de beste online bronnen voor

Stamboom Carrilho


De gegevens voor stamboom Carrilho
Benieuwd naar de stamboom van familie Carrilho? Begin hieronder met de stamboom van uw familie. De verwijzingen op deze webpage zijn specifiek voor Carrilho.
Suggestie: naast de bronnen op deze website, is dit een aanrader:
je stamboom familiegeschiedenis Stamboom
&
Familiegeschiedenis
»

Begin van uw stamboom Carrilho in 5 minuten


Het begin van de stamboom Carrilho is eigenlijk erg eenvoudig. U begint de stamboom namelijk gewoon bij u zelf - en bij uw (bekende) familieleden.

Schrijf op van elk familielid:

 • naam (volledige doop- en evt. meisjesnaam)
 • geboorte (datum en plaats)
 • huwelijk (datum en plaats)
 • sterfte (datum en plaats)

Vraag andere familieleden (vader, moeder, oom, tante, neef, nicht, etc.) naar ontbrekende gegevens, zodat u een zo'n compleet mogelijk beeld heeft.. Of duik in uw en hun familiedocumenten, op zoek naar de gegevens. Het is belangrijk dat het begin van uw stamboom zorgvuldig en zo compleet mogelijk gebeurt.

stamboom Carrilho
De stamboom maken Carrilho

Stamboomonderzoek naar Carrilho - zelf doen?

Onderzoek naar de familie Carrilho hoeft niet alleen een boeiende (en soms zelfs verslavende) puzzel te zijn, maar geeft ook nog eens waardevol resultaat. Een goed uitgezochte stamboom is mooi voor uzelf, uw kinderen, andere familieledenen anderen die ook onderzoek doen naar Carrilho.

Op deze website vindt u veel tips, bronnen voor het doen vanstamboomonderzoek. De meeste links zijn specifiek gemaakt voor de stamboom van familie Carrilho, zodat u zo snel mogelijk bruikbare resultaten kunt vinden - specifiek voor de stamboom Carrilho.

Stamboomonderzoek kunt u met diverse bronnen op internetover het onderwerp prima zelf doen. Maar mocht u zelf geen tijd hebben, of hulp nodig hebben met een vastgelopen stamboomonderzoek, neem dan eens contact op met een stamboomonderzoeker. Zij kunnen u vaak snel verder helpen - of zelfs een vergaand onderzoek naar Carrilho voor u uitvoeren.

Stamboomonderzoek Carrilho
Doe zelf stamboomonderzoek of schakel een genealoog in

Familieboek Carrilho

Sommige onderzoekers vinden het mooi hun stamboomonderzoek of familiegeschiedenis op te nemen in een familie- of stamboomboek.

verborgen verleden Carrilho
Stel een familieboek op over het
Verborgen Verleden van Carrilho

Boek Verborgen Verleden »

Diverse genealogen kunnen u helpen met stamboomonderzoek . Een aantal deskundig genealogen is bereikbaar via Stamboom Familie, via de volgende link:

Contact met Genealoog »

De stamboom Carrilho verder uitzoeken

U wilt de stamboom Carrilho steeds uitgebreider laten groeien? Ga verder terug in de historie met verder onderzoek naar Carrilho. Kies eerst welke informatie u verder wilt uitzoeken om uw stamboom verder te laten groeien.

Er zijn diverse soorten onderzoek te doen:

 • stamreeks Carrilho: stamboomonderzoek naar al uw voorvaders (of -moeders)
 • kwartierstaat Carrilho: dit betreft onderzoek naar al uw voorouders
 • genealogie Carrilho: onderzoek naar alle mannelijke (of vrouwelijke) nakomelingen (bijvoorbeeld van een van uw voorouders)
 • parenteel Carrilho: dit is onderzoek naar alle nakomelingen (bijvoorbeeld van een van uw voorouders)

De meeste beginnende genealogen starten een stamboom als stamreeks, om hun voorvaders in kaart te brengen. Hiermee is bijvoorbeeld het begin van achternaam Carrilho te vinden, de stamvader Carrilho en daarnaast dikwijls ook de beroepen van de voorvaders. Soms stuit mee op een familiewapen Carrilho.

De stamreeks Carrilho geeft een goede basis voor alle andere typen genealogisch onderzoek naar de familie Carrilho.stamvader Carrilho
Stamvader Carrilho is de naamgever van de familie Carrilho


stamreeks Carrilho
kwartierstaat Carrilho
genealogie Carrilho
parenteel Carrilho

Waarschuwing: Zaken om rekening mee te houden

Bij stamboomonderzoek naar Carrilho is het van belang om rekening te houden met het volgende.

Aandachtspunten:

 • Eenzelfde naam Carrilho betekent niet vanzelf dat er een verwantschap is (m.a.w. dat het familie betreft). Controleer gegevens altijd met originele bronnen, zo mogelijk met meerdere bronnen.
 • Wees er van bewust dat er in (ook online) historische gegevens fouten zijn geslopen (door onleesbaarheid, schrijf- of typfouten, onjuist onderzoek, etc.). Controleer daarom altijd de bronnen zelf. En probeer feiten te cross-checken (via meerdere bronnen te controleren).
 • Leg vast waar u bepaalde gegevens ontdekt hebt. Zodat u het kunt terugvinden.
 • (Delen van) andermans genealogische onderzoeken naar Carrilho zijn wellicht auteursrechtelijk beschermd. Gebruik de originele bronnen om copyright discussies te voorkomen en ook om direct de betrouwbaarheid van de data te controleren.


Carrilho online
Informatie over Carrilho online ontdekt? Controleer altijd de bronnen.

Online informatie voor Stamboom Carrilho

Snel resultaat: doe een online zoektocht naar de familie Carrilho. Wist u dat tegenwoordig veel gegevens over uw stamboom online te zoeken zijn?Let op: wees er altijd op bedacht dat gegevens van derden onjuist kunnen zijn. Controleer daarom altijd de originele bronnen.

Zoek de gegevens op en controleer dan altijd vanuit uw bekende gegevens. Controleer o.a. met behulp van volledige naam, beschikbare datum en plaats of u de juiste persoon hebt. U heeft dan weer een puzzle stukje gevonden en kunt verder met het volgende familielid.


familie Carrilho
Online zijn veel gegevens te vinden over voorouders en familie Carrilho

Snel veel informatie vinden voor familie Carrilho? Vind direct resultaat op deze websites:

 • MyHeritage.com Carrilho
  MyHeritage heeft een grote verzameling van familiegegevens, waaronder stambomen, volkstellingen en geboorte- huwelijk- en overlijdensakten. Zoek nu online op familienaam Carrilho.
 • FamilySearch.org Carrilho
  FamilySearch.org is de website van de Mormonen, die heel veel gegevens van stambomen over de hele wereld verzameld hebben. Zoek nu online op familienaam Carrilho.

 • Zoek "Carrilho" in Genealogie Online
  Genealogie Online is een verzameling van stambomen en genealogische documenten.

 • WieWasWie Carrilho
  WieWasWie is een samenwerking tussen een groot aantal historische archiefinstellingen, speciaal gericht op stambomen. De digitale gegevens worden dagelijks uitgebreid. Zoek nu naar "Carrilho".

Ben ik familie van de "bekende" Carrilho?

Heeft u dezelfde achternaam als een bekende of historische Nederlander, bekende familie Carrilho, de beruchte crimineel Carrilho, of moviestar Carrilho? Het is niet zeker dat u familie bent.

Dezelfde naam als een bekend figuur wil niet zeggen dat u per se familie bent. Er zijn veel personen die per toeval eenzelfde achternaam hebben.

Om te achterhalen of u familie bent van de bekende persoon, dient u stamboom onderzoek uit te voeren naar die van de algemeen bekende figuur. Wanneer u gemeenschappelijke voorouders hebt of onderdeel bent van dezelfde stamboom kunt u met recht zeggen dat u familie bent. Een voordeel dat u misschien hebt is dat de genealogie van de bekende Carrilho misschien al eens door iemand is onderzocht.


Lid van familie Carrilho ?
Maken bekende of beruchte beroemdheden van vroeger ook deel uit van uw familie Carrilho?

Google eens op "stamboom Carrilho" of "genealogie Carrilho" - wellicht heeft iemand anders al eens onderzoek gedaan naar familie Carrilho:

Terug in de geschiedenis Carrilho

Wanneer u al wat gegevens van stamboomleden hebt ontdekt, kunt u verder terug in de tijd. Ook gegevens over overleden Carrilho-familieleden is waardevol om uw onderzoek compleet te maken. Leg de gegevens die u onderweg vindt bij uw stamboomonderzoek slim vast (gebruik bijvoorbeeld een template), zodat u altijd de bronnen kunt terugvinden.

Belangrijkste officiële bronnen van informatie:

 • Burgerlijke stand: gegevens vanaf 1811
 • Doop- trouw- en begraafboeken (DTB): gegevens van voor 1811

Bovenstaande bronnen zijn vaak te vinden in stadhuis van de gemeente en/of regionale of provinciale archieven. Het is dus van belang te zoeken in die archieven waar (en wanneer) het familielid geboren, getrouwd of begraven is. Veel van deze archieven zijn inmiddels online. Begin uw zoektocht via de link hiernaast voor snel resultaat.

Deze gegevens helpen: volledige namen, geboorte-,trouw- en/of sterfdata en het kerkgenootschap (geloof).

Bezoek de online archieven »

Grafstenen Carrilho

overleden Carrilho
Grafstenen van overleden Carrilho familieleden geven veel gegevens voor stamboomonderzoek

Bij begraafboeken en grafstenen gaat er niet in de eerste instantie om, om te hoe het familielid Carrilho dood is gegaan - maar vooral om de jaartallen - want die bieden een link naar andere familieleden en om andere gegevens in uw onderzoek te valideren.

Boeken familieonderzoek naar

Niet alleen online, maar ook in de boekhandel zijn aanwijzingen te vinden hoe men de stamboom van Carrilho kan onderzoeken. Hierbij een aantal verwijzingen naar een paar van de beste genealogische boeken. De volgende boeken kunnen behulpzaam zijn bij het familieonderzoek:

Het grote familieboek
Je stamboom onderzoeken voor Dummies
Verborgen verleden
Je Stamboom, Je Familiegeschiedenis
 

Wie heet er nog meer Carrilho?

Wie heten er ook Carrilho? Kijk eens op de sociale netwerken, en misschien herkent u zo al een (lang niet gesproken) familielid. Leg contact en wellicht kan hij/zij u verder helpen met nuttige informatie voor uw onderzoek.


meer familie Carrilho
Wie heet er ook Carrilho? Tip: Speur bekende of onbekende achternaamdragers op, op Facebook.

Informatie uit het heden. Bezoek de volgende websites:

Meer achtergronden

Om meer te weten over de tijd waarin uw voorouders leefden, welke beroepen zij deden en wat er gebeurde in die tijd, zijn een aantal bronnen te raadplegen.

Kijk eens op de pagina van beeldbanken, voor een overzicht van beelden uit de Nederlandse geschiedenis en Nederlandse plaatsen.

geschiedenis Carrilho
Hoe leefde Carrilho vroeger? Het beroemde schilderij van Brueghel toont diverse middeleeuwse Nederlandse beroepen.

Achtergrondinformatie uit het verleden. Bezoek de volgende websites:

 • Bibliografie Carrilho
  De Digitale Bibliografie Nederlandse Geschiedenis (DBNG) is een online bibliografie over de Nederlandse geschiedenis van prehistorie tot heden. Zoek nu hoe de naam Carrilho voorkomt in de geschiedenis.

 • Krantenartikelen waarin Carrilho voorkomt
  Graaf in het verleden met oude kranten uit Nederland, Nederlands-Indië, Suriname, de Nederlandse Antillen en de Verenigde Staten. Het nieuws van toen in ruim 9 miljoen pagina's uit dagbladen uit de 17e, 18e, 19e en 20e eeuw.

 • Nationaal Archief
  De collectie van het Nationaal Archief bestaat uit rijen gedrukte, geprinte of handgeschreven documenten, zo'n 300.000 kaarten, tekeningen en circa 14 miljoen foto's. Zoek nu naar Carrilho in het Nationaal Archief.

 • Oude beroepen in beeld
  Heeft u een beroep gevonden van een van de voorouders Carrilho, en bent benieuwd wat dat voor beroep was? Kijk dan eens hier.

Schrijfwijzen Carrilho?

Achternamen zijn door de geschiedenis niet altijd hetzelfde geschreven. De letter K wordt vervangen door een letter C of lettercombinatie CK (of andersom), de letter Y wordt een IJ, etc. etc. Andere schrijfwijzen kunnen voorkomen binnen één familie. Welke schrijfwijzen zijn er bekend van Carrilho?

Bovendien wordt soms dezelfde persoon aangeduid met meerdere namen.


Klik op onderstaande knop en klik vervolgens door op "varianten" om diverse varianten en schrijfwijzen te vinden voor de naam Carrilho. Zoek schrijfwijzen van Carrilho »

Programmatuur

Er is bij onderzoek veel informatie beschikbaar. Het kan handig zijn een programma te gebruiken voor het vastleggen van alle gegevens.

In de markt bestaan diverse genealogische programma's om daarbij te helpen. Sommige programma's zijn gratis. Hier noemen wij een aantal bekende softwarepakketten die veel in Nederland worden gebruikt.

Hoewel u er ook voor kunt kiezen om uw gegevens online via een website vast te leggen, is het echter aan te bevelen met een programma te werken dat u installeert op uw PC of laptop, aangezien u dan altijd de gegevens bij de hand hebt (ook als u geen Internet beschikbaar heeft).

Let bij de keuze voor een programma op dat het programma ondersteuning geeft voor het uitwisselen van Gedcom gegevens. Met dit gegevensformaat kunt u gegevens uitwisselen tussen verschillende programma's.

Kijk zelf welk programma u het meest aanspreekt:

Wat betekent de naam Carrilho?

Uw voorouders hebben een naam aangenomengenoemd. Waar is de naam Carrilho op gebaseerd?

In veel gevallen is de herkomst van een achternaam terug te voeren op een van onderstaande klassificaties:

 • herkomstnaam: de naam komt van de plaats (stad, plaats, gebied, streek, ...) waar eerste naamdrager vandaan kwam. Voorbeelden: Van Maastrigt, Van Montfoort, Den Hollander.
 • adresnaam: de naam komt van de plek (adres, naam van boerderij, naam van huis, of locatieaanduiding) waar eerste naamdrager woonde. Voorbeelden: Van der Poel, Zielhorst.
 • verwantschapsnamen: de naam is gebaseerd op een familielid (vaak naam van der vader - ook wel een een patroniem genaamd). Voorbeelden: Petersen, Jansen.
 • beroepsnamen: de naam is gebaseerd op gebaseerd op het beroep van de eerste naamdrager. Voorbeelden: De Bakker, Veerman, Visser, De Smidt.
 • eigenschapsnamen: vaak komt deze van een bijnaam van de naamdrager. De naam is in dat geval vaak gebaseerd op een eigenschap of kenmerk van de eerste naamdrager. Voorbeelden: De Wit, De Jong, De Korte.


betekenis naam Carrilho
Wat betekent Carrilho?

Klik op onderstaande knop en ga klik vervolgens door op "analyse en verklaring" om de verklaring te vinden voor de naam Carrilho. Zoek betekenis van Carrilho »

Heeft de familie Carrilho een familiewapen?

U kunt in de bekende archievenopzoeken of er een familiewapen voor Carrilho te vinden is. Let op dat wanneer u een (of meerdere) familiewapen(s) vindt voor Carrilho die alleen mag gebruiken als u echt in mannelijke lijn afstamt van diegene die het familiewapen Carrilho oorspronklijk gevoerd heeft (vergelijk hiervoor de gegevens van het betreffende familiewapen met uw stamboom).


Familiewapen Carrilho bekend?

Zoek naar familiewapen "Carrilho"

Kunt u geen familiewapen van Carrilho vinden, dan wil dat nog niet direct zeggen dat uw familie geen familiewapen heeft gehad. Veel familiewapens zijn in de loop der tijd "zoek" geraakt. Tijdens uw onderzoek vindt u wellicht nog een familiewapen.

Mocht u na stamboom- en genealogisch onderzoek tot de conclusie komen dat uw familie geen familiewapen heeft, dan kunt u een familiewapen laten maken. Elke familie in Nederland mag een familiewapen maken. Het wapen moet voldoen aan de regels van de heraldiek en uniek zijn.

U kunt er meer over lezen op de betreffende website.

Familiewapen Carrilho laten maken

Hieronder enkele voorbeelden van hoe familiewapens er uit zien.

familiewapens 01
familiewapens 02
familiewapens 03
familiewapens 04

Onderdelen

Een familiewapen bestaat uit diverse delen. Hieronder staan de belangrijkste beschreven. NB: het familiewapen hieronder is niet het familiewapen Carrilho, maar uitsluitend bedoeld als een voorbeeld van een familiewapen.

Wapenschild


Het wapenschild is het belangrijkste onderdeel van een familiewapen.


Helm


Bovenop het wapenschild staat een helm afgebeeld. In verschillende tijdsperken gebruikte men andere helmen.


Helmteken (met wrong)


Het helmteken staat boven de helm. In veel gevallen is het een herhaling van een symbool uit het wapenschild. Soms wordt er gekozen voor een symbool dat specifiek past bij de drager. Het kan dus verschillen binnen een familie. Het helmteken wordt aan de onderkant omgeven door de wrong (inelkaar gewrongen doek), die de kleuren heeft van het dekkleed.


Dekkleden


De dekkleden zijn de gekleurde kleden achter de helm.

Waar komt de naam Carrilho vandaan?

De naam Carrilho bestaat zeker al eeuwen. Waar komt deze vandaan? Via een klik op de kaart van het Meertens instituut ziet u waar de naam Carrilho in Nederland of België veel gehanteerd is - een sterke aanwijzing waar de naam ook van oorsprong vandaan komt. Dat geeft u een aanknopingspunt waar u veel familieleden zult traceren. U kunt vervolgens in de gemeentebibliotheken van die gemeenten verder zoeken naar meer documenten van uw familie.


De naam Carrilho

De naam Carrilho: Wat is de herkomst van de naam Carrilho? Zoek de oorsprong op via deze link:

Nederland:
Zoek herkomst van Carrilho (NL) »

België:
Zoek herkomst van Carrilho (BE) »

Historische archieven

De regionale archieven hebben een schat aan informatie om uw stamboomonderzoek mee te verrijken. Kijk online om meer gegevens over uw familie op te zoeken.

Regionale archieven:

Naast archieven hebben gemeenten zelf vaak een eigen 'gemeentearchief'.

informatie Carrilho
Vind nog meer informatie over familie Carrilho in de lokale archieven.

Geef de familiegeschiedenis Carrilho kleur

Genealogisch onderzoek geeft alleen maar droge feiten: wanneer is iemand geboren, wat zijn zijn/haar doopnamen, in welke plaats woonde de persoon? Maar mooie familieverhalen vindt u niet terug in de officiële documenten. Hier zijn een aantal handige tips om een kleurrijker beeld van de familie te krijgen.

 • Plan een interview met (oudere) familieleden
 • Vraag andere stamboomonderzoekers (genealogen) die dezelfde of aanverwachte families onderzoeken, wat zij hebben gehoord/gevonden van familie Carrilho
 • Vraag oudere inwoners van het dorpje waarin familie woonden naar verhalen over uw familie
 • Bezoek het lokale museum


Vind andere stamboomonderzoekers die bezig zijn met onderzoek naar familie Carrilho:

Extra ideeën voor de stamboom Carrilho

U zoekt extra ideeën voor familie Carrilho? Kijk eens bij de volgende links:


bronnen stamboom Carrilho
Lees meer over stamboomononderzoek naar Carrilho

Is familie Carrilho van adel?

Veel onderzoekers krijgen de vraag vroeg of laat eens voor: "Is mijn familie of een voorouder misschien van adel?"

De adel is een groep mensen die van oorsprong een elitaire positie innam. In Nederland bestaat naast de ongetitelde adel, die het predicaat jonkheer mag voeren, de getitelde adel. Deze kan, van laag naar hoog, de volgende adelijke titels voeren: ridder, baron, burggraaf, graaf, markies, hertog, prins. Tegenwoordig vindt er geen verheffing in de adelstand meer plaats, met uitzondering van het Koninklijk huis.

We krijgen de vraag geregeld voor diverse families. Is mijn familie misschien van adel? Als u het niet weet, dan is de kans heel erg klein dat uw familie van adel is. Via onderstaande link krijgt u een overzicht van adelijke families in Nederland. Maar ook als Carrilho deel uit maakt van dit overzicht, is het nog niet zeker dat uw familie van adel is. U zou dan moeten aantonen dat uw familie in mannelijke lijn afstamt van de adelijke familie van Carrilho. Het is in Nederland verboden om adelijke titels te voeren, als u niet van adel bent. Ook de familiewapens van adelijke families zijn beschermd.

De Hoge Raad van Adel

Aavullende input voor stamboom Carrilho

Meer hulp nodig bij uw genealogisch onderzoek naar Carrilho? Bedenk dan het volgende:


stamboom Carrilho uitzoeken
Meer weten over de stamboom Carrilho?

Tips, suggesties of aanvullingen?

Heeft u suggesties, verbeteringen of aanvullingen - laat het ons weten! Met uw hulp kunnen we nog meer mensen helpen met het vinden en opstellen van de eigen stamboom.

 
Stambomen op achternaam: A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z


Meer links voor stambomen: stamboom Aslander | stamboom Aldewereld | stamboom Ajdid | stamboom Alibux | stamboom Alsema