de beste bronnen voor

Stamboom Jebbink


Overzicht van de beste gegevens voor stamboom Jebbink
Onderzoek doen naar familie Jebbink? Begin hieronder met een overzicht van aanpak voor de stamboom van uw familie. De links op deze webpage zijn specifiek voor Jebbink.
Suggestie: naast de online verwijzingen op deze website, raadpleeg ook eens:
je stamboom familiegeschiedenis Stamboom
&
Familiegeschiedenis
»

Start van stamboom Jebbink in 5 minuten


Het begin van de stamboom Jebbink is eigenlijk heel eenvoudig. U begint de stamboom namelijk gewoon bij u zelf - en uw (bekende) familieleden.

Noteer van ieder familielid:

 • naam (volledige doop- en evt. meisjesnaam)
 • geboorte (datum en plaats)
 • huwelijk (datum en plaats)
 • sterfte (datum en plaats)

Vraag uw andere familieleden (vader, moeder, oom, tante, neef, nicht, etc.) naar ontbrekende details. Of duik in uw en hun familiedocumenten, op zoek naar de gegevens.

stamboom Jebbink
Uw stamboom maken Jebbink

Stamboomonderzoek naar Jebbink - zelf doen?

Onderzoek naar de familie Jebbink hoeft niet alleen een boeiende puzzel te zijn, maar geeft ook nog eens waardevol resultaat. Een goed uitgezochte stamboom is mooi voor uzelf, uw kinderen, andere familieledenen anderen die ook onderzoek doen naar Jebbink.

Op deze pagina vindt u veel tips, bronnen voor het uitvoeren van stamboomonderzoek. De meeste verwijzingen zijn specifiek gemaakt voor de stamboom van familie Jebbink.

Stamboomonderzoek kunt u met diverse bronnen op internet en boeken over het onderwerp zelf doen. Maar mocht u zelf geen tijd hebben, of hulp nodig hebben met uw stamboomonderzoek, neem dan eens contact op met een stamboomonderzoeker. Zij kunnen u vaak snel verder helpen - of zelfs een vergaand onderzoek naar Jebbink uitvoeren.

Stamboomonderzoek Jebbink
Doe zelf stamboomonderzoek of schakel een genealoog in

Familieboek Jebbink

Sommige families vinden het mooi hun familiegeschiedenis te laten landen in een familie- of stamboomboek.

verborgen verleden Jebbink
Stel een familieboek op over het
Verborgen Verleden van Jebbink

Boek Verborgen Verleden »

Diverse genealogen kunnen u helpen met stamboomonderzoek of het opstellen van een familieboek. Een aantal deskundig genealogen is bereikbaar via Stamboom Familie, via de volgende verwijzing:

Contact met Genealoog »

Om rekening mee te houden

Bij stamboomonderzoek naar Jebbink is het belangrijk om altijd rekening te houden met de volgende punten.

Aandachtspunten:

 • Eenzelfde achternaam Jebbink betekent niet per definitie dat er een verwantschap is (lees: dat het familie is). Controleer gevonden gegevens altijd met originele (zo mogelijke officiele) bronnen en indien mogelijk met diverse bronnen.
 • Wees er van bewust dat er in (ook online) historische gegevens mogelijk onvolkomendheden zijn geslopen (door onleesbaarheid, schrijffouten, onjuist onderzoek, etc.). Controleer daarom altijd de brondocumenten zelf. En probeer feiten te cross-checken (via meerdere bronnen te controleren).
 • Houd altijd bij waar u gegevens gevonden hebt. Zodat u het kunt controleren.
 • Andermans genealogische onderzoeken naar Jebbink zijn wellicht auteursrechtelijk beschermd. Gebruik de originele bron om copyright discussies te omzeilen EN daarnaast om direct de betrouwbaarheid van de gegevens te vast te stellen.


Jebbink online
Gegevens van Jebbink online ontdekt? Check altijd de bronnen.

Online informatie voor Stamboom Jebbink

Snel resultaat: doe een online zoektocht naar de familie Jebbink. Wist u dat tegenwoordig veel gegevens over uw voorouders online te vinden zijn?Let op: onthoud dat gegevens van derden onjuist en onvolledig kunnen zijn. Controleer altijd de originele bronnen (in bijvoorbeeld Burgerlijke Stand en/of doop- trouw- en begraafboeken).

Controleer met behulp van volledige naam, beschikbare datum en plaats of u de juiste persoon hebt. U heeft dan weer een puzzle stukje gevonden en kunt verder met het volgende familielid. Zo bouwt u zelf de stamboom Jebbink langzamerhand uit.


familie Jebbink
Online zijn veel gegevens te vinden over voorouders en familie Jebbink

Eenvoudig veel gegevens vinden voor familie Jebbink? Zoek resultaat op de volgende sites:

 • WieWasWie Jebbink
  WieWasWie is een samenwerking tussen een groot aantal historische archiefinstellingen, speciaal gericht op stambomen. De digitale gegevens worden dagelijks uitgebreid. Zoek nu naar "Jebbink".

 • CBG Jebbink
  Het Centraal Bureau voor Genealogie (CBG) is het landelijk kennis- en documentatiecentrum voor stamboomonderzoek (genealogie) en verwante wetenschappen. Zoek nu in de CBG archieven naar "Jebbink".

 • FamilySearch.org Jebbink
  FamilySearch.org is de website van de Mormonen, die heel veel gegevens van stambomen over de hele wereld verzameld hebben. Zoek nu online op familienaam Jebbink.

 • Zoek "Jebbink" in Genealogie Online
  Genealogie Online is een verzameling van stambomen en genealogische documenten.

De stamboom Jebbink uitgebreider uitzoeken

Ga verder terug in de tijd met verder onderzoek naar Jebbink. Maar kies eerst welke informatie u nader wilt onderzoeken om uw stamboom verder te laten groeien.

Er zijn diverse typen onderzoek te doen:

 • stamreeks Jebbink: dit is onderzoek naar al uw voorvaders (of -moeders)
 • kwartierstaat Jebbink: dit is stamboomonderzoek naar al uw voorouders
 • genealogie Jebbink: dit betreft onderzoek naar alle mannelijke (of vrouwelijke) nakomelingen (bijvoorbeeld van een van uw voorouders)
 • parenteel Jebbink: dit betreft onderzoek naar alle nakomelingen (bijvoorbeeld van een van uw voorouders)

De meeste beginnende genealogen starten een stamboom als stamreeks, om hun voorvaders te onderzoeken. Hiermee is bijvoorbeeld het begin van de naam Jebbink te vinden, de stamvader Jebbink en tegelijk dikwijls ook de beroepen van de voorouders.

De stamreeks Jebbink geeft ook een goed begin voor alle andere typen genealogisch onderzoek.stamvader Jebbink
Stamvader Jebbink is de naamgever van de familie Jebbink


stamreeks Jebbink
kwartierstaat Jebbink
genealogie Jebbink
parenteel Jebbink

Extra bronnen voor de stamboom Jebbink

U zoekt aanvullende bronnen om meer te weten te komen over familie Jebbink? Raadpleeg eens de volgende links:


bronnen stamboom Jebbink
Lees meer over stamboomononderzoek naar Jebbink

Wie heet er nog meer Jebbink?

Wie heeft nog meer de achternaam Jebbink? Kijk eens op de sociale netwerken, en misschien herkent u zo al een (lang niet gesproken) familielid. Leg contact en wellicht kan hij/zij u verder helpen met informatie voor uw stamboomonderzoek.


meer familie Jebbink
Wie heet er nog meer Jebbink? Zoek bekende of onbekende achternaamgenoten op Sociale Netwerken.

Informatie uit het heden. Bezoek de volgende websites:

Terug in de geschiedenis Jebbink

Ook gegevens over overleden Jebbink-familieleden is waardevol om uw onderzoek compleet te maken. Leg de gegevens die u tijdens uw zoektocht vindt slim vast, zodat u altijd de bronnen kunt terugvinden.

Belangrijkste officiële bronnen van informatie:

 • Burgerlijke stand: gegevens vanaf 1811
 • Doop- trouw- en begraafboeken (DTB): gegevens van voor 1811

Deze bronnen zijn vaak te raadplegen in stadhuis van de gemeente en/of regionale of provinciale archieven. Het is van belang te zoeken in die archieven waar (en wanneer) het familielid geboren, getrouwd of begraven is. Begin uw zoektocht via de link hiernaast voor snel resultaat.

Deze gegevens kunnen helpen met het vinden van de juiste personen: volledige namen, geboorte-,trouw- en/of sterfdata en het kerkgenootschap (geloof).

Bezoek de online archieven »

Grafstenen Jebbink

overleden Jebbink
Grafstenen van overleden Jebbink familieleden geven veel aanvullende gegevens voor stamboomonderzoek

Bij informatie uitbegraafboeken en grafstenen gaat er niet in de eerste instantie om, om te hoe het familielid Jebbink dood is gegaan - maar vooral ook om de jaartallen - want die bieden een link naar andere familieleden.

Vastleggen van alle gegevens

Er is bij stamboomonderzoek vaak zoveel informatie beschikbaar. Het kan handig zijn een programma te gebruiken voor het opslaan van alle data.

Er bestaan diverse genealogische programma's om te assisteren. Sommige zijn gratis. Hier noemen wij een aantal bekende softwarepakketten die veel worden gebruikt.

Hoewel u er ook voor kunt kiezen om uw gegevens online via een website vast te leggen, is het echter aan te bevelen met een programma te werken dat u installeert op uw PC of laptop, aangezien u dan altijd de gegevens bij de hand hebt (ook als u geen Internet beschikbaar heeft).

Let er bij een programma op dat het ondersteuning geeft voor het uitwisselen van Gedcom gegevens. Met dit gegevensformaat kunt u data uitwisselen tussen programma's.

Kijk zelf welk programma u het meest aanspreekt:

Ben ik familie van de "bekende" Jebbink?

Heeft u dezelfde achternaam als een bekende of historische Nederlandse beroemdheid, bekende familie Jebbink, de beruchte crimineel Jebbink, of moviestar Jebbink? Dat wil niet zeggen dat u per sefamilie bent.

Dezelfde naam als een algemeen bekend persoon wil niet betekenen dat u automatisch familie bent. Er zijn veel personen die toevalligerwijze dezelfde achternaam hebben. Met name bij veel voorkomende achternamen komt dit vaak voor.

Om te achterhalen of u familie bent van de bekende figuur, dient u niet alleen stamboomonderzoek te doen naar uw eigen familie, maar ook naar die van de algemeen beroemde figuur. Pas wanneer u gemeenschappelijke voorouders hebt kunt u daadwerkelijk zeggen dat u familie van elkaar bent. Een voordeel dat u misschien hebt is dat de stamboom of genealogie van de bekende Jebbink misschien al eens is uitgezocht.


Lid van familie Jebbink ?
Maken beruchte personen uit het verleden ook deel uit van uw familie Jebbink?

Google eens op "stamboom Jebbink" of "genealogie Jebbink" - wellicht heeft iemand anders al eens stamboomonderzoek gedaan naar uw of andere familie Jebbink:

Wat betekent de naam Jebbink?

Wat betekent uw naam Jebbink? Uw voorouders hebben op een gegeven moment een naam aangenomengenoemd. Waar is de naam Jebbink op gebaseerd?

In veel gevallen is de herkomst van een achternaam terug te voeren op een van onderstaande typen:

 • herkomstnaam: de naam komt van de plaats (stad, plaats, gebied, streek, ...) waar eerste naamdrager vandaan kwam. Voorbeelden: Van Maastrigt, Van Montfoort, Den Hollander.
 • adresnaam: de naam is gebaseerd op de plek (adres, naam van boerderij, naam van huis, of locatieaanduiding) waar eerste naamdrager woonde. Voorbeelden: Van der Poel, Zielhorst.
 • verwantschapsnamen: de naam is gebaseerd op een familielid (vaak naam van der vader - ook wel een een patroniem genaamd). Voorbeelden: Petersen, Jansen.
 • beroepsnamen: de naam is gebaseerd op gebaseerd op het beroep van de eerste naamdrager. Voorbeelden: De Bakker, Veerman, Visser, De Smidt.
 • eigenschapsnamen: vaak komt deze van een bijnaam van de naamdrager. De naam is in dat geval vaak gebaseerd op een eigenschap of kenmerk van de eerste naamdrager. Voorbeelden: De Wit, De Jong, De Korte.


betekenis naam Jebbink
Wat betekent Jebbink?

Klik op onderstaande knop en ga klik vervolgens door op "analyse en verklaring" om de verklaring te vinden voor de naam Jebbink. Zoek betekenis van Jebbink »

Naslagwerken voor familieonderzoek familie

Niet alleen online, maar ook in de boekenwinkel zijn aanwijzingen te vinden hoe men de genealogie van Jebbink kan opstellen. Hier een verwijzing naar enkele van de beste boeken. Deze boeken zijn via internet te koop en kunnen behulpzaam zijn bij het familieonderzoek:

Het grote familieboek
Je stamboom onderzoeken voor Dummies
Verborgen verleden
Je Stamboom, Je Familiegeschiedenis
 

Geef de familiegeschiedenis Jebbink kleur

Stamboomonderzoek geeft vaak alleen maar feiten: wanneer is iemand geboren, wat zijn de doopnamen, in welke plaats woonde de persoon? Maar mooie familieverhalen vindt u niet terug in de officiële archieven. Hier een aantal tips om een kleurrijker beeld van de familie te krijgen.

 • Plan een interview met (oudere) familieleden
 • Vraag andere stamboomonderzoekers (genealogen) die dezelfde of aanverwachte families onderzoeken, wat zij hebben gehoord/gevonden van familie Jebbink


Vind ook andere genealogen die bezig zijn met genealogische onderzoek naar familie Jebbink:

Schrijfwijzen Jebbink?

Achternamen zijn in het verleden niet altijd gelijk geschreven. De letter K wordt vervangen door een letter C of lettercombinatie CK (of andersom), de letter Y wordt een IJ, etc. etc. Andere schrijfwijzen kunnen voorkomen binnen één familie. Welke schrijfwijzen zijn er bekend van Jebbink?


Klik op onderstaande link en klik vervolgens door op "varianten" om diverse varianten en schrijfwijzen te vinden voor de naam Jebbink. Zoek schrijfwijzen van Jebbink »

Wat is de oorsprong van Jebbink?

De naam Jebbink bestaat mogelijk al honderden jaren. Waar komt deze vandaan? Via een klik op de kaart van het Meertens instituut ziet u waar de naam Jebbink in Nederland of België veel gehanteerd wordt - een aanwijzing waar de naam oorspronkelijk vandaan komt. U kunt vervolgens in gemeentedocumenten van de betreffende gemeenten verder zoeken naar meer informatie over uw familie.


De naam Jebbink

De naam Jebbink: Waar komt Jebbink vandaan? Zoek de oorsprong op via deze link:

Nederland:
Zoek herkomst van Jebbink (NL) »

België:
Zoek herkomst van Jebbink (BE) »

Meer achtergronden

Hoe leefde uw familie in de tijd? Om meer te weten over de tijd waarin uw voorouders leefden, welke beroepen zij deden en wat er gebeurde in die tijd, zijn een aantal interessante bronnen aan te bevelen.

Kijk eens op de pagina van beeldbanken, voor een overzicht van beelden uit de Nederlandse geschiedenis en Nederlandse plaatsen. Mooi om uw familiegeschiedenis beeld en kleur te geven.

geschiedenis Jebbink
Hoe leefde Jebbink vroeger? Het bekende kunstwerk van Brueghel laat via uitgebeelde gezegden zien hoe mensen in het verleden leefden.

Achtergrondinformatie uit het verleden. Bezoek de volgende websites:

 • Oude beroepen in beeld
  Heeft u een beroep gevonden van een van de voorouders Jebbink, en bent benieuwd wat dat voor beroep was? Kijk dan eens hier.

 • WatWasWaar
  WatWasWaar geeft historische informatie over elke plek in Nederland.

 • Krantenartikelen waarin Jebbink voorkomt
  Graaf in het verleden met oude kranten uit Nederland, Nederlands-Indië, Suriname, de Nederlandse Antillen en de Verenigde Staten. Het nieuws van toen in ruim 9 miljoen pagina's uit dagbladen uit de 17e, 18e, 19e en 20e eeuw.

 • Nationaal Archief
  De collectie van het Nationaal Archief bestaat uit rijen gedrukte, geprinte of handgeschreven documenten, zo'n 300.000 kaarten, tekeningen en circa 14 miljoen foto's. Zoek nu naar Jebbink in het Nationaal Archief.

Heeft de familie Jebbink een familiewapen?

U kunt in de bekende archieven (zoals bijvoorbeeld die van het Centraal Bureau voor de Genealogie) opzoeken of er een familiewapen voor uw familienaam te vinden is. Let op dat wanneer u een (of meerdere) familiewapen(s) vindt voor Jebbink die alleen kunt gebruiken indien u echt in mannelijke lijn afstamt van diegene die het familiewapen Jebbink oorspronklijk gevoerd heeft (vergelijk daarvoor de gegevens van het betreffende familiewapen met uw stamboom).


Familiewapen Jebbink bekend?

Zoek naar familiewapen "Jebbink"

Kunt u geen familiewapen voor Jebbink vinden, dan wil dat nog niet direct zeggen dat uw familie geen familiewapen heeft gehad. Veel familiewapens zijn in de loop der tijd buiten gebruik geraakt. Tijdens uw onderzoek vindt u wellicht nog een familiewapen.

Mocht u na stamboom- en genealogisch onderzoek tot de conclusie komen dat uw familie geen familiewapen heeft, dan kunt u een eigen familiewapen laten maken. Elke familie in Nederland is het toegestaan een familiewapen maken. Het wapen moet voldoen aan de heraldische regels en uniek zijn.

U kunt er meer over lezen op de betreffende website.

Familiewapen Jebbink laten maken

Hieronder enkele voorbeelden van hoe familiewapens er uit kunnen zien.

familiewapens 01
familiewapens 02
familiewapens 03
familiewapens 04

Onderdelen

Een familiewapen heeft verschillende delen. Hierna staan de belangrijkste onderdelen beschreven. NB: het familiewapen hieronder is niet het familiewapen Jebbink, maar uitsluitend bedoeld als een voorbeeld van een familiewapen.

Wapenschild


Het wapenschild is het belangrijkste onderdeel van een familiewapen. Een wapenschild alleen is al voldoende om te gelden als familiewapen.


Helm


Boven het wapenschild staat een helm afgebeeld. De helm is niet uniek en kan verschillen per afbeelding van het familiewapen.


Helmteken (met wrong)


Het helmteken staat boven de helm. In veel gevallen is het een herhaling van een symbool uit het wapenschild. Het helmteken wordt aan de onderkant omgeven door de wrong (een inelkaar gewrongen doek), die de kleuren heeft van het dekkleed.


Dekkleden


De dekkleden zijn de gekleurde kleden achter de helm. Zij bestaan in de regel uit twee kleuren - een kleur op de achterkant, en een (metaal)kleur aan de binnenkant (voering).

Historische archieven

De archieven hebben een ruime hoeveelheid informatie om uw stamboom mee op te zetten. Kijk op internet om meer gegevens over uw familieleden te vinden.

Regionale archieven:

Naast regionale archieven hebben gemeenten of steden zelf vaak een eigen 'gemeentearchief'.

informatie Jebbink
Vind nog meer informatie over familie Jebbink in de archieven.

Is familie Jebbink van adel?

Veel genealogisch onderzoekers krijgen de vraag vroeg of laat wel eens voorgelegd: "Is mijn familie misschien van adel?"

De adel is een deel van de bevolking die van oorsprong een elitaire positie innam. In Nederland bestaat naast de ongetitelde adel, die het predicaat jonkheer mag voeren, de getitelde adel. Deze mag, van laag naar hoog, de volgende adelijke titels voeren: ridder, baron, burggraaf, graaf, markies, hertog, prins. Tegenwoordig vindt er geen verheffing in de adelstand meer plaats, met uitzondering van het Koninklijk huis.

We krijgen de vraag geregeld voor diverse families. Is mijn familie misschien van adel? Als u het niet weet, dan is de kans heel erg klein dat uw familie van adel is. Via onderstaande link krijgt u een overzicht van adelijke families in Nederland. Maar ook als Jebbink deel uit maakt van deze lijst, is het nog niet zeker dat uw familie van adel is. U zou dan moeten aantonen dat uw familie in mannelijke lijn afstamt van de adelijke familie van Jebbink. Het is in Nederland verboden om adelijke titels te voeren, als u niet van adel bent. Ook de familiewapens van adelijke families zijn beschermd.

De Hoge Raad van Adel

Meer weten over de stamboom Jebbink

Hulp nodig bij uw stamboomonderzoek Jebbink? Overweeg dan het volgende eens:


stamboom Jebbink uitzoeken
Meer weten over de stamboom Jebbink?

Tips, suggesties of aanvullingen?

Heeft u suggesties, verbeteringen of aanvullingen - laat het ons weten! Met uw hulp kunnen we nog meer mensen helpen met het vinden en opstellen van de eigen stamboom.

 
Stambomen op achternaam: A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z


Meer links voor stambomen: stamboom Van Aalsum | stamboom Allart | stamboom Alibaks | stamboom Van Aalsburg | stamboom Abdallah