de beste online bronnen

Stamboom De Lorijn


Overzicht van de beste gegevens voor stamboom De Lorijn
Benieuwd naar de stamboom van familie De Lorijn? Begin hier met de genelaogie van uw familie. De verwijzingen zijn zoveel mogelijk specifiek voor De Lorijn.
Suggestie: naast de online bronnen op deze website, kijk ook eens naar:
je stamboom familiegeschiedenis Stamboom
&
Familiegeschiedenis
»

Start de stamboom De Lorijn in 5 minuten


Het begin van stamboom De Lorijn is eigenlijk heel simpel. U begint de stamboom namelijk bij u zelf - en bij uw (bekende) familie.

Noteer van elk familielid:

 • naam (volledige doop- en evt. meisjesnaam)
 • geboorte (datum en plaats)
 • huwelijk (datum en plaats)
 • sterfte (datum en plaats)

Vraag uw andere familieleden (vader, moeder, oom, tante, neef, nicht, etc.) naar ontbrekende details. Of duik in uw en hun familiedocumenten, op zoek naar de gegevens. Het is belangrijk dat het begin van uw stamboomonderzoek zo compleet mogelijk gebeurt.

stamboom De Lorijn
Uw stamboom maken De Lorijn

Stamboomonderzoek naar De Lorijn - zelf doen?

Onderzoek naar de familie De Lorijn hoeft niet alleen een boeiende puzzel te zijn, maar geeft ook nog eens waardevol resultaat. Een goed uitgezochte stamboom is mooi voor uzelf, uw kinderen, andere familieleden - en zelfs anderen die ook onderzoek doen naar De Lorijn.

Op deze pagina vindt u veel tips voor het doen vanstamboomonderzoek. De meeste verwijzingen zijn specifiek gemaakt voor de stamboom van familie De Lorijn, zodat u snel bruikbare resultaten zult vinden - specifiek voor stamboom De Lorijn.

Stamboomonderzoek kunt u met diverse bronnen op internet en boeken over het onderwerp zelf uitvoeren. Maar mocht u zelf geen tijd hebben, of hulp nodig hebben met een vastgelopen stamboomonderzoek, neem dan eens contact op met een stamboomonderzoeker. Zij kunnen u verder helpen - of zelfs een onderzoek naar De Lorijn uitvoeren.

Stamboomonderzoek De Lorijn
Doe zelf stamboomonderzoek of schakel een genealoog in

Familieboek De Lorijn

Sommige onderzoekers vinden het mooi hun familiegeschiedenis op te nemen in een familie- of stamboomboek.

verborgen verleden De Lorijn
Stel een familieboek op over het
Verborgen Verleden van De Lorijn

Boek Verborgen Verleden »

Diverse genealogen kunnen u helpen met stamboomonderzoek of het opstellen van een familieboek. Een aantal deskundig genealogen is bereikbaar via Stamboom Familie, via de volgende verwijzing:

Contact met Genealoog »

Online informatie voor Stamboom De Lorijn

Wist u dat tegenwoordig heel veel gegevens over uw voorouders online te zoeken zijn?Let op: wees er altijd op bedacht dat data van anderen onjuist kunnen zijn. Controleer daarom altijd de originele bronnen.

Zoek de gegevens op en controleer dan altijd vanuit uw bekende gegevens. Controleer met behulp van volledige naam, beschikbare datum en plaats of u de juiste persoon hebt. U heeft dan weer een puzzle stukje gevonden en kunt verder met het volgende familielid.


familie De Lorijn
Online zijn veel gegevens te vinden over voorouders en familie De Lorijn

Snel veel gegevens vinden voor de familie De Lorijn? Zoek resultaat op de volgende sites:

 • Archieven De Lorijn
  Archieven.nl is een grote collectie van (online) documenten van 85 Nederlandse archieven. Met o.a. personen, akten en krantenpagina's.

 • MyHeritage.com De Lorijn
  MyHeritage heeft een grote verzameling van familiegegevens, waaronder stambomen, volkstellingen en geboorte- huwelijk- en overlijdensakten. Zoek nu online op familienaam De Lorijn.
 • Zoek "De Lorijn" in Genealogie Online
  Genealogie Online is een verzameling van stambomen en genealogische documenten.

 • WieWasWie De Lorijn
  WieWasWie is een samenwerking tussen een groot aantal historische archiefinstellingen, speciaal gericht op stambomen. De digitale gegevens worden dagelijks uitgebreid. Zoek nu naar "De Lorijn".

 • FamilySearch.org De Lorijn
  FamilySearch.org is de website van de Mormonen, die heel veel gegevens van stambomen over de hele wereld verzameld hebben. Zoek nu online op familienaam De Lorijn.

 • CBG De Lorijn
  Het Centraal Bureau voor Genealogie (CBG) is het landelijk kennis- en documentatiecentrum voor stamboomonderzoek (genealogie) en verwante wetenschappen. Zoek nu in de CBG archieven naar "De Lorijn".

Waarschuwing: Om in de gaten te houden

Bij het uitvoeren van uw stamboomonderzoek naar De Lorijn is het belangrijk om altijd rekening te houden met het volgende.

Aandachtspunten:

 • Een identieke naam De Lorijn betekent niet vanzelf dat er een bloedband bestaat (met andere woorden: dat het familie betreft). Controleer gevonden gegevens altijd met originele bronnen, zo mogelijk met diverse bronnen.
 • Wees er van bewust dat er in (ook online) historische gegevens mogelijk veel fouten zijn geslopen (door onleesbaarheid, schrijffouten, onjuist onderzoek, etc.). Controleer daarom altijd de bronnen zelf. En probeer feiten te cross-checken (via meerdere bronnen te controleren).
 • Houd altijd bij waar u bepaalde gegevens ontdekt hebt. Zodat u het kunt (her)controleren.
 • (Delen van) andermans stamboomonderzoeken naar De Lorijn zijn wellicht auteursrechtelijk beschermd. Zoek altijd de originele bronnen om copyright discussies te omzeilen EN om direct de betrouwbaarheid van de gegevens te controleren.


De Lorijn online
Gegevens van De Lorijn online gevonden? Controleer altijd de bronnen.

Stamboom De Lorijn meer uitzoeken

U wilt stamboom steeds meer uitzoeken? Ga steeds verder terug in de tijd met verder stamboomonderzoek naar De Lorijn. Kies eerst welke informatie u verder wilt uitzoeken om uw stamboom verder te laten groeien.

Er zijn diverse typen onderzoek uit te voeren:

 • stamreeks De Lorijn: onderzoek naar al uw voorvaders (of -moeders)
 • kwartierstaat De Lorijn: stamboomonderzoek naar al uw voorouders
 • genealogie De Lorijn: stamboomonderzoek naar alle mannelijke (of vrouwelijke) nakomelingen (bijvoorbeeld van een van uw voorouders)
 • parenteel De Lorijn: dit is onderzoek naar alle nakomelingen (bijvoorbeeld van een van uw voorouders)

De meeste genealogen starten een stamboom als stamreeks, om hun voorvaders in kaart te brengen. Hiermee is bijvoorbeeld het begin van naam De Lorijn te vinden, de stamvader De Lorijn en daarnaast vaak ook de beroepen van de voorouders. Soms komen ze zo ook al een familiewapen tegen.

De stamreeks De Lorijn geeft een goede basis voor alle andere typen genealogisch onderzoek naar de familie De Lorijn.stamvader De Lorijn
Stamvader De Lorijn is de naamgever van de familie De Lorijn


stamreeks De Lorijn
kwartierstaat De Lorijn
genealogie De Lorijn
parenteel De Lorijn

Wat is de oorsprong van de familienaam De Lorijn?

De naam De Lorijn bestaat al honderden jaren. Waar komt de naam vandaan? Via een kaart ziet u waar de naam De Lorijn in Nederland of België veel gehanteerd is - veel gebruik is een sterke aanwijzing waar de naam oorspronkelijk vandaan komt. U kunt dan in de gemeentebibliotheken van de betreffende gemeenten verder zoeken naar informatie over uw familie.


De naam De Lorijn

De naam De Lorijn: Maar waar komt de naam De Lorijn nu vandaan? Zoek de oorsprong op via deze links:

Nederland:
Zoek herkomst van De Lorijn (NL) »

België:
Zoek herkomst van De Lorijn (BE) »

Programmatuur

Wanneer u een tijdje bezig bent geweest met onderzoek naar familie De Lorijn ziet u wellicht snel door de bomen het bos niet meer. Er is bij onderzoek zoveel informatie beschikbaar. Het kan handig zijn een programma te gebruiken voor het vastleggen van alle data.

Er bestaan diverse genealogische programma's om te assisteren. Sommige programma's zijn gratis. Hier noemen wij een aantal bekende softwarepakketten die veel worden gebruikt.

Hoewel u er ook voor kunt kiezen om uw gegevens online via een website vast te leggen, is het echter aan te bevelen toch met een programma te werken dat u installeert op uw PC of laptop, aangezien u dan altijd de gegevens bij de hand hebt (ook als u geen Internet beschikbaar heeft).

Let op dat het programma ondersteuning geeft voor het uitwisselen van Gedcom gegevens. Met deze bestandsindeling kunt u gegevens uitwisselen tussen programma's.

Kijk zelf welk programma u het meest aanspreekt:

Schrijfwijzen De Lorijn?

Achternamen zijn in het verleden niet altijd gelijk geschreven. De letter K wordt vervangen door een letter C of lettercombinatie CK (of andersom), de letter Y wordt een IJ, etc. etc. Andere schrijfwijzen kunnen voorkomen binnen één familie. Welke schrijfwijzen zijn er bekend van De Lorijn?

Bovendien wordt soms eenzelfde persoon aangeduid met meerdere namen.


Klik op onderstaande knop en klik vervolgens door op "varianten" om diverse varianten en schrijfwijzen te vinden voor de naam De Lorijn. Zoek schrijfwijzen van De Lorijn »

Meer achtergronden

Hoe leefde uw familieleden in de tijd dat zij leefden? Om meer te weten over de tijd waarin uw voorouders leefden, welke beroepen zij deden en wat er gebeurde in die tijd, zijn een aantal interessante bronnen te raadplegen.

Kijk ook eens op de pagina van beeldbanken, voor een overzicht van beelden uit de Nederlandse geschiedenis en Nederlandse plaatsen. Erg geschikt om uw familiegeschiedenis beeld en kleur te geven.

geschiedenis De Lorijn
Hoe leefde De Lorijn vroeger? Het bekende kunstwerk van Brueghel geeft een beeld hoe mensen vroeger leefden en werkten.

Achtergrondinformatie uit het verleden. Bezoek de volgende websites:

 • De Lorijn in het Geheugen van Nederland
  Het Geheugen van Nederland is een beeldbank waar u online de collecties van musea, archieven en bibliotheken kunt bekijken. De beeldbank geeft toegang tot het gedigitaliseerde erfgoed van meer dan honderd instellingen en biedt prachtig beeldmateriaal. Zoek nu naar De Lorijn.

 • Bibliografie De Lorijn
  De Digitale Bibliografie Nederlandse Geschiedenis (DBNG) is een online bibliografie over de Nederlandse geschiedenis van prehistorie tot heden. Zoek nu hoe de naam De Lorijn voorkomt in de geschiedenis.

 • Nationaal Archief
  De collectie van het Nationaal Archief bestaat uit rijen gedrukte, geprinte of handgeschreven documenten, zo'n 300.000 kaarten, tekeningen en circa 14 miljoen foto's. Zoek nu naar De Lorijn in het Nationaal Archief.

 • Oude beroepen in beeld
  Heeft u een beroep gevonden van een van de voorouders De Lorijn, en bent benieuwd wat dat voor beroep was? Kijk dan eens hier.

 • Krantenartikelen waarin De Lorijn voorkomt
  Graaf in het verleden met oude kranten uit Nederland, Nederlands-Indië, Suriname, de Nederlandse Antillen en de Verenigde Staten. Het nieuws van toen in ruim 9 miljoen pagina's uit dagbladen uit de 17e, 18e, 19e en 20e eeuw.

 • WatWasWaar
  WatWasWaar geeft historische informatie over elke plek in Nederland.

Extra bronnen voor de stamboom De Lorijn

U zoekt aanvullende ideeën om meer te weten te komen over de stamboom van familie De Lorijn? Kijk dan eens bij de volgende links:


bronnen stamboom De Lorijn
Lees meer over stamboomononderzoek naar De Lorijn

Heeft de familie De Lorijn een familiewapen?

U kunt in de bekende archieven (zoals bijvoorbeeld die van het Centraal Bureau voor de Genealogie) speuren of er een familiewapen voor De Lorijn te vinden is. Let op dat wanneer u een (of meerdere) familiewapen(s) vindt voor De Lorijn die alleen mag gebruiken indien u echt in mannelijke lijn afstamt van diegene die het familiewapen oorspronklijk gevoerd heeft (vergelijk daarvoor de gegevens van het betreffende familiewapen met uw stamboom).


Familiewapen De Lorijn bekend?

Zoek naar familiewapen "De Lorijn"

Kunt u geen familiewapen voor De Lorijn vinden, wil dat nog niet direct betekenen dat uw familie geen familiewapen heeft gehad. Veel familiewapens zijn in de loop der tijd buiten gebruik geraakt. Tijdens uw onderzoek vindt u wellicht nog een familiewapen.

Mocht u na stamboom- en genealogisch onderzoek tot de conclusie komen dat uw familie geen familiewapen heeft, dan kunt u een eigen familiewapen laten maken. Elke familie in Nederland mag een familiewapen maken. Het familiewapen moet wel voldoen aan de heraldische regels en moet uniek zijn.

U kunt er meer over lezen op de betreffende website.

Familiewapen De Lorijn laten maken

Hieronder enkele voorbeelden van hoe familiewapens er uit kunnen zien.

familiewapens 01
familiewapens 02
familiewapens 03
familiewapens 04

Onderdelen

Een familiewapen bestaat uit verschillende onderdelen. Hieronder staan de belangrijkste onderdelen beschreven. NB: het familiewapen hieronder is niet het familiewapen De Lorijn, maar uitsluitend bedoeld als een voorbeeld van een familiewapen.

Wapenschild


Het wapenschild is het belangrijkste onderdeel van een familiewapen. Een wapenschild alleen is al voldoende om te gelden als familiewapen.


Helm


Bovenop het wapenschild staat een helm afgebeeld. In verschillende tijdsperken gebruikte men andere helmen.


Helmteken (met wrong)


Het helmteken staat boven de helm. In veel gevallen is het een herhaling van een symbool uit het wapenschild. Soms wordt er gekozen voor een symbool dat specifiek past bij de drager. Het kan dus verschillen binnen een familie. Het helmteken wordt aan de onderkant omgeven door de wrong (inelkaar gewrongen doek), die de kleuren heeft van het dekkleed.


Dekkleden


De dekkleden zijn de gekleurde kleden achter de helm.

Boeken voor stamboomonderzoek naar familie

Niet alleen online, maar ook in de boekhandel zijn tips te vinden hoe men de stamboom van De Lorijn kan uitzoeken. Hier een verwijzing naar een paar van de beste naslagwerkenvoor de startende en gevorderderde stamboomonderzoeker. Deze boeken kunnen helpen bij stamboomonderzoek naar De Lorijn:

Verborgen verleden
Het grote familieboek
Je Stamboom, Je Familiegeschiedenis
Je stamboom onderzoeken voor Dummies
 

Ben ik familie van de "bekende" De Lorijn?

Heeft u dezelfde achternaam als een bekende of historische Nederlander, bekende familie De Lorijn, de beruchte crimineel De Lorijn, of moviestar De Lorijn? U hoeft niet familie te zijn.

Dezelfde naam als een algemeen beroemd figuur wil niet betekenen dat u per se familie bent. Er zijn heel veel personen die toevallig dezelfde achternaam hebben. Met name bij veel voorkomende achternamen komt dit vaak voor.

Om uit te vinden of u al dan niet familie bent van de beroemde figuur, dient u stamboom onderzoek te doen naar die van de beroemde figuur. Wanneer u gemeenschappelijke voorouders hebt of onderdeel bent van dezelfde stamboom kunt u daadwerkelijk zeggen dat u familie van elkaar bent. Een voordeel dat u wellicht hebt is dat de genealogie van de beroemde De Lorijn wellicht al eens door iemand is uitgezocht.


Lid van familie De Lorijn ?
Maken beruchte beroemdheden uit het verleden ook deel uit van uw familie De Lorijn?

Google eens op "stamboom De Lorijn" of "genealogie De Lorijn" - wellicht heeft iemand anders al eens stamboomonderzoek gedaan naar uw familie De Lorijn:

Geef de familiegeschiedenis De Lorijn kleur

Stamboomonderzoek geeft in de regel alleen maar 'koude' feiten: wanneer is iemand geboren, wat zijn de doopnamen, in welke plaats woonde de persoon? Maar mooie familieverhalen en typische annekdotes van de familie vindt u niet terug in de officiële documenten. Hier zijn een aantal tips om een kleurrijker beeld van de familie te krijgen.

 • Plan een interview met (oudere) familieleden
 • Vraag andere stamboomonderzoekers (genealogen) die dezelfde of aanverwachte families onderzoeken, wat zij hebben gehoord/gevonden van familie De Lorijn
 • Bezoek een lokaal museum


Vind andere stamboomonderzoekers die bezig zijn met onderzoek naar familie De Lorijn:

Wie heet er nog meer De Lorijn?

Wie heeft nog meer de achternaam De Lorijn? Kijk eens op de sociale netwerken, en misschien herkent u zo al een (lang niet gesproken) familielid. Leg contact en wellicht kan hij/zij u verder helpen met nuttige informatie voor uw onderzoek.


meer familie De Lorijn
Wie heet er ook De Lorijn? Speur bekende of onbekende naamdragers op, op Facebook.

Informatie uit het heden. Bezoek de volgende websites:

Historische archieven

De regionale historische archieven hebben een ruime hoeveelheid informatie om uw stamboomonderzoek mee te verrijken. Kijk online of ga er langs om meer informatie over familieleden op te zoeken.

Een greep uit de regionale historische archieven:

Naast bovenstaande archieven hebben gemeenten of steden zelf ook een eigen 'gemeentearchief'.

informatie De Lorijn
Vind ook informatie over familie De Lorijn in de regionale archieven.

Wat betekent de naam De Lorijn?

Wat betekent de naam De Lorijn? Uw voorouders hebben op een gegeven moment een naam gekozengenoemd. Waar is de naam De Lorijn vandaan gekomen?

In veel gevallen is de herkomst van een achternaam terug te voeren op een van onderstaande typen:

 • herkomstnaam: de naam komt van de plaats (stad, plaats, gebied, streek, ...) waar eerste naamdrager vandaan kwam. Voorbeelden: Van Maastrigt, Van Montfoort, Den Hollander.
 • adresnaam: de naam is gebaseerd op de plek (adres, naam van boerderij, naam van huis, of locatieaanduiding) waar eerste naamdrager woonde. Voorbeelden: Van der Poel, Zielhorst.
 • verwantschapsnamen: de naam komt van een familielid (vaak naam van der vader - ook wel een een patroniem genaamd). Voorbeelden: Petersen, Jansen.
 • beroepsnamen: de naam is gebaseerd op gebaseerd op het beroep van de eerste naamdrager. Voorbeelden: De Bakker, Veerman, Visser, De Smidt.
 • eigenschapsnamen: vaak gebaseerd op een bijnaam van de naamdrager. De naam is in dat geval vaak gebaseerd op een eigenschap of kenmerk van de eerste naamdrager. Voorbeelden: De Wit, De Jong, De Korte.

Een herkomstnaam of adresnaam worden ook wel een 'toponiem' genoemd.

betekenis naam De Lorijn
Wat betekent De Lorijn?

Klik op onderstaande knop en ga klik vervolgens door op "analyse en verklaring" om de verklaring te vinden voor de naam De Lorijn. Zoek betekenis van De Lorijn »

Terug in de geschiedenis De Lorijn

Wanneer u al wat gegevens van stamboomleden hebt gevonden, kunt u altijd verder terug in het verleden. Ook informatie over overleden De Lorijn-familieleden is waardevol om uw onderzoek compleet te maken. Leg de gegevens die u tijdens uw speurwerk vindt bij uw stamboomonderzoek slim vast (gebruik bijvoorbeeld een template), zodat u altijd de bron kunt terugvinden.

Belangrijkste officiële bronnen van informatie:

 • Burgerlijke stand: gegevens vanaf 1811
 • Doop- trouw- en begraafboeken (DTB): gegevens van voor 1811

Bovenstaande bronnen zijn vaak te vinden in stadhuis van de gemeente en/of regionale of provinciale archieven. Het is van belang te zoeken in die archieven waar (en wanneer) het familielid geboren, getrouwd of begraven is. Veel van deze archieven zijn inmiddels online.

Deze gegevens kunnen helpen met het vinden van de juiste persoon: volledige namen, geboorte-,trouw- en/of sterfdata en het kerkgenootschap (geloof) van uw familie.

Veel historische gegevens staan online (per provincie). Bezoek de online archieven »

Grafstenen De Lorijn

overleden De Lorijn
Informatie over overleden De Lorijn familieleden geven veel informatie voor stamboomonderzoek

Bij informatie uitbegraafboeken en grafstenen gaat er niet in de eerste instantie om, om te waaraan deze persoon De Lorijn dood is gegaan - maar vooral ook om de jaartallen - want die bieden een link naar andere familieleden.

Is familie De Lorijn van adel?

Veel genealogisch onderzoekers krijgen deze vraag vroeg of laat voor: "Is mijn familie of een voorouder misschien van adel?"

De adel is een deel van de bevolking die van oorsprong een elitaire positie innam. In Nederland bestaat naast de ongetitelde adel, die het predicaat jonkheer mag voeren, de getitelde adel. De getitelde adel mag de volgende titels voeren: ridder, baron, burggraaf, graaf, markies, hertog, prins. Tegenwoordig vindt er geen verheffing in de adelstand meer plaats, met uitzondering van het Koninklijk huis.

Als u het niet weet, dan is de kans heel erg klein dat uw familie van adel is. Via onderstaande link krijgt u een overzicht van adelijke families in Nederland. Maar ook als De Lorijn deel uit maakt van deze lijst, is het nog lang niet zeker dat uw familie van adel is. U zou dan moeten aantonen dat uw familie in mannelijke lijn afstamt van de adelijke familie van De Lorijn. Het is in Nederland verboden om adelijke titels te voeren, als u niet van adel bent. Ook de familiewapens van adelijke families zijn beschermd.

De adelijke families

Aavullende input voor de stamboom De Lorijn

Hulp nodig bij uw stamboomonderzoek naar De Lorijn? Overweeg dan het volgende:


stamboom De Lorijn uitzoeken
Meer weten over de stamboomvan familie De Lorijn?

Tips, suggesties of aanvullingen?

Heeft u suggesties, verbeteringen of aanvullingen - laat het ons weten! Met uw hulp kunnen we nog meer mensen helpen met het vinden en opstellen van de eigen stamboom.

 
Stambomen op achternaam: A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z


Meer links voor stambomen: stamboom Binkhorst | stamboom Bruines | stamboom Beijert | stamboom Apon | stamboom De Bel