de beste online bronnen voor

Stamboom Exterkate


Overzicht van de beste bronnen en gegevens voor stamboom Exterkate
Benieuwd naar de stamboom van uw familie Exterkate? Begin hier met de stamboom van uw familie. De verwijzingen zijn zoveel mogelijk gepersonaliseerd voor uw familie.
Tip: naast de links op deze website, kijk ook eens naar:
je stamboom familiegeschiedenis Stamboom
&
Familiegeschiedenis
»

Start uw stamboom Exterkate in 5 minuten


Het starten met de stamboom Exterkate is in de basis erg eenvoudig. U start de stamboom namelijk gewoon bij u zelf - en bij uw (bekende) familieleden.

Noteer van elk familielid:

 • naam (volledige doop- en evt. meisjesnaam)
 • geboorte (datum en plaats)
 • huwelijk (datum en plaats)
 • sterfte (datum en plaats)

Vraag uw andere familieleden (vader, moeder, oom, tante, neef, nicht, etc.) naar ontbrekende gegevens, zodat u een zo'n compleet mogelijk beeld heeft.. Of duik in uw en hun familiedocumenten, op zoek naar de gegevens.

stamboom Exterkate
De stamboom maken Exterkate

Stamboomonderzoek naar Exterkate - zelf doen?

Stamboomonderzoek is een interessante hobby. Onderzoek naar de familie Exterkate hoeft niet alleen een boeiende puzzel te zijn, maar geeft ook nog eens waardevol resultaat. Een goed uitgezochte stamboom is mooi voor uzelfen andere familieledenen anderen die ook onderzoek doen naar Exterkate.

Op deze pagina vindt u veel tips voor het doen vanstamboomonderzoek. De meeste links zijn gepersonaliseerd voor de stamboom van familie Exterkate, zodat u zo snel mogelijk bruikbare resultaten kunt vinden - specifiek voor stamboom Exterkate.

Stamboomonderzoek kunt u met diverse bronnen op internet en boeken over het onderwerp zelf doen. Maar mocht u zelf geen tijd hebben, of hulp nodig hebben met een vastgelopen onderzoek, neem dan contact op met een stamboomonderzoeker / genealoog. Zij kunnen u verder helpen - of zelfs een onderzoek naar Exterkate uitvoeren.

Stamboomonderzoek Exterkate
Doe zelf stamboomonderzoek of schakel een genealoog in

Familieboek Exterkate

Sommige onderzoekers vinden het mooi hun familieverleden op te nemen in een familie- of stamboomboek.

verborgen verleden Exterkate
Stel een familieboek op over het
Verborgen Verleden van Exterkate

Boek Verborgen Verleden »

Diverse genealogen kunnen u helpen met stamboomonderzoek . Een aantal deskundig genealogen is bereikbaar via Stamboom Familie, via de volgende link:

Contact met Genealoog »

Online informatie voor Stamboom Exterkate

Wist u dat tegenwoordig heel veel gegevens over uw stamboom online te zoeken zijn?Let op: wees er altijd op bedacht dat gegevens van anderen onjuist kunnen zijn. Controleer altijd de originele bronnen.

Controleer gegevens o.a. met behulp van volledige naam, beschikbare datum en plaats of u de juiste persoon hebt. U heeft dan weer een puzzle stukje gevonden en kunt verder met het volgende familielid.


familie Exterkate
Online zijn veel gegevens te vinden over voorouders en familie Exterkate

Snel gegevens vinden voor familie Exterkate? Zoek resultaat op de volgende sites:

 • Zoek "Exterkate" in Genealogie Online
  Genealogie Online is een verzameling van stambomen en genealogische documenten.

 • MyHeritage.com Exterkate
  MyHeritage heeft een grote verzameling van familiegegevens, waaronder stambomen, volkstellingen en geboorte- huwelijk- en overlijdensakten. Zoek nu online op familienaam Exterkate.
 • FamilySearch.org Exterkate
  FamilySearch.org is de website van de Mormonen, die heel veel gegevens van stambomen over de hele wereld verzameld hebben. Zoek nu online op familienaam Exterkate.

 • CBG Exterkate
  Het Centraal Bureau voor Genealogie (CBG) is het landelijk kennis- en documentatiecentrum voor stamboomonderzoek (genealogie) en verwante wetenschappen. Zoek nu in de CBG archieven naar "Exterkate".

Waarschuwing: Zaken om in de gaten te houden

Bij het uitvoeren van uw stamboomonderzoek naar Exterkate is het van belang om altijd rekening te houden met het volgende.

 • Eenzelfde naam Exterkate betekent niet vanzelf dat er een verwantschap is (met andere woorden: dat het familie betreft). Controleer gevonden gegevens altijd met originele bronnen, zo mogelijk met meerdere bronnen.
 • Wees er van bewust dat er in (ook online) genealogische gegevens mogelijk onvolkomendheden zijn gekomen (door onleesbaarheid, typfouten, incorrect uitgevoerd onderzoek, etc.). Controleer daarom altijd de bronnen zelf. En probeer feiten te cross-checken.
 • Leg vast waar u bepaalde gegevens gevonden hebt, zodat u het kunt terugvinden.
 • Andermans stamboomonderzoeken naar Exterkate zijn wellicht auteursrechtelijk beschermd. Zoek de originele bronnen om copyright issues te omzeilen EN om direct de betrouwbaarheid van de gegevens te vast te stellen.


Exterkate online
Gegevens van Exterkate online gevonden? Controleer altijd de bronnen.

De stamboom Exterkate steeds uitgebreider laten groeien

Ga verder terug in de historie met verder onderzoek naar Exterkate. Maar kies eerst welke informatie u nader wilt onderzoeken om uw stamboom verder te laten groeien.

Er zijn diverse typen onderzoek te doen:

 • stamreeks Exterkate: dit betreft onderzoek naar al uw voorvaders (of -moeders)
 • kwartierstaat Exterkate: stamboomonderzoek naar al uw voorouders
 • genealogie Exterkate: dit is stamboomonderzoek naar alle mannelijke (of vrouwelijke) nakomelingen (bijvoorbeeld van een van uw voorouders)
 • parenteel Exterkate: onderzoek naar alle nakomelingen (bijvoorbeeld van een van uw voorouders)

De meeste onderzoekers starten een stamboom als stamreeks, om hun voorvaders in kaart te brengen. Hiermee is bijvoorbeeld de bron van de achternaam Exterkate te vinden, de stamvader Exterkate en daarnaast vaak ook de beroepen van de voorouders.

De stamreeks Exterkate geeft een goed begin voor alle andere typen stamboomonderzoek naar de familie Exterkate.stamvader Exterkate
Stamvader Exterkate is de naamgever van de familie Exterkate


stamreeks Exterkate
kwartierstaat Exterkate
genealogie Exterkate
parenteel Exterkate

Aanvullende bronnen voor de stamboom Exterkate

U zoekt extra ideeën voor de stamboom van familie Exterkate? Kijk dan eens bij de volgende links:


bronnen stamboom Exterkate
Lees meer over stamboomononderzoek naar familie Exterkate

Meer achtergronden

Om meer te weten over de tijd waarin uw voorouders leefden, welke beroepen zij deden en wat er gebeurde in die tijd, zijn een aantal bronnen aan te bevelen.

Kijk eens op de pagina van beeldbanken, voor een overzicht van beelden uit de Nederlandse geschiedenis en Nederlandse plaatsen.

geschiedenis Exterkate
Hoe leefde Exterkate in het verleden? Het beroemde schilderij van Brueghel geeft een beeld hoe mensen in de middeleeuwen leefden en werkten.

Achtergrondinformatie uit het verleden. Bezoek de volgende websites:

 • Nationaal Archief
  De collectie van het Nationaal Archief bestaat uit rijen gedrukte, geprinte of handgeschreven documenten, zo'n 300.000 kaarten, tekeningen en circa 14 miljoen foto's. Zoek nu naar Exterkate in het Nationaal Archief.

 • Bibliografie Exterkate
  De Digitale Bibliografie Nederlandse Geschiedenis (DBNG) is een online bibliografie over de Nederlandse geschiedenis van prehistorie tot heden. Zoek nu hoe de naam Exterkate voorkomt in de geschiedenis.

 • Krantenartikelen waarin Exterkate voorkomt
  Graaf in het verleden met oude kranten uit Nederland, Nederlands-Indië, Suriname, de Nederlandse Antillen en de Verenigde Staten. Het nieuws van toen in ruim 9 miljoen pagina's uit dagbladen uit de 17e, 18e, 19e en 20e eeuw.

 • WatWasWaar
  WatWasWaar geeft historische informatie over elke plek in Nederland.

Terug in de geschiedenis Exterkate

Wanneer u al wat gegevens van stamboomleden hebt gevonden, kunt u altijd verder terug in de tijd. Ook informatie over overleden familieleden is waardevol om uw onderzoek compleet te maken. Leg de informatie die u tijdens uw speurwerk vindt slim vast (gebruik bijvoorbeeld een template), zodat u altijd de bronnen kunt terugvinden.

Belangrijkste officiële bronnen van informatie:

 • Burgerlijke stand: gegevens vanaf 1811
 • Doop- trouw- en begraafboeken (DTB): gegevens van voor 1811

Bovenstaande bronnen zijn vaak te raadplegen in stadhuis van de gemeente en/of regionale of provinciale archieven. Het is van belang te zoeken in die archieven waar (en wanneer) het familielid geboren, getrouwd of begraven is. Veel van deze archieven zijn inmiddels online. Begin uw zoektocht via de link hiernaast voor snel resultaat.

Deze gegevens kunnen helpen met het vinden van de juiste persoon: volledige namen, geboorte-,trouw- en/of sterfdata en het kerkgenootschap (geloof) van uw familie.

Bezoek de online archieven »

Grafstenen Exterkate

overleden Exterkate
Informatie over overleden Exterkate familieleden geven veel informatie voor stamboomonderzoek

Bij begraafboeken en grafstenen gaat er niet in de eerste instantie om, om te waaraan deze persoon Exterkate dood is gegaan - maar vooral ook om de jaartallen - want die bieden een link naar andere familieleden.

Historische archieven

De regionale archieven hebben een ruime hoeveelheid informatie om een stamboomonderzoek mee op te zetten. Kijk online of ga er langs om meer gegevens over familieleden te acherhalen.

Regionale archieven:

Naast bovenstaande regionale archieven hebben gemeenten of steden zelf vaak ook een eigen 'gemeentearchief'. Raadpleeg de website van betreffende gemeenten over hoe u toegang kunt krijgen tot hun administraties.

informatie Exterkate
Vind meer informatie over familie Exterkate in de historische archieven.

Stamboom Programmatuur

Er is bij stamboomonderzoek zoveel data beschikbaar. Het kan handig zijn een programma te gebruiken voor het opslaan van alle data, en de onderlinge verbanden.

In de markt bestaan diverse genealogische programma's om te assisteren. Sommige zijn gratis, andere zijn betaald. Hier noemen wij een aantal bekende softwarepakketten die veel worden gebruikt.

Hoewel u er ook voor kunt kiezen om uw gegevens online via een website vast te leggen, is het echter aan te bevelen met een programma te werken dat u installeert op uw PC of laptop, aangezien u dan altijd de gegevens bij de hand hebt (ook als u geen Internet beschikbaar heeft).

Let bij een programma op dat het programma ondersteuning geeft voor het uitwisselen van Gedcom gegevens. Met dit gegevensformaat kunt u data uitwisselen tussen programma's.

Kijk zelf welk programma u het meest aanspreekt:

Ben ik familie van de "bekende" Exterkate?

Heeft u dezelfde achternaam als een bekende Nederlander, bekende familie Exterkate, de beruchte boef Exterkate, of filmster Exterkate? Dat wil niet zeggen dat u per sefamilie bent.

Dezelfde achternaam als een algemeen beroemd figuur wil niet betekenen dat u werkelijk familie bent. Er zijn heel veel personen die toevalligerwijze dezelfde achternaam hebben. Met name bij veel voorkomende achternamen komt dit vaak voor.

Om uit te vinden of u familie bent van de bekende figuur, dient u niet alleen stamboomonderzoek uit te voeren naar uw eigen familie, maar ook naar die van de bekende persoon. Wanneer u gemeenschappelijke voorouders hebt kunt u daadwerkelijk stellen dat u familie van elkaar bent. Een voordeel dat u wellicht hebt, is dat de genealogie van de bekende Exterkate misschien al eens is uitgezocht.


Lid van familie Exterkate ?
Maken beruchte beroemdheden van vroeger ook deel uit van uw familie Exterkate?

Google eens op "stamboom Exterkate" of "genealogie Exterkate" - wellicht heeft iemand anders al eens stamboomonderzoek gedaan naar uw of andere familie Exterkate:

Schrijfwijzen Exterkate?

Achternamen zijn door de geschiedenis niet altijd hetzelfde geschreven. De letter K wordt vervangen door een letter C of lettercombinatie CK (of andersom), de letter Y wordt een IJ, etc. etc. Welke schrijfwijzen zijn er bekend van Exterkate?

Bovendien wordt soms dezelfde persoon aangeduid met meerdere namen.


Klik op onderstaande knop en klik vervolgens door op "varianten" om diverse varianten en schrijfwijzen te vinden voor de naam Exterkate. Zoek schrijfwijzen van Exterkate »

Heeft de familie Exterkate een familiewapen?

U kunt in de bekende archievenspeuren of er een familiewapen voor Exterkate te vinden is. Let op dat wanneer u een (of meerdere) familiewapen(s) vindt voor Exterkate die alleen kunt gebruiken indien u werkelijk in mannelijke lijn afstamt van diegene die het familiewapen oorspronklijk heeft gevoerd (vergelijk daarvoor de gegevens van het betreffende familiewapen met uw stamboom).


Familiewapen Exterkate bekend?

Zoek naar familiewapen "Exterkate"

Kunt u geen familiewapen van Exterkate vinden, dan wil dat nog niet direct zeggen dat uw familie geen familiewapen heeft gehad. Veel familiewapens zijn in de loop der tijd in vergetelheid geraakt. Tijdens uw onderzoek stuit u wellicht nog op een familiewapen.

Heeft uw familie geen familiewapen, dan kunt u een familiewapen laten maken. Elke familie in Nederland is het toegestaan een familiewapen maken. Het familiewapen moet voldoen aan de heraldische regels en moet uniek zijn.

Het is aan te raden een expert in te schakelen als u een familiewapen wilt laten maken. U kunt er meer over lezen op de betreffende website.

Familiewapen Exterkate laten maken

Hieronder enkele voorbeelden hoe familiewapens er uit kunnen zien.

familiewapens 01
familiewapens 02
familiewapens 03
familiewapens 04

Onderdelen

Een familiewapen bestaat uit diverse onderdelen. Hierna staan de belangrijkste beschreven. NB: het familiewapen hieronder is niet het familiewapen Exterkate, maar slechts een voorbeeld van een familiewapen.

Wapenschild


Het wapenschild is het belangrijkste onderdeel van een familiewapen.


Helm


Bovenop het wapenschild staat een helm afgebeeld.


Helmteken (met wrong)


Het helmteken staat boven de helm. Het helmteken wordt aan de onderkant versierd met de wrong (een inelkaar gewrongen doek).


Dekkleden


De dekkleden zijn de gekleurde kleden achter de helm. Zij bestaan in de regel uit twee kleuren.

Boeken familieonderzoek naar

Niet alleen online, maar ook in de boekenwinkel zijn veel bronnen te vinden hoe men de stamboom van familie Exterkate kan opstellen. Hier een aantal verwijzingen naar enkele van de beste genealogische boekenvoor de startende en gevorderderde stamboomonderzoeker. Deze boeken zijn via internet te koop en kunnen behulpzaam zijn bij het stamboomonderzoek:

Het grote familieboek
Je Stamboom, Je Familiegeschiedenis
Je stamboom onderzoeken voor Dummies
Verborgen verleden
 

Geef de familiegeschiedenis Exterkate kleur

Stamboomonderzoek geeft in de regel alleen maar 'koude' feiten: wanneer is iemand geboren, wat zijn zijn/haar namen, in welke plaats woonde de persoon? Maar mooie familieverhalen en typische annekdotes van de familie vindt u niet terug in de officiële documenten. Hier een aantal nuttige tips om een kleurrijker beeld van de familie te krijgen.

 • Plan een interview met (oudere) familieleden
 • Vraag andere stamboomonderzoekers (genealogen) die dezelfde of aanverwachte families onderzoeken, wat zij hebben gehoord/gevonden van familie Exterkate
 • Vraag oudere inwoners van het dorpje waarin familie woonden naar verhalen over uw familie
 • Bezoek een lokaal museum


Vind ook andere stamboomonderzoekers die bezig zijn met genealogische onderzoek naar familie Exterkate:

Wat betekent de naam Exterkate?

Wat betekent uw naam Exterkate? Uw voorouders hebben op een gegeven moment een naam aangenomengenoemd. Waar is de naam Exterkate vandaan gekomen?

In veel gevallen is de herkomst van een achternaam terug te voeren op een van onderstaande typen:

 • herkomstnaam: de naam is gebaseerd op de plaats (stad, plaats, gebied, streek, ...) waar eerste naamdrager vandaan kwam. Voorbeelden: Van Maastrigt, Van Montfoort, Den Hollander.
 • adresnaam: de naam komt van de plek (adres, naam van boerderij, naam van huis, of locatieaanduiding) waar eerste naamdrager woonde. Voorbeelden: Van der Poel, Zielhorst.
 • verwantschapsnamen: de naam is gebaseerd op een familielid (vaak naam van der vader - ook wel een een patroniem genaamd). Voorbeelden: Petersen, Jansen.
 • beroepsnamen: de naam is gebaseerd op gebaseerd op het beroep van de eerste naamdrager. Voorbeelden: De Bakker, Veerman, Visser, De Smidt.
 • eigenschapsnamen: vaak gebaseerd op een bijnaam van de naamdrager. De naam is in dat geval vaak gebaseerd op een eigenschap of kenmerk van de eerste naamdrager. Voorbeelden: De Wit, De Jong, De Korte.


betekenis naam Exterkate
Wat betekent Exterkate?

Klik op onderstaande knop en ga klik vervolgens door op "analyse en verklaring" om de verklaring te vinden voor de naam Exterkate. Zoek betekenis van Exterkate »

Wat is de oorsprong van de naam Exterkate?

De naam Exterkate bestaat al eeuwen. Waar komt deze vandaan? Via een kaart kunt u zien waar de naam Exterkate in Nederland of België veel gehanteerd wordt - veel gebruik geeft een sterke aanwijzing waar de naam ook van oorsprong vandaan komt. U kunt vervolgens in de gemeentearchieven van die gemeenten verder zoeken naar documenten van uw familie.


De naam Exterkate

De naam Exterkate: Maar waar komt Exterkate nu vandaan? Zoek de oorsprong op via deze link:

Nederland:
Zoek herkomst van Exterkate (NL) »

België:
Zoek herkomst van Exterkate (BE) »

Wie heet er nog meer Exterkate?

Wie heeft nog meer de naam Exterkate? Kijk eens op de sociale netwerken, en misschien herkent u zo al een (lang niet gesproken) familielid. Leg eens contact en wellicht kan hij/zij u verder helpen met nuttige informatie voor uw stamboomonderzoek.


meer familie Exterkate
Wie heet er ook Exterkate? Tip: Speur onbekende familieleden op, op Social Media.

Informatie uit het heden. Bezoek de volgende websites:

Is familie Exterkate van adel?

Veel onderzoekers krijgen de vraag vroeg of laat wel gesteld: "Is mijn familie of een voorouder misschien ook van adel?"

De adel is een groep mensen die van oorsprong een bevoorrechte positie innam. In Nederland bestaat naast de ongetitelde adel, die het predicaat jonkheer mag voeren, de getitelde adel. De getitelde adel mag de volgende titels voeren: ridder, baron, burggraaf, graaf, markies, hertog, prins. Tegenwoordig vindt er geen verheffing in de adelstand meer plaats, met uitzondering van (voormalige) leden van het Koninklijk huis.

We krijgen de vraag geregeld voor diverse families. Is mijn familie misschien van adel? Als u niet weet of uw familie van adel is, dan is de kans heel erg klein dat uw familie van adel is. Via onderstaande link krijgt u een overzicht van adelijke families in Nederland. Maar ook als Exterkate deel uit maakt van dit overzicht, is het nog niet zeker dat uw familie van adel is. U zou dan moeten aantonen dat uw familie in mannelijke lijn afstamt van de adelijke familie van Exterkate. Het is in Nederland verboden om adelijke titels te voeren, als u niet van adel bent.

De Hoge Raad van Adel

Aavullende input voor de stamboom Exterkate

Meer hulp nodig bij uw genealogisch onderzoek Exterkate? Bedenk dan het volgende:


stamboom Exterkate uitzoeken
Meer weten over Exterkate?

Tips, suggesties of aanvullingen?

Heeft u suggesties, verbeteringen of aanvullingen - laat het ons weten! Met uw hulp kunnen we nog meer mensen helpen met het vinden en opstellen van de eigen stamboom.

 
Stambomen op achternaam: A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z


Meer links voor stambomen: stamboom Albrecht | stamboom Adrichem | stamboom Agricola | stamboom Booijink | stamboom Alberto