de online bronnen

Stamboom Eren


Overzicht van de bronnen voor stamboom Eren
Stamboomonderzoek doen naar uw familie Eren? Begin hieronder met een overzicht van aanpak voor de stamboom van uw familie. De links op deze pagina zijn gepersonaliseerd voor familie Eren.
Suggestie: naast de online bronnen op deze website, kijk ook eens naar:
je stamboom familiegeschiedenis Stamboom
&
Familiegeschiedenis
»

Start van de stamboom Eren in 5 minuten


Het starten met de stamboom Eren is in de basis heel simpel. U begint de stamboom namelijk gewoon bij u zelf - en bij uw (bekende) familieleden.

Noteer van ieder familielid:

 • naam (volledige doop- en evt. meisjesnaam)
 • geboorte (datum en plaats)
 • huwelijk (datum en plaats)
 • sterfte (datum en plaats)

Vraag andere familieleden (vader, moeder, oom, tante, neef, nicht, etc.) naar ontbrekende details. Of duik in uw en hun familiedocumenten, op zoek naar de gegevens. Het is belangrijk dat de start van uw stamboomonderzoek zorgvuldig en zo compleet mogelijk gebeurt.

stamboom Eren
De stamboom maken Eren

Stamboomonderzoek naar Eren - zelf doen?

Onderzoek naar de familie Eren hoeft niet alleen een boeiende puzzel te zijn, maar geeft ook nog eens waardevol resultaat. Een goed uitgezochte stamboom is mooi voor uzelf, uw kinderen, andere familieleden - en zelfs anderen die ook onderzoek doen naar Eren.

Op deze website vindt u veel tips, bronnen voor het uitvoeren van stamboomonderzoek. De meeste links zijn specifiek gemaakt voor de stamboom van familie Eren.

Stamboomonderzoek kunt u met diverse bronnen op internetover het onderwerp prima zelf doen. Maar mocht u zelf geen tijd hebben, of hulp nodig hebben met een vastgelopen stamboomonderzoek, neem dan eens contact op met een stamboomonderzoeker. Zij kunnen u verder helpen - of zelfs een onderzoek naar Eren uitvoeren.

Stamboomonderzoek Eren
Doe zelf stamboomonderzoek of schakel een genealoog in

Familieboek Eren

Sommige families vinden het mooi hun familiegeschiedenis op te nemen in een familie- of stamboomboek.

verborgen verleden Eren
Stel een familieboek op over het
Verborgen Verleden van Eren

Boek Verborgen Verleden »

Diverse genealogen kunnen u helpen met stamboomonderzoek . Een aantal deskundig genealogen is bereikbaar via Stamboom Familie, via de volgende link:

Contact met Genealoog »

Let op: Zaken om in de gaten te houden

Bij uw stamboomonderzoek naar Eren is het belangrijk om altijd rekening te houden met het volgende.

Aandachtspunten:

 • Een identieke (achter)naam Eren betekent niet vanzelf dat er een bloedband is (m.a.w. dat het familie betreft). Controleer gevonden gegevens immer met originele bronnen en zo mogelijk met diverse bronnen.
 • Wees er van bewust dat er in (ook online) historische gegevens mogelijk onvolkomendheden zijn geslopen (door onleesbaarheid, schrijf- of typfouten, incorrect uitgevoerd onderzoek, etc.). Controleer dus altijd de bronnen zelf en probeer feiten te cross-checken.
 • Houd bij waar u gegevens gevonden heeft, zodat u het kunt controleren.
 • (Delen van) andermans genealogische onderzoeken naar Eren zijn mogelijk auteursrechtelijk beschermd. Gebruik de originele bron om auteursrechtelijke discussies te omzeilen en ook om de betrouwbaarheid van de data te controleren.


Eren online
Eren online gevonden? Controleer altijd de oorspronkelijke bronnen.

De stamboom verder uitzoeken

U wilt stamboom Eren verder laten groeien? Ga steeds verder terug in de tijd met verder stamboomonderzoek naar Eren. Kies eerst welke informatie u verder wilt onderzoeken om uw stamboom verder te laten groeien.

Er zijn diverse soorten stamboomonderzoek uit te voeren:

 • stamreeks Eren: dit betreft onderzoek naar al uw voorvaders (of -moeders)
 • kwartierstaat Eren: onderzoek naar al uw voorouders
 • genealogie Eren: dit is stamboomonderzoek naar alle mannelijke (of vrouwelijke) nakomelingen (bijvoorbeeld van een van uw voorouders)
 • parenteel Eren: dit betreft onderzoek naar alle nakomelingen (bijvoorbeeld van een van uw voorouders)

De meeste beginnende stamboomonderzoekers starten een stamboom als stamreeks, om hun voorvaders in kaart te brengen. Hiermee is bijvoorbeeld de bron van de achternaam Eren te vinden, de stamvader Eren en daarnaast dikwijls ook de beroepen van de voorouders. Soms komen ze zo ook al een familiewapen tegen.

De stamreeks Eren geeft ook een goed begin voor alle andere typen genealogisch onderzoek naar de stamboom Eren.stamvader Eren
Stamvader Eren is de naamgever van de familie Eren


stamreeks Eren
kwartierstaat Eren
genealogie Eren
parenteel Eren

Online informatie voor Stamboom Eren

Snel resultaat: doe een online zoektocht naar de familie Eren. Wist u dat tegenwoordig heel veel gegevens over uw stamboom snel online te zoeken zijn?Let op: merk op dat gegevens van derden incorrect kunnen zijn. Controleer altijd de originele bronnen (in bijvoorbeeld Burgerlijke Stand en/of doop- trouw- en begraafboeken).

Zoek de gegevens op en controleer dan altijd vanuit uw bekende gegevens. Controleer met behulp van volledige naam, beschikbare datum en plaats of u de juiste persoon hebt. U heeft dan weer een puzzle stukje gevonden en kunt verder met het volgende familielid.


familie Eren
Online zijn veel gegevens te vinden over voorouders en familie Eren

Eenvoudig informatie vinden voor de familie Eren? Vind resultaat op de volgende websites:

 • Zoek "Eren" in Genealogie Online
  Genealogie Online is een verzameling van stambomen en genealogische documenten.

 • WieWasWie Eren
  WieWasWie is een samenwerking tussen een groot aantal historische archiefinstellingen, speciaal gericht op stambomen. De digitale gegevens worden dagelijks uitgebreid. Zoek nu naar "Eren".

 • Archieven Eren
  Archieven.nl is een grote collectie van (online) documenten van 85 Nederlandse archieven. Met o.a. personen, akten en krantenpagina's.

 • MyHeritage.com Eren
  MyHeritage heeft een grote verzameling van familiegegevens, waaronder stambomen, volkstellingen en geboorte- huwelijk- en overlijdensakten. Zoek nu online op familienaam Eren.

Naslagwerken voor genealogisch onderzoek familie

Niet alleen online, maar ook in de boekhandel zijn aanwijzingen te vinden hoe men de stamboom van Eren kan opstellen. Hierbij een verwijzing naar enkele van de beste genealogische boeken. De volgende boeken kunnen assisteren bij genealogisch onderzoek:

Verborgen verleden
Het grote familieboek
Je stamboom onderzoeken voor Dummies
Je Stamboom, Je Familiegeschiedenis
 

Wat betekent de naam Eren?

Wat betekent de naam Eren? Uw voorouders hebben een naam gekozengenoemd. In 1811 werden de namen officieel vastgelegd; maar voor die tijd hadden mensen ook al achternamen. Waar is de naam Eren vandaan gekomen?

In veel gevallen is de herkomst van een achternaam terug te voeren op een van onderstaande typen:

 • herkomstnaam: de naam is gebaseerd op de plaats (stad, plaats, gebied, streek, ...) waar eerste naamdrager vandaan kwam. Voorbeelden: Van Maastrigt, Van Montfoort, Den Hollander.
 • adresnaam: de naam is gebaseerd op de plek (adres, naam van boerderij, naam van huis, of locatieaanduiding) waar eerste naamdrager woonde. Voorbeelden: Van der Poel, Zielhorst.
 • verwantschapsnamen: de naam komt van een familielid (vaak naam van der vader - ook wel een een patroniem genaamd). Voorbeelden: Petersen, Jansen.
 • beroepsnamen: de naam is gebaseerd op gebaseerd op het beroep van de eerste naamdrager. Voorbeelden: De Bakker, Veerman, Visser, De Smidt.
 • eigenschapsnamen: vaak gebaseerd op een bijnaam van de naamdrager. De naam is in dat geval vaak gebaseerd op een eigenschap of kenmerk van de eerste naamdrager. Voorbeelden: De Wit, De Jong, De Korte.


betekenis naam Eren
Wat betekent Eren?

Klik op onderstaande knop en ga klik vervolgens door op "analyse en verklaring" om de verklaring te vinden voor de naam Eren. Zoek betekenis van Eren »

Historische archieven

De regionale archieven hebben een ruime hoeveelheid informatie om een stamboom mee op te zetten. Kijk online of ga er langs om meer gegevens over uw familieleden op te zoeken.

Een greep uit de regionale archieven:

Naast regionale archieven hebben gemeenten zelf vaak een eigen 'gemeentearchief'.

informatie Eren
Vind ook informatie over familie Eren in de archieven.

Wat is de oorsprong van naam Eren?

De naam Eren bestaat al honderden jaren. Waar komt deze vandaan? Via een kaart van het Meertens instituut kunt u zien waar Eren in Nederland of België veel gehanteerd is - veel gebruik geeft een aanwijzing waar de naam ook van oorsprong vandaan komt. Dat geeft u een aanknopingspunt waar u veel informatie over familieleden zult vinden. U kunt vervolgens in gemeentearchieven van die gemeenten verder zoeken naar meer informatie over uw familie.


De naam Eren

De naam Eren: Waar komt Eren nu vandaan? Zoek de oorsprong op via deze link:

Nederland:
Zoek herkomst van Eren (NL) »

België:
Zoek herkomst van Eren (BE) »

Meer achtergronden

Om meer te weten over de tijd waarin uw voorouders leefden, welke beroepen zij deden en wat er gebeurde in die tijd, zijn een aantal bronnen te raadplegen.

Kijk eens op de startpagina van beeldbanken, voor een overzicht van beelden uit de Nederlandse geschiedenis en Nederlandse plaatsen. Mooi om uw familiegeschiedenis beeld en kleur te geven.

geschiedenis Eren
Hoe leefde Eren in het verleden? Het bekende schilderij van Brueghel toont veel oude Nederlandse beroepen van vroeger.

Achtergrondinformatie uit het verleden. Bezoek de volgende websites:

 • Nationaal Archief
  De collectie van het Nationaal Archief bestaat uit rijen gedrukte, geprinte of handgeschreven documenten, zo'n 300.000 kaarten, tekeningen en circa 14 miljoen foto's. Zoek nu naar Eren in het Nationaal Archief.

 • Oude beroepen in beeld
  Heeft u een beroep gevonden van een van de voorouders Eren, en bent benieuwd wat dat voor beroep was? Kijk dan eens hier.

 • Eren in het Geheugen van Nederland
  Het Geheugen van Nederland is een beeldbank waar u online de collecties van musea, archieven en bibliotheken kunt bekijken. De beeldbank geeft toegang tot het gedigitaliseerde erfgoed van meer dan honderd instellingen en biedt prachtig beeldmateriaal. Zoek nu naar Eren.

 • Bibliografie Eren
  De Digitale Bibliografie Nederlandse Geschiedenis (DBNG) is een online bibliografie over de Nederlandse geschiedenis van prehistorie tot heden. Zoek nu hoe de naam Eren voorkomt in de geschiedenis.

Ben ik familie van de "bekende" Eren?

Heeft u dezelfde achternaam als een bekende of historische Nederlander, bekende familie Eren, de beruchte boef Eren, of moviestar Eren? Het is niet zeker dat u familie bent.

Dezelfde achternaam als een bekend figuur wil niet betekenen dat u per definitie familie bent. Er zijn veel personen die per toeval eenzelfde achternaam hebben. Met name bij veel voorkomende achternamen is dit niet onwaarschijnlijk.

Om te achterhalen of u al dan niet familie bent van de beroemde figuur, dient u stamboom onderzoek te doen naar die van de bekende figuur. Pas wanneer u gemeenschappelijke voorouders hebt kunt u oprecht zeggen dat u familie bent. Een voordeel dat u wellicht hebt is dat de stamboom of genealogie van de bekende Eren misschien al eens is uitgeplozen.


Lid van familie Eren ?
Maken beruchte beroemdheden van vroeger ook deel uit van uw familie Eren?

 • Biografisch Portaal Eren
  De site van Biografisch Portaal geeft informatie over opzienbarende figuren uit de geschiedenis, uit het verleden tot nu.

 • "Eren" op Wikipedia zoeken
  Zoek of Eren voorkomt op Wikipedia (als bekend persoon of andere verwijzing)

Google eens op "stamboom Eren" of "genealogie Eren" - wellicht heeft een ander al eens onderzoek gedaan naar familie Eren:

Schrijfwijzen Eren?

Achternamen zijn in het verleden niet altijd gelijk geschreven. De letter K wordt vervangen door een letter C of lettercombinatie CK (of andersom), de letter Y wordt een IJ, etc. etc. Andere schrijfwijzen kunnen voorkomen binnen één familie. Welke schrijfwijzen zijn er bekend van Eren?

Bovendien wordt soms dezelfde persoon aangeduid met meerdere namen.


Klik op onderstaande knop en klik vervolgens door op "varianten" om diverse varianten en schrijfwijzen te vinden voor de naam Eren. Zoek schrijfwijzen van Eren »

Wie heet er nog meer Eren?

Wie heeft nog meer de achternaam Eren? Kijk eens op de sociale netwerken, en wellicht herkent u zo al een familielid. Leg eens contact en wellicht kan hij/zij u verder helpen met informatie voor uw onderzoek.


meer familie Eren
Wie heet er ook Eren? Zoek onbekende naamgenoten op, op Linkedin.

Informatie uit het heden. Bezoek de volgende websites:

Nog meer ideeën voor stamboomonderzoek Eren

U zoekt nog meer bronnen voor familie Eren? Kijk eens bij de volgende links:


bronnen stamboom Eren
Lees meer over stamboomononderzoek naar Eren

Geef de familiegeschiedenis Eren kleur

Stamboomonderzoek geeft alleen maar feiten: wanneer is iemand geboren, wat zijn de doopnamen, in welke plaats woonde de persoon? Maar mooie familieverhalen en typische annekdotes van de familie vindt u niet in de officiële archieven. Hier een aantal handige tips om een kleurrijker beeld van de familie te krijgen.

 • Plan een interview met (oudere) familieleden
 • Vraag andere stamboomonderzoekers (genealogen) die dezelfde of aanverwachte families onderzoeken, wat zij hebben gehoord/gevonden van familie Eren
 • Vraag oudere inwoners van het dorpje waarin familie woonden naar verhalen over uw familie


Vind ook andere genealogen die bezig zijn met onderzoek naar familie Eren:

Vastleggen van alle stamboomgegevens

Wanneer u even bezig bent met stamboomonderzoek naar de familie Eren wordt het wellicht allemaal wat veel. Er is zoveel informatie beschikbaar. Het kan handig zijn een programma (of software) te gebruiken voor het opslaan van alle data.

In de markt bestaan diverse genealogische programma's om daarbij te assisteren. Sommige zijn gratis. Hier staan een aantal bekende softwarepakketten die veel in Nederland worden gebruikt.

Hoewel u er ook voor kunt kiezen om uw gegevens online via een website vast te leggen, is het echter aan te bevelen met een programma te werken dat u installeert op uw PC of laptop, aangezien u dan altijd de gegevens bij de hand hebt (ook als u geen Internet beschikbaar heeft).

Let op dat het programma ondersteuning biedt voor het uitwisselen van Gedcom gegevens. Met deze indeling kunt u gegevens uitwisselen tussen genealogische programma's.

Kijk zelf welk programma u het meest aanspreekt:

Terug in de geschiedenis Eren

Wanneer u al wat gegevens van stamboomleden hebt ontdekt, kunt u altijd verder terug in het verleden. Ook gegevens over overleden Eren-familieleden is waardevol om uw onderzoek compleet te maken. Leg de informatie die u tijdens uw onderzoek vindt slim vast (gebruik bijvoorbeeld een template), zodat u altijd de bron later kunt terugvinden.

Belangrijkste officiële bronnen van informatie:

 • Burgerlijke stand: gegevens vanaf 1811
 • Doop- trouw- en begraafboeken (DTB): gegevens van voor 1811

Deze bronnen zijn vaak te vinden in stadhuis van de gemeente en/of regionale of provinciale archieven. Het is dus van belang te zoeken in die archieven waar (en wanneer) het familielid geboren, getrouwd of begraven is.

Deze gegevens helpen: volledige namen, geboorte-,trouw- en/of sterfdata en het kerkgenootschap (geloof).

Veel historische gegevens staan online (per provincie). Bezoek de online archieven »

Grafstenen Eren

overleden Eren
Grafstenen van overleden Eren familieleden geven veel gegevens voor stamboomonderzoek

Bij begraafboeken en grafstenen gaat er niet in de eerste instantie om, om te hoe deze persoon Eren dood is gegaan - maar vooral om de jaartallen - want die bieden een link naar andere familieleden en om andere gegevens in uw onderzoek te valideren.

Heeft de familie Eren een familiewapen?

U kunt in bekende archievenopzoeken of er een familiewapen voor Eren te vinden is. Let op dat wanneer u een (of meerdere) familiewapen(s) vindt voor Eren die alleen mag gebruiken indien u werkelijk in mannelijke lijn afstamt van diegene die het familiewapen Eren oorspronklijk gevoerd heeft (vergelijk hiervoor de gegevens van het betreffende familiewapen met uw stamboom).


Familiewapen Eren bekend?

Zoek naar familiewapen "Eren"

Kunt u geen familiewapen voor Eren vinden, dan wil dat nog niet betekenen dat uw familie geen familiewapen heeft gehad. Veel familiewapens zijn in de loop der tijd buiten gebruik geraakt. Tijdens uw onderzoek stuit u wellicht nog op een familiewapen.

Heeft uw familie geen familiewapen, dan kunt u kiezen voor: een eigen familiewapen laten maken. Elke familie in Nederland mag een familiewapen maken. Het wapen moet wel voldoen aan de regels van de heraldiek en uniek zijn.

Het is aan te raden een expert in te schakelen als u een familiewapen wilt laten maken. U kunt er meer over lezen op de betreffende website.

Familiewapen Eren laten maken

Hieronder enkele voorbeelden hoe familiewapens er uit kunnen zien.

familiewapens 01
familiewapens 02
familiewapens 03
familiewapens 04

Onderdelen

Een familiewapen heeft diverse onderdelen. Hieronder staan de belangrijkste beschreven. NB: het familiewapen hieronder is niet het familiewapen Eren, maar slechts een voorbeeld van een familiewapen.

Wapenschild


Het wapenschild is het belangrijkste onderdeel van een familiewapen.


Helm


Bovenop het wapenschild staat een helm afgebeeld. De helm is niet uniek en kan verschillen per afbeelding van het familiewapen.


Helmteken (met wrong)


Het helmteken staat boven de helm. In veel gevallen is het een herhaling van een symbool uit het wapenschild. Het helmteken wordt aan de onderkant versierd met de wrong (een inelkaar gewrongen doek).


Dekkleden


De dekkleden zijn de gekleurde kleden achter de helm. Zij bestaan in de regel uit twee kleuren.

Is familie Eren van adel?

Veel onderzoekers krijgen de vraag vroeg of laat wel eens voor: "Is mijn familie misschien van adel?"

De adel is een deel van de bevolking die van oorsprong een elitaire positie innam. In Nederland bestaat naast de ongetitelde adel, die het predicaat jonkheer mag voeren, de getitelde adel. Deze mag, van laag naar hoog, de volgende adelijke titels voeren: ridder, baron, burggraaf, graaf, markies, hertog, prins. Tegenwoordig vindt er geen verheffing in de adelstand meer plaats, met uitzondering van (voormalige) leden van het Koninklijk huis.

We krijgen de vraag geregeld voor diverse families. Is mijn familie misschien van adel? Als u niet weet of uw familie van adel is, dan is de kans heel erg klein dat uw familie van adel is. Via onderstaande link krijgt u een overzicht van adelijke families in Nederland. Maar ook als Eren deel uit maakt van deze lijst, is het nog lang niet zeker dat uw familie van adel is. U zou dan moeten aantonen dat uw familie in mannelijke lijn afstamt van de adelijke familie van Eren. Het is in Nederland verboden om adelijke titels te voeren, als u niet van adel bent. Ook de familiewapens van adelijke families zijn beschermd.

De Hoge Raad van Adel

Meer weten over stamboom Eren

Hulp nodig bij uw stamboomonderzoek naar Eren? Bedenk dan het volgende:


stamboom Eren uitzoeken
Meer weten over de stamboomvan familie Eren?

Tips, suggesties of aanvullingen?

Heeft u suggesties, verbeteringen of aanvullingen - laat het ons weten! Met uw hulp kunnen we nog meer mensen helpen met het vinden en opstellen van de eigen stamboom.

 
Stambomen op achternaam: A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z


Meer links voor stambomen: stamboom Boss | stamboom Breugem | stamboom Van Geene | stamboom Bergevoet | stamboom Damsma