de bronnen voor

Stamboom Cirkel


De beste gegevens voor stamboom Cirkel
Benieuwd naar de stamboom van familie Cirkel? Begin hieronder met de genelaogie van familie Cirkel. De bronnen zijn zoveel mogelijk geschikt gemaakt voor Cirkel.
Tip: naast de tips op deze website, lees ook:
je stamboom familiegeschiedenis Stamboom
&
Familiegeschiedenis
»

Start de stamboom Cirkel in 5 minuten


Het begin van de stamboom Cirkel is in de basis erg eenvoudig. U begint de stamboom namelijk gewoon bij u zelf - en bij uw (bekende) familieleden.

Noteer van ieder familielid:

 • naam (volledige doop- en evt. meisjesnaam)
 • geboorte (datum en plaats)
 • huwelijk (datum en plaats)
 • sterfte (datum en plaats)

Vraag andere familieleden (vader, moeder, oom, tante, neef, nicht, etc.) naar ontbrekende gegevens, zodat u een zo'n compleet mogelijk beeld heeft.. Of duik in uw en hun familiedocumenten, op zoek naar de gegevens.

stamboom Cirkel
De stamboom maken Cirkel

Stamboomonderzoek naar Cirkel - zelf doen?

Stamboomonderzoek is een interessante bezigheid. Onderzoek naar de familie Cirkel hoeft niet alleen een boeiende puzzel te zijn, maar geeft ook nog eens waardevol resultaat. Een goed uitgezochte stamboom is mooi voor uzelfen andere familieledenen anderen die ook onderzoek doen naar Cirkel.

Op deze pagina vindt u veel tips voor het uitvoeren van stamboomonderzoek. De meeste verwijzingen zijn gepersonaliseerd voor de stamboom van familie Cirkel.

Stamboomonderzoek kunt u met diverse bronnen op internetover het onderwerp zelf doen. Maar mocht u zelf geen tijd hebben, of hulp nodig hebben met uw stamboomonderzoek, neem dan contact op met een stamboomonderzoeker. Zij kunnen u vaak snel verder helpen - of zelfs een vergaand onderzoek naar Cirkel voor u uitvoeren.

Stamboomonderzoek Cirkel
Doe zelf stamboomonderzoek of schakel een genealoog in

Familieboek Cirkel

Sommige onderzoekers vinden het mooi hun familiegeschiedenis op te nemen in een familie- of stamboomboek.

verborgen verleden Cirkel
Stel een familieboek op over het
Verborgen Verleden van Cirkel

Boek Verborgen Verleden »

Diverse genealogen kunnen u helpen met stamboomonderzoek . Een aantal deskundig genealogen is bereikbaar via Stamboom Familie, via de volgende verwijzing:

Contact met Genealoog »

Online informatie voor Stamboom Cirkel

Snel resultaat: doe een online zoektocht naar de familie Cirkel. Wist u dat tegenwoordig heel veel gegevens over uw stamboom op internet te vinden zijn?Let op: onthoud dat gegevens van derden incorrect en onvolledig kunnen zijn. Controleer altijd de originele bronnen (in bijvoorbeeld Burgerlijke Stand en/of doop- trouw- en begraafboeken).

Zoek de gegevens op en controleer dan altijd vanuit uw bekende gegevens. Controleer gegevens met behulp van volledige naam, beschikbare datum en plaats of u de juiste persoon hebt. U heeft dan weer een puzzle stukje gevonden en kunt verder met het volgende familielid.


familie Cirkel
Online zijn veel gegevens te vinden over voorouders en familie Cirkel

Snel gegevens vinden voor familie Cirkel? Vind direct resultaat op deze sites:

 • MyHeritage.com Cirkel
  MyHeritage heeft een grote verzameling van familiegegevens, waaronder stambomen, volkstellingen en geboorte- huwelijk- en overlijdensakten. Zoek nu online op familienaam Cirkel.
 • Archieven Cirkel
  Archieven.nl is een grote collectie van (online) documenten van 85 Nederlandse archieven. Met o.a. personen, akten en krantenpagina's.

 • CBG Cirkel
  Het Centraal Bureau voor Genealogie (CBG) is het landelijk kennis- en documentatiecentrum voor stamboomonderzoek (genealogie) en verwante wetenschappen. Zoek nu in de CBG archieven naar "Cirkel".

 • WieWasWie Cirkel
  WieWasWie is een samenwerking tussen een groot aantal historische archiefinstellingen, speciaal gericht op stambomen. De digitale gegevens worden dagelijks uitgebreid. Zoek nu naar "Cirkel".

 • Zoek "Cirkel" in Genealogie Online
  Genealogie Online is een verzameling van stambomen en genealogische documenten.

Zaken om in de gaten te houden

Bij uw stamboomonderzoek naar Cirkel is het belangrijk om rekening te houden met het volgende.

 • Eenzelfde achternaam Cirkel betekent niet automatisch dat er een bloedband is (met andere woorden: dat het familie betreft). Controleer gevonden gegevens immer met originele bronnen en indien mogelijk met diverse bronnen.
 • Wees er van bewust dat er in (ook online) historische gegevens mogelijk onvolkomendheden zijn gekomen (door onleesbaarheid, typfouten, onjuist onderzoek, etc.). Controleer dus altijd de bronnen zelf en probeer feiten te cross-checken.
 • Leg vast waar u bepaalde gegevens ontdekt hebt. Zodat u het altijd kunt controleren.
 • Andermans stamboomonderzoeken naar Cirkel zijn wellicht auteursrechtelijk beschermd. Gebruik de originele bron om copyright problemen te voorkomen en om direct de betrouwbaarheid van de gegevens te vast te stellen.


Cirkel online
Gegevens van Cirkel online gevonden? Controleer altijd de oorspronkelijke bronnen.

Stamboom steeds verder laten groeien

U wilt stamboom verder laten groeien? Ga steeds verder terug in de historie met verder stamboomonderzoek naar Cirkel. Maar kies eerst welke informatie u nader wilt onderzoeken om uw stamboom te laten groeien.

Er zijn diverse soorten onderzoek uit te voeren:

 • stamreeks Cirkel: dit is onderzoek naar al uw voorvaders (of -moeders)
 • kwartierstaat Cirkel: dit betreft onderzoek naar al uw voorouders
 • genealogie Cirkel: dit is stamboomonderzoek naar alle mannelijke (of vrouwelijke) nakomelingen (bijvoorbeeld van een van uw voorouders)
 • parenteel Cirkel: dit is onderzoek naar alle nakomelingen (bijvoorbeeld van een van uw voorouders)

De meeste genealogen starten een stamboom als stamreeks, om hun voorvaders in kaart te brengen. Hiermee is bijvoorbeeld het begin van achternaam Cirkel te vinden, de stamvader Cirkel en tegelijk vaak ook de beroepen van de voorvaders.

De stamreeks Cirkel geeft ook een goed begin voor alle andere typen genealogisch onderzoek naar de stamboom Cirkel.stamvader Cirkel
Stamvader Cirkel is de naamgever van de familie Cirkel


stamreeks Cirkel
kwartierstaat Cirkel
genealogie Cirkel
parenteel Cirkel

Historische archieven

De historische archieven hebben een schat aan informatie om een stamboom mee te verrijken. Kijk op internet of ga er langs om meer informatie over uw familieleden op te zoeken.

Regionale archieven:

Naast bovenstaande regionale archieven hebben gemeenten zelf een eigen 'gemeentearchief'.

informatie Cirkel
Vind ook informatie over familie Cirkel in de regionale archieven.

Meer achtergronden

Om meer te weten over de tijd waarin uw voorouders leefden, welke beroepen zij deden en wat er gebeurde in die tijd, zijn een aantal interessante bronnen te raadplegen.

Kijk eens op de pagina van beeldbanken, voor een overzicht van beelden uit de Nederlandse geschiedenis. Erg geschikt om uw familieverleden beeld en kleur te geven.

geschiedenis Cirkel
Hoe leefde Cirkel in het verleden? Het bekende kunstwerk van Brueghel toont hoe mensen vroeger leefden.

Achtergrondinformatie uit het verleden. Bezoek de volgende websites:

 • Bibliografie Cirkel
  De Digitale Bibliografie Nederlandse Geschiedenis (DBNG) is een online bibliografie over de Nederlandse geschiedenis van prehistorie tot heden. Zoek nu hoe de naam Cirkel voorkomt in de geschiedenis.

 • Cirkel in het Geheugen van Nederland
  Het Geheugen van Nederland is een beeldbank waar u online de collecties van musea, archieven en bibliotheken kunt bekijken. De beeldbank geeft toegang tot het gedigitaliseerde erfgoed van meer dan honderd instellingen en biedt prachtig beeldmateriaal. Zoek nu naar Cirkel.

 • WatWasWaar
  WatWasWaar geeft historische informatie over elke plek in Nederland.

 • Oude beroepen in beeld
  Heeft u een beroep gevonden van een van de voorouders Cirkel, en bent benieuwd wat dat voor beroep was? Kijk dan eens hier.

 • Nationaal Archief
  De collectie van het Nationaal Archief bestaat uit rijen gedrukte, geprinte of handgeschreven documenten, zo'n 300.000 kaarten, tekeningen en circa 14 miljoen foto's. Zoek nu naar Cirkel in het Nationaal Archief.

Heeft de familie Cirkel een familiewapen?

U kunt in de bekende archieven (zoals bijvoorbeeld die van het Centraal Bureau voor de Genealogie) opzoeken of er een familiewapen voor Cirkel te vinden is. Let op dat wanneer u een (of meerdere) familiewapen(s) vindt voor Cirkel die alleen kunt gebruiken indien u werkelijk in mannelijke lijn afstamt van diegene die het familiewapen Cirkel oorspronklijk gevoerd heeft (vergelijk hiervoor de gegevens van het betreffende familiewapen met uw stamboom).


Familiewapen Cirkel bekend?

Zoek naar familiewapen "Cirkel"

Kunt u geen familiewapen Cirkel vinden, dan wil dat nog niet direct betekenen dat uw familie geen familiewapen heeft of heeft gehad. Veel familiewapens zijn in de loop der tijd in vergetelheid geraakt. Tijdens uw onderzoek vindt u wellicht nog een familiewapen.

Heeft uw familie geen familiewapen, dan kunt u kiezen voor: een eigen familiewapen laten maken. Elke familie in Nederland is toegestaan een familiewapen maken. Het wapen moet voldoen aan de regels van de heraldiek en uniek zijn.

Het is aan te raden een heraldisch expert in te schakelen als u een familiewapen wilt laten maken. U kunt er meer over lezen op de betreffende website.

Familiewapen Cirkel laten maken

Hieronder enkele voorbeelden hoe familiewapens er uit kunnen zien.

familiewapens 01
familiewapens 02
familiewapens 03
familiewapens 04

Onderdelen

Een familiewapen bestaat uit diverse onderdelen. Hierna staan de belangrijkste delen beschreven. NB: het familiewapen hieronder is niet het familiewapen Cirkel, maar uitsluitend bedoeld als een voorbeeld van een familiewapen.

Wapenschild


Het wapenschild is het belangrijkste onderdeel van een familiewapen. Een wapenschild alleen is al voldoende om te gelden als familiewapen.


Helm


Boven het wapenschild staat een helm afgebeeld.


Helmteken (met wrong)


Het helmteken staat boven de helm. In veel gevallen is het een herhaling van een symbool uit het wapenschild. Het helmteken wordt aan de onderkant omgeven door de wrong (een inelkaar gewrongen doek).


Dekkleden


De dekkleden zijn de gekleurde kleden achter de helm.

Wat betekent de naam Cirkel?

Wat betekent uw naam Cirkel? Uw voorouders hebben op een gegeven moment een naam gekozengenoemd. Waar is de naam Cirkel vandaan gekomen?

In veel gevallen is de herkomst van een achternaam terug te voeren op een van deze typen:

 • herkomstnaam: de naam komt van de plaats (stad, plaats, gebied, streek, ...) waar eerste naamdrager vandaan kwam. Voorbeelden: Van Maastrigt, Van Montfoort, Den Hollander.
 • adresnaam: de naam komt van de plek (adres, naam van boerderij, naam van huis, of locatieaanduiding) waar eerste naamdrager woonde. Voorbeelden: Van der Poel, Zielhorst.
 • verwantschapsnamen: de naam komt van een familielid (vaak naam van der vader - ook wel een een patroniem genaamd). Voorbeelden: Petersen, Jansen.
 • beroepsnamen: de naam komt van gebaseerd op het beroep van de eerste naamdrager. Voorbeelden: De Bakker, Veerman, Visser, De Smidt.
 • eigenschapsnamen: vaak komt deze van een bijnaam van de naamdrager. De naam is in dat geval vaak gebaseerd op een eigenschap of kenmerk van de eerste naamdrager. Voorbeelden: De Wit, De Jong, De Korte.

Een herkomstnaam of adresnaam worden ook wel een 'toponiem' genoemd.

betekenis naam Cirkel
Wat betekent Cirkel?

Klik op onderstaande knop en ga klik vervolgens door op "analyse en verklaring" om de verklaring te vinden voor de naam Cirkel. Zoek betekenis van Cirkel »

Wat is de oorsprong van naam Cirkel?

De naam Cirkel bestaat al eeuwen. Waar komt de naam vandaan? Via een klik op de kaart van het Meertens instituut ziet u waar de naam Cirkel in Nederland of België veel gehanteerd wordt - een aanwijzing waar de naam ook van oorsprong vandaan komt. Dat geeft u een aanknopingspunt waar u vermoedelijk veel informatie over familieleden zult vinden. U kunt vervolgens in gemeentearchieven van de betreffende gemeenten verder zoeken naar documenten van uw familie.


De naam Cirkel

De naam Cirkel: Wat is de herkomst van Cirkel? Zoek het op via deze links:

Nederland:
Zoek herkomst van Cirkel (NL) »

België:
Zoek herkomst van Cirkel (BE) »

Boeken genealogisch onderzoek naar familie Cirkel

Ook in de boekhandel zijn veel bronnen te vinden hoe men de stamboom van Cirkel kan onderzoeken. Hier een aantal verwijzingen naar een paar van de beste boeken. Deze boeken kunnen assisteren bij het stamboomonderzoek naar familie Cirkel:

Verborgen verleden
Het grote familieboek
Je stamboom onderzoeken voor Dummies
Je Stamboom, Je Familiegeschiedenis
 

Extra ideeën voor de stamboom Cirkel

U zoekt aanvullende bronnen om meer te weten te komen over de stamboom van familie Cirkel? Raadpleeg eens de volgende links:


bronnen stamboom Cirkel
Lees meer over stamboomononderzoek naar familie Cirkel

Geef de familiegeschiedenis Cirkel kleur

Genealogisch onderzoek geeft in de regel alleen maar droge feiten: wanneer is iemand geboren, wat zijn zijn/haar doopnamen, in welke plaats heeft men gewoond en wanneer en waar is men gestorven? Maar mooie familieverhalen en typische annekdotes van de familie vindt u niet terug in de officiële documenten. Hier zijn een aantal handige tips om een kleurrijker beeld van de familie te krijgen.

 • Plan een interview met (oudere) familieleden
 • Vraag andere stamboomonderzoekers (genealogen) die dezelfde of aanverwachte families onderzoeken, wat zij hebben gehoord/gevonden van familie Cirkel


Vind andere stamboomonderzoekers die bezig zijn met genealogische onderzoek naar familie Cirkel:

Schrijfwijzen Cirkel?

Achternamen zijn door de geschiedenis niet altijd hetzelfde geschreven. De letter K wordt vervangen door een letter C of lettercombinatie CK (of andersom), de letter Y wordt een IJ, etc. etc. Andere schrijfwijzen kunnen voorkomen binnen één familie. Welke schrijfwijzen zijn er bekend van Cirkel?


Klik op onderstaande knop en klik vervolgens door op "varianten" om diverse varianten en schrijfwijzen te vinden voor de naam Cirkel. Zoek schrijfwijzen van Cirkel »

Wie heet er nog meer Cirkel?

Wie heten er ook Cirkel? Kijk eens op de sociale netwerken, en wellicht herkent u zo al een (lang niet gesproken) familielid. Leg contact en wellicht kan hij/zij u verder helpen met nuttige informatie voor uw onderzoek.


meer familie Cirkel
Wie heet er nog meer Cirkel? Tip: Speur bekende of onbekende naamgenoten op, op Online Sociale Netwerken.

Informatie uit het heden. Bezoek de volgende websites:

Ben ik familie van de "bekende" Cirkel?

Heeft u dezelfde achternaam als een bekende Nederlander, bekende familie Cirkel, de beruchte boef Cirkel, of filmster Cirkel? Het is niet zeker dat u familie bent.

Dezelfde naam als een beroemd persoon wil niet betekenen dat u werkelijk familie bent. Er zijn heel veel mensen die dezelfde achternaam hebben.

Om uit te vinden of u al dan niet familie bent van de bekende persoon, dient u niet alleen stamboomonderzoek te doen naar uw eigen familie, maar ook naar die van de algemeen beroemde figuur. Wanneer u gemeenschappelijke voorouders hebt of onderdeel bent van dezelfde stamboom kunt u daadwerkelijk stellen dat u familie van elkaar bent. Een voordeel dat u misschien hebt is dat de genealogie van de beroemde Cirkel wellicht al eens door iemand is uitgezocht.


Lid van familie Cirkel ?
Maken beruchte bekendheden uit het verleden ook deel uit van uw familie Cirkel?

Google eens op "stamboom Cirkel" of "genealogie Cirkel" - wellicht heeft iemand anders al eens stamboomonderzoek gedaan naar familie Cirkel:

Stamboom Software

Er is bij onderzoek vaak zoveel data beschikbaar. Het kan handig zijn een programma (of software) te gebruiken voor het vastleggen van alle data, en de onderlinge verbanden.

Er bestaan diverse genealogische programma's om te helpen. Sommige programma's zijn gratis, andere zijn betaald. Hier staan een aantal bekende softwarepakketten die veel in Nederland worden gebruikt.

Hoewel u er ook voor kunt kiezen om uw gegevens online via een website vast te leggen, is het echter aan te bevelen toch met een programma te werken dat u installeert op uw PC of laptop, aangezien u dan altijd de gegevens bij de hand hebt (ook als u geen Internet beschikbaar heeft).

Let er op dat het ondersteuning biedt voor het uitwisselen van Gedcom gegevens. Met dit gegevensformaat kunt u gegevens uitwisselen tussen genealogische programma's.

Kijk zelf welk programma u het meest aanspreekt:

Terug in de geschiedenis Cirkel

Ook informatie over overleden familieleden is waardevol om uw onderzoek compleet te maken. Leg de gegevens die u onderweg vindt bij uw onderzoek slim vast, zodat u altijd de bron kunt terugvinden.

Belangrijkste officiële bronnen van informatie:

 • Burgerlijke stand: gegevens vanaf 1811
 • Doop- trouw- en begraafboeken (DTB): gegevens van voor 1811

Bovenstaande bronnen zijn te raadplegen in stadhuis van de gemeente en/of regionale of provinciale archieven. Het is van belang te zoeken in die archieven waar (en wanneer) het familielid geboren, getrouwd of begraven is.

Deze gegevens helpen: volledige namen, geboorte-,trouw- en/of sterfdata en het kerkgenootschap (geloof) van uw familie.

Veel historische gegevens staan online (per provincie). Bezoek de online archieven »

Grafstenen Cirkel

overleden Cirkel
Grafstenen van overleden Cirkel familieleden geven veel aanvullende gegevens voor genealogisch onderzoek

Bij begraafboeken en grafstenen gaat er niet in de eerste instantie om, om te waaraan het familielid Cirkel dood is gegaan - maar vooral ook om de jaartallen - want die bieden een link naar andere familieleden.

Is familie Cirkel van adel?

Veel onderzoekers krijgen deze vraag wel gesteld: "Is mijn familie misschien ook van adel?"

De adel is een groep mensen die van oorsprong een bevoorrechte positie innam. In Nederland bestaat naast de ongetitelde adel, die het predicaat jonkheer mag voeren, de getitelde adel. Deze mag de volgende titels voeren: ridder, baron, burggraaf, graaf, markies, hertog, prins. Tegenwoordig vindt er geen verheffing in de adelstand meer plaats, met uitzondering van het Koninklijk huis.

We krijgen de vraag geregeld voor diverse families. Is mijn familie misschien van adel? Als u niet weet of uw familie van adel is, dan is de kans heel erg klein dat uw familie van adel is. Via onderstaande link krijgt u een overzicht van adelijke families in Nederland. Maar ook als Cirkel deel uit maakt van dit overzicht, is het nog niet zeker dat uw familie van adel is. U zou dan moeten aantonen dat uw familie in mannelijke lijn afstamt van de adelijke familie van Cirkel. Het is in Nederland verboden om adelijke titels te voeren, als u niet van adel bent. Ook de familiewapens van adelijke families zijn beschermd.

De Hoge Raad van Adel

Meer weten over stamboom Cirkel

Meer hulp nodig bij uw genealogisch onderzoek Cirkel? Bedenk dan het volgende eens:


stamboom Cirkel uitzoeken
Meer weten over Cirkel?

Tips, suggesties of aanvullingen?

Heeft u suggesties, verbeteringen of aanvullingen - laat het ons weten! Met uw hulp kunnen we nog meer mensen helpen met het vinden en opstellen van de eigen stamboom.

 
Stambomen op achternaam: A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z


Meer links voor stambomen: stamboom Beeuwkes | stamboom Apperloo | stamboom Balak | stamboom Azouagh | stamboom Van Assendelft