de online bronnen

Stamboom Jongenotter


De beste online gegevens voor stamboom Jongenotter
Onderzoek doen naar familie Jongenotter? Begin hieronder met een overzicht van aanpak en bronnen voor de stamboom van uw familie. De verwijzingen op deze webpage zijn zoveel mogelijk specifiek voor uw familie.
Tip: naast de bronnen op deze website, kijk eens naar:
je stamboom familiegeschiedenis Stamboom
&
Familiegeschiedenis
»

Begin de stamboom Jongenotter in 5 minuten


Het starten met de stamboom Jongenotter is in de basis heel simpel. U begint de stamboom namelijk gewoon bij u zelf - en uw (bekende) familieleden.

Schrijf op van ieder familielid:

 • naam (volledige doop- en evt. meisjesnaam)
 • geboorte (datum en plaats)
 • huwelijk (datum en plaats)
 • sterfte (datum en plaats)

Vraag andere familieleden (vader, moeder, oom, tante, neef, nicht, etc.) naar ontbrekende gegevens. Of duik in uw en hun familiedocumenten, op zoek naar de gegevens. Het is belangrijk dat de start van uw stamboomonderzoek zo compleet mogelijk gebeurt.

stamboom Jongenotter
Uw stamboom maken Jongenotter

Stamboomonderzoek naar Jongenotter - zelf doen?

Onderzoek naar de familie Jongenotter hoeft niet alleen een boeiende (en soms zelfs verslavende) puzzel te zijn, maar geeft ook nog eens waardevol resultaat. Een goed uitgezochte stamboom is mooi voor uzelfen andere familieledenen anderen die ook interesse hebben in familie Jongenotter.

Op deze pagina vindt u veel tips, bronnen en aanwijzingen voor stamboomonderzoek. De meeste verwijzingen zijn gepersonaliseerd voor de stamboom van familie Jongenotter, zodat u snel bruikbare resultaten zult vinden voor stamboom Jongenotter.

Stamboomonderzoek kunt u met diverse bronnen op internetover het onderwerp zelf doen. Maar mocht u zelf geen tijd hebben, of hulp nodig hebben met uw onderzoek, neem dan contact op met een stamboomonderzoeker. Zij kunnen u verder helpen - of zelfs een compleet onderzoek naar Jongenotter voor u uitvoeren.

Stamboomonderzoek Jongenotter
Doe zelf stamboomonderzoek of schakel een genealoog in

Familieboek Jongenotter

Sommige onderzoekers vinden het mooi hun familiegeschiedenis te laten landen in een familie- of stamboomboek.

verborgen verleden Jongenotter
Stel een familieboek op over het
Verborgen Verleden van Jongenotter

Boek Verborgen Verleden »

Diverse genealogen kunnen u helpen met stamboomonderzoek of het opstellen van een familieboek Jongenotter. Een aantal deskundig genealogen is bereikbaar via Stamboom Familie, via de volgende verwijzing:

Contact met Genealoog »

Online informatie voor Stamboom Jongenotter

Snel resultaat: doe een online zoektocht naar de familie Jongenotter. Wist u dat tegenwoordig veel gegevens over uw stamboom eenvoudig op internet te vinden zijn?Let op: weet dat data van derden incorrect en onvolledig kunnen zijn. Controleer altijd de originele bronnen.

Controleer o.a. met behulp van volledige naam, beschikbare datum en plaats of u de juiste persoon hebt. U heeft dan weer een puzzle stukje gevonden en kunt verder met het volgende familielid. Zo bouwt u zelf de stamboom Jongenotter langzamerhand uit.


familie Jongenotter
Online zijn veel gegevens te vinden over voorouders en familie Jongenotter

Eenvoudig gegevens vinden voor de familie Jongenotter? Vind resultaat op de volgende websites:

 • Zoek "Jongenotter" in Genealogie Online
  Genealogie Online is een verzameling van stambomen en genealogische documenten.

 • Archieven Jongenotter
  Archieven.nl is een grote collectie van (online) documenten van 85 Nederlandse archieven. Met o.a. personen, akten en krantenpagina's.

 • CBG Jongenotter
  Het Centraal Bureau voor Genealogie (CBG) is het landelijk kennis- en documentatiecentrum voor stamboomonderzoek (genealogie) en verwante wetenschappen. Zoek nu in de CBG archieven naar "Jongenotter".

 • FamilySearch.org Jongenotter
  FamilySearch.org is de website van de Mormonen, die heel veel gegevens van stambomen over de hele wereld verzameld hebben. Zoek nu online op familienaam Jongenotter.

 • MyHeritage.com Jongenotter
  MyHeritage heeft een grote verzameling van familiegegevens, waaronder stambomen, volkstellingen en geboorte- huwelijk- en overlijdensakten. Zoek nu online op familienaam Jongenotter.

De stamboom steeds meer laten groeien

Ga steeds verder terug in de historie met verder onderzoek naar Jongenotter. Kies eerst welke informatie u verder wilt onderzoeken om uw stamboom te laten groeien.

Er zijn diverse typen stamboomonderzoek uit te voeren:

 • stamreeks Jongenotter: dit is stamboomonderzoek naar al uw voorvaders (of -moeders)
 • kwartierstaat Jongenotter: dit betreft onderzoek naar al uw voorouders
 • genealogie Jongenotter: onderzoek naar alle mannelijke (of vrouwelijke) nakomelingen (bijvoorbeeld van een van uw voorouders)
 • parenteel Jongenotter: stamboomonderzoek naar alle nakomelingen (bijvoorbeeld van een van uw voorouders)

De meeste beginnende genealogen starten een stamboom als stamreeks, om hun voorvaders in kaart te brengen. Hiermee is bijvoorbeeld de start van de achternaam Jongenotter te vinden, de stamvader Jongenotter en tegelijk vaak ook de beroepen van de diverse voorvaders.

De stamreeks Jongenotter geeft ook een goede basis voor alle andere typen genealogisch onderzoek naar de familie Jongenotter.stamvader Jongenotter
Stamvader Jongenotter is de naamgever van de familie Jongenotter


stamreeks Jongenotter
kwartierstaat Jongenotter
genealogie Jongenotter
parenteel Jongenotter

Om rekening mee te houden

Bij het uitvoeren van stamboomonderzoek naar Jongenotter is het van belang om rekening te houden met de volgende punten.

 • Een identieke (achter)naam Jongenotter betekent niet per definitie dat er een verwantschap is (lees: dat het familie is). Controleer gegevens altijd met originele bronnen en zo mogelijk met diverse bronnen.
 • Wees er van bewust dat er in (ook online) stamboom gegevens veel fouten zijn geslopen (door onleesbaarheid, schrijf- of typfouten, onjuist uitgevoerd onderzoek, etc.). Controleer dus altijd de bronnen zelf en probeer feiten te cross-checken (via meerdere bronnen te verifieren).
 • Houd bij waar u bepaalde gegevens ontdekt hebt, zodat u het kunt controleren.
 • (Delen van) andermans stamboomonderzoeken naar Jongenotter zijn mogelijk auteursrechtelijk beschermd. Gebruik altijd de originele bron om copyright discussies te omzeilen EN om direct de betrouwbaarheid van de gegevens te vast te stellen.


Jongenotter online
Gegevens van Jongenotter online gevonden? Check de oorspronkelijke bronnen.

Software

Er is veel informatie beschikbaar. Het kan handig zijn een programma (of software) te gebruiken voor het vastleggen van alle data.

In de markt bestaan diverse genealogische programma's om daarbij te helpen. Sommige programma's zijn gratis. Hier noemen wij een aantal bekende softwarepakketten die veel worden gebruikt.

Hoewel u er ook voor kunt kiezen om uw gegevens online via een website vast te leggen, is het echter aan te bevelen met een programma te werken dat u installeert op uw PC of laptop, aangezien u dan altijd de gegevens bij de hand hebt (ook als u geen Internet beschikbaar heeft).

Let er bij de keuze voor een programma op dat het ondersteuning geeft voor het uitwisselen van Gedcom gegevens. Met deze bestandsindeling kunt u data uitwisselen tussen genealogische programma's.

Kijk zelf welk programma u het meest aanspreekt:

Schrijfwijzen Jongenotter?

Achternamen zijn door de geschiedenis niet altijd hetzelfde geschreven. De letter K wordt vervangen door een letter C of lettercombinatie CK (of andersom), de letter Y wordt een IJ, etc. etc. Andere schrijfwijzen kunnen voorkomen binnen één familie. Welke schrijfwijzen zijn er bekend van Jongenotter?

Bovendien wordt soms eenzelfde persoon aangeduid met meerdere namen (met name voor 1811, toen er nog niet één officiele aanduiding was voor een persoon).


Klik op onderstaande knop en klik vervolgens door op "varianten" om diverse varianten en schrijfwijzen te vinden voor de naam Jongenotter. Zoek schrijfwijzen van Jongenotter »

Ben ik familie van de "bekende" Jongenotter?

Heeft u dezelfde naam als een bekende of historische Nederlander, bekende familie Jongenotter, de beruchte boef Jongenotter, of filmster Jongenotter? Dat wil niet zeggen dat u per definitie familie bent.

Dezelfde naam als een bekend persoon wil niet zeggen dat u werkelijk familie bent. Er zijn heel veel personen die eenzelfde achternaam hebben.

Om te achterhalen of u al dan niet familie bent van de beroemde persoon, dient u niet alleen stamboomonderzoek uit te voeren naar uw eigen familie, maar ook naar die van de beroemde figuur. Wanneer u gemeenschappelijke voorouders hebt of onderdeel bent van dezelfde stamboom kunt u oprecht zeggen dat u familie bent. Een voordeel dat u misschien hebt is dat de stamboom of genealogie van de bekende Jongenotter misschien al eens is onderzocht.


Lid van familie Jongenotter ?
Maken bekende of beruchte beroemdheden van vroeger ook deel uit van uw familie Jongenotter?

Google eens op "stamboom Jongenotter" of "genealogie Jongenotter" - wellicht heeft iemand anders al eens onderzoek gedaan naar uw familie Jongenotter:

Wie heet er nog meer Jongenotter?

Wie heeft nog meer de achternaam Jongenotter? Kijk eens op de sociale netwerken, en misschien herkent u zo al een familielid. Leg contact en wellicht kan hij/zij u verder helpen met bruikbare informatie voor uw stamboomonderzoek.


meer familie Jongenotter
Wie heet er nog meer Jongenotter? Speur bekende of onbekende achternaamgenoten op Linkedin.

Informatie uit het heden. Bezoek de volgende websites:

Geef de familiegeschiedenis Jongenotter kleur

Genealogisch onderzoek geeft in de regel alleen maar 'koude' feiten: wanneer is iemand geboren, wat zijn zijn/haar doopnamen, in welke plaats heeft men gewoond en wanneer en waar is men gestorven? Maar mooie familieverhalen vindt u niet in de officiële archieven. Hier zijn een aantal handige tips om een kleurrijker beeld van de familie te krijgen.

 • Plan een interview met (oudere) familieleden
 • Vraag andere stamboomonderzoekers (genealogen) die dezelfde of aanverwachte families onderzoeken, wat zij hebben gehoord/gevonden van familie Jongenotter
 • Vraag oudere inwoners van het dorpje waarin familie woonden naar verhalen over uw familie


Vind ook andere stamboomonderzoekers die bezig zijn met genealogische onderzoek naar familie Jongenotter:

Heeft de familie Jongenotter een familiewapen?

U kunt in de bekende archievenspeuren of er een familiewapen voor Jongenotter te vinden is. Let op dat wanneer u een (of meerdere) familiewapen(s) vindt voor Jongenotter die alleen mag gebruiken als u werkelijk in mannelijke lijn afstamt van diegene die het familiewapen Jongenotter oorspronklijk gevoerd heeft (vergelijk hiervoor de gegevens van het betreffende familiewapen met uw stamboom).


Familiewapen Jongenotter bekend?

Zoek naar familiewapen "Jongenotter"

Kunt u geen familiewapen voor Jongenotter vinden, dan wil dat nog niet direct betekenen dat uw familie geen familiewapen heeft of heeft gehad. Veel familiewapens zijn in de loop der tijd in vergetelheid geraakt. Tijdens uw onderzoek stuit u wellicht nog op een familiewapen.

Mocht u na stamboom- en genealogisch onderzoek tot de conclusie komen dat uw familie geen familiewapen heeft, dan kunt u kiezen voor: een eigen familiewapen laten maken. Elke familie in Nederland is toegestaan een familiewapen maken. Het familiewapen moet wel voldoen aan de heraldische regels en uniek zijn.

Het is aan te raden een heraldicus te raadplegen als u een familiewapen wilt laten maken. U kunt er meer over lezen op de betreffende website.

Familiewapen Jongenotter laten maken

Hieronder enkele voorbeelden van hoe familiewapens er uit zien.

familiewapens 01
familiewapens 02
familiewapens 03
familiewapens 04

Onderdelen

Een familiewapen bestaat uit diverse onderdelen. Hieronder staan de belangrijkste onderdelen beschreven. NB: het familiewapen hieronder is niet het familiewapen Jongenotter, maar slechts een voorbeeld van een familiewapen.

Wapenschild


Het wapenschild is het belangrijkste onderdeel van een familiewapen. Een wapenschild alleen is al voldoende om te gelden als familiewapen.


Helm


Boven het wapenschild staat een helm afgebeeld. In verschillende tijdsperken gebruikte men andere helmen. De helm is niet uniek en kan verschillen per afbeelding van het familiewapen.


Helmteken (met wrong)


Het helmteken staat boven de helm. Het helmteken wordt aan de onderkant versierd met de wrong (inelkaar gewrongen doek), die de kleuren heeft van het dekkleed.


Dekkleden


De dekkleden zijn de gekleurde kleden achter de helm.

Waar komt de naam Jongenotter vandaan?

De naam Jongenotter bestaat zeker al honderden jaren. Waar komt deze vandaan? Via een kaart ziet u waar de naam Jongenotter in Nederland of België veel gehanteerd is - een sterke aanwijzing waar de naam van oorsprong vandaan komt. U kunt vervolgens in de gemeentebibliotheken van die gemeenten verder zoeken naar informatie over uw familie.


De naam Jongenotter

De naam Jongenotter: Maar waar komt Jongenotter vandaan? Zoek de oorsprong op via deze links:

Nederland:
Zoek herkomst van Jongenotter (NL) »

België:
Zoek herkomst van Jongenotter (BE) »

Aanvullende ideeën voor de stamboom Jongenotter

U zoekt nog meer bronnen om meer te weten te komen over familie Jongenotter? Raadpleeg dan eens de volgende bronnen:


bronnen stamboom Jongenotter
Lees meer over stamboomononderzoek naar Jongenotter

Historische archieven

De historische archieven hebben een schat aan informatie om uw stamboomonderzoek mee op te zetten. Kijk online of ga er langs om meer informatie over familie op te speuren.

Regionale archieven:

Naast bovenstaande archieven hebben gemeenten zelf een eigen 'gemeentearchief'.

informatie Jongenotter
Vind meer informatie over familie Jongenotter in de historische archieven.

Terug in de geschiedenis Jongenotter

Wanneer u al wat data van familieleden hebt ontdekt, kunt u verder terug in het verleden. Ook informatie over overleden familieleden is waardevol om uw onderzoek compleet te maken. Leg de gegevens die u onderweg vindt slim vast, zodat u altijd de bron kunt terugvinden.

Belangrijkste officiële bronnen van informatie:

 • Burgerlijke stand: gegevens vanaf 1811
 • Doop- trouw- en begraafboeken (DTB): gegevens van voor 1811

Deze bronnen zijn te raadplegen in stadhuis van de gemeente en/of regionale of provinciale archieven. Het is van belang te zoeken in die archieven waar (en wanneer) het familielid geboren, getrouwd of begraven is. Veel van deze archieven zijn inmiddels online.

Deze gegevens helpen met het vinden van de juiste personen: volledige namen, geboorte-,trouw- en/of sterfdata en het kerkgenootschap (geloof) van uw familie.

Veel historische gegevens staan online. Bezoek de online archieven »

Grafstenen Jongenotter

overleden Jongenotter
Grafstenen van overleden Jongenotter familieleden geven veel aanvullende gegevens voor stamboomonderzoek

Bij begraafboeken en grafstenen gaat er niet echt om, om te hoe deze persoon Jongenotter dood is gegaan - maar vooral om de jaartallen - want die bieden een link naar andere familieleden.

Meer achtergronden

Hoe leefde uw familieleden in de tijd? Om meer te weten over de tijd waarin uw voorouders leefden, welke beroepen zij deden en wat er gebeurde in die tijd, zijn een aantal bronnen aan te bevelen.

Kijk ook eens op de pagina van beeldbanken, voor een overzicht van beelden uit de Nederlandse geschiedenis en Nederlandse plaatsen. Mooi om uw familiegeschiedenis beeld en kleur te geven.

geschiedenis Jongenotter
Hoe leefde Jongenotter in het verleden? Het beroemde kunstwerk van Brueghel laat via spreekwoorden zien hoe mensen vroeger leefden.

Achtergrondinformatie uit het verleden. Bezoek de volgende websites:

 • Nationaal Archief
  De collectie van het Nationaal Archief bestaat uit rijen gedrukte, geprinte of handgeschreven documenten, zo'n 300.000 kaarten, tekeningen en circa 14 miljoen foto's. Zoek nu naar Jongenotter in het Nationaal Archief.

 • Jongenotter in het Geheugen van Nederland
  Het Geheugen van Nederland is een beeldbank waar u online de collecties van musea, archieven en bibliotheken kunt bekijken. De beeldbank geeft toegang tot het gedigitaliseerde erfgoed van meer dan honderd instellingen en biedt prachtig beeldmateriaal. Zoek nu naar Jongenotter.

 • WatWasWaar
  WatWasWaar geeft historische informatie over elke plek in Nederland.

 • Krantenartikelen waarin Jongenotter voorkomt
  Graaf in het verleden met oude kranten uit Nederland, Nederlands-Indië, Suriname, de Nederlandse Antillen en de Verenigde Staten. Het nieuws van toen in ruim 9 miljoen pagina's uit dagbladen uit de 17e, 18e, 19e en 20e eeuw.

 • Bibliografie Jongenotter
  De Digitale Bibliografie Nederlandse Geschiedenis (DBNG) is een online bibliografie over de Nederlandse geschiedenis van prehistorie tot heden. Zoek nu hoe de naam Jongenotter voorkomt in de geschiedenis.

Wat betekent de naam Jongenotter?

Wat betekent uw naam Jongenotter? Uw voorouders hebben een naam gekozengenoemd. Waar is de naam Jongenotter op gebaseerd?

In veel gevallen is de herkomst van een achternaam terug te voeren op een van onderstaande klassificaties:

 • herkomstnaam: de naam is gebaseerd op de plaats (stad, plaats, gebied, streek, ...) waar eerste naamdrager vandaan kwam. Voorbeelden: Van Maastrigt, Van Montfoort, Den Hollander.
 • adresnaam: de naam is gebaseerd op de plek (adres, naam van boerderij, naam van huis, of locatieaanduiding) waar eerste naamdrager woonde. Voorbeelden: Van der Poel, Zielhorst.
 • verwantschapsnamen: de naam komt van een familielid (vaak naam van der vader - ook wel een een patroniem genaamd). Voorbeelden: Petersen, Jansen.
 • beroepsnamen: de naam komt van gebaseerd op het beroep van de eerste naamdrager. Voorbeelden: De Bakker, Veerman, Visser, De Smidt.
 • eigenschapsnamen: vaak gebaseerd op een bijnaam van de naamdrager. De naam is in dat geval vaak gebaseerd op een eigenschap of kenmerk van de eerste naamdrager. Voorbeelden: De Wit, De Jong, De Korte.

Een herkomstnaam of adresnaam worden ook wel een 'toponiem' genoemd.

betekenis naam Jongenotter
Wat betekent Jongenotter?

Klik op onderstaande knop en ga klik vervolgens door op "analyse en verklaring" om de verklaring te vinden voor de naam Jongenotter. Zoek betekenis van Jongenotter »

Naslagwerken voor genealogisch onderzoek naar

Niet alleen online, maar ook in de boekenwinkel zijn veel aanwijzingen te vinden hoe men de stamboom van Jongenotter kan opstellen. Hierbij een verwijzing naar een paar van de beste naslagwerken. De volgende boeken zijn online te bestellen en kunnen behulpzaam zijn bij het familieonderzoek:

Verborgen verleden
Je Stamboom, Je Familiegeschiedenis
Je stamboom onderzoeken voor Dummies
Het grote familieboek
 

Is familie Jongenotter van adel?

Veel genealogisch onderzoekers krijgen de vraag vroeg of laat eens gesteld: "Is mijn familie wellicht ook van adel?"

De adel is een groep mensen die van oorsprong een elitaire positie innam. In Nederland bestaat naast de ongetitelde adel, die het predicaat jonkheer mag voeren, de getitelde adel. Deze kan de volgende adelijke titels voeren: ridder, baron, burggraaf, graaf, markies, hertog, prins. Tegenwoordig vindt er geen verheffing in de adelstand meer plaats, met uitzondering van (voormalige) leden van het Koninklijk huis.

We krijgen de vraag geregeld voor diverse families. Is mijn familie misschien van adel? Als u niet weet of uw familie van adel is, dan is de kans heel erg klein dat uw familie van adel is. Via onderstaande link krijgt u een overzicht van adelijke families in Nederland. Maar ook als Jongenotter deel uit maakt van deze lijst, is het nog lang niet zeker dat uw familie van adel is. U zou dan moeten aantonen dat uw familie in mannelijke lijn afstamt van de adelijke familie van Jongenotter. Het is in Nederland verboden om adelijke titels te voeren, als u niet van adel bent. Ook de familiewapens van adelijke families zijn beschermd.

De Hoge Raad van Adel

Meer weten over stamboom Jongenotter

Meer hulp nodig bij uw stamboomonderzoek naar Jongenotter? Overweeg dan het volgende eens:


stamboom Jongenotter uitzoeken
Meer weten over Jongenotter?

Tips, suggesties of aanvullingen?

Heeft u suggesties, verbeteringen of aanvullingen - laat het ons weten! Met uw hulp kunnen we nog meer mensen helpen met het vinden en opstellen van de eigen stamboom.

 
Stambomen op achternaam: A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z


Meer links voor stambomen: stamboom Bosland | stamboom Andre | stamboom Bakkali | stamboom Baselmans | stamboom Baelemans