de beste online bronnen

Stamboom Cheung


De gegevens voor stamboom Cheung
Onderzoek doen naar uw familie Cheung? Begin hier met een overzicht van aanpak voor de genelaogie van familie Cheung. De links zijn zoveel mogelijk geschikt gemaakt voor uw familie.
Suggestie: naast de verwijzingen op deze website, lees ook eens:
je stamboom familiegeschiedenis Stamboom
&
Familiegeschiedenis
»

Begin uw stamboom Cheung in 5 minuten


Het starten met stamboom Cheung is eigenlijk erg simpel. U begint de stamboom namelijk bij u zelf - en bij uw (bekende) familieleden.

Schrijf op van ieder familielid:

 • naam (volledige doop- en evt. meisjesnaam)
 • geboorte (datum en plaats)
 • huwelijk (datum en plaats)
 • sterfte (datum en plaats)

Vraag andere familieleden (vader, moeder, oom, tante, neef, nicht, etc.) naar ontbrekende details, zodat u een zo'n compleet mogelijk beeld heeft.. Of duik in uw en hun familiedocumenten, op zoek naar de gegevens. Het is belangrijk dat de start van uw stamboomonderzoek zo compleet mogelijk gebeurt.

stamboom Cheung
Uw stamboom maken Cheung

Stamboomonderzoek naar Cheung - zelf doen?

Stamboomonderzoek is een interessante bezigheid. Onderzoek naar de familie Cheung hoeft niet alleen een boeiende puzzel te zijn, maar geeft ook nog eens waardevol resultaat. Een goed uitgezochte stamboom is mooi voor uzelfen andere familieledenen anderen die ook onderzoek doen naar Cheung.

Op deze site vindt u veel tips en aanwijzingen voor het doen vanstamboomonderzoek. De meeste verwijzingen zijn specifiek gemaakt voor de stamboom van familie Cheung, zodat u zo snel mogelijk bruikbare resultaten kunt vinden voor stamboom Cheung.

Stamboomonderzoek kunt u met diverse bronnen op internet en boeken over het onderwerp prima zelf doen. Maar mocht u zelf geen tijd hebben, of hulp nodig hebben met uw onderzoek, neem dan contact op met een stamboomonderzoeker. Zij kunnen u vaak verder helpen - of zelfs een compleet onderzoek naar Cheung voor u uitvoeren.

Stamboomonderzoek Cheung
Doe zelf stamboomonderzoek of schakel een genealoog in

Familieboek Cheung

Sommige families vinden het mooi hun stamboomonderzoek of familiegeschiedenis te laten landen in een familie- of stamboomboek.

verborgen verleden Cheung
Stel een familieboek op over het
Verborgen Verleden van Cheung

Boek Verborgen Verleden »

Diverse genealogen kunnen u helpen met stamboomonderzoek of het opstellen van een familieboek Cheung. Een aantal deskundig genealogen is bereikbaar via Stamboom Familie, via de volgende verwijzing:

Contact met Genealoog »

Waarschuwing: Om in de gaten te houden

Bij stamboomonderzoek naar Cheung is het van belang om altijd rekening te houden met het volgende.

Aandachtspunten:

 • Eenzelfde naam Cheung betekent niet per definitie dat er een verwantschap bestaat (met andere woorden: dat het familie betreft). Controleer gegevens altijd met originele bronnen, zo mogelijk met meerdere bronnen.
 • Wees er van bewust dat er in (ook online) genealogische gegevens mogelijk veel fouten zijn geslopen (door onleesbaarheid, typfouten, incorrect uitgevoerd onderzoek, etc.). Controleer daarom altijd de brondocumenten zelf en probeer feiten te cross-checken.
 • Leg altijd vast waar u data ontdekt hebt, zodat u het kunt terugvinden.
 • (Delen van) andermans stamboomonderzoeken naar Cheung zijn soms auteursrechtelijk beschermd. Gebruik altijd de originele bron om auteursrechtelijke problemen te omzeilen en om direct de betrouwbaarheid van de data te vast te stellen.


Cheung online
Informatie over Cheung online gevonden? Controleer altijd de bronnen.

De stamboom Cheung verder uitzoeken

Ga verder terug in de historie met verder stamboomonderzoek naar Cheung. Kies eerst welke informatie u nader wilt uitzoeken om uw stamboom verder te laten groeien.

Er zijn diverse soorten onderzoek uit te voeren:

 • stamreeks Cheung: dit is stamboomonderzoek naar al uw voorvaders (of -moeders)
 • kwartierstaat Cheung: dit betreft stamboomonderzoek naar al uw voorouders
 • genealogie Cheung: dit is onderzoek naar alle mannelijke (of vrouwelijke) nakomelingen (bijvoorbeeld van een van uw voorouders)
 • parenteel Cheung: dit betreft stamboomonderzoek naar alle nakomelingen (bijvoorbeeld van een van uw voorouders)

De meeste beginnende genealogen starten een stamboom als stamreeks, om hun voorvaders in kaart te brengen. Hiermee is bijvoorbeeld de start van achternaam Cheung te vinden, de stamvader Cheung en daarnaast dikwijls ook de beroepen van de voorvaders.

De stamreeks Cheung geeft een goede basis voor alle andere typen genealogisch onderzoek.stamvader Cheung
Stamvader Cheung is de naamgever van de familie Cheung


stamreeks Cheung
kwartierstaat Cheung
genealogie Cheung
parenteel Cheung

Online informatie voor Stamboom Cheung

Snel resultaat: doe een online zoektocht naar de familie Cheung. Wist u dat tegenwoordig veel gegevens over uw voorouders op internet te zoeken zijn?Let op: onthoud dat data van anderen onjuist kunnen zijn. Controleer daarom altijd de originele bronnen.

Controleer gegevens met behulp van volledige naam, beschikbare datum en plaats of u de juiste persoon hebt. U heeft dan weer een puzzle stukje gevonden en kunt verder met het volgende familielid.


familie Cheung
Online zijn veel gegevens te vinden over voorouders en familie Cheung

Snel veel informatie vinden voor familie Cheung? Zoek direct resultaat op deze sites:

 • MyHeritage.com Cheung
  MyHeritage heeft een grote verzameling van familiegegevens, waaronder stambomen, volkstellingen en geboorte- huwelijk- en overlijdensakten. Zoek nu online op familienaam Cheung.
 • WieWasWie Cheung
  WieWasWie is een samenwerking tussen een groot aantal historische archiefinstellingen, speciaal gericht op stambomen. De digitale gegevens worden dagelijks uitgebreid. Zoek nu naar "Cheung".

 • Archieven Cheung
  Archieven.nl is een grote collectie van (online) documenten van 85 Nederlandse archieven. Met o.a. personen, akten en krantenpagina's.

 • FamilySearch.org Cheung
  FamilySearch.org is de website van de Mormonen, die heel veel gegevens van stambomen over de hele wereld verzameld hebben. Zoek nu online op familienaam Cheung.

 • CBG Cheung
  Het Centraal Bureau voor Genealogie (CBG) is het landelijk kennis- en documentatiecentrum voor stamboomonderzoek (genealogie) en verwante wetenschappen. Zoek nu in de CBG archieven naar "Cheung".

 • Zoek "Cheung" in Genealogie Online
  Genealogie Online is een verzameling van stambomen en genealogische documenten.

Waar komt de naam Cheung vandaan?

De naam Cheung bestaat mogelijk al eeuwen. Waar komt deze vandaan? Via een klik op de kaart van het Meertens instituut ziet u waar Cheung in Nederland of België veel gehanteerd is - veel gebruik geeft een sterke aanwijzing waar de naam van oorsprong vandaan komt. U kunt vervolgens in de gemeentebibliotheken van de betreffende gemeenten verder zoeken naar meer informatie over uw familie.


De naam Cheung

De naam Cheung: Maar waar komt Cheung nu vandaan? Zoek de oorsprong op via deze links:

Nederland:
Zoek herkomst van Cheung (NL) »

België:
Zoek herkomst van Cheung (BE) »

Terug in de geschiedenis Cheung

Wanneer u al wat data van verwanten hebt gevonden, kunt u verder terug in de tijd. Ook informatie over overleden familieleden is waardevol om uw onderzoek compleet te maken. Leg de informatie die u onderweg vindt slim vast, zodat u altijd de bron kunt terugvinden.

Belangrijkste officiële bronnen van informatie:

 • Burgerlijke stand: gegevens vanaf 1811
 • Doop- trouw- en begraafboeken (DTB): gegevens van voor 1811

Bovenstaande bronnen zijn te vinden in stadhuis van de gemeente en/of regionale of provinciale archieven. Het is dus van belang te zoeken in die archieven waar (en wanneer) het familielid geboren, getrouwd of begraven is. Veel van deze archieven zijn inmiddels online.

Deze gegevens helpen: volledige namen, geboorte-,trouw- en/of sterfdata en het kerkgenootschap (geloof) van uw familie.

Bezoek de online archieven »

Grafstenen Cheung

overleden Cheung
Grafstenen van overleden Cheung familieleden geven veel gegevens voor stamboomonderzoek

Bij informatie uitbegraafboeken en grafstenen gaat er niet echt om, om te waaraan het familielid Cheung dood is gegaan - maar vooral ook om de jaartallen - want die bieden een link naar andere familieleden en om andere gegevens in uw onderzoek te valideren.

Wie heet er nog meer Cheung?

Wie heeft nog meer de achternaam Cheung? Kijk eens op de sociale netwerken, en wellicht herkent u zo al een (lang niet gesproken) familielid. Leg eens contact en wellicht kan hij/zij u verder helpen met bruikbare informatie voor uw stamboomonderzoek.


meer familie Cheung
Wie heet er nog meer Cheung? Tip: Speur onbekende naamdragers op, op Social Media.

Informatie uit het heden. Bezoek de volgende websites:

Historische archieven

De regionale historische archieven hebben een schat aan informatie om uw stamboomonderzoek mee op te zetten. Kijk op internet of ga er langs om gegevens over uw familie op te speuren.

Regionale historische archieven:

Naast archieven hebben gemeenten zelf vaak een eigen 'gemeentearchief'. Raadpleeg de website van betreffende gemeenten over hoe u toegang kunt krijgen tot die oude administraties.

informatie Cheung
Vind meer informatie over familie Cheung in de lokale archieven.

Geef de familiegeschiedenis Cheung kleur

Genealogisch onderzoek geeft in de regel alleen maar droge feiten: wanneer is iemand geboren, wat zijn zijn/haar doopnamen, in welke plaats woonde de persoon en wanneer is men gestorven? Maar mooie familieverhalen en typische annekdotes van de familie vindt u niet terug in de officiële archieven. Hier zijn een aantal nuttige tips om een kleurrijker beeld van de familie te krijgen.

 • Plan een interview met (oudere) familieleden
 • Vraag andere stamboomonderzoekers (genealogen) die dezelfde of aanverwachte families onderzoeken, wat zij hebben gehoord/gevonden van familie Cheung
 • Vraag oudere inwoners van het dorpje waarin familie woonden naar verhalen over uw familie


Vind ook andere stamboomonderzoekers die bezig zijn met onderzoek naar familie Cheung:

Heeft de familie Cheung een familiewapen?

U kunt in bekende archieven (zoals bijvoorbeeld die van het Centraal Bureau voor de Genealogie) speuren of er een familiewapen voor uw familienaam te vinden is. Let op dat wanneer u een (of meerdere) familiewapen(s) vindt voor Cheung die alleen mag gebruiken als u echt in mannelijke lijn afstamt van de voorvader die het familiewapen Cheung oorspronklijk heeft gevoerd (vergelijk daarvoor de gegevens van het betreffende familiewapen met uw stamboom).


Familiewapen Cheung bekend?

Zoek naar familiewapen "Cheung"

Kunt u geen familiewapen Cheung vinden, wil dat nog niet betekenen dat uw familie geen familiewapen heeft of heeft gehad. Veel familiewapens zijn in de loop der tijd buiten gebruik geraakt. Tijdens uw onderzoek vindt u wellicht nog een familiewapen.

Mocht u na stamboom- en genealogisch onderzoek tot de conclusie komen dat uw familie geen familiewapen heeft, dan kunt u een eigen familiewapen laten maken. Elke familie in Nederland mag een familiewapen maken. Het wapen moet wel voldoen aan de heraldische regels en uniek zijn.

Het is aan te raden een heraldicus te raadplegen als u een familiewapen wilt laten maken. U kunt er meer over lezen op de betreffende website.

Familiewapen Cheung laten maken

Hieronder enkele voorbeelden van hoe familiewapens er uit zien.

familiewapens 01
familiewapens 02
familiewapens 03
familiewapens 04

Onderdelen

Een familiewapen bestaat uit diverse delen. Hieronder staan de belangrijkste beschreven. NB: het familiewapen hieronder is niet het familiewapen Cheung, maar slechts een voorbeeld van een familiewapen.

Wapenschild


Het wapenschild is het belangrijkste onderdeel van een familiewapen.


Helm


Boven het wapenschild staat een helm afgebeeld.


Helmteken (met wrong)


Het helmteken staat bovenop de helm. Soms wordt er gekozen voor een symbool dat specifiek past bij de drager. Het kan dus verschillen binnen een familie. Het helmteken wordt aan de onderkant versierd met de wrong (inelkaar gewrongen doek), die de kleuren heeft van het dekkleed.


Dekkleden


De dekkleden zijn de gekleurde kleden achter de helm. Zij bestaan in de regel uit twee kleuren.

Wat betekent de naam Cheung?

Wat betekent uw naam Cheung? Uw voorouders hebben een naam gekozengenoemd. In 1811 werden de namen officieel vastgelegd; maar voor die tijd hadden mensen ook al achternamen. Waar is de naam Cheung op gebaseerd?

In veel gevallen is de herkomst van een achternaam terug te voeren op een van deze klassificaties:

 • herkomstnaam: de naam komt van de plaats (stad, plaats, gebied, streek, ...) waar eerste naamdrager vandaan kwam. Voorbeelden: Van Maastrigt, Van Montfoort, Den Hollander.
 • adresnaam: de naam komt van de plek (adres, naam van boerderij, naam van huis, of locatieaanduiding) waar eerste naamdrager woonde. Voorbeelden: Van der Poel, Zielhorst.
 • verwantschapsnamen: de naam is gebaseerd op een familielid (vaak naam van der vader - ook wel een een patroniem genaamd). Voorbeelden: Petersen, Jansen.
 • beroepsnamen: de naam komt van gebaseerd op het beroep van de eerste naamdrager. Voorbeelden: De Bakker, Veerman, Visser, De Smidt.
 • eigenschapsnamen: vaak gebaseerd op een bijnaam van de naamdrager. De naam is in dat geval vaak gebaseerd op een eigenschap of kenmerk van de eerste naamdrager. Voorbeelden: De Wit, De Jong, De Korte.


betekenis naam Cheung
Wat betekent Cheung?

Klik op onderstaande knop en ga klik vervolgens door op "analyse en verklaring" om de verklaring te vinden voor de naam Cheung. Zoek betekenis van Cheung »

Vastleggen van alle stamboomgegevens

Wanneer u even druk bent geweest met onderzoek naar familie Cheung wordt het wellicht allemaal wat veel. Er is bij onderzoek vaak zoveel data beschikbaar. Het kan handig zijn een programma te gebruiken voor het opslaan van alle gegevens.

In de markt bestaan diverse genealogische programma's om te helpen. Sommige zijn gratis. Hier noemen wij een aantal bekende softwarepakketten die veel in Nederland worden gebruikt.

Hoewel u er ook voor kunt kiezen om uw gegevens online via een website vast te leggen, is het echter aan te bevelen toch met een programma te werken dat u installeert op uw PC of laptop, aangezien u dan altijd de gegevens bij de hand hebt (ook als u geen Internet beschikbaar heeft).

Let er bij een programma op dat het programma ondersteuning geeft voor het uitwisselen van Gedcom gegevens. Met deze indeling kunt u data uitwisselen tussen genealogische programma's.

Kijk zelf welk programma u het meest aanspreekt:

Naslagwerken familieonderzoek Cheung

Ook in de boekenwinkel zijn tips te vinden hoe men de stamboom van familie Cheung kan onderzoeken. Hier een aantal verwijzingen naar enkele van de beste boeken. De volgende boeken zijn online te bestellen en kunnen behulpzaam zijn bij stamboomonderzoek:

Je stamboom onderzoeken voor Dummies
Je Stamboom, Je Familiegeschiedenis
Het grote familieboek
Verborgen verleden
 

Ben ik familie van de "bekende" Cheung?

Heeft u dezelfde achternaam als een bekende of historische Nederlandse beroemdheid, bekende familie Cheung, de beruchte crimineel Cheung, of filmster Cheung? U hoeft niet per definitie familie te zijn.

Dezelfde achternaam als een algemeen beroemd figuur wil niet betekenen dat u per se familie bent. Er zijn heel veel personen die per toeval eenzelfde achternaam hebben. Met name bij veel voorkomende achternamen komt dit vaak voor.

Om te achterhalen of u al dan niet familie bent van de beroemde figuur, dient u niet alleen stamboomonderzoek te doen naar uw eigen familie, maar ook naar die van de bekende figuur. Wanneer u gemeenschappelijke voorouders hebt kunt u met recht zeggen dat u familie van elkaar bent. Een voordeel dat u wellicht hebt, is dat de genealogie van de bekende Cheung misschien al eens door iemand is uitgeplozen.


Lid van familie Cheung ?
Maken bekende of beruchte bekendheden uit het verleden ook deel uit van uw familie Cheung?

 • Biografisch Portaal Cheung
  De site van Biografisch Portaal geeft informatie over kopstukken en opzienbarende figuren uit de Nederlandse geschiedenis, uit het verleden tot nu.

 • "Cheung" op Wikipedia zoeken
  Zoek of Cheung voorkomt op Wikipedia (als bekend persoon of andere verwijzing)

Google eens op "stamboom Cheung" of "genealogie Cheung" - wellicht heeft iemand anders al eens stamboomonderzoek gedaan naar uw of andere familie Cheung:

Meer achtergronden

Om meer te weten over de tijd waarin uw voorouders leefden, welke beroepen zij deden en wat er speelde in die tijd, zijn een aantal interessante bronnen te raadplegen.

Kijk eens op de startpagina van beeldbanken, voor een overzicht van beelden uit de Nederlandse geschiedenis.

geschiedenis Cheung
Hoe leefde Cheung vroeger? Het beroemde kunstwerk van Brueghel toont veel historische beroepen van vroeger.

Achtergrondinformatie uit het verleden. Bezoek de volgende websites:

 • Bibliografie Cheung
  De Digitale Bibliografie Nederlandse Geschiedenis (DBNG) is een online bibliografie over de Nederlandse geschiedenis van prehistorie tot heden. Zoek nu hoe de naam Cheung voorkomt in de geschiedenis.

 • Oude beroepen in beeld
  Heeft u een beroep gevonden van een van de voorouders Cheung, en bent benieuwd wat dat voor beroep was? Kijk dan eens hier.

 • Cheung in het Geheugen van Nederland
  Het Geheugen van Nederland is een beeldbank waar u online de collecties van musea, archieven en bibliotheken kunt bekijken. De beeldbank geeft toegang tot het gedigitaliseerde erfgoed van meer dan honderd instellingen en biedt prachtig beeldmateriaal. Zoek nu naar Cheung.

 • Krantenartikelen waarin Cheung voorkomt
  Graaf in het verleden met oude kranten uit Nederland, Nederlands-Indië, Suriname, de Nederlandse Antillen en de Verenigde Staten. Het nieuws van toen in ruim 9 miljoen pagina's uit dagbladen uit de 17e, 18e, 19e en 20e eeuw.

 • WatWasWaar
  WatWasWaar geeft historische informatie over elke plek in Nederland.

 • Nationaal Archief
  De collectie van het Nationaal Archief bestaat uit rijen gedrukte, geprinte of handgeschreven documenten, zo'n 300.000 kaarten, tekeningen en circa 14 miljoen foto's. Zoek nu naar Cheung in het Nationaal Archief.

Schrijfwijzen Cheung?

Achternamen zijn in het verleden niet altijd gelijk geschreven. De letter K wordt vervangen door een letter C of lettercombinatie CK (of andersom), de letter Y wordt een IJ, etc. etc. Welke schrijfwijzen zijn er bekend van Cheung?

Bovendien wordt soms eenzelfde persoon aangeduid met meerdere namen.


Klik op onderstaande link en klik vervolgens door op "varianten" om diverse varianten en schrijfwijzen te vinden voor de naam Cheung. Zoek schrijfwijzen van Cheung »

Extra bronnen voor stamboomonderzoek Cheung

U zoekt aanvullende bronnen voor familie Cheung? Kijk eens bij de volgende bronnen:


bronnen stamboom Cheung
Lees meer over stamboomononderzoek naar familie Cheung

Is familie Cheung van adel?

Veel onderzoekers krijgen deze vraag voorgelegd: "Is mijn familie misschien van adel?"

De adel is een groep mensen die van oorsprong een elitaire positie innam. In Nederland bestaat naast de ongetitelde adel, die het predicaat jonkheer mag voeren, de getitelde adel. De getitelde adel kan de volgende adelijke titels voeren: ridder, baron, burggraaf, graaf, markies, hertog, prins. Tegenwoordig vindt er geen verheffing in de adelstand meer plaats, met uitzondering van (voormalige) leden van het Koninklijk huis.

Als u het niet weet, dan is de kans heel erg klein dat uw familie van adel is. Via onderstaande link krijgt u een overzicht van adelijke families in Nederland. Maar ook als Cheung deel uit maakt van dit overzicht, is het nog lang niet zeker dat uw familie van adel is. U zou dan moeten aantonen dat uw familie in mannelijke lijn afstamt van de adelijke familie van Cheung. Het is in Nederland verboden om adelijke titels te voeren, als u niet van adel bent. Ook de familiewapens van adelijke families zijn beschermd.

De adelijke families

Meer weten over stamboom Cheung

Hulp nodig bij uw genealogisch onderzoek naar Cheung? Overweeg dan het volgende eens:


stamboom Cheung uitzoeken
Meer weten over Cheung?

Tips, suggesties of aanvullingen?

Heeft u suggesties, verbeteringen of aanvullingen - laat het ons weten! Met uw hulp kunnen we nog meer mensen helpen met het vinden en opstellen van de eigen stamboom.

 
Stambomen op achternaam: A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z


Meer links voor stambomen: stamboom Van Dijke | stamboom Benjamins | stamboom Oosterhuis | stamboom Den Besten | stamboom Korver