de bronnen

Stamboom Bokhove


Overzicht van de beste online bronnen voor stamboom Bokhove
Benieuwd naar de stamboom van uw familie Bokhove? Begin hieronder met een overzicht van aanpak en bronnen voor de stamboom van familie Bokhove. De links zijn zoveel mogelijk geschikt gemaakt voor uw familie.
Tip: naast de links op deze website, kijk ook eens naar:
je stamboom familiegeschiedenis Stamboom
&
Familiegeschiedenis
»

Begin van stamboom Bokhove in 5 minuten


Het starten met stamboom Bokhove is in de basis heel eenvoudig. U begint de stamboom namelijk gewoon bij u zelf - en bij uw (bekende) familieleden.

Schrijf op van elk familielid:

 • naam (volledige doop- en evt. meisjesnaam)
 • geboorte (datum en plaats)
 • huwelijk (datum en plaats)
 • sterfte (datum en plaats)

Vraag uw andere familieleden (vader, moeder, oom, tante, neef, nicht, etc.) naar ontbrekende details. Of duik in uw en hun familiedocumenten, op zoek naar de gegevens. Het is belangrijk dat het begin van uw stamboom zo compleet mogelijk gebeurt.

stamboom Bokhove
Uw stamboom maken Bokhove

Stamboomonderzoek naar Bokhove - zelf doen?

Stamboomonderzoek is een interessante hobby. Onderzoek naar de familie Bokhove hoeft niet alleen een boeiende (en soms zelfs verslavende) puzzel te zijn, maar geeft ook nog eens waardevol resultaat. Een goed uitgezochte stamboom is mooi voor uzelfen andere familieledenen anderen die ook onderzoek doen naar Bokhove.

Op deze pagina vindt u veel tips voor het uitvoeren van stamboomonderzoek. De meeste verwijzingen zijn specifiek gemaakt voor de stamboom van familie Bokhove.

Stamboomonderzoek kunt u met diverse bronnen op internet en boeken over het onderwerp zelf doen. Maar mocht u zelf geen tijd hebben, of hulp nodig hebben met een vastgelopen onderzoek, neem dan contact op met een stamboomonderzoeker / genealoog. Zij kunnen u verder helpen - of zelfs een vergaand onderzoek naar Bokhove uitvoeren.

Stamboomonderzoek Bokhove
Doe zelf stamboomonderzoek of schakel een genealoog in

Familieboek Bokhove

Sommige families vinden het mooi hun stamboomonderzoek of familieverleden te laten landen in een familie- of stamboomboek.

verborgen verleden Bokhove
Stel een familieboek op over het
Verborgen Verleden van Bokhove

Boek Verborgen Verleden »

Diverse genealogen kunnen u helpen met stamboomonderzoek of het opstellen van een familieboek Bokhove. Een aantal deskundig genealogen is bereikbaar via Stamboom Familie, via de volgende link:

Contact met Genealoog »

Let op: Om in de gaten te houden

Bij het uitvoeren van uw stamboomonderzoek naar Bokhove is het belangrijk om altijd rekening te houden met het volgende.

 • Dezelfde naam Bokhove betekent niet per definitie dat er een bloedband is (m.a.w. dat het familie betreft). Controleer gegevens immer met originele bronnen, indien mogelijk met meerdere bronnen.
 • Wees er van bewust dat er in (ook online) historische gegevens mogelijk fouten zijn gekomen (door onleesbaarheid, typfouten, onjuist uitgevoerd onderzoek, etc.). Controleer dus altijd de bronnen zelf. En probeer feiten te cross-checken.
 • Houd bij waar u bepaalde data gevonden heeft. Zodat u het altijd kunt controleren.
 • (Delen van) andermans genealogische onderzoeken naar Bokhove zijn mogelijk auteursrechtelijk beschermd. Gebruik de originele bronnen om auteursrechtelijke discussies te voorkomen EN om de betrouwbaarheid van de gegevens te vast te stellen.


Bokhove online
Gegevens van Bokhove online ontdekt? Check altijd de bronnen.

Online informatie voor Stamboom Bokhove

Snel resultaat: doe een online zoektocht naar de familie Bokhove. Wist u dat tegenwoordig veel gegevens over uw stamboom snel online te zoeken zijn?Let op: onthoud dat gegevens van derden incorrect kunnen zijn. Controleer daarom altijd de originele bronnen.

Controleer o.a. met behulp van volledige naam, beschikbare datum en plaats of u de juiste persoon hebt. U heeft dan weer een puzzle stukje gevonden en kunt verder met het volgende familielid. Zo bouwt u zelf de stamboom Bokhove langzamerhand uit.


familie Bokhove
Online zijn veel gegevens te vinden over voorouders en familie Bokhove

Snel gegevens vinden voor familie Bokhove? Vind resultaat op de volgende websites:

 • CBG Bokhove
  Het Centraal Bureau voor Genealogie (CBG) is het landelijk kennis- en documentatiecentrum voor stamboomonderzoek (genealogie) en verwante wetenschappen. Zoek nu in de CBG archieven naar "Bokhove".

 • Archieven Bokhove
  Archieven.nl is een grote collectie van (online) documenten van 85 Nederlandse archieven. Met o.a. personen, akten en krantenpagina's.

 • FamilySearch.org Bokhove
  FamilySearch.org is de website van de Mormonen, die heel veel gegevens van stambomen over de hele wereld verzameld hebben. Zoek nu online op familienaam Bokhove.

 • MyHeritage.com Bokhove
  MyHeritage heeft een grote verzameling van familiegegevens, waaronder stambomen, volkstellingen en geboorte- huwelijk- en overlijdensakten. Zoek nu online op familienaam Bokhove.
 • WieWasWie Bokhove
  WieWasWie is een samenwerking tussen een groot aantal historische archiefinstellingen, speciaal gericht op stambomen. De digitale gegevens worden dagelijks uitgebreid. Zoek nu naar "Bokhove".

 • Zoek "Bokhove" in Genealogie Online
  Genealogie Online is een verzameling van stambomen en genealogische documenten.

De stamboom Bokhove steeds uitgebreider uitzoeken

U wilt de stamboom steeds uitgebreider laten groeien? Ga verder terug in de historie met verder onderzoek naar Bokhove. Maar kies eerst welke informatie u verder wilt onderzoeken om uw stamboom te laten groeien.

Er zijn diverse typen stamboomonderzoek uit te voeren:

 • stamreeks Bokhove: stamboomonderzoek naar al uw voorvaders (of -moeders)
 • kwartierstaat Bokhove: dit is onderzoek naar al uw voorouders
 • genealogie Bokhove: dit betreft stamboomonderzoek naar alle mannelijke (of vrouwelijke) nakomelingen (bijvoorbeeld van een van uw voorouders)
 • parenteel Bokhove: onderzoek naar alle nakomelingen (bijvoorbeeld van een van uw voorouders)

De meeste stamboomonderzoekers starten een stamboom als stamreeks, om hun voorvaders in kaart te brengen. Hiermee is bijvoorbeeld de bron van achternaam Bokhove te vinden, de stamvader Bokhove en daarnaast dikwijls ook de beroepen van de diverse voorvaders.

De stamreeks Bokhove geeft een goed begin voor alle andere typen stamboomonderzoek naar de familie Bokhove.stamvader Bokhove
Stamvader Bokhove is de naamgever van de familie Bokhove


stamreeks Bokhove
kwartierstaat Bokhove
genealogie Bokhove
parenteel Bokhove

Terug in de geschiedenis Bokhove

Ook informatie over overleden Bokhove-familieleden is waardevol om uw onderzoek compleet te maken. Leg de informatie die u tijdens uw onderzoek vindt slim vast (gebruik bijvoorbeeld een template), zodat u altijd de bronnen later kunt terugvinden.

Belangrijkste officiële bronnen van informatie:

 • Burgerlijke stand: gegevens vanaf 1811
 • Doop- trouw- en begraafboeken (DTB): gegevens van voor 1811

Bovenstaande bronnen zijn vaak te raadplegen in stadhuis van de gemeente en/of regionale of provinciale archieven. Het is dus van belang te zoeken in die archieven waar (en wanneer) het familielid geboren, getrouwd of begraven is. Veel van deze archieven zijn inmiddels online.

Deze gegevens helpen: volledige namen, geboorte-,trouw- en/of sterfdata en het kerkgenootschap (geloof) van uw familie.

Bezoek de online archieven »

Grafstenen Bokhove

overleden Bokhove
Grafstenen van overleden Bokhove familieleden geven veel extra informatie voor genealogisch onderzoek

Bij informatie uitbegraafboeken en grafstenen gaat er niet in de eerste instantie om, om te hoe deze persoon Bokhove dood is gegaan - maar vooral ook om de jaartallen - want die bieden een link naar andere familieleden.

Ben ik familie van de "bekende" Bokhove?

Heeft u dezelfde naam als een bekende Nederlander, bekende familie Bokhove, de beruchte boef Bokhove, of moviestar Bokhove? Dat wil niet zeggen dat u familie bent.

Dezelfde naam als een bekend figuur wil niet zeggen dat u werkelijk familie bent. Er zijn veel mensen die per toeval eenzelfde achternaam hebben.

Om uit te vinden of u al dan niet familie bent van de bekende persoon, dient u niet alleen stamboomonderzoek te doen naar uw eigen familie, maar ook naar die van de algemeen bekende persoon. Wanneer u gemeenschappelijke voorouders hebt of onderdeel bent van dezelfde stamboom kunt u met recht stellen dat u familie van elkaar bent. Een voordeel dat u wellicht hebt, is dat de genealogie van de beroemde Bokhove misschien al eens is uitgeplozen.


Lid van familie Bokhove ?
Maken beruchte bekendheden van vroeger ook deel uit van uw familie Bokhove?

 • Biografisch Portaal Bokhove
  De site van Biografisch Portaal geeft informatie over opzienbarende figuren uit de Nederlandse geschiedenis, van het vroegste verleden tot nu.

 • "Bokhove" op Wikipedia zoeken
  Zoek of Bokhove voorkomt op Wikipedia (als bekend persoon of andere verwijzing)

Google eens op "stamboom Bokhove" of "genealogie Bokhove" - wellicht heeft een ander al eens onderzoek gedaan naar uw of andere familie Bokhove:

Schrijfwijzen Bokhove?

Achternamen zijn door de geschiedenis niet altijd hetzelfde geschreven. De letter K wordt vervangen door een letter C of lettercombinatie CK (of andersom), de letter Y wordt een IJ, etc. etc. Andere schrijfwijzen kunnen voorkomen binnen één familie. Welke schrijfwijzen zijn er bekend van Bokhove?


Klik op onderstaande knop en klik vervolgens door op "varianten" om diverse varianten en schrijfwijzen te vinden voor de naam Bokhove. Zoek schrijfwijzen van Bokhove »

Historische archieven

De historische archieven hebben een ruime hoeveelheid gegevens om uw stamboomonderzoek mee op te zetten. Kijk op internet of ga er langs om gegevens over uw familieleden op te speuren.

Een greep uit de regionale archieven:

Naast archieven hebben gemeenten of steden zelf ook een eigen 'gemeentearchief'.

informatie Bokhove
Vind meer informatie over familie Bokhove in de archieven.

Naslagwerken voor familieonderzoek naar familie Bokhove

Niet alleen online, maar ook in de boekhandel zijn aanwijzingen te vinden hoe men de genealogie van Bokhove kan opstellen. Hierbij een verwijzing naar enkele van de beste online te verkrijgen naslagwerkenvoor de startende en gevorderderde genelogisch onderzoeker. Deze boeken kunnen assisteren bij het familieonderzoek familie:

Je stamboom onderzoeken voor Dummies
Je Stamboom, Je Familiegeschiedenis
Het grote familieboek
Verborgen verleden
 

Wie heet er nog meer Bokhove?

Wie heten er nog meer Bokhove? Kijk eens op de sociale netwerken, en misschien herkent u zo al een familielid. Leg eens contact en wellicht kan hij/zij u verder helpen met informatie voor uw stamboomonderzoek.


meer familie Bokhove
Wie heet er ook Bokhove? Tip: Zoek bekende of onbekende achternaamdragers op Online Sociale Netwerken.

Informatie uit het heden. Bezoek de volgende websites:

Geef de familiegeschiedenis Bokhove kleur

Stamboomonderzoek geeft in de regel alleen maar 'koude' feiten: wanneer is iemand geboren, wat zijn de namen, in welke plaats woonde de persoon en wanneer is men gestorven? Maar mooie familieverhalen vindt u niet in de officiële documenten. Hier een aantal handige tips om een kleurrijker beeld van de familie te krijgen.

 • Plan een interview met (oudere) familieleden
 • Vraag andere stamboomonderzoekers (genealogen) die dezelfde of aanverwachte families onderzoeken, wat zij hebben gehoord/gevonden van familie Bokhove
 • Bezoek een lokaal museum


Vind ook andere genealogen die bezig zijn met onderzoek naar familie Bokhove:

Wat is de oorsprong van Bokhove?

De naam Bokhove bestaat mogelijk al eeuwen. Waar komt de naam vandaan? Via een klik op de kaart van het Meertens instituut kunt u zien waar de naam Bokhove in Nederland of België veel gehanteerd is - veel gebruik is een aanwijzing waar de naam ook van oorsprong vandaan komt. U kunt vervolgens in de gemeentearchieven van die gemeenten verder zoeken naar informatie over uw familie.


De naam Bokhove

De naam Bokhove: Waar komt de naam Bokhove nu vandaan? Zoek het op via deze links:

Nederland:
Zoek herkomst van Bokhove (NL) »

België:
Zoek herkomst van Bokhove (BE) »

Meer achtergronden

Om meer te weten over de tijd waarin uw voorouders leefden, welke beroepen zij deden en wat er speelde in die tijd, zijn een aantal bronnen aan te bevelen.

Kijk ook eens op de pagina van beeldbanken, voor een overzicht van beelden uit de Nederlandse geschiedenis.

geschiedenis Bokhove
Hoe leefde Bokhove in het verleden? Het beroemde schilderij van Brueghel toont veel oude beroepen van vroeger.

Achtergrondinformatie uit het verleden. Bezoek de volgende websites:

 • WatWasWaar
  WatWasWaar geeft historische informatie over elke plek in Nederland.

 • Bokhove in het Geheugen van Nederland
  Het Geheugen van Nederland is een beeldbank waar u online de collecties van musea, archieven en bibliotheken kunt bekijken. De beeldbank geeft toegang tot het gedigitaliseerde erfgoed van meer dan honderd instellingen en biedt prachtig beeldmateriaal. Zoek nu naar Bokhove.

 • Krantenartikelen waarin Bokhove voorkomt
  Graaf in het verleden met oude kranten uit Nederland, Nederlands-Indië, Suriname, de Nederlandse Antillen en de Verenigde Staten. Het nieuws van toen in ruim 9 miljoen pagina's uit dagbladen uit de 17e, 18e, 19e en 20e eeuw.

 • Bibliografie Bokhove
  De Digitale Bibliografie Nederlandse Geschiedenis (DBNG) is een online bibliografie over de Nederlandse geschiedenis van prehistorie tot heden. Zoek nu hoe de naam Bokhove voorkomt in de geschiedenis.

 • Oude beroepen in beeld
  Heeft u een beroep gevonden van een van de voorouders Bokhove, en bent benieuwd wat dat voor beroep was? Kijk dan eens hier.

 • Nationaal Archief
  De collectie van het Nationaal Archief bestaat uit rijen gedrukte, geprinte of handgeschreven documenten, zo'n 300.000 kaarten, tekeningen en circa 14 miljoen foto's. Zoek nu naar Bokhove in het Nationaal Archief.

Wat betekent de naam Bokhove?

Wat betekent uw naam Bokhove? Uw voorouders hebben een naam gekozen of werden door omgeving op een bepaalde manier aangeduid. Waar is de naam Bokhove op gebaseerd?

In veel gevallen is de herkomst van een achternaam terug te voeren op een van deze typen:

 • herkomstnaam: de naam is gebaseerd op de plaats (stad, plaats, gebied, streek, ...) waar eerste naamdrager vandaan kwam. Voorbeelden: Van Maastrigt, Van Montfoort, Den Hollander.
 • adresnaam: de naam komt van de plek (adres, naam van boerderij, naam van huis, of locatieaanduiding) waar eerste naamdrager woonde. Voorbeelden: Van der Poel, Zielhorst.
 • verwantschapsnamen: de naam komt van een familielid (vaak naam van der vader - ook wel een een patroniem genaamd). Voorbeelden: Petersen, Jansen.
 • beroepsnamen: de naam is gebaseerd op gebaseerd op het beroep van de eerste naamdrager. Voorbeelden: De Bakker, Veerman, Visser, De Smidt.
 • eigenschapsnamen: vaak gebaseerd op een bijnaam van de naamdrager. De naam is in dat geval vaak gebaseerd op een eigenschap of kenmerk van de eerste naamdrager. Voorbeelden: De Wit, De Jong, De Korte.

Een herkomstnaam of adresnaam worden ook wel een 'toponiem' genoemd.

betekenis naam Bokhove
Wat betekent Bokhove?

Klik op onderstaande knop en ga klik vervolgens door op "analyse en verklaring" om de verklaring te vinden voor de naam Bokhove. Zoek betekenis van Bokhove »

Extra ideeën

U zoekt extra bronnen voor familie Bokhove? Kijk eens bij de volgende bronnen:


bronnen stamboom Bokhove
Lees meer over stamboomononderzoek naar Bokhove

Heeft de familie Bokhove een familiewapen?

U kunt in bekende archievenopzoeken of er een familiewapen voor Bokhove te vinden is. Let op dat wanneer u een (of meerdere) familiewapen(s) vindt voor Bokhove die alleen kunt gebruiken als u werkelijk in mannelijke lijn afstamt van de voorvader die het familiewapen oorspronklijk gevoerd heeft (vergelijk hiervoor de gegevens van het betreffende familiewapen met uw stamboom).


Familiewapen Bokhove bekend?

Zoek naar familiewapen "Bokhove"

Kunt u geen familiewapen van Bokhove vinden, dan wil dat nog niet betekenen dat uw familie geen familiewapen heeft gehad. Veel familiewapens zijn in de loop der tijd "zoek" geraakt. Tijdens uw onderzoek vindt u wellicht nog een familiewapen.

Heeft uw familie geen familiewapen, dan kunt u kiezen voor: een familiewapen laten maken. Elke familie in Nederland mag een familiewapen maken. Het wapen moet wel voldoen aan de heraldische regels en uniek zijn.

U kunt er meer over lezen op de betreffende website.

Familiewapen Bokhove laten maken

Hieronder enkele voorbeelden van hoe familiewapens er uit kunnen zien.

familiewapens 01
familiewapens 02
familiewapens 03
familiewapens 04

Onderdelen

Een familiewapen heeft diverse onderdelen. Hieronder staan de belangrijkste beschreven. NB: het familiewapen hieronder is niet het familiewapen Bokhove, maar slechts een voorbeeld van een familiewapen.

Wapenschild


Het wapenschild is het belangrijkste onderdeel van een familiewapen. Een wapenschild alleen is al voldoende om te gelden als familiewapen.


Helm


Bovenop het wapenschild staat een helm. In verschillende tijdsperken gebruikte men andere helmen. De helm is niet uniek en kan dus verschillen per uitvoering van het familiewapen.


Helmteken (met wrong)


Het helmteken staat bovenop de helm. Soms wordt er gekozen voor een symbool dat specifiek past bij de drager. Het helmteken wordt aan de onderkant omgeven door de wrong (inelkaar gewrongen doek), die de kleuren heeft van het dekkleed.


Dekkleden


De dekkleden zijn de gekleurde kleden achter de helm. Zij bestaan in de regel uit twee kleuren - een kleur op de achterkant, en een (metaal)kleur aan de binnenkant (voering).

Stamboom Programmatuur

Er is bij stamboomonderzoek vaak zoveel data beschikbaar. Het kan handig zijn een programma (of software) te gebruiken voor het vastleggen van alle data.

In de markt bestaan diverse genealogische programma's om daarbij te assisteren. Sommige zijn gratis. Hier noemen wij een aantal bekende softwarepakketten die veel in Nederland worden gebruikt.

Hoewel u er ook voor kunt kiezen om uw gegevens online via een website vast te leggen, is het echter aan te bevelen met een programma te werken dat u installeert op uw PC of laptop, aangezien u dan altijd de gegevens bij de hand hebt (ook als u geen Internet beschikbaar heeft).

Let op dat het ondersteuning geeft voor het uitwisselen van Gedcom gegevens. Met dit gegevensformaat kunt u data uitwisselen tussen genealogische programma's.

Kijk zelf welk programma u het meest aanspreekt:

Is familie Bokhove van adel?

Veel genealogisch onderzoekers krijgen de vraag wel voor: "Is mijn familie of een voorouder wellicht ook van adel?"

De adel is een groep mensen die van oorsprong een bevoorrechte positie innam. In Nederland bestaat naast de ongetitelde adel, die het predicaat jonkheer mag voeren, de getitelde adel. De getitelde adel kan, van laag naar hoog, de volgende adelijke titels voeren: ridder, baron, burggraaf, graaf, markies, hertog, prins. Tegenwoordig vindt er geen verheffing in de adelstand meer plaats, met uitzondering van (voormalige) leden van het Koninklijk huis.

Als u niet weet of uw familie van adel is, dan is de kans heel erg klein dat uw familie van adel is. Via onderstaande link krijgt u een overzicht van adelijke families in Nederland. Maar ook als Bokhove deel uit maakt van deze lijst, is het nog niet zeker dat uw familie van adel is. U zou dan moeten aantonen dat uw familie in mannelijke lijn afstamt van de adelijke familie van Bokhove. Het is in Nederland verboden om adelijke titels te voeren, als u niet van adel bent. Ook de familiewapens van adelijke families zijn beschermd.

De Hoge Raad van Adel

Aavullende input voor de stamboom Bokhove

Hulp nodig bij uw stamboomonderzoek naar Bokhove? Overweeg dan het volgende:


stamboom Bokhove uitzoeken
Meer weten over Bokhove?

Tips, suggesties of aanvullingen?

Heeft u suggesties, verbeteringen of aanvullingen - laat het ons weten! Met uw hulp kunnen we nog meer mensen helpen met het vinden en opstellen van de eigen stamboom.

 
Stambomen op achternaam: A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z


Meer links voor stambomen: stamboom Baljeu | stamboom Biesma | stamboom Bekius | stamboom Bezema | stamboom Amkreutz