de bronnen voor

Stamboom Comans


De beste online gegevens voor stamboom Comans
Benieuwd naar de stamboom van familie Comans? Begin hieronder met een overzicht van aanpak en bronnen voor de stamboom van uw familie Comans. De links zijn zoveel mogelijk specifiek voor familie Comans.
Tip: naast de tips op deze website, kijk ook eens naar:
je stamboom familiegeschiedenis Stamboom
&
Familiegeschiedenis
»

Start stamboom Comans in 5 minuten


Het starten met stamboom Comans is in de basis heel eenvoudig. U start de stamboom namelijk bij u zelf - en uw (bekende) familieleden.

Noteer van elk familielid:

 • naam (volledige doop- en evt. meisjesnaam)
 • geboorte (datum en plaats)
 • huwelijk (datum en plaats)
 • sterfte (datum en plaats)

Vraag uw andere familieleden (vader, moeder, oom, tante, neef, nicht, etc.) naar ontbrekende gegevens, zodat u een zo'n compleet mogelijk beeld heeft.. Of duik in uw en hun familiedocumenten, op zoek naar de gegevens. Het is belangrijk dat de start van uw stamboomonderzoek zorgvuldig en zo compleet mogelijk gebeurt.

stamboom Comans
Uw stamboom maken Comans

Stamboomonderzoek naar Comans - zelf doen?

Onderzoek naar de familie Comans hoeft niet alleen een boeiende puzzel te zijn, maar geeft ook nog eens waardevol resultaat. Een goed uitgezochte stamboom is mooi voor uzelfen andere familieleden - en zelfs anderen die ook onderzoek doen naar Comans.

Op deze website vindt u veel tips, bronnen en aanwijzingen voor het uitvoeren van stamboomonderzoek. De meeste links zijn specifiek gemaakt voor de stamboom van familie Comans, zodat u zo snel mogelijk bruikbare resultaten kunt vinden - specifiek voor stamboom Comans.

Stamboomonderzoek kunt u met diverse bronnen op internetover het onderwerp prima zelf uitvoeren. Maar mocht u zelf geen tijd hebben, of hulp nodig hebben met uw onderzoek, neem dan eens contact op met een stamboomonderzoeker / genealoog. Zij kunnen u verder helpen - of zelfs een compleet onderzoek naar Comans voor u uitvoeren.

Stamboomonderzoek Comans
Doe zelf stamboomonderzoek of schakel een genealoog in

Familieboek Comans

Sommige families vinden het mooi hun stamboomonderzoek of familiegeschiedenis te laten landen in een familie- of stamboomboek.

verborgen verleden Comans
Stel een familieboek op over het
Verborgen Verleden van Comans

Boek Verborgen Verleden »

Diverse genealogen kunnen u helpen met stamboomonderzoek . Een aantal deskundig genealogen is bereikbaar via Stamboom Familie, via de volgende link:

Contact met Genealoog »

Online informatie voor Stamboom Comans

Wist u dat tegenwoordig veel gegevens over uw stamboom eenvoudig online te vinden zijn?Let op: weet dat gegevens van anderen onjuist kunnen zijn. Controleer daarom altijd de originele bronnen (in bijvoorbeeld Burgerlijke Stand en/of doop- trouw- en begraafboeken).

Controleer met behulp van volledige naam, beschikbare datum en plaats of u de juiste persoon hebt. U heeft dan weer een puzzle stukje gevonden en kunt verder met het volgende familielid.


familie Comans
Online zijn veel gegevens te vinden over voorouders en familie Comans

Snel gegevens vinden voor familie Comans? Zoek direct resultaat op de volgende websites:

 • CBG Comans
  Het Centraal Bureau voor Genealogie (CBG) is het landelijk kennis- en documentatiecentrum voor stamboomonderzoek (genealogie) en verwante wetenschappen. Zoek nu in de CBG archieven naar "Comans".

 • MyHeritage.com Comans
  MyHeritage heeft een grote verzameling van familiegegevens, waaronder stambomen, volkstellingen en geboorte- huwelijk- en overlijdensakten. Zoek nu online op familienaam Comans.
 • Archieven Comans
  Archieven.nl is een grote collectie van (online) documenten van 85 Nederlandse archieven. Met o.a. personen, akten en krantenpagina's.

 • FamilySearch.org Comans
  FamilySearch.org is de website van de Mormonen, die heel veel gegevens van stambomen over de hele wereld verzameld hebben. Zoek nu online op familienaam Comans.

Let op: Om rekening mee te houden

Bij uw stamboomonderzoek naar Comans is het belangrijk om altijd rekening te houden met het volgende.

 • Dezelfde achternaam Comans betekent niet automatisch dat er een verwantschap is (met andere woorden: dat het familie is). Controleer gevonden gegevens immer met originele bronnen en indien mogelijk met diverse bronnen.
 • Wees er van bewust dat er in (ook online) stamboom gegevens onvolkomendheden zijn gekomen (door onleesbaarheid, typfouten, incorrect onderzoek, etc.). Controleer daarom altijd de bronnen zelf. En probeer feiten te cross-checken.
 • Houd bij waar u gegevens ontdekt heeft, zodat u het kunt controleren.
 • (Delen van) andermans genealogische onderzoeken naar Comans zijn mogelijk auteursrechtelijk beschermd. Zoek de originele bronnen om copyright problemen te omzeilen EN om de betrouwbaarheid van de data te verifieren.


Comans online
Comans online gevonden? Check de bronnen.

De stamboom steeds verder laten groeien

U wilt stamboom Comans verder laten groeien? Ga verder terug in de historie met verder stamboomonderzoek naar Comans. Kies eerst welke informatie u verder wilt onderzoeken om uw stamboom te laten groeien.

Er zijn diverse soorten onderzoek uit te voeren:

 • stamreeks Comans: dit betreft onderzoek naar al uw voorvaders (of -moeders)
 • kwartierstaat Comans: dit betreft stamboomonderzoek naar al uw voorouders
 • genealogie Comans: onderzoek naar alle mannelijke (of vrouwelijke) nakomelingen (bijvoorbeeld van een van uw voorouders)
 • parenteel Comans: onderzoek naar alle nakomelingen (bijvoorbeeld van een van uw voorouders)

De meeste beginnende genealogen starten een stamboom als stamreeks, om hun voorvaders in kaart te brengen. Hiermee is bijvoorbeeld het begin van achternaam Comans te vinden, de stamvader Comans en tegelijk vaak ook de beroepen van de voorouders. Soms komen ze zo ook al een familiewapen tegen.

De stamreeks Comans geeft een goed begin voor alle andere typen genealogisch onderzoek naar Comans.stamvader Comans
Stamvader Comans is de naamgever van de familie Comans


stamreeks Comans
kwartierstaat Comans
genealogie Comans
parenteel Comans

Geef de familiegeschiedenis Comans kleur

Stamboomonderzoek geeft in de regel alleen maar droge feiten: wanneer is iemand geboren, wat zijn de namen, in welke plaats heeft men gewoond? Maar mooie familieverhalen vindt u niet in de officiële documenten. Hier een aantal tips om een kleurrijker beeld van de familie te krijgen.

 • Plan een interview met (oudere) familieleden
 • Vraag andere stamboomonderzoekers (genealogen) die dezelfde of aanverwachte families onderzoeken, wat zij hebben gehoord/gevonden van familie Comans


Vind andere genealogen die bezig zijn met genealogische onderzoek naar familie Comans:

Terug in de geschiedenis Comans

Wanneer u al wat gegevens van verwanten hebt gevonden, kunt u verder terug in de tijd. Ook informatie over overleden familieleden is waardevol om uw onderzoek compleet te maken. Leg de gegevens die u onderweg vindt slim vast, zodat u altijd de bronnen later kunt terugvinden.

Belangrijkste officiële bronnen van informatie:

 • Burgerlijke stand: gegevens vanaf 1811
 • Doop- trouw- en begraafboeken (DTB): gegevens van voor 1811

Deze bronnen zijn vaak te vinden in stadhuis van de gemeente en/of regionale of provinciale archieven. Het is dus van belang te zoeken in die archieven waar (en wanneer) het familielid geboren, getrouwd of begraven is. Begin uw zoektocht via de link hiernaast voor snel resultaat.

Deze gegevens helpen: volledige namen, geboorte-,trouw- en/of sterfdata en het kerkgenootschap (geloof) van uw familie.

Bezoek de online archieven »

Grafstenen Comans

overleden Comans
Informatie over overleden Comans familieleden geven veel aanvullende gegevens voor stamboomonderzoek

Bij begraafboeken en grafstenen gaat er niet echt om, om te hoe het familielid Comans dood is gegaan - maar vooral ook om de jaartallen - want die bieden een link naar andere familieleden en om andere gegevens in uw stamboomonderzoek te valideren.

Naslagwerken voor genealogisch onderzoek familie

Ook in de boekhandel zijn tips te vinden hoe men de genealogie van Comans kan opstellen. Hierbij een verwijzing naar een paar van de beste online te verkrijgen genealogische boekenvoor de beginnende stamboomonderzoeker. De volgende boeken zijn online te verkrijgen en kunnen behulpzaam zijn bij genealogisch onderzoek Comans:

Het grote familieboek
Je Stamboom, Je Familiegeschiedenis
Je stamboom onderzoeken voor Dummies
Verborgen verleden
 

Heeft de familie Comans een familiewapen?

U kunt in bekende archievenopzoeken of er een familiewapen voor uw familienaam te vinden is. Let op dat wanneer u een (of meerdere) familiewapen(s) vindt voor Comans die alleen kunt gebruiken als u werkelijk in mannelijke lijn afstamt van diegene die het familiewapen oorspronklijk heeft gevoerd (vergelijk daarvoor de gegevens van het betreffende familiewapen met uw stamboom).


Familiewapen Comans bekend?

Zoek naar familiewapen "Comans"

Kunt u geen familiewapen van Comans vinden, wil dat nog niet zeggen dat uw familie geen familiewapen heeft of heeft gehad. Veel familiewapens zijn in de loop der tijd buiten gebruik geraakt. Tijdens uw onderzoek vindt u wellicht nog een familiewapen.

Heeft uw familie geen familiewapen, dan kunt u kiezen voor: een familiewapen laten maken. Elke familie in Nederland is het toegestaan een familiewapen maken. Het familiewapen moet voldoen aan de regels van de heraldiek en moet uniek zijn.

U kunt er meer over lezen op de betreffende website.

Familiewapen Comans laten maken

Hieronder enkele voorbeelden hoe familiewapens er uit zien.

familiewapens 01
familiewapens 02
familiewapens 03
familiewapens 04

Onderdelen

Een familiewapen bestaat uit diverse onderdelen. Hieronder staan de belangrijkste delen beschreven. NB: het familiewapen hieronder is niet het familiewapen Comans, maar slechts een voorbeeld van een familiewapen.

Wapenschild


Het wapenschild is het belangrijkste onderdeel van een familiewapen. Een wapenschild alleen is al voldoende om te gelden als familiewapen.


Helm


Bovenop het wapenschild staat een helm. In verschillende tijdsperken gebruikte men andere helmen. De helm is niet uniek en kan dus verschillen per uitvoering van het familiewapen.


Helmteken (met wrong)


Het helmteken staat bovenop de helm. Soms wordt er gekozen voor een symbool dat specifiek past bij de drager. Het kan dus verschillen binnen een familie. Het helmteken wordt aan de onderkant omgeven door de wrong (inelkaar gewrongen doek).


Dekkleden


De dekkleden zijn de gekleurde kleden achter de helm. Zij bestaan in de regel uit twee kleuren - een kleur op de achterkant, en een (metaal)kleur aan de binnenkant (voering).

Meer achtergronden

Om meer te weten over de tijd waarin uw voorouders leefden, welke beroepen zij deden en wat er gebeurde in die tijd, zijn een aantal interessante bronnen aan te bevelen.

Kijk ook eens op de startpagina van beeldbanken, voor een overzicht van beelden uit de Nederlandse geschiedenis en Nederlandse plaatsen. Erg geschikt om uw familieverleden beeld en kleur te geven.

geschiedenis Comans
Hoe leefde Comans vroeger? Het beroemde kunstwerk van Brueghel toont diverse middeleeuwse Nederlandse beroepen van vroeger.

Achtergrondinformatie uit het verleden. Bezoek de volgende websites:

 • WatWasWaar
  WatWasWaar geeft historische informatie over elke plek in Nederland.

 • Bibliografie Comans
  De Digitale Bibliografie Nederlandse Geschiedenis (DBNG) is een online bibliografie over de Nederlandse geschiedenis van prehistorie tot heden. Zoek nu hoe de naam Comans voorkomt in de geschiedenis.

 • Comans in het Geheugen van Nederland
  Het Geheugen van Nederland is een beeldbank waar u online de collecties van musea, archieven en bibliotheken kunt bekijken. De beeldbank geeft toegang tot het gedigitaliseerde erfgoed van meer dan honderd instellingen en biedt prachtig beeldmateriaal. Zoek nu naar Comans.

 • Krantenartikelen waarin Comans voorkomt
  Graaf in het verleden met oude kranten uit Nederland, Nederlands-Indië, Suriname, de Nederlandse Antillen en de Verenigde Staten. Het nieuws van toen in ruim 9 miljoen pagina's uit dagbladen uit de 17e, 18e, 19e en 20e eeuw.

Ben ik familie van de "bekende" Comans?

Heeft u dezelfde achternaam als een bekende of historische Nederlander, bekende familie Comans, de beruchte boef Comans, of moviestar Comans? Dat wil niet zeggen dat u familie bent.

Dezelfde achternaam als een algemeen bekend persoon wil niet betekenen dat u werkelijk familie bent. Er zijn veel mensen die toevalligerwijze eenzelfde achternaam hebben. Met name bij veel voorkomende achternamen komt dit vaak voor.

Om uit te vinden of u al dan niet familie bent van de bekende persoon, dient u niet alleen stamboomonderzoek uit te voeren naar uw eigen familie, maar ook naar die van de beroemde figuur. Pas wanneer u gemeenschappelijke voorouders hebt kunt u daadwerkelijk zeggen dat u familie van elkaar bent. Een voordeel dat u wellicht hebt, is dat de genealogie van de beroemde Comans misschien al eens door iemand is onderzocht.


Lid van familie Comans ?
Maken beruchte personen uit het verleden ook deel uit van uw familie Comans?

Google eens op "stamboom Comans" of "genealogie Comans" - wellicht heeft een ander al eens onderzoek gedaan naar familie Comans:

Wie heet er nog meer Comans?

Wie heeft nog meer de achternaam Comans? Kijk eens op de sociale netwerken, en misschien herkent u zo al een familielid. Leg eens contact en wellicht kan hij/zij u verder helpen met informatie voor uw stamboomonderzoek.


meer familie Comans
Wie heet er ook Comans? Tip: Zoek onbekende naamgenoten op Facebook.

Informatie uit het heden. Bezoek de volgende websites:

Schrijfwijzen Comans?

Achternamen zijn in het verleden niet altijd gelijk geschreven. De letter K wordt vervangen door een letter C of lettercombinatie CK (of andersom), de letter Y wordt een IJ, etc. etc. Andere schrijfwijzen kunnen voorkomen binnen één familie. Welke schrijfwijzen zijn er bekend van Comans?

Bovendien wordt soms dezelfde persoon aangeduid met meerdere namen.


Klik op onderstaande link en klik vervolgens door op "varianten" om diverse varianten en schrijfwijzen te vinden voor de naam Comans. Zoek schrijfwijzen van Comans »

Programmatuur

Wanneer u even bezig bent met onderzoek naar de familie Comans wordt het wellicht allemaal wat veel. Er is vaak veel data beschikbaar. Het kan handig zijn een programma te gebruiken voor het opslaan van alle gegevens, en de verbanden.

In de markt bestaan diverse genealogische programma's om daarbij te helpen. Sommige zijn gratis, andere zijn betaald. Hier noemen wij een aantal bekende softwarepakketten die veel in Nederland worden gebruikt.

Hoewel u er ook voor kunt kiezen om uw gegevens online via een website vast te leggen, is het echter aan te bevelen toch met een programma te werken dat u installeert op uw PC of laptop, aangezien u dan altijd de gegevens bij de hand hebt (ook als u geen Internet beschikbaar heeft). De meeste programma's kunnen de gegevens eenvoudig met elkaar en online diensten uitwisselen.

Let op dat het ondersteuning biedt voor het uitwisselen van Gedcom gegevens. Met dit gegevensformaat kunt u data uitwisselen tussen programma's.

Kijk zelf welk programma u het meest aanspreekt:

Wat betekent de naam Comans?

Wat betekent de naam Comans? Uw voorouders hebben een naam aangenomen of werden door omgeving op een bepaalde manier aangeduid. Waar is de naam Comans op gebaseerd?

In veel gevallen is de herkomst van een achternaam terug te voeren op een van deze typen:

 • herkomstnaam: de naam komt van de plaats (stad, plaats, gebied, streek, ...) waar eerste naamdrager vandaan kwam. Voorbeelden: Van Maastrigt, Van Montfoort, Den Hollander.
 • adresnaam: de naam komt van de plek (adres, naam van boerderij, naam van huis, of locatieaanduiding) waar eerste naamdrager woonde. Voorbeelden: Van der Poel, Zielhorst.
 • verwantschapsnamen: de naam komt van een familielid (vaak naam van der vader - ook wel een een patroniem genaamd). Voorbeelden: Petersen, Jansen.
 • beroepsnamen: de naam is gebaseerd op gebaseerd op het beroep van de eerste naamdrager. Voorbeelden: De Bakker, Veerman, Visser, De Smidt.
 • eigenschapsnamen: vaak gebaseerd op een bijnaam van de naamdrager. De naam is in dat geval vaak gebaseerd op een eigenschap of kenmerk van de eerste naamdrager. Voorbeelden: De Wit, De Jong, De Korte.


betekenis naam Comans
Wat betekent Comans?

Klik op onderstaande knop en ga klik vervolgens door op "analyse en verklaring" om de verklaring te vinden voor de naam Comans. Zoek betekenis van Comans »

Nog meer ideeën

U zoekt aanvullende ideeën voor familie Comans? Raadpleeg eens de volgende bronnen:


bronnen stamboom Comans
Lees meer over stamboomononderzoek naar familie Comans

Waar komt de naam Comans vandaan?

De naam Comans bestaat mogelijk al eeuwen. Waar komt deze vandaan? Via een klik op de kaart van het Meertens instituut kunt u zien waar Comans in Nederland of België veel gebruikt wordt - veel gebruik is een aanwijzing waar de naam ook oorspronkelijk vandaan komt. U kunt dan in gemeentedocumenten van die gemeenten verder zoeken naar meer informatie over uw familie.


De naam Comans

De naam Comans: Waar komt Comans vandaan? Zoek de oorsprong op via deze links:

Nederland:
Zoek herkomst van Comans (NL) »

België:
Zoek herkomst van Comans (BE) »

Historische archieven

De historische archieven hebben een schat aan informatie om een stamboomonderzoek mee op te zetten. Kijk op internet om meer gegevens over uw familie te acherhalen.

Regionale archieven:

Naast regionale archieven hebben gemeenten zelf vaak ook een eigen 'gemeentearchief'. Raadpleeg de website van uw gemeente over hoe u toegang kunt krijgen.

informatie Comans
Vind ook informatie over familie Comans in de archieven.

Is familie Comans van adel?

Veel onderzoekers krijgen de vraag wel voorgelegd: "Is mijn familie ook van adel?"

De adel is een groep mensen die van oorsprong een bevoorrechte positie innam. In Nederland bestaat naast de ongetitelde adel, die het predicaat jonkheer mag voeren, de getitelde adel. Deze mag de volgende adelijke titels voeren: ridder, baron, burggraaf, graaf, markies, hertog, prins. Tegenwoordig vindt er geen verheffing in de adelstand meer plaats, met uitzondering van (voormalige) leden van het Koninklijk huis.

Als u niet weet of uw familie van adel is, dan is de kans heel erg klein dat uw familie van adel is. Via onderstaande link krijgt u een overzicht van adelijke families in Nederland. Maar ook als Comans deel uit maakt van deze lijst, is het nog niet zeker dat uw familie van adel is. U zou dan moeten aantonen dat uw familie in mannelijke lijn afstamt van de adelijke familie van Comans. Het is in Nederland verboden om adelijke titels te voeren, als u niet van adel bent.

De Nederlandse adelijke families

Aavullende informatie voor de stamboom Comans

Meer hulp nodig bij uw genealogisch onderzoek naar Comans? Overweeg dan het volgende eens:


stamboom Comans uitzoeken
Meer weten over van familie Comans?

Tips, suggesties of aanvullingen?

Heeft u suggesties, verbeteringen of aanvullingen - laat het ons weten! Met uw hulp kunnen we nog meer mensen helpen met het vinden en opstellen van de eigen stamboom.

 
Stambomen op achternaam: A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z


Meer links voor stambomen: stamboom Alberg | stamboom Addens | stamboom Van Aalsum | stamboom Anten | stamboom Allart