de bronnen

Stamboom Groot Zwaaftink


Overzicht van de beste bronnen en gegevens voor stamboom Groot Zwaaftink
Benieuwd naar de stamboom van uw familie Groot Zwaaftink? Begin hier met de stamboom van uw familie. De verwijzingen op deze webpage zijn geschikt gemaakt voor Groot Zwaaftink.
Tip: naast de online bronnen op deze website, is dit ook een aanrader:
je stamboom familiegeschiedenis Stamboom
&
Familiegeschiedenis
»

Start stamboom Groot Zwaaftink in 5 minuten


Het starten met de stamboom Groot Zwaaftink is in de basis heel simpel. U start de stamboom namelijk gewoon bij u zelf - en uw (bekende) familie.

Noteer van elk familielid:

 • naam (volledige doop- en evt. meisjesnaam)
 • geboorte (datum en plaats)
 • huwelijk (datum en plaats)
 • sterfte (datum en plaats)

Vraag andere familieleden (vader, moeder, oom, tante, neef, nicht, etc.) naar ontbrekende details, zodat u een zo'n compleet mogelijk beeld heeft.. Of duik in uw en hun familiedocumenten, op zoek naar de gegevens.

stamboom Groot Zwaaftink
Uw stamboom maken Groot Zwaaftink

Stamboomonderzoek naar Groot Zwaaftink - zelf doen?

Stamboomonderzoek is een interessante bezigheid. Onderzoek naar de familie Groot Zwaaftink hoeft niet alleen een boeiende puzzel te zijn, maar geeft ook nog eens waardevol resultaat. Een goed uitgezochte stamboom is mooi voor uzelfen andere familieledenen anderen die ook interesse hebben in familie Groot Zwaaftink.

Op deze website vindt u veel tips en aanwijzingen voor stamboomonderzoek. De meeste verwijzingen zijn specifiek gemaakt voor de stamboom van familie Groot Zwaaftink, zodat u snel bruikbare resultaten zult vinden voor de stamboom Groot Zwaaftink.

Stamboomonderzoek kunt u met diverse bronnen op internet en boeken over het onderwerp prima zelf uitvoeren. Maar mocht u zelf geen tijd hebben, of hulp nodig hebben met een vastgelopen onderzoek, neem dan contact op met een stamboomonderzoeker / genealoog. Zij kunnen u vaak verder helpen - of zelfs een compleet onderzoek naar Groot Zwaaftink voor u uitvoeren.

Stamboomonderzoek Groot Zwaaftink
Doe zelf stamboomonderzoek of schakel een genealoog in

Familieboek Groot Zwaaftink

Sommige families vinden het mooi hun stamboomonderzoek of familiegeschiedenis op te nemen in een familie- of stamboomboek.

verborgen verleden Groot Zwaaftink
Stel een familieboek op over het
Verborgen Verleden van Groot Zwaaftink

Boek Verborgen Verleden »

Diverse genealogen kunnen u helpen met stamboomonderzoek . Een aantal deskundig genealogen is bereikbaar via Stamboom Familie, via de volgende verwijzing:

Contact met Genealoog »

Online informatie voor Stamboom Groot Zwaaftink

Wist u dat tegenwoordig heel veel gegevens over uw stamboom snel op internet te zoeken zijn?Let op: wees er altijd op bedacht dat gegevens van anderen onjuist en onvolledig kunnen zijn. Controleer daarom altijd de originele bronnen.

Zoek de gegevens op en controleer dan altijd vanuit uw bekende gegevens. Controleer o.a. met behulp van volledige naam, beschikbare datum en plaats of u de juiste persoon hebt. U heeft dan weer een puzzle stukje gevonden en kunt verder met het volgende familielid. Zo bouwt u zelf de stamboom Groot Zwaaftink langzamerhand uit.


familie Groot Zwaaftink
Online zijn veel gegevens te vinden over voorouders en familie Groot Zwaaftink

Eenvoudig veel gegevens vinden voor de familie Groot Zwaaftink? Vind direct resultaat op de volgende sites:

 • CBG Groot Zwaaftink
  Het Centraal Bureau voor Genealogie (CBG) is het landelijk kennis- en documentatiecentrum voor stamboomonderzoek (genealogie) en verwante wetenschappen. Zoek nu in de CBG archieven naar "Groot Zwaaftink".

 • WieWasWie Groot Zwaaftink
  WieWasWie is een samenwerking tussen een groot aantal historische archiefinstellingen, speciaal gericht op stambomen. De digitale gegevens worden dagelijks uitgebreid. Zoek nu naar "Groot Zwaaftink".

 • Archieven Groot Zwaaftink
  Archieven.nl is een grote collectie van (online) documenten van 85 Nederlandse archieven. Met o.a. personen, akten en krantenpagina's.

 • MyHeritage.com Groot Zwaaftink
  MyHeritage heeft een grote verzameling van familiegegevens, waaronder stambomen, volkstellingen en geboorte- huwelijk- en overlijdensakten. Zoek nu online op familienaam Groot Zwaaftink.
 • Zoek "Groot Zwaaftink" in Genealogie Online
  Genealogie Online is een verzameling van stambomen en genealogische documenten.

Stamboom steeds uitgebreider laten groeien

U wilt stamboom uitgebreider uitzoeken? Ga verder terug in de historie met verder onderzoek naar Groot Zwaaftink. Maar kies eerst welke informatie u nader wilt onderzoeken om uw stamboom verder te laten groeien.

Er zijn diverse typen onderzoek uit te voeren:

 • stamreeks Groot Zwaaftink: dit betreft stamboomonderzoek naar al uw voorvaders (of -moeders)
 • kwartierstaat Groot Zwaaftink: dit is stamboomonderzoek naar al uw voorouders
 • genealogie Groot Zwaaftink: dit is onderzoek naar alle mannelijke (of vrouwelijke) nakomelingen (bijvoorbeeld van een van uw voorouders)
 • parenteel Groot Zwaaftink: dit betreft stamboomonderzoek naar alle nakomelingen (bijvoorbeeld van een van uw voorouders)

De meeste genealogen starten een stamboom als stamreeks, om hun voorvaders te onderzoeken. Hiermee is bijvoorbeeld het begin van de naam Groot Zwaaftink te vinden, de stamvader Groot Zwaaftink en tegelijk vaak ook de beroepen van de voorvaders.

De stamreeks Groot Zwaaftink geeft een goed begin voor alle andere typen genealogisch onderzoek.stamvader Groot Zwaaftink
Stamvader Groot Zwaaftink is de naamgever van de familie Groot Zwaaftink


stamreeks Groot Zwaaftink
kwartierstaat Groot Zwaaftink
genealogie Groot Zwaaftink
parenteel Groot Zwaaftink

Om in de gaten te houden

Bij stamboomonderzoek naar Groot Zwaaftink is het van belang om altijd rekening te houden met het volgende.

Aandachtspunten:

 • Een identieke achternaam Groot Zwaaftink betekent niet per definitie dat er een verwantschap is (lees: dat het familie betreft). Controleer gevonden gegevens immer met originele bronnen, indien mogelijk met meerdere bronnen.
 • Wees er van bewust dat er in (ook online) genealogische gegevens mogelijk veel onvolkomendheden zijn gekomen (door onleesbaarheid, schrijf- of typfouten, onjuist uitgevoerd onderzoek, etc.). Controleer daarom altijd de brondocumenten zelf en probeer feiten te cross-checken (via meerdere bronnen te verifieren).
 • Leg vast waar u data gevonden heeft, zodat u het kunt (her)controleren.
 • (Delen van) andermans stamboomonderzoeken naar Groot Zwaaftink zijn wellicht auteursrechtelijk beschermd. Zoek de originele bronnen om copyright problemen te omzeilen en ook om de betrouwbaarheid van de data te vast te stellen.


Groot Zwaaftink online
Informatie over Groot Zwaaftink online ontdekt? Check altijd de oorspronkelijke bronnen.

Extra ideeën voor stamboomonderzoek Groot Zwaaftink

U zoekt nog meer bronnen om meer te weten te komen over de stamboom van familie Groot Zwaaftink? Kijk eens bij de volgende links:


bronnen stamboom Groot Zwaaftink
Lees meer over stamboomononderzoek naar Groot Zwaaftink

Geef de familiegeschiedenis Groot Zwaaftink kleur

Stamboomonderzoek geeft in de regel alleen maar droge feiten: wanneer is iemand geboren, wat zijn zijn/haar namen, in welke plaats heeft men gewoond? Maar mooie familieverhalen en typische annekdotes van de familie vindt u niet terug in de officiële documenten. Hier een aantal nuttige tips om een kleurrijker beeld van de familie te krijgen.

 • Plan een interview met (oudere) familieleden
 • Vraag andere stamboomonderzoekers (genealogen) die dezelfde of aanverwachte families onderzoeken, wat zij hebben gehoord/gevonden van familie Groot Zwaaftink
 • Bezoek het lokale museum


Vind andere genealogen die bezig zijn met genealogische onderzoek naar familie Groot Zwaaftink:

Schrijfwijzen Groot Zwaaftink?

Achternamen zijn in het verleden niet altijd gelijk geschreven. De letter K wordt vervangen door een letter C of lettercombinatie CK (of andersom), de letter Y wordt een IJ, etc. etc. Welke schrijfwijzen zijn er bekend van Groot Zwaaftink?


Klik op onderstaande link en klik vervolgens door op "varianten" om diverse varianten en schrijfwijzen te vinden voor de naam Groot Zwaaftink. Zoek schrijfwijzen van Groot Zwaaftink »

Waar komt de naam Groot Zwaaftink vandaan?

De naam Groot Zwaaftink bestaat mogelijk al eeuwen. Waar komt deze vandaan? Via een kaart kunt u zien waar de naam Groot Zwaaftink in Nederland of België veel gehanteerd wordt - een aanwijzing waar de naam van oorsprong vandaan komt. U kunt dan in de gemeentearchieven van de betreffende gemeenten verder zoeken naar informatie over uw familie.


De naam Groot Zwaaftink

De naam Groot Zwaaftink: Maar waar komt Groot Zwaaftink vandaan? Zoek het op via deze link:

Nederland:
Zoek herkomst van Groot Zwaaftink (NL) »

België:
Zoek herkomst van Groot Zwaaftink (BE) »

Naslagwerken voor familieonderzoek naar familie

Ook in de boekenwinkel zijn veel aanwijzingen te vinden hoe men de genealogie van familie Groot Zwaaftink kan uitzoeken. Hier een aantal verwijzingen naar een paar van de beste online te verkrijgen boekenvoor de startende stamboomonderzoeker. De volgende boeken zijn online te verkrijgen en kunnen helpen bij genealogisch onderzoek:

Je stamboom onderzoeken voor Dummies
Verborgen verleden
Het grote familieboek
Je Stamboom, Je Familiegeschiedenis
 

Heeft de familie Groot Zwaaftink een familiewapen?

U kunt in bekende archievenopzoeken of er een familiewapen voor uw familienaam te vinden is. Let op dat wanneer u een (of meerdere) familiewapen(s) vindt voor Groot Zwaaftink die alleen mag gebruiken indien u echt in mannelijke lijn afstamt van de voorvader die het familiewapen Groot Zwaaftink oorspronklijk gevoerd heeft (vergelijk daarvoor de gegevens van het betreffende familiewapen met uw stamboom).


Familiewapen Groot Zwaaftink bekend?

Zoek naar familiewapen "Groot Zwaaftink"

Kunt u geen familiewapen voor Groot Zwaaftink vinden, wil dat nog niet direct zeggen dat uw familie geen familiewapen heeft gehad. Veel familiewapens zijn in de loop der tijd "zoek" geraakt. Tijdens uw onderzoek vindt u wellicht nog een familiewapen.

Mocht u na stamboom- en genealogisch onderzoek tot de conclusie komen dat uw familie geen familiewapen heeft, dan kunt u een eigen familiewapen laten maken. Elke familie in Nederland is het toegestaan een familiewapen maken. Het wapen moet voldoen aan de regels van de heraldiek en moet uniek zijn.

Het is aan te raden een heraldisch expert te raadplegen als u een familiewapen wilt laten maken. U kunt er meer over lezen op de betreffende website.

Familiewapen Groot Zwaaftink laten maken

Hieronder enkele voorbeelden van hoe familiewapens er uit zien.

familiewapens 01
familiewapens 02
familiewapens 03
familiewapens 04

Onderdelen

Een familiewapen heeft verschillende onderdelen. Hierna staan de belangrijkste beschreven. NB: het familiewapen hieronder is niet het familiewapen Groot Zwaaftink, maar uitsluitend bedoeld als een voorbeeld van een familiewapen.

Wapenschild


Het wapenschild is het belangrijkste onderdeel van een familiewapen.


Helm


Bovenop het wapenschild staat een helm afgebeeld. De helm is niet uniek en kan verschillen per uitvoering van het familiewapen.


Helmteken (met wrong)


Het helmteken staat boven de helm. Soms wordt er gekozen voor een symbool dat specifiek past bij de drager. Het kan dus verschillen binnen een familie. Het helmteken wordt aan de onderkant versierd met de wrong (inelkaar gewrongen doek).


Dekkleden


De dekkleden zijn de gekleurde kleden achter de helm. Zij bestaan in de regel uit twee kleuren - een kleur op de achterkant, en een (metaal)kleur aan de binnenkant (voering).

Terug in de geschiedenis Groot Zwaaftink

Ook gegevens over overleden Groot Zwaaftink-familieleden is waardevol om uw onderzoek compleet te maken. Leg de informatie die u onderweg vindt bij uw stamboomonderzoek slim vast (gebruik bijvoorbeeld een template), zodat u altijd de bron later kunt terugvinden.

Belangrijkste officiële bronnen van informatie:

 • Burgerlijke stand: gegevens vanaf 1811
 • Doop- trouw- en begraafboeken (DTB): gegevens van voor 1811

Bovenstaande bronnen zijn te raadplegen in stadhuis van de gemeente en/of regionale of provinciale archieven. Het is van belang te zoeken in die archieven waar (en wanneer) het familielid geboren, getrouwd of begraven is. Veel van deze archieven zijn inmiddels online. Begin uw zoektocht via de link hiernaast voor snel resultaat.

Deze gegevens kunnen helpen met het vinden van de juiste personen: volledige namen, geboorte-,trouw- en/of sterfdata en het kerkgenootschap (geloof) van uw familie.

Veel historische gegevens staan online (per provincie). Bezoek de online archieven »

Grafstenen Groot Zwaaftink

overleden Groot Zwaaftink
Grafstenen van overleden Groot Zwaaftink familieleden geven veel aanvullende gegevens voor stamboomonderzoek

Bij informatie uitbegraafboeken en grafstenen gaat er niet echt om, om te hoe het familielid Groot Zwaaftink dood is gegaan - maar vooral ook om de jaartallen - want die bieden een link naar andere familieleden en om andere gegevens in uw onderzoek te valideren.

Historische archieven

De archieven hebben een schat aan gegevens om een stamboomonderzoek mee te verrijken. Kijk online of ga er langs om informatie over uw familieleden te vinden.

Een greep uit de regionale historische archieven:

Naast bovenstaande regionale archieven hebben gemeenten of steden zelf vaak ook een eigen 'gemeentearchief'. Raadpleeg de website van betreffende gemeenten over hoe u toegang kunt krijgen.

informatie Groot Zwaaftink
Vind ook informatie over familie Groot Zwaaftink in de regionale archieven.

Software

Er is zoveel informatie beschikbaar. Het kan handig zijn een programma (of software) te gebruiken voor het opslaan van alle data, en hun onderlinge verbanden.

In de markt bestaan diverse genealogische programma's om daarbij te helpen. Sommige programma's zijn gratis. Hier staan een aantal bekende softwarepakketten die veel in Nederland worden gebruikt.

Hoewel u er ook voor kunt kiezen om uw gegevens online via een website vast te leggen, is het echter aan te bevelen toch met een programma te werken dat u installeert op uw PC of laptop, aangezien u dan altijd de gegevens bij de hand hebt (ook als u geen Internet beschikbaar heeft).

Let er op dat het ondersteuning biedt voor het uitwisselen van Gedcom gegevens. Met dit gegevensformaat kunt u data uitwisselen tussen verschillende genealogische programma's.

Kijk zelf welk programma u het meest aanspreekt:

Wat betekent de naam Groot Zwaaftink?

Wat betekent uw naam Groot Zwaaftink? Uw voorouders hebben op een gegeven moment een naam gekozen of werden door omgeving op een bepaalde manier aangeduid. In 1811 werden de namen officieel vastgelegd; maar voor die tijd hadden mensen ook al achternamen. Waar is de naam Groot Zwaaftink vandaan gekomen?

In veel gevallen is de herkomst van een achternaam terug te voeren op een van onderstaande typen:

 • herkomstnaam: de naam is gebaseerd op de plaats (stad, plaats, gebied, streek, ...) waar eerste naamdrager vandaan kwam. Voorbeelden: Van Maastrigt, Van Montfoort, Den Hollander.
 • adresnaam: de naam komt van de plek (adres, naam van boerderij, naam van huis, of locatieaanduiding) waar eerste naamdrager woonde. Voorbeelden: Van der Poel, Zielhorst.
 • verwantschapsnamen: de naam komt van een familielid (vaak naam van der vader - ook wel een een patroniem genaamd). Voorbeelden: Petersen, Jansen.
 • beroepsnamen: de naam komt van gebaseerd op het beroep van de eerste naamdrager. Voorbeelden: De Bakker, Veerman, Visser, De Smidt.
 • eigenschapsnamen: vaak komt deze van een bijnaam van de naamdrager. De naam is in dat geval vaak gebaseerd op een eigenschap of kenmerk van de eerste naamdrager. Voorbeelden: De Wit, De Jong, De Korte.

Een herkomstnaam of adresnaam worden ook wel een 'toponiem' genoemd.

betekenis naam Groot Zwaaftink
Wat betekent Groot Zwaaftink?

Klik op onderstaande knop en ga klik vervolgens door op "analyse en verklaring" om de verklaring te vinden voor de naam Groot Zwaaftink. Zoek betekenis van Groot Zwaaftink »

Meer achtergronden

Om meer te weten over de tijd waarin uw voorouders leefden, welke beroepen zij deden en wat er gebeurde in die tijd, zijn een aantal bronnen aan te bevelen.

Kijk ook eens op de startpagina van beeldbanken, voor een overzicht van beelden uit de Nederlandse geschiedenis en Nederlandse plaatsen. Mooi om uw familieverleden beeld en kleur te geven.

geschiedenis Groot Zwaaftink
Hoe leefde Groot Zwaaftink vroeger? Het bekende schilderij van Brueghel geeft een beeld hoe mensen in het verleden leefden en werkten.

Achtergrondinformatie uit het verleden. Bezoek de volgende websites:

 • WatWasWaar
  WatWasWaar geeft historische informatie over elke plek in Nederland.

 • Oude beroepen in beeld
  Heeft u een beroep gevonden van een van de voorouders Groot Zwaaftink, en bent benieuwd wat dat voor beroep was? Kijk dan eens hier.

 • Groot Zwaaftink in het Geheugen van Nederland
  Het Geheugen van Nederland is een beeldbank waar u online de collecties van musea, archieven en bibliotheken kunt bekijken. De beeldbank geeft toegang tot het gedigitaliseerde erfgoed van meer dan honderd instellingen en biedt prachtig beeldmateriaal. Zoek nu naar Groot Zwaaftink.

 • Bibliografie Groot Zwaaftink
  De Digitale Bibliografie Nederlandse Geschiedenis (DBNG) is een online bibliografie over de Nederlandse geschiedenis van prehistorie tot heden. Zoek nu hoe de naam Groot Zwaaftink voorkomt in de geschiedenis.

 • Nationaal Archief
  De collectie van het Nationaal Archief bestaat uit rijen gedrukte, geprinte of handgeschreven documenten, zo'n 300.000 kaarten, tekeningen en circa 14 miljoen foto's. Zoek nu naar Groot Zwaaftink in het Nationaal Archief.

Wie heet er nog meer Groot Zwaaftink?

Wie heeft nog meer de naam Groot Zwaaftink? Kijk eens op de sociale netwerken, en misschien herkent u zo al een familielid. Leg eens contact en wellicht kan hij/zij u verder helpen met nuttige informatie voor uw stamboomonderzoek.


meer familie Groot Zwaaftink
Wie heet er nog meer Groot Zwaaftink? Speur bekende of onbekende naamgenoten op Facebook.

Informatie uit het heden. Bezoek de volgende websites:

Ben ik familie van de "bekende" Groot Zwaaftink?

Heeft u dezelfde naam als een bekende Nederlander, bekende familie Groot Zwaaftink, de beruchte crimineel Groot Zwaaftink, of moviestar Groot Zwaaftink? Het is niet zeker dat u familie bent.

Dezelfde achternaam als een beroemd persoon wil niet betekenen dat u per definitie familie bent. Er zijn heel veel personen die toevalligerwijze dezelfde achternaam hebben.

Om uit te vinden of u al dan niet familie bent van de beroemde figuur, dient u stamboom onderzoek te doen naar die van de bekende figuur. Pas wanneer u gemeenschappelijke voorouders hebt kunt u met recht zeggen dat u familie bent. Een voordeel dat u misschien hebt, is dat de stamboom of genealogie van de beroemde Groot Zwaaftink misschien al eens door iemand is onderzocht.


Lid van familie Groot Zwaaftink ?
Maken bekende of beruchte figuren uit het verleden ook deel uit van uw familie Groot Zwaaftink?

Google eens op "stamboom Groot Zwaaftink" of "genealogie Groot Zwaaftink" - wellicht heeft iemand anders al eens stamboomonderzoek gedaan naar uw of andere familie Groot Zwaaftink:

Is familie Groot Zwaaftink van adel?

Veel genealogisch onderzoekers krijgen de vraag vroeg of laat wel eens voorgelegd: "Is mijn familie of een voorouder misschien ook van adel?"

De adel is een deel van de bevolking die van oorsprong een elitaire positie innam. In Nederland bestaat naast de ongetitelde adel, die het predicaat jonkheer mag voeren, de getitelde adel. De getitelde adel mag de volgende adelijke titels voeren: ridder, baron, burggraaf, graaf, markies, hertog, prins. Tegenwoordig vindt er geen verheffing in de adelstand meer plaats, met uitzondering van (voormalige) leden van het Koninklijk huis.

We krijgen de vraag geregeld voor diverse families. Is mijn familie misschien van adel? Als u niet weet of uw familie van adel is, dan is de kans heel erg klein dat uw familie van adel is. Via onderstaande link krijgt u een overzicht van adelijke families in Nederland. Maar ook als Groot Zwaaftink deel uit maakt van deze lijst, is het nog lang niet zeker dat uw familie van adel is. U zou dan moeten aantonen dat uw familie in mannelijke lijn afstamt van de adelijke familie van Groot Zwaaftink. Het is in Nederland verboden om adelijke titels te voeren, als u niet van adel bent.

De Hoge Raad van Adel

Aavullende informatie voor stamboom Groot Zwaaftink

Hulp nodig bij uw genealogisch onderzoek Groot Zwaaftink? Overweeg dan het volgende eens:


stamboom Groot Zwaaftink uitzoeken
Meer weten over Groot Zwaaftink?

Tips, suggesties of aanvullingen?

Heeft u suggesties, verbeteringen of aanvullingen - laat het ons weten! Met uw hulp kunnen we nog meer mensen helpen met het vinden en opstellen van de eigen stamboom.

 
Stambomen op achternaam: A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z


Meer links voor stambomen: stamboom Aslander | stamboom Aldewereld | stamboom Ajdid | stamboom Alibux | stamboom Alsema