de online bronnen

Stamboom Bloemberg


Overzicht van de beste online gegevens voor stamboom Bloemberg
Benieuwd naar de stamboom van uw familie Bloemberg? Begin hier met de stamboom van familie Bloemberg. De verwijzingen op deze webpage zijn zoveel mogelijk gepersonaliseerd voor Bloemberg.
Suggestie: naast de verwijzingen op deze website, kijk eens naar:
je stamboom familiegeschiedenis Stamboom
&
Familiegeschiedenis
»

Begin van uw stamboom Bloemberg in 5 minuten


Het starten met stamboom Bloemberg is eigenlijk heel eenvoudig. U begint de stamboom namelijk gewoon bij u zelf - en bij uw (bekende) familieleden.

Schrijf op van elk familielid:

 • naam (volledige doop- en evt. meisjesnaam)
 • geboorte (datum en plaats)
 • huwelijk (datum en plaats)
 • sterfte (datum en plaats)

Vraag uw andere familieleden (vader, moeder, oom, tante, neef, nicht, etc.) naar ontbrekende details, zodat u een zo'n compleet mogelijk beeld heeft.. Of duik in uw en hun familiedocumenten, op zoek naar de gegevens.

stamboom Bloemberg
Uw stamboom maken Bloemberg

Stamboomonderzoek naar Bloemberg - zelf doen?

Onderzoek naar de familie Bloemberg hoeft niet alleen een boeiende (en soms zelfs verslavende) puzzel te zijn, maar geeft ook nog eens waardevol resultaat. Een goed uitgezochte stamboom is mooi voor uzelf, uw kinderen, andere familieledenen anderen die ook onderzoek doen naar Bloemberg.

Op deze pagina vindt u veel tips, bronnen voor het doen vanstamboomonderzoek. De meeste links zijn gepersonaliseerd voor de stamboom van familie Bloemberg, zodat u zo snel mogelijk bruikbare resultaten zult vinden - specifiek voor de stamboom Bloemberg.

Stamboomonderzoek kunt u met diverse bronnen op internetover het onderwerp prima zelf doen. Maar mocht u zelf geen tijd hebben, of hulp nodig hebben met een vastgelopen onderzoek, neem dan eens contact op met een stamboomonderzoeker / genealoog. Zij kunnen u snel verder helpen - of zelfs een onderzoek naar Bloemberg uitvoeren.

Stamboomonderzoek Bloemberg
Doe zelf stamboomonderzoek of schakel een genealoog in

Familieboek Bloemberg

Sommige families vinden het mooi hun familiegeschiedenis op te nemen in een familie- of stamboomboek.

verborgen verleden Bloemberg
Stel een familieboek op over het
Verborgen Verleden van Bloemberg

Boek Verborgen Verleden »

Diverse genealogen kunnen u helpen met stamboomonderzoek of het opstellen van een familieboek Bloemberg. Een aantal deskundig genealogen is bereikbaar via Stamboom Familie, via de volgende verwijzing:

Contact met Genealoog »

Online informatie voor Stamboom Bloemberg

Snel resultaat: doe een online zoektocht naar de familie Bloemberg. Wist u dat tegenwoordig veel gegevens over uw voorouders eenvoudig op internet te vinden zijn?Let op: onthoud dat data van anderen onjuist kunnen zijn. Controleer altijd de originele bronnen (in bijvoorbeeld Burgerlijke Stand en/of doop- trouw- en begraafboeken).

Controleer gegevens o.a. met behulp van volledige naam, beschikbare datum en plaats of u de juiste persoon hebt. U heeft dan weer een puzzle stukje gevonden en kunt verder met het volgende familielid.


familie Bloemberg
Online zijn veel gegevens te vinden over voorouders en familie Bloemberg

Snel informatie vinden voor de familie Bloemberg? Zoek resultaat op deze websites:

 • Archieven Bloemberg
  Archieven.nl is een grote collectie van (online) documenten van 85 Nederlandse archieven. Met o.a. personen, akten en krantenpagina's.

 • CBG Bloemberg
  Het Centraal Bureau voor Genealogie (CBG) is het landelijk kennis- en documentatiecentrum voor stamboomonderzoek (genealogie) en verwante wetenschappen. Zoek nu in de CBG archieven naar "Bloemberg".

 • FamilySearch.org Bloemberg
  FamilySearch.org is de website van de Mormonen, die heel veel gegevens van stambomen over de hele wereld verzameld hebben. Zoek nu online op familienaam Bloemberg.

 • WieWasWie Bloemberg
  WieWasWie is een samenwerking tussen een groot aantal historische archiefinstellingen, speciaal gericht op stambomen. De digitale gegevens worden dagelijks uitgebreid. Zoek nu naar "Bloemberg".

 • MyHeritage.com Bloemberg
  MyHeritage heeft een grote verzameling van familiegegevens, waaronder stambomen, volkstellingen en geboorte- huwelijk- en overlijdensakten. Zoek nu online op familienaam Bloemberg.

Zaken om rekening mee te houden

Bij stamboomonderzoek naar Bloemberg is het belangrijk om rekening te houden met de volgende punten.

Aandachtspunten:

 • Dezelfde (achter)naam Bloemberg betekent niet per definitie dat er een verwantschap is (met andere woorden: dat het familie is). Controleer gegevens immer met originele (zo mogelijke officiele) bronnen, zo mogelijk met meerdere bronnen.
 • Wees er van bewust dat er in (ook online) genealogische gegevens mogelijk fouten zijn geslopen (door onleesbaarheid, schrijffouten, onjuist onderzoek, etc.). Controleer daarom altijd de brondocumenten zelf en probeer feiten te cross-checken (via meerdere bronnen te verifieren).
 • Leg vast waar u gegevens gevonden heeft, zodat u het kunt controleren.
 • Andermans genealogische onderzoeken naar Bloemberg zijn wellicht auteursrechtelijk beschermd. Zoek de originele bronnen om auteursrechtelijke issues te voorkomen EN daarnaast om de betrouwbaarheid van de data te controleren.


Bloemberg online
Bloemberg online gevonden? Controleer de oorspronkelijke bronnen.

Stamboom Bloemberg uitgebreider laten groeien

Ga steeds verder terug in de historie met verder stamboomonderzoek naar Bloemberg. Kies eerst welke informatie u nader wilt uitzoeken om uw stamboom verder te laten groeien.

Er zijn diverse typen onderzoek uit te voeren:

 • stamreeks Bloemberg: stamboomonderzoek naar al uw voorvaders (of -moeders)
 • kwartierstaat Bloemberg: onderzoek naar al uw voorouders
 • genealogie Bloemberg: stamboomonderzoek naar alle mannelijke (of vrouwelijke) nakomelingen (bijvoorbeeld van een van uw voorouders)
 • parenteel Bloemberg: dit is stamboomonderzoek naar alle nakomelingen (bijvoorbeeld van een van uw voorouders)

De meeste beginnende genealogen starten een stamboom als stamreeks, om hun voorvaders te onderzoeken. Hiermee is bijvoorbeeld het begin van de naam Bloemberg te vinden, de stamvader Bloemberg en daarnaast vaak ook de beroepen van de diverse voorouders. Soms stuit mee op een familiewapen Bloemberg.

De stamreeks Bloemberg geeft ook een goed begin voor alle andere typen genealogisch onderzoek naar Bloemberg.stamvader Bloemberg
Stamvader Bloemberg is de naamgever van de familie Bloemberg


stamreeks Bloemberg
kwartierstaat Bloemberg
genealogie Bloemberg
parenteel Bloemberg

Aanvullende ideeën voor de stamboom Bloemberg

U zoekt aanvullende ideeën om meer te weten te komen over de stamboom van familie Bloemberg? Kijk dan eens bij de volgende links:


bronnen stamboom Bloemberg
Lees meer over stamboomononderzoek naar familie Bloemberg

Schrijfwijzen Bloemberg?

Achternamen zijn door de geschiedenis niet altijd gelijk geschreven. De letter K wordt vervangen door een letter C of lettercombinatie CK (of andersom), de letter Y wordt een IJ, etc. etc. Andere schrijfwijzen kunnen voorkomen binnen één familie. Welke schrijfwijzen zijn er bekend van Bloemberg?

Bovendien wordt soms eenzelfde persoon aangeduid met meerdere namen.


Klik op onderstaande knop en klik vervolgens door op "varianten" om diverse varianten en schrijfwijzen te vinden voor de naam Bloemberg. Zoek schrijfwijzen van Bloemberg »

Historische archieven

De regionale archieven hebben een ruime hoeveelheid gegevens om een stamboom mee te verrijken. Kijk online om informatie over uw familieleden te acherhalen.

Regionale archieven:

Naast regionale archieven hebben gemeenten zelf vaak een eigen 'gemeentearchief'.

informatie Bloemberg
Vind ook informatie over familie Bloemberg in de regionale archieven.

Geef de familiegeschiedenis Bloemberg kleur

Stamboomonderzoek geeft alleen maar 'koude' feiten: wanneer is iemand geboren, wat zijn de namen, in welke plaats heeft men gewoond? Maar mooie familieverhalen vindt u niet in de officiële documenten. Hier zijn een aantal handige tips om een kleurrijker beeld van de familie te krijgen.

 • Plan een interview met (oudere) familieleden
 • Vraag andere stamboomonderzoekers (genealogen) die dezelfde of aanverwachte families onderzoeken, wat zij hebben gehoord/gevonden van familie Bloemberg


Vind andere genealogen die bezig zijn met onderzoek naar familie Bloemberg:

Wie heet er nog meer Bloemberg?

Wie heten er ook Bloemberg? Kijk eens op de sociale netwerken, en misschien herkent u zo al een (lang niet gesproken) familielid. Leg contact en wellicht kan hij/zij u verder helpen met bruikbare informatie voor uw onderzoek.


meer familie Bloemberg
Wie heet er nog meer Bloemberg? Zoek onbekende familieleden op, op Social Media.

Informatie uit het heden. Bezoek de volgende websites:

Waar komt de familienaam Bloemberg vandaan?

De naam Bloemberg bestaat mogelijk al eeuwen. Waar komt de naam vandaan? Via een klik op de kaart kunt u zien waar Bloemberg in Nederland of België veel gebruikt is - een sterke aanwijzing waar de naam van oorsprong vandaan komt. U kunt dan in de gemeentebibliotheken van de betreffende gemeenten verder zoeken naar meer documenten van uw familie.


De naam Bloemberg

De naam Bloemberg: Maar waar komt Bloemberg nu vandaan? Zoek het op via deze link:

Nederland:
Zoek herkomst van Bloemberg (NL) »

België:
Zoek herkomst van Bloemberg (BE) »

Terug in de geschiedenis Bloemberg

Wanneer u al wat data van familieleden hebt gevonden, kunt u verder terug in het verleden. Ook informatie over overleden Bloemberg-familieleden is waardevol om uw onderzoek compleet te maken. Leg de informatie die u onderweg vindt bij uw onderzoek slim vast (gebruik bijvoorbeeld een template), zodat u altijd de bronnen later kunt terugvinden.

Belangrijkste officiële bronnen van informatie:

 • Burgerlijke stand: gegevens vanaf 1811
 • Doop- trouw- en begraafboeken (DTB): gegevens van voor 1811

Bovenstaande bronnen zijn te raadplegen in stadhuis van de gemeente en/of regionale of provinciale archieven. Het is van belang te zoeken in die archieven waar (en wanneer) het familielid geboren, getrouwd of begraven is. Begin uw zoektocht via de link hiernaast voor snel resultaat.

Deze gegevens kunnen helpen: volledige namen, geboorte-,trouw- en/of sterfdata en het kerkgenootschap (geloof) van uw familie.

Veel historische gegevens staan online. Bezoek de online archieven »

Grafstenen Bloemberg

overleden Bloemberg
Grafstenen van overleden Bloemberg familieleden geven veel informatie voor stamboomonderzoek

Bij begraafboeken en grafstenen gaat er niet in de eerste instantie om, om te waaraan deze persoon Bloemberg dood is gegaan - maar vooral ook om de jaartallen - want die bieden een link naar andere familieleden.

Heeft de familie Bloemberg een familiewapen?

U kunt in de bekende archievenopzoeken of er een familiewapen voor Bloemberg te vinden is. Let op dat wanneer u een (of meerdere) familiewapen(s) vindt voor Bloemberg die alleen kunt gebruiken als u werkelijk in mannelijke lijn afstamt van diegene die het familiewapen oorspronklijk gevoerd heeft (vergelijk daarvoor de gegevens van het betreffende familiewapen met uw stamboom).


Familiewapen Bloemberg bekend?

Zoek naar familiewapen "Bloemberg"

Kunt u geen familiewapen van Bloemberg vinden, wil dat nog niet direct betekenen dat uw familie geen familiewapen heeft gehad. Veel familiewapens zijn in de loop der tijd "zoek" geraakt. Tijdens uw onderzoek stuit u wellicht nog op een familiewapen.

Heeft uw familie geen familiewapen, dan kunt u kiezen voor: een eigen familiewapen laten maken. Elke familie in Nederland mag een familiewapen maken. Het familiewapen moet voldoen aan de heraldische regels en uniek zijn.

U kunt er meer over lezen op de betreffende website.

Familiewapen Bloemberg laten maken

Hieronder enkele voorbeelden hoe familiewapens er uit zien.

familiewapens 01
familiewapens 02
familiewapens 03
familiewapens 04

Onderdelen

Een familiewapen bestaat uit verschillende onderdelen. Hierna staan de belangrijkste beschreven. NB: het familiewapen hieronder is niet het familiewapen Bloemberg, maar uitsluitend bedoeld als een voorbeeld van een familiewapen.

Wapenschild


Het wapenschild is het belangrijkste onderdeel van een familiewapen. Een wapenschild alleen is al voldoende om te gelden als familiewapen.


Helm


Bovenop het wapenschild staat een helm. In verschillende tijdsperken gebruikte men andere helmen. De helm is niet uniek en kan dus verschillen per afbeelding van het familiewapen.


Helmteken (met wrong)


Het helmteken staat bovenop de helm. Soms wordt er gekozen voor een symbool dat specifiek past bij de drager. Het kan dus verschillen binnen een familie. Het helmteken wordt aan de onderkant omgeven door de wrong (inelkaar gewrongen doek).


Dekkleden


De dekkleden zijn de gekleurde kleden achter de helm.

Meer achtergronden

Om meer te weten over de tijd waarin uw voorouders leefden, welke beroepen zij deden en wat er speelde in die tijd, zijn een aantal interessante bronnen aan te bevelen.

Kijk eens op de startpagina van beeldbanken, voor een overzicht van beelden uit de Nederlandse geschiedenis en Nederlandse plaatsen. Mooi om uw familiegeschiedenis beeld en kleur te geven.

geschiedenis Bloemberg
Hoe leefde Bloemberg in het verleden? Het bekende kunstwerk van Brueghel toont vele historische beroepen.

Achtergrondinformatie uit het verleden. Bezoek de volgende websites:

 • Bloemberg in het Geheugen van Nederland
  Het Geheugen van Nederland is een beeldbank waar u online de collecties van musea, archieven en bibliotheken kunt bekijken. De beeldbank geeft toegang tot het gedigitaliseerde erfgoed van meer dan honderd instellingen en biedt prachtig beeldmateriaal. Zoek nu naar Bloemberg.

 • WatWasWaar
  WatWasWaar geeft historische informatie over elke plek in Nederland.

 • Krantenartikelen waarin Bloemberg voorkomt
  Graaf in het verleden met oude kranten uit Nederland, Nederlands-Indië, Suriname, de Nederlandse Antillen en de Verenigde Staten. Het nieuws van toen in ruim 9 miljoen pagina's uit dagbladen uit de 17e, 18e, 19e en 20e eeuw.

 • Oude beroepen in beeld
  Heeft u een beroep gevonden van een van de voorouders Bloemberg, en bent benieuwd wat dat voor beroep was? Kijk dan eens hier.

 • Bibliografie Bloemberg
  De Digitale Bibliografie Nederlandse Geschiedenis (DBNG) is een online bibliografie over de Nederlandse geschiedenis van prehistorie tot heden. Zoek nu hoe de naam Bloemberg voorkomt in de geschiedenis.

Boeken genealogisch onderzoek naar familie Bloemberg

Ook in de boekenwinkel zijn tips te vinden hoe men de stamboom van Bloemberg kan uitzoeken. Hier een verwijzing naar een paar van de beste naslagwerkenvoor de startende en gevorderderde genelogisch onderzoeker. De volgende boeken zijn online te koop en kunnen helpen bij het genealogisch onderzoek familie Bloemberg:

Je stamboom onderzoeken voor Dummies
Je Stamboom, Je Familiegeschiedenis
Het grote familieboek
Verborgen verleden
 

Ben ik familie van de "bekende" Bloemberg?

Heeft u dezelfde achternaam als een bekende Nederlander, bekende familie Bloemberg, de beruchte boef Bloemberg, of moviestar Bloemberg? Het is niet zeker dat u familie bent.

Dezelfde achternaam als een algemeen bekend persoon wil niet betekenen dat u per definitie familie bent. Er zijn veel personen die toevallig eenzelfde achternaam hebben.

Om uit te vinden of u familie bent van de bekende figuur, dient u niet alleen stamboomonderzoek te doen naar uw eigen familie, maar ook naar die van de algemeen bekende figuur. Pas wanneer u gemeenschappelijke voorouders hebt kunt u met recht stellen dat u familie van elkaar bent. Een voordeel dat u misschien hebt is dat de genealogie van de beroemde Bloemberg wellicht al eens door iemand is uitgeplozen.


Lid van familie Bloemberg ?
Maken bekende of beruchte figuren uit het verleden ook deel uit van uw familie Bloemberg?

Google eens op "stamboom Bloemberg" of "genealogie Bloemberg" - wellicht heeft een ander al eens onderzoek gedaan naar uw familie Bloemberg:

Programmatuur

Er is bij onderzoek vaak zoveel data beschikbaar. Het kan handig zijn een programma (of software) te gebruiken voor het vastleggen van alle gegevens.

In de markt bestaan diverse genealogische programma's om daarbij te helpen. Sommige zijn gratis, andere zijn betaald. Hier noemen wij een aantal bekende softwarepakketten die veel worden gebruikt.

Hoewel u er ook voor kunt kiezen om uw gegevens online via een website vast te leggen, is het echter aan te bevelen met een programma te werken dat u installeert op uw PC of laptop, aangezien u dan altijd de gegevens bij de hand hebt (ook als u geen Internet beschikbaar heeft). De meeste programma's kunnen de gegevens eenvoudig met elkaar en online diensten uitwisselen.

Let er bij een programma op dat het ondersteuning geeft voor het uitwisselen van Gedcom gegevens. Met deze indeling kunt u gegevens uitwisselen tussen verschillende programma's.

Kijk zelf welk programma u het meest aanspreekt:

Wat betekent de naam Bloemberg?

Uw voorouders hebben een naam aangenomengenoemd. Waar is de naam Bloemberg op gebaseerd?

In veel gevallen is de herkomst van een achternaam terug te voeren op een van deze klassificaties:

 • herkomstnaam: de naam komt van de plaats (stad, plaats, gebied, streek, ...) waar eerste naamdrager vandaan kwam. Voorbeelden: Van Maastrigt, Van Montfoort, Den Hollander.
 • adresnaam: de naam komt van de plek (adres, naam van boerderij, naam van huis, of locatieaanduiding) waar eerste naamdrager woonde. Voorbeelden: Van der Poel, Zielhorst.
 • verwantschapsnamen: de naam komt van een familielid (vaak naam van der vader - ook wel een een patroniem genaamd). Voorbeelden: Petersen, Jansen.
 • beroepsnamen: de naam komt van gebaseerd op het beroep van de eerste naamdrager. Voorbeelden: De Bakker, Veerman, Visser, De Smidt.
 • eigenschapsnamen: vaak gebaseerd op een bijnaam van de naamdrager. De naam is in dat geval vaak gebaseerd op een eigenschap of kenmerk van de eerste naamdrager. Voorbeelden: De Wit, De Jong, De Korte.

Een herkomstnaam of adresnaam worden ook wel een 'toponiem' genoemd.

betekenis naam Bloemberg
Wat betekent Bloemberg?

Klik op onderstaande knop en ga klik vervolgens door op "analyse en verklaring" om de verklaring te vinden voor de naam Bloemberg. Zoek betekenis van Bloemberg »

Is familie Bloemberg van adel?

Veel genealogisch onderzoekers krijgen de vraag eens voorgelegd: "Is mijn familie of een voorouder wellicht van adel?"

De adel is een groep mensen die van oorsprong een elitaire positie innam. In Nederland bestaat naast de ongetitelde adel, die het predicaat jonkheer mag voeren, de getitelde adel. Deze kan, van laag naar hoog, de volgende adelijke titels voeren: ridder, baron, burggraaf, graaf, markies, hertog, prins. Tegenwoordig vindt er geen verheffing in de adelstand meer plaats, met uitzondering van (voormalige) leden van het Koninklijk huis.

Als u het niet weet, dan is de kans heel erg klein dat uw familie van adel is. Via onderstaande link krijgt u een overzicht van adelijke families in Nederland. Maar ook als Bloemberg deel uit maakt van deze lijst, is het nog niet zeker dat uw familie van adel is. U zou dan moeten aantonen dat uw familie in mannelijke lijn afstamt van de adelijke familie van Bloemberg. Het is in Nederland verboden om adelijke titels te voeren, als u niet van adel bent. Ook de familiewapens van adelijke families zijn beschermd.

De Hoge Raad van Adel

Aavullende input voor de stamboom Bloemberg

Hulp nodig bij uw genealogisch onderzoek Bloemberg? Overweeg dan het volgende eens:


stamboom Bloemberg uitzoeken
Meer weten over de stamboom Bloemberg?

Tips, suggesties of aanvullingen?

Heeft u suggesties, verbeteringen of aanvullingen - laat het ons weten! Met uw hulp kunnen we nog meer mensen helpen met het vinden en opstellen van de eigen stamboom.

 
Stambomen op achternaam: A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z


Meer links voor stambomen: stamboom Van Setten | stamboom Blijleven | stamboom Boekhout | stamboom Van Egdom | stamboom Bijsterveld