de online bronnen

Stamboom Jiawan


De beste online bronnen voor stamboom Jiawan
Benieuwd naar de stamboom van uw familie Jiawan? Begin hier met een overzicht van aanpak voor de stamboom van familie Jiawan. De bronnen op deze pagina zijn specifiek voor uw familie Jiawan.
Tip: naast de online bronnen op deze website, lees ook eens:
je stamboom familiegeschiedenis Stamboom
&
Familiegeschiedenis
»

Start van stamboom Jiawan in 5 minuten


Het starten met de stamboom Jiawan is in de basis heel eenvoudig. U begint de stamboom namelijk bij u zelf - en uw (bekende) familie.

Schrijf op van elk familielid:

 • naam (volledige doop- en evt. meisjesnaam)
 • geboorte (datum en plaats)
 • huwelijk (datum en plaats)
 • sterfte (datum en plaats)

Vraag andere familieleden (vader, moeder, oom, tante, neef, nicht, etc.) naar ontbrekende details, zodat u een zo'n compleet mogelijk beeld heeft.. Of duik in uw en hun familiedocumenten, op zoek naar de gegevens. Het is belangrijk dat de start van uw stamboom zorgvuldig en zo compleet mogelijk gebeurt.

stamboom Jiawan
Uw stamboom maken Jiawan

Stamboomonderzoek naar Jiawan - zelf doen?

Onderzoek naar de familie Jiawan hoeft niet alleen een boeiende puzzel te zijn, maar geeft ook nog eens waardevol resultaat. Een goed uitgezochte stamboom is mooi voor uzelfen andere familieledenen anderen die ook interesse hebben in familie Jiawan.

Op deze website vindt u veel tips voor het doen vanstamboomonderzoek. De meeste verwijzingen zijn gepersonaliseerd voor de stamboom van familie Jiawan.

Stamboomonderzoek kunt u met diverse bronnen op internetover het onderwerp prima zelf uitvoeren. Maar mocht u zelf geen tijd hebben, of hulp nodig hebben met uw stamboomonderzoek, neem dan eens contact op met een stamboomonderzoeker. Zij kunnen u snel verder helpen - of zelfs een compleet onderzoek naar Jiawan uitvoeren.

Stamboomonderzoek Jiawan
Doe zelf stamboomonderzoek of schakel een genealoog in

Familieboek Jiawan

Sommige onderzoekers vinden het mooi hun familiegeschiedenis te laten landen in een familie- of stamboomboek.

verborgen verleden Jiawan
Stel een familieboek op over het
Verborgen Verleden van Jiawan

Boek Verborgen Verleden »

Diverse genealogen kunnen u helpen met stamboomonderzoek . Een aantal deskundig genealogen is bereikbaar via Stamboom Familie, via de volgende verwijzing:

Contact met Genealoog »

NB: Om rekening mee te houden

Bij het uitvoeren van stamboomonderzoek naar Jiawan is het van belang om altijd rekening te houden met de volgende punten.

Aandachtspunten:

 • Dezelfde naam Jiawan betekent niet per definitie dat er een verwantschap is (met andere woorden: dat het familie betreft). Controleer gevonden gegevens altijd met originele (zo mogelijke officiele) bronnen en indien mogelijk met diverse bronnen.
 • Wees er van bewust dat er in (ook online) historische gegevens onvolkomendheden zijn gekomen (door onleesbaarheid, schrijffouten, onjuist uitgevoerd onderzoek, etc.). Controleer dus altijd de bronnen zelf. En probeer feiten te cross-checken (via meerdere bronnen te controleren).
 • Leg altijd vast waar u bepaalde data gevonden heeft. Zodat u het kunt terugvinden.
 • Andermans genealogische onderzoeken naar Jiawan zijn wellicht auteursrechtelijk beschermd. Zoek de originele bronnen om auteursrechtelijke issues te voorkomen en daarnaast om direct de betrouwbaarheid van de data te controleren.


Jiawan online
Informatie over Jiawan online gevonden? Controleer altijd de oorspronkelijke bronnen.

Online informatie voor Stamboom Jiawan

Snel resultaat: doe een online zoektocht naar de familie Jiawan. Wist u dat tegenwoordig veel gegevens over uw stamboom op internet te vinden zijn?Let op: weet dat data van anderen incorrect kunnen zijn. Controleer altijd de originele bronnen (in bijvoorbeeld Burgerlijke Stand en/of doop- trouw- en begraafboeken).

Zoek de gegevens op en controleer dan altijd vanuit uw bekende gegevens. Controleer gegevens met behulp van volledige naam, beschikbare datum en plaats of u de juiste persoon hebt. U heeft dan weer een puzzle stukje gevonden en kunt verder met het volgende familielid. Zo bouwt u zelf de stamboom Jiawan langzamerhand uit.


familie Jiawan
Online zijn veel gegevens te vinden over voorouders en familie Jiawan

Snel veel gegevens vinden voor familie Jiawan? Zoek direct resultaat op de volgende sites:

 • Zoek "Jiawan" in Genealogie Online
  Genealogie Online is een verzameling van stambomen en genealogische documenten.

 • WieWasWie Jiawan
  WieWasWie is een samenwerking tussen een groot aantal historische archiefinstellingen, speciaal gericht op stambomen. De digitale gegevens worden dagelijks uitgebreid. Zoek nu naar "Jiawan".

 • MyHeritage.com Jiawan
  MyHeritage heeft een grote verzameling van familiegegevens, waaronder stambomen, volkstellingen en geboorte- huwelijk- en overlijdensakten. Zoek nu online op familienaam Jiawan.
 • FamilySearch.org Jiawan
  FamilySearch.org is de website van de Mormonen, die heel veel gegevens van stambomen over de hele wereld verzameld hebben. Zoek nu online op familienaam Jiawan.

 • CBG Jiawan
  Het Centraal Bureau voor Genealogie (CBG) is het landelijk kennis- en documentatiecentrum voor stamboomonderzoek (genealogie) en verwante wetenschappen. Zoek nu in de CBG archieven naar "Jiawan".

 • Archieven Jiawan
  Archieven.nl is een grote collectie van (online) documenten van 85 Nederlandse archieven. Met o.a. personen, akten en krantenpagina's.

Stamboom steeds verder laten groeien

Ga verder terug in de historie met verder stamboomonderzoek naar Jiawan. Maar kies eerst welke informatie u verder wilt uitzoeken om uw stamboom te laten groeien.

Er zijn diverse soorten onderzoek te doen:

 • stamreeks Jiawan: onderzoek naar al uw voorvaders (of -moeders)
 • kwartierstaat Jiawan: onderzoek naar al uw voorouders
 • genealogie Jiawan: stamboomonderzoek naar alle mannelijke (of vrouwelijke) nakomelingen (bijvoorbeeld van een van uw voorouders)
 • parenteel Jiawan: onderzoek naar alle nakomelingen (bijvoorbeeld van een van uw voorouders)

De meeste stamboomonderzoekers starten een stamboom als stamreeks, om hun voorvaders in kaart te brengen. Hiermee is bijvoorbeeld het begin van achternaam Jiawan te vinden, de stamvader Jiawan en daarnaast dikwijls ook de beroepen van de voorouders. Soms komen ze zo ook al een familiewapen tegen.

De stamreeks Jiawan geeft ook een goed begin voor alle andere typen stamboomonderzoek naar de familie Jiawan.stamvader Jiawan
Stamvader Jiawan is de naamgever van de familie Jiawan


stamreeks Jiawan
kwartierstaat Jiawan
genealogie Jiawan
parenteel Jiawan

Historische archieven

De historische archieven hebben een ruime hoeveelheid informatie om een stamboom mee te verrijken. Kijk online of ga er langs om informatie over uw familie op te speuren.

Regionale archieven:

Naast bovenstaande regionale archieven hebben gemeenten of steden zelf ook een eigen 'gemeentearchief'.

informatie Jiawan
Vind ook informatie over familie Jiawan in de archieven.

Ben ik familie van de "bekende" Jiawan?

Heeft u dezelfde achternaam als een bekende of historische Nederlandse beroemdheid, bekende familie Jiawan, de beruchte crimineel Jiawan, of moviestar Jiawan? Het is niet zeker dat u familie bent.

Dezelfde naam als een algemeen beroemd figuur wil niet zeggen dat u werkelijk familie bent. Er zijn veel mensen die dezelfde achternaam hebben.

Om te achterhalen of u al dan niet familie bent van de beroemde persoon, dient u stamboom onderzoek te doen naar die van de algemeen beroemde persoon. Pas wanneer u gemeenschappelijke voorouders hebt of onderdeel bent van dezelfde stamboom kunt u oprecht zeggen dat u familie van elkaar bent. Een voordeel dat u misschien hebt is dat de stamboom of genealogie van de bekende Jiawan misschien al eens door iemand is uitgezocht.


Lid van familie Jiawan ?
Maken beruchte bekendheden uit het verleden ook deel uit van uw familie Jiawan?

 • Biografisch Portaal Jiawan
  De site van Biografisch Portaal geeft informatie over kopstukken en opzienbarende figuren uit de geschiedenis, uit het verleden tot nu.

 • "Jiawan" op Wikipedia zoeken
  Zoek of Jiawan voorkomt op Wikipedia (als bekend persoon of andere verwijzing)

Google eens op "stamboom Jiawan" of "genealogie Jiawan" - wellicht heeft een ander al eens stamboomonderzoek gedaan naar uw familie Jiawan:

Wie heet er nog meer Jiawan?

Wie heeft nog meer de naam Jiawan? Kijk eens op de sociale netwerken, en misschien herkent u zo al een familielid. Leg contact en wellicht kan hij/zij u verder helpen met nuttige informatie voor uw onderzoek.


meer familie Jiawan
Wie heet er nog meer Jiawan? Tip: Speur bekende of onbekende familieleden op, op Linkedin.

Informatie uit het heden. Bezoek de volgende websites:

Heeft de familie Jiawan een familiewapen?

U kunt in bekende archieven (zoals bijvoorbeeld die van het Centraal Bureau voor de Genealogie) speuren of er een familiewapen voor uw familienaam te vinden is. Let op dat wanneer u een (of meerdere) familiewapen(s) vindt voor Jiawan die alleen kunt gebruiken als u echt in mannelijke lijn afstamt van de voorvader die het familiewapen Jiawan oorspronklijk heeft gevoerd (vergelijk daarvoor de gegevens van het betreffende familiewapen met uw stamboom).


Familiewapen Jiawan bekend?

Zoek naar familiewapen "Jiawan"

Kunt u geen familiewapen Jiawan vinden, dan wil dat nog niet direct betekenen dat uw familie geen familiewapen heeft gehad. Veel familiewapens zijn in de loop der tijd in vergetelheid geraakt. Tijdens uw onderzoek stuit u wellicht nog op een familiewapen.

Heeft uw familie geen familiewapen, dan kunt u een familiewapen laten maken. Elke familie in Nederland mag een familiewapen maken. Het familiewapen moet voldoen aan de heraldische regels en uniek zijn.

Het is aan te raden een heraldicus te raadplegen als u een familiewapen wilt laten maken. U kunt er meer over lezen op de betreffende website.

Familiewapen Jiawan laten maken

Hieronder enkele voorbeelden hoe familiewapens er uit kunnen zien.

familiewapens 01
familiewapens 02
familiewapens 03
familiewapens 04

Onderdelen

Een familiewapen heeft verschillende delen. Hierna staan de belangrijkste beschreven. NB: het familiewapen hieronder is niet het familiewapen Jiawan, maar uitsluitend bedoeld als een voorbeeld van een familiewapen.

Wapenschild


Het wapenschild is het belangrijkste onderdeel van een familiewapen. Een wapenschild alleen is al voldoende om te gelden als familiewapen.


Helm


Boven het wapenschild staat een helm. In verschillende tijdsperken gebruikte men andere helmen. De helm is niet uniek en kan verschillen per afbeelding van het familiewapen.


Helmteken (met wrong)


Het helmteken staat bovenop de helm. In veel gevallen is het een herhaling van een symbool uit het wapenschild. Soms wordt er gekozen voor een symbool dat specifiek past bij de drager. Het helmteken wordt aan de onderkant omgeven door de wrong (inelkaar gewrongen doek), die de kleuren heeft van het dekkleed.


Dekkleden


De dekkleden zijn de gekleurde kleden achter de helm. Zij bestaan in de regel uit twee kleuren.

Terug in de geschiedenis Jiawan

Ook gegevens over overleden Jiawan-familieleden is waardevol om uw onderzoek compleet te maken. Leg de gegevens die u tijdens uw onderzoek vindt bij uw stamboomonderzoek slim vast (gebruik bijvoorbeeld een template), zodat u altijd de bron kunt terugvinden.

Belangrijkste officiële bronnen van informatie:

 • Burgerlijke stand: gegevens vanaf 1811
 • Doop- trouw- en begraafboeken (DTB): gegevens van voor 1811

Bovenstaande bronnen zijn vaak te vinden in stadhuis van de gemeente en/of regionale of provinciale archieven. Het is dus van belang te zoeken in die archieven waar (en wanneer) het familielid geboren, getrouwd of begraven is. Veel van deze archieven zijn inmiddels online. Begin uw zoektocht via de link hiernaast voor snel resultaat.

Deze gegevens helpen met het vinden van de juiste persoon: volledige namen, geboorte-,trouw- en/of sterfdata en het kerkgenootschap (geloof).

Veel historische gegevens staan online (per provincie). Bezoek de online archieven »

Grafstenen Jiawan

overleden Jiawan
Informatie over overleden Jiawan familieleden geven veel aanvullende informatie voor genealogisch onderzoek

Bij informatie uitbegraafboeken en grafstenen gaat er niet echt om, om te hoe deze persoon Jiawan dood is gegaan - maar vooral om de jaartallen - want die bieden een link naar andere familieleden.

Wat betekent de naam Jiawan?

Uw voorouders hebben op een gegeven moment een naam aangenomen of werden door omgeving op een bepaalde manier aangeduid. Waar is de naam Jiawan op gebaseerd?

In veel gevallen is de herkomst van een achternaam terug te voeren op een van onderstaande klassificaties:

 • herkomstnaam: de naam is gebaseerd op de plaats (stad, plaats, gebied, streek, ...) waar eerste naamdrager vandaan kwam. Voorbeelden: Van Maastrigt, Van Montfoort, Den Hollander.
 • adresnaam: de naam is gebaseerd op de plek (adres, naam van boerderij, naam van huis, of locatieaanduiding) waar eerste naamdrager woonde. Voorbeelden: Van der Poel, Zielhorst.
 • verwantschapsnamen: de naam is gebaseerd op een familielid (vaak naam van der vader - ook wel een een patroniem genaamd). Voorbeelden: Petersen, Jansen.
 • beroepsnamen: de naam is gebaseerd op gebaseerd op het beroep van de eerste naamdrager. Voorbeelden: De Bakker, Veerman, Visser, De Smidt.
 • eigenschapsnamen: vaak gebaseerd op een bijnaam van de naamdrager. De naam is in dat geval vaak gebaseerd op een eigenschap of kenmerk van de eerste naamdrager. Voorbeelden: De Wit, De Jong, De Korte.

Een herkomstnaam of adresnaam worden ook wel een 'toponiem' genoemd.

betekenis naam Jiawan
Wat betekent Jiawan?

Klik op onderstaande knop en ga klik vervolgens door op "analyse en verklaring" om de verklaring te vinden voor de naam Jiawan. Zoek betekenis van Jiawan »

Schrijfwijzen Jiawan?

Achternamen zijn in het verleden niet altijd gelijk geschreven. De letter K wordt vervangen door een letter C of lettercombinatie CK (of andersom), de letter Y wordt een IJ, etc. etc. Andere schrijfwijzen kunnen voorkomen binnen één familie. Welke schrijfwijzen zijn er bekend van Jiawan?

Bovendien wordt soms dezelfde persoon aangeduid met meerdere namen (met name voor 1811, toen er nog niet één officiele aanduiding was voor een persoon).


Klik op onderstaande link en klik vervolgens door op "varianten" om diverse varianten en schrijfwijzen te vinden voor de naam Jiawan. Zoek schrijfwijzen van Jiawan »

Extra bronnen

U zoekt aanvullende bronnen voor de stamboom van familie Jiawan? Raadpleeg eens de volgende bronnen:


bronnen stamboom Jiawan
Lees meer over stamboomononderzoek naar Jiawan

Meer achtergronden

Hoe leefde uw familieleden in de tijd? Om meer te weten over de tijd waarin uw voorouders leefden, welke beroepen zij deden en wat er gebeurde in die tijd, zijn een aantal bronnen aan te bevelen.

Kijk eens op de pagina van beeldbanken, voor een overzicht van beelden uit de Nederlandse geschiedenis en Nederlandse plaatsen. Erg geschikt om uw familieverleden beeld en kleur te geven.

geschiedenis Jiawan
Hoe leefde Jiawan vroeger? Het beroemde schilderij van Brueghel toont hoe mensen in de middeleeuwen leefden.

Achtergrondinformatie uit het verleden. Bezoek de volgende websites:

 • Nationaal Archief
  De collectie van het Nationaal Archief bestaat uit rijen gedrukte, geprinte of handgeschreven documenten, zo'n 300.000 kaarten, tekeningen en circa 14 miljoen foto's. Zoek nu naar Jiawan in het Nationaal Archief.

 • Oude beroepen in beeld
  Heeft u een beroep gevonden van een van de voorouders Jiawan, en bent benieuwd wat dat voor beroep was? Kijk dan eens hier.

 • Bibliografie Jiawan
  De Digitale Bibliografie Nederlandse Geschiedenis (DBNG) is een online bibliografie over de Nederlandse geschiedenis van prehistorie tot heden. Zoek nu hoe de naam Jiawan voorkomt in de geschiedenis.

 • Krantenartikelen waarin Jiawan voorkomt
  Graaf in het verleden met oude kranten uit Nederland, Nederlands-Indië, Suriname, de Nederlandse Antillen en de Verenigde Staten. Het nieuws van toen in ruim 9 miljoen pagina's uit dagbladen uit de 17e, 18e, 19e en 20e eeuw.

 • WatWasWaar
  WatWasWaar geeft historische informatie over elke plek in Nederland.

 • Jiawan in het Geheugen van Nederland
  Het Geheugen van Nederland is een beeldbank waar u online de collecties van musea, archieven en bibliotheken kunt bekijken. De beeldbank geeft toegang tot het gedigitaliseerde erfgoed van meer dan honderd instellingen en biedt prachtig beeldmateriaal. Zoek nu naar Jiawan.

Geef de familiegeschiedenis Jiawan kleur

Genealogisch onderzoek geeft in de regel alleen maar droge feiten: wanneer is iemand geboren, wat zijn de namen, in welke plaats woonde de persoon en wanneer is men gestorven? Maar mooie familieverhalen vindt u niet terug in de officiële archieven. Hier een aantal handige tips om een kleurrijker beeld van de familie te krijgen.

 • Plan een interview met (oudere) familieleden
 • Vraag andere stamboomonderzoekers (genealogen) die dezelfde of aanverwachte families onderzoeken, wat zij hebben gehoord/gevonden van familie Jiawan
 • Bezoek een lokaal museum


Vind ook andere stamboomonderzoekers die bezig zijn met genealogische onderzoek naar familie Jiawan:

Waar komt de naam Jiawan vandaan?

De naam Jiawan bestaat zeker al honderden jaren. Waar komt de naam vandaan? Via een klik op de kaart van het Meertens instituut kunt u zien waar Jiawan in Nederland of België veel gehanteerd wordt - veel gebruik geeft een aanwijzing waar de naam ook van oorsprong vandaan komt. U kunt vervolgens in de gemeentebibliotheken van die gemeenten verder zoeken naar documenten van uw familie.


De naam Jiawan

De naam Jiawan: Wat is de herkomst van Jiawan? Zoek het op via deze links:

Nederland:
Zoek herkomst van Jiawan (NL) »

België:
Zoek herkomst van Jiawan (BE) »

Stamboom Software

Wanneer u even bezig bent geweest met onderzoek naar de familie Jiawan wordt het wellicht allemaal wat veel. Er is zoveel informatie beschikbaar. Het kan handig zijn een programma (of software) te gebruiken voor het opslaan van alle gegevens.

In de markt bestaan diverse genealogische programma's om daarbij te helpen. Sommige zijn gratis, andere zijn betaald. Hier staan een aantal bekende softwarepakketten die veel worden gebruikt.

Hoewel u er ook voor kunt kiezen om uw gegevens online via een website vast te leggen, is het echter aan te bevelen toch met een programma te werken dat u installeert op uw PC of laptop, aangezien u dan altijd de gegevens bij de hand hebt (ook als u geen Internet beschikbaar heeft). De meeste programma's kunnen de gegevens eenvoudig met elkaar en online diensten uitwisselen.

Let er bij een programma op dat het programma ondersteuning biedt voor het uitwisselen van Gedcom gegevens. Met dit gegevensformaat kunt u gegevens uitwisselen tussen programma's.

Kijk zelf welk programma u het meest aanspreekt:

Boeken voor stamboomonderzoek naar familie

Ook in de boekenwinkel zijn tips te vinden hoe men de genealogie van familie Jiawan kan uitzoeken. Hierbij een verwijzing naar enkele van de beste online te verkrijgen naslagwerken. De volgende boeken zijn via internet te verkrijgen en kunnen behulpzaam zijn bij het genealogisch onderzoek:

Verborgen verleden
Het grote familieboek
Je Stamboom, Je Familiegeschiedenis
Je stamboom onderzoeken voor Dummies
 

Is familie Jiawan van adel?

Veel onderzoekers krijgen de vraag wel eens gesteld: "Is mijn familie wellicht ook van adel?"

De adel is een deel van de bevolking die van oorsprong een elitaire positie innam. In Nederland bestaat naast de ongetitelde adel, die het predicaat jonkheer mag voeren, de getitelde adel. Deze mag, van laag naar hoog, de volgende adelijke titels voeren: ridder, baron, burggraaf, graaf, markies, hertog, prins. Tegenwoordig vindt er geen verheffing in de adelstand meer plaats, met uitzondering van (voormalige) leden van het Koninklijk huis.

We krijgen de vraag geregeld voor diverse families. Is mijn familie misschien van adel? Als u niet weet of uw familie van adel is, dan is de kans heel erg klein dat uw familie van adel is. Via onderstaande link krijgt u een overzicht van adelijke families in Nederland. Maar ook als Jiawan deel uit maakt van deze lijst, is het nog niet zeker dat uw familie van adel is. U zou dan moeten aantonen dat uw familie in mannelijke lijn afstamt van de adelijke familie van Jiawan. Het is in Nederland verboden om adelijke titels te voeren, als u niet van adel bent. Ook de familiewapens van adelijke families zijn beschermd.

De adelijke families

Aavullende informatie voor stamboom Jiawan

Hulp nodig bij uw genealogisch onderzoek naar Jiawan? Overweeg dan het volgende:


stamboom Jiawan uitzoeken
Meer weten over Jiawan?

Tips, suggesties of aanvullingen?

Heeft u suggesties, verbeteringen of aanvullingen - laat het ons weten! Met uw hulp kunnen we nog meer mensen helpen met het vinden en opstellen van de eigen stamboom.

 
Stambomen op achternaam: A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z


Meer links voor stambomen: stamboom Agelink | stamboom Aarsman | stamboom Bargeman | stamboom Bostelaar | stamboom Davis