de bronnen voor

Stamboom Den Biggelaar


Overzicht van de bronnen voor stamboom Den Biggelaar
Benieuwd naar de stamboom van uw familie Den Biggelaar? Begin hieronder met een overzicht van aanpak voor de stamboom van uw familie Den Biggelaar. De verwijzingen op deze page zijn gepersonaliseerd voor uw familie.
Tip: naast de online bronnen op deze website, is dit een aanrader:
je stamboom familiegeschiedenis Stamboom
&
Familiegeschiedenis
»

Begin de stamboom Den Biggelaar in 5 minuten


Het starten met stamboom Den Biggelaar is in de basis heel simpel. U start de stamboom namelijk bij u zelf - en bij uw (bekende) familieleden.

Noteer van elk familielid:

 • naam (volledige doop- en evt. meisjesnaam)
 • geboorte (datum en plaats)
 • huwelijk (datum en plaats)
 • sterfte (datum en plaats)

Vraag uw andere familieleden (vader, moeder, oom, tante, neef, nicht, etc.) naar ontbrekende gegevens, zodat u een zo'n compleet mogelijk beeld heeft.. Of duik in uw en hun familiedocumenten, op zoek naar de gegevens.

stamboom Den Biggelaar
De stamboom maken Den Biggelaar

Stamboomonderzoek naar Den Biggelaar - zelf doen?

Stamboomonderzoek is een interessante bezigheid. Onderzoek naar de familie Den Biggelaar hoeft niet alleen een boeiende (en soms zelfs verslavende) puzzel te zijn, maar geeft ook nog eens waardevol resultaat. Een goed uitgezochte stamboom is mooi voor uzelf, uw kinderen, andere familieledenen anderen die ook onderzoek doen naar Den Biggelaar.

Op deze site vindt u veel tips, bronnen voor het uitvoeren van stamboomonderzoek. De meeste verwijzingen zijn gepersonaliseerd voor de stamboom van familie Den Biggelaar, zodat u snel bruikbare resultaten zult vinden voor de stamboom Den Biggelaar.

Stamboomonderzoek kunt u met diverse bronnen op internet en boeken over het onderwerp prima zelf uitvoeren. Maar mocht u zelf geen tijd hebben, of hulp nodig hebben met een vastgelopen stamboomonderzoek, neem dan eens contact op met een stamboomonderzoeker. Zij kunnen u vaak verder helpen - of zelfs een onderzoek naar Den Biggelaar uitvoeren.

Stamboomonderzoek Den Biggelaar
Doe zelf stamboomonderzoek of schakel een genealoog in

Familieboek Den Biggelaar

Sommige families vinden het mooi hun stamboomonderzoek of familiegeschiedenis te laten landen in een familie- of stamboomboek.

verborgen verleden Den Biggelaar
Stel een familieboek op over het
Verborgen Verleden van Den Biggelaar

Boek Verborgen Verleden »

Diverse genealogen kunnen u helpen met stamboomonderzoek of het opstellen van een familieboek. Een aantal deskundig genealogen is bereikbaar via Stamboom Familie, via de volgende verwijzing:

Contact met Genealoog »

NB: Om rekening mee te houden

Bij stamboomonderzoek naar Den Biggelaar is het van belang om rekening te houden met de volgende punten.

 • Eenzelfde achternaam Den Biggelaar betekent niet per definitie dat er een bloedband is (met andere woorden: dat het familie is). Controleer gevonden gegevens altijd met originele bronnen en zo mogelijk met diverse bronnen.
 • Wees er van bewust dat er in (ook online) stamboom gegevens fouten zijn geslopen (door onleesbaarheid, schrijffouten, incorrect uitgevoerd onderzoek, etc.). Controleer daarom altijd de bronnen zelf. En probeer feiten te cross-checken (via meerdere bronnen te verifieren).
 • Houd bij waar u gegevens gevonden heeft. Zodat u het kunt controleren.
 • (Delen van) andermans stamboomonderzoeken naar Den Biggelaar zijn wellicht auteursrechtelijk beschermd. Gebruik altijd de originele bron om auteursrechtelijke issues te voorkomen en daarnaast om direct de betrouwbaarheid van de data te verifieren.


Den Biggelaar online
Den Biggelaar online gevonden? Controleer de oorspronkelijke bronnen.

Online informatie voor Stamboom Den Biggelaar

Snel resultaat: doe een online zoektocht naar de familie Den Biggelaar. Wist u dat tegenwoordig veel gegevens over uw stamboom snel online te zoeken zijn?Let op: merk op dat gegevens van derden incorrect kunnen zijn. Controleer altijd de originele bronnen.

Zoek de gegevens op en controleer dan altijd vanuit uw bekende gegevens. Controleer gegevens met behulp van volledige naam, beschikbare datum en plaats of u de juiste persoon hebt. U heeft dan weer een puzzle stukje gevonden en kunt verder met het volgende familielid.


familie Den Biggelaar
Online zijn veel gegevens te vinden over voorouders en familie Den Biggelaar

Eenvoudig informatie vinden voor de familie Den Biggelaar? Vind direct resultaat op de volgende websites:

 • Archieven Den Biggelaar
  Archieven.nl is een grote collectie van (online) documenten van 85 Nederlandse archieven. Met o.a. personen, akten en krantenpagina's.

 • MyHeritage.com Den Biggelaar
  MyHeritage heeft een grote verzameling van familiegegevens, waaronder stambomen, volkstellingen en geboorte- huwelijk- en overlijdensakten. Zoek nu online op familienaam Den Biggelaar.
 • CBG Den Biggelaar
  Het Centraal Bureau voor Genealogie (CBG) is het landelijk kennis- en documentatiecentrum voor stamboomonderzoek (genealogie) en verwante wetenschappen. Zoek nu in de CBG archieven naar "Den Biggelaar".

 • Zoek "Den Biggelaar" in Genealogie Online
  Genealogie Online is een verzameling van stambomen en genealogische documenten.

Stamboom steeds meer uitzoeken

U wilt stamboom steeds meer laten groeien? Ga verder terug in de historie met verder onderzoek naar Den Biggelaar. Kies eerst welke informatie u verder wilt onderzoeken om uw stamboom te laten groeien.

Er zijn diverse soorten onderzoek te doen:

 • stamreeks Den Biggelaar: onderzoek naar al uw voorvaders (of -moeders)
 • kwartierstaat Den Biggelaar: onderzoek naar al uw voorouders
 • genealogie Den Biggelaar: onderzoek naar alle mannelijke (of vrouwelijke) nakomelingen (bijvoorbeeld van een van uw voorouders)
 • parenteel Den Biggelaar: dit is onderzoek naar alle nakomelingen (bijvoorbeeld van een van uw voorouders)

De meeste onderzoekers starten een stamboom als stamreeks, om hun voorvaders te onderzoeken. Hiermee is bijvoorbeeld het begin van de achternaam Den Biggelaar te vinden, de stamvader Den Biggelaar en daarnaast vaak ook de beroepen van de voorvaders. Soms stuit mee op een familiewapen Den Biggelaar.

De stamreeks Den Biggelaar geeft ook een goed begin voor alle andere typen genealogisch onderzoek naar de stamboom Den Biggelaar.stamvader Den Biggelaar
Stamvader Den Biggelaar is de naamgever van de familie Den Biggelaar


stamreeks Den Biggelaar
kwartierstaat Den Biggelaar
genealogie Den Biggelaar
parenteel Den Biggelaar

Schrijfwijzen Den Biggelaar?

Achternamen zijn door de geschiedenis niet altijd hetzelfde geschreven. De letter K wordt vervangen door een letter C of lettercombinatie CK (of andersom), de letter Y wordt een IJ, etc. etc. Andere schrijfwijzen kunnen voorkomen binnen één familie. Welke schrijfwijzen zijn er bekend van Den Biggelaar?


Klik op onderstaande knop en klik vervolgens door op "varianten" om diverse varianten en schrijfwijzen te vinden voor de naam Den Biggelaar. Zoek schrijfwijzen van Den Biggelaar »

Naslagwerken voor genealogisch onderzoek

Ook in de boekenwinkel zijn veel aanwijzingen te vinden hoe men de stamboom van Den Biggelaar kan uitzoeken. Hier een verwijzing naar een paar van de beste naslagwerken. De volgende boeken kunnen helpen bij het familieonderzoek:

Je Stamboom, Je Familiegeschiedenis
Verborgen verleden
Het grote familieboek
Je stamboom onderzoeken voor Dummies
 

Terug in de geschiedenis Den Biggelaar

Wanneer u al wat gegevens van familieleden hebt gevonden, kunt u verder terug in de tijd. Ook gegevens over overleden Den Biggelaar-familieleden is waardevol om uw onderzoek compleet te maken. Leg de informatie die u tijdens uw onderzoek vindt bij uw onderzoek slim vast, zodat u altijd de bronnen later kunt terugvinden.

Belangrijkste officiële bronnen van informatie:

 • Burgerlijke stand: gegevens vanaf 1811
 • Doop- trouw- en begraafboeken (DTB): gegevens van voor 1811

Deze bronnen zijn vaak te raadplegen in stadhuis van de gemeente en/of regionale of provinciale archieven. Het is van belang te zoeken in die archieven waar (en wanneer) het familielid geboren, getrouwd of begraven is. Begin uw zoektocht via de link hiernaast voor snel resultaat.

Deze gegevens kunnen helpen met het vinden van de juiste personen: volledige namen, geboorte-,trouw- en/of sterfdata en het kerkgenootschap (geloof) van uw familie.

Veel historische gegevens staan online. Bezoek de online archieven »

Grafstenen Den Biggelaar

overleden Den Biggelaar
Grafstenen van overleden Den Biggelaar familieleden geven veel gegevens voor stamboomonderzoek

Bij informatie uitbegraafboeken en grafstenen gaat er niet in de eerste instantie om, om te waaraan deze persoon Den Biggelaar dood is gegaan - maar vooral om de jaartallen - want die bieden een link naar andere familieleden en om andere gegevens in uw onderzoek te valideren.

Meer achtergronden

Hoe leefde uw familie in de tijd? Om meer te weten over de tijd waarin uw voorouders leefden, welke beroepen zij deden en wat er speelde in die tijd, zijn een aantal interessante bronnen te raadplegen.

Kijk eens op de startpagina van beeldbanken, voor een overzicht van beelden uit de Nederlandse geschiedenis. Erg geschikt om uw familiegeschiedenis beeld en kleur te geven.

geschiedenis Den Biggelaar
Hoe leefde Den Biggelaar in het verleden? Het bekende kunstwerk van Brueghel toont hoe mensen in het verleden leefden en werkten.

Achtergrondinformatie uit het verleden. Bezoek de volgende websites:

 • Den Biggelaar in het Geheugen van Nederland
  Het Geheugen van Nederland is een beeldbank waar u online de collecties van musea, archieven en bibliotheken kunt bekijken. De beeldbank geeft toegang tot het gedigitaliseerde erfgoed van meer dan honderd instellingen en biedt prachtig beeldmateriaal. Zoek nu naar Den Biggelaar.

 • Bibliografie Den Biggelaar
  De Digitale Bibliografie Nederlandse Geschiedenis (DBNG) is een online bibliografie over de Nederlandse geschiedenis van prehistorie tot heden. Zoek nu hoe de naam Den Biggelaar voorkomt in de geschiedenis.

 • WatWasWaar
  WatWasWaar geeft historische informatie over elke plek in Nederland.

 • Nationaal Archief
  De collectie van het Nationaal Archief bestaat uit rijen gedrukte, geprinte of handgeschreven documenten, zo'n 300.000 kaarten, tekeningen en circa 14 miljoen foto's. Zoek nu naar Den Biggelaar in het Nationaal Archief.

Vastleggen van alle stamboomdata

Er is vaak veel informatie beschikbaar. Het kan handig zijn een programma (of software) te gebruiken voor het vastleggen van alle data, en hun onderlinge verbanden.

In de markt bestaan diverse genealogische programma's om daarbij te helpen. Sommige programma's zijn gratis, andere zijn betaald. Hier noemen wij een aantal bekende softwarepakketten die veel worden gebruikt.

Hoewel u er ook voor kunt kiezen om uw gegevens online via een website vast te leggen, is het echter aan te bevelen met een programma te werken dat u installeert op uw PC of laptop, aangezien u dan altijd de gegevens bij de hand hebt (ook als u geen Internet beschikbaar heeft). De meeste programma's kunnen de gegevens eenvoudig met elkaar en online diensten uitwisselen.

Let er op dat het programma ondersteuning biedt voor het uitwisselen van Gedcom gegevens. Met dit gegevensformaat kunt u gegevens uitwisselen tussen verschillende genealogische programma's.

Kijk zelf welk programma u het meest aanspreekt:

Wat betekent de naam Den Biggelaar?

Wat betekent de naam Den Biggelaar? Uw voorouders hebben een naam gekozengenoemd. Waar is de naam Den Biggelaar op gebaseerd?

In veel gevallen is de herkomst van een achternaam terug te voeren op een van onderstaande klassificaties:

 • herkomstnaam: de naam is gebaseerd op de plaats (stad, plaats, gebied, streek, ...) waar eerste naamdrager vandaan kwam. Voorbeelden: Van Maastrigt, Van Montfoort, Den Hollander.
 • adresnaam: de naam is gebaseerd op de plek (adres, naam van boerderij, naam van huis, of locatieaanduiding) waar eerste naamdrager woonde. Voorbeelden: Van der Poel, Zielhorst.
 • verwantschapsnamen: de naam is gebaseerd op een familielid (vaak naam van der vader - ook wel een een patroniem genaamd). Voorbeelden: Petersen, Jansen.
 • beroepsnamen: de naam komt van gebaseerd op het beroep van de eerste naamdrager. Voorbeelden: De Bakker, Veerman, Visser, De Smidt.
 • eigenschapsnamen: vaak gebaseerd op een bijnaam van de naamdrager. De naam is in dat geval vaak gebaseerd op een eigenschap of kenmerk van de eerste naamdrager. Voorbeelden: De Wit, De Jong, De Korte.


betekenis naam Den Biggelaar
Wat betekent Den Biggelaar?

Klik op onderstaande knop en ga klik vervolgens door op "analyse en verklaring" om de verklaring te vinden voor de naam Den Biggelaar. Zoek betekenis van Den Biggelaar »

Wie heet er nog meer Den Biggelaar?

Wie heeft nog meer de achternaam Den Biggelaar? Kijk eens op de sociale netwerken, en wellicht herkent u zo al een (lang niet gesproken) familielid. Leg eens contact en wellicht kan hij/zij u verder helpen met informatie voor uw stamboomonderzoek.


meer familie Den Biggelaar
Wie heet er nog meer Den Biggelaar? Tip: Zoek bekende of onbekende familieleden op, op Online Sociale Netwerken.

Informatie uit het heden. Bezoek de volgende websites:

Heeft de familie Den Biggelaar een familiewapen?

U kunt in de bekende archieven (zoals bijvoorbeeld die van het Centraal Bureau voor de Genealogie) speuren of er een familiewapen voor Den Biggelaar te vinden is. Let op dat wanneer u een (of meerdere) familiewapen(s) vindt voor Den Biggelaar die alleen mag gebruiken indien u werkelijk in mannelijke lijn afstamt van de voorvader die het familiewapen Den Biggelaar oorspronklijk heeft gevoerd (vergelijk daarvoor de gegevens van het betreffende familiewapen met uw stamboom).


Familiewapen Den Biggelaar bekend?

Zoek naar familiewapen "Den Biggelaar"

Kunt u geen familiewapen voor Den Biggelaar vinden, dan wil dat nog niet zeggen dat uw familie geen familiewapen heeft gehad. Veel familiewapens zijn in de loop der tijd "zoek" geraakt. Tijdens uw onderzoek stuit u wellicht nog op een familiewapen.

Heeft uw familie geen familiewapen, dan kunt u kiezen voor: een familiewapen laten maken. Elke familie in Nederland is het toegestaan een familiewapen maken. Het familiewapen moet wel voldoen aan de regels van de heraldiek en moet uniek zijn.

Het is aan te raden een heraldicus in te schakelen als u een familiewapen wilt laten maken. U kunt er meer over lezen op de betreffende website.

Familiewapen Den Biggelaar laten maken

Hieronder enkele voorbeelden hoe familiewapens er uit zien.

familiewapens 01
familiewapens 02
familiewapens 03
familiewapens 04

Onderdelen

Een familiewapen heeft verschillende delen. Hieronder staan de belangrijkste beschreven. NB: het familiewapen hieronder is niet het familiewapen Den Biggelaar, maar slechts een voorbeeld van een familiewapen.

Wapenschild


Het wapenschild is het belangrijkste onderdeel van een familiewapen. Een wapenschild alleen is al voldoende om te gelden als familiewapen.


Helm


Boven het wapenschild staat een helm.


Helmteken (met wrong)


Het helmteken staat bovenop de helm. In veel gevallen is het een herhaling van een symbool uit het wapenschild. Soms wordt er gekozen voor een symbool dat specifiek past bij de drager. Het helmteken wordt aan de onderkant versierd met de wrong (een inelkaar gewrongen doek), die de kleuren heeft van het dekkleed.


Dekkleden


De dekkleden zijn de gekleurde kleden achter de helm. Zij bestaan in de regel uit twee kleuren - een kleur op de achterkant, en een (metaal)kleur aan de binnenkant (voering).

Aanvullende bronnen

U zoekt aanvullende ideeën voor de stamboom van familie Den Biggelaar? Raadpleeg eens de volgende links:


bronnen stamboom Den Biggelaar
Lees meer over stamboomononderzoek naar Den Biggelaar

Geef de familiegeschiedenis Den Biggelaar kleur

Stamboomonderzoek geeft vaak alleen maar droge feiten: wanneer is iemand geboren, wat zijn de namen, in welke plaats woonde de persoon en wanneer en waar is men gestorven? Maar mooie familieverhalen en typische annekdotes van de familie vindt u niet terug in de officiële documenten. Hier een aantal handige tips om een kleurrijker beeld van de familie te krijgen.

 • Plan een interview met (oudere) familieleden
 • Vraag andere stamboomonderzoekers (genealogen) die dezelfde of aanverwachte families onderzoeken, wat zij hebben gehoord/gevonden van familie Den Biggelaar
 • Vraag oudere inwoners van het dorpje waarin familie woonden naar verhalen over uw familie


Vind ook andere genealogen die bezig zijn met genealogische onderzoek naar familie Den Biggelaar:

Waar komt de naam Den Biggelaar vandaan?

De naam Den Biggelaar bestaat zeker al honderden jaren. Waar komt de naam vandaan? Via een kaart kunt u zien waar Den Biggelaar in Nederland of België veel gehanteerd wordt - een sterke aanwijzing waar de naam ook van oorsprong vandaan komt. U kunt dan in de gemeentedocumenten van die gemeenten verder zoeken naar informatie over uw familie.


De naam Den Biggelaar

De naam Den Biggelaar: Waar komt de naam Den Biggelaar nu vandaan? Zoek het op via deze link:

Nederland:
Zoek herkomst van Den Biggelaar (NL) »

België:
Zoek herkomst van Den Biggelaar (BE) »

Ben ik familie van de "bekende" Den Biggelaar?

Heeft u dezelfde naam als een bekende Nederlandse beroemdheid, bekende familie Den Biggelaar, de beruchte boef Den Biggelaar, of filmster Den Biggelaar? Het is niet zeker dat u familie bent.

Dezelfde achternaam als een beroemd figuur wil niet zeggen dat u per se familie bent. Er zijn heel veel personen die toevalligerwijze eenzelfde achternaam hebben.

Om te achterhalen of u familie bent van de bekende figuur, dient u stamboom onderzoek te doen naar die van de algemeen bekende persoon. Wanneer u gemeenschappelijke voorouders hebt of onderdeel bent van dezelfde stamboom kunt u oprecht zeggen dat u familie bent. Een voordeel dat u wellicht hebt, is dat de genealogie van de beroemde Den Biggelaar wellicht al eens is uitgeplozen.


Lid van familie Den Biggelaar ?
Maken bekende of beruchte bekendheden van vroeger ook deel uit van uw familie Den Biggelaar?

Google eens op "stamboom Den Biggelaar" of "genealogie Den Biggelaar" - wellicht heeft een ander al eens onderzoek gedaan naar uw of andere familie Den Biggelaar:

Historische archieven

De historische archieven hebben een schat aan informatie om een stamboom mee op te zetten. Kijk op internet of ga er langs om meer gegevens over uw familie te acherhalen.

Regionale archieven:

Naast regionale archieven hebben gemeenten of steden zelf een eigen 'gemeentearchief'.

informatie Den Biggelaar
Vind ook informatie over familie Den Biggelaar in de lokale archieven.

Is familie Den Biggelaar van adel?

Veel stamboom onderzoekers krijgen de vraag eens gesteld: "Is mijn familie misschien ook van adel?"

De adel is een deel van de bevolking die van oorsprong een elitaire positie innam. In Nederland bestaat naast de ongetitelde adel, die het predicaat jonkheer mag voeren, de getitelde adel. Deze kan de volgende adelijke titels voeren: ridder, baron, burggraaf, graaf, markies, hertog, prins. Tegenwoordig vindt er geen verheffing in de adelstand meer plaats, met uitzondering van (voormalige) leden van het Koninklijk huis.

Als u niet weet of uw familie van adel is, dan is de kans heel erg klein dat uw familie van adel is. Via onderstaande link krijgt u een overzicht van adelijke families in Nederland. Maar ook als Den Biggelaar deel uit maakt van deze lijst, is het nog lang niet zeker dat uw familie van adel is. U zou dan moeten aantonen dat uw familie in mannelijke lijn afstamt van de adelijke familie van Den Biggelaar. Het is in Nederland verboden om adelijke titels te voeren, als u niet van adel bent.

De Nederlandse adelijke families

Aavullende input voor de stamboom Den Biggelaar

Meer hulp nodig bij uw genealogisch onderzoek Den Biggelaar? Bedenk dan het volgende eens:


stamboom Den Biggelaar uitzoeken
Meer weten over de stamboom Den Biggelaar?

Tips, suggesties of aanvullingen?

Heeft u suggesties, verbeteringen of aanvullingen - laat het ons weten! Met uw hulp kunnen we nog meer mensen helpen met het vinden en opstellen van de eigen stamboom.

 
Stambomen op achternaam: A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z


Meer links voor stambomen: stamboom Van Bart | stamboom Akkus | stamboom Van Avezaath | stamboom Bechtold | stamboom Ament