de beste online bronnen

Stamboom Eijgenraam


Overzicht van de online bronnen en gegevens voor stamboom Eijgenraam
Onderzoek doen naar uw familie Eijgenraam? Begin hier met de stamboom van uw familie. De verwijzingen op deze webpage zijn geschikt gemaakt voor Eijgenraam.
Tip: naast de bronnen op deze website, is dit een aanrader:
je stamboom familiegeschiedenis Stamboom
&
Familiegeschiedenis
»

Begin uw stamboom Eijgenraam in 5 minuten


Het starten met de stamboom Eijgenraam is in de basis erg eenvoudig. U start de stamboom namelijk bij u zelf - en uw (bekende) familieleden.

Noteer van ieder familielid:

 • naam (volledige doop- en evt. meisjesnaam)
 • geboorte (datum en plaats)
 • huwelijk (datum en plaats)
 • sterfte (datum en plaats)

Vraag andere familieleden (vader, moeder, oom, tante, neef, nicht, etc.) naar ontbrekende gegevens, zodat u een zo'n compleet mogelijk beeld heeft.. Of duik in uw en hun familiedocumenten, op zoek naar de gegevens. Het is belangrijk dat het begin van uw stamboom zorgvuldig en zo compleet mogelijk gebeurt.

stamboom Eijgenraam
De stamboom maken Eijgenraam

Stamboomonderzoek naar Eijgenraam - zelf doen?

Stamboomonderzoek is een interessante bezigheid. Onderzoek naar de familie Eijgenraam hoeft niet alleen een boeiende (en soms zelfs verslavende) puzzel te zijn, maar geeft ook nog eens waardevol resultaat. Een goed uitgezochte stamboom is mooi voor uzelfen andere familieledenen anderen die ook interesse hebben in familie Eijgenraam.

Op deze pagina vindt u veel tips voor het doen vanstamboomonderzoek. De meeste links zijn specifiek gemaakt voor de stamboom van familie Eijgenraam, zodat u zo snel mogelijk bruikbare resultaten zult vinden voor stamboom Eijgenraam.

Stamboomonderzoek kunt u met diverse bronnen op internetover het onderwerp prima zelf uitvoeren. Maar mocht u zelf geen tijd hebben, of hulp nodig hebben met uw onderzoek, neem dan eens contact op met een stamboomonderzoeker. Zij kunnen u vaak verder helpen - of zelfs een vergaand onderzoek naar Eijgenraam uitvoeren.

Stamboomonderzoek Eijgenraam
Doe zelf stamboomonderzoek of schakel een genealoog in

Familieboek Eijgenraam

Sommige families vinden het mooi hun stamboomonderzoek of familieverleden te laten landen in een familie- of stamboomboek.

verborgen verleden Eijgenraam
Stel een familieboek op over het
Verborgen Verleden van Eijgenraam

Boek Verborgen Verleden »

Diverse genealogen kunnen u helpen met stamboomonderzoek . Een aantal deskundig genealogen is bereikbaar via Stamboom Familie, via de volgende link:

Contact met Genealoog »

Let op: Zaken om in de gaten te houden

Bij het uitvoeren van uw stamboomonderzoek naar Eijgenraam is het van belang om rekening te houden met het volgende.

 • Dezelfde naam Eijgenraam betekent niet automatisch dat er een verwantschap is (met andere woorden: dat het familie is). Controleer gevonden gegevens immer met originele bronnen, indien mogelijk met meerdere bronnen.
 • Wees er van bewust dat er in (ook online) stamboom gegevens veel onvolkomendheden zijn geslopen (door onleesbaarheid, typfouten, onjuist onderzoek, etc.). Controleer dus altijd de bronnen zelf. En probeer feiten te cross-checken.
 • Houd altijd bij waar u bepaalde data gevonden hebt. Zodat u het kunt (her)controleren.
 • Andermans genealogische onderzoeken naar Eijgenraam zijn wellicht auteursrechtelijk beschermd. Gebruik altijd de originele bronnen om auteursrechtelijke problemen te omzeilen EN om de betrouwbaarheid van de gegevens te verifieren.


Eijgenraam online
Informatie over Eijgenraam online gevonden? Check altijd de oorspronkelijke bronnen.

De stamboom Eijgenraam meer laten groeien

Ga verder terug in de tijd met verder stamboomonderzoek naar Eijgenraam. Maar kies eerst welke informatie u verder wilt uitzoeken om uw stamboom verder te laten groeien.

Er zijn diverse typen stamboomonderzoek uit te voeren:

 • stamreeks Eijgenraam: dit betreft onderzoek naar al uw voorvaders (of -moeders)
 • kwartierstaat Eijgenraam: onderzoek naar al uw voorouders
 • genealogie Eijgenraam: dit betreft onderzoek naar alle mannelijke (of vrouwelijke) nakomelingen (bijvoorbeeld van een van uw voorouders)
 • parenteel Eijgenraam: dit is onderzoek naar alle nakomelingen (bijvoorbeeld van een van uw voorouders)

De meeste beginnende onderzoekers starten een stamboom als stamreeks, om hun voorvaders te onderzoeken. Hiermee is bijvoorbeeld de bron van naam Eijgenraam te vinden, de stamvader Eijgenraam en daarnaast dikwijls ook de beroepen van de voorouders.

De stamreeks Eijgenraam geeft ook een goede basis voor alle andere typen genealogisch onderzoek naar Eijgenraam.stamvader Eijgenraam
Stamvader Eijgenraam is de naamgever van de familie Eijgenraam


stamreeks Eijgenraam
kwartierstaat Eijgenraam
genealogie Eijgenraam
parenteel Eijgenraam

Online informatie voor Stamboom Eijgenraam

Snel resultaat: doe een online zoektocht naar de familie Eijgenraam. Wist u dat tegenwoordig veel gegevens over uw voorouders op internet te zoeken zijn?Let op: wees er altijd op bedacht dat gegevens van derden incorrect en onvolledig kunnen zijn. Controleer daarom altijd de originele bronnen (in bijvoorbeeld Burgerlijke Stand en/of doop- trouw- en begraafboeken).

Zoek de gegevens op en controleer dan altijd vanuit uw bekende gegevens. Controleer o.a. met behulp van volledige naam, beschikbare datum en plaats of u de juiste persoon hebt. U heeft dan weer een puzzle stukje gevonden en kunt verder met het volgende familielid. Zo bouwt u zelf de stamboom Eijgenraam langzamerhand uit.


familie Eijgenraam
Online zijn veel gegevens te vinden over voorouders en familie Eijgenraam

Snel veel gegevens vinden voor familie Eijgenraam? Zoek direct resultaat op de volgende websites:

 • CBG Eijgenraam
  Het Centraal Bureau voor Genealogie (CBG) is het landelijk kennis- en documentatiecentrum voor stamboomonderzoek (genealogie) en verwante wetenschappen. Zoek nu in de CBG archieven naar "Eijgenraam".

 • WieWasWie Eijgenraam
  WieWasWie is een samenwerking tussen een groot aantal historische archiefinstellingen, speciaal gericht op stambomen. De digitale gegevens worden dagelijks uitgebreid. Zoek nu naar "Eijgenraam".

 • Zoek "Eijgenraam" in Genealogie Online
  Genealogie Online is een verzameling van stambomen en genealogische documenten.

 • FamilySearch.org Eijgenraam
  FamilySearch.org is de website van de Mormonen, die heel veel gegevens van stambomen over de hele wereld verzameld hebben. Zoek nu online op familienaam Eijgenraam.

 • Archieven Eijgenraam
  Archieven.nl is een grote collectie van (online) documenten van 85 Nederlandse archieven. Met o.a. personen, akten en krantenpagina's.

Ben ik familie van de "bekende" Eijgenraam?

Heeft u dezelfde naam als een bekende of historische Nederlandse beroemdheid, bekende familie Eijgenraam, de beruchte crimineel Eijgenraam, of filmster Eijgenraam? Dat wil niet zeggen dat u per definitie familie bent.

Dezelfde achternaam als een algemeen beroemd figuur wil niet betekenen dat u altijd familie bent. Er zijn veel mensen die bij toeval dezelfde achternaam hebben.

Om uit te vinden of u al dan niet familie bent van de beroemde persoon, dient u stamboom onderzoek uit te voeren naar die van de algemeen bekende persoon. Pas wanneer u gemeenschappelijke voorouders hebt of onderdeel bent van dezelfde stamboom kunt u oprecht stellen dat u familie van elkaar bent. Een voordeel dat u wellicht hebt is dat de stamboom of genealogie van de bekende Eijgenraam wellicht al eens is onderzocht.


Lid van familie Eijgenraam ?
Maken bekende of beruchte bekendheden uit het verleden ook deel uit van uw familie Eijgenraam?

Google eens op "stamboom Eijgenraam" of "genealogie Eijgenraam" - wellicht heeft een ander al eens stamboomonderzoek gedaan naar familie Eijgenraam:

Meer achtergronden

Hoe leefde uw familie in de tijd? Om meer te weten over de tijd waarin uw voorouders leefden, welke beroepen zij deden en wat er gebeurde in die tijd, zijn een aantal bronnen te raadplegen.

Kijk ook eens op de startpagina van beeldbanken, voor een overzicht van beelden uit de Nederlandse geschiedenis en Nederlandse plaatsen. Erg geschikt om uw familieverleden beeld en kleur te geven.

geschiedenis Eijgenraam
Hoe leefde Eijgenraam in het verleden? Het bekende kunstwerk van Brueghel laat via uitgebeelde spreekwoorden zien hoe mensen in het verleden leefden.

Achtergrondinformatie uit het verleden. Bezoek de volgende websites:

 • WatWasWaar
  WatWasWaar geeft historische informatie over elke plek in Nederland.

 • Oude beroepen in beeld
  Heeft u een beroep gevonden van een van de voorouders Eijgenraam, en bent benieuwd wat dat voor beroep was? Kijk dan eens hier.

 • Nationaal Archief
  De collectie van het Nationaal Archief bestaat uit rijen gedrukte, geprinte of handgeschreven documenten, zo'n 300.000 kaarten, tekeningen en circa 14 miljoen foto's. Zoek nu naar Eijgenraam in het Nationaal Archief.

 • Krantenartikelen waarin Eijgenraam voorkomt
  Graaf in het verleden met oude kranten uit Nederland, Nederlands-Indië, Suriname, de Nederlandse Antillen en de Verenigde Staten. Het nieuws van toen in ruim 9 miljoen pagina's uit dagbladen uit de 17e, 18e, 19e en 20e eeuw.

 • Eijgenraam in het Geheugen van Nederland
  Het Geheugen van Nederland is een beeldbank waar u online de collecties van musea, archieven en bibliotheken kunt bekijken. De beeldbank geeft toegang tot het gedigitaliseerde erfgoed van meer dan honderd instellingen en biedt prachtig beeldmateriaal. Zoek nu naar Eijgenraam.

Historische archieven

De regionale archieven hebben een schat aan informatie om uw stamboomonderzoek mee op te zetten. Kijk op internet of ga er langs om meer gegevens over familieleden op te speuren.

Regionale archieven:

Naast archieven hebben gemeenten of steden zelf een eigen 'gemeentearchief'. Raadpleeg de website van betreffende gemeenten over hoe u toegang kunt krijgen tot die oude administraties.

informatie Eijgenraam
Vind meer informatie over familie Eijgenraam in de historische archieven.

Schrijfwijzen Eijgenraam?

Achternamen zijn door de geschiedenis niet altijd gelijk geschreven. De letter K wordt vervangen door een letter C of lettercombinatie CK (of andersom), de letter Y wordt een IJ, etc. etc. Welke schrijfwijzen zijn er bekend van Eijgenraam?


Klik op onderstaande link en klik vervolgens door op "varianten" om diverse varianten en schrijfwijzen te vinden voor de naam Eijgenraam. Zoek schrijfwijzen van Eijgenraam »

Programmatuur

Er is vaak veel informatie beschikbaar. Het kan handig zijn een programma (of software) te gebruiken voor het opslaan van alle gegevens, en hun onderlinge verbanden.

Er bestaan diverse genealogische programma's om te assisteren. Sommige zijn gratis, andere zijn betaald. Hier noemen wij een aantal bekende softwarepakketten die veel in Nederland worden gebruikt.

Hoewel u er ook voor kunt kiezen om uw gegevens online via een website vast te leggen, is het echter aan te bevelen toch met een programma te werken dat u installeert op uw PC of laptop, aangezien u dan altijd de gegevens bij de hand hebt (ook als u geen Internet beschikbaar heeft).

Let er op dat het ondersteuning geeft voor het uitwisselen van Gedcom gegevens. Met deze bestandsindeling kunt u gegevens uitwisselen tussen verschillende genealogische programma's.

Kijk zelf welk programma u het meest aanspreekt:

Terug in de geschiedenis Eijgenraam

Ook informatie over overleden familieleden is waardevol om uw onderzoek compleet te maken. Leg de gegevens die u tijdens uw speurwerk vindt slim vast, zodat u altijd de bronnen later kunt terugvinden.

Belangrijkste officiële bronnen van informatie:

 • Burgerlijke stand: gegevens vanaf 1811
 • Doop- trouw- en begraafboeken (DTB): gegevens van voor 1811

Deze bronnen zijn vaak te vinden in stadhuis van de gemeente en/of regionale of provinciale archieven. Het is dus van belang te zoeken in die archieven waar (en wanneer) het familielid geboren, getrouwd of begraven is. Begin uw zoektocht via de link hiernaast voor snel resultaat.

Deze gegevens kunnen helpen: volledige namen, geboorte-,trouw- en/of sterfdata en het kerkgenootschap (geloof) van uw familie.

Veel historische gegevens staan online (per provincie). Bezoek de online archieven »

Grafstenen Eijgenraam

overleden Eijgenraam
Informatie over overleden Eijgenraam familieleden geven veel aanvullende gegevens voor stamboomonderzoek

Bij begraafboeken en grafstenen gaat er niet in de eerste instantie om, om te hoe deze persoon Eijgenraam dood is gegaan - maar vooral om de jaartallen - want die bieden een link naar andere familieleden en om andere gegevens in uw onderzoek te valideren.

Heeft de familie Eijgenraam een familiewapen?

U kunt in bekende archievenopzoeken of er een familiewapen voor Eijgenraam te vinden is. Let op dat wanneer u een (of meerdere) familiewapen(s) vindt voor Eijgenraam die alleen mag gebruiken als u werkelijk in mannelijke lijn afstamt van diegene die het familiewapen Eijgenraam oorspronklijk gevoerd heeft (vergelijk hiervoor de gegevens van het betreffende familiewapen met uw stamboom).


Familiewapen Eijgenraam bekend?

Zoek naar familiewapen "Eijgenraam"

Kunt u geen familiewapen Eijgenraam vinden, wil dat nog niet betekenen dat uw familie geen familiewapen heeft of heeft gehad. Veel familiewapens zijn in de loop der tijd in vergetelheid geraakt. Tijdens uw onderzoek stuit u wellicht nog op een familiewapen.

Mocht u na stamboom- en genealogisch onderzoek tot de conclusie komen dat uw familie geen familiewapen heeft, dan kunt u kiezen voor: een familiewapen laten maken. Elke familie in Nederland is het toegestaan een familiewapen maken. Het familiewapen moet wel voldoen aan de heraldische regels en moet uniek zijn.

U kunt er meer over lezen op de betreffende website.

Familiewapen Eijgenraam laten maken

Hieronder enkele voorbeelden van hoe familiewapens er uit zien.

familiewapens 01
familiewapens 02
familiewapens 03
familiewapens 04

Onderdelen

Een familiewapen heeft verschillende onderdelen. Hieronder staan de belangrijkste beschreven. NB: het familiewapen hieronder is niet het familiewapen Eijgenraam, maar uitsluitend bedoeld als een voorbeeld van een familiewapen.

Wapenschild


Het wapenschild is het belangrijkste onderdeel van een familiewapen. Een wapenschild alleen is al voldoende om te gelden als familiewapen.


Helm


Bovenop het wapenschild staat een helm. De helm is niet uniek en kan dus verschillen per afbeelding van het familiewapen.


Helmteken (met wrong)


Het helmteken staat bovenop de helm. In veel gevallen is het een herhaling van een symbool uit het wapenschild. Soms wordt er gekozen voor een symbool dat specifiek past bij de drager. Het helmteken wordt aan de onderkant versierd met de wrong (een inelkaar gewrongen doek), die de kleuren heeft van het dekkleed.


Dekkleden


De dekkleden zijn de gekleurde kleden achter de helm. Zij bestaan in de regel uit twee kleuren.

Waar komt de familienaam Eijgenraam vandaan?

De naam Eijgenraam bestaat al eeuwen. Waar komt de naam vandaan? Via een klik op de kaart van het Meertens instituut kunt u zien waar de naam Eijgenraam in Nederland of België veel gebruikt wordt - veel gebruik is een aanwijzing waar de naam oorspronkelijk vandaan komt. Dat geeft u een aanknopingspunt waar u veel informatie over familieleden kunt vinden. U kunt dan in de gemeentearchieven van die gemeenten verder zoeken naar informatie over uw familie.


De naam Eijgenraam

De naam Eijgenraam: Waar komt de naam Eijgenraam vandaan? Zoek het op via deze link:

Nederland:
Zoek herkomst van Eijgenraam (NL) »

België:
Zoek herkomst van Eijgenraam (BE) »

Geef de familiegeschiedenis Eijgenraam kleur

Genealogisch onderzoek geeft in de regel alleen maar 'koude' feiten: wanneer is iemand geboren, wat zijn zijn/haar doopnamen, in welke plaats heeft men gewoond en wanneer en waar is men gestorven? Maar mooie familieverhalen vindt u niet in de officiële documenten. Hier een aantal tips om een kleurrijker beeld van de familie te krijgen.

 • Plan een interview met (oudere) familieleden
 • Vraag andere stamboomonderzoekers (genealogen) die dezelfde of aanverwachte families onderzoeken, wat zij hebben gehoord/gevonden van familie Eijgenraam
 • Vraag oudere inwoners van het dorpje waarin familie woonden naar verhalen over uw familie
 • Bezoek het lokale museum


Vind andere stamboomonderzoekers die bezig zijn met onderzoek naar familie Eijgenraam:

Wat betekent de naam Eijgenraam?

Uw voorouders hebben op een gegeven moment een naam gekozen of werden door omgeving op een bepaalde manier aangeduid. In 1811 werden de namen officieel vastgelegd; maar voor die tijd hadden mensen ook al achternamen. Waar is de naam Eijgenraam vandaan gekomen?

In veel gevallen is de herkomst van een achternaam terug te voeren op een van deze typen:

 • herkomstnaam: de naam is gebaseerd op de plaats (stad, plaats, gebied, streek, ...) waar eerste naamdrager vandaan kwam. Voorbeelden: Van Maastrigt, Van Montfoort, Den Hollander.
 • adresnaam: de naam komt van de plek (adres, naam van boerderij, naam van huis, of locatieaanduiding) waar eerste naamdrager woonde. Voorbeelden: Van der Poel, Zielhorst.
 • verwantschapsnamen: de naam komt van een familielid (vaak naam van der vader - ook wel een een patroniem genaamd). Voorbeelden: Petersen, Jansen.
 • beroepsnamen: de naam komt van gebaseerd op het beroep van de eerste naamdrager. Voorbeelden: De Bakker, Veerman, Visser, De Smidt.
 • eigenschapsnamen: vaak komt deze van een bijnaam van de naamdrager. De naam is in dat geval vaak gebaseerd op een eigenschap of kenmerk van de eerste naamdrager. Voorbeelden: De Wit, De Jong, De Korte.


betekenis naam Eijgenraam
Wat betekent Eijgenraam?

Klik op onderstaande knop en ga klik vervolgens door op "analyse en verklaring" om de verklaring te vinden voor de naam Eijgenraam. Zoek betekenis van Eijgenraam »

Naslagwerken familieonderzoek

Niet alleen online, maar ook in de boekhandel zijn veel aanwijzingen te vinden hoe men de genealogie van Eijgenraam kan onderzoeken. Hierbij een aantal verwijzingen naar enkele van de beste online te verkrijgen boekenvoor de beginnende en gevorderderde stamboomonderzoeker. Deze boeken kunnen helpen bij stamboomonderzoek naar:

Je Stamboom, Je Familiegeschiedenis
Je stamboom onderzoeken voor Dummies
Verborgen verleden
Het grote familieboek
 

Wie heet er nog meer Eijgenraam?

Wie heeft nog meer de naam Eijgenraam? Kijk eens op de sociale netwerken, en misschien herkent u zo al een (lang niet gesproken) familielid. Leg eens contact en wellicht kan hij/zij u verder helpen met nuttige informatie voor uw stamboomonderzoek.


meer familie Eijgenraam
Wie heet er ook Eijgenraam? Zoek onbekende familieleden op, op Sociale Netwerken.

Informatie uit het heden. Bezoek de volgende websites:

Extra ideeën voor stamboomonderzoek Eijgenraam

U zoekt nog meer bronnen om meer te weten te komen over familie Eijgenraam? Raadpleeg eens de volgende links:


bronnen stamboom Eijgenraam
Lees meer over stamboomononderzoek naar familie Eijgenraam

Is familie Eijgenraam van adel?

Veel genealogisch onderzoekers krijgen de vraag vroeg of laat wel eens gesteld: "Is mijn familie of een voorouder misschien ook van adel?"

De adel is een groep mensen die van oorsprong een elitaire positie innam. In Nederland bestaat naast de ongetitelde adel, die het predicaat jonkheer mag voeren, de getitelde adel. Deze kan de volgende adelijke titels voeren: ridder, baron, burggraaf, graaf, markies, hertog, prins. Tegenwoordig vindt er geen verheffing in de adelstand meer plaats, met uitzondering van (voormalige) leden van het Koninklijk huis.

We krijgen de vraag geregeld voor diverse families. Is mijn familie misschien van adel? Als u niet weet of uw familie van adel is, dan is de kans heel erg klein dat uw familie van adel is. Via onderstaande link krijgt u een overzicht van adelijke families in Nederland. Maar ook als Eijgenraam deel uit maakt van dit overzicht, is het nog niet zeker dat uw familie van adel is. U zou dan moeten aantonen dat uw familie in mannelijke lijn afstamt van de adelijke familie van Eijgenraam. Het is in Nederland verboden om adelijke titels te voeren, als u niet van adel bent.

De adelijke families

Meer weten over stamboom Eijgenraam

Meer hulp nodig bij uw genealogisch onderzoek naar Eijgenraam? Bedenk dan het volgende eens:


stamboom Eijgenraam uitzoeken
Meer weten over Eijgenraam?

Tips, suggesties of aanvullingen?

Heeft u suggesties, verbeteringen of aanvullingen - laat het ons weten! Met uw hulp kunnen we nog meer mensen helpen met het vinden en opstellen van de eigen stamboom.

 
Stambomen op achternaam: A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z


Meer links voor stambomen: stamboom Bolding | stamboom Blansjaar | stamboom America | stamboom Buining | stamboom Breijer