de online bronnen

Stamboom Farenhorst


Overzicht van de bronnen voor stamboom Farenhorst
Benieuwd naar de stamboom van uw familie Farenhorst? Begin hier met de genelaogie van familie Farenhorst. De bronnen op deze page zijn geschikt gemaakt voor uw familie Farenhorst.
Suggestie: naast de online bronnen op deze website, lees ook eens:
je stamboom familiegeschiedenis Stamboom
&
Familiegeschiedenis
»

Begin van uw stamboom Farenhorst in 5 minuten


Het begin van de stamboom Farenhorst is in de basis erg eenvoudig. U begint de stamboom namelijk gewoon bij u zelf - en uw (bekende) familieleden.

Noteer van ieder familielid:

 • naam (volledige doop- en evt. meisjesnaam)
 • geboorte (datum en plaats)
 • huwelijk (datum en plaats)
 • sterfte (datum en plaats)

Vraag uw andere familieleden (vader, moeder, oom, tante, neef, nicht, etc.) naar ontbrekende gegevens, zodat u een zo'n compleet mogelijk beeld heeft.. Of duik in uw en hun familiedocumenten, op zoek naar de gegevens. Het is belangrijk dat de start van uw stamboomonderzoek zo compleet mogelijk gebeurt.

stamboom Farenhorst
De stamboom maken Farenhorst

Stamboomonderzoek naar Farenhorst - zelf doen?

Stamboomonderzoek is een interessante bezigheid. Onderzoek naar de familie Farenhorst hoeft niet alleen een boeiende puzzel te zijn, maar geeft ook nog eens waardevol resultaat. Een goed uitgezochte stamboom is mooi voor uzelfen andere familieledenen anderen die ook interesse hebben in familie Farenhorst.

Op deze website vindt u veel tips, bronnen en aanwijzingen voor het uitvoeren van stamboomonderzoek. De meeste verwijzingen zijn gepersonaliseerd voor de stamboom van familie Farenhorst.

Stamboomonderzoek kunt u met diverse bronnen op internetover het onderwerp prima zelf uitvoeren. Maar mocht u zelf geen tijd hebben, of hulp nodig hebben met een vastgelopen stamboomonderzoek, neem dan eens contact op met een stamboomonderzoeker. Zij kunnen u vaak verder helpen - of zelfs een vergaand onderzoek naar Farenhorst voor u uitvoeren.

Stamboomonderzoek Farenhorst
Doe zelf stamboomonderzoek of schakel een genealoog in

Familieboek Farenhorst

Sommige onderzoekers vinden het mooi hun familiegeschiedenis te laten landen in een familie- of stamboomboek.

verborgen verleden Farenhorst
Stel een familieboek op over het
Verborgen Verleden van Farenhorst

Boek Verborgen Verleden »

Diverse genealogen kunnen u helpen met stamboomonderzoek of het opstellen van een familieboek Farenhorst. Een aantal deskundig genealogen is bereikbaar via Stamboom Familie, via de volgende link:

Contact met Genealoog »

Stamboom steeds meer uitzoeken

U wilt de stamboom verder uitzoeken? Ga verder terug in de tijd met verder onderzoek naar Farenhorst. Maar kies eerst welke informatie u verder wilt uitzoeken om uw stamboom verder te laten groeien.

Er zijn diverse typen stamboomonderzoek uit te voeren:

 • stamreeks Farenhorst: dit betreft onderzoek naar al uw voorvaders (of -moeders)
 • kwartierstaat Farenhorst: onderzoek naar al uw voorouders
 • genealogie Farenhorst: stamboomonderzoek naar alle mannelijke (of vrouwelijke) nakomelingen (bijvoorbeeld van een van uw voorouders)
 • parenteel Farenhorst: dit is stamboomonderzoek naar alle nakomelingen (bijvoorbeeld van een van uw voorouders)

De meeste beginnende genealogen starten een stamboom als stamreeks, om hun voorvaders te onderzoeken. Hiermee is bijvoorbeeld de bron van de achternaam Farenhorst te vinden, de stamvader Farenhorst en tegelijk vaak ook de beroepen van de voorouders. Soms stuit mee daarmee ook op een familiewapen Farenhorst.

De stamreeks Farenhorst geeft een goed begin voor alle andere typen genealogisch onderzoek.stamvader Farenhorst
Stamvader Farenhorst is de naamgever van de familie Farenhorst


stamreeks Farenhorst
kwartierstaat Farenhorst
genealogie Farenhorst
parenteel Farenhorst

Waarschuwing: Om in de gaten te houden

Bij stamboomonderzoek naar Farenhorst is het belangrijk om rekening te houden met de volgende punten.

Aandachtspunten:

 • Dezelfde naam Farenhorst betekent niet automatisch dat er een verwantschap bestaat (lees: dat het familie betreft). Controleer gevonden gegevens immer met originele bronnen en zo mogelijk met diverse bronnen.
 • Wees er van bewust dat er in (ook online) genealogische gegevens veel fouten zijn gekomen (door onleesbaarheid, typfouten, onjuist uitgevoerd onderzoek, etc.). Controleer daarom altijd de bronnen zelf en probeer feiten te cross-checken.
 • Houd bij waar u bepaalde data gevonden hebt. Zodat u het kunt terugvinden.
 • (Delen van) andermans genealogische onderzoeken naar Farenhorst zijn mogelijk auteursrechtelijk beschermd. Gebruik altijd de originele bron om copyright issues te omzeilen en daarnaast om direct de betrouwbaarheid van de gegevens te vast te stellen.


Farenhorst online
Informatie over Farenhorst online ontdekt? Controleer altijd de bronnen.

Online informatie voor Stamboom Farenhorst

Wist u dat tegenwoordig heel veel gegevens over uw voorouders op internet te vinden zijn?Let op: onthoud dat data van derden onjuist en onvolledig kunnen zijn. Controleer altijd de originele bronnen (in bijvoorbeeld Burgerlijke Stand en/of doop- trouw- en begraafboeken).

Controleer met behulp van volledige naam, beschikbare datum en plaats of u de juiste persoon hebt. U heeft dan weer een puzzle stukje gevonden en kunt verder met het volgende familielid. Zo bouwt u zelf de stamboom Farenhorst langzamerhand uit.


familie Farenhorst
Online zijn veel gegevens te vinden over voorouders en familie Farenhorst

Eenvoudig veel gegevens vinden voor familie Farenhorst? Zoek direct resultaat op de volgende sites:

 • MyHeritage.com Farenhorst
  MyHeritage heeft een grote verzameling van familiegegevens, waaronder stambomen, volkstellingen en geboorte- huwelijk- en overlijdensakten. Zoek nu online op familienaam Farenhorst.
 • WieWasWie Farenhorst
  WieWasWie is een samenwerking tussen een groot aantal historische archiefinstellingen, speciaal gericht op stambomen. De digitale gegevens worden dagelijks uitgebreid. Zoek nu naar "Farenhorst".

 • Archieven Farenhorst
  Archieven.nl is een grote collectie van (online) documenten van 85 Nederlandse archieven. Met o.a. personen, akten en krantenpagina's.

 • Zoek "Farenhorst" in Genealogie Online
  Genealogie Online is een verzameling van stambomen en genealogische documenten.

 • FamilySearch.org Farenhorst
  FamilySearch.org is de website van de Mormonen, die heel veel gegevens van stambomen over de hele wereld verzameld hebben. Zoek nu online op familienaam Farenhorst.

Extra bronnen

U zoekt nog meer bronnen voor de stamboom van familie Farenhorst? Raadpleeg dan eens de volgende links:


bronnen stamboom Farenhorst
Lees meer over stamboomononderzoek naar familie Farenhorst

Schrijfwijzen Farenhorst?

Achternamen zijn in het verleden niet altijd gelijk geschreven. De letter K wordt vervangen door een letter C of lettercombinatie CK (of andersom), de letter Y wordt een IJ, etc. etc. Welke schrijfwijzen zijn er bekend van Farenhorst?

Bovendien wordt soms dezelfde persoon aangeduid met meerdere namen.


Klik op onderstaande link en klik vervolgens door op "varianten" om diverse varianten en schrijfwijzen te vinden voor de naam Farenhorst. Zoek schrijfwijzen van Farenhorst »

Historische archieven

De archieven hebben een schat aan gegevens om uw stamboomonderzoek mee op te zetten. Kijk online om informatie over uw familieleden te acherhalen.

Een greep uit de regionale archieven:

Naast bovenstaande regionale archieven hebben gemeenten of steden zelf vaak een eigen 'gemeentearchief'. Raadpleeg de website van betreffende gemeenten over hoe u toegang kunt krijgen tot deze oude administraties.

informatie Farenhorst
Vind nog meer informatie over familie Farenhorst in de historische archieven.

Wat is de oorsprong van naam Farenhorst?

De naam Farenhorst bestaat al honderden jaren. Waar komt deze vandaan? Via een klik op de kaart van het Meertens instituut kunt u zien waar de naam Farenhorst in Nederland of België veel gehanteerd is - een aanwijzing waar de naam oorspronkelijk vandaan komt. Dat geeft u een aanknopingspunt waar u vermoedelijk veel informatie over familieleden zult vinden. U kunt vervolgens in gemeentebibliotheken van die gemeenten verder zoeken naar documenten van uw familie.


De naam Farenhorst

De naam Farenhorst: Waar komt Farenhorst vandaan? Zoek de oorsprong op via deze links:

Nederland:
Zoek herkomst van Farenhorst (NL) »

België:
Zoek herkomst van Farenhorst (BE) »

Ben ik familie van de "bekende" Farenhorst?

Heeft u dezelfde achternaam als een bekende Nederlandse beroemdheid, bekende familie Farenhorst, de beruchte crimineel Farenhorst, of filmster Farenhorst? Het is niet zeker dat u familie bent.

Dezelfde naam als een bekend figuur wil niet betekenen dat u automatisch familie bent. Er zijn heel veel personen die toevalligerwijze dezelfde achternaam hebben.

Om te achterhalen of u familie bent van de beroemde figuur, dient u niet alleen stamboomonderzoek uit te voeren naar uw eigen familie, maar ook naar die van de algemeen beroemde persoon. Wanneer u gemeenschappelijke voorouders hebt of onderdeel bent van dezelfde stamboom kunt u met recht zeggen dat u familie bent. Een voordeel dat u wellicht hebt is dat de stamboom of genealogie van de bekende Farenhorst wellicht al eens is uitgezocht.


Lid van familie Farenhorst ?
Maken bekende of beruchte beroemdheden uit het verleden ook deel uit van uw familie Farenhorst?

Google eens op "stamboom Farenhorst" of "genealogie Farenhorst" - wellicht heeft een ander al eens stamboomonderzoek gedaan naar familie Farenhorst:

Vastleggen van alle stamboomdata

Er is vaak zoveel data beschikbaar. Het kan handig zijn een programma (of software) te gebruiken voor het vastleggen van alle gegevens.

Er bestaan diverse genealogische programma's om daarbij te helpen. Sommige zijn gratis. Hier noemen wij een aantal bekende softwarepakketten die veel in Nederland worden gebruikt.

Hoewel u er ook voor kunt kiezen om uw gegevens online via een website vast te leggen, is het echter aan te bevelen toch met een programma te werken dat u installeert op uw PC of laptop, aangezien u dan altijd de gegevens bij de hand hebt (ook als u geen Internet beschikbaar heeft). De meeste programma's kunnen de gegevens eenvoudig met elkaar en online diensten uitwisselen.

Let er bij een programma op dat het programma ondersteuning geeft voor het uitwisselen van Gedcom gegevens. Met deze bestandsindeling kunt u data uitwisselen tussen genealogische programma's.

Kijk zelf welk programma u het meest aanspreekt:

Wat betekent de naam Farenhorst?

Uw voorouders hebben op een gegeven moment een naam aangenomen of werden door omgeving op een bepaalde manier aangeduid. Waar is de naam Farenhorst vandaan gekomen?

In veel gevallen is de herkomst van een achternaam terug te voeren op een van deze klassificaties:

 • herkomstnaam: de naam is gebaseerd op de plaats (stad, plaats, gebied, streek, ...) waar eerste naamdrager vandaan kwam. Voorbeelden: Van Maastrigt, Van Montfoort, Den Hollander.
 • adresnaam: de naam is gebaseerd op de plek (adres, naam van boerderij, naam van huis, of locatieaanduiding) waar eerste naamdrager woonde. Voorbeelden: Van der Poel, Zielhorst.
 • verwantschapsnamen: de naam komt van een familielid (vaak naam van der vader - ook wel een een patroniem genaamd). Voorbeelden: Petersen, Jansen.
 • beroepsnamen: de naam is gebaseerd op gebaseerd op het beroep van de eerste naamdrager. Voorbeelden: De Bakker, Veerman, Visser, De Smidt.
 • eigenschapsnamen: vaak gebaseerd op een bijnaam van de naamdrager. De naam is in dat geval vaak gebaseerd op een eigenschap of kenmerk van de eerste naamdrager. Voorbeelden: De Wit, De Jong, De Korte.


betekenis naam Farenhorst
Wat betekent Farenhorst?

Klik op onderstaande knop en ga klik vervolgens door op "analyse en verklaring" om de verklaring te vinden voor de naam Farenhorst. Zoek betekenis van Farenhorst »

Terug in de geschiedenis Farenhorst

Wanneer u al wat gegevens van familieleden hebt ontdekt, kunt u altijd verder terug in de tijd. Ook informatie over overleden familieleden is waardevol om uw onderzoek compleet te maken. Leg de informatie die u tijdens uw zoektocht vindt bij uw onderzoek slim vast (gebruik bijvoorbeeld een template), zodat u altijd de bronnen kunt terugvinden.

Belangrijkste officiële bronnen van informatie:

 • Burgerlijke stand: gegevens vanaf 1811
 • Doop- trouw- en begraafboeken (DTB): gegevens van voor 1811

Deze bronnen zijn te raadplegen in stadhuis van de gemeente en/of regionale of provinciale archieven. Het is dus van belang te zoeken in die archieven waar (en wanneer) het familielid geboren, getrouwd of begraven is. Veel van deze archieven zijn inmiddels online.

Deze gegevens kunnen helpen met het vinden van de juiste persoon: volledige namen, geboorte-,trouw- en/of sterfdata en het kerkgenootschap (geloof) van uw familie.

Bezoek de online archieven »

Grafstenen Farenhorst

overleden Farenhorst
Informatie over overleden Farenhorst familieleden geven veel informatie voor genealogisch onderzoek

Bij informatie uitbegraafboeken en grafstenen gaat er niet in de eerste instantie om, om te waaraan deze persoon Farenhorst dood is gegaan - maar vooral ook om de jaartallen - want die bieden een link naar andere familieleden.

Wie heet er nog meer Farenhorst?

Wie heeft nog meer de naam Farenhorst? Kijk eens op de sociale netwerken, en wellicht herkent u zo al een (lang niet gesproken) familielid. Leg eens contact en wellicht kan hij/zij u verder helpen met nuttige informatie voor uw stamboomonderzoek.


meer familie Farenhorst
Wie heet er nog meer Farenhorst? Tip: Speur bekende of onbekende naamgenoten op, op Facebook.

Informatie uit het heden. Bezoek de volgende websites:

Meer achtergronden

Hoe leefde uw familieleden in de tijd? Om meer te weten over de tijd waarin uw voorouders leefden, welke beroepen zij deden en wat er speelde in die tijd, zijn een aantal interessante bronnen te raadplegen.

Kijk eens op de startpagina van beeldbanken, voor een overzicht van beelden uit de Nederlandse geschiedenis. Erg geschikt om uw familiegeschiedenis beeld en kleur te geven.

geschiedenis Farenhorst
Hoe leefde Farenhorst vroeger? Het bekende kunstwerk van Brueghel toont vele middeleeuwse Nederlandse beroepen.

Achtergrondinformatie uit het verleden. Bezoek de volgende websites:

 • Bibliografie Farenhorst
  De Digitale Bibliografie Nederlandse Geschiedenis (DBNG) is een online bibliografie over de Nederlandse geschiedenis van prehistorie tot heden. Zoek nu hoe de naam Farenhorst voorkomt in de geschiedenis.

 • Oude beroepen in beeld
  Heeft u een beroep gevonden van een van de voorouders Farenhorst, en bent benieuwd wat dat voor beroep was? Kijk dan eens hier.

 • Farenhorst in het Geheugen van Nederland
  Het Geheugen van Nederland is een beeldbank waar u online de collecties van musea, archieven en bibliotheken kunt bekijken. De beeldbank geeft toegang tot het gedigitaliseerde erfgoed van meer dan honderd instellingen en biedt prachtig beeldmateriaal. Zoek nu naar Farenhorst.

 • Nationaal Archief
  De collectie van het Nationaal Archief bestaat uit rijen gedrukte, geprinte of handgeschreven documenten, zo'n 300.000 kaarten, tekeningen en circa 14 miljoen foto's. Zoek nu naar Farenhorst in het Nationaal Archief.

 • Krantenartikelen waarin Farenhorst voorkomt
  Graaf in het verleden met oude kranten uit Nederland, Nederlands-Indië, Suriname, de Nederlandse Antillen en de Verenigde Staten. Het nieuws van toen in ruim 9 miljoen pagina's uit dagbladen uit de 17e, 18e, 19e en 20e eeuw.

Heeft de familie Farenhorst een familiewapen?

U kunt in bekende archieven (zoals bijvoorbeeld die van het Centraal Bureau voor de Genealogie) opzoeken of er een familiewapen voor Farenhorst te vinden is. Let op dat wanneer u een (of meerdere) familiewapen(s) vindt voor Farenhorst die alleen mag gebruiken als u echt in mannelijke lijn afstamt van diegene die het familiewapen oorspronklijk heeft gevoerd (vergelijk daarvoor de gegevens van het betreffende familiewapen met uw stamboom).


Familiewapen Farenhorst bekend?

Zoek naar familiewapen "Farenhorst"

Kunt u geen familiewapen van Farenhorst vinden, dan wil dat nog niet zeggen dat uw familie geen familiewapen heeft gehad. Veel familiewapens zijn in de loop der tijd in vergetelheid geraakt. Tijdens uw onderzoek stuit u wellicht nog op een familiewapen.

Heeft uw familie geen familiewapen, dan kunt u een familiewapen laten maken. Elke familie in Nederland mag een familiewapen maken. Het wapen moet voldoen aan de regels van de heraldiek en uniek zijn.

Het is aan te raden een heraldicus in te schakelen als u een familiewapen wilt laten maken. U kunt er meer over lezen op de betreffende website.

Familiewapen Farenhorst laten maken

Hieronder enkele voorbeelden hoe familiewapens er uit zien.

familiewapens 01
familiewapens 02
familiewapens 03
familiewapens 04

Onderdelen

Een familiewapen bestaat uit diverse onderdelen. Hieronder staan de belangrijkste onderdelen beschreven. NB: het familiewapen hieronder is niet het familiewapen Farenhorst, maar uitsluitend bedoeld als een voorbeeld van een familiewapen.

Wapenschild


Het wapenschild is het belangrijkste onderdeel van een familiewapen. Een wapenschild alleen is al voldoende om te gelden als familiewapen.


Helm


Bovenop het wapenschild staat een helm afgebeeld. De helm is niet uniek en kan verschillen per uitvoering van het familiewapen.


Helmteken (met wrong)


Het helmteken staat bovenop de helm. In veel gevallen is het een herhaling van een symbool uit het wapenschild. Soms wordt er gekozen voor een symbool dat specifiek past bij de drager. Het helmteken wordt aan de onderkant versierd met de wrong (inelkaar gewrongen doek).


Dekkleden


De dekkleden zijn de gekleurde kleden achter de helm. Zij bestaan in de regel uit twee kleuren.

Boeken voor genealogisch onderzoek naar

Niet alleen online, maar ook in de boekenwinkel zijn bronnen te vinden hoe men de stamboom van Farenhorst kan opstellen. Hier een verwijzing naar enkele van de beste online te verkrijgen genealogische boekenvoor de startende en gevorderderde stamboomonderzoeker. De volgende boeken kunnen helpen bij het stamboomonderzoek:

Verborgen verleden
Je Stamboom, Je Familiegeschiedenis
Het grote familieboek
Je stamboom onderzoeken voor Dummies
 

Geef de familiegeschiedenis Farenhorst kleur

Genealogisch onderzoek geeft alleen maar droge feiten: wanneer is iemand geboren, wat zijn zijn/haar doopnamen, in welke plaats heeft men gewoond? Maar mooie familieverhalen en typische annekdotes van de familie vindt u niet in de officiële documenten. Hier een aantal tips om een kleurrijker beeld van de familie te krijgen.

 • Plan een interview met (oudere) familieleden
 • Vraag andere stamboomonderzoekers (genealogen) die dezelfde of aanverwachte families onderzoeken, wat zij hebben gehoord/gevonden van familie Farenhorst
 • Vraag oudere inwoners van het dorpje waarin familie woonden naar verhalen over uw familie


Vind ook andere stamboomonderzoekers die bezig zijn met onderzoek naar familie Farenhorst:

Is familie Farenhorst van adel?

Veel genealogisch onderzoekers krijgen deze vraag wel eens gesteld: "Is mijn familie of een voorouder van adel?"

De adel is een deel van de bevolking die van oorsprong een elitaire positie innam. In Nederland bestaat naast de ongetitelde adel, die het predicaat jonkheer mag voeren, de getitelde adel. Deze kan, van laag naar hoog, de volgende titels voeren: ridder, baron, burggraaf, graaf, markies, hertog, prins. Tegenwoordig vindt er geen verheffing in de adelstand meer plaats, met uitzondering van het Koninklijk huis.

We krijgen de vraag geregeld voor diverse families. Is mijn familie misschien van adel? Als u niet weet of uw familie van adel is, dan is de kans heel erg klein dat uw familie van adel is. Via onderstaande link krijgt u een overzicht van adelijke families in Nederland. Maar ook als Farenhorst deel uit maakt van dit overzicht, is het nog niet zeker dat uw familie van adel is. U zou dan moeten aantonen dat uw familie in mannelijke lijn afstamt van de adelijke familie van Farenhorst. Het is in Nederland verboden om adelijke titels te voeren, als u niet van adel bent. Ook de familiewapens van adelijke families zijn beschermd.

De Hoge Raad van Adel

Meer weten over de stamboom Farenhorst

Meer hulp nodig bij uw genealogisch onderzoek naar Farenhorst? Bedenk dan het volgende eens:


stamboom Farenhorst uitzoeken
Meer weten over Farenhorst?

Tips, suggesties of aanvullingen?

Heeft u suggesties, verbeteringen of aanvullingen - laat het ons weten! Met uw hulp kunnen we nog meer mensen helpen met het vinden en opstellen van de eigen stamboom.

 
Stambomen op achternaam: A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z


Meer links voor stambomen: stamboom Bac | stamboom Akkersdijk | stamboom Ambagtsheer | stamboom Atak | stamboom Arab