de beste online bronnen

Stamboom Bronneberg


Overzicht van de online bronnen voor stamboom Bronneberg
Stamboomonderzoek doen naar familie Bronneberg? Begin hier met de genelaogie van uw familie Bronneberg. De links zijn specifiek voor Bronneberg.
Tip: naast de online verwijzingen op deze website, kijk ook eens naar:
je stamboom familiegeschiedenis Stamboom
&
Familiegeschiedenis
»

Begin van stamboom Bronneberg in 5 minuten


Het begin van stamboom Bronneberg is in de basis heel eenvoudig. U begint de stamboom namelijk gewoon bij u zelf - en uw (bekende) familie.

Noteer van elk familielid:

 • naam (volledige doop- en evt. meisjesnaam)
 • geboorte (datum en plaats)
 • huwelijk (datum en plaats)
 • sterfte (datum en plaats)

Vraag uw andere familieleden (vader, moeder, oom, tante, neef, nicht, etc.) naar ontbrekende details, zodat u een zo'n compleet mogelijk beeld heeft.. Of duik in uw en hun familiedocumenten, op zoek naar de gegevens. Het is belangrijk dat het begin van uw stamboom zorgvuldig en zo compleet mogelijk gebeurt.

stamboom Bronneberg
Uw stamboom maken Bronneberg

Stamboomonderzoek naar Bronneberg - zelf doen?

Stamboomonderzoek is een interessante hobby. Onderzoek naar de familie Bronneberg hoeft niet alleen een boeiende puzzel te zijn, maar geeft ook nog eens waardevol resultaat. Een goed uitgezochte stamboom is mooi voor uzelf, uw kinderen, andere familieledenen anderen die ook interesse hebben in familie Bronneberg.

Op deze site vindt u veel tips, bronnen voor stamboomonderzoek. De meeste links zijn specifiek gemaakt voor de stamboom van familie Bronneberg, zodat u zo snel mogelijk bruikbare resultaten kunt vinden - specifiek voor stamboom Bronneberg.

Stamboomonderzoek kunt u met diverse bronnen op internet en boeken over het onderwerp prima zelf uitvoeren. Maar mocht u zelf geen tijd hebben, of hulp nodig hebben met uw stamboomonderzoek, neem dan eens contact op met een stamboomonderzoeker. Zij kunnen u vaak verder helpen - of zelfs een vergaand onderzoek naar Bronneberg uitvoeren.

Stamboomonderzoek Bronneberg
Doe zelf stamboomonderzoek of schakel een genealoog in

Familieboek Bronneberg

Sommige onderzoekers vinden het mooi hun familiegeschiedenis te laten landen in een familie- of stamboomboek.

verborgen verleden Bronneberg
Stel een familieboek op over het
Verborgen Verleden van Bronneberg

Boek Verborgen Verleden »

Diverse genealogen kunnen u helpen met stamboomonderzoek of het opstellen van een familieboek Bronneberg. Een aantal deskundig genealogen is bereikbaar via Stamboom Familie, via de volgende link:

Contact met Genealoog »

Online informatie voor Stamboom Bronneberg

Wist u dat tegenwoordig heel veel gegevens over uw voorouders snel online te vinden zijn?Let op: weet dat gegevens van anderen onjuist kunnen zijn. Controleer daarom altijd de originele bronnen (in bijvoorbeeld Burgerlijke Stand en/of doop- trouw- en begraafboeken).

Controleer o.a. met behulp van volledige naam, beschikbare datum en plaats of u de juiste persoon hebt. U heeft dan weer een puzzle stukje gevonden en kunt verder met het volgende familielid.


familie Bronneberg
Online zijn veel gegevens te vinden over voorouders en familie Bronneberg

Snel informatie vinden voor familie Bronneberg? Vind resultaat op de volgende sites:

 • WieWasWie Bronneberg
  WieWasWie is een samenwerking tussen een groot aantal historische archiefinstellingen, speciaal gericht op stambomen. De digitale gegevens worden dagelijks uitgebreid. Zoek nu naar "Bronneberg".

 • MyHeritage.com Bronneberg
  MyHeritage heeft een grote verzameling van familiegegevens, waaronder stambomen, volkstellingen en geboorte- huwelijk- en overlijdensakten. Zoek nu online op familienaam Bronneberg.
 • FamilySearch.org Bronneberg
  FamilySearch.org is de website van de Mormonen, die heel veel gegevens van stambomen over de hele wereld verzameld hebben. Zoek nu online op familienaam Bronneberg.

 • CBG Bronneberg
  Het Centraal Bureau voor Genealogie (CBG) is het landelijk kennis- en documentatiecentrum voor stamboomonderzoek (genealogie) en verwante wetenschappen. Zoek nu in de CBG archieven naar "Bronneberg".

 • Zoek "Bronneberg" in Genealogie Online
  Genealogie Online is een verzameling van stambomen en genealogische documenten.

De stamboom Bronneberg steeds uitgebreider uitzoeken

U wilt de stamboom Bronneberg uitgebreider uitzoeken? Ga steeds verder terug in de historie met verder onderzoek naar Bronneberg. Kies eerst welke informatie u nader wilt onderzoeken om uw stamboom verder te laten groeien.

Er zijn diverse typen stamboomonderzoek te doen:

 • stamreeks Bronneberg: onderzoek naar al uw voorvaders (of -moeders)
 • kwartierstaat Bronneberg: onderzoek naar al uw voorouders
 • genealogie Bronneberg: stamboomonderzoek naar alle mannelijke (of vrouwelijke) nakomelingen (bijvoorbeeld van een van uw voorouders)
 • parenteel Bronneberg: dit is onderzoek naar alle nakomelingen (bijvoorbeeld van een van uw voorouders)

De meeste genealogen starten een stamboom als stamreeks, om hun voorvaders te onderzoeken. Hiermee is bijvoorbeeld de bron van achternaam Bronneberg te vinden, de stamvader Bronneberg en daarnaast vaak ook de beroepen van de voorvaders.

De stamreeks Bronneberg geeft ook een goede basis voor alle andere typen stamboomonderzoek.stamvader Bronneberg
Stamvader Bronneberg is de naamgever van de familie Bronneberg


stamreeks Bronneberg
kwartierstaat Bronneberg
genealogie Bronneberg
parenteel Bronneberg

Let op: Zaken om rekening mee te houden

Bij het uitvoeren van uw stamboomonderzoek naar Bronneberg is het belangrijk om altijd rekening te houden met de volgende punten.

Aandachtspunten:

 • Eenzelfde achternaam Bronneberg betekent niet automatisch dat er een bloedband is (m.a.w. dat het familie betreft). Controleer gevonden gegevens altijd met originele (zo mogelijke officiele) bronnen, indien mogelijk met diverse bronnen.
 • Wees er van bewust dat er in (ook online) genealogische gegevens mogelijk fouten zijn geslopen (door onleesbaarheid, typfouten, onjuist onderzoek, etc.). Controleer daarom altijd de brondocumenten zelf. En probeer feiten te cross-checken (via meerdere bronnen te verifieren).
 • Houd bij waar u gegevens ontdekt hebt, zodat u het altijd kunt controleren.
 • (Delen van) andermans stamboomonderzoeken naar Bronneberg zijn mogelijk auteursrechtelijk beschermd. Gebruik altijd de originele bronnen om copyright issues te omzeilen EN ook om de betrouwbaarheid van de gegevens te verifieren.


Bronneberg online
Bronneberg online gevonden? Check de bronnen.

Geef de familiegeschiedenis Bronneberg kleur

Stamboomonderzoek geeft in de regel alleen maar 'koude' feiten: wanneer is iemand geboren, wat zijn de namen, in welke plaats woonde de persoon? Maar mooie familieverhalen vindt u niet terug in de officiële archieven. Hier een aantal nuttige tips om een kleurrijker beeld van de familie te krijgen.

 • Plan een interview met (oudere) familieleden
 • Vraag andere stamboomonderzoekers (genealogen) die dezelfde of aanverwachte families onderzoeken, wat zij hebben gehoord/gevonden van familie Bronneberg
 • Vraag oudere inwoners van het dorpje waarin familie woonden naar verhalen over uw familie
 • Bezoek een lokaal museum


Vind ook andere genealogen die bezig zijn met onderzoek naar familie Bronneberg:

Meer achtergronden

Hoe leefde uw familie in de tijd? Om meer te weten over de tijd waarin uw voorouders leefden, welke beroepen zij deden en wat er speelde in die tijd, zijn een aantal bronnen aan te bevelen.

Kijk ook eens op de startpagina van beeldbanken, voor een overzicht van beelden uit de Nederlandse geschiedenis. Mooi om uw familieverleden beeld en kleur te geven.

geschiedenis Bronneberg
Hoe leefde Bronneberg vroeger? Het beroemde kunstwerk van Brueghel geeft een beeld hoe mensen in het verleden leefden.

Achtergrondinformatie uit het verleden. Bezoek de volgende websites:

 • Oude beroepen in beeld
  Heeft u een beroep gevonden van een van de voorouders Bronneberg, en bent benieuwd wat dat voor beroep was? Kijk dan eens hier.

 • Bibliografie Bronneberg
  De Digitale Bibliografie Nederlandse Geschiedenis (DBNG) is een online bibliografie over de Nederlandse geschiedenis van prehistorie tot heden. Zoek nu hoe de naam Bronneberg voorkomt in de geschiedenis.

 • Krantenartikelen waarin Bronneberg voorkomt
  Graaf in het verleden met oude kranten uit Nederland, Nederlands-Indië, Suriname, de Nederlandse Antillen en de Verenigde Staten. Het nieuws van toen in ruim 9 miljoen pagina's uit dagbladen uit de 17e, 18e, 19e en 20e eeuw.

 • WatWasWaar
  WatWasWaar geeft historische informatie over elke plek in Nederland.

 • Nationaal Archief
  De collectie van het Nationaal Archief bestaat uit rijen gedrukte, geprinte of handgeschreven documenten, zo'n 300.000 kaarten, tekeningen en circa 14 miljoen foto's. Zoek nu naar Bronneberg in het Nationaal Archief.

Wie heet er nog meer Bronneberg?

Wie heeft nog meer de achternaam Bronneberg? Kijk eens op de sociale netwerken, en wellicht herkent u zo al een (lang niet gesproken) familielid. Leg eens contact en wellicht kan hij/zij u verder helpen met informatie voor uw stamboomonderzoek.


meer familie Bronneberg
Wie heet er ook Bronneberg? Tip: Speur bekende of onbekende familieleden op, op Social Media.

Informatie uit het heden. Bezoek de volgende websites:

Aanvullende bronnen voor stamboomonderzoek Bronneberg

U zoekt aanvullende bronnen voor de stamboom van familie Bronneberg? Raadpleeg dan eens de volgende links:


bronnen stamboom Bronneberg
Lees meer over stamboomononderzoek naar familie Bronneberg

Historische archieven

De historische archieven hebben een ruime hoeveelheid informatie om een stamboom mee op te zetten. Kijk op internet om informatie over uw familieleden te acherhalen.

Regionale historische archieven:

Naast archieven hebben gemeenten of steden zelf vaak ook een eigen 'gemeentearchief'. Raadpleeg de website van betreffende gemeenten over hoe u toegang kunt krijgen tot die oude administraties.

informatie Bronneberg
Vind nog meer informatie over familie Bronneberg in de archieven.

Stamboom Programmatuur

Er is vaak veel informatie beschikbaar. Het kan handig zijn een programma te gebruiken voor het vastleggen van alle data, en de verbanden.

In de markt bestaan diverse genealogische programma's om daarbij te assisteren. Sommige zijn gratis, andere zijn betaald. Hier noemen wij een aantal bekende softwarepakketten die veel worden gebruikt.

Hoewel u er ook voor kunt kiezen om uw gegevens online via een website vast te leggen, is het echter aan te bevelen toch met een programma te werken dat u installeert op uw PC of laptop, aangezien u dan altijd de gegevens bij de hand hebt (ook als u geen Internet beschikbaar heeft).

Let op dat het ondersteuning biedt voor het uitwisselen van Gedcom gegevens. Met dit gegevensformaat kunt u data uitwisselen tussen verschillende programma's.

Kijk zelf welk programma u het meest aanspreekt:

Heeft de familie Bronneberg een familiewapen?

U kunt in bekende archievenspeuren of er een familiewapen voor Bronneberg te vinden is. Let op dat wanneer u een (of meerdere) familiewapen(s) vindt voor Bronneberg die alleen mag gebruiken indien u echt in mannelijke lijn afstamt van de voorvader die het familiewapen Bronneberg oorspronklijk heeft gevoerd (vergelijk hiervoor de gegevens van het betreffende familiewapen met uw stamboom).


Familiewapen Bronneberg bekend?

Zoek naar familiewapen "Bronneberg"

Kunt u geen familiewapen voor Bronneberg vinden, wil dat nog niet direct zeggen dat uw familie geen familiewapen heeft of heeft gehad. Veel familiewapens zijn in de loop der tijd "zoek" geraakt. Tijdens uw onderzoek stuit u wellicht nog op een familiewapen.

Heeft uw familie geen familiewapen, dan kunt u kiezen voor: een eigen familiewapen laten maken. Elke familie in Nederland is het toegestaan een familiewapen maken. Het wapen moet voldoen aan de regels van de heraldiek en uniek zijn.

Het is aan te raden een heraldicus in te schakelen als u een familiewapen wilt laten maken. U kunt er meer over lezen op de betreffende website.

Familiewapen Bronneberg laten maken

Hieronder enkele voorbeelden van hoe familiewapens er uit kunnen zien.

familiewapens 01
familiewapens 02
familiewapens 03
familiewapens 04

Onderdelen

Een familiewapen heeft verschillende delen. Hieronder staan de belangrijkste beschreven. NB: het familiewapen hieronder is niet het familiewapen Bronneberg, maar uitsluitend bedoeld als een voorbeeld van een familiewapen.

Wapenschild


Het wapenschild is het belangrijkste onderdeel van een familiewapen.


Helm


Bovenop het wapenschild staat een helm afgebeeld. In verschillende tijdsperken gebruikte men andere helmen.


Helmteken (met wrong)


Het helmteken staat bovenop de helm. Het helmteken wordt aan de onderkant omgeven door de wrong (een inelkaar gewrongen doek).


Dekkleden


De dekkleden zijn de gekleurde kleden achter de helm. Zij bestaan in de regel uit twee kleuren.

Boeken voor stamboomonderzoek Bronneberg

Niet alleen online, maar ook in de boekenwinkel zijn veel bronnen te vinden hoe men de genealogie van familie Bronneberg kan uitzoeken. Hier een aantal verwijzingen naar een paar van de beste boeken. Deze boeken kunnen helpen bij genealogisch onderzoek naar familie Bronneberg:

Verborgen verleden
Het grote familieboek
Je Stamboom, Je Familiegeschiedenis
Je stamboom onderzoeken voor Dummies
 

Terug in de geschiedenis Bronneberg

Wanneer u al wat data van familieleden hebt ontdekt, kunt u verder terug in de tijd. Ook informatie over overleden familieleden is waardevol om uw onderzoek compleet te maken. Leg de informatie die u tijdens uw speurwerk vindt slim vast, zodat u altijd de bronnen kunt terugvinden.

Belangrijkste officiële bronnen van informatie:

 • Burgerlijke stand: gegevens vanaf 1811
 • Doop- trouw- en begraafboeken (DTB): gegevens van voor 1811

Bovenstaande bronnen zijn vaak te vinden in stadhuis van de gemeente en/of regionale of provinciale archieven. Het is van belang te zoeken in die archieven waar (en wanneer) het familielid geboren, getrouwd of begraven is.

Deze gegevens kunnen helpen met het vinden van de juiste personen: volledige namen, geboorte-,trouw- en/of sterfdata en het kerkgenootschap (geloof).

Veel historische gegevens staan online. Bezoek de online archieven »

Grafstenen Bronneberg

overleden Bronneberg
Informatie over overleden Bronneberg familieleden geven veel informatie voor stamboomonderzoek

Bij informatie uitbegraafboeken en grafstenen gaat er niet echt om, om te waaraan deze persoon Bronneberg dood is gegaan - maar vooral ook om de jaartallen - want die bieden een link naar andere familieleden en om andere gegevens in uw stamboomonderzoek te valideren.

Schrijfwijzen Bronneberg?

Achternamen zijn door de geschiedenis niet altijd hetzelfde geschreven. De letter K wordt vervangen door een letter C of lettercombinatie CK (of andersom), de letter Y wordt een IJ, etc. etc. Welke schrijfwijzen zijn er bekend van Bronneberg?

Bovendien wordt soms eenzelfde persoon aangeduid met meerdere namen.


Klik op onderstaande link en klik vervolgens door op "varianten" om diverse varianten en schrijfwijzen te vinden voor de naam Bronneberg. Zoek schrijfwijzen van Bronneberg »

Wat betekent de naam Bronneberg?

Uw voorouders hebben een naam gekozengenoemd. Waar is de naam Bronneberg op gebaseerd?

In veel gevallen is de herkomst van een achternaam terug te voeren op een van deze typen:

 • herkomstnaam: de naam komt van de plaats (stad, plaats, gebied, streek, ...) waar eerste naamdrager vandaan kwam. Voorbeelden: Van Maastrigt, Van Montfoort, Den Hollander.
 • adresnaam: de naam is gebaseerd op de plek (adres, naam van boerderij, naam van huis, of locatieaanduiding) waar eerste naamdrager woonde. Voorbeelden: Van der Poel, Zielhorst.
 • verwantschapsnamen: de naam is gebaseerd op een familielid (vaak naam van der vader - ook wel een een patroniem genaamd). Voorbeelden: Petersen, Jansen.
 • beroepsnamen: de naam komt van gebaseerd op het beroep van de eerste naamdrager. Voorbeelden: De Bakker, Veerman, Visser, De Smidt.
 • eigenschapsnamen: vaak gebaseerd op een bijnaam van de naamdrager. De naam is in dat geval vaak gebaseerd op een eigenschap of kenmerk van de eerste naamdrager. Voorbeelden: De Wit, De Jong, De Korte.


betekenis naam Bronneberg
Wat betekent Bronneberg?

Klik op onderstaande knop en ga klik vervolgens door op "analyse en verklaring" om de verklaring te vinden voor de naam Bronneberg. Zoek betekenis van Bronneberg »

Waar komt de naam Bronneberg vandaan?

De naam Bronneberg bestaat zeker al eeuwen. Waar komt deze vandaan? Via een kaart kunt u zien waar de naam Bronneberg in Nederland of België veel gebruikt is - veel gebruik geeft een sterke aanwijzing waar de naam van oorsprong vandaan komt. U kunt dan in gemeentearchieven van de betreffende gemeenten verder zoeken naar meer documenten van uw familie.


De naam Bronneberg

De naam Bronneberg: Maar waar komt Bronneberg nu vandaan? Zoek het op via deze links:

Nederland:
Zoek herkomst van Bronneberg (NL) »

België:
Zoek herkomst van Bronneberg (BE) »

Ben ik familie van de "bekende" Bronneberg?

Heeft u dezelfde achternaam als een bekende Nederlander, bekende familie Bronneberg, de beruchte crimineel Bronneberg, of filmster Bronneberg? Het is niet zeker dat u familie bent.

Dezelfde achternaam als een bekend persoon wil niet betekenen dat u per definitie familie bent. Er zijn veel personen die toevallig dezelfde achternaam hebben. Met name bij veel voorkomende achternamen is dit waarschijnlijk.

Om te achterhalen of u familie bent van de beroemde persoon, dient u niet alleen stamboomonderzoek uit te voeren naar uw eigen familie, maar ook naar die van de bekende persoon. Wanneer u gemeenschappelijke voorouders hebt kunt u met recht stellen dat u familie van elkaar bent. Een voordeel dat u misschien hebt, is dat de stamboom of genealogie van de bekende Bronneberg misschien al eens door iemand is onderzocht.


Lid van familie Bronneberg ?
Maken beruchte figuren van vroeger ook deel uit van uw familie Bronneberg?

Google eens op "stamboom Bronneberg" of "genealogie Bronneberg" - wellicht heeft iemand anders al eens onderzoek gedaan naar familie Bronneberg:

Is familie Bronneberg van adel?

Veel onderzoekers krijgen deze vraag gesteld: "Is mijn familie of een voorouder misschien ook van adel?"

De adel is een deel van de bevolking die van oorsprong een elitaire positie innam. In Nederland bestaat naast de ongetitelde adel, die het predicaat jonkheer mag voeren, de getitelde adel. De getitelde adel kan, van laag naar hoog, de volgende titels voeren: ridder, baron, burggraaf, graaf, markies, hertog, prins. Tegenwoordig vindt er geen verheffing in de adelstand meer plaats, met uitzondering van het Koninklijk huis.

Als u niet weet of uw familie van adel is, dan is de kans heel erg klein dat uw familie van adel is. Via onderstaande link krijgt u een overzicht van adelijke families in Nederland. Maar ook als Bronneberg deel uit maakt van deze lijst, is het nog niet zeker dat uw familie van adel is. U zou dan moeten aantonen dat uw familie in mannelijke lijn afstamt van de adelijke familie van Bronneberg. Het is in Nederland verboden om adelijke titels te voeren, als u niet van adel bent. Ook de familiewapens van adelijke families zijn beschermd.

De Hoge Raad van Adel

Aavullende informatie voor de stamboom Bronneberg

Hulp nodig bij uw genealogisch onderzoek naar Bronneberg? Overweeg dan het volgende:


stamboom Bronneberg uitzoeken
Meer weten over de stamboom Bronneberg?

Tips, suggesties of aanvullingen?

Heeft u suggesties, verbeteringen of aanvullingen - laat het ons weten! Met uw hulp kunnen we nog meer mensen helpen met het vinden en opstellen van de eigen stamboom.

 
Stambomen op achternaam: A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z


Meer links voor stambomen: stamboom Akachar | stamboom Abdellaoui | stamboom Berende | stamboom Van Bezouw | stamboom Ay