de online bronnen

Stamboom Budding


Overzicht van de beste online gegevens voor stamboom Budding
Stamboomonderzoek doen naar uw familie Budding? Begin hier met een overzicht van aanpak en bronnen voor de stamboom van uw familie Budding. De verwijzingen zijn zoveel mogelijk gepersonaliseerd voor Budding.
Suggestie: naast de bronnen op deze website, kijk eens naar:
je stamboom familiegeschiedenis Stamboom
&
Familiegeschiedenis
»

Begin uw stamboom Budding in 5 minuten


Het begin van stamboom Budding is in de basis erg simpel. U begint de stamboom namelijk bij u zelf - en bij uw (bekende) familie.

Noteer van elk familielid:

 • naam (volledige doop- en evt. meisjesnaam)
 • geboorte (datum en plaats)
 • huwelijk (datum en plaats)
 • sterfte (datum en plaats)

Vraag uw andere familieleden (vader, moeder, oom, tante, neef, nicht, etc.) naar ontbrekende gegevens, zodat u een zo'n compleet mogelijk beeld heeft.. Of duik in uw en hun familiedocumenten, op zoek naar de gegevens.

stamboom Budding
De stamboom maken Budding

Stamboomonderzoek naar Budding - zelf doen?

Stamboomonderzoek is een interessante bezigheid. Onderzoek naar de familie Budding hoeft niet alleen een boeiende puzzel te zijn, maar geeft ook nog eens waardevol resultaat. Een goed uitgezochte stamboom is mooi voor uzelfen andere familieledenen anderen die ook onderzoek doen naar Budding.

Op deze pagina vindt u veel tips en aanwijzingen voor het uitvoeren van stamboomonderzoek. De meeste links zijn gepersonaliseerd voor de stamboom van familie Budding, zodat u snel bruikbare resultaten zult vinden - specifiek voor stamboom Budding.

Stamboomonderzoek kunt u met diverse bronnen op internetover het onderwerp zelf uitvoeren. Maar mocht u zelf geen tijd hebben, of hulp nodig hebben met uw onderzoek, neem dan eens contact op met een stamboomonderzoeker. Zij kunnen u verder helpen - of zelfs een vergaand onderzoek naar Budding voor u uitvoeren.

Stamboomonderzoek Budding
Doe zelf stamboomonderzoek of schakel een genealoog in

Familieboek Budding

Sommige onderzoekers vinden het mooi hun stamboomonderzoek of familiegeschiedenis te laten landen in een familie- of stamboomboek.

verborgen verleden Budding
Stel een familieboek op over het
Verborgen Verleden van Budding

Boek Verborgen Verleden »

Diverse genealogen kunnen u helpen met stamboomonderzoek of het opstellen van een familieboek. Een aantal deskundig genealogen is bereikbaar via Stamboom Familie, via de volgende verwijzing:

Contact met Genealoog »

Online informatie voor Stamboom Budding

Snel resultaat: doe een online zoektocht naar de familie Budding. Wist u dat tegenwoordig heel veel gegevens over uw stamboom eenvoudig op internet te vinden zijn?Let op: wees er altijd op bedacht dat gegevens van anderen incorrect en onvolledig kunnen zijn. Controleer altijd de originele bronnen (in bijvoorbeeld Burgerlijke Stand en/of doop- trouw- en begraafboeken).

Controleer gegevens met behulp van volledige naam, beschikbare datum en plaats of u de juiste persoon hebt. U heeft dan weer een puzzle stukje gevonden en kunt verder met het volgende familielid.


familie Budding
Online zijn veel gegevens te vinden over voorouders en familie Budding

Eenvoudig veel informatie vinden voor de familie Budding? Vind resultaat op de volgende sites:

 • MyHeritage.com Budding
  MyHeritage heeft een grote verzameling van familiegegevens, waaronder stambomen, volkstellingen en geboorte- huwelijk- en overlijdensakten. Zoek nu online op familienaam Budding.
 • WieWasWie Budding
  WieWasWie is een samenwerking tussen een groot aantal historische archiefinstellingen, speciaal gericht op stambomen. De digitale gegevens worden dagelijks uitgebreid. Zoek nu naar "Budding".

 • CBG Budding
  Het Centraal Bureau voor Genealogie (CBG) is het landelijk kennis- en documentatiecentrum voor stamboomonderzoek (genealogie) en verwante wetenschappen. Zoek nu in de CBG archieven naar "Budding".

 • Archieven Budding
  Archieven.nl is een grote collectie van (online) documenten van 85 Nederlandse archieven. Met o.a. personen, akten en krantenpagina's.

 • FamilySearch.org Budding
  FamilySearch.org is de website van de Mormonen, die heel veel gegevens van stambomen over de hele wereld verzameld hebben. Zoek nu online op familienaam Budding.

 • Zoek "Budding" in Genealogie Online
  Genealogie Online is een verzameling van stambomen en genealogische documenten.

De stamboom steeds uitgebreider uitzoeken

U wilt stamboom Budding verder laten groeien? Ga steeds verder terug in de tijd met verder onderzoek naar Budding. Kies eerst welke informatie u nader wilt onderzoeken om uw stamboom te laten groeien.

Er zijn diverse soorten stamboomonderzoek te doen:

 • stamreeks Budding: stamboomonderzoek naar al uw voorvaders (of -moeders)
 • kwartierstaat Budding: dit betreft onderzoek naar al uw voorouders
 • genealogie Budding: dit betreft onderzoek naar alle mannelijke (of vrouwelijke) nakomelingen (bijvoorbeeld van een van uw voorouders)
 • parenteel Budding: dit betreft stamboomonderzoek naar alle nakomelingen (bijvoorbeeld van een van uw voorouders)

De meeste beginnende genealogen starten een stamboom als stamreeks, om hun voorvaders te onderzoeken. Hiermee is bijvoorbeeld de start van de naam Budding te vinden, de stamvader Budding en daarnaast dikwijls ook de beroepen van de diverse voorouders.

De stamreeks Budding geeft ook een goed begin voor alle andere typen genealogisch onderzoek.stamvader Budding
Stamvader Budding is de naamgever van de familie Budding


stamreeks Budding
kwartierstaat Budding
genealogie Budding
parenteel Budding

Waarschuwing: Zaken om in de gaten te houden

Bij het uitvoeren van stamboomonderzoek naar Budding is het van belang om altijd rekening te houden met het volgende.

Aandachtspunten:

 • Dezelfde achternaam Budding betekent niet automatisch dat er een verwantschap bestaat (met andere woorden: dat het familie betreft). Controleer gegevens altijd met originele bronnen, indien mogelijk met meerdere bronnen.
 • Wees er van bewust dat er in (ook online) historische gegevens mogelijk veel onvolkomendheden zijn geslopen (door onleesbaarheid, schrijffouten, incorrect onderzoek, etc.). Controleer daarom altijd de brondocumenten zelf. En probeer feiten te cross-checken (via meerdere bronnen te verifieren).
 • Leg altijd vast waar u data ontdekt heeft. Zodat u het altijd kunt (her)controleren.
 • Andermans stamboomonderzoeken naar Budding zijn wellicht auteursrechtelijk beschermd. Zoek de originele bron om copyright issues te voorkomen en om de betrouwbaarheid van de gegevens te controleren.


Budding online
Budding online ontdekt? Check de oorspronkelijke bronnen.

Terug in de geschiedenis Budding

Ook gegevens over overleden Budding-familieleden is waardevol om uw onderzoek compleet te maken. Leg de gegevens die u tijdens uw zoektocht vindt bij uw onderzoek slim vast (gebruik bijvoorbeeld een template), zodat u altijd de bron kunt terugvinden.

Belangrijkste officiële bronnen van informatie:

 • Burgerlijke stand: gegevens vanaf 1811
 • Doop- trouw- en begraafboeken (DTB): gegevens van voor 1811

Deze bronnen zijn vaak te vinden in stadhuis van de gemeente en/of regionale of provinciale archieven. Het is van belang te zoeken in die archieven waar (en wanneer) het familielid geboren, getrouwd of begraven is. Veel van deze archieven zijn inmiddels online.

Deze gegevens kunnen helpen met het vinden van de juiste personen: volledige namen, geboorte-,trouw- en/of sterfdata en het kerkgenootschap (geloof).

Veel historische gegevens staan online. Bezoek de online archieven »

Grafstenen Budding

overleden Budding
Informatie over overleden Budding familieleden geven veel gegevens voor genealogisch onderzoek

Bij informatie uitbegraafboeken en grafstenen gaat er niet echt om, om te waaraan het familielid Budding dood is gegaan - maar vooral ook om de jaartallen - want die bieden een link naar andere familieleden en om andere gegevens in uw onderzoek te valideren.

Heeft de familie Budding een familiewapen?

U kunt in de bekende archievenopzoeken of er een familiewapen voor uw familienaam te vinden is. Let op dat wanneer u een (of meerdere) familiewapen(s) vindt voor Budding die alleen mag gebruiken indien u echt in mannelijke lijn afstamt van de voorvader die het familiewapen oorspronklijk gevoerd heeft (vergelijk hiervoor de gegevens van het betreffende familiewapen met uw stamboom).


Familiewapen Budding bekend?

Zoek naar familiewapen "Budding"

Kunt u geen familiewapen Budding vinden, wil dat nog niet zeggen dat uw familie geen familiewapen heeft gehad. Veel familiewapens zijn in de loop der tijd buiten gebruik geraakt. Tijdens uw onderzoek stuit u wellicht nog op een familiewapen.

Mocht u na stamboom- en genealogisch onderzoek tot de conclusie komen dat uw familie geen familiewapen heeft, dan kunt u een eigen familiewapen laten maken. Elke familie in Nederland mag een familiewapen maken. Het familiewapen moet wel voldoen aan de heraldische regels en moet uniek zijn.

U kunt er meer over lezen op de betreffende website.

Familiewapen Budding laten maken

Hieronder enkele voorbeelden van hoe familiewapens er uit kunnen zien.

familiewapens 01
familiewapens 02
familiewapens 03
familiewapens 04

Onderdelen

Een familiewapen heeft verschillende onderdelen. Hierna staan de belangrijkste beschreven. NB: het familiewapen hieronder is niet het familiewapen Budding, maar uitsluitend bedoeld als een voorbeeld van een familiewapen.

Wapenschild


Het wapenschild is het belangrijkste onderdeel van een familiewapen. Een wapenschild alleen is al voldoende om te gelden als familiewapen.


Helm


Bovenop het wapenschild staat een helm afgebeeld. De helm is niet uniek en kan verschillen per afbeelding van het familiewapen.


Helmteken (met wrong)


Het helmteken staat bovenop de helm. In veel gevallen is het een herhaling van een symbool uit het wapenschild. Het helmteken wordt aan de onderkant versierd met de wrong (een inelkaar gewrongen doek).


Dekkleden


De dekkleden zijn de gekleurde kleden achter de helm.

Historische archieven

De regionale historische archieven hebben een schat aan gegevens om een stamboom mee op te zetten. Kijk op internet om gegevens over familieleden te acherhalen.

Een greep uit de regionale historische archieven:

Naast regionale archieven hebben gemeenten zelf ook een eigen 'gemeentearchief'. Raadpleeg de website van betreffende gemeenten over hoe u toegang kunt krijgen.

informatie Budding
Vind meer informatie over familie Budding in de historische archieven.

Wat betekent de naam Budding?

Uw voorouders hebben een naam aangenomen of werden door omgeving op een bepaalde manier aangeduid. In 1811 werden de namen officieel vastgelegd; maar voor die tijd hadden mensen ook al achternamen. Waar is de naam Budding vandaan gekomen?

In veel gevallen is de herkomst van een achternaam terug te voeren op een van deze klassificaties:

 • herkomstnaam: de naam is gebaseerd op de plaats (stad, plaats, gebied, streek, ...) waar eerste naamdrager vandaan kwam. Voorbeelden: Van Maastrigt, Van Montfoort, Den Hollander.
 • adresnaam: de naam komt van de plek (adres, naam van boerderij, naam van huis, of locatieaanduiding) waar eerste naamdrager woonde. Voorbeelden: Van der Poel, Zielhorst.
 • verwantschapsnamen: de naam is gebaseerd op een familielid (vaak naam van der vader - ook wel een een patroniem genaamd). Voorbeelden: Petersen, Jansen.
 • beroepsnamen: de naam is gebaseerd op gebaseerd op het beroep van de eerste naamdrager. Voorbeelden: De Bakker, Veerman, Visser, De Smidt.
 • eigenschapsnamen: vaak gebaseerd op een bijnaam van de naamdrager. De naam is in dat geval vaak gebaseerd op een eigenschap of kenmerk van de eerste naamdrager. Voorbeelden: De Wit, De Jong, De Korte.


betekenis naam Budding
Wat betekent Budding?

Klik op onderstaande knop en ga klik vervolgens door op "analyse en verklaring" om de verklaring te vinden voor de naam Budding. Zoek betekenis van Budding »

Geef de familiegeschiedenis Budding kleur

Genealogisch onderzoek geeft alleen maar feiten: wanneer is iemand geboren, wat zijn de namen, in welke plaats heeft men gewoond en wanneer en waar is men gestorven? Maar mooie familieverhalen vindt u niet terug in de officiële archieven. Hier een aantal nuttige tips om een kleurrijker beeld van de familie te krijgen.

 • Plan een interview met (oudere) familieleden
 • Vraag andere stamboomonderzoekers (genealogen) die dezelfde of aanverwachte families onderzoeken, wat zij hebben gehoord/gevonden van familie Budding


Vind ook andere stamboomonderzoekers die bezig zijn met onderzoek naar familie Budding:

Meer achtergronden

Hoe leefde uw familieleden in de tijd? Om meer te weten over de tijd waarin uw voorouders leefden, welke beroepen zij deden en wat er speelde in die tijd, zijn een aantal interessante bronnen te raadplegen.

Kijk eens op de pagina van beeldbanken, voor een overzicht van beelden uit de Nederlandse geschiedenis. Erg geschikt om uw familiegeschiedenis beeld en kleur te geven.

geschiedenis Budding
Hoe leefde Budding in het verleden? Het bekende schilderij van Brueghel laat via gezegden zien hoe mensen in de middeleeuwen leefden.

Achtergrondinformatie uit het verleden. Bezoek de volgende websites:

 • Bibliografie Budding
  De Digitale Bibliografie Nederlandse Geschiedenis (DBNG) is een online bibliografie over de Nederlandse geschiedenis van prehistorie tot heden. Zoek nu hoe de naam Budding voorkomt in de geschiedenis.

 • Oude beroepen in beeld
  Heeft u een beroep gevonden van een van de voorouders Budding, en bent benieuwd wat dat voor beroep was? Kijk dan eens hier.

 • WatWasWaar
  WatWasWaar geeft historische informatie over elke plek in Nederland.

 • Budding in het Geheugen van Nederland
  Het Geheugen van Nederland is een beeldbank waar u online de collecties van musea, archieven en bibliotheken kunt bekijken. De beeldbank geeft toegang tot het gedigitaliseerde erfgoed van meer dan honderd instellingen en biedt prachtig beeldmateriaal. Zoek nu naar Budding.

 • Krantenartikelen waarin Budding voorkomt
  Graaf in het verleden met oude kranten uit Nederland, Nederlands-Indië, Suriname, de Nederlandse Antillen en de Verenigde Staten. Het nieuws van toen in ruim 9 miljoen pagina's uit dagbladen uit de 17e, 18e, 19e en 20e eeuw.

 • Nationaal Archief
  De collectie van het Nationaal Archief bestaat uit rijen gedrukte, geprinte of handgeschreven documenten, zo'n 300.000 kaarten, tekeningen en circa 14 miljoen foto's. Zoek nu naar Budding in het Nationaal Archief.

Stamboom Programmatuur

Er is bij onderzoek vaak veel informatie beschikbaar. Het kan handig zijn een programma (of software) te gebruiken voor het opslaan van alle data.

Er bestaan diverse genealogische programma's om daarbij te assisteren. Sommige programma's zijn gratis. Hier noemen wij een aantal bekende softwarepakketten die veel worden gebruikt.

Hoewel u er ook voor kunt kiezen om uw gegevens online via een website vast te leggen, is het echter aan te bevelen toch met een programma te werken dat u installeert op uw PC of laptop, aangezien u dan altijd de gegevens bij de hand hebt (ook als u geen Internet beschikbaar heeft). De meeste programma's kunnen de gegevens eenvoudig met elkaar en online diensten uitwisselen.

Let op dat het programma ondersteuning geeft voor het uitwisselen van Gedcom gegevens. Met dit gegevensformaat kunt u gegevens uitwisselen tussen genealogische programma's.

Kijk zelf welk programma u het meest aanspreekt:

Extra bronnen

U zoekt nog meer bronnen voor familie Budding? Raadpleeg dan eens de volgende links:


bronnen stamboom Budding
Lees meer over stamboomononderzoek naar familie Budding

Wat is de oorsprong van familienaam Budding?

De naam Budding bestaat mogelijk al honderden jaren. Waar komt de naam vandaan? Via een kaart ziet u waar de naam Budding in Nederland of België veel gebruikt is - een aanwijzing waar de naam oorspronkelijk vandaan komt. U kunt dan in gemeentearchieven van de betreffende gemeenten verder zoeken naar documenten van uw familie.


De naam Budding

De naam Budding: Wat is de herkomst van de naam Budding? Zoek het op via deze link:

Nederland:
Zoek herkomst van Budding (NL) »

België:
Zoek herkomst van Budding (BE) »

Ben ik familie van de "bekende" Budding?

Heeft u dezelfde naam als een bekende of historische Nederlandse beroemdheid, bekende familie Budding, de beruchte crimineel Budding, of moviestar Budding? Het is niet zeker dat u familie bent.

Dezelfde naam als een beroemd persoon wil niet betekenen dat u per se familie bent. Er zijn heel veel personen die bij toeval eenzelfde achternaam hebben.

Om uit te vinden of u familie bent van de beroemde persoon, dient u stamboom onderzoek te doen naar die van de algemeen beroemde figuur. Wanneer u gemeenschappelijke voorouders hebt of onderdeel bent van dezelfde stamboom kunt u daadwerkelijk stellen dat u familie bent. Een voordeel dat u misschien hebt is dat de genealogie van de bekende Budding wellicht al eens door iemand is uitgezocht.


Lid van familie Budding ?
Maken beruchte figuren van vroeger ook deel uit van uw familie Budding?

Google eens op "stamboom Budding" of "genealogie Budding" - wellicht heeft iemand anders al eens onderzoek gedaan naar uw familie Budding:

Schrijfwijzen Budding?

Achternamen zijn door de geschiedenis niet altijd gelijk geschreven. De letter K wordt vervangen door een letter C of lettercombinatie CK (of andersom), de letter Y wordt een IJ, etc. etc. Andere schrijfwijzen kunnen voorkomen binnen één familie. Welke schrijfwijzen zijn er bekend van Budding?

Bovendien wordt soms dezelfde persoon aangeduid met meerdere namen.


Klik op onderstaande link en klik vervolgens door op "varianten" om diverse varianten en schrijfwijzen te vinden voor de naam Budding. Zoek schrijfwijzen van Budding »

Wie heet er nog meer Budding?

Wie heeft nog meer de achternaam Budding? Kijk eens op de sociale netwerken, en wellicht herkent u zo al een familielid. Leg contact en wellicht kan hij/zij u verder helpen met informatie voor uw onderzoek.


meer familie Budding
Wie heet er ook Budding? Tip: Speur onbekende familieleden op, op Linkedin.

Informatie uit het heden. Bezoek de volgende websites:

Naslagwerken voor genealogisch onderzoek naar Budding

Niet alleen online, maar ook in de boekhandel zijn tips te vinden hoe men de stamboom van Budding kan uitzoeken. Hier een verwijzing naar een paar van de beste naslagwerken. Deze boeken zijn via internet te koop en kunnen behulpzaam zijn bij het stamboomonderzoek Budding:

Je stamboom onderzoeken voor Dummies
Het grote familieboek
Verborgen verleden
Je Stamboom, Je Familiegeschiedenis
 

Is familie Budding van adel?

Veel genealogisch onderzoekers krijgen de vraag voorgelegd: "Is mijn familie of een voorouder wellicht van adel?"

De adel is een groep mensen die van oorsprong een elitaire positie innam. In Nederland bestaat naast de ongetitelde adel, die het predicaat jonkheer mag voeren, de getitelde adel. De getitelde adel kan de volgende adelijke titels voeren: ridder, baron, burggraaf, graaf, markies, hertog, prins. Tegenwoordig vindt er geen verheffing in de adelstand meer plaats, met uitzondering van het Koninklijk huis.

Als u niet weet of uw familie van adel is, dan is de kans heel erg klein dat uw familie van adel is. Via onderstaande link krijgt u een overzicht van adelijke families in Nederland. Maar ook als Budding deel uit maakt van dit overzicht, is het nog lang niet zeker dat uw familie van adel is. U zou dan moeten aantonen dat uw familie in mannelijke lijn afstamt van de adelijke familie van Budding. Het is in Nederland verboden om adelijke titels te voeren, als u niet van adel bent. Ook de familiewapens van adelijke families zijn beschermd.

De adelijke families

Aavullende input voor de stamboom Budding

Meer hulp nodig bij uw genealogisch onderzoek Budding? Bedenk dan het volgende eens:


stamboom Budding uitzoeken
Meer weten over Budding?

Tips, suggesties of aanvullingen?

Heeft u suggesties, verbeteringen of aanvullingen - laat het ons weten! Met uw hulp kunnen we nog meer mensen helpen met het vinden en opstellen van de eigen stamboom.

 
Stambomen op achternaam: A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z


Meer links voor stambomen: stamboom Kruize | stamboom Bode | stamboom Creemers | stamboom Tolsma | stamboom Leferink