de online bronnen voor

Stamboom Cimen


Overzicht van de beste online gegevens voor stamboom Cimen
Onderzoek doen naar uw familie Cimen? Begin hier met een overzicht van aanpak en bronnen voor de genelaogie van uw familie. De links zijn specifiek voor Cimen.
Suggestie: naast de tips op deze website, is dit ook een aanrader:
je stamboom familiegeschiedenis Stamboom
&
Familiegeschiedenis
»

Begin stamboom Cimen in 5 minuten


Het starten met de stamboom Cimen is eigenlijk erg simpel. U start de stamboom namelijk gewoon bij u zelf - en uw (bekende) familie.

Noteer van elk familielid:

 • naam (volledige doop- en evt. meisjesnaam)
 • geboorte (datum en plaats)
 • huwelijk (datum en plaats)
 • sterfte (datum en plaats)

Vraag andere familieleden (vader, moeder, oom, tante, neef, nicht, etc.) naar ontbrekende gegevens. Of duik in uw en hun familiedocumenten, op zoek naar de gegevens.

stamboom Cimen
De stamboom maken Cimen

Stamboomonderzoek naar Cimen - zelf doen?

Onderzoek naar de familie Cimen hoeft niet alleen een boeiende (en soms zelfs verslavende) puzzel te zijn, maar geeft ook nog eens waardevol resultaat. Een goed uitgezochte stamboom is mooi voor uzelf, uw kinderen, andere familieleden - en zelfs anderen die ook interesse hebben in familie Cimen.

Op deze pagina vindt u veel tips voor stamboomonderzoek. De meeste links zijn specifiek gemaakt voor de stamboom van familie Cimen, zodat u snel bruikbare resultaten kunt vinden - specifiek voor stamboom Cimen.

Stamboomonderzoek kunt u met diverse bronnen op internetover het onderwerp prima zelf uitvoeren. Maar mocht u zelf geen tijd hebben, of hulp nodig hebben met uw onderzoek, neem dan contact op met een stamboomonderzoeker. Zij kunnen u vaak snel verder helpen - of zelfs een vergaand onderzoek naar Cimen voor u uitvoeren.

Stamboomonderzoek Cimen
Doe zelf stamboomonderzoek of schakel een genealoog in

Familieboek Cimen

Sommige onderzoekers vinden het mooi hun stamboomonderzoek of familiegeschiedenis op te nemen in een familie- of stamboomboek.

verborgen verleden Cimen
Stel een familieboek op over het
Verborgen Verleden van Cimen

Boek Verborgen Verleden »

Diverse genealogen kunnen u helpen met stamboomonderzoek of het opstellen van een familieboek. Een aantal deskundig genealogen is bereikbaar via Stamboom Familie, via de volgende link:

Contact met Genealoog »

Online informatie voor Stamboom Cimen

Snel resultaat: doe een online zoektocht naar de familie Cimen. Wist u dat tegenwoordig veel gegevens over uw stamboom snel online te zoeken zijn?Let op: wees er altijd op bedacht dat data van anderen onjuist kunnen zijn. Controleer daarom altijd de originele bronnen.

Zoek de gegevens op en controleer dan altijd vanuit uw bekende gegevens. Controleer gegevens met behulp van volledige naam, beschikbare datum en plaats of u de juiste persoon hebt. U heeft dan weer een puzzle stukje gevonden en kunt verder met het volgende familielid. Zo bouwt u zelf de stamboom Cimen langzamerhand uit.


familie Cimen
Online zijn veel gegevens te vinden over voorouders en familie Cimen

Snel veel informatie vinden voor de familie Cimen? Vind direct resultaat op de volgende sites:

 • MyHeritage.com Cimen
  MyHeritage heeft een grote verzameling van familiegegevens, waaronder stambomen, volkstellingen en geboorte- huwelijk- en overlijdensakten. Zoek nu online op familienaam Cimen.
 • FamilySearch.org Cimen
  FamilySearch.org is de website van de Mormonen, die heel veel gegevens van stambomen over de hele wereld verzameld hebben. Zoek nu online op familienaam Cimen.

 • WieWasWie Cimen
  WieWasWie is een samenwerking tussen een groot aantal historische archiefinstellingen, speciaal gericht op stambomen. De digitale gegevens worden dagelijks uitgebreid. Zoek nu naar "Cimen".

 • Zoek "Cimen" in Genealogie Online
  Genealogie Online is een verzameling van stambomen en genealogische documenten.

 • CBG Cimen
  Het Centraal Bureau voor Genealogie (CBG) is het landelijk kennis- en documentatiecentrum voor stamboomonderzoek (genealogie) en verwante wetenschappen. Zoek nu in de CBG archieven naar "Cimen".

 • Archieven Cimen
  Archieven.nl is een grote collectie van (online) documenten van 85 Nederlandse archieven. Met o.a. personen, akten en krantenpagina's.

Stamboom verder uitzoeken

Ga verder terug in de historie met verder stamboomonderzoek naar Cimen. Maar kies eerst welke informatie u nader wilt onderzoeken om uw stamboom te laten groeien.

Er zijn diverse typen stamboomonderzoek uit te voeren:

 • stamreeks Cimen: dit betreft stamboomonderzoek naar al uw voorvaders (of -moeders)
 • kwartierstaat Cimen: stamboomonderzoek naar al uw voorouders
 • genealogie Cimen: stamboomonderzoek naar alle mannelijke (of vrouwelijke) nakomelingen (bijvoorbeeld van een van uw voorouders)
 • parenteel Cimen: dit betreft stamboomonderzoek naar alle nakomelingen (bijvoorbeeld van een van uw voorouders)

De meeste stamboomonderzoekers starten een stamboom als stamreeks, om hun voorvaders te onderzoeken. Hiermee is bijvoorbeeld de start van de naam Cimen te vinden, de stamvader Cimen en tegelijk vaak ook de beroepen van de diverse voorvaders.

De stamreeks Cimen geeft ook een goed begin voor alle andere typen genealogisch onderzoek.stamvader Cimen
Stamvader Cimen is de naamgever van de familie Cimen


stamreeks Cimen
kwartierstaat Cimen
genealogie Cimen
parenteel Cimen

Let op: Zaken om in de gaten te houden

Bij stamboomonderzoek naar Cimen is het belangrijk om altijd rekening te houden met het volgende.

Aandachtspunten:

 • Dezelfde achternaam Cimen betekent niet vanzelf dat er een bloedband bestaat (met andere woorden: dat het familie betreft). Controleer gevonden gegevens immer met originele (zo mogelijke officiele) bronnen en zo mogelijk met meerdere bronnen.
 • Wees er van bewust dat er in (ook online) stamboom gegevens fouten zijn gekomen (door onleesbaarheid, typfouten, incorrect uitgevoerd onderzoek, etc.). Controleer daarom altijd de brondocumenten zelf en probeer feiten te cross-checken.
 • Leg vast waar u bepaalde data gevonden heeft, zodat u het kunt terugvinden.
 • (Delen van) andermans stamboomonderzoeken naar Cimen zijn wellicht auteursrechtelijk beschermd. Gebruik de originele bronnen om auteursrechtelijke issues te omzeilen EN om de betrouwbaarheid van de gegevens te verifieren.


Cimen online
Gegevens van Cimen online gevonden? Check de bronnen.

Nog meer ideeën

U zoekt extra bronnen voor familie Cimen? Raadpleeg eens de volgende links:


bronnen stamboom Cimen
Lees meer over stamboomononderzoek naar familie Cimen

Heeft de familie Cimen een familiewapen?

U kunt in de bekende archievenspeuren of er een familiewapen voor uw familienaam te vinden is. Let op dat wanneer u een (of meerdere) familiewapen(s) vindt voor Cimen die alleen kunt gebruiken indien u echt in mannelijke lijn afstamt van diegene die het familiewapen oorspronklijk heeft gevoerd (vergelijk hiervoor de gegevens van het betreffende familiewapen met uw stamboom).


Familiewapen Cimen bekend?

Zoek naar familiewapen "Cimen"

Kunt u geen familiewapen Cimen vinden, dan wil dat nog niet betekenen dat uw familie geen familiewapen heeft gehad. Veel familiewapens zijn in de loop der tijd in vergetelheid geraakt. Tijdens uw onderzoek stuit u wellicht nog op een familiewapen.

Heeft uw familie geen familiewapen, dan kunt u een familiewapen laten maken. Elke familie in Nederland is toegestaan een familiewapen maken. Het familiewapen moet voldoen aan de heraldische regels en uniek zijn.

U kunt er meer over lezen op de betreffende website.

Familiewapen Cimen laten maken

Hieronder enkele voorbeelden hoe familiewapens er uit kunnen zien.

familiewapens 01
familiewapens 02
familiewapens 03
familiewapens 04

Onderdelen

Een familiewapen heeft diverse onderdelen. Hierna staan de belangrijkste onderdelen beschreven. NB: het familiewapen hieronder is niet het familiewapen Cimen, maar slechts een voorbeeld van een familiewapen.

Wapenschild


Het wapenschild is het belangrijkste onderdeel van een familiewapen. Een wapenschild alleen is al voldoende om te gelden als familiewapen.


Helm


Bovenop het wapenschild staat een helm afgebeeld. In verschillende tijdsperken gebruikte men andere helmen.


Helmteken (met wrong)


Het helmteken staat bovenop de helm. In veel gevallen is het een herhaling van een symbool uit het wapenschild. Het helmteken wordt aan de onderkant versierd met de wrong (inelkaar gewrongen doek), die de kleuren heeft van het dekkleed.


Dekkleden


De dekkleden zijn de gekleurde kleden achter de helm.

Naslagwerken familieonderzoek

Ook in de boekenwinkel zijn veel aanwijzingen te vinden hoe men de genealogie van Cimen kan uitzoeken. Hier een verwijzing naar een paar van de beste naslagwerkenvoor de startende genelogisch onderzoeker. De volgende boeken zijn via internet te verkrijgen en kunnen helpen bij genealogisch onderzoek naar familie Cimen:

Je Stamboom, Je Familiegeschiedenis
Verborgen verleden
Het grote familieboek
Je stamboom onderzoeken voor Dummies
 

Historische archieven

De historische archieven hebben een ruime hoeveelheid gegevens om uw stamboomonderzoek mee op te zetten. Kijk online om informatie over uw familie op te zoeken.

Een greep uit de regionale historische archieven:

Naast archieven hebben gemeenten zelf vaak een eigen 'gemeentearchief'.

informatie Cimen
Vind nog meer informatie over familie Cimen in de historische archieven.

Geef de familiegeschiedenis Cimen kleur

Genealogisch onderzoek geeft vaak alleen maar feiten: wanneer is iemand geboren, wat zijn de namen, in welke plaats heeft men gewoond en wanneer is men gestorven? Maar mooie familieverhalen en typische annekdotes van de familie vindt u niet terug in de officiële documenten. Hier zijn een aantal nuttige tips om een kleurrijker beeld van de familie te krijgen.

 • Plan een interview met (oudere) familieleden
 • Vraag andere stamboomonderzoekers (genealogen) die dezelfde of aanverwachte families onderzoeken, wat zij hebben gehoord/gevonden van familie Cimen
 • Vraag oudere inwoners van het dorpje waarin familie woonden naar verhalen over uw familie


Vind ook andere stamboomonderzoekers die bezig zijn met onderzoek naar familie Cimen:

Meer achtergronden

Hoe leefde uw familie in de tijd dat zij leefden? Om meer te weten over de tijd waarin uw voorouders leefden, welke beroepen zij deden en wat er gebeurde in die tijd, zijn een aantal bronnen te raadplegen.

Kijk eens op de pagina van beeldbanken, voor een overzicht van beelden uit de Nederlandse geschiedenis en Nederlandse plaatsen.

geschiedenis Cimen
Hoe leefde Cimen in het verleden? Het bekende schilderij van Brueghel geeft een beeld hoe mensen in de middeleeuwen leefden.

Achtergrondinformatie uit het verleden. Bezoek de volgende websites:

 • Bibliografie Cimen
  De Digitale Bibliografie Nederlandse Geschiedenis (DBNG) is een online bibliografie over de Nederlandse geschiedenis van prehistorie tot heden. Zoek nu hoe de naam Cimen voorkomt in de geschiedenis.

 • Krantenartikelen waarin Cimen voorkomt
  Graaf in het verleden met oude kranten uit Nederland, Nederlands-Indië, Suriname, de Nederlandse Antillen en de Verenigde Staten. Het nieuws van toen in ruim 9 miljoen pagina's uit dagbladen uit de 17e, 18e, 19e en 20e eeuw.

 • Oude beroepen in beeld
  Heeft u een beroep gevonden van een van de voorouders Cimen, en bent benieuwd wat dat voor beroep was? Kijk dan eens hier.

 • Nationaal Archief
  De collectie van het Nationaal Archief bestaat uit rijen gedrukte, geprinte of handgeschreven documenten, zo'n 300.000 kaarten, tekeningen en circa 14 miljoen foto's. Zoek nu naar Cimen in het Nationaal Archief.

 • WatWasWaar
  WatWasWaar geeft historische informatie over elke plek in Nederland.

 • Cimen in het Geheugen van Nederland
  Het Geheugen van Nederland is een beeldbank waar u online de collecties van musea, archieven en bibliotheken kunt bekijken. De beeldbank geeft toegang tot het gedigitaliseerde erfgoed van meer dan honderd instellingen en biedt prachtig beeldmateriaal. Zoek nu naar Cimen.

Vastleggen van alle stamboomgegevens

Wanneer u even bezig bent met stamboomonderzoek naar familie Cimen ziet u wellicht snel door de bomen het bos niet meer. Er is bij onderzoek veel data beschikbaar. Het kan handig zijn een programma (of software) te gebruiken voor het vastleggen van alle gegevens, en hun onderlinge verbanden.

Er bestaan diverse genealogische programma's om daarbij te helpen. Sommige programma's zijn gratis, andere zijn betaald. Hier staan een aantal bekende softwarepakketten die veel in Nederland worden gebruikt.

Hoewel u er ook voor kunt kiezen om uw gegevens online via een website vast te leggen, is het echter aan te bevelen met een programma te werken dat u installeert op uw PC of laptop, aangezien u dan altijd de gegevens bij de hand hebt (ook als u geen Internet beschikbaar heeft). De meeste programma's kunnen de gegevens eenvoudig met elkaar en online diensten uitwisselen.

Let er op dat het programma ondersteuning biedt voor het uitwisselen van Gedcom gegevens. Met dit gegevensformaat kunt u gegevens uitwisselen tussen genealogische programma's.

Kijk zelf welk programma u het meest aanspreekt:

Waar komt de familienaam Cimen vandaan?

De naam Cimen bestaat mogelijk al honderden jaren. Waar komt de naam vandaan? Via een kaart ziet u waar de naam Cimen in Nederland of België veel gebruikt is - een aanwijzing waar de naam oorspronkelijk vandaan komt. Dat geeft u een aanknopingspunt waar u veel informatie over familieleden zult traceren. U kunt vervolgens in de gemeentebibliotheken van die gemeenten verder zoeken naar informatie over uw familie.


De naam Cimen

De naam Cimen: Maar waar komt Cimen vandaan? Zoek de oorsprong op via deze link:

Nederland:
Zoek herkomst van Cimen (NL) »

België:
Zoek herkomst van Cimen (BE) »

Wat betekent de naam Cimen?

Uw voorouders hebben een naam gekozen of werden door omgeving op een bepaalde manier aangeduid. Waar is de naam Cimen vandaan gekomen?

In veel gevallen is de herkomst van een achternaam terug te voeren op een van onderstaande typen:

 • herkomstnaam: de naam is gebaseerd op de plaats (stad, plaats, gebied, streek, ...) waar eerste naamdrager vandaan kwam. Voorbeelden: Van Maastrigt, Van Montfoort, Den Hollander.
 • adresnaam: de naam komt van de plek (adres, naam van boerderij, naam van huis, of locatieaanduiding) waar eerste naamdrager woonde. Voorbeelden: Van der Poel, Zielhorst.
 • verwantschapsnamen: de naam is gebaseerd op een familielid (vaak naam van der vader - ook wel een een patroniem genaamd). Voorbeelden: Petersen, Jansen.
 • beroepsnamen: de naam is gebaseerd op gebaseerd op het beroep van de eerste naamdrager. Voorbeelden: De Bakker, Veerman, Visser, De Smidt.
 • eigenschapsnamen: vaak komt deze van een bijnaam van de naamdrager. De naam is in dat geval vaak gebaseerd op een eigenschap of kenmerk van de eerste naamdrager. Voorbeelden: De Wit, De Jong, De Korte.


betekenis naam Cimen
Wat betekent Cimen?

Klik op onderstaande knop en ga klik vervolgens door op "analyse en verklaring" om de verklaring te vinden voor de naam Cimen. Zoek betekenis van Cimen »

Wie heet er nog meer Cimen?

Wie heeft nog meer de achternaam Cimen? Kijk eens op de sociale netwerken, en misschien herkent u zo al een (lang niet gesproken) familielid. Leg contact en wellicht kan hij/zij u verder helpen met informatie voor uw stamboomonderzoek.


meer familie Cimen
Wie heet er ook Cimen? Tip: Zoek onbekende familieleden op, op Linkedin.

Informatie uit het heden. Bezoek de volgende websites:

Schrijfwijzen Cimen?

Achternamen zijn in het verleden niet altijd hetzelfde geschreven. De letter K wordt vervangen door een letter C of lettercombinatie CK (of andersom), de letter Y wordt een IJ, etc. etc. Andere schrijfwijzen kunnen voorkomen binnen één familie. Welke schrijfwijzen zijn er bekend van Cimen?

Bovendien wordt soms eenzelfde persoon aangeduid met meerdere namen (met name voor 1811, toen er nog niet één officiele aanduiding was voor een persoon).


Klik op onderstaande link en klik vervolgens door op "varianten" om diverse varianten en schrijfwijzen te vinden voor de naam Cimen. Zoek schrijfwijzen van Cimen »

Terug in de geschiedenis Cimen

Wanneer u al wat gegevens van familieleden hebt gevonden, kunt u verder terug in het verleden. Ook informatie over overleden Cimen-familieleden is waardevol om uw onderzoek compleet te maken. Leg de gegevens die u tijdens uw zoektocht vindt slim vast (gebruik bijvoorbeeld een template), zodat u altijd de bron kunt terugvinden.

Belangrijkste officiële bronnen van informatie:

 • Burgerlijke stand: gegevens vanaf 1811
 • Doop- trouw- en begraafboeken (DTB): gegevens van voor 1811

Bovenstaande bronnen zijn vaak te raadplegen in stadhuis van de gemeente en/of regionale of provinciale archieven. Het is dus van belang te zoeken in die archieven waar (en wanneer) het familielid geboren, getrouwd of begraven is. Begin uw zoektocht via de link hiernaast voor snel resultaat.

Deze gegevens helpen: volledige namen, geboorte-,trouw- en/of sterfdata en het kerkgenootschap (geloof).

Veel historische gegevens staan online (per provincie). Bezoek de online archieven »

Grafstenen Cimen

overleden Cimen
Grafstenen van overleden Cimen familieleden geven veel extra gegevens voor genealogisch onderzoek

Bij informatie uitbegraafboeken en grafstenen gaat er niet in de eerste instantie om, om te hoe deze persoon Cimen dood is gegaan - maar vooral ook om de jaartallen - want die bieden een link naar andere familieleden.

Ben ik familie van de "bekende" Cimen?

Heeft u dezelfde achternaam als een bekende Nederlander, bekende familie Cimen, de beruchte crimineel Cimen, of moviestar Cimen? Het is niet zeker dat u familie bent.

Dezelfde achternaam als een bekend figuur wil niet zeggen dat u per definitie familie bent. Er zijn veel mensen die bij toeval eenzelfde achternaam hebben.

Om uit te vinden of u al dan niet familie bent van de beroemde persoon, dient u niet alleen stamboomonderzoek te doen naar uw eigen familie, maar ook naar die van de algemeen bekende persoon. Wanneer u gemeenschappelijke voorouders hebt kunt u met recht stellen dat u familie van elkaar bent. Een voordeel dat u wellicht hebt, is dat de genealogie van de beroemde Cimen misschien al eens door iemand is onderzocht.


Lid van familie Cimen ?
Maken bekende of beruchte personen uit het verleden ook deel uit van uw familie Cimen?

 • Biografisch Portaal Cimen
  Deze website geeft informatie over kopstukken en andere opzienbarende figuren uit de Nederlandse geschiedenis, van het vroegste verleden tot nu.

 • "Cimen" op Wikipedia zoeken
  Zoek of Cimen voorkomt op Wikipedia (als bekend persoon of andere verwijzing)

Google eens op "stamboom Cimen" of "genealogie Cimen" - wellicht heeft iemand anders al eens onderzoek gedaan naar uw familie Cimen:

Is familie Cimen van adel?

Veel stamboom onderzoekers krijgen deze vraag vroeg of laat wel voorgelegd: "Is mijn familie wellicht van adel?"

De adel is een groep mensen die van oorsprong een bevoorrechte positie innam. In Nederland bestaat naast de ongetitelde adel, die het predicaat jonkheer mag voeren, de getitelde adel. Deze kan de volgende adelijke titels voeren: ridder, baron, burggraaf, graaf, markies, hertog, prins. Tegenwoordig vindt er geen verheffing in de adelstand meer plaats, met uitzondering van (voormalige) leden van het Koninklijk huis.

We krijgen de vraag geregeld voor diverse families. Is mijn familie misschien van adel? Als u het niet weet, dan is de kans heel erg klein dat uw familie van adel is. Via onderstaande link krijgt u een overzicht van adelijke families in Nederland. Maar ook als Cimen deel uit maakt van dit overzicht, is het nog lang niet zeker dat uw familie van adel is. U zou dan moeten aantonen dat uw familie in mannelijke lijn afstamt van de adelijke familie van Cimen. Het is in Nederland verboden om adelijke titels te voeren, als u niet van adel bent.

De Hoge Raad van Adel

Aavullende informatie voor stamboom Cimen

Meer hulp nodig bij uw stamboomonderzoek Cimen? Bedenk dan het volgende eens:


stamboom Cimen uitzoeken
Meer weten over de stamboomvan familie Cimen?

Tips, suggesties of aanvullingen?

Heeft u suggesties, verbeteringen of aanvullingen - laat het ons weten! Met uw hulp kunnen we nog meer mensen helpen met het vinden en opstellen van de eigen stamboom.

 
Stambomen op achternaam: A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z


Meer links voor stambomen: stamboom Bekx | stamboom Bennik | stamboom Van Haastert | stamboom Bernhard | stamboom Goosens