de beste bronnen voor

Stamboom Blijenberg


Overzicht van de online bronnen en gegevens voor stamboom Blijenberg
Onderzoek doen naar uw familie Blijenberg? Begin hieronder met de stamboom van uw familie. De bronnen op deze pagina zijn zoveel mogelijk gepersonaliseerd voor uw familie Blijenberg.
Suggestie: naast de links op deze website, raadpleeg ook:
je stamboom familiegeschiedenis Stamboom
&
Familiegeschiedenis
»

Begin van stamboom Blijenberg in 5 minuten


Het starten met stamboom Blijenberg is in de basis erg simpel. U start de stamboom namelijk bij u zelf - en bij uw (bekende) familie.

Schrijf op van elk familielid:

 • naam (volledige doop- en evt. meisjesnaam)
 • geboorte (datum en plaats)
 • huwelijk (datum en plaats)
 • sterfte (datum en plaats)

Vraag uw andere familieleden (vader, moeder, oom, tante, neef, nicht, etc.) naar ontbrekende gegevens. Of duik in uw en hun familiedocumenten, op zoek naar de gegevens. Het is belangrijk dat de start van uw stamboomonderzoek zorgvuldig en zo compleet mogelijk gebeurt.

stamboom Blijenberg
Uw stamboom maken Blijenberg

Stamboomonderzoek naar Blijenberg - zelf doen?

Stamboomonderzoek is een interessante hobby. Onderzoek naar de familie Blijenberg hoeft niet alleen een boeiende (en soms zelfs verslavende) puzzel te zijn, maar geeft ook nog eens waardevol resultaat. Een goed uitgezochte stamboom is mooi voor uzelfen andere familieleden - en zelfs anderen die ook onderzoek doen naar Blijenberg.

Op deze pagina vindt u veel tips, bronnen en aanwijzingen voor het uitvoeren van stamboomonderzoek. De meeste verwijzingen zijn specifiek gemaakt voor de stamboom van familie Blijenberg, zodat u snel bruikbare resultaten kunt vinden - specifiek voor stamboom Blijenberg.

Stamboomonderzoek kunt u met diverse bronnen op internet en boeken over het onderwerp prima zelf doen. Maar mocht u zelf geen tijd hebben, of hulp nodig hebben met uw onderzoek, neem dan eens contact op met een stamboomonderzoeker / genealoog. Zij kunnen u snel verder helpen - of zelfs een compleet onderzoek naar Blijenberg uitvoeren.

Stamboomonderzoek Blijenberg
Doe zelf stamboomonderzoek of schakel een genealoog in

Familieboek Blijenberg

Sommige families vinden het mooi hun familieverleden te laten landen in een familie- of stamboomboek.

verborgen verleden Blijenberg
Stel een familieboek op over het
Verborgen Verleden van Blijenberg

Boek Verborgen Verleden »

Diverse genealogen kunnen u helpen met stamboomonderzoek of het opstellen van een familieboek Blijenberg. Een aantal deskundig genealogen is bereikbaar via Stamboom Familie, via de volgende link:

Contact met Genealoog »

Online informatie voor Stamboom Blijenberg

Snel resultaat: doe een online zoektocht naar de familie Blijenberg. Wist u dat tegenwoordig heel veel gegevens over uw stamboom snel online te zoeken zijn?Let op: wees er altijd op bedacht dat data van anderen incorrect kunnen zijn. Controleer altijd de originele bronnen.

Zoek de gegevens op en controleer dan altijd vanuit uw bekende gegevens. Controleer met behulp van volledige naam, beschikbare datum en plaats of u de juiste persoon hebt. U heeft dan weer een puzzle stukje gevonden en kunt verder met het volgende familielid.


familie Blijenberg
Online zijn veel gegevens te vinden over voorouders en familie Blijenberg

Snel informatie vinden voor de familie Blijenberg? Vind direct resultaat op de volgende sites:

 • Zoek "Blijenberg" in Genealogie Online
  Genealogie Online is een verzameling van stambomen en genealogische documenten.

 • MyHeritage.com Blijenberg
  MyHeritage heeft een grote verzameling van familiegegevens, waaronder stambomen, volkstellingen en geboorte- huwelijk- en overlijdensakten. Zoek nu online op familienaam Blijenberg.
 • WieWasWie Blijenberg
  WieWasWie is een samenwerking tussen een groot aantal historische archiefinstellingen, speciaal gericht op stambomen. De digitale gegevens worden dagelijks uitgebreid. Zoek nu naar "Blijenberg".

 • Archieven Blijenberg
  Archieven.nl is een grote collectie van (online) documenten van 85 Nederlandse archieven. Met o.a. personen, akten en krantenpagina's.

Stamboom steeds uitgebreider laten groeien

Ga steeds verder terug in de historie met verder onderzoek naar Blijenberg. Maar kies eerst welke informatie u verder wilt onderzoeken om uw stamboom verder te laten groeien.

Er zijn diverse soorten stamboomonderzoek uit te voeren:

 • stamreeks Blijenberg: dit betreft stamboomonderzoek naar al uw voorvaders (of -moeders)
 • kwartierstaat Blijenberg: stamboomonderzoek naar al uw voorouders
 • genealogie Blijenberg: onderzoek naar alle mannelijke (of vrouwelijke) nakomelingen (bijvoorbeeld van een van uw voorouders)
 • parenteel Blijenberg: onderzoek naar alle nakomelingen (bijvoorbeeld van een van uw voorouders)

De meeste onderzoekers starten een stamboom als stamreeks, om hun voorvaders in kaart te brengen. Hiermee is bijvoorbeeld de bron van de achternaam Blijenberg te vinden, de stamvader Blijenberg en daarnaast dikwijls ook de beroepen van de diverse voorouders.

De stamreeks Blijenberg geeft een goed begin voor alle andere typen genealogisch onderzoek naar de stamboom Blijenberg.stamvader Blijenberg
Stamvader Blijenberg is de naamgever van de familie Blijenberg


stamreeks Blijenberg
kwartierstaat Blijenberg
genealogie Blijenberg
parenteel Blijenberg

Let op: Zaken om in de gaten te houden

Bij het uitvoeren van uw stamboomonderzoek naar Blijenberg is het van belang om rekening te houden met de volgende punten.

 • Een identieke naam Blijenberg betekent niet automatisch dat er een bloedband bestaat (met andere woorden: dat het familie is). Controleer gegevens immer met originele (zo mogelijke officiele) bronnen, zo mogelijk met meerdere bronnen.
 • Wees er van bewust dat er in (ook online) historische gegevens mogelijk onvolkomendheden zijn gekomen (door onleesbaarheid, typfouten, onjuist onderzoek, etc.). Controleer daarom altijd de bronnen zelf en probeer feiten te cross-checken.
 • Leg altijd vast waar u bepaalde gegevens gevonden heeft, zodat u het altijd kunt terugvinden.
 • Andermans stamboomonderzoeken naar Blijenberg zijn soms auteursrechtelijk beschermd. Zoek de originele bronnen om copyright issues te omzeilen EN daarnaast om de betrouwbaarheid van de gegevens te controleren.


Blijenberg online
Gegevens van Blijenberg online gevonden? Controleer altijd de bronnen.

Terug in de geschiedenis Blijenberg

Wanneer u al wat gegevens van stamboomleden hebt gevonden, kunt u altijd verder terug in de tijd. Ook gegevens over overleden Blijenberg-familieleden is waardevol om uw onderzoek compleet te maken. Leg de informatie die u tijdens uw zoektocht vindt slim vast, zodat u altijd de bronnen later kunt terugvinden.

Belangrijkste officiële bronnen van informatie:

 • Burgerlijke stand: gegevens vanaf 1811
 • Doop- trouw- en begraafboeken (DTB): gegevens van voor 1811

Bovenstaande bronnen zijn te raadplegen in stadhuis van de gemeente en/of regionale of provinciale archieven. Het is van belang te zoeken in die archieven waar (en wanneer) het familielid geboren, getrouwd of begraven is. Begin uw zoektocht via de link hiernaast voor snel resultaat.

Deze gegevens helpen met het vinden van de juiste personen: volledige namen, geboorte-,trouw- en/of sterfdata en het kerkgenootschap (geloof) van uw familie.

Veel historische gegevens staan online (per provincie). Bezoek de online archieven »

Grafstenen Blijenberg

overleden Blijenberg
Grafstenen van overleden Blijenberg familieleden geven veel informatie voor genealogisch onderzoek

Bij informatie uitbegraafboeken en grafstenen gaat er niet in de eerste instantie om, om te waaraan het familielid Blijenberg dood is gegaan - maar vooral om de jaartallen - want die bieden een link naar andere familieleden.

Nog meer bronnen

U zoekt extra ideeën om meer te weten te komen over de stamboom van familie Blijenberg? Raadpleeg dan eens de volgende bronnen:


bronnen stamboom Blijenberg
Lees meer over stamboomononderzoek naar familie Blijenberg

Boeken voor familieonderzoek

Ook in de boekhandel zijn tips te vinden hoe men de stamboom van familie Blijenberg kan uitzoeken. Hierbij een verwijzing naar enkele van de beste genealogische naslagwerken. De volgende boeken kunnen assisteren bij het familieonderzoek:

Je stamboom onderzoeken voor Dummies
Het grote familieboek
Verborgen verleden
Je Stamboom, Je Familiegeschiedenis
 

Heeft de familie Blijenberg een familiewapen?

U kunt in bekende archievenspeuren of er een familiewapen voor Blijenberg te vinden is. Let op dat wanneer u een (of meerdere) familiewapen(s) vindt voor Blijenberg die alleen kunt gebruiken indien u werkelijk in mannelijke lijn afstamt van diegene die het familiewapen oorspronklijk heeft gevoerd (vergelijk daarvoor de gegevens van het betreffende familiewapen met uw stamboom).


Familiewapen Blijenberg bekend?

Zoek naar familiewapen "Blijenberg"

Kunt u geen familiewapen Blijenberg vinden, dan wil dat nog niet zeggen dat uw familie geen familiewapen heeft of heeft gehad. Veel familiewapens zijn in de loop der tijd in vergetelheid geraakt. Tijdens uw onderzoek vindt u wellicht nog een familiewapen.

Mocht u na stamboom- en genealogisch onderzoek tot de conclusie komen dat uw familie geen familiewapen heeft, dan kunt u een eigen familiewapen laten maken. Elke familie in Nederland is toegestaan een familiewapen maken. Het familiewapen moet wel voldoen aan de heraldische regels en uniek zijn.

Het is aan te raden een heraldisch expert in te schakelen als u een familiewapen wilt laten maken. U kunt er meer over lezen op de betreffende website.

Familiewapen Blijenberg laten maken

Hieronder enkele voorbeelden hoe familiewapens er uit kunnen zien.

familiewapens 01
familiewapens 02
familiewapens 03
familiewapens 04

Onderdelen

Een familiewapen bestaat uit verschillende delen. Hieronder staan de belangrijkste beschreven. NB: het familiewapen hieronder is niet het familiewapen Blijenberg, maar uitsluitend bedoeld als een voorbeeld van een familiewapen.

Wapenschild


Het wapenschild is het belangrijkste onderdeel van een familiewapen.


Helm


Boven het wapenschild staat een helm.


Helmteken (met wrong)


Het helmteken staat boven de helm. Soms wordt er gekozen voor een symbool dat specifiek past bij de drager. Het kan dus verschillen binnen een familie. Het helmteken wordt aan de onderkant omgeven door de wrong (inelkaar gewrongen doek), die de kleuren heeft van het dekkleed.


Dekkleden


De dekkleden zijn de gekleurde kleden achter de helm.

Meer achtergronden

Om meer te weten over de tijd waarin uw voorouders leefden, welke beroepen zij deden en wat er speelde in die tijd, zijn een aantal interessante bronnen te raadplegen.

Kijk eens op de pagina van beeldbanken, voor een overzicht van beelden uit de Nederlandse geschiedenis en Nederlandse plaatsen. Mooi om uw familiegeschiedenis beeld en kleur te geven.

geschiedenis Blijenberg
Hoe leefde Blijenberg vroeger? Het beroemde schilderij van Brueghel toont vele historische Nederlandse beroepen.

Achtergrondinformatie uit het verleden. Bezoek de volgende websites:

 • Nationaal Archief
  De collectie van het Nationaal Archief bestaat uit rijen gedrukte, geprinte of handgeschreven documenten, zo'n 300.000 kaarten, tekeningen en circa 14 miljoen foto's. Zoek nu naar Blijenberg in het Nationaal Archief.

 • Bibliografie Blijenberg
  De Digitale Bibliografie Nederlandse Geschiedenis (DBNG) is een online bibliografie over de Nederlandse geschiedenis van prehistorie tot heden. Zoek nu hoe de naam Blijenberg voorkomt in de geschiedenis.

 • Oude beroepen in beeld
  Heeft u een beroep gevonden van een van de voorouders Blijenberg, en bent benieuwd wat dat voor beroep was? Kijk dan eens hier.

 • Blijenberg in het Geheugen van Nederland
  Het Geheugen van Nederland is een beeldbank waar u online de collecties van musea, archieven en bibliotheken kunt bekijken. De beeldbank geeft toegang tot het gedigitaliseerde erfgoed van meer dan honderd instellingen en biedt prachtig beeldmateriaal. Zoek nu naar Blijenberg.

Geef de familiegeschiedenis Blijenberg kleur

Stamboomonderzoek geeft in de regel alleen maar 'koude' feiten: wanneer is iemand geboren, wat zijn zijn/haar doopnamen, in welke plaats woonde de persoon? Maar mooie familieverhalen en typische annekdotes van de familie vindt u niet terug in de officiële archieven. Hier een aantal nuttige tips om een kleurrijker beeld van de familie te krijgen.

 • Plan een interview met (oudere) familieleden
 • Vraag andere stamboomonderzoekers (genealogen) die dezelfde of aanverwachte families onderzoeken, wat zij hebben gehoord/gevonden van familie Blijenberg


Vind andere genealogen die bezig zijn met genealogische onderzoek naar familie Blijenberg:

Wat is de oorsprong van Blijenberg?

De naam Blijenberg bestaat zeker al eeuwen. Waar komt de naam vandaan? Via een kaart ziet u waar de naam Blijenberg in Nederland of België veel gehanteerd wordt - een sterke aanwijzing waar de naam van oorsprong vandaan komt. U kunt vervolgens in de gemeentebibliotheken van de betreffende gemeenten verder zoeken naar meer documenten van uw familie.


De naam Blijenberg

De naam Blijenberg: Waar komt Blijenberg vandaan? Zoek de oorsprong op via deze link:

Nederland:
Zoek herkomst van Blijenberg (NL) »

België:
Zoek herkomst van Blijenberg (BE) »

Wat betekent de naam Blijenberg?

Wat betekent de naam Blijenberg? Uw voorouders hebben een naam aangenomengenoemd. Waar is de naam Blijenberg vandaan gekomen?

In veel gevallen is de herkomst van een achternaam terug te voeren op een van deze typen:

 • herkomstnaam: de naam is gebaseerd op de plaats (stad, plaats, gebied, streek, ...) waar eerste naamdrager vandaan kwam. Voorbeelden: Van Maastrigt, Van Montfoort, Den Hollander.
 • adresnaam: de naam komt van de plek (adres, naam van boerderij, naam van huis, of locatieaanduiding) waar eerste naamdrager woonde. Voorbeelden: Van der Poel, Zielhorst.
 • verwantschapsnamen: de naam komt van een familielid (vaak naam van der vader - ook wel een een patroniem genaamd). Voorbeelden: Petersen, Jansen.
 • beroepsnamen: de naam komt van gebaseerd op het beroep van de eerste naamdrager. Voorbeelden: De Bakker, Veerman, Visser, De Smidt.
 • eigenschapsnamen: vaak komt deze van een bijnaam van de naamdrager. De naam is in dat geval vaak gebaseerd op een eigenschap of kenmerk van de eerste naamdrager. Voorbeelden: De Wit, De Jong, De Korte.


betekenis naam Blijenberg
Wat betekent Blijenberg?

Klik op onderstaande knop en ga klik vervolgens door op "analyse en verklaring" om de verklaring te vinden voor de naam Blijenberg. Zoek betekenis van Blijenberg »

Historische archieven

De regionale archieven hebben een ruime hoeveelheid gegevens om een stamboom mee te verrijken. Kijk op internet of ga er langs om meer gegevens over uw familie te vinden.

Regionale historische archieven:

Naast bovenstaande archieven hebben gemeenten zelf vaak een eigen 'gemeentearchief'. Raadpleeg de website van uw gemeente over hoe u toegang kunt krijgen.

informatie Blijenberg
Vind ook informatie over familie Blijenberg in de lokale archieven.

Schrijfwijzen Blijenberg?

Achternamen zijn door de geschiedenis niet altijd gelijk geschreven. De letter K wordt vervangen door een letter C of lettercombinatie CK (of andersom), de letter Y wordt een IJ, etc. etc. Andere schrijfwijzen kunnen voorkomen binnen één familie. Welke schrijfwijzen zijn er bekend van Blijenberg?


Klik op onderstaande knop en klik vervolgens door op "varianten" om diverse varianten en schrijfwijzen te vinden voor de naam Blijenberg. Zoek schrijfwijzen van Blijenberg »

Programmatuur

Er is veel informatie beschikbaar. Het kan handig zijn een programma te gebruiken voor het vastleggen van alle data, en de onderlinge verbanden.

In de markt bestaan diverse genealogische programma's om daarbij te helpen. Sommige programma's zijn gratis, andere zijn betaald. Hier staan een aantal bekende softwarepakketten die veel worden gebruikt.

Hoewel u er ook voor kunt kiezen om uw gegevens online via een website vast te leggen, is het echter aan te bevelen met een programma te werken dat u installeert op uw PC of laptop, aangezien u dan altijd de gegevens bij de hand hebt (ook als u geen Internet beschikbaar heeft). De meeste programma's kunnen de gegevens eenvoudig met elkaar en online diensten uitwisselen.

Let op dat het ondersteuning geeft voor het uitwisselen van Gedcom gegevens. Met deze indeling kunt u data uitwisselen tussen genealogische programma's.

Kijk zelf welk programma u het meest aanspreekt:

Wie heet er nog meer Blijenberg?

Wie heten er ook Blijenberg? Kijk eens op de sociale netwerken, en wellicht herkent u zo al een familielid. Leg eens contact en wellicht kan hij/zij u verder helpen met nuttige informatie voor uw stamboomonderzoek.


meer familie Blijenberg
Wie heet er nog meer Blijenberg? Zoek onbekende naamgenoten op Online Sociale Netwerken.

Informatie uit het heden. Bezoek de volgende websites:

Ben ik familie van de "bekende" Blijenberg?

Heeft u dezelfde achternaam als een bekende of historische Nederlander, bekende familie Blijenberg, de beruchte crimineel Blijenberg, of filmster Blijenberg? Dat wil niet zeggen dat u per sefamilie bent.

Dezelfde naam als een bekend persoon wil niet zeggen dat u per se familie bent. Er zijn heel veel personen die toevalligerwijze dezelfde achternaam hebben.

Om uit te vinden of u al dan niet familie bent van de bekende figuur, dient u niet alleen stamboomonderzoek te doen naar uw eigen familie, maar ook naar die van de beroemde figuur. Wanneer u gemeenschappelijke voorouders hebt of onderdeel bent van dezelfde stamboom kunt u oprecht stellen dat u familie van elkaar bent. Een voordeel dat u wellicht hebt is dat de genealogie van de bekende Blijenberg misschien al eens is uitgezocht.


Lid van familie Blijenberg ?
Maken bekende of beruchte bekendheden van vroeger ook deel uit van uw familie Blijenberg?

Google eens op "stamboom Blijenberg" of "genealogie Blijenberg" - wellicht heeft iemand anders al eens onderzoek gedaan naar uw of andere familie Blijenberg:

Is familie Blijenberg van adel?

Veel onderzoekers krijgen de vraag vroeg of laat wel eens voor: "Is mijn familie misschien van adel?"

De adel is een groep mensen die van oorsprong een bevoorrechte positie innam. In Nederland bestaat naast de ongetitelde adel, die het predicaat jonkheer mag voeren, de getitelde adel. De getitelde adel kan, van laag naar hoog, de volgende titels voeren: ridder, baron, burggraaf, graaf, markies, hertog, prins. Tegenwoordig vindt er geen verheffing in de adelstand meer plaats, met uitzondering van (voormalige) leden van het Koninklijk huis.

Als u niet weet of uw familie van adel is, dan is de kans heel erg klein dat uw familie van adel is. Via onderstaande link krijgt u een overzicht van adelijke families in Nederland. Maar ook als Blijenberg deel uit maakt van dit overzicht, is het nog lang niet zeker dat uw familie van adel is. U zou dan moeten aantonen dat uw familie in mannelijke lijn afstamt van de adelijke familie van Blijenberg. Het is in Nederland verboden om adelijke titels te voeren, als u niet van adel bent.

De Nederlandse adelijke families

Aavullende input voor de stamboom Blijenberg

Meer hulp nodig bij uw stamboomonderzoek naar Blijenberg? Overweeg dan het volgende:


stamboom Blijenberg uitzoeken
Meer weten over familie Blijenberg?

Tips, suggesties of aanvullingen?

Heeft u suggesties, verbeteringen of aanvullingen - laat het ons weten! Met uw hulp kunnen we nog meer mensen helpen met het vinden en opstellen van de eigen stamboom.

 
Stambomen op achternaam: A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z


Meer links voor stambomen: stamboom Bareman | stamboom Beijersbergen van Henegouwen | stamboom Van Donge | stamboom Clijsen | stamboom Alberink