de beste bronnen

Stamboom Leever


De online gegevens voor stamboom Leever
Benieuwd naar de stamboom van familie Leever? Begin hier met de genelaogie van uw familie Leever. De bronnen zijn gepersonaliseerd voor uw familie.
Tip: naast de links op deze website, kijk ook eens naar:
je stamboom familiegeschiedenis Stamboom
&
Familiegeschiedenis
»

Start uw stamboom Leever in 5 minuten


Het begin van de stamboom Leever is in de basis heel simpel. U begint de stamboom namelijk gewoon bij u zelf - en bij uw (bekende) familieleden.

Schrijf op van elk familielid:

 • naam (volledige doop- en evt. meisjesnaam)
 • geboorte (datum en plaats)
 • huwelijk (datum en plaats)
 • sterfte (datum en plaats)

Vraag uw andere familieleden (vader, moeder, oom, tante, neef, nicht, etc.) naar ontbrekende gegevens. Of duik in uw en hun familiedocumenten, op zoek naar de gegevens.

stamboom Leever
De stamboom maken Leever

Stamboomonderzoek naar Leever - zelf doen?

Stamboomonderzoek is een interessante hobby. Onderzoek naar de familie Leever hoeft niet alleen een boeiende (en soms zelfs verslavende) puzzel te zijn, maar geeft ook nog eens waardevol resultaat. Een goed uitgezochte stamboom is mooi voor uzelf, uw kinderen, andere familieleden - en zelfs anderen die ook onderzoek doen naar Leever.

Op deze site vindt u veel tips, bronnen en aanwijzingen voor het doen vanstamboomonderzoek. De meeste links zijn gepersonaliseerd voor de stamboom van familie Leever, zodat u zo snel mogelijk bruikbare resultaten kunt vinden voor stamboom Leever.

Stamboomonderzoek kunt u met diverse bronnen op internet en boeken over het onderwerp zelf uitvoeren. Maar mocht u zelf geen tijd hebben, of hulp nodig hebben met een vastgelopen onderzoek, neem dan contact op met een stamboomonderzoeker / genealoog. Zij kunnen u vaak verder helpen - of zelfs een vergaand onderzoek naar Leever uitvoeren.

Stamboomonderzoek Leever
Doe zelf stamboomonderzoek of schakel een genealoog in

Familieboek Leever

Sommige onderzoekers vinden het mooi hun familieverleden te laten landen in een familie- of stamboomboek.

verborgen verleden Leever
Stel een familieboek op over het
Verborgen Verleden van Leever

Boek Verborgen Verleden »

Diverse genealogen kunnen u helpen met stamboomonderzoek . Een aantal deskundig genealogen is bereikbaar via Stamboom Familie, via de volgende verwijzing:

Contact met Genealoog »

Om in de gaten te houden

Bij het uitvoeren van stamboomonderzoek naar Leever is het van belang om altijd rekening te houden met de volgende punten.

 • Een identieke achternaam Leever betekent niet vanzelf dat er een bloedband bestaat (lees: dat het familie is). Controleer gevonden gegevens immer met originele bronnen en zo mogelijk met meerdere bronnen.
 • Wees er van bewust dat er in (ook online) genealogische gegevens mogelijk veel onvolkomendheden zijn gekomen (door onleesbaarheid, schrijf- of typfouten, onjuist uitgevoerd onderzoek, etc.). Controleer daarom altijd de bronnen zelf en probeer feiten te cross-checken (via meerdere bronnen te verifieren).
 • Leg vast waar u bepaalde gegevens gevonden hebt. Zodat u het kunt controleren.
 • (Delen van) andermans stamboomonderzoeken naar Leever zijn mogelijk auteursrechtelijk beschermd. Gebruik de originele bron om copyright issues te omzeilen en om de betrouwbaarheid van de gegevens te vast te stellen.


Leever online
Gegevens van Leever online gevonden? Check de bronnen.

Online informatie voor Stamboom Leever

Wist u dat tegenwoordig heel veel gegevens over uw voorouders eenvoudig online te zoeken zijn?Let op: onthoud dat data van derden onjuist kunnen zijn. Controleer daarom altijd de originele bronnen.

Zoek de gegevens op en controleer dan altijd vanuit uw bekende gegevens. Controleer met behulp van volledige naam, beschikbare datum en plaats of u de juiste persoon hebt. U heeft dan weer een puzzle stukje gevonden en kunt verder met het volgende familielid.


familie Leever
Online zijn veel gegevens te vinden over voorouders en familie Leever

Eenvoudig informatie vinden voor familie Leever? Vind resultaat op deze websites:

 • CBG Leever
  Het Centraal Bureau voor Genealogie (CBG) is het landelijk kennis- en documentatiecentrum voor stamboomonderzoek (genealogie) en verwante wetenschappen. Zoek nu in de CBG archieven naar "Leever".

 • Archieven Leever
  Archieven.nl is een grote collectie van (online) documenten van 85 Nederlandse archieven. Met o.a. personen, akten en krantenpagina's.

 • WieWasWie Leever
  WieWasWie is een samenwerking tussen een groot aantal historische archiefinstellingen, speciaal gericht op stambomen. De digitale gegevens worden dagelijks uitgebreid. Zoek nu naar "Leever".

 • Zoek "Leever" in Genealogie Online
  Genealogie Online is een verzameling van stambomen en genealogische documenten.

 • FamilySearch.org Leever
  FamilySearch.org is de website van de Mormonen, die heel veel gegevens van stambomen over de hele wereld verzameld hebben. Zoek nu online op familienaam Leever.

De stamboom Leever steeds verder uitzoeken

Ga verder terug in de tijd met verder onderzoek naar Leever. Maar kies eerst welke informatie u nader wilt onderzoeken om uw stamboom verder te laten groeien.

Er zijn diverse typen onderzoek uit te voeren:

 • stamreeks Leever: dit is onderzoek naar al uw voorvaders (of -moeders)
 • kwartierstaat Leever: dit is onderzoek naar al uw voorouders
 • genealogie Leever: onderzoek naar alle mannelijke (of vrouwelijke) nakomelingen (bijvoorbeeld van een van uw voorouders)
 • parenteel Leever: stamboomonderzoek naar alle nakomelingen (bijvoorbeeld van een van uw voorouders)

De meeste onderzoekers starten een stamboom als stamreeks, om hun voorvaders te onderzoeken. Hiermee is bijvoorbeeld het begin van de achternaam Leever te vinden, de stamvader Leever en daarnaast dikwijls ook de beroepen van de diverse voorouders.

De stamreeks Leever geeft een goede basis voor alle andere typen genealogisch onderzoek naar Leever.stamvader Leever
Stamvader Leever is de naamgever van de familie Leever


stamreeks Leever
kwartierstaat Leever
genealogie Leever
parenteel Leever

Naslagwerken genealogisch onderzoek familie

Ook in de boekhandel zijn veel tips te vinden hoe men de stamboom van Leever kan opstellen. Hier een aantal verwijzingen naar enkele van de beste genealogische boeken. Deze boeken kunnen behulpzaam zijn bij stamboomonderzoek:

Het grote familieboek
Je stamboom onderzoeken voor Dummies
Verborgen verleden
Je Stamboom, Je Familiegeschiedenis
 

Wat betekent de naam Leever?

Wat betekent uw naam Leever? Uw voorouders hebben op een gegeven moment een naam aangenomengenoemd. In 1811 werden de namen officieel vastgelegd; maar voor die tijd hadden mensen ook al achternamen. Waar is de naam Leever vandaan gekomen?

In veel gevallen is de herkomst van een achternaam terug te voeren op een van deze typen:

 • herkomstnaam: de naam komt van de plaats (stad, plaats, gebied, streek, ...) waar eerste naamdrager vandaan kwam. Voorbeelden: Van Maastrigt, Van Montfoort, Den Hollander.
 • adresnaam: de naam komt van de plek (adres, naam van boerderij, naam van huis, of locatieaanduiding) waar eerste naamdrager woonde. Voorbeelden: Van der Poel, Zielhorst.
 • verwantschapsnamen: de naam komt van een familielid (vaak naam van der vader - ook wel een een patroniem genaamd). Voorbeelden: Petersen, Jansen.
 • beroepsnamen: de naam is gebaseerd op gebaseerd op het beroep van de eerste naamdrager. Voorbeelden: De Bakker, Veerman, Visser, De Smidt.
 • eigenschapsnamen: vaak komt deze van een bijnaam van de naamdrager. De naam is in dat geval vaak gebaseerd op een eigenschap of kenmerk van de eerste naamdrager. Voorbeelden: De Wit, De Jong, De Korte.


betekenis naam Leever
Wat betekent Leever?

Klik op onderstaande knop en ga klik vervolgens door op "analyse en verklaring" om de verklaring te vinden voor de naam Leever. Zoek betekenis van Leever »

Wie heet er nog meer Leever?

Wie heeft nog meer de achternaam Leever? Kijk eens op de sociale netwerken, en wellicht herkent u zo al een familielid. Leg eens contact en wellicht kan hij/zij u verder helpen met nuttige informatie voor uw onderzoek.


meer familie Leever
Wie heet er ook Leever? Tip: Speur onbekende naamdragers op Linkedin.

Informatie uit het heden. Bezoek de volgende websites:

Ben ik familie van de "bekende" Leever?

Heeft u dezelfde achternaam als een bekende Nederlandse beroemdheid, bekende familie Leever, de beruchte crimineel Leever, of filmster Leever? U hoeft niet per sefamilie te zijn.

Dezelfde naam als een algemeen bekend persoon wil niet zeggen dat u per definitie familie bent. Er zijn heel veel mensen die per toeval eenzelfde achternaam hebben. Met name bij veel voorkomende achternamen komt dit vaak voor.

Om te achterhalen of u familie bent van de beroemde figuur, dient u stamboom onderzoek uit te voeren naar die van de algemeen bekende persoon. Pas wanneer u gemeenschappelijke voorouders hebt of onderdeel bent van dezelfde stamboom kunt u oprecht stellen dat u familie van elkaar bent. Een voordeel dat u wellicht hebt is dat de genealogie van de beroemde Leever wellicht al eens is uitgezocht.


Lid van familie Leever ?
Maken beruchte bekendheden uit het verleden ook deel uit van uw familie Leever?

Google eens op "stamboom Leever" of "genealogie Leever" - wellicht heeft een ander al eens onderzoek gedaan naar familie Leever:

Historische archieven

De regionale archieven hebben een schat aan informatie om een stamboom mee te verrijken. Kijk online om informatie over uw familieleden op te speuren.

Regionale historische archieven:

Naast bovenstaande archieven hebben gemeenten of steden zelf vaak ook een eigen 'gemeentearchief'.

informatie Leever
Vind ook informatie over familie Leever in de lokale archieven.

Nog meer bronnen

U zoekt extra ideeën om meer te weten te komen over familie Leever? Raadpleeg eens de volgende bronnen:


bronnen stamboom Leever
Lees meer over stamboomononderzoek naar familie Leever

Heeft de familie Leever een familiewapen?

U kunt in de bekende archieven (zoals bijvoorbeeld die van het Centraal Bureau voor de Genealogie) speuren of er een familiewapen voor Leever te vinden is. Let op dat wanneer u een (of meerdere) familiewapen(s) vindt voor Leever die alleen kunt gebruiken indien u echt in mannelijke lijn afstamt van diegene die het familiewapen Leever oorspronklijk gevoerd heeft (vergelijk daarvoor de gegevens van het betreffende familiewapen met uw stamboom).


Familiewapen Leever bekend?

Zoek naar familiewapen "Leever"

Kunt u geen familiewapen van Leever vinden, dan wil dat nog niet betekenen dat uw familie geen familiewapen heeft gehad. Veel familiewapens zijn in de loop der tijd buiten gebruik geraakt. Tijdens uw onderzoek stuit u wellicht nog op een familiewapen.

Mocht u na stamboom- en genealogisch onderzoek tot de conclusie komen dat uw familie geen familiewapen heeft, dan kunt u een eigen familiewapen laten maken. Elke familie in Nederland mag een familiewapen maken. Het familiewapen moet wel voldoen aan de heraldische regels en uniek zijn.

Het is aan te raden een heraldicus te raadplegen als u een familiewapen wilt laten maken. U kunt er meer over lezen op de betreffende website.

Familiewapen Leever laten maken

Hieronder enkele voorbeelden van hoe familiewapens er uit kunnen zien.

familiewapens 01
familiewapens 02
familiewapens 03
familiewapens 04

Onderdelen

Een familiewapen heeft verschillende delen. Hieronder staan de belangrijkste beschreven. NB: het familiewapen hieronder is niet het familiewapen Leever, maar slechts een voorbeeld van een familiewapen.

Wapenschild


Het wapenschild is het belangrijkste onderdeel van een familiewapen.


Helm


Boven het wapenschild staat een helm. In verschillende tijdsperken gebruikte men andere helmen. De helm is niet uniek en kan verschillen per afbeelding van het familiewapen.


Helmteken (met wrong)


Het helmteken staat bovenop de helm. Het helmteken wordt aan de onderkant omgeven door de wrong (een inelkaar gewrongen doek), die de kleuren heeft van het dekkleed.


Dekkleden


De dekkleden zijn de gekleurde kleden achter de helm. Zij bestaan in de regel uit twee kleuren.

Geef de familiegeschiedenis Leever kleur

Genealogisch onderzoek geeft vaak alleen maar feiten: wanneer is iemand geboren, wat zijn zijn/haar doopnamen, in welke plaats woonde de persoon en wanneer is men gestorven? Maar mooie familieverhalen en typische annekdotes van de familie vindt u niet in de officiële archieven. Hier een aantal handige tips om een kleurrijker beeld van de familie te krijgen.

 • Plan een interview met (oudere) familieleden
 • Vraag andere stamboomonderzoekers (genealogen) die dezelfde of aanverwachte families onderzoeken, wat zij hebben gehoord/gevonden van familie Leever
 • Vraag oudere inwoners van het dorpje waarin familie woonden naar verhalen over uw familie


Vind ook andere genealogen die bezig zijn met genealogische onderzoek naar familie Leever:

Wat is de oorsprong van Leever?

De naam Leever bestaat mogelijk al eeuwen. Waar komt de naam vandaan? Via een kaart kunt u zien waar Leever in Nederland of België veel gebruikt is - veel gebruik is een sterke aanwijzing waar de naam oorspronkelijk vandaan komt. U kunt dan in gemeentedocumenten van die gemeenten verder zoeken naar meer documenten van uw familie.


De naam Leever

De naam Leever: Wat is de herkomst van Leever? Zoek het op via deze link:

Nederland:
Zoek herkomst van Leever (NL) »

België:
Zoek herkomst van Leever (BE) »

Terug in de geschiedenis Leever

Ook informatie over overleden familieleden is waardevol om uw onderzoek compleet te maken. Leg de informatie die u tijdens uw speurwerk vindt bij uw onderzoek slim vast, zodat u altijd de bronnen kunt terugvinden.

Belangrijkste officiële bronnen van informatie:

 • Burgerlijke stand: gegevens vanaf 1811
 • Doop- trouw- en begraafboeken (DTB): gegevens van voor 1811

Bovenstaande bronnen zijn te vinden in stadhuis van de gemeente en/of regionale of provinciale archieven. Het is van belang te zoeken in die archieven waar (en wanneer) het familielid geboren, getrouwd of begraven is. Begin uw zoektocht via de link hiernaast voor snel resultaat.

Deze gegevens kunnen helpen: volledige namen, geboorte-,trouw- en/of sterfdata en het kerkgenootschap (geloof).

Bezoek de online archieven »

Grafstenen Leever

overleden Leever
Informatie over overleden Leever familieleden geven veel aanvullende gegevens voor genealogisch onderzoek

Bij begraafboeken en grafstenen gaat er niet in de eerste instantie om, om te hoe het familielid Leever dood is gegaan - maar vooral om de jaartallen - want die bieden een link naar andere familieleden en om andere gegevens in uw stamboomonderzoek te valideren.

Schrijfwijzen Leever?

Achternamen zijn door de geschiedenis niet altijd hetzelfde geschreven. De letter K wordt vervangen door een letter C of lettercombinatie CK (of andersom), de letter Y wordt een IJ, etc. etc. Welke schrijfwijzen zijn er bekend van Leever?

Bovendien wordt soms eenzelfde persoon aangeduid met meerdere namen.


Klik op onderstaande knop en klik vervolgens door op "varianten" om diverse varianten en schrijfwijzen te vinden voor de naam Leever. Zoek schrijfwijzen van Leever »

Vastleggen van alle data

Wanneer u een tijdje bezig bent geweest met onderzoek naar de familie Leever wordt het wellicht allemaal wat veel. Er is vaak veel informatie beschikbaar. Het kan handig zijn een programma (of software) te gebruiken voor het vastleggen van alle data, en de verbanden.

In de markt bestaan diverse genealogische programma's om te helpen. Sommige programma's zijn gratis, andere zijn betaald. Hier staan een aantal bekende softwarepakketten die veel worden gebruikt.

Hoewel u er ook voor kunt kiezen om uw gegevens online via een website vast te leggen, is het echter aan te bevelen toch met een programma te werken dat u installeert op uw PC of laptop, aangezien u dan altijd de gegevens bij de hand hebt (ook als u geen Internet beschikbaar heeft).

Let er op dat het ondersteuning biedt voor het uitwisselen van Gedcom gegevens. Met dit gegevensformaat kunt u gegevens uitwisselen tussen genealogische programma's.

Kijk zelf welk programma u het meest aanspreekt:

Meer achtergronden

Om meer te weten over de tijd waarin uw voorouders leefden, welke beroepen zij deden en wat er gebeurde in die tijd, zijn een aantal interessante bronnen aan te bevelen.

Kijk eens op de pagina van beeldbanken, voor een overzicht van beelden uit de Nederlandse geschiedenis.

geschiedenis Leever
Hoe leefde Leever in het verleden? Het bekende schilderij van Brueghel toont diverse historische beroepen van vroeger.

Achtergrondinformatie uit het verleden. Bezoek de volgende websites:

 • WatWasWaar
  WatWasWaar geeft historische informatie over elke plek in Nederland.

 • Leever in het Geheugen van Nederland
  Het Geheugen van Nederland is een beeldbank waar u online de collecties van musea, archieven en bibliotheken kunt bekijken. De beeldbank geeft toegang tot het gedigitaliseerde erfgoed van meer dan honderd instellingen en biedt prachtig beeldmateriaal. Zoek nu naar Leever.

 • Oude beroepen in beeld
  Heeft u een beroep gevonden van een van de voorouders Leever, en bent benieuwd wat dat voor beroep was? Kijk dan eens hier.

 • Nationaal Archief
  De collectie van het Nationaal Archief bestaat uit rijen gedrukte, geprinte of handgeschreven documenten, zo'n 300.000 kaarten, tekeningen en circa 14 miljoen foto's. Zoek nu naar Leever in het Nationaal Archief.

 • Krantenartikelen waarin Leever voorkomt
  Graaf in het verleden met oude kranten uit Nederland, Nederlands-Indië, Suriname, de Nederlandse Antillen en de Verenigde Staten. Het nieuws van toen in ruim 9 miljoen pagina's uit dagbladen uit de 17e, 18e, 19e en 20e eeuw.

Is familie Leever van adel?

Veel onderzoekers krijgen deze vraag wel voor: "Is mijn familie of een voorouder wellicht ook van adel?"

De adel is een groep mensen die van oorsprong een bevoorrechte positie innam. In Nederland bestaat naast de ongetitelde adel, die het predicaat jonkheer mag voeren, de getitelde adel. Deze mag de volgende titels voeren: ridder, baron, burggraaf, graaf, markies, hertog, prins. Tegenwoordig vindt er geen verheffing in de adelstand meer plaats, met uitzondering van het Koninklijk huis.

We krijgen de vraag geregeld voor diverse families. Is mijn familie misschien van adel? Als u niet weet of uw familie van adel is, dan is de kans heel erg klein dat uw familie van adel is. Via onderstaande link krijgt u een overzicht van adelijke families in Nederland. Maar ook als Leever deel uit maakt van deze lijst, is het nog lang niet zeker dat uw familie van adel is. U zou dan moeten aantonen dat uw familie in mannelijke lijn afstamt van de adelijke familie van Leever. Het is in Nederland verboden om adelijke titels te voeren, als u niet van adel bent. Ook de familiewapens van adelijke families zijn beschermd.

De Hoge Raad van Adel

Aavullende input voor de stamboom Leever

Meer hulp nodig bij uw stamboomonderzoek Leever? Bedenk dan het volgende:


stamboom Leever uitzoeken
Meer weten over de stamboom familie Leever?

Tips, suggesties of aanvullingen?

Heeft u suggesties, verbeteringen of aanvullingen - laat het ons weten! Met uw hulp kunnen we nog meer mensen helpen met het vinden en opstellen van de eigen stamboom.

 
Stambomen op achternaam: A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z


Meer links voor stambomen: stamboom Breidel | stamboom Andries | stamboom Van den Bercken | stamboom Bauwens | stamboom Ang