de beste bronnen

Stamboom Boedhoe


Overzicht van de online gegevens voor stamboom Boedhoe
Stamboomonderzoek doen naar familie Boedhoe? Begin hier met de stamboom van uw familie. De verwijzingen op deze webpage zijn zoveel mogelijk specifiek voor Boedhoe.
Suggestie: naast de online links op deze website, kijk ook eens naar:
je stamboom familiegeschiedenis Stamboom
&
Familiegeschiedenis
»

Start van de stamboom Boedhoe in 5 minuten


Het starten met stamboom Boedhoe is eigenlijk erg simpel. U start de stamboom namelijk gewoon bij u zelf - en bij uw (bekende) familie.

Noteer van ieder familielid:

 • naam (volledige doop- en evt. meisjesnaam)
 • geboorte (datum en plaats)
 • huwelijk (datum en plaats)
 • sterfte (datum en plaats)

Vraag andere familieleden (vader, moeder, oom, tante, neef, nicht, etc.) naar ontbrekende gegevens. Of duik in uw en hun familiedocumenten, op zoek naar de gegevens. Het is belangrijk dat het begin van uw stamboomonderzoek zo compleet mogelijk gebeurt.

stamboom Boedhoe
Uw stamboom maken Boedhoe

Stamboomonderzoek naar Boedhoe - zelf doen?

Stamboomonderzoek is een interessante bezigheid. Onderzoek naar de familie Boedhoe hoeft niet alleen een boeiende puzzel te zijn, maar geeft ook nog eens waardevol resultaat. Een goed uitgezochte stamboom is mooi voor uzelf, uw kinderen, andere familieledenen anderen die ook interesse hebben in familie Boedhoe.

Op deze pagina vindt u veel tips voor het uitvoeren van stamboomonderzoek. De meeste links zijn gepersonaliseerd voor de stamboom van familie Boedhoe.

Stamboomonderzoek kunt u met diverse bronnen op internet en boeken over het onderwerp prima zelf doen. Maar mocht u zelf geen tijd hebben, of hulp nodig hebben met uw stamboomonderzoek, neem dan eens contact op met een stamboomonderzoeker. Zij kunnen u vaak snel verder helpen - of zelfs een onderzoek naar Boedhoe uitvoeren.

Stamboomonderzoek Boedhoe
Doe zelf stamboomonderzoek of schakel een genealoog in

Familieboek Boedhoe

Sommige onderzoekers vinden het mooi hun familieverleden te laten landen in een familie- of stamboomboek.

verborgen verleden Boedhoe
Stel een familieboek op over het
Verborgen Verleden van Boedhoe

Boek Verborgen Verleden »

Diverse genealogen kunnen u helpen met stamboomonderzoek of het opstellen van een familieboek Boedhoe. Een aantal deskundig genealogen is bereikbaar via Stamboom Familie, via de volgende link:

Contact met Genealoog »

Waarschuwing: Om rekening mee te houden

Bij uw stamboomonderzoek naar Boedhoe is het belangrijk om altijd rekening te houden met het volgende.

Aandachtspunten:

 • Dezelfde naam Boedhoe betekent niet automatisch dat er een verwantschap is (m.a.w. dat het familie betreft). Controleer gegevens immer met originele bronnen, zo mogelijk met diverse bronnen.
 • Wees er van bewust dat er in (ook online) genealogische gegevens veel fouten zijn geslopen (door onleesbaarheid, typfouten, onjuist onderzoek, etc.). Controleer daarom altijd de brondocumenten zelf en probeer feiten te cross-checken (via meerdere bronnen te controleren).
 • Houd altijd bij waar u data gevonden heeft. Zodat u het kunt controleren.
 • Andermans stamboomonderzoeken naar Boedhoe zijn mogelijk auteursrechtelijk beschermd. Gebruik de originele bron om copyright discussies te voorkomen EN daarnaast om de betrouwbaarheid van de data te vast te stellen.


Boedhoe online
Boedhoe online ontdekt? Controleer altijd de oorspronkelijke bronnen.

Online informatie voor Stamboom Boedhoe

Wist u dat tegenwoordig veel gegevens over uw stamboom online te zoeken zijn?Let op: weet dat gegevens van derden onjuist kunnen zijn. Controleer daarom altijd de originele bronnen (in bijvoorbeeld Burgerlijke Stand en/of doop- trouw- en begraafboeken).

Controleer gegevens o.a. met behulp van volledige naam, beschikbare datum en plaats of u de juiste persoon hebt. U heeft dan weer een puzzle stukje gevonden en kunt verder met het volgende familielid.


familie Boedhoe
Online zijn veel gegevens te vinden over voorouders en familie Boedhoe

Eenvoudig gegevens vinden voor familie Boedhoe? Zoek direct resultaat op de volgende websites:

 • WieWasWie Boedhoe
  WieWasWie is een samenwerking tussen een groot aantal historische archiefinstellingen, speciaal gericht op stambomen. De digitale gegevens worden dagelijks uitgebreid. Zoek nu naar "Boedhoe".

 • Zoek "Boedhoe" in Genealogie Online
  Genealogie Online is een verzameling van stambomen en genealogische documenten.

 • Archieven Boedhoe
  Archieven.nl is een grote collectie van (online) documenten van 85 Nederlandse archieven. Met o.a. personen, akten en krantenpagina's.

 • FamilySearch.org Boedhoe
  FamilySearch.org is de website van de Mormonen, die heel veel gegevens van stambomen over de hele wereld verzameld hebben. Zoek nu online op familienaam Boedhoe.

De stamboom steeds meer uitzoeken

Ga steeds verder terug in de tijd met verder onderzoek naar Boedhoe. Maar kies eerst welke informatie u nader wilt onderzoeken om uw stamboom te laten groeien.

Er zijn diverse soorten onderzoek te doen:

 • stamreeks Boedhoe: dit betreft stamboomonderzoek naar al uw voorvaders (of -moeders)
 • kwartierstaat Boedhoe: onderzoek naar al uw voorouders
 • genealogie Boedhoe: dit is stamboomonderzoek naar alle mannelijke (of vrouwelijke) nakomelingen (bijvoorbeeld van een van uw voorouders)
 • parenteel Boedhoe: onderzoek naar alle nakomelingen (bijvoorbeeld van een van uw voorouders)

De meeste beginnende genealogen starten een stamboom als stamreeks, om hun voorvaders in kaart te brengen. Hiermee is bijvoorbeeld de start van de naam Boedhoe te vinden, de stamvader Boedhoe en daarnaast vaak ook de beroepen van de diverse voorouders.

De stamreeks Boedhoe geeft ook een goed begin voor alle andere typen genealogisch onderzoek naar de familie Boedhoe.stamvader Boedhoe
Stamvader Boedhoe is de naamgever van de familie Boedhoe


stamreeks Boedhoe
kwartierstaat Boedhoe
genealogie Boedhoe
parenteel Boedhoe

Geef de familiegeschiedenis Boedhoe kleur

Stamboomonderzoek geeft alleen maar 'koude' feiten: wanneer is iemand geboren, wat zijn de doopnamen, in welke plaats woonde de persoon? Maar mooie familieverhalen en typische annekdotes van de familie vindt u niet in de officiële documenten. Hier zijn een aantal tips om een kleurrijker beeld van de familie te krijgen.

 • Plan een interview met (oudere) familieleden
 • Vraag andere stamboomonderzoekers (genealogen) die dezelfde of aanverwachte families onderzoeken, wat zij hebben gehoord/gevonden van familie Boedhoe


Vind andere genealogen die bezig zijn met genealogische onderzoek naar familie Boedhoe:

Boeken voor familieonderzoek naar familie Boedhoe

Niet alleen online, maar ook in de boekenwinkel zijn veel bronnen te vinden hoe men de genealogie van familie Boedhoe kan uitzoeken. Hier een aantal verwijzingen naar enkele van de beste online te verkrijgen genealogische naslagwerkenvoor de beginnende en gevorderderde stamboomonderzoeker. Deze boeken kunnen behulpzaam zijn bij genealogisch onderzoek naar Boedhoe:

Je Stamboom, Je Familiegeschiedenis
Je stamboom onderzoeken voor Dummies
Verborgen verleden
Het grote familieboek
 

Wat is de oorsprong van naam Boedhoe?

De naam Boedhoe bestaat mogelijk al honderden jaren. Waar komt de naam vandaan? Via een kaart kunt u zien waar de naam Boedhoe in Nederland of België veel gehanteerd is - veel gebruik geeft een aanwijzing waar de naam van oorsprong vandaan komt. Dat geeft u een aanknopingspunt waar u vermoedelijk veel familieleden kunt vinden. U kunt dan in gemeentearchieven van de betreffende gemeenten verder zoeken naar documenten van uw familie.


De naam Boedhoe

De naam Boedhoe: Waar komt Boedhoe vandaan? Zoek de oorsprong op via deze link:

Nederland:
Zoek herkomst van Boedhoe (NL) »

België:
Zoek herkomst van Boedhoe (BE) »

Aanvullende bronnen voor stamboomonderzoek Boedhoe

U zoekt nog meer bronnen voor familie Boedhoe? Kijk eens bij de volgende bronnen:


bronnen stamboom Boedhoe
Lees meer over stamboomononderzoek naar Boedhoe

Schrijfwijzen Boedhoe?

Achternamen zijn door de geschiedenis niet altijd gelijk geschreven. De letter K wordt vervangen door een letter C of lettercombinatie CK (of andersom), de letter Y wordt een IJ, etc. etc. Andere schrijfwijzen kunnen voorkomen binnen één familie. Welke schrijfwijzen zijn er bekend van Boedhoe?


Klik op onderstaande link en klik vervolgens door op "varianten" om diverse varianten en schrijfwijzen te vinden voor de naam Boedhoe. Zoek schrijfwijzen van Boedhoe »

Historische archieven

De regionale archieven hebben een schat aan informatie om een stamboomonderzoek mee te verrijken. Kijk online om meer gegevens over familie op te zoeken.

Een greep uit de regionale historische archieven:

Naast archieven hebben gemeenten zelf vaak ook een eigen 'gemeentearchief'.

informatie Boedhoe
Vind nog meer informatie over familie Boedhoe in de historische archieven.

Ben ik familie van de "bekende" Boedhoe?

Heeft u dezelfde achternaam als een bekende Nederlander, bekende familie Boedhoe, de beruchte crimineel Boedhoe, of filmster Boedhoe? U hoeft niet per sefamilie te zijn.

Dezelfde naam als een bekend figuur wil niet betekenen dat u automatisch familie bent. Er zijn veel mensen die toevalligerwijze dezelfde achternaam hebben.

Om te achterhalen of u al dan niet familie bent van de bekende figuur, dient u niet alleen stamboomonderzoek uit te voeren naar uw eigen familie, maar ook naar die van de beroemde persoon. Wanneer u gemeenschappelijke voorouders hebt of onderdeel bent van dezelfde stamboom kunt u met recht zeggen dat u familie bent. Een voordeel dat u wellicht hebt, is dat de genealogie van de bekende Boedhoe misschien al eens door iemand is onderzocht.


Lid van familie Boedhoe ?
Maken bekende of beruchte figuren van vroeger ook deel uit van uw familie Boedhoe?

Google eens op "stamboom Boedhoe" of "genealogie Boedhoe" - wellicht heeft iemand anders al eens stamboomonderzoek gedaan naar uw familie Boedhoe:

Meer achtergronden

Hoe leefde uw familieleden in de tijd? Om meer te weten over de tijd waarin uw voorouders leefden, welke beroepen zij deden en wat er speelde in die tijd, zijn een aantal interessante bronnen aan te bevelen.

Kijk eens op de pagina van beeldbanken, voor een overzicht van beelden uit de Nederlandse geschiedenis.

geschiedenis Boedhoe
Hoe leefde Boedhoe in het verleden? Het beroemde schilderij van Brueghel toont vele oude beroepen van vroeger.

Achtergrondinformatie uit het verleden. Bezoek de volgende websites:

 • Oude beroepen in beeld
  Heeft u een beroep gevonden van een van de voorouders Boedhoe, en bent benieuwd wat dat voor beroep was? Kijk dan eens hier.

 • Nationaal Archief
  De collectie van het Nationaal Archief bestaat uit rijen gedrukte, geprinte of handgeschreven documenten, zo'n 300.000 kaarten, tekeningen en circa 14 miljoen foto's. Zoek nu naar Boedhoe in het Nationaal Archief.

 • Boedhoe in het Geheugen van Nederland
  Het Geheugen van Nederland is een beeldbank waar u online de collecties van musea, archieven en bibliotheken kunt bekijken. De beeldbank geeft toegang tot het gedigitaliseerde erfgoed van meer dan honderd instellingen en biedt prachtig beeldmateriaal. Zoek nu naar Boedhoe.

 • Krantenartikelen waarin Boedhoe voorkomt
  Graaf in het verleden met oude kranten uit Nederland, Nederlands-Indië, Suriname, de Nederlandse Antillen en de Verenigde Staten. Het nieuws van toen in ruim 9 miljoen pagina's uit dagbladen uit de 17e, 18e, 19e en 20e eeuw.

Terug in de geschiedenis Boedhoe

Wanneer u al wat gegevens van verwanten hebt gevonden, kunt u verder terug in het verleden. Ook gegevens over overleden Boedhoe-familieleden is waardevol om uw onderzoek compleet te maken. Leg de gegevens die u onderweg vindt bij uw onderzoek slim vast (gebruik bijvoorbeeld een template), zodat u altijd de bronnen kunt terugvinden.

Belangrijkste officiële bronnen van informatie:

 • Burgerlijke stand: gegevens vanaf 1811
 • Doop- trouw- en begraafboeken (DTB): gegevens van voor 1811

Bovenstaande bronnen zijn te raadplegen in stadhuis van de gemeente en/of regionale of provinciale archieven. Het is van belang te zoeken in die archieven waar (en wanneer) het familielid geboren, getrouwd of begraven is. Veel van deze archieven zijn inmiddels online.

Deze gegevens helpen met het vinden van de juiste persoon: volledige namen, geboorte-,trouw- en/of sterfdata en het kerkgenootschap (geloof).

Veel historische gegevens staan online (per provincie). Bezoek de online archieven »

Grafstenen Boedhoe

overleden Boedhoe
Informatie over overleden Boedhoe familieleden geven veel informatie voor stamboomonderzoek

Bij begraafboeken en grafstenen gaat er niet echt om, om te waaraan deze persoon Boedhoe dood is gegaan - maar vooral om de jaartallen - want die bieden een link naar andere familieleden en om andere gegevens in uw stamboomonderzoek te valideren.

Programmatuur

Wanneer u even bezig bent met stamboomonderzoek naar familie Boedhoe ziet u wellicht snel door de bomen het bos niet meer. Er is vaak veel informatie beschikbaar. Het kan handig zijn een programma (of software) te gebruiken voor het vastleggen van alle data.

Er bestaan diverse genealogische programma's om te assisteren. Sommige programma's zijn gratis. Hier noemen wij een aantal bekende softwarepakketten die veel worden gebruikt.

Hoewel u er ook voor kunt kiezen om uw gegevens online via een website vast te leggen, is het echter aan te bevelen toch met een programma te werken dat u installeert op uw PC of laptop, aangezien u dan altijd de gegevens bij de hand hebt (ook als u geen Internet beschikbaar heeft).

Let bij een programma op dat het ondersteuning biedt voor het uitwisselen van Gedcom gegevens. Met deze bestandsindeling kunt u gegevens uitwisselen tussen programma's.

Kijk zelf welk programma u het meest aanspreekt:

Wat betekent de naam Boedhoe?

Wat betekent uw naam Boedhoe? Uw voorouders hebben op een gegeven moment een naam gekozen of werden door omgeving op een bepaalde manier aangeduid. In 1811 werden de namen officieel vastgelegd; maar voor die tijd hadden mensen ook al achternamen. Waar is de naam Boedhoe vandaan gekomen?

In veel gevallen is de herkomst van een achternaam terug te voeren op een van deze klassificaties:

 • herkomstnaam: de naam komt van de plaats (stad, plaats, gebied, streek, ...) waar eerste naamdrager vandaan kwam. Voorbeelden: Van Maastrigt, Van Montfoort, Den Hollander.
 • adresnaam: de naam komt van de plek (adres, naam van boerderij, naam van huis, of locatieaanduiding) waar eerste naamdrager woonde. Voorbeelden: Van der Poel, Zielhorst.
 • verwantschapsnamen: de naam is gebaseerd op een familielid (vaak naam van der vader - ook wel een een patroniem genaamd). Voorbeelden: Petersen, Jansen.
 • beroepsnamen: de naam is gebaseerd op gebaseerd op het beroep van de eerste naamdrager. Voorbeelden: De Bakker, Veerman, Visser, De Smidt.
 • eigenschapsnamen: vaak komt deze van een bijnaam van de naamdrager. De naam is in dat geval vaak gebaseerd op een eigenschap of kenmerk van de eerste naamdrager. Voorbeelden: De Wit, De Jong, De Korte.


betekenis naam Boedhoe
Wat betekent Boedhoe?

Klik op onderstaande knop en ga klik vervolgens door op "analyse en verklaring" om de verklaring te vinden voor de naam Boedhoe. Zoek betekenis van Boedhoe »

Heeft de familie Boedhoe een familiewapen?

U kunt in bekende archievenspeuren of er een familiewapen voor Boedhoe te vinden is. Let op dat wanneer u een (of meerdere) familiewapen(s) vindt voor Boedhoe die alleen mag gebruiken indien u echt in mannelijke lijn afstamt van diegene die het familiewapen Boedhoe oorspronklijk heeft gevoerd (vergelijk daarvoor de gegevens van het betreffende familiewapen met uw stamboom).


Familiewapen Boedhoe bekend?

Zoek naar familiewapen "Boedhoe"

Kunt u geen familiewapen voor Boedhoe vinden, dan wil dat nog niet direct betekenen dat uw familie geen familiewapen heeft gehad. Veel familiewapens zijn in de loop der tijd buiten gebruik geraakt. Tijdens uw onderzoek stuit u wellicht nog op een familiewapen.

Heeft uw familie geen familiewapen, dan kunt u een familiewapen laten maken. Elke familie in Nederland is toegestaan een familiewapen maken. Het wapen moet wel voldoen aan de regels van de heraldiek en uniek zijn.

Het is aan te raden een heraldicus in te schakelen als u een familiewapen wilt laten maken. U kunt er meer over lezen op de betreffende website.

Familiewapen Boedhoe laten maken

Hieronder enkele voorbeelden van hoe familiewapens er uit kunnen zien.

familiewapens 01
familiewapens 02
familiewapens 03
familiewapens 04

Onderdelen

Een familiewapen heeft verschillende onderdelen. Hierna staan de belangrijkste onderdelen beschreven. NB: het familiewapen hieronder is niet het familiewapen Boedhoe, maar uitsluitend bedoeld als een voorbeeld van een familiewapen.

Wapenschild


Het wapenschild is het belangrijkste onderdeel van een familiewapen. Een wapenschild alleen is al voldoende om te gelden als familiewapen.


Helm


Boven het wapenschild staat een helm afgebeeld. De helm is niet uniek en kan verschillen per uitvoering van het familiewapen.


Helmteken (met wrong)


Het helmteken staat bovenop de helm. In veel gevallen is het een herhaling van een symbool uit het wapenschild. Soms wordt er gekozen voor een symbool dat specifiek past bij de drager. Het kan dus verschillen binnen een familie. Het helmteken wordt aan de onderkant versierd met de wrong (een inelkaar gewrongen doek).


Dekkleden


De dekkleden zijn de gekleurde kleden achter de helm.

Wie heet er nog meer Boedhoe?

Wie heten er nog meer Boedhoe? Kijk eens op de sociale netwerken, en misschien herkent u zo al een (lang niet gesproken) familielid. Leg contact en wellicht kan hij/zij u verder helpen met nuttige informatie voor uw onderzoek.


meer familie Boedhoe
Wie heet er nog meer Boedhoe? Tip: Zoek bekende of onbekende achternaamdragers op Online Sociale Netwerken.

Informatie uit het heden. Bezoek de volgende websites:

Is familie Boedhoe van adel?

Veel onderzoekers krijgen de vraag vroeg of laat wel eens voorgelegd: "Is mijn familie van adel?"

De adel is een deel van de bevolking die van oorsprong een bevoorrechte positie innam. In Nederland bestaat naast de ongetitelde adel, die het predicaat jonkheer mag voeren, de getitelde adel. De getitelde adel mag, van laag naar hoog, de volgende titels voeren: ridder, baron, burggraaf, graaf, markies, hertog, prins. Tegenwoordig vindt er geen verheffing in de adelstand meer plaats, met uitzondering van (voormalige) leden van het Koninklijk huis.

Als u het niet weet, dan is de kans heel erg klein dat uw familie van adel is. Via onderstaande link krijgt u een overzicht van adelijke families in Nederland. Maar ook als Boedhoe deel uit maakt van dit overzicht, is het nog lang niet zeker dat uw familie van adel is. U zou dan moeten aantonen dat uw familie in mannelijke lijn afstamt van de adelijke familie van Boedhoe. Het is in Nederland verboden om adelijke titels te voeren, als u niet van adel bent.

De Hoge Raad van Adel

Meer over stamboom Boedhoe

Meer hulp nodig bij uw stamboomonderzoek naar Boedhoe? Overweeg dan het volgende eens:


stamboom Boedhoe uitzoeken
Meer weten over de stamboom Boedhoe?

Tips, suggesties of aanvullingen?

Heeft u suggesties, verbeteringen of aanvullingen - laat het ons weten! Met uw hulp kunnen we nog meer mensen helpen met het vinden en opstellen van de eigen stamboom.

 
Stambomen op achternaam: A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z


Meer links voor stambomen: stamboom Van Apeldoorn | stamboom Beij | stamboom Chung | stamboom Berkelaar | stamboom Ballast