de beste bronnen

Stamboom Cicilia


Overzicht van de beste online bronnen en gegevens voor stamboom Cicilia
Benieuwd naar de stamboom van familie Cicilia? Begin hier met een overzicht van aanpak voor de stamboom van uw familie Cicilia. De bronnen op deze webpage zijn zoveel mogelijk specifiek voor Cicilia.
Suggestie: naast de online bronnen op deze website, raadpleeg ook:
je stamboom familiegeschiedenis Stamboom
&
Familiegeschiedenis
»

Begin van stamboom Cicilia in 5 minuten


Het starten met stamboom Cicilia is in de basis heel simpel. U start de stamboom namelijk gewoon bij u zelf - en uw (bekende) familie.

Schrijf op van ieder familielid:

 • naam (volledige doop- en evt. meisjesnaam)
 • geboorte (datum en plaats)
 • huwelijk (datum en plaats)
 • sterfte (datum en plaats)

Vraag andere familieleden (vader, moeder, oom, tante, neef, nicht, etc.) naar ontbrekende gegevens. Of duik in uw en hun familiedocumenten, op zoek naar de gegevens.

stamboom Cicilia
De stamboom maken Cicilia

Stamboomonderzoek naar Cicilia - zelf doen?

Onderzoek naar de familie Cicilia hoeft niet alleen een boeiende puzzel te zijn, maar geeft ook nog eens waardevol resultaat. Een goed uitgezochte stamboom is mooi voor uzelf, uw kinderen, andere familieledenen anderen die ook onderzoek doen naar Cicilia.

Op deze website vindt u veel tips, bronnen voor het uitvoeren van stamboomonderzoek. De meeste links zijn specifiek gemaakt voor de stamboom van familie Cicilia.

Stamboomonderzoek kunt u met diverse bronnen op internet en boeken over het onderwerp zelf doen. Maar mocht u zelf geen tijd hebben, of hulp nodig hebben met uw onderzoek, neem dan contact op met een stamboomonderzoeker. Zij kunnen u verder helpen - of zelfs een compleet onderzoek naar Cicilia uitvoeren.

Stamboomonderzoek Cicilia
Doe zelf stamboomonderzoek of schakel een genealoog in

Familieboek Cicilia

Sommige families vinden het mooi hun stamboomonderzoek of familiegeschiedenis op te nemen in een familie- of stamboomboek.

verborgen verleden Cicilia
Stel een familieboek op over het
Verborgen Verleden van Cicilia

Boek Verborgen Verleden »

Diverse genealogen kunnen u helpen met stamboomonderzoek of het opstellen van een familieboek. Een aantal deskundig genealogen is bereikbaar via Stamboom Familie, via de volgende verwijzing:

Contact met Genealoog »

Online informatie voor Stamboom Cicilia

Wist u dat tegenwoordig heel veel gegevens over uw voorouders online te vinden zijn?Let op: weet dat gegevens van derden incorrect en onvolledig kunnen zijn. Controleer altijd de originele bronnen.

Zoek de gegevens op en controleer dan altijd vanuit uw bekende gegevens. Controleer o.a. met behulp van volledige naam, beschikbare datum en plaats of u de juiste persoon hebt. U heeft dan weer een puzzle stukje gevonden en kunt verder met het volgende familielid. Zo bouwt u zelf de stamboom Cicilia langzamerhand uit.


familie Cicilia
Online zijn veel gegevens te vinden over voorouders en familie Cicilia

Snel veel informatie vinden voor familie Cicilia? Zoek resultaat op de volgende websites:

 • FamilySearch.org Cicilia
  FamilySearch.org is de website van de Mormonen, die heel veel gegevens van stambomen over de hele wereld verzameld hebben. Zoek nu online op familienaam Cicilia.

 • MyHeritage.com Cicilia
  MyHeritage heeft een grote verzameling van familiegegevens, waaronder stambomen, volkstellingen en geboorte- huwelijk- en overlijdensakten. Zoek nu online op familienaam Cicilia.
 • Archieven Cicilia
  Archieven.nl is een grote collectie van (online) documenten van 85 Nederlandse archieven. Met o.a. personen, akten en krantenpagina's.

 • Zoek "Cicilia" in Genealogie Online
  Genealogie Online is een verzameling van stambomen en genealogische documenten.

 • WieWasWie Cicilia
  WieWasWie is een samenwerking tussen een groot aantal historische archiefinstellingen, speciaal gericht op stambomen. De digitale gegevens worden dagelijks uitgebreid. Zoek nu naar "Cicilia".

NB: Om in de gaten te houden

Bij stamboomonderzoek naar Cicilia is het belangrijk om rekening te houden met het volgende.

 • Een identieke achternaam Cicilia betekent niet vanzelf dat er een verwantschap is (m.a.w. dat het familie is). Controleer gegevens altijd met originele bronnen en indien mogelijk met meerdere bronnen.
 • Wees er van bewust dat er in (ook online) stamboom gegevens fouten zijn geslopen (door onleesbaarheid, schrijf- of typfouten, incorrect onderzoek, etc.). Controleer dus altijd de brondocumenten zelf. En probeer feiten te cross-checken (via meerdere bronnen te controleren).
 • Houd altijd bij waar u bepaalde gegevens gevonden hebt. Zodat u het kunt controleren.
 • Andermans genealogische onderzoeken naar Cicilia zijn soms auteursrechtelijk beschermd. Gebruik de originele bronnen om copyright problemen te voorkomen EN ook om direct de betrouwbaarheid van de gegevens te controleren.


Cicilia online
Informatie over Cicilia online gevonden? Controleer altijd de bronnen.

De stamboom meer uitzoeken

Ga steeds verder terug in de tijd met verder onderzoek naar Cicilia. Maar kies eerst welke informatie u nader wilt onderzoeken om uw stamboom te laten groeien.

Er zijn diverse typen stamboomonderzoek uit te voeren:

 • stamreeks Cicilia: dit betreft stamboomonderzoek naar al uw voorvaders (of -moeders)
 • kwartierstaat Cicilia: stamboomonderzoek naar al uw voorouders
 • genealogie Cicilia: dit betreft stamboomonderzoek naar alle mannelijke (of vrouwelijke) nakomelingen (bijvoorbeeld van een van uw voorouders)
 • parenteel Cicilia: stamboomonderzoek naar alle nakomelingen (bijvoorbeeld van een van uw voorouders)

De meeste onderzoekers starten een stamboom als stamreeks, om hun voorvaders in kaart te brengen. Hiermee is bijvoorbeeld het begin van de naam Cicilia te vinden, de stamvader Cicilia en tegelijk dikwijls ook de beroepen van de diverse voorouders.

De stamreeks Cicilia geeft ook een goede basis voor alle andere typen stamboomonderzoek naar de stamboom Cicilia.stamvader Cicilia
Stamvader Cicilia is de naamgever van de familie Cicilia


stamreeks Cicilia
kwartierstaat Cicilia
genealogie Cicilia
parenteel Cicilia

Wie heet er nog meer Cicilia?

Wie heeft nog meer de achternaam Cicilia? Kijk eens op de sociale netwerken, en wellicht herkent u zo al een (lang niet gesproken) familielid. Leg contact en wellicht kan hij/zij u verder helpen met nuttige informatie voor uw stamboomonderzoek.


meer familie Cicilia
Wie heet er nog meer Cicilia? Tip: Zoek bekende of onbekende achternaamgenoten op, op Sociale Netwerken.

Informatie uit het heden. Bezoek de volgende websites:

Vastleggen van alle data

Wanneer u een tijdje druk bent met stamboomonderzoek naar de familie Cicilia ziet u wellicht snel door de bomen het bos niet meer. Er is bij onderzoek vaak zoveel informatie beschikbaar. Het kan handig zijn een programma te gebruiken voor het vastleggen van alle data.

Er bestaan diverse genealogische programma's om daarbij te helpen. Sommige zijn gratis, andere zijn betaald. Hier noemen wij een aantal bekende softwarepakketten die veel worden gebruikt.

Hoewel u er ook voor kunt kiezen om uw gegevens online via een website vast te leggen, is het echter aan te bevelen met een programma te werken dat u installeert op uw PC of laptop, aangezien u dan altijd de gegevens bij de hand hebt (ook als u geen Internet beschikbaar heeft).

Let er bij de keuze voor een programma op dat het ondersteuning geeft voor het uitwisselen van Gedcom gegevens. Met deze bestandsindeling kunt u data uitwisselen tussen verschillende genealogische programma's.

Kijk zelf welk programma u het meest aanspreekt:

Meer achtergronden

Om meer te weten over de tijd waarin uw voorouders leefden, welke beroepen zij deden en wat er gebeurde in die tijd, zijn een aantal bronnen te raadplegen.

Kijk eens op de startpagina van beeldbanken, voor een overzicht van beelden uit de Nederlandse geschiedenis en Nederlandse plaatsen.

geschiedenis Cicilia
Hoe leefde Cicilia in het verleden? Het bekende kunstwerk van Brueghel toont diverse middeleeuwse beroepen van vroeger.

Achtergrondinformatie uit het verleden. Bezoek de volgende websites:

 • Krantenartikelen waarin Cicilia voorkomt
  Graaf in het verleden met oude kranten uit Nederland, Nederlands-Indië, Suriname, de Nederlandse Antillen en de Verenigde Staten. Het nieuws van toen in ruim 9 miljoen pagina's uit dagbladen uit de 17e, 18e, 19e en 20e eeuw.

 • Bibliografie Cicilia
  De Digitale Bibliografie Nederlandse Geschiedenis (DBNG) is een online bibliografie over de Nederlandse geschiedenis van prehistorie tot heden. Zoek nu hoe de naam Cicilia voorkomt in de geschiedenis.

 • Cicilia in het Geheugen van Nederland
  Het Geheugen van Nederland is een beeldbank waar u online de collecties van musea, archieven en bibliotheken kunt bekijken. De beeldbank geeft toegang tot het gedigitaliseerde erfgoed van meer dan honderd instellingen en biedt prachtig beeldmateriaal. Zoek nu naar Cicilia.

 • Nationaal Archief
  De collectie van het Nationaal Archief bestaat uit rijen gedrukte, geprinte of handgeschreven documenten, zo'n 300.000 kaarten, tekeningen en circa 14 miljoen foto's. Zoek nu naar Cicilia in het Nationaal Archief.

 • Oude beroepen in beeld
  Heeft u een beroep gevonden van een van de voorouders Cicilia, en bent benieuwd wat dat voor beroep was? Kijk dan eens hier.

Wat betekent de naam Cicilia?

Uw voorouders hebben een naam gekozen of werden door omgeving op een bepaalde manier aangeduid. Waar is de naam Cicilia op gebaseerd?

In veel gevallen is de herkomst van een achternaam terug te voeren op een van deze typen:

 • herkomstnaam: de naam is gebaseerd op de plaats (stad, plaats, gebied, streek, ...) waar eerste naamdrager vandaan kwam. Voorbeelden: Van Maastrigt, Van Montfoort, Den Hollander.
 • adresnaam: de naam komt van de plek (adres, naam van boerderij, naam van huis, of locatieaanduiding) waar eerste naamdrager woonde. Voorbeelden: Van der Poel, Zielhorst.
 • verwantschapsnamen: de naam komt van een familielid (vaak naam van der vader - ook wel een een patroniem genaamd). Voorbeelden: Petersen, Jansen.
 • beroepsnamen: de naam is gebaseerd op gebaseerd op het beroep van de eerste naamdrager. Voorbeelden: De Bakker, Veerman, Visser, De Smidt.
 • eigenschapsnamen: vaak komt deze van een bijnaam van de naamdrager. De naam is in dat geval vaak gebaseerd op een eigenschap of kenmerk van de eerste naamdrager. Voorbeelden: De Wit, De Jong, De Korte.


betekenis naam Cicilia
Wat betekent Cicilia?

Klik op onderstaande knop en ga klik vervolgens door op "analyse en verklaring" om de verklaring te vinden voor de naam Cicilia. Zoek betekenis van Cicilia »

Ben ik familie van de "bekende" Cicilia?

Heeft u dezelfde achternaam als een bekende of historische Nederlandse beroemdheid, bekende familie Cicilia, de beruchte boef Cicilia, of moviestar Cicilia? Het is niet zeker dat u familie bent.

Dezelfde achternaam als een beroemd figuur wil niet betekenen dat u per se familie bent. Er zijn veel mensen die toevalligerwijze dezelfde achternaam hebben. Met name bij veel voorkomende achternamen is dit niet onwaarschijnlijk.

Om te achterhalen of u familie bent van de beroemde persoon, dient u stamboom onderzoek te doen naar die van de algemeen bekende figuur. Wanneer u gemeenschappelijke voorouders hebt kunt u oprecht zeggen dat u familie bent. Een voordeel dat u wellicht hebt is dat de stamboom of genealogie van de bekende Cicilia misschien al eens is onderzocht.


Lid van familie Cicilia ?
Maken bekende of beruchte beroemdheden van vroeger ook deel uit van uw familie Cicilia?

 • Biografisch Portaal Cicilia
  De website van Biografisch Portaal geeft informatie over kopstukken en andere opzienbarende figuren uit de geschiedenis, uit het verleden tot nu.

 • "Cicilia" op Wikipedia zoeken
  Zoek of Cicilia voorkomt op Wikipedia (als bekend persoon of andere verwijzing)

Google eens op "stamboom Cicilia" of "genealogie Cicilia" - wellicht heeft iemand anders al eens onderzoek gedaan naar uw of andere familie Cicilia:

Boeken voor stamboomonderzoek naar familie Cicilia

Niet alleen online, maar ook in de boekhandel zijn bronnen te vinden hoe men de genealogie van familie Cicilia kan uitzoeken. Hierbij een verwijzing naar enkele van de beste genealogische naslagwerken. Deze boeken kunnen assisteren bij het familieonderzoek:

Verborgen verleden
Het grote familieboek
Je stamboom onderzoeken voor Dummies
Je Stamboom, Je Familiegeschiedenis
 

Waar komt de naam Cicilia vandaan?

De naam Cicilia bestaat mogelijk al honderden jaren. Waar komt deze vandaan? Via een klik op de kaart kunt u zien waar Cicilia in Nederland of België veel gebruikt wordt - veel gebruik is een sterke aanwijzing waar de naam ook van oorsprong vandaan komt. Dat geeft u een aanknopingspunt waar u vermoedelijk veel familieleden zult vinden. U kunt vervolgens in de gemeentebibliotheken van de betreffende gemeenten verder zoeken naar informatie over uw familie.


De naam Cicilia

De naam Cicilia: Wat is de herkomst van Cicilia? Zoek de oorsprong op via deze links:

Nederland:
Zoek herkomst van Cicilia (NL) »

België:
Zoek herkomst van Cicilia (BE) »

Heeft de familie Cicilia een familiewapen?

U kunt in bekende archieven (zoals bijvoorbeeld die van het Centraal Bureau voor de Genealogie) speuren of er een familiewapen voor Cicilia te vinden is. Let op dat wanneer u een (of meerdere) familiewapen(s) vindt voor Cicilia die alleen mag gebruiken indien u werkelijk in mannelijke lijn afstamt van de voorvader die het familiewapen oorspronklijk gevoerd heeft (vergelijk daarvoor de gegevens van het betreffende familiewapen met uw stamboom).


Familiewapen Cicilia bekend?

Zoek naar familiewapen "Cicilia"

Kunt u geen familiewapen van Cicilia vinden, wil dat nog niet zeggen dat uw familie geen familiewapen heeft gehad. Veel familiewapens zijn in de loop der tijd in vergetelheid geraakt. Tijdens uw onderzoek vindt u wellicht nog een familiewapen.

Mocht u na stamboom- en genealogisch onderzoek tot de conclusie komen dat uw familie geen familiewapen heeft, dan kunt u een eigen familiewapen laten maken. Elke familie in Nederland is toegestaan een familiewapen maken. Het familiewapen moet wel voldoen aan de regels van de heraldiek en uniek zijn.

U kunt er meer over lezen op de betreffende website.

Familiewapen Cicilia laten maken

Hieronder enkele voorbeelden hoe familiewapens er uit zien.

familiewapens 01
familiewapens 02
familiewapens 03
familiewapens 04

Onderdelen

Een familiewapen bestaat uit diverse delen. Hierna staan de belangrijkste beschreven. NB: het familiewapen hieronder is niet het familiewapen Cicilia, maar uitsluitend bedoeld als een voorbeeld van een familiewapen.

Wapenschild


Het wapenschild is het belangrijkste onderdeel van een familiewapen.


Helm


Bovenop het wapenschild staat een helm. In verschillende tijdsperken gebruikte men andere helmen.


Helmteken (met wrong)


Het helmteken staat bovenop de helm. In veel gevallen is het een herhaling van een symbool uit het wapenschild. Het helmteken wordt aan de onderkant omgeven door de wrong (een inelkaar gewrongen doek).


Dekkleden


De dekkleden zijn de gekleurde kleden achter de helm.

Geef de familiegeschiedenis Cicilia kleur

Stamboomonderzoek geeft in de regel alleen maar feiten: wanneer is iemand geboren, wat zijn zijn/haar namen, in welke plaats heeft men gewoond en wanneer en waar is men gestorven? Maar mooie familieverhalen vindt u niet terug in de officiële archieven. Hier zijn een aantal handige tips om een kleurrijker beeld van de familie te krijgen.

 • Plan een interview met (oudere) familieleden
 • Vraag andere stamboomonderzoekers (genealogen) die dezelfde of aanverwachte families onderzoeken, wat zij hebben gehoord/gevonden van familie Cicilia
 • Vraag oudere inwoners van het dorpje waarin familie woonden naar verhalen over uw familie


Vind ook andere stamboomonderzoekers die bezig zijn met onderzoek naar familie Cicilia:

Historische archieven

De regionale historische archieven hebben een ruime hoeveelheid gegevens om een stamboom mee te verrijken. Kijk op internet of ga er langs om informatie over uw familie op te zoeken.

Een greep uit de regionale archieven:

Naast bovenstaande regionale archieven hebben gemeenten of steden zelf vaak ook een eigen 'gemeentearchief'. Raadpleeg de website van uw gemeente over hoe u toegang kunt krijgen.

informatie Cicilia
Vind ook informatie over familie Cicilia in de archieven.

Nog meer bronnen voor stamboomonderzoek Cicilia

U zoekt aanvullende ideeën om meer te weten te komen over de stamboom van familie Cicilia? Kijk eens bij de volgende links:


bronnen stamboom Cicilia
Lees meer over stamboomononderzoek naar Cicilia

Schrijfwijzen Cicilia?

Achternamen zijn in het verleden niet altijd hetzelfde geschreven. De letter K wordt vervangen door een letter C of lettercombinatie CK (of andersom), de letter Y wordt een IJ, etc. etc. Welke schrijfwijzen zijn er bekend van Cicilia?


Klik op onderstaande link en klik vervolgens door op "varianten" om diverse varianten en schrijfwijzen te vinden voor de naam Cicilia. Zoek schrijfwijzen van Cicilia »

Terug in de geschiedenis Cicilia

Ook gegevens over overleden familieleden is waardevol om uw onderzoek compleet te maken. Leg de informatie die u onderweg vindt slim vast (gebruik bijvoorbeeld een template), zodat u altijd de bronnen kunt terugvinden.

Belangrijkste officiële bronnen van informatie:

 • Burgerlijke stand: gegevens vanaf 1811
 • Doop- trouw- en begraafboeken (DTB): gegevens van voor 1811

Bovenstaande bronnen zijn vaak te vinden in stadhuis van de gemeente en/of regionale of provinciale archieven. Het is van belang te zoeken in die archieven waar (en wanneer) het familielid geboren, getrouwd of begraven is. Veel van deze archieven zijn inmiddels online.

Deze gegevens kunnen helpen: volledige namen, geboorte-,trouw- en/of sterfdata en het kerkgenootschap (geloof).

Veel historische gegevens staan online. Bezoek de online archieven »

Grafstenen Cicilia

overleden Cicilia
Grafstenen van overleden Cicilia familieleden geven veel aanvullende gegevens voor stamboomonderzoek

Bij informatie uitbegraafboeken en grafstenen gaat er niet in de eerste instantie om, om te hoe deze persoon Cicilia dood is gegaan - maar vooral ook om de jaartallen - want die bieden een link naar andere familieleden.

Is familie Cicilia van adel?

Veel stamboom onderzoekers krijgen de vraag eens gesteld: "Is mijn familie of een voorouder misschien van adel?"

De adel is een deel van de bevolking die van oorsprong een elitaire positie innam. In Nederland bestaat naast de ongetitelde adel, die het predicaat jonkheer mag voeren, de getitelde adel. Deze kan, van laag naar hoog, de volgende titels voeren: ridder, baron, burggraaf, graaf, markies, hertog, prins. Tegenwoordig vindt er geen verheffing in de adelstand meer plaats, met uitzondering van (voormalige) leden van het Koninklijk huis.

Als u niet weet of uw familie van adel is, dan is de kans heel erg klein dat uw familie van adel is. Via onderstaande link krijgt u een overzicht van adelijke families in Nederland. Maar ook als Cicilia deel uit maakt van deze lijst, is het nog lang niet zeker dat uw familie van adel is. U zou dan moeten aantonen dat uw familie in mannelijke lijn afstamt van de adelijke familie van Cicilia. Het is in Nederland verboden om adelijke titels te voeren, als u niet van adel bent.

De Hoge Raad van Adel

Meer over stamboom Cicilia

Meer hulp nodig bij uw stamboomonderzoek Cicilia? Bedenk dan het volgende:


stamboom Cicilia uitzoeken
Meer weten over de stamboom Cicilia?

Tips, suggesties of aanvullingen?

Heeft u suggesties, verbeteringen of aanvullingen - laat het ons weten! Met uw hulp kunnen we nog meer mensen helpen met het vinden en opstellen van de eigen stamboom.

 
Stambomen op achternaam: A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z


Meer links voor stambomen: stamboom Broekmans | stamboom Heidstra | stamboom Van Bohemen | stamboom Amin | stamboom Van Aalderen