de beste bronnen

Stamboom Booijink


Overzicht van de bronnen en gegevens voor stamboom Booijink
Onderzoek doen naar uw familie Booijink? Begin hier met de stamboom van familie Booijink. De links zijn geschikt gemaakt voor familie Booijink.
Suggestie: naast de online verwijzingen op deze website, kijk ook eens naar:
je stamboom familiegeschiedenis Stamboom
&
Familiegeschiedenis
»

Start uw stamboom Booijink in 5 minuten


Het begin van de stamboom Booijink is in de basis heel simpel. U start de stamboom namelijk bij u zelf - en bij uw (bekende) familie.

Schrijf op van elk familielid:

 • naam (volledige doop- en evt. meisjesnaam)
 • geboorte (datum en plaats)
 • huwelijk (datum en plaats)
 • sterfte (datum en plaats)

Vraag uw andere familieleden (vader, moeder, oom, tante, neef, nicht, etc.) naar ontbrekende gegevens. Of duik in uw en hun familiedocumenten, op zoek naar de gegevens. Het is belangrijk dat de start van uw stamboomonderzoek zo compleet mogelijk gebeurt.

stamboom Booijink
Uw stamboom maken Booijink

Stamboomonderzoek naar Booijink - zelf doen?

Onderzoek naar de familie Booijink hoeft niet alleen een boeiende puzzel te zijn, maar geeft ook nog eens waardevol resultaat. Een goed uitgezochte stamboom is mooi voor uzelfen andere familieleden - en zelfs anderen die ook onderzoek doen naar Booijink.

Op deze pagina vindt u veel tips, bronnen voor het uitvoeren van stamboomonderzoek. De meeste verwijzingen zijn gepersonaliseerd voor de stamboom van familie Booijink.

Stamboomonderzoek kunt u met diverse bronnen op internetover het onderwerp zelf uitvoeren. Maar mocht u zelf geen tijd hebben, of hulp nodig hebben met een vastgelopen stamboomonderzoek, neem dan contact op met een stamboomonderzoeker / genealoog. Zij kunnen u verder helpen - of zelfs een onderzoek naar Booijink uitvoeren.

Stamboomonderzoek Booijink
Doe zelf stamboomonderzoek of schakel een genealoog in

Familieboek Booijink

Sommige onderzoekers vinden het mooi hun stamboomonderzoek of familiegeschiedenis te laten landen in een familie- of stamboomboek.

verborgen verleden Booijink
Stel een familieboek op over het
Verborgen Verleden van Booijink

Boek Verborgen Verleden »

Diverse genealogen kunnen u helpen met stamboomonderzoek . Een aantal deskundig genealogen is bereikbaar via Stamboom Familie, via de volgende verwijzing:

Contact met Genealoog »

NB: Zaken om in de gaten te houden

Bij uw stamboomonderzoek naar Booijink is het belangrijk om rekening te houden met de volgende punten.

Aandachtspunten:

 • Een identieke achternaam Booijink betekent niet vanzelf dat er een verwantschap bestaat (lees: dat het familie betreft). Controleer gevonden gegevens altijd met originele bronnen, indien mogelijk met meerdere bronnen.
 • Wees er van bewust dat er in (ook online) historische gegevens fouten zijn gekomen (door onleesbaarheid, schrijffouten, incorrect onderzoek, etc.). Controleer daarom altijd de bronnen zelf. En probeer feiten te cross-checken.
 • Leg vast waar u bepaalde gegevens gevonden hebt. Zodat u het kunt terugvinden.
 • (Delen van) andermans genealogische onderzoeken naar Booijink zijn wellicht auteursrechtelijk beschermd. Zoek de originele bronnen om auteursrechtelijke issues te omzeilen en om direct de betrouwbaarheid van de gegevens te vast te stellen.


Booijink online
Booijink online ontdekt? Controleer de bronnen.

De stamboom steeds uitgebreider uitzoeken

Ga steeds verder terug in de historie met verder onderzoek naar Booijink. Maar kies eerst welke informatie u nader wilt uitzoeken om uw stamboom te laten groeien.

Er zijn diverse typen stamboomonderzoek uit te voeren:

 • stamreeks Booijink: dit betreft onderzoek naar al uw voorvaders (of -moeders)
 • kwartierstaat Booijink: stamboomonderzoek naar al uw voorouders
 • genealogie Booijink: dit betreft stamboomonderzoek naar alle mannelijke (of vrouwelijke) nakomelingen (bijvoorbeeld van een van uw voorouders)
 • parenteel Booijink: dit is stamboomonderzoek naar alle nakomelingen (bijvoorbeeld van een van uw voorouders)

De meeste genealogen starten een stamboom als stamreeks, om hun voorvaders in kaart te brengen. Hiermee is bijvoorbeeld de start van achternaam Booijink te vinden, de stamvader Booijink en tegelijk vaak ook de beroepen van de voorvaders. Soms komen ze zo ook al een familiewapen tegen.

De stamreeks Booijink geeft een goed begin voor alle andere typen genealogisch onderzoek.stamvader Booijink
Stamvader Booijink is de naamgever van de familie Booijink


stamreeks Booijink
kwartierstaat Booijink
genealogie Booijink
parenteel Booijink

Online informatie voor Stamboom Booijink

Wist u dat tegenwoordig veel gegevens over uw voorouders snel op internet te vinden zijn?Let op: merk op dat gegevens van derden incorrect kunnen zijn. Controleer altijd de originele bronnen.

Controleer gegevens met behulp van volledige naam, beschikbare datum en plaats of u de juiste persoon hebt. U heeft dan weer een puzzle stukje gevonden en kunt verder met het volgende familielid.


familie Booijink
Online zijn veel gegevens te vinden over voorouders en familie Booijink

Snel informatie vinden voor de familie Booijink? Vind direct resultaat op de volgende websites:

 • Archieven Booijink
  Archieven.nl is een grote collectie van (online) documenten van 85 Nederlandse archieven. Met o.a. personen, akten en krantenpagina's.

 • Zoek "Booijink" in Genealogie Online
  Genealogie Online is een verzameling van stambomen en genealogische documenten.

 • FamilySearch.org Booijink
  FamilySearch.org is de website van de Mormonen, die heel veel gegevens van stambomen over de hele wereld verzameld hebben. Zoek nu online op familienaam Booijink.

 • WieWasWie Booijink
  WieWasWie is een samenwerking tussen een groot aantal historische archiefinstellingen, speciaal gericht op stambomen. De digitale gegevens worden dagelijks uitgebreid. Zoek nu naar "Booijink".

 • CBG Booijink
  Het Centraal Bureau voor Genealogie (CBG) is het landelijk kennis- en documentatiecentrum voor stamboomonderzoek (genealogie) en verwante wetenschappen. Zoek nu in de CBG archieven naar "Booijink".

Programmatuur

Er is vaak veel informatie beschikbaar. Het kan handig zijn een programma (of software) te gebruiken voor het opslaan van alle gegevens.

In de markt bestaan diverse genealogische programma's om daarbij te assisteren. Sommige zijn gratis. Hier staan een aantal bekende softwarepakketten die veel worden gebruikt.

Hoewel u er ook voor kunt kiezen om uw gegevens online via een website vast te leggen, is het echter aan te bevelen toch met een programma te werken dat u installeert op uw PC of laptop, aangezien u dan altijd de gegevens bij de hand hebt (ook als u geen Internet beschikbaar heeft).

Let op dat het ondersteuning geeft voor het uitwisselen van Gedcom gegevens. Met dit gegevensformaat kunt u gegevens uitwisselen tussen genealogische programma's.

Kijk zelf welk programma u het meest aanspreekt:

Heeft de familie Booijink een familiewapen?

U kunt in bekende archievenspeuren of er een familiewapen voor uw familienaam te vinden is. Let op dat wanneer u een (of meerdere) familiewapen(s) vindt voor Booijink die alleen kunt gebruiken als u echt in mannelijke lijn afstamt van de voorvader die het familiewapen Booijink oorspronklijk heeft gevoerd (vergelijk daarvoor de gegevens van het betreffende familiewapen met uw stamboom).


Familiewapen Booijink bekend?

Zoek naar familiewapen "Booijink"

Kunt u geen familiewapen voor Booijink vinden, dan wil dat nog niet direct zeggen dat uw familie geen familiewapen heeft of heeft gehad. Veel familiewapens zijn in de loop der tijd "zoek" geraakt. Tijdens uw onderzoek stuit u wellicht nog op een familiewapen.

Heeft uw familie geen familiewapen, dan kunt u kiezen voor: een familiewapen laten maken. Elke familie in Nederland mag een familiewapen maken. Het familiewapen moet voldoen aan de heraldische regels en moet uniek zijn.

U kunt er meer over lezen op de betreffende website.

Familiewapen Booijink laten maken

Hieronder enkele voorbeelden van hoe familiewapens er uit zien.

familiewapens 01
familiewapens 02
familiewapens 03
familiewapens 04

Onderdelen

Een familiewapen heeft diverse onderdelen. Hieronder staan de belangrijkste beschreven. NB: het familiewapen hieronder is niet het familiewapen Booijink, maar slechts een voorbeeld van een familiewapen.

Wapenschild


Het wapenschild is het belangrijkste onderdeel van een familiewapen.


Helm


Boven het wapenschild staat een helm afgebeeld. De helm is niet uniek en kan dus verschillen per uitvoering van het familiewapen.


Helmteken (met wrong)


Het helmteken staat boven de helm. Het helmteken wordt aan de onderkant omgeven door de wrong (inelkaar gewrongen doek).


Dekkleden


De dekkleden zijn de gekleurde kleden achter de helm. Zij bestaan in de regel uit twee kleuren.

Wat is de oorsprong van Booijink?

De naam Booijink bestaat zeker al eeuwen. Waar komt deze vandaan? Via een kaart kunt u zien waar de naam Booijink in Nederland of België veel gehanteerd is - een aanwijzing waar de naam ook oorspronkelijk vandaan komt. Dat geeft u een aanknopingspunt waar u veel familieleden kunt vinden. U kunt dan in gemeentebibliotheken van die gemeenten verder zoeken naar documenten van uw familie.


De naam Booijink

De naam Booijink: Waar komt de naam Booijink nu vandaan? Zoek de oorsprong op via deze link:

Nederland:
Zoek herkomst van Booijink (NL) »

België:
Zoek herkomst van Booijink (BE) »

Naslagwerken voor genealogisch onderzoek naar

Niet alleen online, maar ook in de boekenwinkel zijn tips te vinden hoe men de genealogie van Booijink kan onderzoeken. Hierbij een verwijzing naar een paar van de beste online te verkrijgen genealogische naslagwerken. De volgende boeken kunnen behulpzaam zijn bij het familieonderzoek:

Het grote familieboek
Verborgen verleden
Je Stamboom, Je Familiegeschiedenis
Je stamboom onderzoeken voor Dummies
 

Terug in de geschiedenis Booijink

Ook informatie over overleden Booijink-familieleden is waardevol om uw onderzoek compleet te maken. Leg de gegevens die u onderweg vindt slim vast (gebruik bijvoorbeeld een template), zodat u altijd de bron later kunt terugvinden.

Belangrijkste officiële bronnen van informatie:

 • Burgerlijke stand: gegevens vanaf 1811
 • Doop- trouw- en begraafboeken (DTB): gegevens van voor 1811

Bovenstaande bronnen zijn te raadplegen in stadhuis van de gemeente en/of regionale of provinciale archieven. Het is dus van belang te zoeken in die archieven waar (en wanneer) het familielid geboren, getrouwd of begraven is. Veel van deze archieven zijn inmiddels online. Begin uw zoektocht via de link hiernaast voor snel resultaat.

Deze gegevens kunnen helpen met het vinden van de juiste persoon: volledige namen, geboorte-,trouw- en/of sterfdata en het kerkgenootschap (geloof).

Bezoek de online archieven »

Grafstenen Booijink

overleden Booijink
Informatie over overleden Booijink familieleden geven veel extra informatie voor stamboomonderzoek

Bij begraafboeken en grafstenen gaat er niet echt om, om te waaraan deze persoon Booijink dood is gegaan - maar vooral om de jaartallen - want die bieden een link naar andere familieleden.

Historische archieven

De regionale archieven hebben een ruime hoeveelheid gegevens om uw stamboomonderzoek mee te verrijken. Kijk online om gegevens over familieleden op te speuren.

Regionale historische archieven:

Naast regionale archieven hebben gemeenten zelf een eigen 'gemeentearchief'. Raadpleeg de website van betreffende gemeenten over hoe u toegang kunt krijgen.

informatie Booijink
Vind nog meer informatie over familie Booijink in de lokale archieven.

Nog meer ideeën

U zoekt aanvullende bronnen om meer te weten te komen over de stamboom van familie Booijink? Kijk dan eens bij de volgende bronnen:


bronnen stamboom Booijink
Lees meer over stamboomononderzoek naar Booijink

Ben ik familie van de "bekende" Booijink?

Heeft u dezelfde naam als een bekende of historische Nederlander, bekende familie Booijink, de beruchte boef Booijink, of filmster Booijink? Het is niet zeker dat u familie bent.

Dezelfde naam als een beroemd figuur wil niet zeggen dat u per definitie familie bent. Er zijn veel personen die toevallig dezelfde achternaam hebben. Met name bij veel voorkomende achternamen komt dit vaak voor.

Om te achterhalen of u al dan niet familie bent van de bekende figuur, dient u stamboom onderzoek te doen naar die van de bekende persoon. Pas wanneer u gemeenschappelijke voorouders hebt of onderdeel bent van dezelfde stamboom kunt u oprecht zeggen dat u familie bent. Een voordeel dat u wellicht hebt, is dat de stamboom of genealogie van de beroemde Booijink wellicht al eens is onderzocht.


Lid van familie Booijink ?
Maken beruchte bekendheden uit het verleden ook deel uit van uw familie Booijink?

Google eens op "stamboom Booijink" of "genealogie Booijink" - wellicht heeft een ander al eens stamboomonderzoek gedaan naar familie Booijink:

Wat betekent de naam Booijink?

Uw voorouders hebben op een gegeven moment een naam aangenomen of werden door omgeving op een bepaalde manier aangeduid. In 1811 werden de namen officieel vastgelegd; maar voor die tijd hadden mensen ook al achternamen. Waar is de naam Booijink op gebaseerd?

In veel gevallen is de herkomst van een achternaam terug te voeren op een van deze klassificaties:

 • herkomstnaam: de naam komt van de plaats (stad, plaats, gebied, streek, ...) waar eerste naamdrager vandaan kwam. Voorbeelden: Van Maastrigt, Van Montfoort, Den Hollander.
 • adresnaam: de naam komt van de plek (adres, naam van boerderij, naam van huis, of locatieaanduiding) waar eerste naamdrager woonde. Voorbeelden: Van der Poel, Zielhorst.
 • verwantschapsnamen: de naam komt van een familielid (vaak naam van der vader - ook wel een een patroniem genaamd). Voorbeelden: Petersen, Jansen.
 • beroepsnamen: de naam komt van gebaseerd op het beroep van de eerste naamdrager. Voorbeelden: De Bakker, Veerman, Visser, De Smidt.
 • eigenschapsnamen: vaak gebaseerd op een bijnaam van de naamdrager. De naam is in dat geval vaak gebaseerd op een eigenschap of kenmerk van de eerste naamdrager. Voorbeelden: De Wit, De Jong, De Korte.

Een herkomstnaam of adresnaam worden ook wel een 'toponiem' genoemd.

betekenis naam Booijink
Wat betekent Booijink?

Klik op onderstaande knop en ga klik vervolgens door op "analyse en verklaring" om de verklaring te vinden voor de naam Booijink. Zoek betekenis van Booijink »

Meer achtergronden

Hoe leefde uw familie in de tijd dat zij leefden? Om meer te weten over de tijd waarin uw voorouders leefden, welke beroepen zij deden en wat er speelde in die tijd, zijn een aantal interessante bronnen te raadplegen.

Kijk ook eens op de startpagina van beeldbanken, voor een overzicht van beelden uit de Nederlandse geschiedenis en Nederlandse plaatsen.

geschiedenis Booijink
Hoe leefde Booijink in het verleden? Het bekende kunstwerk van Brueghel toont hoe mensen in het verleden leefden.

Achtergrondinformatie uit het verleden. Bezoek de volgende websites:

 • Booijink in het Geheugen van Nederland
  Het Geheugen van Nederland is een beeldbank waar u online de collecties van musea, archieven en bibliotheken kunt bekijken. De beeldbank geeft toegang tot het gedigitaliseerde erfgoed van meer dan honderd instellingen en biedt prachtig beeldmateriaal. Zoek nu naar Booijink.

 • Nationaal Archief
  De collectie van het Nationaal Archief bestaat uit rijen gedrukte, geprinte of handgeschreven documenten, zo'n 300.000 kaarten, tekeningen en circa 14 miljoen foto's. Zoek nu naar Booijink in het Nationaal Archief.

 • Krantenartikelen waarin Booijink voorkomt
  Graaf in het verleden met oude kranten uit Nederland, Nederlands-Indië, Suriname, de Nederlandse Antillen en de Verenigde Staten. Het nieuws van toen in ruim 9 miljoen pagina's uit dagbladen uit de 17e, 18e, 19e en 20e eeuw.

 • Oude beroepen in beeld
  Heeft u een beroep gevonden van een van de voorouders Booijink, en bent benieuwd wat dat voor beroep was? Kijk dan eens hier.

 • WatWasWaar
  WatWasWaar geeft historische informatie over elke plek in Nederland.

Geef de familiegeschiedenis Booijink kleur

Stamboomonderzoek geeft alleen maar 'koude' feiten: wanneer is iemand geboren, wat zijn de namen, in welke plaats woonde de persoon en wanneer en waar is men gestorven? Maar mooie familieverhalen en typische annekdotes van de familie vindt u niet terug in de officiële documenten. Hier een aantal nuttige tips om een kleurrijker beeld van de familie te krijgen.

 • Plan een interview met (oudere) familieleden
 • Vraag andere stamboomonderzoekers (genealogen) die dezelfde of aanverwachte families onderzoeken, wat zij hebben gehoord/gevonden van familie Booijink
 • Vraag oudere inwoners van het dorpje waarin familie woonden naar verhalen over uw familie
 • Bezoek het lokale museum


Vind ook andere genealogen die bezig zijn met onderzoek naar familie Booijink:

Wie heet er nog meer Booijink?

Wie heten er nog meer Booijink? Kijk eens op de sociale netwerken, en wellicht herkent u zo al een familielid. Leg contact en wellicht kan hij/zij u verder helpen met bruikbare informatie voor uw onderzoek.


meer familie Booijink
Wie heet er nog meer Booijink? Zoek bekende of onbekende naamdragers op, op Sociale Netwerken.

Informatie uit het heden. Bezoek de volgende websites:

Schrijfwijzen Booijink?

Achternamen zijn in het verleden niet altijd gelijk geschreven. De letter K wordt vervangen door een letter C of lettercombinatie CK (of andersom), de letter Y wordt een IJ, etc. etc. Andere schrijfwijzen kunnen voorkomen binnen één familie. Welke schrijfwijzen zijn er bekend van Booijink?


Klik op onderstaande link en klik vervolgens door op "varianten" om diverse varianten en schrijfwijzen te vinden voor de naam Booijink. Zoek schrijfwijzen van Booijink »

Is familie Booijink van adel?

Veel genealogisch onderzoekers krijgen de vraag gesteld: "Is mijn familie wellicht van adel?"

De adel is een deel van de bevolking die van oorsprong een elitaire positie innam. In Nederland bestaat naast de ongetitelde adel, die het predicaat jonkheer mag voeren, de getitelde adel. De getitelde adel mag de volgende adelijke titels voeren: ridder, baron, burggraaf, graaf, markies, hertog, prins. Tegenwoordig vindt er geen verheffing in de adelstand meer plaats, met uitzondering van het Koninklijk huis.

We krijgen de vraag geregeld voor diverse families. Is mijn familie misschien van adel? Als u niet weet of uw familie van adel is, dan is de kans heel erg klein dat uw familie van adel is. Via onderstaande link krijgt u een overzicht van adelijke families in Nederland. Maar ook als Booijink deel uit maakt van deze lijst, is het nog lang niet zeker dat uw familie van adel is. U zou dan moeten aantonen dat uw familie in mannelijke lijn afstamt van de adelijke familie van Booijink. Het is in Nederland verboden om adelijke titels te voeren, als u niet van adel bent.

De adelijke families

Aavullende input voor de stamboom Booijink

Meer hulp nodig bij uw stamboomonderzoek naar Booijink? Overweeg dan het volgende:


stamboom Booijink uitzoeken
Meer weten over familie Booijink?

Tips, suggesties of aanvullingen?

Heeft u suggesties, verbeteringen of aanvullingen - laat het ons weten! Met uw hulp kunnen we nog meer mensen helpen met het vinden en opstellen van de eigen stamboom.

 
Stambomen op achternaam: A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z


Meer links voor stambomen: stamboom Aksu | stamboom De Backer | stamboom Bader | stamboom Beekhof | stamboom Aalten