de beste online bronnen voor

Stamboom Lambrechts


Overzicht van de beste gegevens voor stamboom Lambrechts
Onderzoek doen naar uw familie Lambrechts? Begin hier met de genelaogie van uw familie Lambrechts. De bronnen zijn zoveel mogelijk gepersonaliseerd voor uw familie.
Tip: naast de online verwijzingen op deze website, kijk eens naar:
je stamboom familiegeschiedenis Stamboom
&
Familiegeschiedenis
»

Begin van de stamboom Lambrechts in 5 minuten


Het begin van de stamboom Lambrechts is eigenlijk heel eenvoudig. U start de stamboom namelijk bij u zelf - en bij uw (bekende) familieleden.

Schrijf op van elk familielid:

 • naam (volledige doop- en evt. meisjesnaam)
 • geboorte (datum en plaats)
 • huwelijk (datum en plaats)
 • sterfte (datum en plaats)

Vraag uw andere familieleden (vader, moeder, oom, tante, neef, nicht, etc.) naar ontbrekende gegevens, zodat u een zo'n compleet mogelijk beeld heeft.. Of duik in uw en hun familiedocumenten, op zoek naar de gegevens. Het is belangrijk dat de start van uw stamboomonderzoek zo compleet mogelijk gebeurt.

stamboom Lambrechts
Uw stamboom maken Lambrechts

Stamboomonderzoek naar Lambrechts - zelf doen?

Onderzoek naar de familie Lambrechts hoeft niet alleen een boeiende (en soms zelfs verslavende) puzzel te zijn, maar geeft ook nog eens waardevol resultaat. Een goed uitgezochte stamboom is mooi voor uzelfen andere familieleden - en zelfs anderen die ook interesse hebben in familie Lambrechts.

Op deze pagina vindt u veel tips voor stamboomonderzoek. De meeste verwijzingen zijn specifiek gemaakt voor de stamboom van familie Lambrechts.

Stamboomonderzoek kunt u met diverse bronnen op internet en boeken over het onderwerp zelf doen. Maar mocht u zelf geen tijd hebben, of hulp nodig hebben met een vastgelopen stamboomonderzoek, neem dan contact op met een stamboomonderzoeker. Zij kunnen u vaak snel verder helpen - of zelfs een vergaand onderzoek naar Lambrechts uitvoeren.

Stamboomonderzoek Lambrechts
Doe zelf stamboomonderzoek of schakel een genealoog in

Familieboek Lambrechts

Sommige families vinden het mooi hun familiegeschiedenis op te nemen in een familie- of stamboomboek.

verborgen verleden Lambrechts
Stel een familieboek op over het
Verborgen Verleden van Lambrechts

Boek Verborgen Verleden »

Diverse genealogen kunnen u helpen met stamboomonderzoek of het opstellen van een familieboek Lambrechts. Een aantal deskundig genealogen is bereikbaar via Stamboom Familie, via de volgende verwijzing:

Contact met Genealoog »

De stamboom steeds meer uitzoeken

Ga verder terug in de historie met verder stamboomonderzoek naar Lambrechts. Kies eerst welke informatie u verder wilt uitzoeken om uw stamboom te laten groeien.

Er zijn diverse typen stamboomonderzoek te doen:

 • stamreeks Lambrechts: dit betreft stamboomonderzoek naar al uw voorvaders (of -moeders)
 • kwartierstaat Lambrechts: onderzoek naar al uw voorouders
 • genealogie Lambrechts: dit betreft onderzoek naar alle mannelijke (of vrouwelijke) nakomelingen (bijvoorbeeld van een van uw voorouders)
 • parenteel Lambrechts: dit betreft stamboomonderzoek naar alle nakomelingen (bijvoorbeeld van een van uw voorouders)

De meeste beginnende genealogen starten een stamboom als stamreeks, om hun voorvaders in kaart te brengen. Hiermee is bijvoorbeeld de start van achternaam Lambrechts te vinden, de stamvader Lambrechts en tegelijk vaak ook de beroepen van de diverse voorouders. Soms stuit mee op een familiewapen Lambrechts.

De stamreeks Lambrechts geeft ook een goede basis voor alle andere typen genealogisch onderzoek.stamvader Lambrechts
Stamvader Lambrechts is de naamgever van de familie Lambrechts


stamreeks Lambrechts
kwartierstaat Lambrechts
genealogie Lambrechts
parenteel Lambrechts

Let op: Om in de gaten te houden

Bij het uitvoeren van stamboomonderzoek naar Lambrechts is het van belang om altijd rekening te houden met het volgende.

 • Een identieke (achter)naam Lambrechts betekent niet vanzelf dat er een verwantschap bestaat (m.a.w. dat het familie betreft). Controleer gevonden gegevens altijd met originele (zo mogelijke officiele) bronnen en zo mogelijk met diverse bronnen.
 • Wees er van bewust dat er in (ook online) genealogische gegevens veel onvolkomendheden zijn geslopen (door onleesbaarheid, typfouten, incorrect onderzoek, etc.). Controleer daarom altijd de bronnen zelf. En probeer feiten te cross-checken.
 • Houd bij waar u data ontdekt heeft. Zodat u het kunt terugvinden.
 • (Delen van) andermans genealogische onderzoeken naar Lambrechts zijn wellicht auteursrechtelijk beschermd. Gebruik de originele bron om auteursrechtelijke issues te voorkomen EN ook om de betrouwbaarheid van de data te controleren.


Lambrechts online
Informatie over Lambrechts online gevonden? Controleer de oorspronkelijke bronnen.

Online informatie voor Stamboom Lambrechts

Wist u dat tegenwoordig veel gegevens over uw stamboom snel online te zoeken zijn?Let op: wees er altijd op bedacht dat data van derden onjuist kunnen zijn. Controleer daarom altijd de originele bronnen.

Zoek de gegevens op en controleer dan altijd vanuit uw bekende gegevens. Controleer gegevens met behulp van volledige naam, beschikbare datum en plaats of u de juiste persoon hebt. U heeft dan weer een puzzle stukje gevonden en kunt verder met het volgende familielid.


familie Lambrechts
Online zijn veel gegevens te vinden over voorouders en familie Lambrechts

Eenvoudig informatie vinden voor de familie Lambrechts? Zoek resultaat op de volgende websites:

 • Zoek "Lambrechts" in Genealogie Online
  Genealogie Online is een verzameling van stambomen en genealogische documenten.

 • CBG Lambrechts
  Het Centraal Bureau voor Genealogie (CBG) is het landelijk kennis- en documentatiecentrum voor stamboomonderzoek (genealogie) en verwante wetenschappen. Zoek nu in de CBG archieven naar "Lambrechts".

 • Archieven Lambrechts
  Archieven.nl is een grote collectie van (online) documenten van 85 Nederlandse archieven. Met o.a. personen, akten en krantenpagina's.

 • MyHeritage.com Lambrechts
  MyHeritage heeft een grote verzameling van familiegegevens, waaronder stambomen, volkstellingen en geboorte- huwelijk- en overlijdensakten. Zoek nu online op familienaam Lambrechts.

Wat betekent de naam Lambrechts?

Uw voorouders hebben op een gegeven moment een naam gekozengenoemd. In 1811 werden de namen officieel vastgelegd; maar voor die tijd hadden mensen ook al achternamen. Waar is de naam Lambrechts op gebaseerd?

In veel gevallen is de herkomst van een achternaam terug te voeren op een van deze klassificaties:

 • herkomstnaam: de naam is gebaseerd op de plaats (stad, plaats, gebied, streek, ...) waar eerste naamdrager vandaan kwam. Voorbeelden: Van Maastrigt, Van Montfoort, Den Hollander.
 • adresnaam: de naam is gebaseerd op de plek (adres, naam van boerderij, naam van huis, of locatieaanduiding) waar eerste naamdrager woonde. Voorbeelden: Van der Poel, Zielhorst.
 • verwantschapsnamen: de naam komt van een familielid (vaak naam van der vader - ook wel een een patroniem genaamd). Voorbeelden: Petersen, Jansen.
 • beroepsnamen: de naam is gebaseerd op gebaseerd op het beroep van de eerste naamdrager. Voorbeelden: De Bakker, Veerman, Visser, De Smidt.
 • eigenschapsnamen: vaak gebaseerd op een bijnaam van de naamdrager. De naam is in dat geval vaak gebaseerd op een eigenschap of kenmerk van de eerste naamdrager. Voorbeelden: De Wit, De Jong, De Korte.


betekenis naam Lambrechts
Wat betekent Lambrechts?

Klik op onderstaande knop en ga klik vervolgens door op "analyse en verklaring" om de verklaring te vinden voor de naam Lambrechts. Zoek betekenis van Lambrechts »

Historische archieven

De regionale historische archieven hebben een schat aan gegevens om een stamboomonderzoek mee te verrijken. Kijk op internet om meer informatie over familie op te speuren.

Regionale archieven:

Naast bovenstaande regionale archieven hebben gemeenten of steden zelf een eigen 'gemeentearchief'.

informatie Lambrechts
Vind ook informatie over familie Lambrechts in de archieven.

Wie heet er nog meer Lambrechts?

Wie heeft nog meer de achternaam Lambrechts? Kijk eens op de sociale netwerken, en wellicht herkent u zo al een (lang niet gesproken) familielid. Leg contact en wellicht kan hij/zij u verder helpen met informatie voor uw onderzoek.


meer familie Lambrechts
Wie heet er ook Lambrechts? Tip: Zoek onbekende familieleden op Online Sociale Netwerken.

Informatie uit het heden. Bezoek de volgende websites:

Heeft de familie Lambrechts een familiewapen?

U kunt in bekende archieven (zoals bijvoorbeeld die van het Centraal Bureau voor de Genealogie) opzoeken of er een familiewapen voor Lambrechts te vinden is. Let op dat wanneer u een (of meerdere) familiewapen(s) vindt voor Lambrechts die alleen kunt gebruiken als u werkelijk in mannelijke lijn afstamt van de voorvader die het familiewapen Lambrechts oorspronklijk gevoerd heeft (vergelijk daarvoor de gegevens van het betreffende familiewapen met uw stamboom).


Familiewapen Lambrechts bekend?

Zoek naar familiewapen "Lambrechts"

Kunt u geen familiewapen voor Lambrechts vinden, wil dat nog niet zeggen dat uw familie geen familiewapen heeft gehad. Veel familiewapens zijn in de loop der tijd in vergetelheid geraakt. Tijdens uw onderzoek stuit u wellicht nog op een familiewapen.

Mocht u na stamboom- en genealogisch onderzoek tot de conclusie komen dat uw familie geen familiewapen heeft, dan kunt u een eigen familiewapen laten maken. Elke familie in Nederland mag een familiewapen maken. Het familiewapen moet voldoen aan de heraldische regels en moet uniek zijn.

Het is aan te raden een heraldicus te raadplegen als u een familiewapen wilt laten maken. U kunt er meer over lezen op de betreffende website.

Familiewapen Lambrechts laten maken

Hieronder enkele voorbeelden van hoe familiewapens er uit kunnen zien.

familiewapens 01
familiewapens 02
familiewapens 03
familiewapens 04

Onderdelen

Een familiewapen bestaat uit diverse onderdelen. Hieronder staan de belangrijkste delen beschreven. NB: het familiewapen hieronder is niet het familiewapen Lambrechts, maar uitsluitend bedoeld als een voorbeeld van een familiewapen.

Wapenschild


Het wapenschild is het belangrijkste onderdeel van een familiewapen. Een wapenschild alleen is al voldoende om te gelden als familiewapen.


Helm


Bovenop het wapenschild staat een helm afgebeeld.


Helmteken (met wrong)


Het helmteken staat boven de helm. Het helmteken wordt aan de onderkant versierd met de wrong (een inelkaar gewrongen doek), die de kleuren heeft van het dekkleed.


Dekkleden


De dekkleden zijn de gekleurde kleden achter de helm.

Ben ik familie van de "bekende" Lambrechts?

Heeft u dezelfde naam als een bekende of historische Nederlander, bekende familie Lambrechts, de beruchte crimineel Lambrechts, of filmster Lambrechts? U hoeft niet per sefamilie te zijn.

Dezelfde achternaam als een algemeen beroemd figuur wil niet betekenen dat u per se familie bent. Er zijn heel veel personen die toevalligerwijze dezelfde achternaam hebben. Met name bij veel voorkomende achternamen komt dit vaak voor.

Om uit te vinden of u familie bent van de beroemde persoon, dient u niet alleen stamboomonderzoek te doen naar uw eigen familie, maar ook naar die van de bekende persoon. Pas wanneer u gemeenschappelijke voorouders hebt kunt u met recht zeggen dat u familie bent. Een voordeel dat u wellicht hebt is dat de stamboom of genealogie van de beroemde Lambrechts wellicht al eens door iemand is uitgeplozen.


Lid van familie Lambrechts ?
Maken bekende of beruchte figuren van vroeger ook deel uit van uw familie Lambrechts?

Google eens op "stamboom Lambrechts" of "genealogie Lambrechts" - wellicht heeft iemand anders al eens stamboomonderzoek gedaan naar uw familie Lambrechts:

Vastleggen van alle data

Wanneer u even druk bent geweest met stamboomonderzoek naar de familie Lambrechts ziet u wellicht snel door de bomen het bos niet meer. Er is vaak veel informatie beschikbaar. Het kan handig zijn een programma te gebruiken voor het opslaan van alle gegevens, en de verbanden.

Er bestaan diverse genealogische programma's om daarbij te helpen. Sommige programma's zijn gratis, andere zijn betaald. Hier noemen wij een aantal bekende softwarepakketten die veel worden gebruikt.

Hoewel u er ook voor kunt kiezen om uw gegevens online via een website vast te leggen, is het echter aan te bevelen toch met een programma te werken dat u installeert op uw PC of laptop, aangezien u dan altijd de gegevens bij de hand hebt (ook als u geen Internet beschikbaar heeft). De meeste programma's kunnen de gegevens eenvoudig met elkaar en online diensten uitwisselen.

Let bij de keuze voor een programma op dat het programma ondersteuning geeft voor het uitwisselen van Gedcom gegevens. Met dit gegevensformaat kunt u gegevens uitwisselen tussen verschillende programma's.

Kijk zelf welk programma u het meest aanspreekt:

Meer achtergronden

Hoe leefde uw familie in de tijd? Om meer te weten over de tijd waarin uw voorouders leefden, welke beroepen zij deden en wat er speelde in die tijd, zijn een aantal bronnen aan te bevelen.

Kijk ook eens op de startpagina van beeldbanken, voor een overzicht van beelden uit de Nederlandse geschiedenis en Nederlandse plaatsen.

geschiedenis Lambrechts
Hoe leefde Lambrechts vroeger? Het beroemde schilderij van Brueghel toont hoe mensen in de middeleeuwen leefden en werkten.

Achtergrondinformatie uit het verleden. Bezoek de volgende websites:

 • Nationaal Archief
  De collectie van het Nationaal Archief bestaat uit rijen gedrukte, geprinte of handgeschreven documenten, zo'n 300.000 kaarten, tekeningen en circa 14 miljoen foto's. Zoek nu naar Lambrechts in het Nationaal Archief.

 • WatWasWaar
  WatWasWaar geeft historische informatie over elke plek in Nederland.

 • Lambrechts in het Geheugen van Nederland
  Het Geheugen van Nederland is een beeldbank waar u online de collecties van musea, archieven en bibliotheken kunt bekijken. De beeldbank geeft toegang tot het gedigitaliseerde erfgoed van meer dan honderd instellingen en biedt prachtig beeldmateriaal. Zoek nu naar Lambrechts.

 • Bibliografie Lambrechts
  De Digitale Bibliografie Nederlandse Geschiedenis (DBNG) is een online bibliografie over de Nederlandse geschiedenis van prehistorie tot heden. Zoek nu hoe de naam Lambrechts voorkomt in de geschiedenis.

Boeken voor genealogisch onderzoek naar

Niet alleen online, maar ook in de boekenwinkel zijn tips te vinden hoe men de genealogie van familie Lambrechts kan onderzoeken. Hierbij een verwijzing naar een paar van de beste online te verkrijgen genealogische boeken. De volgende boeken zijn via internet te verkrijgen en kunnen behulpzaam zijn bij het stamboomonderzoek naar familie:

Je Stamboom, Je Familiegeschiedenis
Je stamboom onderzoeken voor Dummies
Verborgen verleden
Het grote familieboek
 

Terug in de geschiedenis Lambrechts

Ook informatie over overleden familieleden is waardevol om uw onderzoek compleet te maken. Leg de gegevens die u onderweg vindt bij uw stamboomonderzoek slim vast (gebruik bijvoorbeeld een template), zodat u altijd de bron kunt terugvinden.

Belangrijkste officiële bronnen van informatie:

 • Burgerlijke stand: gegevens vanaf 1811
 • Doop- trouw- en begraafboeken (DTB): gegevens van voor 1811

Deze bronnen zijn te vinden in stadhuis van de gemeente en/of regionale of provinciale archieven. Het is van belang te zoeken in die archieven waar (en wanneer) het familielid geboren, getrouwd of begraven is. Veel van deze archieven zijn inmiddels online. Begin uw zoektocht via de link hiernaast voor snel resultaat.

Deze gegevens kunnen helpen met het vinden van de juiste persoon: volledige namen, geboorte-,trouw- en/of sterfdata en het kerkgenootschap (geloof).

Bezoek de online archieven »

Grafstenen Lambrechts

overleden Lambrechts
Informatie over overleden Lambrechts familieleden geven veel extra informatie voor genealogisch onderzoek

Bij informatie uitbegraafboeken en grafstenen gaat er niet echt om, om te waaraan het familielid Lambrechts dood is gegaan - maar vooral om de jaartallen - want die bieden een link naar andere familieleden.

Waar komt de familienaam Lambrechts vandaan?

De naam Lambrechts bestaat zeker al honderden jaren. Waar komt de naam vandaan? Via een kaart ziet u waar de naam Lambrechts in Nederland of België veel gebruikt wordt - een aanwijzing waar de naam ook oorspronkelijk vandaan komt. U kunt dan in de gemeentedocumenten van de betreffende gemeenten verder zoeken naar documenten van uw familie.


De naam Lambrechts

De naam Lambrechts: Wat is de herkomst van Lambrechts? Zoek de oorsprong op via deze link:

Nederland:
Zoek herkomst van Lambrechts (NL) »

België:
Zoek herkomst van Lambrechts (BE) »

Geef de familiegeschiedenis Lambrechts kleur

Genealogisch onderzoek geeft vaak alleen maar feiten: wanneer is iemand geboren, wat zijn zijn/haar namen, in welke plaats heeft men gewoond? Maar mooie familieverhalen vindt u niet in de officiële documenten. Hier zijn een aantal nuttige tips om een kleurrijker beeld van de familie te krijgen.

 • Plan een interview met (oudere) familieleden
 • Vraag andere stamboomonderzoekers (genealogen) die dezelfde of aanverwachte families onderzoeken, wat zij hebben gehoord/gevonden van familie Lambrechts


Vind ook andere genealogen die bezig zijn met onderzoek naar familie Lambrechts:

Nog meer ideeën

U zoekt extra ideeën om meer te weten te komen over familie Lambrechts? Raadpleeg dan eens de volgende links:


bronnen stamboom Lambrechts
Lees meer over stamboomononderzoek naar familie Lambrechts

Schrijfwijzen Lambrechts?

Achternamen zijn door de geschiedenis niet altijd gelijk geschreven. De letter K wordt vervangen door een letter C of lettercombinatie CK (of andersom), de letter Y wordt een IJ, etc. etc. Andere schrijfwijzen kunnen voorkomen binnen één familie. Welke schrijfwijzen zijn er bekend van Lambrechts?


Klik op onderstaande link en klik vervolgens door op "varianten" om diverse varianten en schrijfwijzen te vinden voor de naam Lambrechts. Zoek schrijfwijzen van Lambrechts »

Is familie Lambrechts van adel?

Veel onderzoekers krijgen deze vraag gesteld: "Is mijn familie of een voorouder ook van adel?"

De adel is een deel van de bevolking die van oorsprong een elitaire positie innam. In Nederland bestaat naast de ongetitelde adel, die het predicaat jonkheer mag voeren, de getitelde adel. Deze kan, van laag naar hoog, de volgende titels voeren: ridder, baron, burggraaf, graaf, markies, hertog, prins. Tegenwoordig vindt er geen verheffing in de adelstand meer plaats, met uitzondering van het Koninklijk huis.

We krijgen de vraag geregeld voor diverse families. Is mijn familie misschien van adel? Als u het niet weet, dan is de kans heel erg klein dat uw familie van adel is. Via onderstaande link krijgt u een overzicht van adelijke families in Nederland. Maar ook als Lambrechts deel uit maakt van deze lijst, is het nog niet zeker dat uw familie van adel is. U zou dan moeten aantonen dat uw familie in mannelijke lijn afstamt van de adelijke familie van Lambrechts. Het is in Nederland verboden om adelijke titels te voeren, als u niet van adel bent.

De adelijke families

Aavullende input voor de stamboom Lambrechts

Meer hulp nodig bij uw genealogisch onderzoek naar Lambrechts? Overweeg dan het volgende:


stamboom Lambrechts uitzoeken
Meer weten over familie Lambrechts?

Tips, suggesties of aanvullingen?

Heeft u suggesties, verbeteringen of aanvullingen - laat het ons weten! Met uw hulp kunnen we nog meer mensen helpen met het vinden en opstellen van de eigen stamboom.

 
Stambomen op achternaam: A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z


Meer links voor stambomen: stamboom Ismail | stamboom Dielemans | stamboom Leek | stamboom Borghuis | stamboom Dorenbos