de online bronnen voor

Stamboom De Jeu


De bronnen voor stamboom De Jeu
Stamboomonderzoek doen naar familie De Jeu? Begin hieronder met de stamboom van uw familie. De verwijzingen op deze pagina zijn zoveel mogelijk geschikt gemaakt voor De Jeu.
Tip: naast de online verwijzingen op deze website, raadpleeg ook:
je stamboom familiegeschiedenis Stamboom
&
Familiegeschiedenis
»

Start van uw stamboom De Jeu in 5 minuten


Het begin van stamboom De Jeu is in de basis erg eenvoudig. U start de stamboom namelijk gewoon bij u zelf - en bij uw (bekende) familie.

Schrijf op van elk familielid:

 • naam (volledige doop- en evt. meisjesnaam)
 • geboorte (datum en plaats)
 • huwelijk (datum en plaats)
 • sterfte (datum en plaats)

Vraag andere familieleden (vader, moeder, oom, tante, neef, nicht, etc.) naar ontbrekende gegevens. Of duik in uw en hun familiedocumenten, op zoek naar de gegevens.

stamboom De Jeu
De stamboom maken De Jeu

Stamboomonderzoek naar De Jeu - zelf doen?

Stamboomonderzoek is een interessante hobby. Onderzoek naar de familie De Jeu hoeft niet alleen een boeiende (en soms zelfs verslavende) puzzel te zijn, maar geeft ook nog eens waardevol resultaat. Een goed uitgezochte stamboom is mooi voor uzelf, uw kinderen, andere familieledenen anderen die ook interesse hebben in familie De Jeu.

Op deze site vindt u veel tips, bronnen voor stamboomonderzoek. De meeste links zijn specifiek gemaakt voor de stamboom van familie De Jeu.

Stamboomonderzoek kunt u met diverse bronnen op internet en boeken over het onderwerp prima zelf uitvoeren. Maar mocht u zelf geen tijd hebben, of hulp nodig hebben met een vastgelopen onderzoek, neem dan eens contact op met een stamboomonderzoeker / genealoog. Zij kunnen u verder helpen - of zelfs een onderzoek naar De Jeu voor u uitvoeren.

Stamboomonderzoek De Jeu
Doe zelf stamboomonderzoek of schakel een genealoog in

Familieboek De Jeu

Sommige families vinden het mooi hun familieverleden op te nemen in een familie- of stamboomboek.

verborgen verleden De Jeu
Stel een familieboek op over het
Verborgen Verleden van De Jeu

Boek Verborgen Verleden »

Diverse genealogen kunnen u helpen met stamboomonderzoek . Een aantal deskundig genealogen is bereikbaar via Stamboom Familie, via de volgende link:

Contact met Genealoog »

NB: Om in de gaten te houden

Bij stamboomonderzoek naar De Jeu is het belangrijk om altijd rekening te houden met de volgende punten.

Aandachtspunten:

 • Eenzelfde naam De Jeu betekent niet per definitie dat er een bloedband is (lees: dat het familie betreft). Controleer gevonden gegevens immer met originele bronnen, zo mogelijk met diverse bronnen.
 • Wees er van bewust dat er in (ook online) stamboom gegevens fouten zijn gekomen (door onleesbaarheid, typfouten, incorrect onderzoek, etc.). Controleer dus altijd de brondocumenten zelf en probeer feiten te cross-checken.
 • Leg altijd vast waar u bepaalde data gevonden heeft, zodat u het altijd kunt terugvinden.
 • Andermans stamboomonderzoeken naar De Jeu zijn soms auteursrechtelijk beschermd. Zoek de originele bronnen om copyright issues te omzeilen en om direct de betrouwbaarheid van de data te vast te stellen.


De Jeu online
Gegevens van De Jeu online gevonden? Controleer de oorspronkelijke bronnen.

Stamboom steeds verder uitzoeken

U wilt stamboom De Jeu steeds meer laten groeien? Ga steeds verder terug in de tijd met verder stamboomonderzoek naar De Jeu. Kies eerst welke informatie u nader wilt uitzoeken om uw stamboom verder te laten groeien.

Er zijn diverse typen onderzoek uit te voeren:

 • stamreeks De Jeu: stamboomonderzoek naar al uw voorvaders (of -moeders)
 • kwartierstaat De Jeu: onderzoek naar al uw voorouders
 • genealogie De Jeu: stamboomonderzoek naar alle mannelijke (of vrouwelijke) nakomelingen (bijvoorbeeld van een van uw voorouders)
 • parenteel De Jeu: dit is stamboomonderzoek naar alle nakomelingen (bijvoorbeeld van een van uw voorouders)

De meeste stamboomonderzoekers starten een stamboom als stamreeks, om hun voorvaders in kaart te brengen. Hiermee is bijvoorbeeld de bron van naam De Jeu te vinden, de stamvader De Jeu en tegelijk dikwijls ook de beroepen van de diverse voorouders. Soms komen ze zo ook al een familiewapen tegen.

De stamreeks De Jeu geeft een goed begin voor alle andere typen stamboomonderzoek.stamvader De Jeu
Stamvader De Jeu is de naamgever van de familie De Jeu


stamreeks De Jeu
kwartierstaat De Jeu
genealogie De Jeu
parenteel De Jeu

Online informatie voor Stamboom De Jeu

Snel resultaat: doe een online zoektocht naar de familie De Jeu. Wist u dat tegenwoordig heel veel gegevens over uw voorouders snel online te zoeken zijn?Let op: wees er altijd op bedacht dat gegevens van anderen incorrect en onvolledig kunnen zijn. Controleer altijd de originele bronnen.

Controleer gegevens o.a. met behulp van volledige naam, beschikbare datum en plaats of u de juiste persoon hebt. U heeft dan weer een puzzle stukje gevonden en kunt verder met het volgende familielid.


familie De Jeu
Online zijn veel gegevens te vinden over voorouders en familie De Jeu

Snel veel gegevens vinden voor de familie De Jeu? Vind resultaat op deze websites:

 • Zoek "De Jeu" in Genealogie Online
  Genealogie Online is een verzameling van stambomen en genealogische documenten.

 • Archieven De Jeu
  Archieven.nl is een grote collectie van (online) documenten van 85 Nederlandse archieven. Met o.a. personen, akten en krantenpagina's.

 • CBG De Jeu
  Het Centraal Bureau voor Genealogie (CBG) is het landelijk kennis- en documentatiecentrum voor stamboomonderzoek (genealogie) en verwante wetenschappen. Zoek nu in de CBG archieven naar "De Jeu".

 • WieWasWie De Jeu
  WieWasWie is een samenwerking tussen een groot aantal historische archiefinstellingen, speciaal gericht op stambomen. De digitale gegevens worden dagelijks uitgebreid. Zoek nu naar "De Jeu".

 • FamilySearch.org De Jeu
  FamilySearch.org is de website van de Mormonen, die heel veel gegevens van stambomen over de hele wereld verzameld hebben. Zoek nu online op familienaam De Jeu.

 • MyHeritage.com De Jeu
  MyHeritage heeft een grote verzameling van familiegegevens, waaronder stambomen, volkstellingen en geboorte- huwelijk- en overlijdensakten. Zoek nu online op familienaam De Jeu.

Meer achtergronden

Hoe leefde uw familieleden in de tijd dat zij leefden? Om meer te weten over de tijd waarin uw voorouders leefden, welke beroepen zij deden en wat er speelde in die tijd, zijn een aantal interessante bronnen aan te bevelen.

Kijk ook eens op de startpagina van beeldbanken, voor een overzicht van beelden uit de Nederlandse geschiedenis en Nederlandse plaatsen.

geschiedenis De Jeu
Hoe leefde De Jeu in het verleden? Het bekende kunstwerk van Brueghel toont vele oude Nederlandse beroepen.

Achtergrondinformatie uit het verleden. Bezoek de volgende websites:

 • Nationaal Archief
  De collectie van het Nationaal Archief bestaat uit rijen gedrukte, geprinte of handgeschreven documenten, zo'n 300.000 kaarten, tekeningen en circa 14 miljoen foto's. Zoek nu naar De Jeu in het Nationaal Archief.

 • De Jeu in het Geheugen van Nederland
  Het Geheugen van Nederland is een beeldbank waar u online de collecties van musea, archieven en bibliotheken kunt bekijken. De beeldbank geeft toegang tot het gedigitaliseerde erfgoed van meer dan honderd instellingen en biedt prachtig beeldmateriaal. Zoek nu naar De Jeu.

 • WatWasWaar
  WatWasWaar geeft historische informatie over elke plek in Nederland.

 • Oude beroepen in beeld
  Heeft u een beroep gevonden van een van de voorouders De Jeu, en bent benieuwd wat dat voor beroep was? Kijk dan eens hier.

 • Krantenartikelen waarin De Jeu voorkomt
  Graaf in het verleden met oude kranten uit Nederland, Nederlands-Indië, Suriname, de Nederlandse Antillen en de Verenigde Staten. Het nieuws van toen in ruim 9 miljoen pagina's uit dagbladen uit de 17e, 18e, 19e en 20e eeuw.

 • Bibliografie De Jeu
  De Digitale Bibliografie Nederlandse Geschiedenis (DBNG) is een online bibliografie over de Nederlandse geschiedenis van prehistorie tot heden. Zoek nu hoe de naam De Jeu voorkomt in de geschiedenis.

Ben ik familie van de "bekende" De Jeu?

Heeft u dezelfde naam als een bekende of historische Nederlander, bekende familie De Jeu, de beruchte boef De Jeu, of filmster De Jeu? U hoeft niet per sefamilie te zijn.

Dezelfde achternaam als een beroemd figuur wil niet zeggen dat u per definitie familie bent. Er zijn veel mensen die toevalligerwijze dezelfde achternaam hebben.

Om te achterhalen of u familie bent van de bekende figuur, dient u niet alleen stamboomonderzoek uit te voeren naar uw eigen familie, maar ook naar die van de algemeen beroemde figuur. Pas wanneer u gemeenschappelijke voorouders hebt of onderdeel bent van dezelfde stamboom kunt u oprecht zeggen dat u familie van elkaar bent. Een voordeel dat u wellicht hebt is dat de stamboom of genealogie van de beroemde De Jeu wellicht al eens is uitgezocht.


Lid van familie De Jeu ?
Maken bekende of beruchte beroemdheden uit het verleden ook deel uit van uw familie De Jeu?

Google eens op "stamboom De Jeu" of "genealogie De Jeu" - wellicht heeft een ander al eens onderzoek gedaan naar familie De Jeu:

Nog meer ideeën

U zoekt aanvullende ideeën om meer te weten te komen over de stamboom van familie De Jeu? Raadpleeg eens de volgende links:


bronnen stamboom De Jeu
Lees meer over stamboomononderzoek naar De Jeu

Wie heet er nog meer De Jeu?

Wie heeft nog meer de naam De Jeu? Kijk eens op de sociale netwerken, en misschien herkent u zo al een (lang niet gesproken) familielid. Leg contact en wellicht kan hij/zij u verder helpen met nuttige informatie voor uw stamboomonderzoek.


meer familie De Jeu
Wie heet er ook De Jeu? Zoek bekende of onbekende familieleden op, op Facebook.

Informatie uit het heden. Bezoek de volgende websites:

Waar komt de naam De Jeu vandaan?

De naam De Jeu bestaat al eeuwen. Waar komt de naam vandaan? Via een kaart van het Meertens instituut ziet u waar De Jeu in Nederland of België veel gebruikt wordt - veel gebruik geeft een sterke aanwijzing waar de naam van oorsprong vandaan komt. Dat geeft u een aanknopingspunt waar u vermoedelijk veel informatie over familieleden zult vinden. U kunt vervolgens in de gemeentedocumenten van die gemeenten verder zoeken naar meer documenten van uw familie.


De naam De Jeu

De naam De Jeu: Waar komt De Jeu nu vandaan? Zoek de oorsprong op via deze links:

Nederland:
Zoek herkomst van De Jeu (NL) »

België:
Zoek herkomst van De Jeu (BE) »

Naslagwerken familieonderzoek naar familie

Ook in de boekhandel zijn bronnen te vinden hoe men de genealogie van familie De Jeu kan opstellen. Hierbij een aantal verwijzingen naar enkele van de beste online te verkrijgen genealogische naslagwerkenvoor de startende genelogisch onderzoeker. De volgende boeken zijn online te bestellen en kunnen assisteren bij het familieonderzoek:

Je stamboom onderzoeken voor Dummies
Het grote familieboek
Je Stamboom, Je Familiegeschiedenis
Verborgen verleden
 

Schrijfwijzen De Jeu?

Achternamen zijn in het verleden niet altijd gelijk geschreven. De letter K wordt vervangen door een letter C of lettercombinatie CK (of andersom), de letter Y wordt een IJ, etc. etc. Welke schrijfwijzen zijn er bekend van De Jeu?


Klik op onderstaande knop en klik vervolgens door op "varianten" om diverse varianten en schrijfwijzen te vinden voor de naam De Jeu. Zoek schrijfwijzen van De Jeu »

Geef de familiegeschiedenis De Jeu kleur

Genealogisch onderzoek geeft alleen maar feiten: wanneer is iemand geboren, wat zijn de doopnamen, in welke plaats heeft men gewoond? Maar mooie familieverhalen vindt u niet in de officiële archieven. Hier zijn een aantal tips om een kleurrijker beeld van de familie te krijgen.

 • Plan een interview met (oudere) familieleden
 • Vraag andere stamboomonderzoekers (genealogen) die dezelfde of aanverwachte families onderzoeken, wat zij hebben gehoord/gevonden van familie De Jeu
 • Bezoek een lokaal museum


Vind andere stamboomonderzoekers die bezig zijn met genealogische onderzoek naar familie De Jeu:

Stamboom Software

Wanneer u even druk bent met onderzoek naar de familie De Jeu ziet u wellicht snel door de bomen het bos niet meer. Er is veel data beschikbaar. Het kan handig zijn een programma (of software) te gebruiken voor het opslaan van alle data, en hun verbanden.

Er bestaan diverse genealogische programma's om daarbij te assisteren. Sommige zijn gratis, andere zijn betaald. Hier staan een aantal bekende softwarepakketten die veel worden gebruikt.

Hoewel u er ook voor kunt kiezen om uw gegevens online via een website vast te leggen, is het echter aan te bevelen met een programma te werken dat u installeert op uw PC of laptop, aangezien u dan altijd de gegevens bij de hand hebt (ook als u geen Internet beschikbaar heeft).

Let er op dat het ondersteuning geeft voor het uitwisselen van Gedcom gegevens. Met deze indeling kunt u gegevens uitwisselen tussen genealogische programma's.

Kijk zelf welk programma u het meest aanspreekt:

Historische archieven

De historische archieven hebben een schat aan gegevens om een stamboom mee op te zetten. Kijk op internet om meer gegevens over familie op te speuren.

Regionale historische archieven:

Naast regionale archieven hebben gemeenten zelf ook een eigen 'gemeentearchief'.

informatie De Jeu
Vind ook informatie over familie De Jeu in de lokale archieven.

Wat betekent de naam De Jeu?

Wat betekent uw naam De Jeu? Uw voorouders hebben een naam aangenomen of werden door omgeving op een bepaalde manier aangeduid. In 1811 werden de namen officieel vastgelegd; maar voor die tijd hadden mensen ook al achternamen. Waar is de naam De Jeu op gebaseerd?

In veel gevallen is de herkomst van een achternaam terug te voeren op een van onderstaande typen:

 • herkomstnaam: de naam is gebaseerd op de plaats (stad, plaats, gebied, streek, ...) waar eerste naamdrager vandaan kwam. Voorbeelden: Van Maastrigt, Van Montfoort, Den Hollander.
 • adresnaam: de naam is gebaseerd op de plek (adres, naam van boerderij, naam van huis, of locatieaanduiding) waar eerste naamdrager woonde. Voorbeelden: Van der Poel, Zielhorst.
 • verwantschapsnamen: de naam is gebaseerd op een familielid (vaak naam van der vader - ook wel een een patroniem genaamd). Voorbeelden: Petersen, Jansen.
 • beroepsnamen: de naam komt van gebaseerd op het beroep van de eerste naamdrager. Voorbeelden: De Bakker, Veerman, Visser, De Smidt.
 • eigenschapsnamen: vaak gebaseerd op een bijnaam van de naamdrager. De naam is in dat geval vaak gebaseerd op een eigenschap of kenmerk van de eerste naamdrager. Voorbeelden: De Wit, De Jong, De Korte.

Een herkomstnaam of adresnaam worden ook wel een 'toponiem' genoemd.

betekenis naam De Jeu
Wat betekent De Jeu?

Klik op onderstaande knop en ga klik vervolgens door op "analyse en verklaring" om de verklaring te vinden voor de naam De Jeu. Zoek betekenis van De Jeu »

Terug in de geschiedenis De Jeu

Wanneer u al wat gegevens van verwanten hebt ontdekt, kunt u altijd verder terug in de tijd. Ook informatie over overleden familieleden is waardevol om uw onderzoek compleet te maken. Leg de gegevens die u tijdens uw onderzoek vindt slim vast, zodat u altijd de bronnen kunt terugvinden.

Belangrijkste officiële bronnen van informatie:

 • Burgerlijke stand: gegevens vanaf 1811
 • Doop- trouw- en begraafboeken (DTB): gegevens van voor 1811

Deze bronnen zijn vaak te raadplegen in stadhuis van de gemeente en/of regionale of provinciale archieven. Het is dus van belang te zoeken in die archieven waar (en wanneer) het familielid geboren, getrouwd of begraven is. Veel van deze archieven zijn inmiddels online. Begin uw zoektocht via de link hiernaast voor snel resultaat.

Deze gegevens helpen met het vinden van de juiste personen: volledige namen, geboorte-,trouw- en/of sterfdata en het kerkgenootschap (geloof) van uw familie.

Veel historische gegevens staan online. Bezoek de online archieven »

Grafstenen De Jeu

overleden De Jeu
Informatie over overleden De Jeu familieleden geven veel extra gegevens voor stamboomonderzoek

Bij informatie uitbegraafboeken en grafstenen gaat er niet in de eerste instantie om, om te waaraan deze persoon De Jeu dood is gegaan - maar vooral om de jaartallen - want die bieden een link naar andere familieleden en om andere gegevens in uw stamboomonderzoek te valideren.

Heeft de familie De Jeu een familiewapen?

U kunt in de bekende archievenspeuren of er een familiewapen voor De Jeu te vinden is. Let op dat wanneer u een (of meerdere) familiewapen(s) vindt voor De Jeu die alleen kunt gebruiken als u echt in mannelijke lijn afstamt van de voorvader die het familiewapen De Jeu oorspronklijk gevoerd heeft (vergelijk daarvoor de gegevens van het betreffende familiewapen met uw stamboom).


Familiewapen De Jeu bekend?

Zoek naar familiewapen "De Jeu"

Kunt u geen familiewapen De Jeu vinden, dan wil dat nog niet direct zeggen dat uw familie geen familiewapen heeft gehad. Veel familiewapens zijn in de loop der tijd "zoek" geraakt. Tijdens uw onderzoek vindt u wellicht nog een familiewapen.

Mocht u na stamboom- en genealogisch onderzoek tot de conclusie komen dat uw familie geen familiewapen heeft, dan kunt u kiezen voor: een eigen familiewapen laten maken. Elke familie in Nederland mag een familiewapen maken. Het wapen moet wel voldoen aan de heraldische regels en moet uniek zijn.

Het is aan te raden een expert in te schakelen als u een familiewapen wilt laten maken. U kunt er meer over lezen op de betreffende website.

Familiewapen De Jeu laten maken

Hieronder enkele voorbeelden van hoe familiewapens er uit kunnen zien.

familiewapens 01
familiewapens 02
familiewapens 03
familiewapens 04

Onderdelen

Een familiewapen heeft diverse onderdelen. Hieronder staan de belangrijkste onderdelen beschreven. NB: het familiewapen hieronder is niet het familiewapen De Jeu, maar uitsluitend bedoeld als een voorbeeld van een familiewapen.

Wapenschild


Het wapenschild is het belangrijkste onderdeel van een familiewapen.


Helm


Bovenop het wapenschild staat een helm. De helm is niet uniek en kan dus verschillen per uitvoering van het familiewapen.


Helmteken (met wrong)


Het helmteken staat bovenop de helm. Het helmteken wordt aan de onderkant versierd met de wrong (inelkaar gewrongen doek).


Dekkleden


De dekkleden zijn de gekleurde kleden achter de helm.

Is familie De Jeu van adel?

Veel genealogisch onderzoekers krijgen de vraag vroeg of laat wel eens voorgelegd: "Is mijn familie of een voorouder ook van adel?"

De adel is een deel van de bevolking die van oorsprong een elitaire positie innam. In Nederland bestaat naast de ongetitelde adel, die het predicaat jonkheer mag voeren, de getitelde adel. De getitelde adel mag, van laag naar hoog, de volgende titels voeren: ridder, baron, burggraaf, graaf, markies, hertog, prins. Tegenwoordig vindt er geen verheffing in de adelstand meer plaats, met uitzondering van het Koninklijk huis.

Als u niet weet of uw familie van adel is, dan is de kans heel erg klein dat uw familie van adel is. Via onderstaande link krijgt u een overzicht van adelijke families in Nederland. Maar ook als De Jeu deel uit maakt van dit overzicht, is het nog niet zeker dat uw familie van adel is. U zou dan moeten aantonen dat uw familie in mannelijke lijn afstamt van de adelijke familie van De Jeu. Het is in Nederland verboden om adelijke titels te voeren, als u niet van adel bent.

De Hoge Raad van Adel

Aavullende input voor stamboom De Jeu

Meer hulp nodig bij uw stamboomonderzoek De Jeu? Bedenk dan het volgende:


stamboom De Jeu uitzoeken
Meer weten over de stamboom De Jeu?

Tips, suggesties of aanvullingen?

Heeft u suggesties, verbeteringen of aanvullingen - laat het ons weten! Met uw hulp kunnen we nog meer mensen helpen met het vinden en opstellen van de eigen stamboom.

 
Stambomen op achternaam: A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z


Meer links voor stambomen: stamboom Boekema | stamboom Biersteker | stamboom Van Eerd | stamboom Van Aalten | stamboom Bazen