de beste online bronnen voor

Stamboom Kerkhoven


Overzicht van de online bronnen en gegevens voor stamboom Kerkhoven
Stamboomonderzoek doen naar uw familie Kerkhoven? Begin hieronder met een overzicht van aanpak voor de stamboom van uw familie. De links op deze pagina zijn zoveel mogelijk geschikt gemaakt voor Kerkhoven.
Suggestie: naast de online bronnen op deze website, is dit een aanrader:
je stamboom familiegeschiedenis Stamboom
&
Familiegeschiedenis
»

Begin van stamboom Kerkhoven in 5 minuten


Het begin van de stamboom Kerkhoven is eigenlijk erg eenvoudig. U start de stamboom namelijk gewoon bij u zelf - en bij uw (bekende) familie.

Noteer van elk familielid:

 • naam (volledige doop- en evt. meisjesnaam)
 • geboorte (datum en plaats)
 • huwelijk (datum en plaats)
 • sterfte (datum en plaats)

Vraag uw andere familieleden (vader, moeder, oom, tante, neef, nicht, etc.) naar ontbrekende details. Of duik in uw en hun familiedocumenten, op zoek naar de gegevens.

stamboom Kerkhoven
De stamboom maken Kerkhoven

Stamboomonderzoek naar Kerkhoven - zelf doen?

Onderzoek naar de familie Kerkhoven hoeft niet alleen een boeiende (en soms zelfs verslavende) puzzel te zijn, maar geeft ook nog eens waardevol resultaat. Een goed uitgezochte stamboom is mooi voor uzelfen andere familieleden - en zelfs anderen die ook onderzoek doen naar Kerkhoven.

Op deze pagina vindt u veel tips, bronnen en aanwijzingen voor het doen vanstamboomonderzoek. De meeste links zijn gepersonaliseerd voor de stamboom van familie Kerkhoven.

Stamboomonderzoek kunt u met diverse bronnen op internetover het onderwerp zelf doen. Maar mocht u zelf geen tijd hebben, of hulp nodig hebben met uw onderzoek, neem dan eens contact op met een stamboomonderzoeker / genealoog. Zij kunnen u verder helpen - of zelfs een onderzoek naar Kerkhoven uitvoeren.

Stamboomonderzoek Kerkhoven
Doe zelf stamboomonderzoek of schakel een genealoog in

Familieboek Kerkhoven

Sommige families vinden het mooi hun stamboomonderzoek of familiegeschiedenis op te nemen in een familie- of stamboomboek.

verborgen verleden Kerkhoven
Stel een familieboek op over het
Verborgen Verleden van Kerkhoven

Boek Verborgen Verleden »

Diverse genealogen kunnen u helpen met stamboomonderzoek of het opstellen van een familieboek Kerkhoven. Een aantal deskundig genealogen is bereikbaar via Stamboom Familie, via de volgende verwijzing:

Contact met Genealoog »

De stamboom meer laten groeien

U wilt stamboom verder uitzoeken? Ga verder terug in de tijd met verder stamboomonderzoek naar Kerkhoven. Maar kies eerst welke informatie u nader wilt uitzoeken om uw stamboom verder te laten groeien.

Er zijn diverse soorten stamboomonderzoek uit te voeren:

 • stamreeks Kerkhoven: dit is onderzoek naar al uw voorvaders (of -moeders)
 • kwartierstaat Kerkhoven: stamboomonderzoek naar al uw voorouders
 • genealogie Kerkhoven: onderzoek naar alle mannelijke (of vrouwelijke) nakomelingen (bijvoorbeeld van een van uw voorouders)
 • parenteel Kerkhoven: dit betreft stamboomonderzoek naar alle nakomelingen (bijvoorbeeld van een van uw voorouders)

De meeste beginnende onderzoekers starten een stamboom als stamreeks, om hun voorvaders in kaart te brengen. Hiermee is bijvoorbeeld de bron van de achternaam Kerkhoven te vinden, de stamvader Kerkhoven en daarnaast vaak ook de beroepen van de diverse voorouders. Soms stuit mee op een familiewapen Kerkhoven.

De stamreeks Kerkhoven geeft een goed begin voor alle andere typen genealogisch onderzoek naar de familie Kerkhoven.stamvader Kerkhoven
Stamvader Kerkhoven is de naamgever van de familie Kerkhoven


stamreeks Kerkhoven
kwartierstaat Kerkhoven
genealogie Kerkhoven
parenteel Kerkhoven

Waarschuwing: Om rekening mee te houden

Bij stamboomonderzoek naar Kerkhoven is het belangrijk om rekening te houden met het volgende.

 • Een identieke naam Kerkhoven betekent niet vanzelf dat er een bloedband is (lees: dat het familie betreft). Controleer gevonden gegevens altijd met originele (zo mogelijke officiele) bronnen, indien mogelijk met diverse bronnen.
 • Wees er van bewust dat er in (ook online) stamboom gegevens mogelijk veel fouten zijn geslopen (door onleesbaarheid, schrijffouten, incorrect onderzoek, etc.). Controleer dus altijd de bronnen zelf en probeer feiten te cross-checken (via meerdere bronnen te verifieren).
 • Leg vast waar u bepaalde data gevonden heeft. Zodat u het kunt controleren.
 • Andermans genealogische onderzoeken naar Kerkhoven zijn mogelijk auteursrechtelijk beschermd. Gebruik de originele bronnen om copyright problemen te omzeilen EN om de betrouwbaarheid van de data te verifieren.


Kerkhoven online
Informatie over Kerkhoven online gevonden? Check altijd de bronnen.

Online informatie voor Stamboom Kerkhoven

Snel resultaat: doe een online zoektocht naar de familie Kerkhoven. Wist u dat tegenwoordig heel veel gegevens over uw voorouders online te zoeken zijn?Let op: merk op dat data van anderen incorrect kunnen zijn. Controleer altijd de originele bronnen (in bijvoorbeeld Burgerlijke Stand en/of doop- trouw- en begraafboeken).

Controleer o.a. met behulp van volledige naam, beschikbare datum en plaats of u de juiste persoon hebt. U heeft dan weer een puzzle stukje gevonden en kunt verder met het volgende familielid. Zo bouwt u zelf de stamboom Kerkhoven langzamerhand uit.


familie Kerkhoven
Online zijn veel gegevens te vinden over voorouders en familie Kerkhoven

Snel veel gegevens vinden voor familie Kerkhoven? Vind resultaat op de volgende websites:

 • Zoek "Kerkhoven" in Genealogie Online
  Genealogie Online is een verzameling van stambomen en genealogische documenten.

 • Archieven Kerkhoven
  Archieven.nl is een grote collectie van (online) documenten van 85 Nederlandse archieven. Met o.a. personen, akten en krantenpagina's.

 • MyHeritage.com Kerkhoven
  MyHeritage heeft een grote verzameling van familiegegevens, waaronder stambomen, volkstellingen en geboorte- huwelijk- en overlijdensakten. Zoek nu online op familienaam Kerkhoven.
 • CBG Kerkhoven
  Het Centraal Bureau voor Genealogie (CBG) is het landelijk kennis- en documentatiecentrum voor stamboomonderzoek (genealogie) en verwante wetenschappen. Zoek nu in de CBG archieven naar "Kerkhoven".

Geef de familiegeschiedenis Kerkhoven kleur

Stamboomonderzoek geeft alleen maar droge feiten: wanneer is iemand geboren, wat zijn zijn/haar doopnamen, in welke plaats heeft men gewoond? Maar mooie familieverhalen en typische annekdotes van de familie vindt u niet in de officiële documenten. Hier een aantal tips om een kleurrijker beeld van de familie te krijgen.

 • Plan een interview met (oudere) familieleden
 • Vraag andere stamboomonderzoekers (genealogen) die dezelfde of aanverwachte families onderzoeken, wat zij hebben gehoord/gevonden van familie Kerkhoven
 • Vraag oudere inwoners van het dorpje waarin familie woonden naar verhalen over uw familie
 • Bezoek een lokaal museum


Vind ook andere genealogen die bezig zijn met genealogische onderzoek naar familie Kerkhoven:

Wie heet er nog meer Kerkhoven?

Wie heten er nog meer Kerkhoven? Kijk eens op de sociale netwerken, en wellicht herkent u zo al een familielid. Leg eens contact en wellicht kan hij/zij u verder helpen met informatie voor uw onderzoek.


meer familie Kerkhoven
Wie heet er ook Kerkhoven? Speur onbekende achternaamdragers op Linkedin.

Informatie uit het heden. Bezoek de volgende websites:

Historische archieven

De historische archieven hebben een schat aan gegevens om een stamboomonderzoek mee op te zetten. Kijk op internet of ga er langs om meer informatie over uw familie te acherhalen.

Regionale archieven:

Naast bovenstaande regionale archieven hebben gemeenten zelf vaak ook een eigen 'gemeentearchief'.

informatie Kerkhoven
Vind ook informatie over familie Kerkhoven in de regionale archieven.

Meer achtergronden

Hoe leefde uw familieleden in de tijd dat zij leefden? Om meer te weten over de tijd waarin uw voorouders leefden, welke beroepen zij deden en wat er speelde in die tijd, zijn een aantal bronnen aan te bevelen.

Kijk eens op de pagina van beeldbanken, voor een overzicht van beelden uit de Nederlandse geschiedenis. Erg geschikt om uw familieverleden beeld en kleur te geven.

geschiedenis Kerkhoven
Hoe leefde Kerkhoven vroeger? Het beroemde schilderij van Brueghel toont veel middeleeuwse beroepen van vroeger.

Achtergrondinformatie uit het verleden. Bezoek de volgende websites:

 • Nationaal Archief
  De collectie van het Nationaal Archief bestaat uit rijen gedrukte, geprinte of handgeschreven documenten, zo'n 300.000 kaarten, tekeningen en circa 14 miljoen foto's. Zoek nu naar Kerkhoven in het Nationaal Archief.

 • Kerkhoven in het Geheugen van Nederland
  Het Geheugen van Nederland is een beeldbank waar u online de collecties van musea, archieven en bibliotheken kunt bekijken. De beeldbank geeft toegang tot het gedigitaliseerde erfgoed van meer dan honderd instellingen en biedt prachtig beeldmateriaal. Zoek nu naar Kerkhoven.

 • Bibliografie Kerkhoven
  De Digitale Bibliografie Nederlandse Geschiedenis (DBNG) is een online bibliografie over de Nederlandse geschiedenis van prehistorie tot heden. Zoek nu hoe de naam Kerkhoven voorkomt in de geschiedenis.

 • WatWasWaar
  WatWasWaar geeft historische informatie over elke plek in Nederland.

Terug in de geschiedenis Kerkhoven

Wanneer u al wat gegevens van verwanten hebt ontdekt, kunt u altijd verder terug in de tijd. Ook informatie over overleden Kerkhoven-familieleden is waardevol om uw onderzoek compleet te maken. Leg de gegevens die u tijdens uw zoektocht vindt slim vast (gebruik bijvoorbeeld een template), zodat u altijd de bronnen later kunt terugvinden.

Belangrijkste officiële bronnen van informatie:

 • Burgerlijke stand: gegevens vanaf 1811
 • Doop- trouw- en begraafboeken (DTB): gegevens van voor 1811

Deze bronnen zijn vaak te raadplegen in stadhuis van de gemeente en/of regionale of provinciale archieven. Het is van belang te zoeken in die archieven waar (en wanneer) het familielid geboren, getrouwd of begraven is. Veel van deze archieven zijn inmiddels online. Begin uw zoektocht via de link hiernaast voor snel resultaat.

Deze gegevens helpen met het vinden van de juiste personen: volledige namen, geboorte-,trouw- en/of sterfdata en het kerkgenootschap (geloof) van uw familie.

Veel historische gegevens staan online (per provincie). Bezoek de online archieven »

Grafstenen Kerkhoven

overleden Kerkhoven
Informatie over overleden Kerkhoven familieleden geven veel aanvullende gegevens voor genealogisch onderzoek

Bij informatie uitbegraafboeken en grafstenen gaat er niet echt om, om te hoe het familielid Kerkhoven dood is gegaan - maar vooral ook om de jaartallen - want die bieden een link naar andere familieleden.

Heeft de familie Kerkhoven een familiewapen?

U kunt in de bekende archieven (zoals bijvoorbeeld die van het Centraal Bureau voor de Genealogie) speuren of er een familiewapen voor Kerkhoven te vinden is. Let op dat wanneer u een (of meerdere) familiewapen(s) vindt voor Kerkhoven die alleen kunt gebruiken indien u echt in mannelijke lijn afstamt van diegene die het familiewapen oorspronklijk gevoerd heeft (vergelijk daarvoor de gegevens van het betreffende familiewapen met uw stamboom).


Familiewapen Kerkhoven bekend?

Zoek naar familiewapen "Kerkhoven"

Kunt u geen familiewapen voor Kerkhoven vinden, dan wil dat nog niet direct betekenen dat uw familie geen familiewapen heeft gehad. Veel familiewapens zijn in de loop der tijd buiten gebruik geraakt. Tijdens uw onderzoek vindt u wellicht nog een familiewapen.

Heeft uw familie geen familiewapen, dan kunt u een familiewapen laten maken. Elke familie in Nederland mag een familiewapen maken. Het wapen moet wel voldoen aan de regels van de heraldiek en moet uniek zijn.

Het is aan te raden een heraldicus te raadplegen als u een familiewapen wilt laten maken. U kunt er meer over lezen op de betreffende website.

Familiewapen Kerkhoven laten maken

Hieronder enkele voorbeelden hoe familiewapens er uit kunnen zien.

familiewapens 01
familiewapens 02
familiewapens 03
familiewapens 04

Onderdelen

Een familiewapen bestaat uit verschillende onderdelen. Hieronder staan de belangrijkste beschreven. NB: het familiewapen hieronder is niet het familiewapen Kerkhoven, maar slechts een voorbeeld van een familiewapen.

Wapenschild


Het wapenschild is het belangrijkste onderdeel van een familiewapen. Een wapenschild alleen is al voldoende om te gelden als familiewapen.


Helm


Boven het wapenschild staat een helm. In verschillende tijdsperken gebruikte men andere helmen.


Helmteken (met wrong)


Het helmteken staat bovenop de helm. Het helmteken wordt aan de onderkant versierd met de wrong (inelkaar gewrongen doek), die de kleuren heeft van het dekkleed.


Dekkleden


De dekkleden zijn de gekleurde kleden achter de helm. Zij bestaan in de regel uit twee kleuren - een kleur op de achterkant, en een (metaal)kleur aan de binnenkant (voering).

Ben ik familie van de "bekende" Kerkhoven?

Heeft u dezelfde achternaam als een bekende of historische Nederlander, bekende familie Kerkhoven, de beruchte boef Kerkhoven, of filmster Kerkhoven? U hoeft niet per definitie familie te zijn.

Dezelfde achternaam als een algemeen bekend persoon wil niet betekenen dat u altijd familie bent. Er zijn veel mensen die bij toeval eenzelfde achternaam hebben. Met name bij veel voorkomende achternamen is dit niet onwaarschijnlijk.

Om uit te vinden of u al dan niet familie bent van de bekende figuur, dient u stamboom onderzoek uit te voeren naar die van de algemeen beroemde persoon. Pas wanneer u gemeenschappelijke voorouders hebt of onderdeel bent van dezelfde stamboom kunt u oprecht stellen dat u familie van elkaar bent. Een voordeel dat u wellicht hebt, is dat de genealogie van de beroemde Kerkhoven misschien al eens door iemand is uitgezocht.


Lid van familie Kerkhoven ?
Maken bekende of beruchte bekendheden uit het verleden ook deel uit van uw familie Kerkhoven?

Google eens op "stamboom Kerkhoven" of "genealogie Kerkhoven" - wellicht heeft een ander al eens onderzoek gedaan naar familie Kerkhoven:

Schrijfwijzen Kerkhoven?

Achternamen zijn in het verleden niet altijd gelijk geschreven. De letter K wordt vervangen door een letter C of lettercombinatie CK (of andersom), de letter Y wordt een IJ, etc. etc. Welke schrijfwijzen zijn er bekend van Kerkhoven?


Klik op onderstaande link en klik vervolgens door op "varianten" om diverse varianten en schrijfwijzen te vinden voor de naam Kerkhoven. Zoek schrijfwijzen van Kerkhoven »

Naslagwerken voor stamboomonderzoek

Niet alleen online, maar ook in de boekhandel zijn veel bronnen te vinden hoe men de genealogie van familie Kerkhoven kan uitzoeken. Hier een aantal verwijzingen naar een paar van de beste genealogische naslagwerken. De volgende boeken zijn via internet te koop en kunnen behulpzaam zijn bij het genealogisch onderzoek Kerkhoven:

Het grote familieboek
Je Stamboom, Je Familiegeschiedenis
Verborgen verleden
Je stamboom onderzoeken voor Dummies
 

Wat betekent de naam Kerkhoven?

Wat betekent uw naam Kerkhoven? Uw voorouders hebben op een gegeven moment een naam aangenomen of werden door omgeving op een bepaalde manier aangeduid. In 1811 werden de namen officieel vastgelegd; maar voor die tijd hadden mensen ook al achternamen. Waar is de naam Kerkhoven vandaan gekomen?

In veel gevallen is de herkomst van een achternaam terug te voeren op een van deze typen:

 • herkomstnaam: de naam komt van de plaats (stad, plaats, gebied, streek, ...) waar eerste naamdrager vandaan kwam. Voorbeelden: Van Maastrigt, Van Montfoort, Den Hollander.
 • adresnaam: de naam is gebaseerd op de plek (adres, naam van boerderij, naam van huis, of locatieaanduiding) waar eerste naamdrager woonde. Voorbeelden: Van der Poel, Zielhorst.
 • verwantschapsnamen: de naam komt van een familielid (vaak naam van der vader - ook wel een een patroniem genaamd). Voorbeelden: Petersen, Jansen.
 • beroepsnamen: de naam komt van gebaseerd op het beroep van de eerste naamdrager. Voorbeelden: De Bakker, Veerman, Visser, De Smidt.
 • eigenschapsnamen: vaak komt deze van een bijnaam van de naamdrager. De naam is in dat geval vaak gebaseerd op een eigenschap of kenmerk van de eerste naamdrager. Voorbeelden: De Wit, De Jong, De Korte.


betekenis naam Kerkhoven
Wat betekent Kerkhoven?

Klik op onderstaande knop en ga klik vervolgens door op "analyse en verklaring" om de verklaring te vinden voor de naam Kerkhoven. Zoek betekenis van Kerkhoven »

Programmatuur

Er is bij stamboomonderzoek veel data beschikbaar. Het kan handig zijn een programma (of software) te gebruiken voor het vastleggen van alle gegevens, en de onderlinge verbanden.

Er bestaan diverse genealogische programma's om daarbij te assisteren. Sommige zijn gratis. Hier noemen wij een aantal bekende softwarepakketten die veel in Nederland worden gebruikt.

Hoewel u er ook voor kunt kiezen om uw gegevens online via een website vast te leggen, is het echter aan te bevelen toch met een programma te werken dat u installeert op uw PC of laptop, aangezien u dan altijd de gegevens bij de hand hebt (ook als u geen Internet beschikbaar heeft).

Let bij de keuze voor een programma op dat het ondersteuning geeft voor het uitwisselen van Gedcom gegevens. Met deze bestandsindeling kunt u gegevens uitwisselen tussen programma's.

Kijk zelf welk programma u het meest aanspreekt:

Nog meer bronnen

U zoekt extra ideeën voor de stamboom van familie Kerkhoven? Kijk dan eens bij de volgende links:


bronnen stamboom Kerkhoven
Lees meer over stamboomononderzoek naar familie Kerkhoven

Wat is de oorsprong van de naam Kerkhoven?

De naam Kerkhoven bestaat zeker al eeuwen. Waar komt deze vandaan? Via een kaart kunt u zien waar Kerkhoven in Nederland of België veel gehanteerd wordt - een aanwijzing waar de naam ook van oorsprong vandaan komt. U kunt vervolgens in de gemeentedocumenten van die gemeenten verder zoeken naar documenten van uw familie.


De naam Kerkhoven

De naam Kerkhoven: Maar waar komt de naam Kerkhoven vandaan? Zoek de oorsprong op via deze links:

Nederland:
Zoek herkomst van Kerkhoven (NL) »

België:
Zoek herkomst van Kerkhoven (BE) »

Is familie Kerkhoven van adel?

Veel stamboom onderzoekers krijgen de vraag vroeg of laat wel eens voorgelegd: "Is mijn familie misschien van adel?"

De adel is een deel van de bevolking die van oorsprong een elitaire positie innam. In Nederland bestaat naast de ongetitelde adel, die het predicaat jonkheer mag voeren, de getitelde adel. Deze kan, van laag naar hoog, de volgende titels voeren: ridder, baron, burggraaf, graaf, markies, hertog, prins. Tegenwoordig vindt er geen verheffing in de adelstand meer plaats, met uitzondering van het Koninklijk huis.

We krijgen de vraag geregeld voor diverse families. Is mijn familie misschien van adel? Als u het niet weet, dan is de kans heel erg klein dat uw familie van adel is. Via onderstaande link krijgt u een overzicht van adelijke families in Nederland. Maar ook als Kerkhoven deel uit maakt van dit overzicht, is het nog niet zeker dat uw familie van adel is. U zou dan moeten aantonen dat uw familie in mannelijke lijn afstamt van de adelijke familie van Kerkhoven. Het is in Nederland verboden om adelijke titels te voeren, als u niet van adel bent.

De Hoge Raad van Adel

Aavullende input voor de stamboom Kerkhoven

Hulp nodig bij uw stamboomonderzoek Kerkhoven? Bedenk dan het volgende eens:


stamboom Kerkhoven uitzoeken
Meer weten over van familie Kerkhoven?

Tips, suggesties of aanvullingen?

Heeft u suggesties, verbeteringen of aanvullingen - laat het ons weten! Met uw hulp kunnen we nog meer mensen helpen met het vinden en opstellen van de eigen stamboom.

 
Stambomen op achternaam: A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z


Meer links voor stambomen: stamboom Clemens | stamboom Broens | stamboom Van den Herik | stamboom Van Deventer | stamboom Brandsen