de hele wereld verzameld hebben. Zoek nu online op familienaam Lijklema.

 • CBG Lijklema
  Het Centraal Bureau voor Genealogie (CBG) is het landelijk kennis- en documentatiecentrum voor stamboomonderzoek (genealogie) en verwante wetenschappen. Zoek nu in de CBG archieven naar "Lijklema".

 • WieWasWie Lijklema
  WieWasWie is een samenwerking tussen een groot aantal historische archiefinstellingen, speciaal gericht op stambomen. De digitale gegevens worden dagelijks uitgebreid. Zoek nu naar "Lijklema".

 • Zoek "Lijklema" in Genealogie Online
  Genealogie Online is een verzameling van stambomen en genealogische documenten.

De stamboom uitgebreider uitzoeken

Ga verder terug in de tijd met verder onderzoek naar Lijklema. Kies eerst welke informatie u verder wilt onderzoeken om uw stamboom te laten groeien.

Er zijn diverse soorten onderzoek uit te voeren:

 • stamreeks Lijklema: dit betreft stamboomonderzoek naar al uw voorvaders (of -moeders)
 • kwartierstaat Lijklema: dit is onderzoek naar al uw voorouders
 • genealogie Lijklema: dit betreft stamboomonderzoek naar alle mannelijke (of vrouwelijke) nakomelingen (bijvoorbeeld van een van uw voorouders)
 • parenteel Lijklema: stamboomonderzoek naar alle nakomelingen (bijvoorbeeld van een van uw voorouders)

De meeste beginnende stamboomonderzoekers starten een stamboom als stamreeks, om hun voorvaders in kaart te brengen. Hiermee is bijvoorbeeld het begin van de achternaam Lijklema te vinden, de stamvader Lijklema en daarnaast vaak ook de beroepen van de diverse voorvaders.

De stamreeks Lijklema geeft ook een goede basis voor alle andere typen stamboomonderzoek.stamvader Lijklema
Stamvader Lijklema is de naamgever van de familie Lijklema


stamreeks Lijklema
kwartierstaat Lijklema
genealogie Lijklema
parenteel Lijklema

Heeft de familie Lijklema een familiewapen?

U kunt in bekende archievenspeuren of er een familiewapen voor Lijklema te vinden is. Let op dat wanneer u een (of meerdere) familiewapen(s) vindt voor Lijklema die alleen mag gebruiken als u werkelijk in mannelijke lijn afstamt van de voorvader die het familiewapen Lijklema oorspronklijk gevoerd heeft (vergelijk daarvoor de gegevens van het betreffende familiewapen met uw stamboom).


Familiewapen Lijklema bekend?

Zoek naar familiewapen "Lijklema"

Kunt u geen familiewapen Lijklema vinden, dan wil dat nog niet direct zeggen dat uw familie geen familiewapen heeft of heeft gehad. Veel familiewapens zijn in de loop der tijd buiten gebruik geraakt. Tijdens uw onderzoek vindt u wellicht nog een familiewapen.

Heeft uw familie geen familiewapen, dan kunt u kiezen voor: een eigen familiewapen laten maken. Elke familie in Nederland mag een familiewapen maken. Het wapen moet wel voldoen aan de heraldische regels en uniek zijn.

U kunt er meer over lezen op de betreffende website.

Familiewapen Lijklema laten maken

Hieronder enkele voorbeelden hoe familiewapens er uit kunnen zien.

familiewapens 01
familiewapens 02
familiewapens 03
familiewapens 04

Onderdelen

Een familiewapen heeft diverse delen. Hierna staan de belangrijkste beschreven. NB: het familiewapen hieronder is niet het familiewapen Lijklema, maar slechts een voorbeeld van een familiewapen.

Wapenschild


Het wapenschild is het belangrijkste onderdeel van een familiewapen. Een wapenschild alleen is al voldoende om te gelden als familiewapen.


Helm


Boven het wapenschild staat een helm afgebeeld. De helm is niet uniek en kan verschillen per uitvoering van het familiewapen.


Helmteken (met wrong)


Het helmteken staat boven de helm. Het helmteken wordt aan de onderkant omgeven door de wrong (inelkaar gewrongen doek).


Dekkleden


De dekkleden zijn de gekleurde kleden achter de helm. Zij bestaan in de regel uit twee kleuren - een kleur op de achterkant, en een (metaal)kleur aan de binnenkant (voering).

Geef de familiegeschiedenis Lijklema kleur

Stamboomonderzoek geeft alleen maar droge feiten: wanneer is iemand geboren, wat zijn de namen, in welke plaats heeft men gewoond? Maar mooie familieverhalen vindt u niet terug in de officiële archieven. Hier een aantal nuttige tips om een kleurrijker beeld van de familie te krijgen.

 • Plan een interview met (oudere) familieleden
 • Vraag andere stamboomonderzoekers (genealogen) die dezelfde of aanverwachte families onderzoeken, wat zij hebben gehoord/gevonden van familie Lijklema


Vind ook andere genealogen die bezig zijn met onderzoek naar familie Lijklema:

Schrijfwijzen Lijklema?

Achternamen zijn door de geschiedenis niet altijd hetzelfde geschreven. De letter K wordt vervangen door een letter C of lettercombinatie CK (of andersom), de letter Y wordt een IJ, etc. etc. Welke schrijfwijzen zijn er bekend van Lijklema?

Bovendien wordt soms eenzelfde persoon aangeduid met meerdere namen (met name voor 1811, toen er nog niet één officiele aanduiding was voor een persoon).


Klik op onderstaande link en klik vervolgens door op "varianten" om diverse varianten en schrijfwijzen te vinden voor de naam Lijklema. Zoek schrijfwijzen van Lijklema »

Wat betekent de naam Lijklema?

Uw voorouders hebben op een gegeven moment een naam aangenomengenoemd. Waar is de naam Lijklema op gebaseerd?

In veel gevallen is de herkomst van een achternaam terug te voeren op een van onderstaande typen:

 • herkomstnaam: de naam is gebaseerd op de plaats (stad, plaats, gebied, streek, ...) waar eerste naamdrager vandaan kwam. Voorbeelden: Van Maastrigt, Van Montfoort, Den Hollander.
 • adresnaam: de naam komt van de plek (adres, naam van boerderij, naam van huis, of locatieaanduiding) waar eerste naamdrager woonde. Voorbeelden: Van der Poel, Zielhorst.
 • verwantschapsnamen: de naam is gebaseerd op een familielid (vaak naam van der vader - ook wel een een patroniem genaamd). Voorbeelden: Petersen, Jansen.
 • beroepsnamen: de naam komt van gebaseerd op het beroep van de eerste naamdrager. Voorbeelden: De Bakker, Veerman, Visser, De Smidt.
 • eigenschapsnamen: vaak komt deze van een bijnaam van de naamdrager. De naam is in dat geval vaak gebaseerd op een eigenschap of kenmerk van de eerste naamdrager. Voorbeelden: De Wit, De Jong, De Korte.


betekenis naam Lijklema
Wat betekent Lijklema?

Klik op onderstaande knop en ga klik vervolgens door op "analyse en verklaring" om de verklaring te vinden voor de naam Lijklema. Zoek betekenis van Lijklema »

Historische archieven

De regionale historische archieven hebben een ruime hoeveelheid gegevens om uw stamboom mee op te zetten. Kijk online of ga er langs om meer gegevens over uw familieleden op te speuren.

Regionale historische archieven:

Naast regionale archieven hebben gemeenten of steden zelf een eigen 'gemeentearchief'. Raadpleeg de website van uw gemeente over hoe u toegang kunt krijgen tot hun administraties.

informatie Lijklema
Vind ook informatie over familie Lijklema in de regionale archieven.

Meer achtergronden

Om meer te weten over de tijd waarin uw voorouders leefden, welke beroepen zij deden en wat er speelde in die tijd, zijn een aantal bronnen te raadplegen.

Kijk ook eens op de startpagina van beeldbanken, voor een overzicht van beelden uit de Nederlandse geschiedenis en Nederlandse plaatsen.

geschiedenis Lijklema
Hoe leefde Lijklema vroeger? Het beroemde kunstwerk van Brueghel geeft een beeld hoe mensen in het verleden leefden.

Achtergrondinformatie uit het verleden. Bezoek de volgende websites:

 • Lijklema in het Geheugen van Nederland
  Het Geheugen van Nederland is een beeldbank waar u online de collecties van musea, archieven en bibliotheken kunt bekijken. De beeldbank geeft toegang tot het gedigitaliseerde erfgoed van meer dan honderd instellingen en biedt prachtig beeldmateriaal. Zoek nu naar Lijklema.

 • Bibliografie Lijklema
  De Digitale Bibliografie Nederlandse Geschiedenis (DBNG) is een online bibliografie over de Nederlandse geschiedenis van prehistorie tot heden. Zoek nu hoe de naam Lijklema voorkomt in de geschiedenis.

 • Krantenartikelen waarin Lijklema voorkomt
  Graaf in het verleden met oude kranten uit Nederland, Nederlands-Indië, Suriname, de Nederlandse Antillen en de Verenigde Staten. Het nieuws van toen in ruim 9 miljoen pagina's uit dagbladen uit de 17e, 18e, 19e en 20e eeuw.

 • WatWasWaar
  WatWasWaar geeft historische informatie over elke plek in Nederland.

 • Oude beroepen in beeld
  Heeft u een beroep gevonden van een van de voorouders Lijklema, en bent benieuwd wat dat voor beroep was? Kijk dan eens hier.

 • Nationaal Archief
  De collectie van het Nationaal Archief bestaat uit rijen gedrukte, geprinte of handgeschreven documenten, zo'n 300.000 kaarten, tekeningen en circa 14 miljoen foto's. Zoek nu naar Lijklema in het Nationaal Archief.

Naslagwerken voor genealogisch onderzoek familie Lijklema

Niet alleen online, maar ook in de boekenwinkel zijn veel bronnen te vinden hoe men de genealogie van Lijklema kan onderzoeken. Hierbij een aantal verwijzingen naar enkele van de beste naslagwerken. De volgende boeken kunnen assisteren bij stamboomonderzoek:

Het grote familieboek
Verborgen verleden
Je Stamboom, Je Familiegeschiedenis
Je stamboom onderzoeken voor Dummies
 

Ben ik familie van de "bekende" Lijklema?

Heeft u dezelfde achternaam als een bekende Nederlander, bekende familie Lijklema, de beruchte boef Lijklema, of moviestar Lijklema? Het is niet zeker dat u familie bent.

Dezelfde naam als een algemeen bekend persoon wil niet zeggen dat u per definitie familie bent. Er zijn heel veel personen die toevallig eenzelfde achternaam hebben.

Om te achterhalen of u familie bent van de bekende figuur, dient u stamboom onderzoek te doen naar die van de beroemde persoon. Wanneer u gemeenschappelijke voorouders hebt of onderdeel bent van dezelfde stamboom kunt u met recht zeggen dat u familie van elkaar bent. Een voordeel dat u wellicht hebt is dat de stamboom of genealogie van de bekende Lijklema wellicht al eens door iemand is uitgezocht.


Lid van familie Lijklema ?
Maken bekende of beruchte personen van vroeger ook deel uit van uw familie Lijklema?

Google eens op "stamboom Lijklema" of "genealogie Lijklema" - wellicht heeft iemand anders al eens onderzoek gedaan naar uw of andere familie Lijklema:

Wat is de oorsprong van Lijklema?

De naam Lijklema bestaat al honderden jaren. Waar komt de naam vandaan? Via een klik op de kaart van het Meertens instituut kunt u zien waar de naam Lijklema in Nederland of België veel gebruikt wordt - een sterke aanwijzing waar de naam van oorsprong vandaan komt. U kunt dan in de gemeentebibliotheken van die gemeenten verder zoeken naar informatie over uw familie.


De naam Lijklema

De naam Lijklema: Maar waar komt de naam Lijklema vandaan? Zoek de oorsprong op via deze links:

Nederland:
Zoek herkomst van Lijklema (NL) »

België:
Zoek herkomst van Lijklema (BE) »

Wie heet er nog meer Lijklema?

Wie heten er ook Lijklema? Kijk eens op de sociale netwerken, en wellicht herkent u zo al een familielid. Leg eens contact en wellicht kan hij/zij u verder helpen met nuttige informatie voor uw onderzoek.


meer familie Lijklema
Wie heet er nog meer Lijklema? Speur bekende of onbekende familieleden op Social Media.

Informatie uit het heden. Bezoek de volgende websites:

Vastleggen van alle stamboomgegevens

Er is vaak zoveel data beschikbaar. Het kan handig zijn een programma (of software) te gebruiken voor het opslaan van alle data.

Er bestaan diverse genealogische programma's om daarbij te helpen. Sommige programma's zijn gratis. Hier noemen wij een aantal bekende softwarepakketten die veel worden gebruikt.

Hoewel u er ook voor kunt kiezen om uw gegevens online via een website vast te leggen, is het echter aan te bevelen met een programma te werken dat u installeert op uw PC of laptop, aangezien u dan altijd de gegevens bij de hand hebt (ook als u geen Internet beschikbaar heeft). De meeste programma's kunnen de gegevens eenvoudig met elkaar en online diensten uitwisselen.

Let bij de keuze voor een programma op dat het programma ondersteuning geeft voor het uitwisselen van Gedcom gegevens. Met deze indeling kunt u data uitwisselen tussen verschillende programma's.

Kijk zelf welk programma u het meest aanspreekt:

Aanvullende ideeën

U zoekt nog meer bronnen voor de stamboom van familie Lijklema? Kijk eens bij de volgende links:


bronnen stamboom Lijklema
Lees meer over stamboomononderzoek naar familie Lijklema

Terug in de geschiedenis Lijklema

Ook gegevens over overleden Lijklema-familieleden is waardevol om uw onderzoek compleet te maken. Leg de gegevens die u tijdens uw zoektocht vindt bij uw stamboomonderzoek slim vast, zodat u altijd de bron kunt terugvinden.

Belangrijkste officiële bronnen van informatie:

 • Burgerlijke stand: gegevens vanaf 1811
 • Doop- trouw- en begraafboeken (DTB): gegevens van voor 1811

Bovenstaande bronnen zijn te raadplegen in stadhuis van de gemeente en/of regionale of provinciale archieven. Het is dus van belang te zoeken in die archieven waar (en wanneer) het familielid geboren, getrouwd of begraven is. Veel van deze archieven zijn inmiddels online. Begin uw zoektocht via de link hiernaast voor snel resultaat.

Deze gegevens helpen met het vinden van de juiste persoon: volledige namen, geboorte-,trouw- en/of sterfdata en het kerkgenootschap (geloof).

Veel historische gegevens staan online (per provincie). Bezoek de online archieven »

Grafstenen Lijklema

overleden Lijklema
Grafstenen van overleden Lijklema familieleden geven veel extra informatie voor stamboomonderzoek

Bij begraafboeken en grafstenen gaat er niet echt om, om te hoe het familielid Lijklema dood is gegaan - maar vooral om de jaartallen - want die bieden een link naar andere familieleden.

Is familie Lijklema van adel?

Veel genealogisch onderzoekers krijgen de vraag wel eens voorgelegd: "Is mijn familie ook van adel?"

De adel is een deel van de bevolking die van oorsprong een elitaire positie innam. In Nederland bestaat naast de ongetitelde adel, die het predicaat jonkheer mag voeren, de getitelde adel. Deze mag de volgende titels voeren: ridder, baron, burggraaf, graaf, markies, hertog, prins. Tegenwoordig vindt er geen verheffing in de adelstand meer plaats, met uitzondering van (voormalige) leden van het Koninklijk huis.

Als u niet weet of uw familie van adel is, dan is de kans heel erg klein dat uw familie van adel is. Via onderstaande link krijgt u een overzicht van adelijke families in Nederland. Maar ook als Lijklema deel uit maakt van dit overzicht, is het nog lang niet zeker dat uw familie van adel is. U zou dan moeten aantonen dat uw familie in mannelijke lijn afstamt van de adelijke familie van Lijklema. Het is in Nederland verboden om adelijke titels te voeren, als u niet van adel bent. Ook de familiewapens van adelijke families zijn beschermd.

De Hoge Raad van Adel

Aavullende informatie voor de stamboom Lijklema

Meer hulp nodig bij uw genealogisch onderzoek Lijklema? Bedenk dan het volgende:


stamboom Lijklema uitzoeken
Meer weten over Lijklema?

Tips, suggesties of aanvullingen?

Heeft u suggesties, verbeteringen of aanvullingen - laat het ons weten! Met uw hulp kunnen we nog meer mensen helpen met het vinden en opstellen van de eigen stamboom.

 
Stambomen op achternaam: A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z


Meer links voor stambomen: stamboom Van Agt | stamboom Achthoven | stamboom Van Aller | stamboom Akbar | stamboom Andree