de bronnen

Stamboom Groot Koerkamp


De online bronnen voor stamboom Groot Koerkamp
Benieuwd naar de stamboom van familie Groot Koerkamp? Begin hier met de stamboom van uw familie Groot Koerkamp. De links op deze page zijn zoveel mogelijk gepersonaliseerd voor familie Groot Koerkamp.
Tip: naast de verwijzingen op deze website, kijk ook eens naar:
je stamboom familiegeschiedenis Stamboom
&
Familiegeschiedenis
»

Start van stamboom Groot Koerkamp in 5 minuten


Het begin van stamboom Groot Koerkamp is in de basis erg eenvoudig. U start de stamboom namelijk bij u zelf - en uw (bekende) familie.

Schrijf op van ieder familielid:

 • naam (volledige doop- en evt. meisjesnaam)
 • geboorte (datum en plaats)
 • huwelijk (datum en plaats)
 • sterfte (datum en plaats)

Vraag uw andere familieleden (vader, moeder, oom, tante, neef, nicht, etc.) naar ontbrekende gegevens. Of duik in uw en hun familiedocumenten, op zoek naar de gegevens.

stamboom Groot Koerkamp
De stamboom maken Groot Koerkamp

Stamboomonderzoek naar Groot Koerkamp - zelf doen?

Stamboomonderzoek is een interessante bezigheid. Onderzoek naar de familie Groot Koerkamp hoeft niet alleen een boeiende (en soms zelfs verslavende) puzzel te zijn, maar geeft ook nog eens waardevol resultaat. Een goed uitgezochte stamboom is mooi voor uzelf, uw kinderen, andere familieleden - en zelfs anderen die ook interesse hebben in familie Groot Koerkamp.

Op deze site vindt u veel tips voor het doen vanstamboomonderzoek. De meeste verwijzingen zijn gepersonaliseerd voor de stamboom van familie Groot Koerkamp, zodat u snel bruikbare resultaten zult vinden voor de stamboom Groot Koerkamp.

Stamboomonderzoek kunt u met diverse bronnen op internetover het onderwerp prima zelf uitvoeren. Maar mocht u zelf geen tijd hebben, of hulp nodig hebben met uw stamboomonderzoek, neem dan eens contact op met een stamboomonderzoeker. Zij kunnen u vaak verder helpen - of zelfs een vergaand onderzoek naar Groot Koerkamp voor u uitvoeren.

Stamboomonderzoek Groot Koerkamp
Doe zelf stamboomonderzoek of schakel een genealoog in

Familieboek Groot Koerkamp

Sommige families vinden het mooi hun stamboomonderzoek of familieverleden op te nemen in een familie- of stamboomboek.

verborgen verleden Groot Koerkamp
Stel een familieboek op over het
Verborgen Verleden van Groot Koerkamp

Boek Verborgen Verleden »

Diverse genealogen kunnen u helpen met stamboomonderzoek of het opstellen van een familieboek. Een aantal deskundig genealogen is bereikbaar via Stamboom Familie, via de volgende verwijzing:

Contact met Genealoog »

Waarschuwing: Zaken om in de gaten te houden

Bij uw stamboomonderzoek naar Groot Koerkamp is het van belang om rekening te houden met het volgende.

 • Een identieke achternaam Groot Koerkamp betekent niet vanzelf dat er een bloedband is (met andere woorden: dat het familie betreft). Controleer gevonden gegevens immer met originele bronnen, indien mogelijk met meerdere bronnen.
 • Wees er van bewust dat er in (ook online) historische gegevens veel fouten zijn geslopen (door onleesbaarheid, typfouten, incorrect uitgevoerd onderzoek, etc.). Controleer daarom altijd de bronnen zelf en probeer feiten te cross-checken.
 • Houd bij waar u bepaalde data gevonden heeft. Zodat u het altijd kunt (her)controleren.
 • Andermans stamboomonderzoeken naar Groot Koerkamp zijn soms auteursrechtelijk beschermd. Gebruik de originele bron om copyright discussies te voorkomen en om de betrouwbaarheid van de gegevens te vast te stellen.


Groot Koerkamp online
Gegevens van Groot Koerkamp online ontdekt? Check de bronnen.

Online informatie voor Stamboom Groot Koerkamp

Snel resultaat: doe een online zoektocht naar de familie Groot Koerkamp. Wist u dat tegenwoordig heel veel gegevens over uw stamboom snel op internet te vinden zijn?Let op: onthoud dat gegevens van anderen incorrect kunnen zijn. Controleer daarom altijd de originele bronnen (in bijvoorbeeld Burgerlijke Stand en/of doop- trouw- en begraafboeken).

Controleer o.a. met behulp van volledige naam, beschikbare datum en plaats of u de juiste persoon hebt. U heeft dan weer een puzzle stukje gevonden en kunt verder met het volgende familielid.


familie Groot Koerkamp
Online zijn veel gegevens te vinden over voorouders en familie Groot Koerkamp

Eenvoudig veel informatie vinden voor de familie Groot Koerkamp? Zoek resultaat op de volgende websites:

 • WieWasWie Groot Koerkamp
  WieWasWie is een samenwerking tussen een groot aantal historische archiefinstellingen, speciaal gericht op stambomen. De digitale gegevens worden dagelijks uitgebreid. Zoek nu naar "Groot Koerkamp".

 • FamilySearch.org Groot Koerkamp
  FamilySearch.org is de website van de Mormonen, die heel veel gegevens van stambomen over de hele wereld verzameld hebben. Zoek nu online op familienaam Groot Koerkamp.

 • MyHeritage.com Groot Koerkamp
  MyHeritage heeft een grote verzameling van familiegegevens, waaronder stambomen, volkstellingen en geboorte- huwelijk- en overlijdensakten. Zoek nu online op familienaam Groot Koerkamp.
 • Archieven Groot Koerkamp
  Archieven.nl is een grote collectie van (online) documenten van 85 Nederlandse archieven. Met o.a. personen, akten en krantenpagina's.

De stamboom Groot Koerkamp steeds verder uitzoeken

U wilt stamboom Groot Koerkamp steeds verder uitzoeken? Ga steeds verder terug in de tijd met verder onderzoek naar Groot Koerkamp. Kies eerst welke informatie u verder wilt onderzoeken om uw stamboom te laten groeien.

Er zijn diverse soorten onderzoek te doen:

 • stamreeks Groot Koerkamp: dit betreft onderzoek naar al uw voorvaders (of -moeders)
 • kwartierstaat Groot Koerkamp: dit betreft stamboomonderzoek naar al uw voorouders
 • genealogie Groot Koerkamp: onderzoek naar alle mannelijke (of vrouwelijke) nakomelingen (bijvoorbeeld van een van uw voorouders)
 • parenteel Groot Koerkamp: onderzoek naar alle nakomelingen (bijvoorbeeld van een van uw voorouders)

De meeste beginnende onderzoekers starten een stamboom als stamreeks, om hun voorvaders te onderzoeken. Hiermee is bijvoorbeeld de bron van de naam Groot Koerkamp te vinden, de stamvader Groot Koerkamp en tegelijk vaak ook de beroepen van de voorvaders.

De stamreeks Groot Koerkamp geeft een goed begin voor alle andere typen stamboomonderzoek naar Groot Koerkamp.stamvader Groot Koerkamp
Stamvader Groot Koerkamp is de naamgever van de familie Groot Koerkamp


stamreeks Groot Koerkamp
kwartierstaat Groot Koerkamp
genealogie Groot Koerkamp
parenteel Groot Koerkamp

Stamboom Software

Wanneer u een tijdje bezig bent geweest met onderzoek naar de familie Groot Koerkamp wordt het wellicht allemaal wat veel. Er is bij stamboomonderzoek veel data beschikbaar. Het kan handig zijn een programma te gebruiken voor het vastleggen van alle gegevens, en hun onderlinge verbanden.

In de markt bestaan diverse genealogische programma's om daarbij te helpen. Sommige zijn gratis. Hier noemen wij een aantal bekende softwarepakketten die veel worden gebruikt.

Hoewel u er ook voor kunt kiezen om uw gegevens online via een website vast te leggen, is het echter aan te bevelen met een programma te werken dat u installeert op uw PC of laptop, aangezien u dan altijd de gegevens bij de hand hebt (ook als u geen Internet beschikbaar heeft).

Let op dat het ondersteuning geeft voor het uitwisselen van Gedcom gegevens. Met deze indeling kunt u gegevens uitwisselen tussen verschillende programma's.

Kijk zelf welk programma u het meest aanspreekt:

Historische archieven

De archieven hebben een schat aan gegevens om uw stamboomonderzoek mee te verrijken. Kijk online of ga er langs om informatie over familieleden op te speuren.

Regionale historische archieven:

Naast regionale archieven hebben gemeenten of steden zelf vaak een eigen 'gemeentearchief'. Raadpleeg de website van uw gemeente over hoe u toegang kunt krijgen tot hun administraties.

informatie Groot Koerkamp
Vind ook informatie over familie Groot Koerkamp in de historische archieven.

Wat betekent de naam Groot Koerkamp?

Wat betekent de naam Groot Koerkamp? Uw voorouders hebben op een gegeven moment een naam gekozen of werden door omgeving op een bepaalde manier aangeduid. Waar is de naam Groot Koerkamp vandaan gekomen?

In veel gevallen is de herkomst van een achternaam terug te voeren op een van deze klassificaties:

 • herkomstnaam: de naam is gebaseerd op de plaats (stad, plaats, gebied, streek, ...) waar eerste naamdrager vandaan kwam. Voorbeelden: Van Maastrigt, Van Montfoort, Den Hollander.
 • adresnaam: de naam is gebaseerd op de plek (adres, naam van boerderij, naam van huis, of locatieaanduiding) waar eerste naamdrager woonde. Voorbeelden: Van der Poel, Zielhorst.
 • verwantschapsnamen: de naam komt van een familielid (vaak naam van der vader - ook wel een een patroniem genaamd). Voorbeelden: Petersen, Jansen.
 • beroepsnamen: de naam is gebaseerd op gebaseerd op het beroep van de eerste naamdrager. Voorbeelden: De Bakker, Veerman, Visser, De Smidt.
 • eigenschapsnamen: vaak komt deze van een bijnaam van de naamdrager. De naam is in dat geval vaak gebaseerd op een eigenschap of kenmerk van de eerste naamdrager. Voorbeelden: De Wit, De Jong, De Korte.


betekenis naam Groot Koerkamp
Wat betekent Groot Koerkamp?

Klik op onderstaande knop en ga klik vervolgens door op "analyse en verklaring" om de verklaring te vinden voor de naam Groot Koerkamp. Zoek betekenis van Groot Koerkamp »

Geef de familiegeschiedenis Groot Koerkamp kleur

Genealogisch onderzoek geeft alleen maar feiten: wanneer is iemand geboren, wat zijn zijn/haar namen, in welke plaats heeft men gewoond en wanneer en waar is men gestorven? Maar mooie familieverhalen vindt u niet in de officiële documenten. Hier zijn een aantal handige tips om een kleurrijker beeld van de familie te krijgen.

 • Plan een interview met (oudere) familieleden
 • Vraag andere stamboomonderzoekers (genealogen) die dezelfde of aanverwachte families onderzoeken, wat zij hebben gehoord/gevonden van familie Groot Koerkamp


Vind andere genealogen die bezig zijn met onderzoek naar familie Groot Koerkamp:

Waar komt de familienaam Groot Koerkamp vandaan?

De naam Groot Koerkamp bestaat al eeuwen. Waar komt deze vandaan? Via een kaart van het Meertens instituut kunt u zien waar de naam Groot Koerkamp in Nederland of België veel gehanteerd is - veel gebruik is een sterke aanwijzing waar de naam ook oorspronkelijk vandaan komt. U kunt vervolgens in gemeentearchieven van de betreffende gemeenten verder zoeken naar informatie over uw familie.


De naam Groot Koerkamp

De naam Groot Koerkamp: Wat is de herkomst van de naam Groot Koerkamp? Zoek de oorsprong op via deze link:

Nederland:
Zoek herkomst van Groot Koerkamp (NL) »

België:
Zoek herkomst van Groot Koerkamp (BE) »

Extra bronnen

U zoekt extra ideeën voor de stamboom van familie Groot Koerkamp? Kijk eens bij de volgende links:


bronnen stamboom Groot Koerkamp
Lees meer over stamboomononderzoek naar familie Groot Koerkamp

Schrijfwijzen Groot Koerkamp?

Achternamen zijn door de geschiedenis niet altijd hetzelfde geschreven. De letter K wordt vervangen door een letter C of lettercombinatie CK (of andersom), de letter Y wordt een IJ, etc. etc. Andere schrijfwijzen kunnen voorkomen binnen één familie. Welke schrijfwijzen zijn er bekend van Groot Koerkamp?

Bovendien wordt soms dezelfde persoon aangeduid met meerdere namen (met name voor 1811, toen er nog niet één officiele aanduiding was voor een persoon).


Klik op onderstaande link en klik vervolgens door op "varianten" om diverse varianten en schrijfwijzen te vinden voor de naam Groot Koerkamp. Zoek schrijfwijzen van Groot Koerkamp »

Terug in de geschiedenis Groot Koerkamp

Wanneer u al wat gegevens van familieleden hebt gevonden, kunt u altijd verder terug in het verleden. Ook informatie over overleden Groot Koerkamp-familieleden is waardevol om uw onderzoek compleet te maken. Leg de informatie die u onderweg vindt slim vast, zodat u altijd de bronnen later kunt terugvinden.

Belangrijkste officiële bronnen van informatie:

 • Burgerlijke stand: gegevens vanaf 1811
 • Doop- trouw- en begraafboeken (DTB): gegevens van voor 1811

Bovenstaande bronnen zijn vaak te vinden in stadhuis van de gemeente en/of regionale of provinciale archieven. Het is van belang te zoeken in die archieven waar (en wanneer) het familielid geboren, getrouwd of begraven is.

Deze gegevens kunnen helpen met het vinden van de juiste persoon: volledige namen, geboorte-,trouw- en/of sterfdata en het kerkgenootschap (geloof).

Veel historische gegevens staan online. Bezoek de online archieven »

Grafstenen Groot Koerkamp

overleden Groot Koerkamp
Grafstenen van overleden Groot Koerkamp familieleden geven veel aanvullende gegevens voor stamboomonderzoek

Bij begraafboeken en grafstenen gaat er niet in de eerste instantie om, om te hoe deze persoon Groot Koerkamp dood is gegaan - maar vooral ook om de jaartallen - want die bieden een link naar andere familieleden en om andere gegevens in uw stamboomonderzoek te valideren.

Wie heet er nog meer Groot Koerkamp?

Wie heten er nog meer Groot Koerkamp? Kijk eens op de sociale netwerken, en wellicht herkent u zo al een familielid. Leg contact en wellicht kan hij/zij u verder helpen met nuttige informatie voor uw stamboomonderzoek.


meer familie Groot Koerkamp
Wie heet er nog meer Groot Koerkamp? Speur onbekende familieleden op Sociale Netwerken.

Informatie uit het heden. Bezoek de volgende websites:

Meer achtergronden

Om meer te weten over de tijd waarin uw voorouders leefden, welke beroepen zij deden en wat er gebeurde in die tijd, zijn een aantal bronnen te raadplegen.

Kijk eens op de startpagina van beeldbanken, voor een overzicht van beelden uit de Nederlandse geschiedenis en Nederlandse plaatsen. Mooi om uw familiegeschiedenis beeld en kleur te geven.

geschiedenis Groot Koerkamp
Hoe leefde Groot Koerkamp in het verleden? Het beroemde kunstwerk van Brueghel laat via uitgebeelde spreekwoorden zien hoe mensen in het verleden leefden.

Achtergrondinformatie uit het verleden. Bezoek de volgende websites:

 • Oude beroepen in beeld
  Heeft u een beroep gevonden van een van de voorouders Groot Koerkamp, en bent benieuwd wat dat voor beroep was? Kijk dan eens hier.

 • Krantenartikelen waarin Groot Koerkamp voorkomt
  Graaf in het verleden met oude kranten uit Nederland, Nederlands-Indië, Suriname, de Nederlandse Antillen en de Verenigde Staten. Het nieuws van toen in ruim 9 miljoen pagina's uit dagbladen uit de 17e, 18e, 19e en 20e eeuw.

 • Bibliografie Groot Koerkamp
  De Digitale Bibliografie Nederlandse Geschiedenis (DBNG) is een online bibliografie over de Nederlandse geschiedenis van prehistorie tot heden. Zoek nu hoe de naam Groot Koerkamp voorkomt in de geschiedenis.

 • Groot Koerkamp in het Geheugen van Nederland
  Het Geheugen van Nederland is een beeldbank waar u online de collecties van musea, archieven en bibliotheken kunt bekijken. De beeldbank geeft toegang tot het gedigitaliseerde erfgoed van meer dan honderd instellingen en biedt prachtig beeldmateriaal. Zoek nu naar Groot Koerkamp.

Ben ik familie van de "bekende" Groot Koerkamp?

Heeft u dezelfde achternaam als een bekende of historische Nederlander, bekende familie Groot Koerkamp, de beruchte crimineel Groot Koerkamp, of moviestar Groot Koerkamp? U hoeft niet per sefamilie te zijn.

Dezelfde achternaam als een beroemd persoon wil niet betekenen dat u per se familie bent. Er zijn heel veel mensen die toevalligerwijze eenzelfde achternaam hebben.

Om te achterhalen of u al dan niet familie bent van de beroemde persoon, dient u stamboom onderzoek te doen naar die van de algemeen beroemde figuur. Wanneer u gemeenschappelijke voorouders hebt kunt u oprecht stellen dat u familie bent. Een voordeel dat u wellicht hebt, is dat de stamboom of genealogie van de bekende Groot Koerkamp wellicht al eens door iemand is uitgeplozen.


Lid van familie Groot Koerkamp ?
Maken bekende of beruchte bekendheden van vroeger ook deel uit van uw familie Groot Koerkamp?

Google eens op "stamboom Groot Koerkamp" of "genealogie Groot Koerkamp" - wellicht heeft een ander al eens onderzoek gedaan naar uw of andere familie Groot Koerkamp:

Heeft de familie Groot Koerkamp een familiewapen?

U kunt in bekende archieven (zoals bijvoorbeeld die van het Centraal Bureau voor de Genealogie) opzoeken of er een familiewapen voor Groot Koerkamp te vinden is. Let op dat wanneer u een (of meerdere) familiewapen(s) vindt voor Groot Koerkamp die alleen kunt gebruiken als u echt in mannelijke lijn afstamt van de voorvader die het familiewapen Groot Koerkamp oorspronklijk gevoerd heeft (vergelijk hiervoor de gegevens van het betreffende familiewapen met uw stamboom).


Familiewapen Groot Koerkamp bekend?

Zoek naar familiewapen "Groot Koerkamp"

Kunt u geen familiewapen van Groot Koerkamp vinden, wil dat nog niet direct betekenen dat uw familie geen familiewapen heeft gehad. Veel familiewapens zijn in de loop der tijd buiten gebruik geraakt. Tijdens uw onderzoek stuit u wellicht nog op een familiewapen.

Mocht u na stamboom- en genealogisch onderzoek tot de conclusie komen dat uw familie geen familiewapen heeft, dan kunt u kiezen voor: een eigen familiewapen laten maken. Elke familie in Nederland mag een familiewapen maken. Het wapen moet voldoen aan de heraldische regels en moet uniek zijn.

U kunt er meer over lezen op de betreffende website.

Familiewapen Groot Koerkamp laten maken

Hieronder enkele voorbeelden hoe familiewapens er uit zien.

familiewapens 01
familiewapens 02
familiewapens 03
familiewapens 04

Onderdelen

Een familiewapen heeft diverse delen. Hierna staan de belangrijkste onderdelen beschreven. NB: het familiewapen hieronder is niet het familiewapen Groot Koerkamp, maar slechts een voorbeeld van een familiewapen.

Wapenschild


Het wapenschild is het belangrijkste onderdeel van een familiewapen. Een wapenschild alleen is al voldoende om te gelden als familiewapen.


Helm


Boven het wapenschild staat een helm afgebeeld. In verschillende tijdsperken gebruikte men andere helmen. De helm is niet uniek en kan dus verschillen per afbeelding van het familiewapen.


Helmteken (met wrong)


Het helmteken staat bovenop de helm. In veel gevallen is het een herhaling van een symbool uit het wapenschild. Het helmteken wordt aan de onderkant omgeven door de wrong (inelkaar gewrongen doek).


Dekkleden


De dekkleden zijn de gekleurde kleden achter de helm. Zij bestaan in de regel uit twee kleuren - een kleur op de achterkant, en een (metaal)kleur aan de binnenkant (voering).

Naslagwerken genealogisch onderzoek Groot Koerkamp

Ook in de boekhandel zijn veel bronnen te vinden hoe men de genealogie van Groot Koerkamp kan uitzoeken. Hier een verwijzing naar enkele van de beste online te verkrijgen boeken. De volgende boeken kunnen behulpzaam zijn bij familieonderzoek:

Je Stamboom, Je Familiegeschiedenis
Verborgen verleden
Je stamboom onderzoeken voor Dummies
Het grote familieboek
 

Is familie Groot Koerkamp van adel?

Veel onderzoekers krijgen de vraag wel eens voorgelegd: "Is mijn familie of een voorouder wellicht ook van adel?"

De adel is een groep mensen die van oorsprong een elitaire positie innam. In Nederland bestaat naast de ongetitelde adel, die het predicaat jonkheer mag voeren, de getitelde adel. De getitelde adel mag, van laag naar hoog, de volgende titels voeren: ridder, baron, burggraaf, graaf, markies, hertog, prins. Tegenwoordig vindt er geen verheffing in de adelstand meer plaats, met uitzondering van het Koninklijk huis.

Als u niet weet of uw familie van adel is, dan is de kans heel erg klein dat uw familie van adel is. Via onderstaande link krijgt u een overzicht van adelijke families in Nederland. Maar ook als Groot Koerkamp deel uit maakt van dit overzicht, is het nog niet zeker dat uw familie van adel is. U zou dan moeten aantonen dat uw familie in mannelijke lijn afstamt van de adelijke familie van Groot Koerkamp. Het is in Nederland verboden om adelijke titels te voeren, als u niet van adel bent.

De adelijke families

Meer over de stamboom Groot Koerkamp

Meer hulp nodig bij uw stamboomonderzoek Groot Koerkamp? Bedenk dan het volgende eens:


stamboom Groot Koerkamp uitzoeken
Meer weten over de stamboom familie Groot Koerkamp?

Tips, suggesties of aanvullingen?

Heeft u suggesties, verbeteringen of aanvullingen - laat het ons weten! Met uw hulp kunnen we nog meer mensen helpen met het vinden en opstellen van de eigen stamboom.

 
Stambomen op achternaam: A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z


Meer links voor stambomen: stamboom Van den Berghe | stamboom Bagci | stamboom Van Beuzekom | stamboom De Backer | stamboom Aksu