de beste online bronnen

Stamboom Fuhler


De gegevens voor stamboom Fuhler
Stamboomonderzoek doen naar familie Fuhler? Begin hier met een overzicht van aanpak voor de genelaogie van uw familie Fuhler. De bronnen zijn zoveel mogelijk geschikt gemaakt voor Fuhler.
Tip: naast de online tips op deze website, is dit een aanrader:
je stamboom familiegeschiedenis Stamboom
&
Familiegeschiedenis
»

Start van de stamboom Fuhler in 5 minuten


Het begin van de stamboom Fuhler is in de basis heel eenvoudig. U start de stamboom namelijk gewoon bij u zelf - en bij uw (bekende) familieleden.

Schrijf op van elk familielid:

 • naam (volledige doop- en evt. meisjesnaam)
 • geboorte (datum en plaats)
 • huwelijk (datum en plaats)
 • sterfte (datum en plaats)

Vraag andere familieleden (vader, moeder, oom, tante, neef, nicht, etc.) naar ontbrekende gegevens. Of duik in uw en hun familiedocumenten, op zoek naar de gegevens.

stamboom Fuhler
De stamboom maken Fuhler

Stamboomonderzoek naar Fuhler - zelf doen?

Onderzoek naar de familie Fuhler hoeft niet alleen een boeiende (en soms zelfs verslavende) puzzel te zijn, maar geeft ook nog eens waardevol resultaat. Een goed uitgezochte stamboom is mooi voor uzelf, uw kinderen, andere familieleden - en zelfs anderen die ook onderzoek doen naar Fuhler.

Op deze pagina vindt u veel tips en aanwijzingen voor het doen vanstamboomonderzoek. De meeste links zijn gepersonaliseerd voor de stamboom van familie Fuhler.

Stamboomonderzoek kunt u met diverse bronnen op internet en boeken over het onderwerp prima zelf doen. Maar mocht u zelf geen tijd hebben, of hulp nodig hebben met uw stamboomonderzoek, neem dan eens contact op met een stamboomonderzoeker / genealoog. Zij kunnen u snel verder helpen - of zelfs een onderzoek naar Fuhler voor u uitvoeren.

Stamboomonderzoek Fuhler
Doe zelf stamboomonderzoek of schakel een genealoog in

Familieboek Fuhler

Sommige families vinden het mooi hun familieverleden te laten landen in een familie- of stamboomboek.

verborgen verleden Fuhler
Stel een familieboek op over het
Verborgen Verleden van Fuhler

Boek Verborgen Verleden »

Diverse genealogen kunnen u helpen met stamboomonderzoek of het opstellen van een familieboek Fuhler. Een aantal deskundig genealogen is bereikbaar via Stamboom Familie, via de volgende verwijzing:

Contact met Genealoog »

Online informatie voor Stamboom Fuhler

Wist u dat tegenwoordig veel gegevens over uw stamboom snel online te zoeken zijn?Let op: onthoud dat gegevens van derden onjuist en onvolledig kunnen zijn. Controleer altijd de originele bronnen.

Zoek de gegevens op en controleer dan altijd vanuit uw bekende gegevens. Controleer gegevens o.a. met behulp van volledige naam, beschikbare datum en plaats of u de juiste persoon hebt. U heeft dan weer een puzzle stukje gevonden en kunt verder met het volgende familielid.


familie Fuhler
Online zijn veel gegevens te vinden over voorouders en familie Fuhler

Eenvoudig veel gegevens vinden voor de familie Fuhler? Vind resultaat op deze sites:

 • CBG Fuhler
  Het Centraal Bureau voor Genealogie (CBG) is het landelijk kennis- en documentatiecentrum voor stamboomonderzoek (genealogie) en verwante wetenschappen. Zoek nu in de CBG archieven naar "Fuhler".

 • MyHeritage.com Fuhler
  MyHeritage heeft een grote verzameling van familiegegevens, waaronder stambomen, volkstellingen en geboorte- huwelijk- en overlijdensakten. Zoek nu online op familienaam Fuhler.
 • WieWasWie Fuhler
  WieWasWie is een samenwerking tussen een groot aantal historische archiefinstellingen, speciaal gericht op stambomen. De digitale gegevens worden dagelijks uitgebreid. Zoek nu naar "Fuhler".

 • Zoek "Fuhler" in Genealogie Online
  Genealogie Online is een verzameling van stambomen en genealogische documenten.

 • FamilySearch.org Fuhler
  FamilySearch.org is de website van de Mormonen, die heel veel gegevens van stambomen over de hele wereld verzameld hebben. Zoek nu online op familienaam Fuhler.

 • Archieven Fuhler
  Archieven.nl is een grote collectie van (online) documenten van 85 Nederlandse archieven. Met o.a. personen, akten en krantenpagina's.

Stamboom meer uitzoeken

Ga verder terug in de historie met verder onderzoek naar Fuhler. Kies eerst welke informatie u verder wilt onderzoeken om uw stamboom te laten groeien.

Er zijn diverse typen onderzoek te doen:

 • stamreeks Fuhler: stamboomonderzoek naar al uw voorvaders (of -moeders)
 • kwartierstaat Fuhler: onderzoek naar al uw voorouders
 • genealogie Fuhler: dit is stamboomonderzoek naar alle mannelijke (of vrouwelijke) nakomelingen (bijvoorbeeld van een van uw voorouders)
 • parenteel Fuhler: stamboomonderzoek naar alle nakomelingen (bijvoorbeeld van een van uw voorouders)

De meeste beginnende stamboomonderzoekers starten een stamboom als stamreeks, om hun voorvaders te onderzoeken. Hiermee is bijvoorbeeld het begin van naam Fuhler te vinden, de stamvader Fuhler en tegelijk vaak ook de beroepen van de diverse voorvaders. Soms stuit mee op een familiewapen Fuhler.

De stamreeks Fuhler geeft ook een goed begin voor alle andere typen genealogisch onderzoek naar Fuhler.stamvader Fuhler
Stamvader Fuhler is de naamgever van de familie Fuhler


stamreeks Fuhler
kwartierstaat Fuhler
genealogie Fuhler
parenteel Fuhler

Let op: Om in de gaten te houden

Bij het uitvoeren van stamboomonderzoek naar Fuhler is het van belang om rekening te houden met het volgende.

 • Dezelfde achternaam Fuhler betekent niet automatisch dat er een bloedband is (met andere woorden: dat het familie betreft). Controleer gegevens altijd met originele (zo mogelijke officiele) bronnen, zo mogelijk met diverse bronnen.
 • Wees er van bewust dat er in (ook online) stamboom gegevens mogelijk veel fouten zijn gekomen (door onleesbaarheid, typfouten, onjuist onderzoek, etc.). Controleer dus altijd de brondocumenten zelf. En probeer feiten te cross-checken.
 • Houd altijd bij waar u bepaalde data gevonden heeft, zodat u het altijd kunt terugvinden.
 • Andermans stamboomonderzoeken naar Fuhler zijn soms auteursrechtelijk beschermd. Zoek altijd de originele bronnen om auteursrechtelijke issues te omzeilen EN daarnaast om de betrouwbaarheid van de gegevens te vast te stellen.


Fuhler online
Gegevens van Fuhler online ontdekt? Controleer de bronnen.

Meer achtergronden

Hoe leefde uw familie in de tijd dat zij leefden? Om meer te weten over de tijd waarin uw voorouders leefden, welke beroepen zij deden en wat er speelde in die tijd, zijn een aantal bronnen aan te bevelen.

Kijk ook eens op de startpagina van beeldbanken, voor een overzicht van beelden uit de Nederlandse geschiedenis. Mooi om uw familiegeschiedenis beeld en kleur te geven.

geschiedenis Fuhler
Hoe leefde Fuhler vroeger? Het beroemde kunstwerk van Brueghel geeft een beeld hoe mensen vroeger leefden.

Achtergrondinformatie uit het verleden. Bezoek de volgende websites:

 • WatWasWaar
  WatWasWaar geeft historische informatie over elke plek in Nederland.

 • Bibliografie Fuhler
  De Digitale Bibliografie Nederlandse Geschiedenis (DBNG) is een online bibliografie over de Nederlandse geschiedenis van prehistorie tot heden. Zoek nu hoe de naam Fuhler voorkomt in de geschiedenis.

 • Oude beroepen in beeld
  Heeft u een beroep gevonden van een van de voorouders Fuhler, en bent benieuwd wat dat voor beroep was? Kijk dan eens hier.

 • Nationaal Archief
  De collectie van het Nationaal Archief bestaat uit rijen gedrukte, geprinte of handgeschreven documenten, zo'n 300.000 kaarten, tekeningen en circa 14 miljoen foto's. Zoek nu naar Fuhler in het Nationaal Archief.

 • Krantenartikelen waarin Fuhler voorkomt
  Graaf in het verleden met oude kranten uit Nederland, Nederlands-Indië, Suriname, de Nederlandse Antillen en de Verenigde Staten. Het nieuws van toen in ruim 9 miljoen pagina's uit dagbladen uit de 17e, 18e, 19e en 20e eeuw.

 • Fuhler in het Geheugen van Nederland
  Het Geheugen van Nederland is een beeldbank waar u online de collecties van musea, archieven en bibliotheken kunt bekijken. De beeldbank geeft toegang tot het gedigitaliseerde erfgoed van meer dan honderd instellingen en biedt prachtig beeldmateriaal. Zoek nu naar Fuhler.

Geef de familiegeschiedenis Fuhler kleur

Genealogisch onderzoek geeft in de regel alleen maar droge feiten: wanneer is iemand geboren, wat zijn zijn/haar namen, in welke plaats heeft men gewoond? Maar mooie familieverhalen vindt u niet in de officiële archieven. Hier een aantal handige tips om een kleurrijker beeld van de familie te krijgen.

 • Plan een interview met (oudere) familieleden
 • Vraag andere stamboomonderzoekers (genealogen) die dezelfde of aanverwachte families onderzoeken, wat zij hebben gehoord/gevonden van familie Fuhler
 • Bezoek het lokale museum


Vind ook andere genealogen die bezig zijn met onderzoek naar familie Fuhler:

Schrijfwijzen Fuhler?

Achternamen zijn in het verleden niet altijd gelijk geschreven. De letter K wordt vervangen door een letter C of lettercombinatie CK (of andersom), de letter Y wordt een IJ, etc. etc. Andere schrijfwijzen kunnen voorkomen binnen één familie. Welke schrijfwijzen zijn er bekend van Fuhler?

Bovendien wordt soms eenzelfde persoon aangeduid met meerdere namen.


Klik op onderstaande knop en klik vervolgens door op "varianten" om diverse varianten en schrijfwijzen te vinden voor de naam Fuhler. Zoek schrijfwijzen van Fuhler »

Wie heet er nog meer Fuhler?

Wie heeft nog meer de naam Fuhler? Kijk eens op de sociale netwerken, en wellicht herkent u zo al een familielid. Leg eens contact en wellicht kan hij/zij u verder helpen met informatie voor uw stamboomonderzoek.


meer familie Fuhler
Wie heet er ook Fuhler? Speur onbekende familieleden op, op Linkedin.

Informatie uit het heden. Bezoek de volgende websites:

Aanvullende ideeën voor stamboomonderzoek Fuhler

U zoekt nog meer bronnen voor familie Fuhler? Kijk eens bij de volgende links:


bronnen stamboom Fuhler
Lees meer over stamboomononderzoek naar familie Fuhler

Ben ik familie van de "bekende" Fuhler?

Heeft u dezelfde achternaam als een bekende Nederlandse beroemdheid, bekende familie Fuhler, de beruchte boef Fuhler, of moviestar Fuhler? Dat wil niet zeggen dat u familie bent.

Dezelfde naam als een algemeen bekend figuur wil niet betekenen dat u altijd familie bent. Er zijn veel personen die toevalligerwijze eenzelfde achternaam hebben.

Om te achterhalen of u familie bent van de beroemde figuur, dient u niet alleen stamboomonderzoek uit te voeren naar uw eigen familie, maar ook naar die van de algemeen bekende persoon. Wanneer u gemeenschappelijke voorouders hebt of onderdeel bent van dezelfde stamboom kunt u met recht stellen dat u familie van elkaar bent. Een voordeel dat u misschien hebt is dat de genealogie van de bekende Fuhler wellicht al eens is uitgeplozen.


Lid van familie Fuhler ?
Maken beruchte personen uit het verleden ook deel uit van uw familie Fuhler?

Google eens op "stamboom Fuhler" of "genealogie Fuhler" - wellicht heeft een ander al eens onderzoek gedaan naar uw of andere familie Fuhler:

Wat betekent de naam Fuhler?

Uw voorouders hebben een naam aangenomengenoemd. In 1811 werden de namen officieel vastgelegd; maar voor die tijd hadden mensen ook al achternamen. Waar is de naam Fuhler vandaan gekomen?

In veel gevallen is de herkomst van een achternaam terug te voeren op een van onderstaande typen:

 • herkomstnaam: de naam komt van de plaats (stad, plaats, gebied, streek, ...) waar eerste naamdrager vandaan kwam. Voorbeelden: Van Maastrigt, Van Montfoort, Den Hollander.
 • adresnaam: de naam is gebaseerd op de plek (adres, naam van boerderij, naam van huis, of locatieaanduiding) waar eerste naamdrager woonde. Voorbeelden: Van der Poel, Zielhorst.
 • verwantschapsnamen: de naam is gebaseerd op een familielid (vaak naam van der vader - ook wel een een patroniem genaamd). Voorbeelden: Petersen, Jansen.
 • beroepsnamen: de naam is gebaseerd op gebaseerd op het beroep van de eerste naamdrager. Voorbeelden: De Bakker, Veerman, Visser, De Smidt.
 • eigenschapsnamen: vaak komt deze van een bijnaam van de naamdrager. De naam is in dat geval vaak gebaseerd op een eigenschap of kenmerk van de eerste naamdrager. Voorbeelden: De Wit, De Jong, De Korte.

Een herkomstnaam of adresnaam worden ook wel een 'toponiem' genoemd.

betekenis naam Fuhler
Wat betekent Fuhler?

Klik op onderstaande knop en ga klik vervolgens door op "analyse en verklaring" om de verklaring te vinden voor de naam Fuhler. Zoek betekenis van Fuhler »

Historische archieven

De historische archieven hebben een schat aan informatie om uw stamboomonderzoek mee te verrijken. Kijk online om gegevens over uw familieleden op te speuren.

Een greep uit de regionale archieven:

Naast bovenstaande regionale archieven hebben gemeenten zelf vaak een eigen 'gemeentearchief'. Raadpleeg de website van uw gemeente over hoe u toegang kunt krijgen tot die oude administraties.

informatie Fuhler
Vind meer informatie over familie Fuhler in de archieven.

Waar komt de familienaam Fuhler vandaan?

De naam Fuhler bestaat al eeuwen. Waar komt de naam vandaan? Via een kaart van het Meertens instituut ziet u waar de naam Fuhler in Nederland of België veel gehanteerd is - een aanwijzing waar de naam ook van oorsprong vandaan komt. Dat geeft u een aanknopingspunt waar u vermoedelijk veel familieleden zult traceren. U kunt dan in gemeentebibliotheken van die gemeenten verder zoeken naar informatie over uw familie.


De naam Fuhler

De naam Fuhler: Wat is de herkomst van Fuhler? Zoek de oorsprong op via deze links:

Nederland:
Zoek herkomst van Fuhler (NL) »

België:
Zoek herkomst van Fuhler (BE) »

Heeft de familie Fuhler een familiewapen?

U kunt in bekende archievenspeuren of er een familiewapen voor Fuhler te vinden is. Let op dat wanneer u een (of meerdere) familiewapen(s) vindt voor Fuhler die alleen kunt gebruiken als u echt in mannelijke lijn afstamt van de voorvader die het familiewapen Fuhler oorspronklijk heeft gevoerd (vergelijk hiervoor de gegevens van het betreffende familiewapen met uw stamboom).


Familiewapen Fuhler bekend?

Zoek naar familiewapen "Fuhler"

Kunt u geen familiewapen Fuhler vinden, dan wil dat nog niet direct betekenen dat uw familie geen familiewapen heeft gehad. Veel familiewapens zijn in de loop der tijd "zoek" geraakt. Tijdens uw onderzoek stuit u wellicht nog op een familiewapen.

Mocht u na stamboom- en genealogisch onderzoek tot de conclusie komen dat uw familie geen familiewapen heeft, dan kunt u kiezen voor: een eigen familiewapen laten maken. Elke familie in Nederland is toegestaan een familiewapen maken. Het wapen moet wel voldoen aan de heraldische regels en moet uniek zijn.

U kunt er meer over lezen op de betreffende website.

Familiewapen Fuhler laten maken

Hieronder enkele voorbeelden van hoe familiewapens er uit kunnen zien.

familiewapens 01
familiewapens 02
familiewapens 03
familiewapens 04

Onderdelen

Een familiewapen heeft verschillende onderdelen. Hieronder staan de belangrijkste onderdelen beschreven. NB: het familiewapen hieronder is niet het familiewapen Fuhler, maar slechts een voorbeeld van een familiewapen.

Wapenschild


Het wapenschild is het belangrijkste onderdeel van een familiewapen. Een wapenschild alleen is al voldoende om te gelden als familiewapen.


Helm


Bovenop het wapenschild staat een helm afgebeeld.


Helmteken (met wrong)


Het helmteken staat bovenop de helm. In veel gevallen is het een herhaling van een symbool uit het wapenschild. Soms wordt er gekozen voor een symbool dat specifiek past bij de drager. Het kan dus verschillen binnen een familie. Het helmteken wordt aan de onderkant versierd met de wrong (inelkaar gewrongen doek).


Dekkleden


De dekkleden zijn de gekleurde kleden achter de helm.

Programmatuur

Wanneer u even druk bent geweest met onderzoek naar de familie Fuhler wordt het wellicht allemaal wat veel. Er is bij stamboomonderzoek veel data beschikbaar. Het kan handig zijn een programma te gebruiken voor het vastleggen van alle data, en hun verbanden.

In de markt bestaan diverse genealogische programma's om te assisteren. Sommige zijn gratis. Hier staan een aantal bekende softwarepakketten die veel worden gebruikt.

Hoewel u er ook voor kunt kiezen om uw gegevens online via een website vast te leggen, is het echter aan te bevelen met een programma te werken dat u installeert op uw PC of laptop, aangezien u dan altijd de gegevens bij de hand hebt (ook als u geen Internet beschikbaar heeft). De meeste programma's kunnen de gegevens eenvoudig met elkaar en online diensten uitwisselen.

Let op dat het ondersteuning biedt voor het uitwisselen van Gedcom gegevens. Met deze bestandsindeling kunt u data uitwisselen tussen verschillende genealogische programma's.

Kijk zelf welk programma u het meest aanspreekt:

Terug in de geschiedenis Fuhler

Wanneer u al wat data van stamboomleden hebt gevonden, kunt u verder terug in het verleden. Ook informatie over overleden familieleden is waardevol om uw onderzoek compleet te maken. Leg de gegevens die u onderweg vindt bij uw stamboomonderzoek slim vast, zodat u altijd de bron kunt terugvinden.

Belangrijkste officiële bronnen van informatie:

 • Burgerlijke stand: gegevens vanaf 1811
 • Doop- trouw- en begraafboeken (DTB): gegevens van voor 1811

Deze bronnen zijn te vinden in stadhuis van de gemeente en/of regionale of provinciale archieven. Het is van belang te zoeken in die archieven waar (en wanneer) het familielid geboren, getrouwd of begraven is. Veel van deze archieven zijn inmiddels online. Begin uw zoektocht via de link hiernaast voor snel resultaat.

Deze gegevens helpen: volledige namen, geboorte-,trouw- en/of sterfdata en het kerkgenootschap (geloof).

Bezoek de online archieven »

Grafstenen Fuhler

overleden Fuhler
Grafstenen van overleden Fuhler familieleden geven veel aanvullende gegevens voor genealogisch onderzoek

Bij begraafboeken en grafstenen gaat er niet echt om, om te waaraan deze persoon Fuhler dood is gegaan - maar vooral ook om de jaartallen - want die bieden een link naar andere familieleden en om andere gegevens in uw stamboomonderzoek te valideren.

Naslagwerken voor familieonderzoek familie Fuhler

Ook in de boekhandel zijn aanwijzingen te vinden hoe men de stamboom van Fuhler kan opstellen. Hierbij een verwijzing naar een paar van de beste genealogische naslagwerken. De volgende boeken kunnen helpen bij het stamboomonderzoek:

Verborgen verleden
Je stamboom onderzoeken voor Dummies
Je Stamboom, Je Familiegeschiedenis
Het grote familieboek
 

Is familie Fuhler van adel?

Veel stamboom onderzoekers krijgen deze vraag wel voorgelegd: "Is mijn familie ook van adel?"

De adel is een deel van de bevolking die van oorsprong een bevoorrechte positie innam. In Nederland bestaat naast de ongetitelde adel, die het predicaat jonkheer mag voeren, de getitelde adel. Deze mag, van laag naar hoog, de volgende adelijke titels voeren: ridder, baron, burggraaf, graaf, markies, hertog, prins. Tegenwoordig vindt er geen verheffing in de adelstand meer plaats, met uitzondering van het Koninklijk huis.

We krijgen de vraag geregeld voor diverse families. Is mijn familie misschien van adel? Als u niet weet of uw familie van adel is, dan is de kans heel erg klein dat uw familie van adel is. Via onderstaande link krijgt u een overzicht van adelijke families in Nederland. Maar ook als Fuhler deel uit maakt van deze lijst, is het nog niet zeker dat uw familie van adel is. U zou dan moeten aantonen dat uw familie in mannelijke lijn afstamt van de adelijke familie van Fuhler. Het is in Nederland verboden om adelijke titels te voeren, als u niet van adel bent.

De Hoge Raad van Adel

Aavullende input voor stamboom Fuhler

Meer hulp nodig bij uw stamboomonderzoek Fuhler? Bedenk dan het volgende:


stamboom Fuhler uitzoeken
Meer weten over de stamboom familie Fuhler?

Tips, suggesties of aanvullingen?

Heeft u suggesties, verbeteringen of aanvullingen - laat het ons weten! Met uw hulp kunnen we nog meer mensen helpen met het vinden en opstellen van de eigen stamboom.

 
Stambomen op achternaam: A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z


Meer links voor stambomen: stamboom Van Aerle | stamboom Atema | stamboom Bogert | stamboom Chin | stamboom Ausma