de bronnen

Stamboom Jassies


De gegevens voor stamboom Jassies
Benieuwd naar de stamboom van familie Jassies? Begin hier met de genelaogie van familie Jassies. De verwijzingen zijn zoveel mogelijk geschikt gemaakt voor Jassies.
Suggestie: naast de online bronnen op deze website, raadpleeg ook eens:
je stamboom familiegeschiedenis Stamboom
&
Familiegeschiedenis
»

Begin van uw stamboom Jassies in 5 minuten


Het starten met stamboom Jassies is eigenlijk erg simpel. U begint de stamboom namelijk gewoon bij u zelf - en uw (bekende) familie.

Noteer van elk familielid:

 • naam (volledige doop- en evt. meisjesnaam)
 • geboorte (datum en plaats)
 • huwelijk (datum en plaats)
 • sterfte (datum en plaats)

Vraag uw andere familieleden (vader, moeder, oom, tante, neef, nicht, etc.) naar ontbrekende gegevens. Of duik in uw en hun familiedocumenten, op zoek naar de gegevens.

stamboom Jassies
De stamboom maken Jassies

Stamboomonderzoek naar Jassies - zelf doen?

Onderzoek naar de familie Jassies hoeft niet alleen een boeiende (en soms zelfs verslavende) puzzel te zijn, maar geeft ook nog eens waardevol resultaat. Een goed uitgezochte stamboom is mooi voor uzelf, uw kinderen, andere familieleden - en zelfs anderen die ook onderzoek doen naar Jassies.

Op deze website vindt u veel tips voor stamboomonderzoek. De meeste verwijzingen zijn gepersonaliseerd voor de stamboom van familie Jassies.

Stamboomonderzoek kunt u met diverse bronnen op internetover het onderwerp zelf uitvoeren. Maar mocht u zelf geen tijd hebben, of hulp nodig hebben met een vastgelopen onderzoek, neem dan eens contact op met een stamboomonderzoeker. Zij kunnen u snel verder helpen - of zelfs een onderzoek naar Jassies voor u uitvoeren.

Stamboomonderzoek Jassies
Doe zelf stamboomonderzoek of schakel een genealoog in

Familieboek Jassies

Sommige onderzoekers vinden het mooi hun stamboomonderzoek of familiegeschiedenis te laten landen in een familie- of stamboomboek.

verborgen verleden Jassies
Stel een familieboek op over het
Verborgen Verleden van Jassies

Boek Verborgen Verleden »

Diverse genealogen kunnen u helpen met stamboomonderzoek . Een aantal deskundig genealogen is bereikbaar via Stamboom Familie, via de volgende link:

Contact met Genealoog »

Let op: Zaken om rekening mee te houden

Bij uw stamboomonderzoek naar Jassies is het belangrijk om altijd rekening te houden met de volgende punten.

Aandachtspunten:

 • Een identieke (achter)naam Jassies betekent niet vanzelf dat er een verwantschap is (lees: dat het familie betreft). Controleer gevonden gegevens immer met originele (zo mogelijke officiele) bronnen, zo mogelijk met diverse bronnen.
 • Wees er van bewust dat er in (ook online) stamboom gegevens veel fouten zijn gekomen (door onleesbaarheid, schrijf- of typfouten, onjuist uitgevoerd onderzoek, etc.). Controleer daarom altijd de brondocumenten zelf. En probeer feiten te cross-checken.
 • Leg vast waar u bepaalde gegevens gevonden hebt, zodat u het altijd kunt (her)controleren.
 • (Delen van) andermans stamboomonderzoeken naar Jassies zijn mogelijk auteursrechtelijk beschermd. Zoek altijd de originele bronnen om auteursrechtelijke issues te omzeilen en daarnaast om de betrouwbaarheid van de data te controleren.


Jassies online
Gegevens van Jassies online gevonden? Controleer altijd de oorspronkelijke bronnen.

Online informatie voor Stamboom Jassies

Snel resultaat: doe een online zoektocht naar de familie Jassies. Wist u dat tegenwoordig veel gegevens over uw voorouders eenvoudig online te vinden zijn?Let op: onthoud dat data van anderen onjuist en onvolledig kunnen zijn. Controleer daarom altijd de originele bronnen (in bijvoorbeeld Burgerlijke Stand en/of doop- trouw- en begraafboeken).

Zoek de gegevens op en controleer dan altijd vanuit uw bekende gegevens. Controleer gegevens met behulp van volledige naam, beschikbare datum en plaats of u de juiste persoon hebt. U heeft dan weer een puzzle stukje gevonden en kunt verder met het volgende familielid.


familie Jassies
Online zijn veel gegevens te vinden over voorouders en familie Jassies

Eenvoudig gegevens vinden voor familie Jassies? Vind resultaat op de volgende websites:

 • Zoek "Jassies" in Genealogie Online
  Genealogie Online is een verzameling van stambomen en genealogische documenten.

 • CBG Jassies
  Het Centraal Bureau voor Genealogie (CBG) is het landelijk kennis- en documentatiecentrum voor stamboomonderzoek (genealogie) en verwante wetenschappen. Zoek nu in de CBG archieven naar "Jassies".

 • Archieven Jassies
  Archieven.nl is een grote collectie van (online) documenten van 85 Nederlandse archieven. Met o.a. personen, akten en krantenpagina's.

 • FamilySearch.org Jassies
  FamilySearch.org is de website van de Mormonen, die heel veel gegevens van stambomen over de hele wereld verzameld hebben. Zoek nu online op familienaam Jassies.

 • WieWasWie Jassies
  WieWasWie is een samenwerking tussen een groot aantal historische archiefinstellingen, speciaal gericht op stambomen. De digitale gegevens worden dagelijks uitgebreid. Zoek nu naar "Jassies".

 • MyHeritage.com Jassies
  MyHeritage heeft een grote verzameling van familiegegevens, waaronder stambomen, volkstellingen en geboorte- huwelijk- en overlijdensakten. Zoek nu online op familienaam Jassies.

De stamboom Jassies meer laten groeien

U wilt de stamboom steeds verder uitzoeken? Ga steeds verder terug in de historie met verder onderzoek naar Jassies. Maar kies eerst welke informatie u nader wilt onderzoeken om uw stamboom verder te laten groeien.

Er zijn diverse soorten onderzoek uit te voeren:

 • stamreeks Jassies: stamboomonderzoek naar al uw voorvaders (of -moeders)
 • kwartierstaat Jassies: onderzoek naar al uw voorouders
 • genealogie Jassies: stamboomonderzoek naar alle mannelijke (of vrouwelijke) nakomelingen (bijvoorbeeld van een van uw voorouders)
 • parenteel Jassies: onderzoek naar alle nakomelingen (bijvoorbeeld van een van uw voorouders)

De meeste beginnende genealogen starten een stamboom als stamreeks, om hun voorvaders in kaart te brengen. Hiermee is bijvoorbeeld de start van de naam Jassies te vinden, de stamvader Jassies en daarnaast dikwijls ook de beroepen van de diverse voorouders. Soms komen ze zo ook al een familiewapen tegen.

De stamreeks Jassies geeft een goed begin voor alle andere typen genealogisch onderzoek.stamvader Jassies
Stamvader Jassies is de naamgever van de familie Jassies


stamreeks Jassies
kwartierstaat Jassies
genealogie Jassies
parenteel Jassies

Stamboom Programmatuur

Er is bij onderzoek vaak veel data beschikbaar. Het kan handig zijn een programma te gebruiken voor het opslaan van alle gegevens.

Er bestaan diverse genealogische programma's om te assisteren. Sommige programma's zijn gratis, andere zijn betaald. Hier staan een aantal bekende softwarepakketten die veel worden gebruikt.

Hoewel u er ook voor kunt kiezen om uw gegevens online via een website vast te leggen, is het echter aan te bevelen toch met een programma te werken dat u installeert op uw PC of laptop, aangezien u dan altijd de gegevens bij de hand hebt (ook als u geen Internet beschikbaar heeft).

Let er bij een programma op dat het programma ondersteuning biedt voor het uitwisselen van Gedcom gegevens. Met dit gegevensformaat kunt u data uitwisselen tussen verschillende programma's.

Kijk zelf welk programma u het meest aanspreekt:

Naslagwerken voor familieonderzoek naar familie

Niet alleen online, maar ook in de boekenwinkel zijn tips te vinden hoe men de stamboom van Jassies kan onderzoeken. Hierbij een verwijzing naar een paar van de beste genealogische boeken. De volgende boeken kunnen behulpzaam zijn bij familieonderzoek naar Jassies:

Het grote familieboek
Je stamboom onderzoeken voor Dummies
Je Stamboom, Je Familiegeschiedenis
Verborgen verleden
 

Terug in de geschiedenis Jassies

Ook gegevens over overleden Jassies-familieleden is waardevol om uw onderzoek compleet te maken. Leg de informatie die u onderweg vindt bij uw stamboomonderzoek slim vast, zodat u altijd de bron kunt terugvinden.

Belangrijkste officiële bronnen van informatie:

 • Burgerlijke stand: gegevens vanaf 1811
 • Doop- trouw- en begraafboeken (DTB): gegevens van voor 1811

Bovenstaande bronnen zijn te raadplegen in stadhuis van de gemeente en/of regionale of provinciale archieven. Het is dus van belang te zoeken in die archieven waar (en wanneer) het familielid geboren, getrouwd of begraven is. Begin uw zoektocht via de link hiernaast voor snel resultaat.

Deze gegevens kunnen helpen: volledige namen, geboorte-,trouw- en/of sterfdata en het kerkgenootschap (geloof).

Veel historische gegevens staan online (per provincie). Bezoek de online archieven »

Grafstenen Jassies

overleden Jassies
Informatie over overleden Jassies familieleden geven veel extra gegevens voor genealogisch onderzoek

Bij begraafboeken en grafstenen gaat er niet in de eerste instantie om, om te waaraan het familielid Jassies dood is gegaan - maar vooral ook om de jaartallen - want die bieden een link naar andere familieleden.

Meer achtergronden

Om meer te weten over de tijd waarin uw voorouders leefden, welke beroepen zij deden en wat er speelde in die tijd, zijn een aantal bronnen aan te bevelen.

Kijk eens op de startpagina van beeldbanken, voor een overzicht van beelden uit de Nederlandse geschiedenis.

geschiedenis Jassies
Hoe leefde Jassies in het verleden? Het bekende kunstwerk van Brueghel toont diverse oude Nederlandse beroepen.

Achtergrondinformatie uit het verleden. Bezoek de volgende websites:

 • Nationaal Archief
  De collectie van het Nationaal Archief bestaat uit rijen gedrukte, geprinte of handgeschreven documenten, zo'n 300.000 kaarten, tekeningen en circa 14 miljoen foto's. Zoek nu naar Jassies in het Nationaal Archief.

 • WatWasWaar
  WatWasWaar geeft historische informatie over elke plek in Nederland.

 • Jassies in het Geheugen van Nederland
  Het Geheugen van Nederland is een beeldbank waar u online de collecties van musea, archieven en bibliotheken kunt bekijken. De beeldbank geeft toegang tot het gedigitaliseerde erfgoed van meer dan honderd instellingen en biedt prachtig beeldmateriaal. Zoek nu naar Jassies.

 • Krantenartikelen waarin Jassies voorkomt
  Graaf in het verleden met oude kranten uit Nederland, Nederlands-Indië, Suriname, de Nederlandse Antillen en de Verenigde Staten. Het nieuws van toen in ruim 9 miljoen pagina's uit dagbladen uit de 17e, 18e, 19e en 20e eeuw.

 • Oude beroepen in beeld
  Heeft u een beroep gevonden van een van de voorouders Jassies, en bent benieuwd wat dat voor beroep was? Kijk dan eens hier.

 • Bibliografie Jassies
  De Digitale Bibliografie Nederlandse Geschiedenis (DBNG) is een online bibliografie over de Nederlandse geschiedenis van prehistorie tot heden. Zoek nu hoe de naam Jassies voorkomt in de geschiedenis.

Geef de familiegeschiedenis Jassies kleur

Stamboomonderzoek geeft alleen maar droge feiten: wanneer is iemand geboren, wat zijn de doopnamen, in welke plaats woonde de persoon? Maar mooie familieverhalen vindt u niet in de officiële archieven. Hier een aantal tips om een kleurrijker beeld van de familie te krijgen.

 • Plan een interview met (oudere) familieleden
 • Vraag andere stamboomonderzoekers (genealogen) die dezelfde of aanverwachte families onderzoeken, wat zij hebben gehoord/gevonden van familie Jassies


Vind ook andere genealogen die bezig zijn met genealogische onderzoek naar familie Jassies:

Extra bronnen voor de stamboom Jassies

U zoekt extra bronnen voor familie Jassies? Kijk eens bij de volgende links:


bronnen stamboom Jassies
Lees meer over stamboomononderzoek naar Jassies

Wat is de oorsprong van Jassies?

De naam Jassies bestaat mogelijk al eeuwen. Waar komt de naam vandaan? Via een kaart ziet u waar Jassies in Nederland of België veel gehanteerd wordt - veel gebruik geeft een aanwijzing waar de naam oorspronkelijk vandaan komt. Dat geeft u een aanknopingspunt waar u veel familieleden kunt traceren. U kunt vervolgens in gemeentebibliotheken van die gemeenten verder zoeken naar informatie over uw familie.


De naam Jassies

De naam Jassies: Wat is de herkomst van Jassies? Zoek de oorsprong op via deze links:

Nederland:
Zoek herkomst van Jassies (NL) »

België:
Zoek herkomst van Jassies (BE) »

Schrijfwijzen Jassies?

Achternamen zijn in het verleden niet altijd gelijk geschreven. De letter K wordt vervangen door een letter C of lettercombinatie CK (of andersom), de letter Y wordt een IJ, etc. etc. Welke schrijfwijzen zijn er bekend van Jassies?

Bovendien wordt soms dezelfde persoon aangeduid met meerdere namen.


Klik op onderstaande knop en klik vervolgens door op "varianten" om diverse varianten en schrijfwijzen te vinden voor de naam Jassies. Zoek schrijfwijzen van Jassies »

Wat betekent de naam Jassies?

Uw voorouders hebben een naam gekozengenoemd. In 1811 werden de namen officieel vastgelegd; maar voor die tijd hadden mensen ook al achternamen. Waar is de naam Jassies vandaan gekomen?

In veel gevallen is de herkomst van een achternaam terug te voeren op een van deze typen:

 • herkomstnaam: de naam is gebaseerd op de plaats (stad, plaats, gebied, streek, ...) waar eerste naamdrager vandaan kwam. Voorbeelden: Van Maastrigt, Van Montfoort, Den Hollander.
 • adresnaam: de naam is gebaseerd op de plek (adres, naam van boerderij, naam van huis, of locatieaanduiding) waar eerste naamdrager woonde. Voorbeelden: Van der Poel, Zielhorst.
 • verwantschapsnamen: de naam komt van een familielid (vaak naam van der vader - ook wel een een patroniem genaamd). Voorbeelden: Petersen, Jansen.
 • beroepsnamen: de naam komt van gebaseerd op het beroep van de eerste naamdrager. Voorbeelden: De Bakker, Veerman, Visser, De Smidt.
 • eigenschapsnamen: vaak komt deze van een bijnaam van de naamdrager. De naam is in dat geval vaak gebaseerd op een eigenschap of kenmerk van de eerste naamdrager. Voorbeelden: De Wit, De Jong, De Korte.


betekenis naam Jassies
Wat betekent Jassies?

Klik op onderstaande knop en ga klik vervolgens door op "analyse en verklaring" om de verklaring te vinden voor de naam Jassies. Zoek betekenis van Jassies »

Wie heet er nog meer Jassies?

Wie heten er ook Jassies? Kijk eens op de sociale netwerken, en misschien herkent u zo al een familielid. Leg contact en wellicht kan hij/zij u verder helpen met nuttige informatie voor uw onderzoek.


meer familie Jassies
Wie heet er ook Jassies? Zoek onbekende naamdragers op Facebook.

Informatie uit het heden. Bezoek de volgende websites:

Heeft de familie Jassies een familiewapen?

U kunt in de bekende archieven (zoals bijvoorbeeld die van het Centraal Bureau voor de Genealogie) opzoeken of er een familiewapen voor uw familienaam te vinden is. Let op dat wanneer u een (of meerdere) familiewapen(s) vindt voor Jassies die alleen mag gebruiken als u echt in mannelijke lijn afstamt van de voorvader die het familiewapen Jassies oorspronklijk gevoerd heeft (vergelijk daarvoor de gegevens van het betreffende familiewapen met uw stamboom).


Familiewapen Jassies bekend?

Zoek naar familiewapen "Jassies"

Kunt u geen familiewapen van Jassies vinden, dan wil dat nog niet zeggen dat uw familie geen familiewapen heeft of heeft gehad. Veel familiewapens zijn in de loop der tijd buiten gebruik geraakt. Tijdens uw onderzoek vindt u wellicht nog een familiewapen.

Heeft uw familie geen familiewapen, dan kunt u een familiewapen laten maken. Elke familie in Nederland is toegestaan een familiewapen maken. Het wapen moet voldoen aan de regels van de heraldiek en uniek zijn.

Het is aan te raden een heraldisch expert te raadplegen als u een familiewapen wilt laten maken. U kunt er meer over lezen op de betreffende website.

Familiewapen Jassies laten maken

Hieronder enkele voorbeelden hoe familiewapens er uit kunnen zien.

familiewapens 01
familiewapens 02
familiewapens 03
familiewapens 04

Onderdelen

Een familiewapen bestaat uit verschillende onderdelen. Hierna staan de belangrijkste delen beschreven. NB: het familiewapen hieronder is niet het familiewapen Jassies, maar uitsluitend bedoeld als een voorbeeld van een familiewapen.

Wapenschild


Het wapenschild is het belangrijkste onderdeel van een familiewapen. Een wapenschild alleen is al voldoende om te gelden als familiewapen.


Helm


Bovenop het wapenschild staat een helm afgebeeld. In verschillende tijdsperken gebruikte men andere helmen. De helm is niet uniek en kan verschillen per afbeelding van het familiewapen.


Helmteken (met wrong)


Het helmteken staat boven de helm. Soms wordt er gekozen voor een symbool dat specifiek past bij de drager. Het kan dus verschillen binnen een familie. Het helmteken wordt aan de onderkant versierd met de wrong (inelkaar gewrongen doek).


Dekkleden


De dekkleden zijn de gekleurde kleden achter de helm. Zij bestaan in de regel uit twee kleuren - een kleur op de achterkant, en een (metaal)kleur aan de binnenkant (voering).

Ben ik familie van de "bekende" Jassies?

Heeft u dezelfde achternaam als een bekende of historische Nederlandse beroemdheid, bekende familie Jassies, de beruchte crimineel Jassies, of moviestar Jassies? Het is niet zeker dat u familie bent.

Dezelfde naam als een bekend figuur wil niet betekenen dat u werkelijk familie bent. Er zijn veel mensen die eenzelfde achternaam hebben. Met name bij veel voorkomende achternamen komt dit vaak voor.

Om te achterhalen of u familie bent van de beroemde figuur, dient u stamboom onderzoek uit te voeren naar die van de beroemde figuur. Pas wanneer u gemeenschappelijke voorouders hebt kunt u met recht stellen dat u familie bent. Een voordeel dat u misschien hebt is dat de stamboom of genealogie van de bekende Jassies wellicht al eens door iemand is uitgezocht.


Lid van familie Jassies ?
Maken bekende of beruchte figuren van vroeger ook deel uit van uw familie Jassies?

 • Biografisch Portaal Jassies
  De website van Biografisch Portaal geeft informatie over kopstukken en beroemde figuren uit de geschiedenis, van het vroegste verleden tot nu.

 • "Jassies" op Wikipedia zoeken
  Zoek of Jassies voorkomt op Wikipedia (als bekend persoon of andere verwijzing)

Google eens op "stamboom Jassies" of "genealogie Jassies" - wellicht heeft een ander al eens stamboomonderzoek gedaan naar familie Jassies:

Historische archieven

De regionale historische archieven hebben een schat aan informatie om een stamboom mee op te zetten. Kijk op internet om meer gegevens over uw familie te acherhalen.

Een greep uit de regionale archieven:

Naast archieven hebben gemeenten zelf een eigen 'gemeentearchief'. Raadpleeg de website van betreffende gemeenten over hoe u toegang kunt krijgen tot hun oude administraties.

informatie Jassies
Vind ook informatie over familie Jassies in de historische archieven.

Is familie Jassies van adel?

Veel genealogisch onderzoekers krijgen deze vraag gesteld: "Is mijn familie van adel?"

De adel is een deel van de bevolking die van oorsprong een elitaire positie innam. In Nederland bestaat naast de ongetitelde adel, die het predicaat jonkheer mag voeren, de getitelde adel. De getitelde adel kan, van laag naar hoog, de volgende titels voeren: ridder, baron, burggraaf, graaf, markies, hertog, prins. Tegenwoordig vindt er geen verheffing in de adelstand meer plaats, met uitzondering van (voormalige) leden van het Koninklijk huis.

Als u het niet weet, dan is de kans heel erg klein dat uw familie van adel is. Via onderstaande link krijgt u een overzicht van adelijke families in Nederland. Maar ook als Jassies deel uit maakt van dit overzicht, is het nog lang niet zeker dat uw familie van adel is. U zou dan moeten aantonen dat uw familie in mannelijke lijn afstamt van de adelijke familie van Jassies. Het is in Nederland verboden om adelijke titels te voeren, als u niet van adel bent. Ook de familiewapens van adelijke families zijn beschermd.

De Hoge Raad van Adel

Aavullende informatie voor de stamboom Jassies

Meer hulp nodig bij uw stamboomonderzoek Jassies? Bedenk dan het volgende eens:


stamboom Jassies uitzoeken
Meer weten over de stamboomvan familie Jassies?

Tips, suggesties of aanvullingen?

Heeft u suggesties, verbeteringen of aanvullingen - laat het ons weten! Met uw hulp kunnen we nog meer mensen helpen met het vinden en opstellen van de eigen stamboom.

 
Stambomen op achternaam: A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z


Meer links voor stambomen: stamboom Alberg | stamboom Addens | stamboom Van Aalsum | stamboom Anten | stamboom Allart