de beste online bronnen

Stamboom Ellens


Overzicht van de beste online bronnen en gegevens voor stamboom Ellens
Stamboomonderzoek doen naar familie Ellens? Begin hieronder met een overzicht van aanpak voor de stamboom van uw familie. De links zijn geschikt gemaakt voor Ellens.
Tip: naast de online bronnen op deze website, is dit een aanrader:
je stamboom familiegeschiedenis Stamboom
&
Familiegeschiedenis
»

Begin stamboom Ellens in 5 minuten


Het starten met stamboom Ellens is in de basis heel eenvoudig. U begint de stamboom namelijk gewoon bij u zelf - en bij uw (bekende) familieleden.

Schrijf op van elk familielid:

 • naam (volledige doop- en evt. meisjesnaam)
 • geboorte (datum en plaats)
 • huwelijk (datum en plaats)
 • sterfte (datum en plaats)

Vraag andere familieleden (vader, moeder, oom, tante, neef, nicht, etc.) naar ontbrekende details, zodat u een zo'n compleet mogelijk beeld heeft.. Of duik in uw en hun familiedocumenten, op zoek naar de gegevens.

stamboom Ellens
De stamboom maken Ellens

Stamboomonderzoek naar Ellens - zelf doen?

Onderzoek naar de familie Ellens hoeft niet alleen een boeiende (en soms zelfs verslavende) puzzel te zijn, maar geeft ook nog eens waardevol resultaat. Een goed uitgezochte stamboom is mooi voor uzelf, uw kinderen, andere familieledenen anderen die ook interesse hebben in familie Ellens.

Op deze pagina vindt u veel tips, bronnen en aanwijzingen voor stamboomonderzoek. De meeste links zijn gepersonaliseerd voor de stamboom van familie Ellens, zodat u snel bruikbare resultaten kunt vinden voor stamboom Ellens.

Stamboomonderzoek kunt u met diverse bronnen op internetover het onderwerp prima zelf uitvoeren. Maar mocht u zelf geen tijd hebben, of hulp nodig hebben met uw stamboomonderzoek, neem dan contact op met een stamboomonderzoeker. Zij kunnen u vaak snel verder helpen - of zelfs een onderzoek naar Ellens voor u uitvoeren.

Stamboomonderzoek Ellens
Doe zelf stamboomonderzoek of schakel een genealoog in

Familieboek Ellens

Sommige families vinden het mooi hun stamboomonderzoek of familiegeschiedenis te laten landen in een familie- of stamboomboek.

verborgen verleden Ellens
Stel een familieboek op over het
Verborgen Verleden van Ellens

Boek Verborgen Verleden »

Diverse genealogen kunnen u helpen met stamboomonderzoek . Een aantal deskundig genealogen is bereikbaar via Stamboom Familie, via de volgende link:

Contact met Genealoog »

Zaken om in de gaten te houden

Bij het uitvoeren van stamboomonderzoek naar Ellens is het belangrijk om rekening te houden met het volgende.

 • Een identieke naam Ellens betekent niet vanzelf dat er een bloedband bestaat (met andere woorden: dat het familie betreft). Controleer gegevens altijd met originele bronnen en zo mogelijk met diverse bronnen.
 • Wees er van bewust dat er in (ook online) genealogische gegevens mogelijk onvolkomendheden zijn gekomen (door onleesbaarheid, schrijf- of typfouten, onjuist onderzoek, etc.). Controleer dus altijd de bronnen zelf en probeer feiten te cross-checken.
 • Leg vast waar u gegevens gevonden hebt, zodat u het kunt controleren.
 • (Delen van) andermans genealogische onderzoeken naar Ellens zijn soms auteursrechtelijk beschermd. Gebruik altijd de originele bron om auteursrechtelijke problemen te voorkomen en om de betrouwbaarheid van de data te vast te stellen.


Ellens online
Gegevens van Ellens online ontdekt? Check altijd de oorspronkelijke bronnen.

Online informatie voor Stamboom Ellens

Snel resultaat: doe een online zoektocht naar de familie Ellens. Wist u dat tegenwoordig veel gegevens over uw stamboom snel op internet te vinden zijn?Let op: merk op dat gegevens van anderen onjuist kunnen zijn. Controleer daarom altijd de originele bronnen (in bijvoorbeeld Burgerlijke Stand en/of doop- trouw- en begraafboeken).

Controleer gegevens o.a. met behulp van volledige naam, beschikbare datum en plaats of u de juiste persoon hebt. U heeft dan weer een puzzle stukje gevonden en kunt verder met het volgende familielid.


familie Ellens
Online zijn veel gegevens te vinden over voorouders en familie Ellens

Snel veel gegevens vinden voor de familie Ellens? Vind direct resultaat op deze sites:

 • FamilySearch.org Ellens
  FamilySearch.org is de website van de Mormonen, die heel veel gegevens van stambomen over de hele wereld verzameld hebben. Zoek nu online op familienaam Ellens.

 • CBG Ellens
  Het Centraal Bureau voor Genealogie (CBG) is het landelijk kennis- en documentatiecentrum voor stamboomonderzoek (genealogie) en verwante wetenschappen. Zoek nu in de CBG archieven naar "Ellens".

 • Zoek "Ellens" in Genealogie Online
  Genealogie Online is een verzameling van stambomen en genealogische documenten.

 • Archieven Ellens
  Archieven.nl is een grote collectie van (online) documenten van 85 Nederlandse archieven. Met o.a. personen, akten en krantenpagina's.

Stamboom Ellens steeds meer uitzoeken

U wilt stamboom meer laten groeien? Ga verder terug in de historie met verder stamboomonderzoek naar Ellens. Kies eerst welke informatie u nader wilt uitzoeken om uw stamboom verder te laten groeien.

Er zijn diverse typen stamboomonderzoek te doen:

 • stamreeks Ellens: stamboomonderzoek naar al uw voorvaders (of -moeders)
 • kwartierstaat Ellens: onderzoek naar al uw voorouders
 • genealogie Ellens: onderzoek naar alle mannelijke (of vrouwelijke) nakomelingen (bijvoorbeeld van een van uw voorouders)
 • parenteel Ellens: dit is stamboomonderzoek naar alle nakomelingen (bijvoorbeeld van een van uw voorouders)

De meeste beginnende genealogen starten een stamboom als stamreeks, om hun voorvaders in kaart te brengen. Hiermee is bijvoorbeeld de bron van naam Ellens te vinden, de stamvader Ellens en tegelijk dikwijls ook de beroepen van de diverse voorvaders. Soms stuit mee daarmee ook op een familiewapen Ellens.

De stamreeks Ellens geeft een goede basis voor alle andere typen stamboomonderzoek naar Ellens.stamvader Ellens
Stamvader Ellens is de naamgever van de familie Ellens


stamreeks Ellens
kwartierstaat Ellens
genealogie Ellens
parenteel Ellens

Waar komt de familienaam Ellens vandaan?

De naam Ellens bestaat zeker al honderden jaren. Waar komt de naam vandaan? Via een klik op de kaart kunt u zien waar Ellens in Nederland of België veel gebruikt is - veel gebruik is een sterke aanwijzing waar de naam ook van oorsprong vandaan komt. Dat geeft u een aanknopingspunt waar u vermoedelijk veel informatie over familieleden zult traceren. U kunt dan in gemeentearchieven van die gemeenten verder zoeken naar informatie over uw familie.


De naam Ellens

De naam Ellens: Maar waar komt de naam Ellens vandaan? Zoek het op via deze link:

Nederland:
Zoek herkomst van Ellens (NL) »

België:
Zoek herkomst van Ellens (BE) »

Terug in de geschiedenis Ellens

Wanneer u al wat data van verwanten hebt ontdekt, kunt u verder terug in de tijd. Ook gegevens over overleden familieleden is waardevol om uw onderzoek compleet te maken. Leg de gegevens die u tijdens uw zoektocht vindt slim vast, zodat u altijd de bronnen kunt terugvinden.

Belangrijkste officiële bronnen van informatie:

 • Burgerlijke stand: gegevens vanaf 1811
 • Doop- trouw- en begraafboeken (DTB): gegevens van voor 1811

Deze bronnen zijn te raadplegen in stadhuis van de gemeente en/of regionale of provinciale archieven. Het is van belang te zoeken in die archieven waar (en wanneer) het familielid geboren, getrouwd of begraven is. Veel van deze archieven zijn inmiddels online.

Deze gegevens kunnen helpen met het vinden van de juiste personen: volledige namen, geboorte-,trouw- en/of sterfdata en het kerkgenootschap (geloof).

Bezoek de online archieven »

Grafstenen Ellens

overleden Ellens
Grafstenen van overleden Ellens familieleden geven veel extra gegevens voor stamboomonderzoek

Bij informatie uitbegraafboeken en grafstenen gaat er niet in de eerste instantie om, om te hoe het familielid Ellens dood is gegaan - maar vooral ook om de jaartallen - want die bieden een link naar andere familieleden.

Naslagwerken genealogisch onderzoek

Ook in de boekhandel zijn aanwijzingen te vinden hoe men de genealogie van Ellens kan uitzoeken. Hier een verwijzing naar een paar van de beste online te verkrijgen boekenvoor de startende genelogisch onderzoeker. Deze boeken kunnen assisteren bij het genealogisch onderzoek naar familie:

Het grote familieboek
Je Stamboom, Je Familiegeschiedenis
Je stamboom onderzoeken voor Dummies
Verborgen verleden
 

Wie heet er nog meer Ellens?

Wie heeft nog meer de naam Ellens? Kijk eens op de sociale netwerken, en misschien herkent u zo al een (lang niet gesproken) familielid. Leg contact en wellicht kan hij/zij u verder helpen met bruikbare informatie voor uw stamboomonderzoek.


meer familie Ellens
Wie heet er nog meer Ellens? Tip: Zoek onbekende achternaamgenoten op Sociale Netwerken.

Informatie uit het heden. Bezoek de volgende websites:

Geef de familiegeschiedenis Ellens kleur

Genealogisch onderzoek geeft alleen maar feiten: wanneer is iemand geboren, wat zijn zijn/haar namen, in welke plaats heeft men gewoond en wanneer is men gestorven? Maar mooie familieverhalen en typische annekdotes van de familie vindt u niet terug in de officiële documenten. Hier een aantal nuttige tips om een kleurrijker beeld van de familie te krijgen.

 • Plan een interview met (oudere) familieleden
 • Vraag andere stamboomonderzoekers (genealogen) die dezelfde of aanverwachte families onderzoeken, wat zij hebben gehoord/gevonden van familie Ellens


Vind ook andere stamboomonderzoekers die bezig zijn met genealogische onderzoek naar familie Ellens:

Historische archieven

De historische archieven hebben een schat aan informatie om uw stamboomonderzoek mee te verrijken. Kijk online of ga er langs om informatie over uw familieleden te vinden.

Regionale historische archieven:

Naast bovenstaande archieven hebben gemeenten zelf een eigen 'gemeentearchief'. Raadpleeg de website van uw gemeente over hoe u toegang kunt krijgen tot hun administraties.

informatie Ellens
Vind ook informatie over familie Ellens in de historische archieven.

Ben ik familie van de "bekende" Ellens?

Heeft u dezelfde achternaam als een bekende of historische Nederlandse beroemdheid, bekende familie Ellens, de beruchte crimineel Ellens, of moviestar Ellens? U hoeft niet familie te zijn.

Dezelfde naam als een beroemd persoon wil niet zeggen dat u altijd familie bent. Er zijn heel veel mensen die bij toeval dezelfde achternaam hebben.

Om te achterhalen of u familie bent van de bekende figuur, dient u stamboom onderzoek uit te voeren naar die van de bekende figuur. Wanneer u gemeenschappelijke voorouders hebt kunt u met recht zeggen dat u familie van elkaar bent. Een voordeel dat u misschien hebt, is dat de stamboom of genealogie van de bekende Ellens wellicht al eens is uitgezocht.


Lid van familie Ellens ?
Maken beruchte beroemdheden uit het verleden ook deel uit van uw familie Ellens?

 • Biografisch Portaal Ellens
  De website van Biografisch Portaal geeft informatie over kopstukken en andere opzienbarende figuren uit de geschiedenis, van het vroegste verleden tot nu.

 • "Ellens" op Wikipedia zoeken
  Zoek of Ellens voorkomt op Wikipedia (als bekend persoon of andere verwijzing)

Google eens op "stamboom Ellens" of "genealogie Ellens" - wellicht heeft iemand anders al eens onderzoek gedaan naar uw of andere familie Ellens:

Heeft de familie Ellens een familiewapen?

U kunt in de bekende archieven (zoals bijvoorbeeld die van het Centraal Bureau voor de Genealogie) speuren of er een familiewapen voor Ellens te vinden is. Let op dat wanneer u een (of meerdere) familiewapen(s) vindt voor Ellens die alleen mag gebruiken indien u werkelijk in mannelijke lijn afstamt van diegene die het familiewapen oorspronklijk gevoerd heeft (vergelijk hiervoor de gegevens van het betreffende familiewapen met uw stamboom).


Familiewapen Ellens bekend?

Zoek naar familiewapen "Ellens"

Kunt u geen familiewapen voor Ellens vinden, dan wil dat nog niet betekenen dat uw familie geen familiewapen heeft gehad. Veel familiewapens zijn in de loop der tijd in vergetelheid geraakt. Tijdens uw onderzoek vindt u wellicht nog een familiewapen.

Heeft uw familie geen familiewapen, dan kunt u een eigen familiewapen laten maken. Elke familie in Nederland is het toegestaan een familiewapen maken. Het wapen moet wel voldoen aan de heraldische regels en moet uniek zijn.

Het is aan te raden een heraldicus te raadplegen als u een familiewapen wilt laten maken. U kunt er meer over lezen op de betreffende website.

Familiewapen Ellens laten maken

Hieronder enkele voorbeelden van hoe familiewapens er uit kunnen zien.

familiewapens 01
familiewapens 02
familiewapens 03
familiewapens 04

Onderdelen

Een familiewapen bestaat uit verschillende delen. Hieronder staan de belangrijkste onderdelen beschreven. NB: het familiewapen hieronder is niet het familiewapen Ellens, maar uitsluitend bedoeld als een voorbeeld van een familiewapen.

Wapenschild


Het wapenschild is het belangrijkste onderdeel van een familiewapen.


Helm


Bovenop het wapenschild staat een helm afgebeeld. In verschillende tijdsperken gebruikte men andere helmen.


Helmteken (met wrong)


Het helmteken staat bovenop de helm. Soms wordt er gekozen voor een symbool dat specifiek past bij de drager. Het helmteken wordt aan de onderkant versierd met de wrong (inelkaar gewrongen doek).


Dekkleden


De dekkleden zijn de gekleurde kleden achter de helm.

Schrijfwijzen Ellens?

Achternamen zijn in het verleden niet altijd hetzelfde geschreven. De letter K wordt vervangen door een letter C of lettercombinatie CK (of andersom), de letter Y wordt een IJ, etc. etc. Andere schrijfwijzen kunnen voorkomen binnen één familie. Welke schrijfwijzen zijn er bekend van Ellens?

Bovendien wordt soms dezelfde persoon aangeduid met meerdere namen.


Klik op onderstaande knop en klik vervolgens door op "varianten" om diverse varianten en schrijfwijzen te vinden voor de naam Ellens. Zoek schrijfwijzen van Ellens »

Vastleggen van alle stamboomgegevens

Er is bij stamboomonderzoek vaak veel informatie beschikbaar. Het kan handig zijn een programma (of software) te gebruiken voor het vastleggen van alle data.

In de markt bestaan diverse genealogische programma's om te assisteren. Sommige programma's zijn gratis, andere zijn betaald. Hier noemen wij een aantal bekende softwarepakketten die veel in Nederland worden gebruikt.

Hoewel u er ook voor kunt kiezen om uw gegevens online via een website vast te leggen, is het echter aan te bevelen met een programma te werken dat u installeert op uw PC of laptop, aangezien u dan altijd de gegevens bij de hand hebt (ook als u geen Internet beschikbaar heeft).

Let bij de keuze voor een programma op dat het programma ondersteuning geeft voor het uitwisselen van Gedcom gegevens. Met dit gegevensformaat kunt u gegevens uitwisselen tussen programma's.

Kijk zelf welk programma u het meest aanspreekt:

Wat betekent de naam Ellens?

Wat betekent uw naam Ellens? Uw voorouders hebben op een gegeven moment een naam gekozengenoemd. In 1811 werden de namen officieel vastgelegd; maar voor die tijd hadden mensen ook al achternamen. Waar is de naam Ellens vandaan gekomen?

In veel gevallen is de herkomst van een achternaam terug te voeren op een van deze typen:

 • herkomstnaam: de naam is gebaseerd op de plaats (stad, plaats, gebied, streek, ...) waar eerste naamdrager vandaan kwam. Voorbeelden: Van Maastrigt, Van Montfoort, Den Hollander.
 • adresnaam: de naam komt van de plek (adres, naam van boerderij, naam van huis, of locatieaanduiding) waar eerste naamdrager woonde. Voorbeelden: Van der Poel, Zielhorst.
 • verwantschapsnamen: de naam is gebaseerd op een familielid (vaak naam van der vader - ook wel een een patroniem genaamd). Voorbeelden: Petersen, Jansen.
 • beroepsnamen: de naam komt van gebaseerd op het beroep van de eerste naamdrager. Voorbeelden: De Bakker, Veerman, Visser, De Smidt.
 • eigenschapsnamen: vaak komt deze van een bijnaam van de naamdrager. De naam is in dat geval vaak gebaseerd op een eigenschap of kenmerk van de eerste naamdrager. Voorbeelden: De Wit, De Jong, De Korte.

Een herkomstnaam of adresnaam worden ook wel een 'toponiem' genoemd.

betekenis naam Ellens
Wat betekent Ellens?

Klik op onderstaande knop en ga klik vervolgens door op "analyse en verklaring" om de verklaring te vinden voor de naam Ellens. Zoek betekenis van Ellens »

Aanvullende bronnen voor de stamboom Ellens

U zoekt aanvullende ideeën voor de stamboom van familie Ellens? Kijk dan eens bij de volgende bronnen:


bronnen stamboom Ellens
Lees meer over stamboomononderzoek naar familie Ellens

Meer achtergronden

Hoe leefde uw familie in de tijd? Om meer te weten over de tijd waarin uw voorouders leefden, welke beroepen zij deden en wat er speelde in die tijd, zijn een aantal interessante bronnen aan te bevelen.

Kijk ook eens op de pagina van beeldbanken, voor een overzicht van beelden uit de Nederlandse geschiedenis en Nederlandse plaatsen. Erg geschikt om uw familieverleden beeld en kleur te geven.

geschiedenis Ellens
Hoe leefde Ellens in het verleden? Het bekende kunstwerk van Brueghel toont een groot aantal middeleeuwse beroepen van vroeger.

Achtergrondinformatie uit het verleden. Bezoek de volgende websites:

 • Krantenartikelen waarin Ellens voorkomt
  Graaf in het verleden met oude kranten uit Nederland, Nederlands-Indië, Suriname, de Nederlandse Antillen en de Verenigde Staten. Het nieuws van toen in ruim 9 miljoen pagina's uit dagbladen uit de 17e, 18e, 19e en 20e eeuw.

 • WatWasWaar
  WatWasWaar geeft historische informatie over elke plek in Nederland.

 • Nationaal Archief
  De collectie van het Nationaal Archief bestaat uit rijen gedrukte, geprinte of handgeschreven documenten, zo'n 300.000 kaarten, tekeningen en circa 14 miljoen foto's. Zoek nu naar Ellens in het Nationaal Archief.

 • Ellens in het Geheugen van Nederland
  Het Geheugen van Nederland is een beeldbank waar u online de collecties van musea, archieven en bibliotheken kunt bekijken. De beeldbank geeft toegang tot het gedigitaliseerde erfgoed van meer dan honderd instellingen en biedt prachtig beeldmateriaal. Zoek nu naar Ellens.

Is familie Ellens van adel?

Veel onderzoekers krijgen de vraag vroeg of laat wel voorgelegd: "Is mijn familie of een voorouder misschien ook van adel?"

De adel is een deel van de bevolking die van oorsprong een elitaire positie innam. In Nederland bestaat naast de ongetitelde adel, die het predicaat jonkheer mag voeren, de getitelde adel. De getitelde adel kan de volgende adelijke titels voeren: ridder, baron, burggraaf, graaf, markies, hertog, prins. Tegenwoordig vindt er geen verheffing in de adelstand meer plaats, met uitzondering van (voormalige) leden van het Koninklijk huis.

Als u niet weet of uw familie van adel is, dan is de kans heel erg klein dat uw familie van adel is. Via onderstaande link krijgt u een overzicht van adelijke families in Nederland. Maar ook als Ellens deel uit maakt van deze lijst, is het nog niet zeker dat uw familie van adel is. U zou dan moeten aantonen dat uw familie in mannelijke lijn afstamt van de adelijke familie van Ellens. Het is in Nederland verboden om adelijke titels te voeren, als u niet van adel bent. Ook de familiewapens van adelijke families zijn beschermd.

De Hoge Raad van Adel

Aavullende input voor stamboom Ellens

Hulp nodig bij uw genealogisch onderzoek Ellens? Bedenk dan het volgende eens:


stamboom Ellens uitzoeken
Meer weten over de stamboom Ellens?

Tips, suggesties of aanvullingen?

Heeft u suggesties, verbeteringen of aanvullingen - laat het ons weten! Met uw hulp kunnen we nog meer mensen helpen met het vinden en opstellen van de eigen stamboom.

 
Stambomen op achternaam: A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z


Meer links voor stambomen: stamboom Van Ekeren | stamboom Van Bodegom | stamboom Hochstenbach | stamboom Belder | stamboom Goorden